- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DraXoN: Utolsó 2011-3
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LOGOUT - ezmiez?
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Begi
senior tag
válasz
Magnat #40197 üzenetére
Amikor még Wifin keresztül játszottam le FHD filmeket, vagy 720p-ket, akkor sokszor volt ez a jelenség. Néha még akkor is ha nem futott semmi más. Pedig 3m volt a router és az eszköz között. Aztán kipróbáltam egy 10GB állomány másolását PC-re Wifi-n keresztül. Max. 6MB/s volt az átviteli sebesség és ez is beesett 1-2MB/s-re néha 2-3 másodpercre. Valszeg emiatt akadozott a film is. LAN-on ilyen gond nincs, ha nem fut a transmission.
-
vzoli1987
aktív tag
egy kis segítség kellene, mi kell ahhoz hogy a gépről is netezni tudjon haver openwrt-vel, nos ez ok részben mert wifiről látja az androidos telefonom, de a gépről nem, a dreambox beltérin is látja a netet, neki mikrohullámú net van bridge-el
vmi beállítás lesz azt tudom de mi? megjegyzem most a gyári van fent rajta és naná hogy megy azzal
ja még vmi a gyárival hogy tudok samba módszerrel fájlt elérni mondjuk dreamboxból? vizuálisan a routerben a pendrive, de nem tudom hogy merre, mert vmi hülye szöveg ugrik fel, valószínű másmilyen partícióba kell rakni?itt van egy config is a régiből amivel működött
config interface loopback
option ifname lo
option proto static
option ipaddr 127.0.0.1
option netmask 255.0.0.0config interface lan
option ifname eth0
option type bridge
option proto static
option ipaddr 192.168.1.1
option netmask 255.255.255.0config interface wan
option ifname eth1
option proto dhcp
option macaddr xx:xx:xx:xx:xx:xxconfig switch eth0
option enable_vlan 1config switch_vlan
option device eth0
option vlan 1
option ports "0 1 2 3 4"az újaknál asszem így kell beírni.: config option vmi '....'
-
vödör88
csendes tag
Sziasztok!
Mp3 fájlt szeretnék lejátszani a routerrel. A madplay programot választottam.
De ezt a hibaüzenetet kapom:Mi lehet a baj?
A rendszer az USB hangkártyát felismeri.
root@OpenWrt:~# ls /dev/snd/*
/dev/snd/controlC0 /dev/snd/pcmC0D0c /dev/snd/pcmC1D0p
/dev/snd/controlC1 /dev/snd/pcmC1D0c /dev/snd/timer -
Magnat
veterán
válasz
Kicsirics77 #40196 üzenetére
Jaja wpa2, megpróbálom majd madzagon is, h kiderüljön, mi okozza. Bár az is érdekes, h egy hasonló jellegű film meg lement akadás nélkül előtte nap (kb ua a méret és hossz), szóval emiatt gyanaxom kevésbé a wifire.
-
Begi
senior tag
válasz
Kicsirics77 #40192 üzenetére
Ahogy Kicsirics77 is irja az Xvid-et birnia kéne még torrent mellett is. Főleg ha csak 2 upload volt akkor mindenképpen. Wifi-n vagy LAN-on próbálod?
Nálam LAN-on a 720p-s sorozatoknál már akadozik, ha 5-8 torrent fut egyszerre.
Ezért is tervezem a 3600-ra való váltást. No meg jobban is tetszik design-ra.
-
FishAir
senior tag
-
Magnat
veterán
válasz
Magnat #40147 üzenetére
No, jórészt megoldódott az előzményben vázolt probléma, a rendszer instabilitását az okozta, h EaseUS-sal partícionáltam és formáztam a diszket, ahogy a beépített formázót ráküldtem, egyből jó lett minden, illetve majdnem minden.
Ami még mindig kérdés, h a tabletem néhányszor azt csinálja, h fent van a wifin, de nem tudom elérni még a routert sem, más oldalakat meg pláne. Nyilván vmi beállítás probléma, mert dd-wrt-vel sosem csinálta, ilyen tapasztalata van esetleg vkinek?
Aztán ha dlna-n nézek egy filmet ps3-on, néha beszaggat (eddig két filmből 1nél csinálta 3-4 alkalommal), ilyenkor ha pár mp-re leállítom a lejátszást, utána jó lesz. Gondolom nem bírja a terhelést a rendszer, ezen lehet vhogy javítani? (Transmission futott közben, de csak 1-2 upload, szóval nem volt orbitális terhelés alatt a rendszer)
Aztán még egy kérdés, csinált már vki olyat, h ha letöltődött egy torrent, küldjön a rendszer vmi értesítést, pl mailt? A "Letöltés utáni script engedélyezése" aktiválásával gondoltam megoldani, bár nem tudom, h telepített smtp-nél nem volna-e egyszerűbb megoldás.. -
ZPKing
tag
Sziasztok.
Hova kell felmountolni a pendrive adat részét hogy a lucciba systam és softvare alatt látszódjon és lehessen telepíteni rá? Swap az jó helyen van.
köszi -
Soma01
veterán
válasz
Soma01 #40182 üzenetére
Olvastam, hogy a Wiki nem frissül olyan gyakran, mint ahogy kijönnek az új verziók. Ez alapján ezt találtam: http://downloads.openwrt.org/attitude_adjustment/12.09-rc1/ar71xx/generic/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr741nd-v2-squashfs-sysupgrade.bin ebből a listából: [link]
Ezt felrakhatom a jelenlegi Gargoyle-ra? -
Soma01
veterán
A Gargoyle-ra (ez van most a 741ND v2.4-en rajta) is mehet sima webes felület alól sysupgrade-del a "sima" Openwrt Attitude Adjustment? Ezt írják: Attitude Adjustment 12.09-beta tested, works. De a letöltések közt nem látom. [link] Kellene nekem most rá egy Luci-s Openwrt. (mint a vargalex fw) squashfs kell az tuti.
Segítsetek ebben légyszi!(Ezen tesztelnék, meg tanulnám a Luci-t, mielőtt felrakom 1043-ra, mert annak nem kellene sok ideig kiesnie. Nem akarok bénázni a 1043-al, mire oda érek, tudni akarok, nem próbálkozni.)
-
choco01
addikt
Hali.
Egyszerűen kiakasztó..semmit nem csináltam,konkrétan itthon se voltam..mielőtt elmentem jó volt,haza értem szakadozik 360p-be zenét nem tudok youtube-ról berakni..és amikor megáll a letöltés a routert se érem el..
Mi ilyenkor a teendő?Ha így halad élvezheti a friss hó társaságát...
-
obligat
senior tag
Ehh.
Azt vettem észre, hogy az új (1.1.7) nekem leállt, és tette ezt olyannyira, hogy azonnal lecsatolt minden partíciót, ami az USB-n lógott. Csak pwr-LED világított, mire hazaértem. Reboot, és akkor sem látta a külső holmit.
Egyáltalán nem tudtam utolérni, viszont a vinyó áramtalanítása/visszakapcsolása megoldotta a helyzetet, viszont az meg a merevlemeznek nem használ.
Mindezt nem egészen 2 nap után csinálta, ráadásul a transmission nem is futott.
(ellenben pár-tíz gigabyte cucc törlését kezdeményeztem androidról párszáz kilométerről, ftp-kapcsolaton, ha az okozhatott ilyet.)
-
xigris
őstag
válasz
SteveBeard #40175 üzenetére
Sávszél korlátozásra
Intruder2K5:igazad van -
válasz
SteveBeard #40175 üzenetére
Gondolom sebességkorlátozásra...
-
xigris
őstag
Szia Alex!
Az ip alapú korlátozás nem tehető bele firmbe? -
hati
addikt
A backfire 10.03.1 final és a attitude adjustment 12.09-rc1 konfig szempontjából kompatibilis? Értem ez alatt, hogy a frissítés után a régi konfig visszarakható és működik, vagy vannak eltérések?
-
obligat
senior tag
factoryra factory is felment nekem, a különbség miben áll?
-
vargalex
Topikgazda
-
válasz
Soma01 #40165 üzenetére
Szia!
Gyárira bármikor mehet a vargalex1.1.7factory.
OpenWrt-re (az alex félére is ,meg a Gargoylere is) csak boot nélkküli gyárit lehet ráflashelni,mert egyébként brick ,tégla szindróma és soros portos gyógyîtás a következmény. !!!
OpenWrt-re mehet másik openwrt is ,de ekkor már sysupgrade kell és nem factory.CAVE ! A factory szó megkeverhet, mert az openwrt firmekből is általában kétféle van :
—factory (fogalma nem keverendő a gyári szoftverrel !), ezt kell tölteni a gyári szoftverre és
—sysupgrade , ezt kell tölteni másik előző openwrt—re,flashelésekor nem célszerű megtartani a config beállításokat (legalábbis kezdő userként). -
hudyfiu
senior tag
Transmission-ben lehet olyat csinálni hogy ne össze vissza szedje a torrenteket?
Ha folyamatosan töltené lehetne nézni a filmet amint elkezdte tölteni.
Láttam rá utalást hogy beletették ezt a funkciót de pontosan adatokat nem találtam mit kellene átírni. -
Soma01
veterán
Ha majd vissza szeretnék valami miatt térni vargalex fw-ról az eredeti gyárira akkor csak felteszem Luci alól amit letöltök innen, a 120210-et és kész? 120405 nekem nem kell. Most még valami régi van rajta, ami nincs a honlapon. Úgy olvastam hogy ha a fw nevében szerepel a "boot" akkor le kell vágni az elejét (pl. 120405). Gondolom ez a vágott van ide feltéve: [link] (miért nincs legalább becsomagolva
) De ha az említett 120210-t teszem fel a honlapról, akkor ugye nem kell 120405 buhera fw?
-
tthlaszlo
csendes tag
A routerhet hozzá csatlakoztatom a 640Gb-os laptop winchesterem, majd amikor a webes felületen frissítek, akkor egyszerűen nem látja, nem engedi, hogy felcsatoljam. Próbáltam már küldő energiaforrással is, de az is eredménytelen.
Gyári firmware
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Van itt valaki Debreceni aki segitene beállitani azt hogy a routerre dugott webkamera képét láthassam mobilról???
Az a baj hogy nagyon kezdő vagyok és suste kolléga próbált segitani de nem akar menni.
üdv -
Soma01
veterán
A 1043 minden hardver verziójához jó a (legújabb) vargalex fw?
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Most tervezek ilyen routert venni és nem teljesen egyértelmű számomra, hogy ezek a speciális FW-s (dd-wrt) dolgok bármelyik verzió esetében alkalmazhatók vagy tényleg csak az a 1.1 és 1.4-k alkalmasak erre?
Köszi! -
Magnat
veterán
Nekem is lenne némi gondom az utolsó Alex féle firm telepítése után: DD-wrt-ről álltam át mert használnám a Transmissiont, de képtelen voltam az opkg-t telepíteni rá a leírások alapján így feltettem az előbb említett firmet. Semmi különös beállítást nem eszközöltem még, kivéve, h levettem a wifi kimenő teljesítményt 50mw-ra.
Az első problémám az, h időnként eldobja magát a wifi pedig kb 2 méterre vagyok a routertől (azóta meg is emeltem 79mw-ra), bár ebben nem vagyok biztos, h csak a wifi akad le, lehet h az egész eszköz. Csak 1-2 alkalommal fordult elő és nem volt időm nyomozgatni, de vmi nem kóser az tuti.
Utána próbáltam egy 500 gigás diszket rádugni, amin egy ext3 (sda1) és egy ntfs (sda2) partíció van. A gondom az, h az ext3 partíciót 1 alkalommal sikerült moutolni, azóta soha. Rányomok h csinálja meg, de mégsem kerül be a csatolási pontok közé ... az ntfs-t gond nélkül csatolja.
Gondoltam akkor torrentezek ntfs-re, viszont sajnálatos módon a Transmissiont bekapcsolva totál insatabil lesz az eszköz, pedig csak 1 filmet töltöttem (azt hol lűtom, hány szálon szedi?), tőlem meg senki. Ilyenkor néhaa wifi szakad le, néha az egész eszköz restartol, néha csak a Luci v a Transmission web felület nem jön be... valami fél órán belül tuti bekövetkezik. Próbáltam egy saját tápos aktív hubon keresztül rádugni a diszket a routerre, de sajnos így is ugyanaz a helyzet, szóval nem hiszem h amiatt lenne, h kevés kettőjüknek a szufla.
Mit állítsak még, van vmi amit mindenképpen át kellett volna állítanom?
-
obligat
senior tag
válasz
vargalex #40141 üzenetére
a tűzfalon egyetlen portot engedtem át, a többi változatlan, a hálózatban protokollváltással beállítottam a pppoe-t.
Éjszaka összedrótoltam a PC-t (alaplapcsere, eddig nem volt hozzá hangulat), Peppermint LIVE alól az első amit kiszúrtam kb. fél ötkor, hogy a checkip-domain címében egy pont helyett kettő van. 24''-on megláttam, viszont a konfig androidos teló alól ment, ahol meg nem.Kedden talán már újra tudok röhögni a "mindig a juzer a hülye"-típusú poénokon.
-
huan
őstag
válasz
Intruder2k5 #40116 üzenetére
opkg update
opkg install transmission-daemon
opkg install transmission-cli
opkg install transmission-web
opkg install transmission-remote
/etc/init.d/transmission enable
/etc/init.d/transmission startCsak ennyi és már van is transmission?
-
obligat
senior tag
Más baj lesz, az ssh is 'econnrefused', valamitől nem lehet elérni a routert csak böngészőn át.
-
obligat
senior tag
Illetve dyn.com-ék, elnézést, telefonról netezek, sehogyan sincs szerkesztés menüm.
-
Bobby
csendes tag
Sziasztok!
Vargalex legújabb firmel samba alatt meg lehet oldani, hogy egy könyvtárat az egyik user csak olvasni a másik írni is tudja?
Ha luci alatt beállítottam két megosztást ugyanarra a mappára két külön userre akkor egyik user sem éri el, mármint nem fogadja el a felhasználónév jelszó párost.Gy
-
obligat
senior tag
1.1.7-es vargalex buildben nem megy a dyndns, legalábbis nem bírom működésre bírni. Honnan tudják dyn.org-ék legegyszerűbben kiolvasni az IP-t? Eddig nem volt semmi hiba (1.1.2-ről frissítettem, a köztes dolgokat nem láttam) a dinamikus DNS-sel, beírtam a felh.nevet, jelszót, a gépnevet és ment, most meg fél napja próbálom a különböző lehetőségeket a lenyíló menükből és sehogy sem megy. Valaki tud tutit?
-
choco01
addikt
válasz
Intruder2k5 #40133 üzenetére
Értem..
akkor majd a következő routerem-mel..
Azért köszönöm az utasításokat,segítséget! -
válasz
choco01 #40132 üzenetére
Hát nem, sajnos ez nem ilyen egyszerű... Azt is extroot-ként kellene csatolni, de ugye akkor már USB HUB is kellene, hogy a HDD-nek is maradjon hely, szóval lehet akkor ez a megoldás is felejtős! Én meg nem használok ilyen fw-t, azt sem tudom milyen mount felülete van ennek a Gargoyle-nak, vagy csak fstab szerkesztéssel lehetne megoldani!
