- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sopruk
senior tag
Elfogadták. Nekem selfie-t kellett mellé küldeni, kezemben a kártyákkal...
A HUF utalás is elég gyors rá szerintem, kivéve a hétvégét. Amit szombaton indítottam, hétfő reggel rajta volt. Amit ma 8:30-kor, másfél óra alatt megérkezett...
Az euró és a font, percek, másodpercek alatt... -
sopruk
senior tag
Az mit jelent, hogy "online banki bejelentkezés szükséges"?
"Bizonyos pénznemeknél kötelező a további hitelesítési eljárás. Például, amerikai dollár küldése esetén online banki bejelentkezés szükséges."
LinkMég csak pár száz forintokat utalgattam rá, meg 2 eurót próbaképpen, egyúttal beállítva Revolutban az adatokat.
2 USD-t is szerettem volna és akkor írta, hogy hitelesítene...
Ekkor jutottam a fenti oldalra.
Azt nézem hogy a jogsim tovább érvényes, azt adnám be... -
sopruk
senior tag
Könnyen lehet, hogy így lesz. Gondolkodom én is néha, hogyan lehet náluk (Revo) minden ingyenes, nem lehet a végtelenségig a támogatókból élni. Aztán persze lehet, hogy máshol sokan vannak akik nem a standard csomagban vannak. Kár lenne értük, mert nagyon megszerettem a használatát...
Most újra megtaláltam a díjszámítós oldalukat. Ez alapján 0,46% kártyás feltöltéskor a díj.
Nekem Gránit Digitális csomagom van, ott 0,4% az utalás díja (0 Ft min., max 8000,-)
Így nekem a kártyás töltés csak sürgős esetben "érné meg..." -
cocka
veterán
Ez azért van, mert ha majd 20 év múlva megnézed, hogy melyik cég létezik-e még a Revolut vagy a Transferwise, jó eséllyel ez utóbbi fog.
Én azt néztem, hogy pl. nekem Gránit Sztárból utalással feltölteni nem éri meg kb. 16300 Ft-ig. Addig csak bankkártyával. A felett már mehet utalással is.
-
sopruk
senior tag
válasz
zsola400 #2188 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ, sikerült is beállítani.
Igen, de úgy látom ez az egyetlen ingyenes töltési lehetőség. Csodálkoztam, hogy ha bankkártyával töltöm, annak is van díja.
600 Ft-nál 3 Ft,
10e. Ft-nál 46 Ft lenne, ha jól emlékszem...
Ha a bankomból utalom az is költséggel jár... -
sopruk
senior tag
Csináltam egy TransferWise fiókot, mert kíváncsi vagyok hogy működik, meg lehet rendelek egy kártyát tartaléknak...
Bankomból már utaltam rá, hétfőn fog megérkezni...
Revoluttal tudok rá utalni? Ha igen, hogy töltsem ki a vezeték, kereszt nevet?Mert hogy a TransferWise nevet kell beírni kedvezmenyezetnek. Egyiket hagyjam üresen? Vagy vállalatira állítsam be?
Köszönöm előre is! -
sopruk
senior tag
Azt én sem szeretném, figyelgetni... Akkor inkább vonják le egybe, vagy kössék le azt a 150 e.-t...
Belenéztem 1-2 csomagjukba, a Házhozszámlánál pld jó hogy ingyenes a csoportos beszedés, de mellette más díjai magasnak tűnnek...Na de mindjárt kikapok, hogy itt ennyit offolok...
-
cocka
veterán
Elvileg még jó lehet a Magnet is, ott is lehet ingyenes a számlavezetés, bár az egy érdekes kérdés, hogy miért kell a bankkártya díjat havi díjként vonni.
Bírom az ilyen "nem nyúlhatsz a saját pénzedhez" hozzáállást, amikor aszongyák pl. hogy akkor lesz kedvezőbb számlavezetési díjad, ha pl. a mindenkori egyenleged eléri legalább a 150 ezer forintot. És akkor ez így olyan, mintha a bank befoglalta volna, mert ha hozzányúlsz egyből jön a "büntető" számlavezetési díj.
Ugyanez a kártyadíj is, ha egyben levonja akkor az tiszta sor, de ha egy összegben ráteszed a számládra és csak havonta vonja, tudod, hogy annyit biztosan nem költhetsz el. -
sopruk
senior tag
válasz
Lacee1986 #2183 üzenetére
Én is úgy kötöttem, gyorsan megvan.
Bár ma írták a topicjában (15648-as hsz.), hogy a videóbankos azonosítás még nem működik. De hátha azóta már megjavult, vagy hamarosan... -
sopruk
senior tag
válasz
Lacee1986 #2180 üzenetére
Ha csak az ár az oka hogy nincs, én pár hete váltottam a Gránit Digitális csomagra. Feltétel nélkül 0 Ft-os a számlavezetés díja és aug 31-ig lehet még igényelni akciós MOST bankkártyát hozzá. Első évben 0 Ft a díja, második évtől 1390,-
Most ugyan kicsit haragszanak rá mert egy technikai ok miatt napokig állt a rendszerük egy része, de amire nekem kell (erre jön a fizum és a Revolutot töltöm vele), bőven megéri mint az eddigi drága otp-s csomagom... -
válasz
Lacee1986 #2177 üzenetére
Még nincs Transferwise forint számlaszám amire más is utalhatna -már kifogásoltam én is, ez fontosabb lenne mint néhány egyéb dolog- de te utalással fel tudod tölteni a saját forint egyenlegedet.
Vagy nem tudom hogy érted ezt az utalást.
Ha pedig forintot akarsz utalni forintos számlára ahhoz nem kell a Transferwise, hiszen van saját bankszámlád. -
Lacee1986
senior tag
Ez az, aktiváltam és oda csak a felsorolt valutákat tudom utalni. Forintot nem lehet, és forint alapú számlát nem lehet csinálni. Így nem tudom azt megcsinálni, hogy X embernek adok egy transferwise-os számlaszámot amire tud nekem utalni forintot.
Egyedül akkor tudja, ha X is transferwiseon keresztül utal, de ez nálam nem lehetséges. -
válasz
Lacee1986 #2175 üzenetére
Miért ne lehetne?
Van forint egyenleged ehhez nem tartozik bankszámla szám, de ha aktiválod akkor a €, $, £ egyenleghez kapsz bankszámlaszámokat is, amelyre majd érkezhetnek utalások.
Amikor utalsz akkor lehet nem IBAN-os számlaszámot is megadni, tehát országon belül is lehet forintot utalni. -
Lacee1986
senior tag
Sziasztok.
Tudja valaki a limitet a trasferwise számlának? Szeretnék egy utalást fogadni rá forintban amit euróban tovább küldök egy külföldi számlára. -
spe88
senior tag
2490 Ft utalásánál, eurószámlára 155 Ft a kezelési költség. A lehető legkisebb feevel az opciók közt. Ez normális vagy félreütök valamit? Nem azt mondom, hogy sok, de 6,2%. Gondolom az a baj, hogy ilyen kis összegnél nem éri meg, mert nagyobbnál is ennyi lenne a fee. Jól mondom? Köszi
-
Oliverda
félisten
"Mminden információ elérhető volt, ráadásul még mai napig az angol a szerződéskötés nyelve, az aki nem tudja használni az kérhetett volna segítséget a fordításhoz, nem igazolja minősítésed, de ebben nem kívánok mélyebben belemenni, én máshogy látom."
Persze, hogy máshogy látod, hisz te fülig szerelmes vagy a cégbe, miközben azt képzeled, hogy valamiféle félhivatalos képviselőjük vagy itt.
"De a GVH a TW-nél is találna problémákat, mert vannak, akkor rájuk is lehetne mondani hogy nem korrekt cég."
Aha, persze. -
válasz
Oliverda #2166 üzenetére
Ezt akkor megbeszéltük amott, az hogy nem magyar nyelven voltak a tájékoztatók és lényegében ez lett felhánytorgatva, mert néhány magyar nem értette meg az angol szöveget, a vizsgálat véleményem szerint téves volt.
Mminden információ elérhető volt, ráadásul még mai napig az angol a szerződéskötés nyelve, az aki nem tudja használni az kérhetett volna segítséget a fordításhoz, nem igazolja minősítésed, de ebben nem kívánok mélyebben belemenni, én máshogy látom. De az tény hogy senki nincs kötelezve a használatára, pénzkezeléshez ott vannak a bankok is, meg a Revolut és a TW ezeket kell használni, ha rossznak tartja valaki a PayPal-t.
De a GVH a TW-nél is találna problémákat, mert vannak, akkor rájuk is lehetne mondani hogy nem korrekt cég.
De jól körbejártuk már a témát, nincs más mondanivalóm. -
Oliverda
félisten
"Én nem a TW oldalán számolgatom a jutalékot, az árfolyamot, látom a PayPal számlán és szerződési feltételekben, nem kell a "segítségük"."
Szerintem nem is a magadfajtáknak szánták.
"Már linkeltem hogy elhallgatják a valóságot, kiragadnak valamit, nem teljes körű a tájékoztatásuk, de az továbbra is kereskedői pénzfogadási díj és nem pénzküldés díja, egyértelmű a meghatározás magyar és angol nyelven is.
Én mást látok, egy tisztességtelen piaci magatartást, majd a PayPal eldönti, hiszen ők az érintettek."Ez azért ironikus, mert a PayPalnál tisztességtelenebb, sunnyogóbb, lehúzósabb pénzügyi szolgáltatót nem ismerek a piacon. Nem csoda, hogy a közelmúltban már a GVH is kénytelen volt a körmükre nézni.
-
válasz
Oliverda #2164 üzenetére
Már linkeltem hogy elhallgatják a valóságot, kiragadnak valamit, nem teljes körű a tájékoztatásuk, de az továbbra is kereskedői pénzfogadási díj és nem pénzküldés díja, egyértelmű a meghatározás magyar és angol nyelven is.
Én mást látok, egy tisztességtelen piaci magatartást, majd a PayPal eldönti, hiszen ők az érintettek.
Én nem a TW oldalán számolgatom a jutalékot, az árfolyamot, látom a PayPal számlán és szerződési feltételekben, nem kell a "segítségük".
Másra is fordíthatták volna ezt az energiát amit ebbe beleöltek. Például egy egyszerűbben kezelhető díjazás számolót, egy jobb árfolyam listát, egy Revolutra utaló összehasonlítást, bankokat, meg PayPal-t azt már látjuk.
Meg te is emlékszel a kártya készítési és postázás díj felszámítás bevezetése körüli mizériára.
Aki visszakérte amíg nem volt benne a szerződési feltételekben a díjazás, az visszakapta pénzt, de kérni kellett, másnak meg nem adták vissza mert nem kérte. Ilyen bakikat nem kellene elkövetni és minden érintett személyt kárpótolni kell, nem a kérésére várni. -
Oliverda
félisten
"továbbra is állítom a Transferwise nem egy online fizetési szolgáltató"
És? Ki állította az ellenkezőjét?
"nem végez olyan tevékenységet ami indokolná, hogy hasonlítgassa a PayPal kereskedői díjazását az ő dolgaikhoz."
A PayPal konverziós pénzküldés díjazását hasonlítja a sajátjához, mást nem, a többi csak egyszerű tájékoztató, semmi több. Esetleg írj nekik egy emailt, hogy neked ez nem tetszik, és vegyék le. Biztos nem fognak körberöhögni.
-
válasz
Oliverda #2162 üzenetére
Értem, de semmi köze a két cégnek ilyen tekintetbe egymáshoz, továbbra is állítom a Transferwise nem egy online fizetési szolgáltató, nem végez olyan tevékenységet ami indokolná, hogy hasonlítgassa a PayPal kereskedői díjazását az ő dolgaikhoz.
Minden PayPal-on regisztrált kereskedelmi tranzakcióval foglalkozó felhasználó tudja a díjszabását, nem hiszen hogy ebbe bele kell a TW-nek kotnyeleskedni.
Talán foglalkozzanak már azzal, hogy legyen forint egyenleg, magyar bankszámlaszámmal.
Minek fikáznak egy céget ami más tevékenységet végez?
Esetleg javasolnám hogy a Revolut-ot célozzák már meg az összehasonlításban, jó eséllyel azért nem teszik, mert -nem tudom biztosan- de a Revolut lehet hogy jobb árazású néhány tekintetben. Pont a konkurencia esik ki a látókörükből? Nagyon érdekes. -
Oliverda
félisten
Az első linknél már az elején világosan le van írva, hogy merchant fees-ről, vagyis a kereskedői jutalékról van szó.
As well as merchant fees, you’ll also face PayPal charges if you receive payments from a different country or currency. PayPal adds a markup to the exchange rate used to convert your money back to pounds which might mean you get less than you expect when you withdraw your PayPal balance.
A második link pedig exchange rate-ről, vagyis a devizaváltás árfolyamáról van szó, ami akkor releváns, ha pl. eurót, dollárt, vagy angol fontot szeretnél küldeni forintalapú kártyával. A Transferwise, illetve az összehasonlítás szempontjából ez releváns, a másik nem. -
válasz
Oliverda #2160 üzenetére
Onnan jön hogy amiket linkeltél számolók (#2154) azok nem pénzküldési díjalkat számolnak, hanem kereskedelmi tranzakciók (amikor valami dolgot eladnak) eladó (fogadó fél) által ezen összeg fogadásáért fizetendő jutalékait mutatják. Ezek nem pénzküldési díjak.
„Kereskedelmi tranzakció” az a kifizetés, amelynek során árucikkek és szolgáltatások vásárlására vagy értékesítésére, bármilyen más típusú kereskedelmi tranzakció végrehajtására, vagy kifizetés fogadására kerül sor a PayPal „Pénz igénylése” szolgáltatása segítségével.
Vagy egy másik meghatározás: Ön Kereskedelmi Tranzakciót hajt végre (például termékeket vagy szolgáltatásokat értékesít)Nem pontos a Transferwise tájékoztatása, így ez csúsztatás.
-
válasz
Oliverda #2158 üzenetére
Nem csak fiókból fiókba lehet küldeni, volt némi fejlesztés, vannak új szolgáltatásaik, de egy fizetési szolgáltató nem egyenlő a Transferwise-el, mert az nem képes ilyen feladatra.
Próbáld meg egy webshopban a fizetési lehetőséget biztosítani a TW-vel, amit bárki, bárhonnan igénybe tud venni.
Az alapértelmezetti dologba nem megyek bele, aki nem tud olvasni, nem ismeri meg az üzleti feltételeket -ráadásul már magyarul is leírva- és megakad az alapértelmezett dolognál, az magára vessen.
Nekem alapértelmezett az, ha van külső pénzforrás hozzárendelési lehetőség, bankkártya, bankszámla (ahol használható fizetésre) hogy ezek lesznek az alapértelmezettek.
Ilyen esetben nem azt a beállítást alkalmazom, ami ezek hiánya esetén áll csak rendelkezésre, mert nincs más.
Akkor nincs sok különbség, mert ráadásul az ingyen dolog van a PayPal-nál is.
És nem áll vissza (régebben előfordult ilyen technikai hiba, már 2 éve stabil), csak mindig az érvényes kártyára vonatkozik, ha ez változik akkor a funkció az új kártyához (értve ez alatt az új dátum és csc/ccv kód változást is) újból beállítandó.Én mindkettőt használom mert eltérő funkcióik vannak, és azokkal a feltételekkel amiket ők megadnak, hiszen nem tudom egy cégbe integrálni az igényeimet, ezért is írtam hogy nem azonosak.
-
Oliverda
félisten
A Transferwise-nak pedig a pénzküldés, ezért mérik magukat a hasonló szolgáltatást nyújtó cégek hasonló szolgáltatásaihoz.
”A TW-vel nem úgy lehet pénzt küldeni mint a PayPal-al”
Mármint hogyan? Fiókból fiókba? Lehet, ráadásul ingyen.
”Egyébként meg nem kötelező használni a PayPal árfolyamait”
Lehet, csak épp nem ez az alapértelmezett, olykor pedig még vissza is áll “magától” a beállítás.
-
válasz
Oliverda #2156 üzenetére
PayPal-nak az online fizetés biztosítása az elsődleges funkciója, ilyen nincs a TW-nek.
A TW-vel nem úgy lehet pénzt küldeni mint a PayPal-al, itt van több számlaszáma a PayPal-on meg nincs ilyen dolog.
Ha vásárolok, vásárlóként nincs díjam, eladóként relatíve nem több a bankkártyás fizetés fogadása, mint egy bankkártya terminál használati díjai.
A pénz kapás termék eladása esetén a díjköteles, mint írtam nem minden pénzküldés kerül pénzbe. Ezt a Transferwise nem említi meg, ez nem korrekt.
Egyébként meg nem kötelező használni a PayPal árfolyamait, mehet a banki, akár Transferwise árfolyammal is minden.
Az átfedés nem lényeges. Nem konkurenciája a Transferwise-nek a PayPal, kár ellenük harcolni.
Én nem hasonlítom őket össze az eltérő piaci szegmens lefedése miatt -
Oliverda
félisten
Ok, tehát még drágább is, mint amit a TW kalkulátora ír.
"Egyébként meg a két cég teljesen eltérő dolgokat művel, értelmetlen hasonlítgatni"
Van átfedés, mégpedig a pénzküldés."A másiknál meg az árfolyam sem jó, mert a PayPal kettő árfolyamot használ, vásárlási és konverziós árfolyam van."
Ott értelemszerűen konverziós szerepel, hisz pénzküldésről van szó. -
válasz
Oliverda #2154 üzenetére
Van a PayPal-nak is ilyen, sőt jobb mert ott az adott országnak megfelelő díjszabás állítható, ezek itt semmire nem használhatóak, pl. Kínából, USA-ból a bejövő pénz az 5,4 %+0,3 $, nem 3,4 % mert van EU-n kívüli felár, így igencsak pontatlan. És ugye a kereskedelmi és szeméyles tranzakciók sem azonos díjazásúak, van ami ingyé van.
A másiknál meg az árfolyam sem jó, mert a PayPal kettő árfolyamot használ, vásárlási és konverziós árfolyam van. Pl a TW azt írja hogy a PayPal-on 364.735 Ft 1 font, valójában 369 Ft a konverziós és 402 Ft a vásárlási ebben a percben font esetén.
Egyébként meg a két cég teljesen eltérő dolgokat művel, értelmetlen hasonlítgatni,.
Hiszen a vásárlóm nem tud az e-mail címével, vásárlói védelem mellet a Transferwise-re fizetni.
Biztos meleg van náluk és unatkoznak.
Röviden a véleményem, ez hülyeség. De a legnagyobb probléma az hogy ha foglalkoznak a PayPal-al akkor konkurenciának tekintik, de akkor rosszul mérték fel saját tevékenységi körüket, ilyen erővel a Trump vezette Fehér Házhoz is mérhették volna magukat. -
Oliverda
félisten
Újabb hiánypótló kis toolokat rakott össze a TW:
PayPal Fees Calculator
PayPal Exchange Rate Calculator -
Látom nem érted. Röviden a lényeg: ha olyan eset fordul elő hogy illetéktelen hozzáférhet a bankszámládhoz, bankkártyádhoz (bank és Transferwise) azonnal fel kell venni velük a kapcsolatot és bejelenteni, a bejelentés után történő pénzmozgás nem a te hibád lesz, így garantált az hogy visszakapod.
Feltétel az hogy te mindent elkövettél hogy az illetéktelen hozzáférés ne történjen meg.
Ha nincs kétlépcsős védelmed, nem használod a technikai eszközök védelmi lehetőségeit, hozzáférhetővé teszed a belépési információkat, akkor ne várd már el hogy a Transferwise, vagy bármely pénzügyi szolgáltató védjen már meg.Írtam hogy nagyon hipotetikus a kérdésed (jó betűcserém is volt de ez a helyes most) így én nem mennék bele az ezen agyalásba. Én nem tárolom el a pénzügyi szolgáltatáshoz az információkat mobilon, számítógépen csak az agyamban, használom a 2 lépcsős azonosítást és a telefon védelmi rendszerét és nem hagyom ellopni sem.
Ha ezután összeakadok egy olyan szituációval hogy elköltik a számlámon lévő pénzt, aminek az esélye 0-val egyenlő, az bizony nem az én problémám, mert minden megtettem az illetéktelen hozzáférés ellen.A kapcsolat felvétel történhet az általad elérhető módon, csak a meg kell adni a Tagsági számot. Telefon, e-mail, Facebook az hogy mikor foglalkoznak az üggyel az értesítés elküldése után az más dolog, de eleget tettél annak hogy jelezted, bár ha az általad említett állapotban van a védelem akkor azt nem fogják feltörni.
Ha elutalod azalatt a rövid idő alatt ne lopasd el a telefonodat amíg a számlán van a pénz, bár leírtam hogy miként vagy védve.
Az elérhetőségi információk meg ott a weboldalon, belépés után még a tagsági számodat is mutatják pl a telefonszámoknál. -
Sisco2
tag
Arról nem is beszélve hogy sajnos az emberek nagy része le sem védi a telefonját vagy az app-ot még ujjlenyomattal sem (más kérdés hogy ez nagy butaság). Akkor meg azonnal tudnak küldeni pénzt róla illetéktelenek akárhova, további megerősítés nélkül. Most jelenleg nem látom hogy annyira hülyebiztos lenne ez, de valoszinű csak nem találom pl. hol lehet bejelenteni ahol azonnal letiltják vagy felfüggesztik az accountot pedig biztos van valami módja ugy mint a bankkártya esetében.
Használom egy ideje a TW-t de ebbe most gondoltam bele mert nagyobb összeget terveztem utalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest