Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csocsoszán
üzenetére
Szia!
Mivel nem használok OpenWrt-t, így ez nem 100%, de ez úgy szokott lenni, hogy a külső port amit meg kell adnod, ide kerül az a szám amit az alkalmazásba is beírsz - esetedben az utorrent -, és a belső port csak opcionális, tehát akkor kell megadni, ha a nevezett külső portra érkező kéréseket nem ugyanarra, hanem másik belső portra szeretnéd továbbítani! Ha ugyanazt a belső portot használod, akkor maradhat üresen is, de akár be is írhatod...
-
csocsoszán
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ok! Elindult! (A belső a router!)
Mindenkitől elnézést! -
csocsoszán
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szervusz!
Akkor a belső és a külső port szám ugyanaz? Mert én a belsőre írtam a 49896-ot. -
válasz
csocsoszán
üzenetére
49896
-
suste
veterán
válasz
csocsoszán
üzenetére
nálam a mikro torrentbe vagy 150db letöltés van 1, 5Tb-al!
itt gondolom elírtad a dolgot, és arra gondoltál, hogy 150db torrent van benn, és nem annyit töltesz lefelé egyszerre
én pc-n is úgy szoktam, hogy egyesével jöjjenek lefelé, ha lejött egy, akkor kezdje csak a másikat
(annak nem sok értelme van, hogy van 10 filmem mindegyik 10%-on, ahelyett, hogy 1-et már nézhetnék is)
seedelésre meg bent lehet több is, bár ilyen 150+ darabhoz már inkább a nagytestvér kellene (Tp-link wdr3600)pc torrent:
luci/hálózat/tűzfal/portforward
itt fel kell venne egy új átirányítást, ahol a bejövő portot átírányitod a pc-n futó kliens portjára, így lesz aktív a kapcsolata -
csocsoszán
őstag
Köszönöm a választ!
Igen a belső formázónál kötöttem ki végül is! (Mostanra utána olvastam a swapnak.!)
A tanácsot megfogadom! (Az a baj, hogy nálam a mikro torrentbe vagy 150db letöltés van 1, 5Tb-al! Általában Bd 25 vagy 50-eket töltök. Én azt hittem, hogy ezzel a routeres torrentezéssel kiválthatom. Nem kéne bekapcsolni a laptopot! Túl szép lett volna!) Viszont szeretnék segítséget kérni a gépen futó mikro torrent azt írja, letölteni lehet de a vissza töltéshez nincs nyitva a port! Na ebből egyenlőre semmit nem értek csak azt látom, hogy a vissza töltés nem megy! Mi a teendőm? -
TeeJay
félisten
pesten a 1043-on 3 laptop lóg 2 okosteló meg 1 androidos GPS
3laptopból kettőben Broadcom van, enyémmel szakad a másikban B/G Broadcom azzal nincs gondja
a 3.ban meg Intel B/G azzal sincs baja
telefonok és a GPS nem sokat zavar ahogy láttam, kevés ott az adatforgalommegpróbálom majd az intelt akkor bár nagyon az újabb Atherosok felé nézelődtem inkább
-
suste
veterán
válasz
TeeJay
üzenetére
visszanéztem, mert közben eszembe jutott, hogy nem ez volt a gyári kártya a laptopban
szóval ez volt a sorrend:
1: realtek - na ez volt az ultragáz a 1043-mal párosítva
2: atheros - ezzel már jobb volt, de voltak DMA hibák, de nagyon ritkán szakadt csak meg
3: intel - hibátlanszóval szerintem inkább inteles kártyát keress
az enyém konkrétan:
Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN -
TeeJay
félisten
fura öcsémébe is Atheros van B/G és a 841ND V7-el gond nélkül megy a torrent is
DD-WRT fut a routeren
nekem a Broadcom meg pár perc alatt leakad, a 1043ND-vel is bár ott tovább bírja úgy 10-15percig és csak az áramtalanítás segít... G-only módban is sajnos lehal cask picit több idő kell neki.kipróbálom majd inkább másik kártyával hátha
-
TeeJay
félisten
DMA hiba jött már elő valakinek 1043ND esetén Atheros chipset-es miniPCIe kártya esetén? (laptopban)
nekem az Acer notiban Broadcom van és most teszteltem le hogy mind Pesten a 1043ND-vel mint pedig idehaza a 841ND V7-el leszakad a wifi ha torrentet indítok akár már pár szálon is.
lehet hogy nem komázza a Broadcom wifi-t és ezért hal le?
öcsém gépében Atheros van igaz csak G-s de éjjel nappal torrentezik róla sosincs baja
illetve okostelefon van rajta meg tablet de azokkal sincs gondlehet cserélem a laptopomba a kártyát valami újabb Atheros-ra hátha úgy megértik egymást lévén a router és a wifi kártya is atheros lenne onnantól
-
suste
veterán
válasz
csocsoszán
üzenetére
a kapcsolatszámot elfelejtettem írni
nálam 20/50, és ennyi is bőven elég az 1MB-os letöltéshez
ezt is korlátozd, mert a sok kapcsolat is megöli a routert
és a letöltésisor is csak 1 legyen, azaz egyszerre csak 1 torrentet töltsön lefelé(szerintem sokal jobban járnál a vargalex fw-vel, ha még nem azt használod)
szerk: látom arra váltottál....akkormiért nem használtad a belső formázót, és akkor egyből lenne swap-od is... -
suste
veterán
válasz
georgg
üzenetére
a DMA hiba az nem a miniDLNA miatt van, hanem valamelyik wifis kliens miatt
annyi köze lehet a miniDLNA-hoz, hogy terhelésre még hajlamosabb hibázni, de ez igaz transmission terhelésre isha visszakeresel "DMA" szóra, akkor találsz elég sokmindent róla
ami szokott javítani a helyzeten:
-wifi csak "G"
-hibát okozó kliensen wifi adapter csere (ha lehetséges)
-terhelés csökkentése (főleg torrent korlátozás)
-csatornák végigtesztelése, és a legkevesebb hibával futó csatorna használata -
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na igen itt látszik,hogy egy szakértőnek meg laikusnak nem ugyanazt jelenti a passzív.

Nem mondom,hogy értem de így már érthetőbb.
Köszi. -
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Passzív ftp kapcsolat?.

Az meg mi akar lenni?
Ha nyitok távolról egy ftp kapcsolatot és ott fölállok a géptől mert kimegyek kávézni akkor a kapcsolat egy idő múlva megszakad inaktivitás miatt,de ha beteszem ezt a pipát akkor nem?
Meg van utána 2 szám közti állítás lehetőségalapból ez van odaírva:
50990-50999
-
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Gargoyle firmware-ban az:Usb-Storage> Allow Passive FTP From WAN on ports
mi akar lenni?
-
georgg
csendes tag
válasz
Bélaaaa
üzenetére
Szia!
Miután letiltottad a Minidlna-t nem is találkoztál a problémával?
Nálam is ez a hiba áll fent, pedig nincs fen a Minidlna.
(A következők vannak fent pluszban hdd-ről linkelve: transmission, lighttpd+php5, vsftpd, mjpg-streamer, ushare
Ha a hdd le van választva, akkor is fent áll ez a hiba.)
Minden javaslatnak örülnék. -
- iSO -
tag
Üdv!
Létezik olyan fw 1043-ra, amiben van watchdog ? Vagy ami statikusan megadott időpontokban újra tudja indítani magát?
Köszönöm:
iSO -
csocsoszán
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
Nem gondoltam át, igaz 400MHz
Ok visszaveszem! 4-es Exfatot használom mert rájöttem, hogy a NTFS-el nagyon lassan másol. A swapnak mindjárt utána olvasok mert nem tudom mi. (Egy hete kezdtem
. Van mit tanulni!)
Jaj még a mikro torrent eszembe jutott! Valami nem nyitott portról beszél? Letölteni tud, de fel nem!
Ilyenkor mi a teendő? -
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Láma kérdés:
Adott egy laptop (Toshiba Satellite A300 PSAGUE) Wlan és Vlan kapcsolattal a TP-Link felé (WL1.1.7) A Wlan 300Mb/s a Vlan 10/100Mb/s.
Megoldható, hogy a számítógép mindkét kapcsolatot használja és ezzel a sebességük összeadódjon? -
suste
veterán
válasz
csocsoszán
üzenetére
ne hasonlítsd a pc-n való torrentezést a routereshez
vagyis max úgy, hogy most egy 400Mhz-es 32MB ramos gépet használsz a pc-d helyett, ami más feladatot is ellát
-ext4+swap: mint alex írta, de tényleg csak akkor, ha nem használsz más szolgáltatást a routeren (se samba, se ftp, se dlna), és nincsen DMA bejegyzés a logban (ez a wifi hiba is nagyon megfogja a routert)
-ntfs: én olyan 400/40-nel indítanék, és ha ezt stabilan bírja, akkor próbálkozhatsz kicsit nagyobbal, de ne várj túl sokat tőle
-
vargalex
Topikgazda
válasz
csocsoszán
üzenetére
Szia!
De gyári firmware-on nem a routerrel torrenteztél...
Milyen filerendszer egyébként? Swap van?
Én nagyjából 1 MB/s-re korlátoznám és a peer-ek számát is lejjebb venném egy kicsit. Persze ez ext4-re igaz swap használata mellett. -
csocsoszán
őstag
Köszönöm hogy válaszoltál!
Routeren próbálok torrentezni, ezért is váltottam vargalex 1.7-re!
Nincs korlátozás nálam beállítva, eszembe sem jutott mivel a gyári FW-el sosem kellett! 25Mb-es UPC-s Netem van 3000-el szokott lejönni (NCORE, 1St,Bithu) és 200-al fel. Azt próbáltam beállítani, hogy erre a 3000 és 200-ra állítom de ugyanúgy lefagyott. Most töltök egy 1, 5Gb-osat ez fagyás nélkül jön! Légyszíves írd meg (vagy képben) mennyire kell beállitani, hogy ne fagyjon, igen kényelmetlen mert nagy nehezen ilyenkor elindítom a routert és leállítom a letöltést, wincsiről le át a laptopra és mikrotorrentel folytatom. Annál meg a teszt azt mondja nem tud feltölteni mert nincs nyitva valamilyen port. Na szóval jól be vagyok kavarodva! -
Warter
addikt
válasz
csocsoszán
üzenetére
Nálam nincs torrent, szóval ezt kizárnám, csak alap wifi és lan van használva. Semmi extra funkció. Van, hogy napokig megy folyamatosan, van, hogy egymás utáni napokon elhal. Nem tudtam eddig semmihez kötni, elég furcsa.
-
suste
veterán
válasz
csocsoszán
üzenetére
Ugye korlátoztátok a le/fel sebessèget?
Ès pc-n vagy routeren torrenteztek? -
nagyfejü
őstag
Hali!
Vargalex 1.7 firm van a routeren. olyat csinál a wifi hogy néha hetekig jó utána egyszer nem tudok felcsatlakozni mert " hatósugáron kivül" üzit kapok. Belépek a Luciba és BÁRMIT állitok a wifi résznél működik a csatlakozás! Nem tudom miért van ez a random hiba??üdv
-
csocsoszán
őstag
válasz
Warter
üzenetére
Szervusz!
Nekem is csinálta, elindítottam 3db torrent letöltését olyan 25Gb-ot.
Többször egy pillanatra megállt majd elindult. Sőt reggelre teljesen lefagyott, nem csak a router szerintem még a modem is. (A gyárival sosem volt ilyen) Mivel még nekem szinte új a vargalex firmware folyamatosan állítgatom és többször reseteltem is, most egész nap nem csinálta. -
-
huan
őstag
Valaki, új FTP-felhasználóval-kapcsolatban?
-
Mickey5
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Köszönöm válaszodat, de ez sajnos nem működik. Azt írja ki, hogy "1231. számú rendszerhiba. A hálózati hely nem érhető el". Ugyanakkor viszont a Transmission Remot-tal továbbra is látom. Igaz, hogy seed-elni nem hajlandó, de azt más okozhatja, mert a letöltés megy ezerrel.
Amit a másik gondra írtál, azokat már próbáltam, de sajnos nem tudtam vele semmit se megnézni. Üres maradt az ablak, illetve a menük jelentős része is szürke volt. Hangsúlyozom, hogy a HDD SATA csatlakozón volt, nem USB-n!
Még egy kérdés: ha a Live CD nem mountolja automatikusan, akkor mit tehetek, hol érem el a mountot?
-
Warter
addikt
Olyan problémám van, hogy néha eltűnik a wifi, olyan mintha elcrashelne. Kikapcs-bekapcs és jó megint. Bár úgy gondolom, hogy ez messze van a normálistól. Szóval ha van valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet ez, szívesen fogadom. Az eredti firmware-rel sose csinált ilyet.
Az alábbi firmware van a routeren:
OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655) -
válasz
Mickey5
üzenetére
Szia!
Windows parancssorba írd be...
net use z: \\192.168.1.1\mnt\hdd
Egész biztosan látta volna a Linux, csak esetleg nem csatolta fel automatikusan! Windows alatt talán ezzel próbálkozz!
http://www.ext2fsd.com/
http://sourceforge.net/projects/ext2read/ -
Mickey5
csendes tag
Sziasztok!
Ugyanolyan összeállítás, mint az előttem szólónak. Köszönet és hála Vargalexnek mindenért, de azért így is rengeteget szenvedtem, pedig még csak az alapszintű beállításoknál tartok. Van már netem és wifi-m, működik az USB-s HDD is, éppen most próbálom a letöltést. Szépen hozzáférek Transmission Remote segítségével.
Akárcsak sokan mások, én sem ismerem a Linuxot, ezért tartott 1 hónapig, mire ide jutottam. De a Samba-val nem boldogulok. Addig rendben, hogy a LuCI-ban beállítom, de hogyan használhatom Windows alól? Sehogyan sem tudok rájönni.
De még ennél is fontosabb volna, hogy az Ext4-re formázott HDD-t hogyan tudnám XP alól kezelni. Ugyanis több 100 GB anyagot nem volna jó USB-n és hálózaton átmásolgatni. Próbáltam Linux Live CD-vel (frissen letöltött Debian és Suse), de még csak nem is látta. Pont a linuxosat, bezzeg a windowsos HDD-t hibátlanul kezelte. Pedig mindkettő közvetlenül az alaplapon volt, nem USB-n.
Előre is köszönöm a segítséget! Elnézést, kicsit hosszú lett!
-
huan
őstag
Sziasztok
Tp-Link Wr1043ND-men OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 van.
Hogyan lehet egyszerűen új ftp felhasználó(ka)t létrehozni, hogy pl. csak olvasási joguk lehessen egy megadott könyvtárban? -
-
suste
veterán
válasz
siryeti
üzenetére
szerintem felejtsd el teljesen az SSH-s részt, úgy ahogy van
mint alex is írta, nem lesz szükséged rá
frissíteni sem kötelező, főleg nem SSH-n
ha megnézed, akkor látod, hogy jópáran használjuk az előző buildet (1.1.5)
ha a mostanit felteszed és beállítod, és meg leszel vele elégedve, akkor nem kell soha többé bántanod
kivéve ha valami új dologra akarod használni, ami csak az újabban van, de amíg kezdő vagy a témában úgysem lesz ilyen, megtanulva a rendszert meg már kisújjból kirázod ami kell..... -
vargalex
Topikgazda
-
siryeti
tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia, nem zavartál össze semmiben, mivel semmit nem értettem az eszmecserétekből, nem is tudott össze(ébb) zavarni.

Elkezdem tanulmányozni a munkád ami miatt oly sokan hálásak itt neked, és ha felnövök néhány szintet, megpróbálkozom vele.
Addíg is köszönöm az eddigi és jövőbeni segítségeteket! -
vargalex
Topikgazda
válasz
siryeti
üzenetére
Szia!
Elnézést, nem akartalak megzavarni. Az Intruder2k5-el folytatott beszélgetésünket vedd tárgytalannak, nem rád vonatkozott.

-
siryeti
tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, van még mit tanulnom az biztos, kicsit elvesztettem a fonalat.

Most átnyálazok egy csomó leírást és majd látjuk mire jutok az én tudásommal.
Addig is köszönöm mindenkinek és úgy érzem jövök még buta kérdésekkel.
-
válasz
vargalex
üzenetére
Amit lehet, azt meg lehet szerkeszteni webes felületen is, de ha valaki minden áron konzolban akar scriptelni, akkor simán megadom pl. a hotplug script elérési útját mondjuk a JFFS-ben, amit meg akarok hívni, és ott meg már szövegfile-ként lehet szerkeszteni vi-vel, vagy mc-vel! És Tomato-ban legalább ott van a flash teljes fennmaradó része jffs-nek, RT-N16 és RT-N66U esetén pl. 22-24MB, amibe azt teszek amit akarok, nem úgy mint mondjuk OLEG-nél, ahol talán 64kb flashfs van!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Igen, persze minden megtalálható NVRAM-ban is. Én inkább arra gondoltam, hogy pl. az általad létrehozott tűzfal szabályok, startup, hotplug scriptek, stb. is egy-egy NVRAM változóban kerülnek letárolásra, amik szerkesztése nem olyan kényelmes, mint egy normál szöveg file-é.
És igen, valóban volt egy jó kis file editor is. -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Ez igaz. De néhány napos (hetes) használat után vissza nem tértem volna rá (igaz, hogy pl. a cron config-ot eszméletlen jól megcsinálták benne, azóta sem láttam sehol hasonlót).
Persze azóta már inkább azt mondom, hogy az SSH-nak nincs párja, felesleges a GUI.
Mondjuk pl. Tomato-nál más, az NVRAM-ban nem olyan egyszerű turkálni ésnincs is mminden paraméter szerintem teljes körűen dokumentálva. -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia!
Egyszer kell megszokni. Én pl. Tomato-ban nem találtam soha semmit és így van ezzel 2 kollégám is, pedig nem voltam rájuk hatással (mindketten már azelőtt OpenWrt -t használtak egy-egy Linksys WRT54GL-en, mielőtt megismertük volna egymást).
DD-WRT-n pedig jó néhány dologhoz teljesen más (eldugott) menüpontban kell ezt-azt engedélyezni (elég csak az SSH-ra, vagy a JFFS2-re gondolni), mint ahová logikailag tartozna. .
De ugyan így van ez a Windows->Linux váltással is. -
válasz
siryeti
üzenetére
Nekem elég objektív, mert nincs is ilyen routerem, nem használok OpenWrt-t sem, mi több, nem is szeretem, így nem mondható rám, hogy elfogult lennék iránta!

Ha azt kérdezed melyiknek van a legjobb támogatottsága, akkor egyértelmű, hogy a vargalex buildnek, hiszen itt saccra 100-ból 80-an tuti azt használják, és a maradék 20 osztozik a másik kettőn, és gyárin!
Ha azt kérdezed nekem melyik a szimpatikus, akkor Gargoyle, vargalex build, és DD-WRT a sorrend, de még egyszer hangsúlyozom, nem használom egyiket sem, bár régebben próbáltam már OpenWrt-t, és DD-WRT-t is! A DD-nek valóban nagyon szimpatikus a webes felülete, egy kezdő számára kezelhetőbb és átláthatóbb mint a LuCI, de sajnos elég sok bugról lehetett hallani a DD-WRT kapcsán, ezen kívül az általános igényeket (torrent, dlna) nem igazán tudja kielégíteni, sőt nem tudom, hogy az új bootloader okozta wan port lekapcsolást kezeli-e már, valamint a 10-es HW verzióval működik-e, de mintha ezek körül is lettek volna gondok!
Sajnos OpenWrt-ben nekem pont a LuCI a legkevésbé szimpatikus webgui, én jobban szerettem a már erősen haldokló X-Wrt webif-et, de a mostaniak közül is jobba bejön a Gargoyle! Mondjuk mivel nem is használom egyiket sem, így tök mellékes, hogy nekem melyik szimpatikus!

-
siryeti
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tudom hogy ezek mind linux alapon futnak, de szeretem a webes felületet , illetve csak azt szoktam meg, az én hibám.
Melyik a legajánlottabb, legjobb támogatottságú firm, bár tudom ez roppant szubjektív.
-
siryeti
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nézegettem vargalex gyártotta fw-t is, olvasgatva topicot az a legrugalmasabb, de linux tudásom mint a héber, nem eröltetném.
Gyári firm hiába volt legújabb már néhány naponta újra kellett indítani ezért vettem rá magam ilyen lépésre.
Majd okosodom még, rám fér.
-
-
siryeti
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, beállítottam, változást nem észleltem, de majd látjuk.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Következő nagy projektem vpn beállítás.
Na ahhoz kell még sokat olvasnom

-
-
siryeti
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azt mondanám Imádlak ha lány lennél, így csak nagyon szépen köszönöm!
Síma flash segített rajta, még nem látott ország-menütérkép nyílt meg elöttem!!!

Már kezdtem még jobban megkattanni, hogy ilyen egyszerű dolgot nem igaz hogy nem találok!
Köszönöm, és köszönöm mindenkinek a tanácsokat!!!
A másik kérdésem maradt még, megjöttek a 16dBi-s antennáim, kell valamit átállítani hogy maxon kihasználjam?? -
-
siryeti
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na erről nem tudtam, nemsokára tolom is fel, remélem csak ez volt a hunyó!

Addig is köszönöm újra!! -
válasz
siryeti
üzenetére
Azóta volt már öt verzió is, itt van a legújabb, épp tegnapi!
-
siryeti
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére

A hivatalos oldalról
-
-
siryeti
tag
Átállítottam angolra, turbo mod helyett mixed és egyéb próbálkozások nem jártak sikerrel.
Böngészőkből már teszteltem napokig Opera, Firefox, Chrome, semmi eredmény, ezért mertem már segítséget kérni.
Azért köszönöm az ötleteket eddig is, megpróbálom majd esetleg gyári beállítások visszaállítását, hátha.
Újratelepítés csak ugyanaz a verzió upgrade, vagy kell 30-30 reset esetleg amit javasolni szoktak hozzászólásokban? -
-
siryeti
tag
válasz
SteveBeard
üzenetére
Szia köszi, ha hazaérek kipróbálom és jelzem hogy sikerült vagy sem.
-
zotymo
csendes tag
válasz
zotymo
üzenetére
Végre sikerült életet lehelni a kütyübe. Hála Vargalexnek érte. Most a legutolsó TP-link-es förmver van rajta. Melyik förmvert ajánljátok, ha csak az a cél, hogy stabilan működjön, jó legyen a wifije, tudjon AP és Bridge-ként is működni. Ezeken kívül már csak egy pendrájv tartalmát szeretném FTP-n keresztül megosztani, hogy kívülről is elérjem. Gondolom ez megoldható mindenféle varázslás nélkül is, de érdekelne a tapasztaltak tanácsa.
-
siryeti
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
siryeti
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia, nagyon köszi, ott próbáltam, már az összes menüpontot átnéztem a routeren elég sokszor,
de ott csak az USA jelenik meg semmi más, ezen nem tudok túljutni.
-
-
-
siryeti
tag
Sziasztok, olyan problémám van hogy sikeresen felraktam a dd-wrt friss verzióját a routerre ,
de sehol sem találom miként lehet a felügyeleti tartományt átállítani,
mert nekem csak az USA jelenik meg semmi más,
így nem tudok 12-13-as csatornát választani, ami viszont jól jönne.
Biztos hülye kérdés, de már nincs ötletem rá, bocs
Egyéb, holnap kapom meg hozzá a 16dBi-s antennákat,
kell esetleg valamit átállítani hogy jobban kihasználhassam őket?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
woodworm
veterán
válasz
csocsoszán
üzenetére
Ritka az olyan netszolgáltató, ahol fix ip-t osztanak. Ha kívülről akarod megtalálni a gépedet, először a jelenlegi ip-címet kell megtudnod. Ebben segítenek a dinamiku dns kiszolgálók. A LuCI Szolgáltatások >> Dinamikus DNS fülén tudod beállítani, miután regisztráltál az ott szereplő oldalak valamelyikén. Én a dyndns-t használom, jelenleg már nem ingyenes, a többit nem ismerem.
Miután már működik a szolgáltatás a tc ftp kapcsolatában nem az ip-címet, hanem a dns nevet kell beállítani. pl.: csocsoszan.dyndns.org:2221
-
csocsoszán
őstag
válasz
woodworm
üzenetére
Szervusztok!
Már annyit olvastam, hogy teljesen belezavarodtam. Hiába olvasom ha egy csomó dologgal nem vagyok tisztába! Ezeket az információkat szépen lassan tudom feldolgozni, milyen szónak mi a jelentése mi mivel van összefüggésben! Idővel meg fogom tanulni! Úgyis nekem kell tudnom! De azért annyit segíthettetek volna , hogy ezt meg ezt így kapcsold be! Később úgy is értelmezni fogom! Ne feledjétek a múlt héten raktam fel és sosem foglalkoztam ilyesmivel! -
doberman
senior tag
válasz
csocsoszán
üzenetére
Nézd csak: az openvpn a te barátod...
-
csocsoszán
őstag
válasz
gerokrisz
üzenetére
Szervusz!
Köszönöm, hogy válaszoltál! Igen az 1.7-es vargalex van fent! A routert sikerült is elérnem, de csak a beállítások menü részt! A wincsin lévő adatokat nem! Nekem csak három dologra volna szükségem egyelőre:1 Torrenteznék. 2 Belülről a szerkezeteimmel elérjem ezt a winyót kábelen és wi-fin egyaránt( samsung tv, egreat média lejátszó, laptop, meg e note 2-ő! Ez eddig sikerült is!) 3. És kívülről, számítógéppel és a telefonnal ugyanezt meg tudjam tenni. Mondjuk totalcommanderrel!
Ha nem túl nagy kérés lenne a képmentés, megköszönném!
Meg még annyi hogy ha csinálok egy resetet akkor a programokat nem törli? Csak a beállítások kerülnek vissza alaphelyzetbe?
-
gerokrisz
tag
válasz
csocsoszán
üzenetére
Szia!
FTP-vel próbáltad kívülről? Mert ha a vargalex-es fw-t tetted fel abban csak be kell kapcsolni, beállítani a felhasználót és el is éred kívülről is

-
csocsoszán
őstag
Szervusztok!
Most telepítettem fel az OpenWrt-t a tplink 1043-as routeremre.
Nagyon tetszik! (Sajnálom,ezt már rég meg kellett volna lépnem!)
Otthonról mindent mindennel elérek. Tehát a lényeg,hogy minden szerkezetemmel fel tudok lépni a routerre rákapcsolt 750Gb-os wincsire. Annyira belelkesedtem, hogy feltennék egy 3Tb winyót, és szeretném kívülről is elérni, hogy ne csak otthonról legyen elérhető a média központom!
Na ezt sajnos nem tudtam megcsinálni! Hozzáteszem egy hete nézem, és lapozom ezeket az oldalakat. Úgyhogy minimális sajnos a tudásom.
Szeretnélek megkérni Titeket, hogy segítsetek! Amolyan "szájbarágósan" ha lehet.
Köszönöm! -
jimmy1801
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen NAS-t vegyek?
- PlayStation 5
- Óra topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- OLED monitor topic
- Autós topik
- Hardcore café
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630,94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 AMD - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3673, 97% Akksi
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Van mit tanulni!)