- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeLu_01
csendes tag
válasz
vargalex #40297 üzenetére
Köszi, épp ezt próbálom, következő hibaüzenetet kapom:
"A következő hiba miatt nem lehetett létrehozni a csatlakoztatott hálózati meghajtót:
A megadott hálózatnév már nem érhető el."Pedig az fdisk szerint ott van:
Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072932864 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders, total 625142447 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x0527136aTallózással sem látszik.
-
DeLu_01
csendes tag
Sziasztok!
Az USB-n keresztül csatlakoztattam merevlemezt a routerhez, és sehol nem látom. Hogy lehet láthatóvá tenni a windows-ban?
Firmware: vargalex build ver. 1.1.7
Merevlemez EXT4-re formázvaEzeket a írtam be a PuTTY-ba, SSH-n:
opkg update
opkg install kmod-usb-ohci
insmod usb-ohci
opkg update
opkg install kmod-usb2
insmod ehci-hcd
opkg update
opkg install kmod-usb-storage
opkg update
opkg install kmod-usb-storage-extras
opkg update
opkg install kmod-fs-ntfs
opkg update
opkg install kmod-usb2
opkg update
opkg install ntfs-3g
opkg update
opkg install kmod-scsi-generic
opkg update
insmod usbcore
insmod ehci-hcd/etc/init.d/usb start
/etc/init.d/usb enableElőre is köszi a választ!
-
huan
őstag
válasz
SteveBeard #40283 üzenetére
Szia
ps | grep taransmission
[link] -
huan
őstag
válasz
Intruder2k5 #40282 üzenetére
Csak PS:
[link] -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #40286 üzenetére
Szia!
Azért működnek neked, mert nálad a procps van fenn, ahogy a linkelt hozzászólásban nálam is az volt.
Illetve korábban OpenWrt-n a busybox-os ps-nek is több paramétere engedélyezve volt default-ban. -
válasz
SteveBeard #40285 üzenetére
Hmm... Hát passz! Bár nekem nem OpenWrt van, de nekem működnek!
ps -afx
ps -aux
ps -efMeg hát Alex is ezt írta...
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #40284 üzenetére
Nekem nem működnek a kapcsolók a ps-hez
-
válasz
SteveBeard #40283 üzenetére
Szia!
Lehetséges, ezért írtam már én is, hogy nézze meg simán csak ps-el! De egyébként találtam ilyet is...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_2688-2688.html
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #40282 üzenetére
Szia!
Ez?
ps | grep taransmission -
-
huan
őstag
válasz
Intruder2k5 #40280 üzenetére
Köszi azért.
-
-
huan
őstag
válasz
Intruder2k5 #40278 üzenetére
Ugyan az:
-
-
huan
őstag
válasz
Intruder2k5 #40276 üzenetére
Nemtudom...
Ezt a választ kapom: -
-
huan
őstag
válasz
Intruder2k5 #40274 üzenetére
Elvileg elindítottam:
opkg update
opkg install transmission-daemon
opkg install transmission-cli
opkg install transmission-web
opkg install transmission-remote
/etc/init.d/transmission enable
/etc/init.d/transmission startde semmi sajnos
-
-
huan
őstag
válasz
Intruder2k5 #40272 üzenetére
Hát ezaz, a címen semmi nem elérhető.
-
-
petakpa1
őstag
Erre valaki?
-
huan
őstag
Ha Gargoyle-n telepítettem Putty-val a transmission-t,akkor azt hol tudom konfigurálni és hogyan tudom elérni?
-
vlaci79
senior tag
válasz
vlaci79 #40112 üzenetére
Hali!
Volt értelme beállítanom, adsl modem elérését routeren keresztül. Eddig 4-5 óránként megszakadt a pppoe kapcsolat router szerint. Most hogy rá tudok nézni adsl modemre kiderült, hogy adsl modem és központ között nem volt szakadás.
Modem és router közti kábel cseréje megoldotta a gondot (30m kábel van a 2 között), azóta nem szakadt pppoe kapcsolat.
VLaciui.:köszönöm még egyszer a segítséget.
-
nimfas
addikt
válasz
hunaqua #40263 üzenetére
Szerintem itt igazán a Router CPU-ja lesz a szűk keresztmetszet nem maga a Trasmission progi...
Szóval 12 Mbitnél ne számítsz nagyobb letöltésre egy 1043-as routernél (és erősen limitálni kell a szálakat is...), a többit nem ismerem, arról majd Vargalex nyilatkozik ill. az akinek komolyabb darab van a birtokában :-D
-
hunaqua
addikt
Azt szeretném kérdezni,hogy az OpenWrt-ben lévő Transmission Torrent milyen "Nas" képességekkel bír? (mondjuk egy tl-wdr4300).
Egy media player mondjuk kezel 20-25 "filmet",egy Nas meg vagy 100-at. -
Balage85
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A problémám az, hogy win7 megosztást szeretnék csatolni Vargalex-es firmware-ben samba alá. A csatolás rendben is ment, windows-ból is látom a fájlokat rendesen, de az abban a könyvtárban lévő könyvtárakat nem ismeri fel csak a nevüket és 0kb-osnak írja.
WinSCP-ben is beolvassa a könyvtárakat, létre is tudok hozni újakat, ami meg is jelenik a gépen, viszont a megosztásban ugyanúgy 0byte.Ha usb-n kötök rá hdd-t, akkor szépen beolvassa a könyvtárszerkezetet.
Hasonló problémát itt találtam, ahol a megoldás hogy tegyem disabled-re az ufw firewall-t. Na de ilyet itt nem találtam.
Gondoltam arra is, hogy a win7 korlátozottan küldi ki a megosztást, de akkor WinSCP és FTP alatt miért látom rendesen.Még annyi, hogy a mount -t cifs //192.168.1.xxx/share /xxx -o password= parancsot használtam.
A csatolási pontoknál nem tudtam hozzáadni a Luci-ban, viszont a parancs kiadása után ott megjelenik. -
vargalex
Topikgazda
válasz
wwenigma #40255 üzenetére
Nincs csoda routered. OpenWrt alól bootloaderes firmware felrakása brick-et eredményez (de DD-Wrt alól is szerintem), tehát soros élesztés lesz a vége. Egyszerű a magyarázat: OpenWrt alatt nem írható a bootloader, a feltöltött firmware a flash-ban közvetlenül a bootloader után kerül. Így a bootloader a használt memória területen nem talál valid kernelt.
Egy magyarázat lehet a csodarouterre: még soha nem próbáltál bootloaderes (nem mindegyik az!) gyári firmware-t feltenni OpenWrt-re. De ha szeretnél meggyőződni róla, tedd fel ezt (mondjuk az 1.1.7-es build-em, illetve a trunk OpenWrt nem fogja engedni feltenni LuCI alól, vagy a sysupgrade paranccsal. Csak mtd-vel.).
-
-
petakpa1
őstag
Internetről szeretnék két gépet feléleszteni magic packettel, melyek a topikban tárgyalt router mögött vannak. A routeren gyári firmware van.
Eddig az alábbiakat csináltam meg
- DHCP / Address reservation menüpontban beállítottam, hogy a LAN-on lévő gépeknek fix legyen a belső IP címe, tehát az elérendő két gép, mindig a xxx.yyy.zzz.101 és .103-as belső ip-címet kapja a routertől.
- IP & MAC Binding / Binding Settings settings menüpontban engedélyeztem, hogy az elérendő két géphez mindig a fenti IP címek legyenek "hozzákötve".
- Forwarding / Virtual Servers menüpontban létrehozok egy szabályt, hogy az xxxx1 porton érkező adatot továbbítsa a xxx.yyy.zzz.101 ip (illetve a hozzákötött MAC című hálókártya) 7 portjára.Ha ez megvan, akkor a .101 belső ip-jő gépet tudom is éleszteni az internet felől. Nyilván akkor, ha a magic pocketet az xxxx1 portra küldöm.
A probléma ott van, hogy amikor másik gép ébresztése kapcsán az előző analógiájára Forwarding / Virtual Servers menüpontban hoznám létre azt a szabályt, hogy a xxxx3 porton érkező adatot továbbítsa a xxx.yyy.zzz.103 ip (illetve a hozzákötött MAC című hálókártya) szintén 7 portjára, akkor azt a router már nem engedni menteni
Error code: 14004 The entry already exists or its port is contained by another one. üzenetet kapok, de nem értem, hogy miért??? az igaz, hogy ismét ugyanúgy a 7. portra akarok fw-olni, de egy másik MAC című hálókártya javára? Meg lehet ezt oldani valahogy??? -
-
huan
őstag
Sziasztok!
DDwrt, vargalex és Gargoyle váltásokkor kell,vagy érdemes a gyárira(vágottal) visszatérni és utána valami mást feltenni? wr1043ndLuciból ezzel kell gyárira visszatérni,ugye?
TothSzabi.info: Open-wrt firmware visszaállítása a gyári firmware-re -
válasz
Ninja Chick. #40244 üzenetére
A dd-wrt buildben sok a hiba (mint mindig), abból nem érdemes a legfrissebbet használni, a másikat sajnos nem ismerem.
-
Magnat
veterán
válasz
FishAir #40189 üzenetére
Ha vkit érdekel, sikerült belőnöm a mailküldést torrent letöltés befejezésének visszaigazolására ssmtp-vel gmailos accounton keresztül.
ssmtp.conf:
mailhub=smtp.gmail.com:465
hostname=gmail.com
AuthUser=kuldofiok@gmail.com
AuthPass=jelszo
UseTLS=YESMinden más maradhat változatlan.
A script pedig amit meghív a Transmission:
TMPFILE=`mktemp -t transmission.XXXXXXXXXX`
echo "To: cel@gmail.com" >>$TMPFILE
echo "Subject: Torrent kész - $TR_TORRENT_NAME" >>$TMPFILE
echo -e "\013" >>$TMPFILE
echo "Transmission letöltés kész - $TR_TORRENT_NAME. $TR_TIME_LOCALTIME-kor." >>$TMPFILE
/usr/sbin/ssmtp cel@gmail.com <$TMPFILE
rm $TMPFILE -
Ninja Chick.
tag
Sziasztok!
A dd-wrt (03-25-2013-r2106) és a gargoyle-fw (1.5.9) közül melyik a jobb és stabilabb firmware?
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
xigris #40240 üzenetére
Szia!
Akkor ezek szerint a VNC-ben megváltoztattad a default portot, mert ugye az defaultban az 5900-as.
Pontosan mi most a tűzfal config-od?Szerk.: Látom szerkesztetted a hozzászólást! (Ugye az eredeti ez volt. "Szia! a 4900 és az 5000 portot továbbítottam a gépre a gépen a tűzfal kikapcsolva"
). A forgalmi szabály nem továbbít semmit, csak egy adott irányú forgalomról megmondja, hogy engedélyezett-e, vagy nem. Mivel a port továbbítás ezt automatikusan elintézi, így igazából forgalmi szabályt a routeren futó szolgáltatások eléréséhez szoktunk létrehozni.
-
vargalex
Topikgazda
-
M00NOL1TH
csendes tag
Sziasztok!
Egy OpenWRT-s TP-Link WR1043ND routerre vissza akartam tenni a gyári firmware-t, de sajnos figyelmetlen voltam és csak addig jutottam el az utánanézésben, hogy kell-e vágni a firmware elejéről: találtam egy kommentet, ahol speedfire kolléga azt írta, hogy az újabb gyáriak elejéről már nem kell vágni.
Le is szedtem a legfrissebb gyárit és ...brick. Merthogy bizony bootloaderes és erre nem figyeltem.
A lényeg: lenne valaki, aki tudna segíteni egy serial kábellel a feltámasztásában Budapesten? -
ProfiStar
tag
Üdv !
Tanácsot szeretnék kérni, adott egy Tp-link TL-WR1043ND router, Ver.1.7. , eddig DD-WRT ment, rajta majd most visszatettem a gyári firmware-t és ráküldtem a wr1043nv1_en_3_13_13_up(120605)_unifi.bin file-t rendben működik, de a wifi hálózatomban eddig rendben működő médialejátszó(asus wifis) a 720p-s filmeket nem tudja lejátszani sőt ki is lép és újrandul. Időközben találtam friss ropogós DD-WRT-t 2013.03.25.-i keltezéssel. A kérdésem a következő, rátehetem-e a Ver.1.7. hardverkiépítésű routeremre? -
xigris
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék vargalex 1.1.5 van fent vnc-t szeretném kivülről elérni a ddns-l a routert elérem a vnc-ben megadott port továbbítva a gép ip-címére viszont a dyndns-n kersztül nem érem el a vnc-t port továbbításba és a forgalmi szabályokba is beírtam mi hiányzik még
Ui: belső ip-vel tökéletes -
wwenigma
Jómunkásember
Rakd fel a legujabbat ebből a csomagbol ami marcius 14-en fordult le. Hatha segit , nekem ez megy es tovabbra sincs gond vele.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
hudyfiu #40227 üzenetére
Szia!
Igen, a TL-WDR4900-ban annyi:
U-Boot 2010.12-svn15934 (Dec 11 2012 - 16:23:49)
CPU: P1014, Version: 1.0, (0x80f10110)
Core: E500, Version: 5.1, (0x80212151)
Clock Configuration:
CPU0:800 MHz,
CCB:400 MHz,
DDR:333.333 MHz (666.667 MT/s data rate) (Asynchronous), IFC:100 MHz
L1: D-cache 32 kB enabled
I-cache 32 kB enabled
Board: P1014RDB
SPI: ready
DRAM: 128 MiB
L2: 256 KB enabled
Using default environment -
vargalex
Topikgazda
válasz
hudyfiu #40222 üzenetére
Van, aki már rendelt is.
-
hudyfiu
senior tag
Ezseleszgyenge
-
Sátán44
addikt
Beállítottam a dinamikus dns-t, amivel el is érem a routeremet, viszont a transmission webes felületét nem. Mit kell beállítanom?
-
doberman
senior tag
gondoltam arhíválom magamnak a telepíthető csomagokat igazából most szembesültem azzal, hogy mennyi minden van ehhez a routerhez...
1484 csomag...
javítottam a linket..
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Magnat #40209 üzenetére
Szia!
Ez a szabály pontosan azt jelenti, amit korábban írtam. Azaz az olyan WAN oldalról érkező kapcsolatokat engedélyezi, amik a 192.168.1.1-es IP 22-es TCP portját címzik meg. Az egyedi szabályok nélkül ilyen nem lehet, mivel a 192.168.1.1 kívülről nem látható.
Ami úgy látom, hogy megzavart: ez nem egy forward, hanem egy forgalmi szabály. Ez nem továbbít semmit sehova.
-
davao
tag
válasz
Magnat #40209 üzenetére
Sziasztok!
Hátha tud valaki segíteni:
WR1043ND router-emen Gargoyle 1.5.9 fut. Az lenne a problémám, hogy ha valamit megváltoztatok és és nyomok egy Save Changes gombot, akkor a router elérhetetlenné válik, ergo nem osztja a netet, wifi behal stb.
Ezt minden esetben eljátsza, ha WiFi részen módosítok valamit!Tudtok erre valami megoldást? Vagy fw. hiba lenne?
Előre is köszönöm! -
Magnat
veterán
válasz
vargalex #40208 üzenetére
De akkor viszont nem értem, miért nem műxik a 22-es porton (és bármlyik másikon) a wanról való ssh? Lehet, h én értem félre, de nekem ez a szabály azt mondja, h a wan felől bármilyen címről bármilyen porton jövő kérést küldjön rá a router lan oldali lábának a 22-es portjára..
-
vargalex
Topikgazda
-
Magnat
veterán
Vargalex-féle 1.1.7 alatt kell vmit trükközni a wan felőli ssh-hoz? Eldobja a puttyot timeouttal, pedig ahogy látom, ott a bejegyzés a tűzfal konfigban, https-en viszont beenged a Luci...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest