- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
válasz
Dluinet #1434 üzenetére
Az elmúlt néhány hét tapasztalatai alapján ez szokott lenni a legkisebb akadály (apkmirror, és kész, bár van, aki tart ettől). De se Revolut, se Curve nem volt hajlandó elfogadni a Mastercardot NFC-s fizetéshez, hiába raktam fel a GPay-t, ezért tévedtem ide, mert állítólag ezzel menni fog a telefonos fizetés.
(#1433) a2d2
Én sehova nem mennék el úgy, hogy csak a telefon legyen az egyetlen fizetőeszközöm, vagy kp. vagy a Raiffeisenes bankkártyán nálam van. Simple-t használok (lassan már múlt idő remélem...), és volt már, hogy érthetetlen okokból nem tudtam vele fizetni. -
a2d2
addikt
Valóban, most beugrott nekem is hogy 6000Ft-ot kértek a kártyára és 6030Ft-ot számlázott a rendszer.
Akkor belföldön marad tényleg ilyen pénztárca nélküli "bulibajárós" vésztartalék kártyának párezer Ft-al feltöltve.
Ha pedig külföldre megyek akkor feltöltöm akár többször is esténként neten keresztül hogy ne maradjon rajta feleslegesen sok pénz.
Közben rákérdeztem kollegámnál, revolutnál nincs ilyen díj. Ha feltölti pl 3000 Ft-al akkor annyi is jelenik meg a számláján. Szóval lehet jobb az a rendszer. -
a2d2
addikt
Na én kedd este regisztráltam a kártyára, nem bánnám ha holnap bent lenne a postaládámban mert pont utazunk külföldre, ki is tudnám próbálni.
Ettől a telós fizetéstől még ódzkodok. De ha jól értem a dolgot akkor fel tudom csatolni csak ezt a TW kártyát, ráteszek mondjuk 50e Ft-ot (ingyenes kártyás fizetéssel), és itthon is használhatom akkor ha csak a teló van nálam mert nincs tranzakció ha a Forint zsebből vásárolok. Így van, ugye? Mert akkor itthon is használni fogom, főleg ha olyan helyre megyek ahol félteném a rendes bankkártyámat.
Ez a telós fizetés működik amúgy mindenhol? Nincs már olyan hogy csak lehúzni tudják a terminálon a kártyát? Nem szeretnék olyanba se belefutni hogy bemegyek egy kisboltba valahol vásárolni, vagy taxiban fizetnék és közölné hogy nem tud mit kezdeni a telóval a terminál.
Köszi! -
goop
őstag
Meglepődtem, regisztáció, kártya igénylés, személyi + lakcím kártya, az ellenőrzés kb 2 perc volt, a kártya pedig megjött 2 nap alatt. Aktiválás után magától felajánlotta a gpayt, simán ment minden, magyar címmel mindennel elfogadta. Megy is, teszteltem.
-
Nyiss mindkettőt, ingyen van, az €-shoz lesz egy belga €-os bankszámlád arra tudnak utalni €-os számláról. A forint csak egy sima egyenleg. Ha van mindkettő amikor erősebb aforint akkor raksz át az €-os egyenlegre, mert amikor fizetsz később senki sem tudja hogy akkor milyen árfolyam leledzik. A forintos feltöltés a forintos számládról ingyenes. Aztán úgy pakolgatod át ahogy akarod
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Párszor használtam TW-t nyaralások kaucióinak fizetésére. Erre ma kaptam egy emailt hogy igényelhetek TW kártyát. Ezt meg is tenném és a kártyát külföldön használnám euro-s vásárlásokra.
A legelső kérdés: "Melyik pénznemben szeretnél először egyenleget nyitni?"
Ha jól gondolom akkor itt a HUF-ot kell választani. Majd ezt kártyás vásárlással ingyen feltölteni valamekkora HUF összeggel. És külföldi fizetéskor középárfolyamon HUF->EUR konverziót hajt végre a vásárlás pillanatában.
A másik lehetőség hogy EUR egyenleget nyitok és ezt egy TW-os egyszeri tranzakcióval töltöm fel egyből egy HUF->EUR konverzióval.
Jól értem a dolgokat? Melyikkel járok jobban ha nem számítok mástól bejövő EUR pénzekre?
Köszi! -
gyulaszu
senior tag
válasz
gyulaszu #1413 üzenetére
Kaptam választ a problémámra a helpdeszktől, bemásolom hogy legyen itt is:
Visszajelzett csapatunk (megj: a fejlesztők), amiben ugyanazt a választ kaptam amit már az utóbb javasoltam. Lehetséges hogy az applikáció verziója a legújabb, és így már nem kompatibilis valami miatt az eszközén. Kérem törölje le és telepítse újra azt.
Elég "érdekes" válasz. Kipróbálni most nem fogom, mert már itthon vagyok, de talán majd legközelebb. -
Ha itt leigazoltad magad és nem a limithatár közeli összegről van szó, akkor nem jellemző.. De ha hasonlít gy pénzmosási technikára akkor minden pénzzel foglalkozó cég esetén számítani kell "kellemetlenségre", így azért senki nem tud neked garanciát adni. De ez Transferwise függő dolog.
-
balhmm
tag
Sziasztok. Mennyire kell tartani esetleges zárolásoktól, amiket a revolut esetén is említenek. Euros fizetés szeretnék rajta fogadni. Fix és magasabb összeg minden hónapban. Számíthatok valami kellemetlenségre?
-
tomp
félisten
válasz
Divinity #1421 üzenetére
TW oldalán csak annyit írnak, hogy Magyarországi lakcímmel igényelt kártyával is megy a GPay. De azon belül mi megy azt sehol sem írják.
Rákérdeztem a supportnál erre mivel GPay érintéssel az ATM nem reagál, fizikai kártyát érintve már beenged de kp kivétel nem engedélyezett üzenet jön. Csak bedugva tudok felvenni pénzt. Viszont ha fizikai kártya érintéssel szeretném az ATM-en kifizetni a telefonszámlát az sikeresen lezajlik. -
tomp
félisten
Na majd megnézem a fizikai kártyával az ATM-es érintést.
Ahhoz képest a magyar Google fiókomban megjelent a GPay app és a TW kártyát is elfogadta gond nélkül NFC-s érintésre és terminálokkal megy is tökéletesen.
Lehet a TW virtuális Google Pay kártyaszáma nincs engedélyezve az ATM-nél miközben a Curve és Revolut kártyaszáma igen. -
Akkor az OTP automata nem ismeri fel, de UK kártya nem magyar. Még mindig azt írja a TW hogy NFC üzemmód nincs, így lehet hogy az automata szoftvere nem tudja azonosítani, mert ez a fajta kártya nincs felsorolva.
És Google Pay-nél is utalást emleget, nem automata használatát.
De itt sincs Magyarország felsorolva.
Find supported payment methods for contactless purchases
You can use your phone to pay wherever contactless payments are accepted.
És novemberben még ezt írták, de lehet hogy van újabb:
At the time of writing, Google Pay is available for TransferWise customers living in Belgium, Croatia, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Ireland, Italy, Norway, Poland, Slovakia, Spain, Sweden, Switzerland, UK, and the US. -
tomp
félisten
Miért lenne nálam a kártya? Hónapok óta nem használom a kártyát még ATM-re se! Most sem volt nálam a kártya csak a telefon.
TW-re állítva a GPayt semmi. Csak az app nyugtázott. Curve-re és Revolutra állítva a GPay-t már kérte is az ATM a PIN kódot.
Ha hivatalosan megy a magyar TW kártya akkor miért nem fogadja el az ATM? Érintéssel csak átadja az app a kártyaszámot független attól, hogy hivatalosan megy e vagy nem.
GPay-ben a magyar TW konkrétan hivatalosan megy. -
tomp
félisten
Vajon a GPay érintéssel miért nem fogadja el az OTP-s ATM a Transferwise kártyát? GPay nyugtázza, hogy az érintés sikeres de az ATM nem reagál rá. Curve, Revolut GPay-el megy!
-
gyulaszu
senior tag
Van valakinek tapasztalata azzal, ha németországi mobilnetről (egyébként Vodafone) nem enged belépni a tw app?
Mi lehet a baj? -
Lehet valahonnan (app, böngésző, stb) letölteni tranzakciós listát valamilyen feldolgozható formátumban?
-
goop
őstag
A samsung pay alá betehető a tw kártya? Azaz megy a fizetés vele? Magyar címmel persze.
-
vnorbi
aktív tag
Ilyet nem támogat jelenleg a TransferWise. Azokban a pénznemekben, amikhez nem adnak egyedi banki adatokat (mint a forint), csak a TW account tulajdonosa tölthet fel pénzt.
Angol fontot viszont tudsz fogadni, ha megadod a harmadik félnek az ahhoz tartozó banki adatokat, ő regisztrál a TW-ra (nem kell neki sem kártya, sem borderless account), és az alap külföldre utalást választja. Magyarországról Angliába forint forrásból font számlára. Ez neki egy belföldi forint átutalás árába fog kerülni az OTP-nél (vagy kártyás feltöltést választ, ha az olcsóbb), meg valamennyit majd levesz magának a TW is konverziós díjként, de valószínűleg sokkal olcsóbban megússzátok, mint ha az OTP-ből közvetlenül utalná a forintját külföldre (magasabb utalási díj a külföld miatt + előnytelen árfolyamon váltás).
-
qqzs
őstag
Ukban letrehozott accountom van meg van kartyam is. Hogy a legegyszerubb harmadik feltol a szamlamra fogadni huf-ot akinek csak magyar otp szamlaja van?
-
TZMI
csendes tag
Sziasztok, Gpay hivatalos áruházból letöltve, ugyan nem hazánkban, és TW kártya hozzáadva. Megpróbálom használni NFC-vel, ha sikerül jelzem.
-
zichie
senior tag
"Számlára küldés" alatt én a TW egyenleg feltöltését gondoltam banki utalással, azért nem számol fel költséget a TW. Legalább is nekem HUF forrásból feltöltésnél utalás esetében nincs költség. Amennyit a magyar bankszámláról utalok a TW számlámra, annyi ér oda és annyival rövidül meg a banki számlaegyenlegem. Sem a TW, sem a bank nem von le tranzakciós díjat.
-
Most erről az egy dologról és kettő dologról van tudomásom.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest