Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-08-02 22:50:59

LOGOUT.hu

Wise díjak [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6001) Gallmix válasza Noxy (#5997) üzenetére


Gallmix
aktív tag

még mindig nem bank...
egyedi számlaszámot kap, a giro zrt-től. Nem gyűjtő számla (nincs köze más bankhoz). utóbbi mondat a kérdezőnek... tehát nem tudsz befizetni egy bankfiókba...

(#6002) Rick4 válasza Gallmix (#6001) üzenetére


Rick4
félisten

Nem számlaszámot kapsz, hanem bankszámlaszámot, konkrétan ez a szöveg szerepel a wise appban a számlaszám fölött. Az meg akárhogy nézzük, egy bankszámla száma. Az, hogy nincs képviselet, fizikai fiók, ettől teljesen független.
Csak és kizárólag azért nem bank a nevük, mert nem tudsz hozzájuk betétre pénzt tenni, és nem tudsz tőlük pénzt hitelre felvenni. Ez fizetési- pénzküldési szolgáltatás, az emberek többsége úgyis ugyanennyit használ egy banknál, csak ott a vízfejet igazgatóstól, irodistástól, az irodistákat kiszolgáló kávégépet, a reggeli kávét, tollat, papírt, nyomtatót, repi dolgokat, év végi prémiumokat, irodák berendezését, takarítónő bérét, és minden egyebet is ki kell fizetni, hiába csak havi 2x kp felvételre használod a banki hozzáférésedet.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6003) hhgygy


hhgygy
senior tag

Na, ezen most kiakadtam: a Wise nem foglalkozik a román lejjel???
Mindenféle gagyi pénznemekben lehet számlát nyitni, de román lejben nem.
Szerintetek, ha Romániában a Wise-zal fizetek, akkor pl. érdemes az eurós számláról fizetni, vagy a forintosról?

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#6004) Remov válasza hhgygy (#6003) üzenetére


Remov
aktív tag

Szerintem teljesen mindegy melyikről fizetsz.

(#6005) Noxy válasza hhgygy (#6003) üzenetére


Noxy
veterán

Miért ne foglalkozna. :U Nézd meg jobban a +Nyiss meg menüt --> Egyenleg --> Keresés: rom
Még szerencse hogy azért gagyi Ft számlát lehet. :K

[ Szerkesztve ]

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#6006) axlfsi válasza Rick4 (#6002) üzenetére


axlfsi
veterán

Ez most már csak részletkérdés, mert nyilván méretileg nem akkora létszámú a cég, mint egy mammutbank, de attól még ők is "léteznek fizikailag" ... pl. hirdetnek is egy IT-s állást a budapesti irodájukba (szóval van reggeli kv, irodaszer, rezsi, stb :) ).

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#6007) Rick4 válasza axlfsi (#6006) üzenetére


Rick4
félisten

Ez nyilván igaz, viszont nézd meg, mennyi dolgozó és iroda van mennyi ügyfélre. Nem mindegy, hogy havi 25 milliós költséget kell összedobni 25 ezer embernek, vagy havi 2.5 milliárdot 250 ezer embernek.

Mindig abban rejlik a lényeg, hogy ha a mások által nyújtott szolgáltatások 80%-át tudod nyújtani, de csak 40%-os áron teszed, már nyertél. Drágán nem kunszt ugyanazt művelni.

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6008) kulu22


kulu22
aktív tag

Sziasztok, van valaki másnál is feltöltési gond most? OTP MC-ről próbálom (ezzel használtam eddig hibátlanul), hitelesítési gondra panaszkodik. CVC-t jól írtam be.

(#6009) Rick4 válasza kulu22 (#6008) üzenetére


Rick4
félisten

Próbáljuk ki, az enyémre tudsz-e feltölteni! :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6010) Gallmix válasza Rick4 (#6002) üzenetére


Gallmix
aktív tag

oké, hogy bankszámla... de attól a wise még pénzforgalmi szolgáltató és nem rendelkezik banki licenssel. Csak azért van direkt számlaszáma, mert csatlakozott/hatott a Giro zrt-hez. (Nem jelent veszélyt a bankokra)

A Fiók képviselet, meg abból a szempontból érdekes, ha vki befizetni szeretne... arra nincs lehetőség. (Még Revonál sem, pedig az ugye banki licenssel rendelkezik).

Azért egy banki hozzáférést ezernyi más dologra is használnak az emberek...
Arról már nem is beszélve, hogy van ami csak ott elérhető, igénybevehető.

Azért régebben a wise-nak volt magyar telefonos ügyfél-szolgálata... most meg már csak emailes... ez szerintem hatalmas visszalépés... ennyire nem kellene spórolni...

[ Szerkesztve ]

(#6011) Rick4 válasza Gallmix (#6010) üzenetére


Rick4
félisten

Mint minden mást, az válassza ezt a szolgáltatást, akinek ennyi elég.
Nekem ennyi elég, pénzt nem akarok kamatoztatni, hitelre nincs szükségem, nem fogok semmiféle hiteligényt sehova benyújtani, ahol kell majd bármiféle igazolás, ráadásul én mailben mindent el tudok intézni.
A múltkor befoglaltak egy adag pénzt, mert az lett gyanús, hogy az ügyfél a saját nevét írta közleménybe, megírtam a válaszokat, és jeleztem, haladjanak, mert másnap kelleni fog a pénz. Pár órán belül fel is oldották, és azóta sincs semmi macera, ellenben volt már, hogy a kh app használhatatlan volt, hogy a ci duplán könyvelt, az mkb tévesen jelzett ki számlán lévő pénzmennyiséget, de volt, hogy android 10-ről 11-re váltáskor nem volt telepíthető az app, mire megcsinálták, jött a 12, ami miatt megint hónapokig nem ment. Volt, hogy bementem fiókba, Szegeden a Széchenyi tér a város közepe, 10 percig keresgélsz pakolót, majd 500ft/ órát fizetsz, bent a fiókban a problémámra annyit mondtak, hogy itt egy üres lap, írjam le a bajom, ők meg továbbítják a központba. Magyarán mondva többször előfordult már, hogy sokszoros költségért még annyit se kapok, hogy ami kell, flottul menjen.
Amennyiben az én igényeimnek megfelel a szolgáltatások minősége és mennyisége, akkor én jól választottam, viszont ha valakinek más kell, de mégis ide jön, majd lázadozik, hogy ez meg az nem jó, annak semmi keresnivalója sincs itt, ha intézni kell valamit, egy 3 perces levélírás helyett menjen magyar bankhoz, tárt karokkal és nagy zsebekkel várják, ha meg adódik valami, tartsa a telefon 40 percen keresztül. :D

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6012) sifarr válasza Gallmix (#6010) üzenetére


sifarr
senior tag

Azért régebben a wise-nak volt magyar telefonos ügyfél-szolgálata... ennyire nem kellene spórolni...
Volt, de csak munkaidőben, egy műszakban működött. Call centernek viszont csak 24 órában van értelme. Az viszont garantáltan nem érte meg. Műszakonként minimum 2 ember, összességében 12-15. Jó nagy költség, ha kiszámolod.
Ráadásul nem is volt szükséges, indokolt. Az app atomstabilan működik, az utalások, devizaváltások, a bankkártyás vásárlások úgyszintén. A hiba nagyságrenndel kisebb arányú, mint a bankoknál, beleértve a Revolutot is. Köszönhető ez annak is, hogy szűkítettebb a szolgáltatáskínálat, mint a bankoknál.
Ha van is probléma, az legtöbbször nem is rajtuk múlik. Pl. nem jön meg a kártya - posta.
Én jobban örülök az azonos devizás utalási díjak eltörlésének, mint hogy évi százmilliós költséggel magyar call center legyen. Jó a Wise stratégiája: felesleges, nagy költségű szolgáltatás helyett inkább legyen díjcsökkentés.

(#6013) Gallmix válasza Rick4 (#6011) üzenetére


Gallmix
aktív tag

elég csak ha van családod pl semmilyen hitel igény, vagy kamatozás nem kell hozzá.
Nem mondtam, hogy ne használja vki a wise-t, egy szóval sem.

Jó neked, hogy mailben mindent is eltudsz intézni :)

Jó ezeket a problémákat úgy sorolod, mintha mindenkinek természetes lenne, közben talán a lakosság jó ha 20% használja a mobilt ilyesmire. Ha 10 percig kerestél parkolót az nem sok.

Én tudok belvárosban ingyenest is megye székhelyen :D

Ezt a lázadozást meg úgy írod, mintha a wise szent lenne, és ne lehetne kritikát, jogos észrevételt tenni...

Pont feletted volt párra pár komment, hogy válasz sem jött a "3 perces levél írásra"... én inkább a telefont részesítem előnyben...

Írtam "3 perces" levelet pár szolgáltatónak aztán várhatok rá 30+ napot, hogy választ kapjak rá...

Gárnitnál kb szinte azonnal felvették a telefont, pedig "kiemelt időszak"-ban hívtam őket... pl. De normál esetben nem kell még a töredékét sem várni, nem hogy 40-et... nem egy céget hívtam fel mostanában...
Van kivétel persze... időszaktól egyebektől függen is. ilyen volt pl az mvm. De ott is lett megoldás, hogy 8 percen belül felvegyék...

#6012 sifarr
sok helyen nincs 0-24-es ügyfélszolgálat... általában nem bank, vagy nem forró vonal persze... Ha meg annyira atom stabil akkor nem is kell állandó ügyfélszolgálat, meg annyi ember ;) :) Hold időben emailezhet is :P

[ Szerkesztve ]

(#6014) Rick4 válasza Gallmix (#6013) üzenetére


Rick4
félisten

Nade elmondtam, neki mindenkinek jó a wise, de akinek nem, az ne menjen hozzájuk, és ne sápítozzon, hogy ez se meg az se. erről nincs is mit tovább beszélni, legalább akkora idiótaság, mint hogy veszek fehér csokit, aztán cirkuszolok, hogy miért nem barna. Azért, mert ez fehér. Ezt la lázadozást úgy írom, hogy nekem teljesen feleslegesen panaszkodsz valamiről, ha idejössz, és tudod, hogy neked meg másoknak nem jó, akkor nem azt kell írogatni, hogy ez is másképp kellene, meg azt is, hanem el kell menni egy olyan szolgáltatást igénybe venni, mai neked meg másoknak minden tekintetben megfelel. Hogy másoknak természetes-e mailben intézni mindent, avagy nem az, az engem ismételten NEM érdekel. Akinek nem az, menjen az otp-hez, álljon sorba. Én erre nem akarod időt szánni, van mivel töltenem az időmet.

Igen, ha továbbra is arról írogatsz, hogy neked mi a problémád a wise-zal, akkor veled van a baj. Ez nem a sírós, lélekápolós topic.

A 3 perces levélre, mint írtam, nagyon gyorsan jött megoldás, minden magyar bank fényévekre van ettől az ügyintézési szinttől és sebességtől. És akkor a konkrétumok:

2022. okt. 19. 12:43-kor jött a levél:

Megkapták a levelet a kért dolgokról 12 perccel később, 12:55-kor, ennyi idő alatt odaszóltam az ügyfélnek, elkértem a személyes adatait, címét, bepötyögtem, és rányomtam a küldés gombra is.

Majd AZNAP 13:45-re végeztek, és a pénz a számlán volt:

Jól látod, még egy óra sem kellett nekik. Ezek tények, minden más, amit semmivel sem lehet alátámasztani, csak egy sima mellébeszélés, meg vélemény, ami engem különösebben nem érdekel, mert érvelésnek elképesztően gyenge, vitára nem ad okot.

A családos dolgot nem értem, hogy jön ide, szerintem ha magad sem akartad elmagyarázni, maradjon is ennyiben...

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6015) Gallmix válasza Rick4 (#6014) üzenetére


Gallmix
aktív tag

akkor minek nyújtod, ha nincs mit beszélni? wtf :F

Nem panaszkodtam neked... eddig úgy tudtam ez egy fórum...

Amúgy nézd már meg honnan indult a szál, a számlaszámról. Nem pedig arról, hogy jó-e vagy sem a wise.

Amúgy érdekes a hozzáállásod... ha majd a wise (vagy bárki más)hoz olyan intézkedést amin neked nem fog tecceni remélem megfogadod a saját tanácsod ;) :)

HA téged az megnyugtat, még a paypal is feltudott hívni Írországból... akkor pont a wise nem? :DDD Persze... semmi gond az emailel... egy pontig...

[ Szerkesztve ]

(#6016) Gallmix válasza Rick4 (#6014) üzenetére


Gallmix
aktív tag

A Családos dolog úgy jön ide, hogy állításod szerint mindenki csak havi 2x használja, se hitelt se kamatot nem szeretne (átlag Jóska). De pl ha vki ösztöndíjad kap, vagy egyéb juttatást pl családi pótlék, nyugdíj, már nem biztos hogy kifogják utalni neki pl wise-ra. - Egyes esetekről konkrétan tudni, hogy nem.

Lehet a te élethelyzetednek jó... de nem kellene azt bemagyarázni, hogy az emberek ennyire faék egyszerűek, és akiknek ez nem felel meg, az vmi bunkó paraszt... esetleg feleslegesen fizet bankszámla fenntartásáért.

El kellene fogadni neked is, hogy az emberek sok félét, sok féle igénnyel. A wise ügyfelei is.
Te is csak egy vagy a sok közül. És mint írtam mobilról, meg szimplán digitálisan intézni dolgokat jelenleg nem a többség a társadalomban, lehet ez fáj, de ez a realitás.

(lejárt a szerk idő)

UI. lehet neked nem kellene ennyire szívedre venni ezt a témát.

[ Szerkesztve ]

(#6017) hhgygy válasza Noxy (#6005) üzenetére


hhgygy
senior tag

Köszi, délután valahogy nem láttam a román lejet a sok valuta között.

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#6032) hhgygy


hhgygy
senior tag

Ha jól látom, kicsit leült a fórum.
Általános kérdés: a mostani zivataros időkben szerintetek Matolcsy elvtárs rá tudja tenni szőrös mancsát a Wise-on lévő pénzünkre?

Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3

(#6033) sifarr válasza hhgygy (#6032) üzenetére


sifarr
senior tag

Nem.

(#6034) Qtyii válasza hhgygy (#6032) üzenetére


Qtyii
tag

Az már a belga bank rendszer lenne :))
Nem tartom valószínűnek

(#6035) hockeyapu válasza hhgygy (#6032) üzenetére


hockeyapu
aktív tag

De biztosak lehettek benne, hogy nem alszik tőle jól ! :DD

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#6036) dredjudge84 válasza hhgygy (#6032) üzenetére


dredjudge84
őstag

Simán. Főleg hogy szeptember óta szorosabb a kapcsolat a navval.

(#6037) Oliverda válasza dredjudge84 (#6036) üzenetére


Oliverda
félisten

Kinek szorosabb a micsodája a kivel?

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#6038) hockeyapu válasza dredjudge84 (#6036) üzenetére


hockeyapu
aktív tag

Kicsit bővebben,mert erről lemaradam ! :F

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#6039) dredjudge84


dredjudge84
őstag

Hír volt, hogy szeptembertől a határon átnyúló pénzügyi szolgáltatók is kötelesek bejelentkezni a nav alá, hogy ők is fizessenek tr illetéket. Gondolom ha szorosabb a kapcsolat, akkor jobban rá is tudják tenni a kezüket a pénzre.

(#6040) Remov válasza dredjudge84 (#6039) üzenetére


Remov
aktív tag

Ez nem változtat semmin, a Wise ezelőtt is ugyanúgy kooperált a NAV val és a hatóságokkal.

[ Szerkesztve ]

(#6041) hockeyapu


hockeyapu
aktív tag

Hát nem nyugtatta meg! :(

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#6042) Noxy válasza dredjudge84 (#6039) üzenetére


Noxy
veterán

Igen bakker ráteszik a kezüket a "mosott pénzre", de nem arra, ami legálisan, adózottan, igazoltan pld ingatlaneladás után került a b..számlára. :K

[ Szerkesztve ]

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#6043) vargacs0909


vargacs0909
csendes tag

Sziasztok!
Bizonyára volt már róla szó korábban, de nem olvastam vissza, ezért előre is elnézést...

Wise-on váltott EUR-hoz hogy lehetne készpénzben hozzájutni?

Értékpapírszámlám (államkincstár) van, devizaszámlám nincs (nem is akarnék ez miatt nyitni), wise bankkártyám (fizikai) nincs.

150 eur körüli összegről lenne szó. Érdemes vele vacakolni (már ha van megoldás), vagy menjek ki a legközelebbi pénzváltóhoz?

(#6044) axlfsi válasza hockeyapu (#6041) üzenetére


axlfsi
veterán

... azért kíváncsi lennék 1-2 konkrét példára, hogy mégis MITŐL tartasz és félsz? Elveszik a pénzed? :F

˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜

(#6045) sifarr válasza vargacs0909 (#6043) üzenetére


sifarr
senior tag

... wise bankkártyám (fizikai) nincs.
Ha lenne, akkor egy eurós OTP automata megoldás lehetne.
Ha nem sürgős, akkor rendelj egyet. Ha sürgős, akkor pénzváltó.

(#6046) fecus válasza vargacs0909 (#6043) üzenetére


fecus
őstag

#5935 flymi: és az utána következők.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#6047) vargacs0909 válasza sifarr (#6045) üzenetére


vargacs0909
csendes tag

Az OTP automata használatának költségét lehet tudni? OTP vagy Wise von díjat?

(#6048) sifarr válasza vargacs0909 (#6047) üzenetére


sifarr
senior tag

Az OTP automata használatának költségét lehet tudni? OTP vagy Wise von díjat?
Elvileg csak a Wise von díjat. Viszont a Wise 200 euróig nem von díjat.
Hogy az OTP esetleg terhel-e mégis valamit, azt nem tudom. Nem használok kp-t.

(#6049) hockeyapu válasza axlfsi (#6044) üzenetére


hockeyapu
aktív tag

Nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél ! :K

"Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...

(#6050) dredjudge84 válasza Noxy (#6042) üzenetére


dredjudge84
őstag

Na, akkor hozzaférnek ha akarnak és ez a lényeg. Engem nem érdekel amúgy, nem én nyitottam meg a kérdést.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.