-
choco01
addikt
válasz
Intruder2k5 #40130 üzenetére
Van pendrive..de ha azt le kell hogy húzzam nem fog összeomlani?
Vagy csak a szolgáltatás?
Ha bedugtam utána automat oda rakja?Csinálhatom újra az előbbi folyamatot? -
-
choco01
addikt
válasz
Intruder2k5 #40128 üzenetére
No space left on device. ezt írja több helyen a végén
-
-
choco01
addikt
válasz
Intruder2k5 #40126 üzenetére
Volt..megváltoztattam egyszerűbbre így már jó!!!
És most csak tegyem be a szöveget ami beillesztettél? -
-
choco01
addikt
válasz
Intruder2k5 #40124 üzenetére
A jelszóval van baja próbáltam a megadottal,de password-el is.
-
-
choco01
addikt
válasz
Intruder2k5 #40122 üzenetére
Access denied ..ezt írja ki
-
-
choco01
addikt
válasz
Intruder2k5 #40120 üzenetére
Így már kéri a felhasználó nevemet..de Gargoyle-nél mi a felhasználó?
Mert csak jelszót kár alapból. -
-
choco01
addikt
válasz
Intruder2k5 #40118 üzenetére
Köszi,de pont így csinálom jön egy hang nem hiba hang csak valami csippanás és eltűnik az ablak,és a putty.
Tűzfalat kikapcsolva sem megy.. -
-
choco01
addikt
válasz
Intruder2k5 #40116 üzenetére
Hát fent van,de azt még ennyire e tudom használni..
Ott hogy kapcsolódjak hogy ezt beírjam? -
-
choco01
addikt
Hali.
Gargoyle alatt valaki használ torrent-et?
Esetleg tudna segíteni valaki?
Köszi. -
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy DVD írót tudok-e működtetni hálózaton keresztül a routerrel?
Van erre valami tapasztalat?
Köszi:
cOxeR
u.i most kezdem még csak belakni a 1043-ast... -
vlaci79
senior tag
Köszi mindenkinek a segítséget, el tudom érni az adsl modem felületét router mögül.
VLaci -
Soma01
veterán
Az "WLAN"(=wet) kellene, nem WWAN(=sta). Szóval a wifit valahogy a LAN portokhoz kellene csatolni, nem a WAN-hoz. De a linken le van írva, hogy mi a különbség. Ebből következik az is, hogy WWAN-nál (wl0_mode=sta) van NAT is és "WLAN"-nál (wl0_mode=wet) meg nincs.
-
vlaci79
senior tag
válasz
SteveBeard #40106 üzenetére
szia, köszi hogy segítesz
1. pont kicsit bővebben? új interface-t melyik eszközhöz rendelem? -
vlaci79
senior tag
Hali 1043nd-t használok, el szeretném érni adsl modem konfig felületét router mögül.
Találtam egy korrektnek tűnő leírást. Leírásban többféle megoldás le van írva, melyik működik vargalex1.1.7 firm alatt?
http://wiki.openwrt.org/doc/howto/access.modem.through.nat
GUI verzió nem megy mert nincs IP-Aliases beállítási lehetőség az Interface -Wan fülön.
VLaci -
vargalex
Topikgazda
válasz
choco01 #40103 üzenetére
Szia!
De a gép teljesítménye <> router teljesítménye, illetve gondolom a gépen Windows van. Hidd el, ext4-el jóval gyorsabb lesz. Persze Windows-on nem nagyon fogod írni az ext4-et.
Valamint PC-n ilyen sebesség mellett vagy USB3-on, vagy eSata-n, vagy Sata-n hasznalod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 8 magos 8 colos Sim kártyás Lenovo Tablet
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- Ez már Kóros (Core 5)! Új Samsung Galaxy Book4 Intel Core 5 120U 16GB 512GB
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3115
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest