- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Klaus Duran: JBL wave beam 2
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalacskepu: ASRock 775i65G R2.0 iGPU rekordok
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
"muszáj kártyát is igényelni, vagy lehet csak webkártyát az online fizetéshez?"
Nem muszáj kártyát igényelni, de akkor csak utalni tudsz.
TW csak fizikai kártyát ad.
Arra várni kell míg postázzák."Ha igen azt tudom webes felületen kezelni? "
Fizikai kártyát és a tranzakciókat, stb., Igen.
"Ma kellene rendelnem valamit és ahhoz kellene megoldást találnom de kb délelőtt óta még csak eddig jutottam el pedig sok segítséget kaptam már, de így hirtelen nehéz összerakni a képet mi mire is való. Arra jutottam hogy talán a TW lesz a megoldás."
Ez ma nem fog összejönni TW-al.
Revolut?
Kapsz virtuális kártyát, azt használhatod.
Mostanában nem regisztráltam, nem tudom milyen gyors -
mexel
veterán
Sziasztok it is. Ha most regisztrálok agy TW számlát, muszáj kártyát is igényelni, vagy lehet csak webkártyát az online fizetéshez? Ha igen azt tudom webes felületen kezelni? Ma kellene rendelnem valamit és ahhoz kellene megoldást találnom de kb délelőtt óta még csak eddig jutottam el pedig sok segítséget kaptam már, de így hirtelen nehéz összerakni a képet mi mire is való. Arra jutottam hogy talán a TW lesz a megoldás.
-
válasz
Gabesz25 #1341 üzenetére
Emlékeim szerint az nem kerül pénzbe náluk, hiszen csak fogadja és nem is kell konvertálni.
Ezt írják:
Fogadj utalásokat az alábbi pénznemekben: EUR, USD, GBP, PLN, AUD és NZD Ingyenes
Megnéztem, tényleg nincs díj rá. És a forint egyenlegre a forint is ingyen megy utalás esetén. Persze a bank az kérhet pénzt érte. -
Gabesz25
tag
Ha direktben a TW euro számlámra utalok pénzt euro számláról, annak ugyan úgy lesz költsége, mintha feltöltést csinálnék TW accounton belül? Nem arra gondolok, hogy a bankom von-e le pénzt az utalásért, hanem hogy a TW von-e le valamennyit. Mint feltöltésnél X% díj
-
_q
addikt
Hát ha segít valakinek, ezért megosztom.
Közel 2 hete tapasztaltam, hogy direktbe nem tudok pénzt váltani az applikációban. Újratelepítettem az alkalmazást, de nem oldotta meg. A megoldást az jelentette, hogy be kellett kapcsolni a 2 lépcsős bejelentkezést. Volt egy időszak, amikor ment enélkül is, de elvileg már egy ideje csak így működik. Miután bekapcsoltam azóta működik az átváltás.
Ez a transferwise szóhasználata szerint, csak a több pénznemű számlákat érinti, tehát a pénz direkt váltását. Számlára pénzt eddig is tudtam tölteni, magától át is váltotta a pénz és vásárolni is tudtam, csak a direkt pénzváltással volt gond.
-
_q
addikt
Sziasztok!
Már 2 hete nem megy nálam a direkt átváltás HUF->EUR. Az appal van valami vagy más lehet a gond?
-
tomp
félisten
A mai a 9. munkanap. 16-a az első. 27-e munkanap volt nemzetközi viszonylatban. Csak itthon volt munkaszüneti nap. Azaz 27-én mentek a külfödi bankok. Azaz ha tartjuk amit írtak nekem akkor holnap van az utolsó nap, hogy megérkezzen a Curve számára a Refund kérelem. De a jövőévet megvárom azért.
-
TW meg több hét.. Nem egészen, hiszen 10 napot említettél te is és 8 maunkanapnál tartunk.
Én max 48 órán belül visszakaptam ha az Erstés kártyámról szedte a le a pénzt, ha TW kártya volt akkor meg 24 órán belül. És reálisan le kellene számolni az ünnepek miatti munkanap kieséseket -
tomp
félisten
+OTP akkor lenne ha már Curve-nél lenne a visszatérítés de még ott sincs.
A Revolutot csak azért írtam mivel volt már Google Pay érintéses mobilfizetésem ami mögött Revolut volt. Azt csak a Google Pay "nem ül a pénzen" dolog miatt említettem. Most semmi köze nincs a TW-hoz. Most TW-Curve-OTP az útvonal. Google Pay nem játszik ebben a körben mivel nem megy át a Google Pay rendszerén a pénz. Csak a kártyaszámot emeli át onnan a TW. Nyilván a TW elindította a pénzt de a TW-t kiszolgáló rendszerénél van még mindig a pénz. Írtam a Curve-nek, hogy a TW tranzakcióval kapcsolatban van egy Refund. Vissza is írtak, hogy ők még nem kapták meg a TW-tól a Refundot.
Egy szóval sem írtam, hogy nem dolgozik a TW csak vicces, hogy utalásnál azonnal elveszik a pénzt de visszaadni már ennyi idő... Curve 5nap alatt visszaadja. OTP 3nap alatt. Revolut azonnal. TW meg több hét...
Várok még tovább mivel Csenge megírta, hogy extrém eseteknél akár 10munkanap is lehet. Azt mindenféle képen megvárom. Én mindenkinek adok időt bőven! -
+ az OTP, + Revolut. Én már nem tudom követni, ez nekem egy túlbonyolított pénzkezelési módszer.
Szerintem nem veszett el a pénzed, csak sok kézen jön át. Nem ülnek rajta, ők elküldték mert ez az üzent azután készül. 17-én elindult a pénzed.
Most az ünnep miatt van lelassulva, úgy ahogy sejtetted is és nem tudni hogy épp ki miatt.
Ha téged az megnyugtat hogy az sok érintett közül csak a TW az aki nem dolgozik karácsonykor és csak ők lehetnek a hibásak, ám legyen. Nem akarlak az ellenkezőjéről meggyőzni. -
tomp
félisten
Jelen esetben a Google Pay csak annyit tett hozzá, hogy nem kellett manuálisan beírni a kártya adatait hanem a Pay-ben elmentett kártyát illesztette be a TW appba. De ennyi. Itt csak a TW-Curve van. A curve mögött az OTP de az most még nem számít.
Volt Curve-re visszatérítésem 2x! Egyszer a Curve indította a Refundot. Appban azonnal megjelent és értesítés is jött, hogy Refund. Onnantól számítva 5munkanap volt mire az OTP-s kártyára visszaérkezett a pénz. Utána a Netflixnél volt valami miatt téves terhelés. Miután írták, hogy elindították a visszatérítést, a Curve app szintén azonnal szólt, hogy Refund. Szintén 5munkanap volt mire az OTP-re visszajött. De most a TW-os tranzakciónál még Refund sem érkezett a Curve felé.
Google Pay nem ül a dolgon. Revolutos Google Pay fizetésnél is volt visszatérítésem. Ott is azonnal visszajött a pénz a Revolut kártyámra. Pedig Pay érintéssel volt a fizetés azaz a terminál egy Pay által generált virtuális kártyaszámot kapott. Pay értesítés, hogy visszatérítve, Revolut app értesítés, hogy a vásárlás visszatérítve.
Itt a TW ül a pénzen...
Ezt írják:
Az adatoknál az összeg szerepel és a tranzakció azonosító. -
Értem, de maradjunk annyiban hogy nem egy normál helyzet ha érintve van még a Google Pay, és a Curve is. Oda is bonyolult az útvonal és vissza is, az hogy a három közül ki ül rajta nem tudni. Volt már egyébként ilyen szituációd amihez lehet kötni az időket? Volt már máshonnan visszatérítés a Curve kártyádra? Annál mennyi idő volt?
Max 48 órán belül küldik a pénzt, de banki viszonyokról írnak a Curve az nem egészen az. A 3-5 nap bank esetén valós. De ha 10 nap akkor mis csak 8. munkanapnál vagyunk. Péntekig megjöhet.
Konkrétan a a TW fiókban ennél az összegnél írnak valamit? -
tomp
félisten
Nincs TW kártyám. Appban utalást csináltam. Felkínálta, hogy fizethetek Google Pay appal. Abban meg van adva a Curve. Azzal fizettem. Ha a TW visszatérítése eljutna a Curve-ig akkor az appban megjelenne és értesítést is kapnék. De még a Curve-ig sem jutott el. Azaz a TW ül a pénzen. Volt már Refund kérésem a Netflixnél. Ott miután elindították a Curve app máris szólt, hogy Refund a Netflix fizetés. Onnan még 5nap volt mire visszakaptam a pénzt. De amíg a TW-től nem érkezik meg a visszatérítés addig a Curve sem tud mit kezdeni.
-
tomp
félisten
Jelen esetben a TW tartozik nekem! Mikor utaltam a pénzt ugye levonta a TW de akinek küldtem a pénzt ő nem kapott semmit! App sem jelzett neki és emailt sem kapott! Másnap töröltem az utalást amiről bezzeg kapott a másik személy értesítést, hogy visszavontam az utalást amit meg sem kapott! Újra utaltam amiről rögtön kapott értesítést és meg is kapta a pénzt. De a második utalás összegét újra levonták ami egyértelmű. Az első pénzét meg továbbra is várom. Nem kis összeg. De még a Curve sem kapta meg a Refundot. Pedig még onnantól is 5nap...
-
tomp
félisten
Kártyás visszatérítések 3-5munkanap extrém esetekben akár 10munkanapig is eltarthat a TW ügyfélszolgálat szerint.
16-án indult el a visszatérítés de még máig nem jött vissza a pénz. A karácsony ennyibe megborította a bankrendszert? -
-
Topi70
tag
Magyarországon Eurofamily-ben érintős fizetésnél közölték nem elfogadott kártya. Miért is? Interneten már vásároltam vele.
-
merqree
őstag
Bevásárlás (Hofer) sikeresen teljesítve, tankolás (Eni) fizetésnél rákérdezett melyik "zsebből" akarok fizetni, ami meglepett, hogy forintos egyenelegem nulla, ennek ellenére mutatta hány forint lenne, de EUR zsebet választottam.
-
merqree
őstag
Liezen-ben (Ausztria) a McDrive-ban fizettem a kártyával. A fizetés státusza "függőben".
Elolvastam és megértettem az alkalmazás magyarázatát, tisztán tájékoztatás miatt írtam a hozzászólást. -
zichie
senior tag
Új tűnik, hogy a brüsszeli számlára hamarabb megérkezik az euró, mint korábban a münchenire. Mindkét esetben Revolutról küldtek nekem, a münchenire kellett 1-2 óra, mire rákerült, a brüsszelin szinte azonnal ott volt.
-
gyulaszu
senior tag
Ti is kaptatok eMailt, hogy július 1-től megszűnik a német számlánk és egy belgát kapunk helyette a borderless-ben?
-
qqzs
őstag
Most harom penznem van a kartyam. Gbp, huf, usd. Olyankor mi tortenik ha a egyenleg hufban van es usdben probalok fizetni? Ugyanaz mintha kezzel atraknek usdre fizetes elott csak automatikusan?
-
Az alkalmazásban aktiválod a fizetési módokat.
Most, hogy aktiváltad a kártyádat, már tudod majd használni fizetésekre ez akkor teljesül.
Ez online fizetésre is igaz, ott nem használhatsz érintős fizetést, ha azt akarsz a boltokban használni kell technikai okok miatt az a + munka, hogy az első fizetés a kártyával chip-el történő, a PIN kód beírás legyen, mivel ezt sem használod online fizetésnél ez sem befolyásolja a vásárlásodat. -
gyulaszu
senior tag
Jó Reggelt,
járt már valaki úgy, hogy Németországban, nem tudott belépni az androidos alkalmazásba a regisztrált eszközén, mert az internetkapcsolatra hivatkozva a program nem engedte be?
Sem a saját mobilneten, sem a hotel wifi-jén.
Ennek szintén folyománya, hogy a weboldalon sem tudok belépni, mert a megerősítést sem fogadja el az applikáció,,,
Mi lehet a hiba és mi a megoldás?
PS: Kp-t sikerült felvennem automatából -
Amint megkapod a TransferWise betéti kártyádat, aktiválnod kell, mielőtt bárhol fizethetnél vele. A kártya aktiválásához:
Lépj be a TransferWise fiókodba Ha a weboldalon vagy, kattints a Betéti kártya fülre. Ha az alkalmazásban vagy, menj a Fiók fülre, majd koppints a képernyő tetején található kártyaszámra Írd be a 6 számjegyű kódot, ami a kártyán a neved alatt található
Most, hogy aktiváltad a kártyádat, már tudod majd használni fizetésekre.
Ha az érintés nélküli fizetést szeretnéd használni, először egy chip-el történő, a PIN kód beírását igénylő tranzakcióval kell fizetned.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest