- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
Szerintem is így van, ahogy (#1776) tomp fórumtárs írja.
Ma reggel 5:50 körül indítottam HUF utalást CIB-ről TW egyenlegre, 9h után nemsokkal meg is jelent.
Innen utaltam is tovább szinte azonnal.
Partner akinek utaltam, nem szolt hogy nem érkezett meg.Nagyon off:
Nagypéntek előtt, 04. 09.-én de. 11-kor utaltam Revolut-ról CIB-re, több fiókból (fiókonként jó pár 100 e.Ft-t).
04. 14.-én de. érkezett meg.
Jó lett volna ha csütörtök megérkezik, ez benne van a "pakliban".Átálltam a reggel 06h előtti utalásokra, TransferWise és Revolut esetén is.
-
Tuomas
addikt
Van valami a rendszerrel? Délelőtt indítottam egyenlegfeltöltéshez utalást fél 11-11 fele, még ezidáig nem ért át a pénz TW egyenlegre.
Nem rémlik, hogy lett volna már olyan, hogy ennyire elhúzódott. -
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Nektek mukodik az NFC fizetes TW kartyaval?
Illetve sikerul OTP simple alkalmazasba integralni a kartyat?
Nekem eddig nem mukodott... :/
-
-
válasz
HussarF #1782 üzenetére
Csak CHF, $, GBP és € amit elsőre látok. Melyik bank ez, lehet hogy engem is érdekelne. És forintban fizeted a költségeket? Nagyon hihetetlennek tűnik és a kettő nem ugyanaz, hogy Mo-n devizaszámlát nyitok.
Forintot csak ilyen kettős, fel és elutalással.
De a forint mint külföldi bankban deviza hát nem is tudom. Mert ha CHF-ben őrzöm a pénzt lehetséges hogy jobban járok. -
válasz
HussarF #1780 üzenetére
Biztos ez a Svájcban forintban vezetett számla, lehet hogy tudatlan vagyok de ilyenről nem hallottam még, de itt a magyar nyelvű oldal.
Nem IBAN, hanem ez kell: 24 számjegyből álló helyi számlaszám.
Ők nem fogadnak swift utalást. Te nem ezt kérdezted. Az volt hogy külföldre forint. Írtam a TW forint egyenlegről, arra előtte a saját bankszámládról utalni kell.
De ki is próbálhatod, jelez ha nem lehetséges, miután beírtad a számlaszámot. -
Akkor is, ha a másik forint számla külföldön van, CH-s IBAN-nal?
Most kutakodtam kicsit és ezt találtam: [link]Who can I send HUF to?
You can send HUF to any bank account in Hungary.Where can I send from?
You can only send HUF to TransferWise from banks within Hungary. You can't send HUF by SWIFT.Aláhúzások tőlem. Nem tudom, hogy ez pontosan azt jelenti, amire gondolok, de gyanús...
-
Speciális kérdésem lenne.
Ha külföldi (CH) forint(!) számlára szeretnék forintot küldeni belföldi számláról, akkor azt meg tudom tenni TW-szal? Jó ilyesmire? -
tomp
félisten
válasz
Stanlee #1775 üzenetére
Ott egyszerű a magyarázat. Hiába utaltál gyakorlatilag Raiffeisenen belül de a TW rendszere nem figyeli folyamatosan a beérkező forgalmat. Ahogy megfigyeltem reggel az éjjel utalt pénzek miatt mintha gyorsabban feldolgoznák a pénzt. Gondolom akkor realtime a rendszer. Aztán pedig átállnak x időnkénti feldolgozásra.
-
Stanlee
őstag
Tegnap a kovetkezo volt:
Raiffeisen szamla => TW Raiffeisen szamlaja: 14:51-kor utaltam, 16:03-kor lett a TW-os HUF szamlamon jovairva. Instant konvertalas EURO-ra es kiutalas comdirect-es EUR szamlara 16:43-kor, megerkezes par masodperccel kesobb a nemet szamlara.
Szerintem Nemetorszagban keves bank nincs rajta a sepa instant payment-en, lehet, hogy pont egy ilyet fogtal ki. A hivatalos elektronikus utalasi ido 1 banki munkanap, tehat holnapra legkesobb ott kellene, hogy legyen.
-
tomp
félisten
Tegnap este utaltam egy német bankszámlára IBAN számmal. Reggel 7:53-től ebben az állapotban van: "A pénzedet elküldtük xy bankszámlájára. A bank feldolgozása akár ennyi időbe is telhet: 4óra".
Mennyi idő amíg célba ér? -
merqree
őstag
Dokumentációs jelleggel írom, hogy 10 órakor visszakaptam az Edigitaltól a TW egyenlegemre a vásárlás összegét.
-
-
válasz
HussarF #1762 üzenetére
Nézd, én eddig elégedett ügyfelük voltam, nem szeretném ha kiszállnának a magyar piacról mert a vezetésük figyelmen kívül hagyja az EU-s szabályozás változását. Ha nem lennének sokat veszítenék az 5 különböző devizaszámla egy helyen és kedvező áron történő kezelésével.
Pontosan úgy értem ahogy írtad, inkább felveszem a telefont és írok. Csak a bankkártyával minimum évi 25000 Ft-ot spórolok meg. -
Nincs átírva, mindenhol ahol említve van vagy ingyenes vagy free szöveg van. Oliverda vette észre elsőként, aztán másnak is jött a 2000 Ft-os kártyaigénylés díj ablak.
Pont ezért írtam és beszéltem velük hogy ilyent nem kellene csinálni mert alapon 100 milla a kezdő bírság.
Legutóbb a PayPal az 500 millától úgy szabadult meg hogy elébe ment a vizsgálat befejezésnek és önként megcsinálták a kifogásolt dolgokat. Azóta egy kicsit magyarabb az oldaluk és a szerződési feltételeik is, és még az értesítési határidőket is tartják ha változtatnak -
Nem volt róla szó, teszt jellegű ez is, de valószínű, mert azokat is le kell gyártani és postázni, de nincs ezzel gondom, mert a kártya 3 éves.
Kérnek az MC kártyáért 2000 Ft-ot és 3 év múlva mondjuk megint 2000 Ft ez akkor 4000 Ft. Viszont most a bankom 3*8317 Ft azaz 24591 Ft-ot kér az MC kártyáért 3 évre. Szóval 20000 Ft csak megmarad.
Itt inkább az a gond hogy amíg ingyenesnek van írva addig az az legyen.
Megértem hogy a gyártási és a posta költséget áthárítják, ismerve a másik oldal költségeit. -
Beszéltem a kártya díjjal kapcsolatosan az ügyfélszolgálattal.
Elmondtam a kétségeimet és hogy jelezzék a megfelelő helyen. (Kiírások és szerződés módosítása és a GVH vizsgálat)
Tehát a lényeg.
Nem sokára (időpont még nincs) nem lesz ingyenes a bankkártya igénylés, mert a kártya és a postázás díja drága. Most tesztelik hogy miként reagálnak rá az ügyfelek.Most ha kéri aki ezt a kifizette visszaadják a pénzt. Mivel a kártyáért fizetünk ezért a 20 £, $, € vagy 5300 Ft nem kell letétnek.
Viszont ha valaki bankszámlaszámos egyenleget szeretne annak kell a 20 £, $, € vagy 5300 Ft letét az egyenlegen.
-
merqree
őstag
Van-e valakinek tapasztalata vásárlástól való elállás esetére a TWnél?
Konkrétumok:
Vásároltam az Edigitálnál (OTP a bank) online egy terméket, majd éltem a 14 napos elállással. A visszatérítés a TW kártyára fog menni. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest