Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Csokiii
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
felpakoltam
nagyon tetszik,de hogy tudom az pendrive-ot kezelni és beállítani hogy a transmission arra töltsön le? -
DaniTm
csendes tag
Kalandosnak biztos az....
Nos.. Az első próba egy egyszerű pákával történt ( régi le , új fel ). Csere után az új modullal csak a pwr világított. Mivel késő volt elvetettük a dolgot későbbre. Majd komolyabb felszereléssel visszakerült rá a gyári ram, azzal elindult majd megállt. Utána újra rákerült a 64-es modul, azzal is elindult majd megállt. Most forrasztási hibára gyanakodunk, hogy valamelyik alkatrész "leforrasztotta" magát és ahogy melegszik úgy nem érintkezik... Kb. 20 perc a működési ideje perpill -
Csokiii
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszönöm,meglessem

-
Joshi
titán
Sziasztok. Olvasgattam az összefoglalót de meg mondom őszintén hogy lövésem sincs hogy most melyik firmwaret tegyem fel. Jelenleg a következőket használom ezzel a routerrel: PC+Nas+asztali BD lejátszó. A TV-én nincs hálózati csati erre használom az LG BD660-as asztali lejátszót. Most egy olyan problémám van hogy ha a Nas-ról játszok le filmet(mkv) és mondjuk megállítom vagy beletekerek a filmbe akkor random újraindul a BD660 lejátszó.
Ha pendriveról vagy lemezről játszok le filmet és megállítom vagy beletekerek akkor nincs ilyen hiba, azt nem mondom hogy a hálózattal van baj de hátha valaki tud segíteni a problémán. A router firmware csere nem csak ezért kellene hanem a részletesebb beállítások miatt is.A router pontos típusa: TP-Link WR1043ND v1.10
-
Csokiii
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
És az openwrt-t feltudom rakni hasonló módon?Mert ami itt van ph-n az nekem egy picit sok volt.
-
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Beszereztem egy ilyen routert. Szeretnék torrentet futtatni rajta,kinéztem a dd-wrt-t.A felrakását ahogy néztem kb. mint egy sima firmware frissítés, de a transmission-t EZ alapján rakom fel akkor az jó lesz igaz?És mire figyeljek? hol tudom elrontani? -
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Erre nem tud senki választ,(#42174)
-
-
hkari
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Oké. Köszi. Gondolom cserélik ugye?
-
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Valamit elszúrtam gyári FW-re visszaállásnál, és most úgy néz ki meghalt a router. Villognak a ledek kb 1 másodpercig, aztán elalszanak, próbáltam a visszaállításban leírtakat, de nem történik semmi. 192.168.1.1-en pedig csak egy fekete kép vár, loadingol, utána meg üres fehér képernyőre vált. Lehet tenni még valamit, vagy keressem meg a garijegyet, és reménykedjek?
-
hesszan
aktív tag
Sziasztok!
2010.dec körül sokat jártam erre, azóta használom a routert megelégedéssel (nem kellett piszkálni, max nagynéha újraindítani) egészen az az elmúlt napokig.
Félek valami mechanikai hiba lesz, de gondoltam titeket megkérdezlek hiszen legutóbb is sok segítséget kaptam itt.Tapasztalt hibák:
Gépek, telók eldobják a wifit.
Gépek, telók látják és használják a wifit, de marha lassú, belső hálóról 20-30kb/sec a sebesség total commanderben.
Asztali win7 kiirja hogy kábel nincs bedugva(!!) vagy hogy sárga felkiáltó jel nincs net, ekkor a Luci sem elérhető. Ekkor a router-en 1 led világít (lefagy?)[amire még tudok gondolni: jött egy használt laptop a családba kb egy hónapja, és lehet annak a wifis csatlakozása cseszi össze a routert? bár erősen kétlem..]
A wifi -s hibák általában Luci-n keresztüli reboot-al megoldhatóak, ha nem érem el a Luci-t sem akkor router áramtalanítás szokott segíteni. Ez azért kellemetlen, mert egy szekrény aljában van "eldugva" és macerás áramtalanítani. [hátulról nyitott szellőzik]
[hétvégén volt olyan hogy 2 percen belül 2x dobta el magát a router.]Szóval adott a router, rajta egy open wrt. (valami 2010 dec környék, azóta nem nagyon piszkáltam hogy 1x rendesen beállt) Hol lehet megnézni milyen verzió?
Anno 3g modem + usb háttértár volt az igény, rendesen fel volt konfigolva, és működött. Azóta már 25ös upc net van a mobilnet régen járt a routerben.2010ben rendesen benne voltam hogy kell konfigolni, ssh-n keresztül turkálni, meg a fórumokban keresgélni de azóta nem használtam semmi hasonlót, teljesen kikopott a tudásom.
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy
A) hol keressem a logokat hátha nektek az többet mond, hogy miért áll meg a router.
B) gondolom 2010 óta van rá frissebb FW.
- mit javasoltok mit tegyek fel? Még lehet a gyári is jó lenneFelhasználói igényeim:
- gigabit lan
- min. wpa2 wifi jelszó
- abgn wifi
- port fw (3-4 port 2-3 gépre)
- belső hálón fix ip címek (most dinamikus, de 300napos lejárattal szóval kvázi fix)
- dyndns
(az usb-ben jelenleg egy pendrive van és csak a fél giga swap van rajta, de oda a 3g modem a jelenlegi FW-el konfiggal simán bepattintható és osztja a netet) -
törölt tag
Sziasztok!
Hól tudom megnézni hogy mit és hogyan csinál a beépített formázó?

Köszi
V.
-
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Feltettem a vargalex féle openwrt-t. Minden működik rendesen, de iszonyat lassú az utorrentem. Esetleg nem tudjátok mi lehet a gond?
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem openwrt, de nem találtam bő dd-wrt topicot.
dd-wrt-ről visszatérnék a factory firmwarre.
Elég a dd-wrt oldaláról letölteni és flashelni a WR1043N(D) v1.x Webrevert - Back to stock file-t??Előre is köszi!
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Szeretném a wifi hatótávolságát megnövelni van egy szoba ahol nagyon gyenge a jel.
Én antenna cserére gondoltam.Ez ér valamit?
Ha igen mind a három antennát kell cserélni vagy elég egyet?
Az antenna és a router közé tehető-e hosszabbító?
És ha tudtok tipust esetleg linket írni,hogy pontosan milyen kell az jó lenne.
Várom a segítséget .Előre is Köszi. -
suste
veterán
én inkább az openwt-t ajánlanám, abból is a vargalex fw-t
ott a legújabb verzióban már simán beállítható a repeater mód a webes felületen (luci)
igaz nem egy kapcsoló, hanem első lépcsőben felcsatlakozol a fő routerre a luci/hálózatok/wifi résznél található keresés gomb segítségével
ezek után már lesz net a 1043-as kábeles részén
majd felveszel mégegy wifi-t ( luci/hálózatok/wifi részen hozzáadás), amit beállítasz normál AP-nek....valahol van egy video is erről, még vargalex csinálta
meg is van a video: [link]
-
Varoz
addikt
Na, felraktam egy DD-WRT-t. Ez alapján lőttem be. Annyi, hogy repeater mód nincs, gondolom ez már túl új fw, Clientre raktam. Nem tudom jó-e. De wifin nincs net, viszont lanon van.
-
Varoz
addikt
válasz
Macisajt3
üzenetére
Szép napot!
Én is ezt próbálom kivitelezni. Csak az istennek se akar normálisan net lenni. Hol wifin van net, hol kábelen, hol sehol. Jelenleg wifin van, de kábelen nincs egy hangyányi sem.
A másik router tökéletesen adja a netet, csak ez nem akarja. Én beállítási hibára tippelek, mi lehet? Gyári fw van rajta, bepipáltam a WDS-t és search, beírtam a jelszót. Meg a dhcp-t kikapcsoltam. -
-
Mazsika
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
megvan közbe! etherwake egybe írva a pontos parancs, nem a kötőjeles!
Köszönöm a segítséget mindenkinek! -
-
Mazsika
őstag
azt mondja hogy not found a parancs...

Enter 'help' for a list of built-in commands.
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
-----------------------------------------------------
BARRIER BREAKER (Bleeding Edge, r35342)
-----------------------------------------------------
* 1/2 oz Galliano Pour all ingredients into
* 4 oz cold Coffee an irish coffee mug filled
* 1 1/2 oz Dark Rum with crushed ice. Stir.
* 2 tsp. Creme de Cacao
------------------------------------Build by vargalex
root@Deme:~# ether-wake 50:67:f0:69:75:b4
-ash: ether-wake: not found -
válasz
Mazsika
üzenetére
Nem! Épp ezért írtam én is 0-t az első pozícióba...
-
-
Mazsika
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
nem szoktam puttyozni... hétfőn kiderül hogy visszakapcsolja-e a nast...

-
-
Mazsika
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
köszi már most akartam kérdezni hogy ez a parancs jó lesz-e?
* 16 * * * ether-wake 50:67:f0:69:75:b4
de ezek szerint igen...
semmi külön package nem kell? -
-
Mazsika
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
és ha igen hogy?! (ezt lehagytam...
) -
-
Mazsika
őstag
open wrt tud chronetabbal wake on lant küldeni?
-
adamka16
őstag
Kérdésem a következő:
Hogy lehet beállítani a vsftpd-ben, hogy a root felhasználónak ne alapból a /root mappát adja be bejelentkezéskor, hanem mondjuk a /mnt mappát
várom az ötleteket
-
gyuszaa
őstag
válasz
gyuszaa
üzenetére
Csak nem működik :
Jun 20 21:16:28 OpenWrt authpriv.info dropbear[2443]: Exit before auth (user 'root', 1 fails): Disconnect received
Jun 20 21:16:29 OpenWrt authpriv.info dropbear[2444]: Child connection from 183.62.138.3:37262
Jun 20 21:16:31 OpenWrt authpriv.warn dropbear[2444]: Login attempt for nonexistent user from 183.62.138.3:37262
Jun 20 21:16:32 OpenWrt authpriv.info dropbear[2444]: Exit before auth: Disconnect received
Jun 20 21:16:33 OpenWrt authpriv.info dropbear[2445]: Child connection from 183.62.138.3:37355
Jun 20 21:16:36 OpenWrt authpriv.warn dropbear[2445]: Bad password attempt for 'root' from 183.62.138.3:37355
Jun 20 21:16:36 OpenWrt authpriv.info dropbear[2445]: Exit before auth (user 'root', 1 fails): Disconnect received
Jun 20 21:16:37 OpenWrt authpriv.info dropbear[2446]: Child connection from 183.62.138.3:37433
Jun 20 21:16:40 OpenWrt authpriv.warn dropbear[2446]: Login attempt for nonexistent user from 183.62.138.3:37433
Jun 20 21:16:41 OpenWrt authpriv.info dropbear[2446]: Exit before auth: Disconnect received
Jun 20 21:16:41 OpenWrt authpriv.info dropbear[2448]: Child connection from 183.62.138.3:37550
Jun 20 21:16:44 OpenWrt authpriv.warn dropbear[2448]: Bad password attempt for 'root' from 183.62.138.3:37550
Jun 20 21:16:45 OpenWrt authpriv.info dropbear[2448]: Exit before auth (user 'root', 1 fails): Disconnect receivedValami tanácsot tudnátok adni mi hiányozhat?
-
akom
őstag
Sziasztok!
Tvheadend-el kapcsolatban lenne kérdésem.
Valamiért csak két MUX csatornáit látja.
MUX A (754MHz) - M1, M2,... valamiért nem scanneli be.MUX B (618MHz) - fizetőseket látja.
MUX C (850MHz) - TV2, RTLKLUB,... tökéletesen streameli.TV-be dugva az antennát mind a 3 MUX tökéletesen fogható.
Így néz ki most a dolog:
Channels
Services
MultiplexesTalálkozott már valaki ilyen jelenséggel?
-
Franky2Ster
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm,sikerült nagyon rendes vagy!

-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
sikerült is
köszi még 1x -
válasz
Franky2Ster
üzenetére
-
Franky2Ster
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
igen ez megvan kicsomagoltam,és hogyan tovább?

-
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Beírod a DD-WRT Router Database-be, hogy 1043, és ott találsz egy webrevert firmware-t... Na az kell neked!
-
Franky2Ster
senior tag
Segítséget kérnék!
felraktam a ddwrt-t és törölni szeretném vissza raknám a gyárit.Hogyan tudnám ezt megoldani?Köszönöm!
-
dudi6
senior tag
Erre esetleg van valakinek valami ötlete? Annyiban változott a helyzet azóta, hogy most már mindig áramtalanítanom kell majd vissza. Ilyenkor megint jó egy darabig, van hogy 1-2 órát is megy, de van mikor 10 perc múlva megint elmegy a hálózat. Torrent nem fut, de ha futna akkor mit kéne beállítanom?
-
krealon
veterán
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Ezek szerint VPN Kliens funkciora van szukseged.
Ha csak 1 gepre kell, akkor talan a legegyszerubb egy fake-ip programot hasznalni (ez gyakorlatilag egy VPN kliens szoftver nehany extra funkcioval). Az ingyenes programoknal erosen kerdeses a sebesseg, illetve a megbizhatosag, tekintve hogy minden halozati forgalmad lathatova valik szamukra, illetve a gepen tarolt adatokhoz is hozzaferest kaphanak a kliensprogram altal.
Ha az egesz helyi-halozat forgalmat akarod a VPN iranyaba terelni, akkor site-to-site VPN megoldas kell, de ilyen funkciot a gyari firmware-rel nem szoktak kinalni a SoHo (hazi hasznalatra szant) routerek. OpenWrt-vel persze megoldhato.
-
glocker
tag
sziasztok
email-t szeretnék küldeni openwrt / vargalex fw-es, 1043nd-vel...
találtam egy Tóth Szabi által készített leírást de nekem ez nem műxik :-(
ezt írja:
sendmail: TLS handshake failed: a protocol violating EOF occured
sendmail: coud not send mail (account default from /etc/msmtprc)a config file:

persze a user és a password meg vannak adva...
Mi lehet a baj?! (azon kívül hogy béna vagyok
) -
krealon
veterán
válasz
Franky2Ster
üzenetére
-
Franky2Ster
senior tag
Olyan kérdésem lenne,hogy PPTP és VPN-t hogyan lehet beállítani a routerben gyári frimware-el?Ha azzal nem lehet akkor mivel?
-
flexi
csendes tag
válasz
lolka1980
üzenetére
Én is napokba raktam vissza a legújabb gyári fw-t, szarakodott a wifi OpenWRT-vel és elegem lett belőle egy életre, nem szenvedek vele többet, pedig nagyon szerettem

Nálam se volt gond http://192.168.1.1/ címmel, ment minden ahogy lennie kell. Firefox, Opera, Chrome-al is.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lolka1980
üzenetére
Egy topictársnak most élesztettem soros porton az 1043ND-jét, a legújabb gyári firmware-t kérte rá. Ubuntu alatt Chrome-val minden további nélkül elértem a http://192.168.1.1-en és be is tudtam jelentkezni.
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát én nem tudom.De ez van,legalábbis nálam.
Lehet én vagyok a bamba
Na oszt??????
Mindenesetre sikerült átállítanom http://192.168.1.xx re
Így talán már be tudom az asus mellé print szervernek üzemelni. -
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az nem lehet hogy itt található a ludas?
Modifications and Bug Fixes:
1 Improved the login policy to enhanced security;
2 Improved media server function to support 3000 files;
3 Changed the default PPPoE dial-up type from Dial-on-Demand to Auto-Connect;
4 Fixed a bug that DNS and Default gateway can’t be empty under Static IP mode;ebből is az 1. pontra gondolok
És nem Állítólag

-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az jöhet cache-ból is...
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lolka1980
üzenetére
Szia!
Nem lehet, hogy az új firmware-val már a http://192.168.0.1-en érhető el?
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na jó,jó de igy IP Address elérést hogy fogom módosítani?
És csak egy print szervert szerettem volna csinálni belőle de már egyre jobban megy el a kedvem tőlle

-
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen és még másik böngészőt meg pct meg mit tudom én még mit próbáltam.
-
-
lolka1980
aktív tag
válasz
lolka1980
üzenetére
Aztaaaaaaaaa
Tudtam hogy a tplink mindíg meglepit okoz nekem.http://192.168.1.1 na itt nem lehet belépni!!!!!!!

http://tplinklogin.net itt már be lehet lépni!
De miért?
Kell nekem kitalálni új dolgokat
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Bocsánat rosszul linkeltem

admin/admin sajnos nem megy még 10sec reset után sem.
-
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Mi az alap belépési felhasználónév és jelszó a gyári firmwarenél? -
gyuszaa
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Azt nem csináltam.
Viszont lefekvés előtt nyomtam egy resetet, azóta nem néztem. Akkor majd meglesem. 
-
-
gyuszaa
őstag
Altbrucke segített nekem, hogy oldjam meg, ha ssh-n xy ip xy alkalommal próbálkozik kivágja egy megadott időre a delikvenst.
Nagyon megszaporodtak nálam a kínaiak.Kicsit átírtam a parancsot, de nem tudom mi a hiba benne :
iptables -I INPUT -i br-wan -p tcp -m tcp --dport 2222 -m state --state NEW -m recent --set --name DEFAULT --rsource
iptables -I INPUT -i br-wan -p tcp -m tcp --dport 2222 -m state --state NEW -m recent --update --seconds 18000 --hitcount 3 --name DEFAULT --rsource -j DROP
Az interface-el lenne probléma? Tűzfalba ott van a parancsok között, csak nem működik.
Elvi itt 3 próbálkozás után ki kéne vágnia 18000 mp-re.Ezt is próbáltam, hogy külön az ip-t :
iptables -A INPUT -s XY IP -p tcp --destination-port 2222 -j DROP
vagy simán :
iptables -A INPUT -s XY IP -j DROP
Sikertelen.

-
_Petya_
őstag
válasz
Zoleee89
üzenetére
Miért nem fogadhatja el a memóriát router?
Csak azt tudom elképzelni, hogy sérült a memória chip, azért is kérdeztem rá, hogyan lett levéve/feltéve, mert attól tartottam, hogy szakszerűtlen "gányolás" történt, de a leírásod alapján teljesen szakszerűen csináltátok, így már csak egy kérdésem maradt: ESD védelemről gondoskodtatok? Csúnyán tönkre tudnak menni ezek a chipek egy kis sztatikus elektromosságtól, és nem is veszed észre, csak azt, hogy nem működik... esetleg próbáljatok meg a donor memóriamoduról egy másik chipet, hátha...
Petya
-
válasz
Fefe66
üzenetére
Nincsmit!

Ezt egyébként már mindkét cég ki is tette a honlapjára...
http://www.tp-link.com/ca/article/?id=358
http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2890&locale=en_US -
Fefe66
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát nagyon köszönöm sikerült örök hálám

-
-
Fefe66
tag
válasz
krealon
üzenetére
Na nagy nehezen egy oldalról sikerült letöltenem (mert amit Te írtál ott nem találtam de a név segített Köszi) fel is toltam a routerre de utána a mellékelt kép fogad amint megpróbálok bejelentkezni a webes felületre már kb 10 szer reseteltem de semmi változás a gyári lemez
easy beállítás varázslójával van vezetékes net ,de semmi több valami tipp hogy mi lehet a bibi -
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
wow, télleg igazad van

-
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
jónak tűnik, csak még nem használtam
és ha ssh-n lépek rá, akkor ott milyen paranccsal érném el? -
válasz
üzenetére
PC-n indítasz egy HTTP File Server-t, és onnan!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Könyvajánló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Battlefield 6
- 4K-s QD-OLED monitor az AOC-tól, picit talán olcsóbban a konkurenciánál
- Arc Raiders
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Sosem használt! (Cini)Minis Forum Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M 96 GB RAM 2 TB SSD 1 év garancia
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

nagyon tetszik,de hogy tudom az pendrive-ot kezelni és beállítani hogy a transmission arra töltsön le?

Ha pendriveról vagy lemezről játszok le filmet és megállítom vagy beletekerek akkor nincs ilyen hiba, azt nem mondom hogy a hálózattal van baj de hátha valaki tud segíteni a problémán. A router firmware csere nem csak ezért kellene hanem a részletesebb beállítások miatt is.

)