Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jozsef8
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #43693 üzenetére
Egy vargalexes linket tudnál dobni?
Átneveztem firmware.bin-re és ez fogad:
Error code: 18005
Upgrade unsuccessfully because the version of the upgraded file was incorrect. Please check the file name.Egy link jól jönne köszönöm!
-
mackosajt
addikt
válasz
Intruder2k5 #43695 üzenetére
a torrentet hogy érted? hogy ő dolgozik, vagy ha a pc?
-
-
mackosajt
addikt
válasz
jozsef8 #43691 üzenetére
A 120-as netnek mennie kell gyári fw-vel is.
Ha az sem megy, akkor felesleges a 240-est megrendelni, mert nem fog menni, hisz a vonal lesz gyenge hozzá, minden valószínűség szerint.
Nekem 2,5 éve van meg a 1043nd, és azóta sosem fagyott le, valamint a sebesség mindig a upc hibáján múlt.
Mindig vitte majdnem fullon a sávot. 110-120 megás adatokat mért a speedtest.net -
válasz
jozsef8 #43691 üzenetére
A tesztek szerint vargalex builddel átmegy a 240Mbps!
Egyébként meg a Gbit/sec a portok sebessége, de ez nem jelenti azt, hogy ezt a tempót route-olni is képes!
A firmware-t (mint az már ezerszer le lett írva) át kell nevezni egy rövid névre, pl. firmware.bin, és így már simán fel tudod tenni!
-
jozsef8
aktív tag
Ha valaki rájött, akkor írhatna, mert így semmit nem ér a gb-es router... Ha betallózom a mackósajt féle firmware-t akkor hibát ír, rossz név miatt, a router beállításaiban. Köszi!
-
válasz
mackosajt #43689 üzenetére
Ez a vágott darab is egy gyári fw, bár azt nem tudom, hogy éppen a legújabb-e, vagy van már ettől is újabb...?! Ha van, természetesen erre már rá lehet tenni azt is!
Igen, onnan már régen elköltöztettem az oldalt, és egy kisebb fórum lett belőle!
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php
De az akkor ott fent lévő leírások ma is mind ott vannak az oldalon!
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?board=2.0
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?board=3.0
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?board=10.0
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?board=12.0
Bár ezek a dolgok nem TP-LINK+OpenWrt párosra készültek, íródtak, de azért akad közte olyan, ami gyorsan átültethető, vagy akár egy az egyben is működik... -
mackosajt
addikt
válasz
Intruder2k5 #43687 üzenetére
Oksa, így már "vágom".
Még valami. Ezek után gondolom a gyári fw-t is fel lehet pakolni bármikor, ha már a "downgrade" megvan.
ui: amúgy az 1. hsz-ban nem minden link műkszik jól. Pl. a te oldaladra mutató is elugrik valami céges oldalra.
-
válasz
mackosajt #43686 üzenetére
A vágott annyit jelent, hogy eredetileg ezen is volt bootloader, de utólag le lett vágva róla!
Ha a file nevében eredetileg (amikor letöltötted) nem volt benne a boot szó, akkor jó az is!
-
mackosajt
addikt
válasz
Intruder2k5 #43685 üzenetére
Mit jelent a "vágott"?
Amúgy csináltam már frissítést régebben. Az akkor letöltött fw nem jó visszaállításhoz?
szerk.: és nem vagy kontár
-
válasz
mackosajt #43684 üzenetére
Szia!
Bár én csak kontár vagyok, de abban tudok segíteni, hogy miután letöltötted az fw-t, nevezd át egy rövid névre, mondjuk firmware.bin és így töltsd fel, a gyári fw, firmware upgrade menüjében! Ha nem tetszik, akkor visszaállításhoz egy olyan gyári firmware-t kell használnod, aminek a nevében nincs benne a boot szó! Például itt találsz belőle egyet...
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_36437-36437.html
Értelemszerűen ne a DD-WRT webrevert-et használd, hanem a wr1043nv1_en_3_13_12_up120405.bin kell neked!
-
mackosajt
addikt
válasz
jozsef8 #43674 üzenetére
pont nem túl régen kérdeztem hasonlót
Viszont nekem a 120-as net eddig is ment vele.Most kacérkodom a vargalex féle openwrt felrakásával, igaz, nem azzal a verzióval, ami a linken található linken is szerepel, hanem a legújabbal.
Ezzel kapcsolatban annyi lenne a kérdésem a mesterekhez, hogy jól értelmezem, hogy a Mester legújabb fw-jét, openwrt-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.7.bin elég csak betallózni a gyári fw-s router firmware frissítős részén, majd restart után eljárni a blogban leírtak szerint, és már műkszik is?
Illetve ha nem tetszik, akkor hol egy egyszerű leírás a visszaútról?
Tudom, gúgli a barátom, de sajnos ki vagyok égve, ráadásul pár leírás nagyon kínai nekem (biztos a linuxos ismereteim hiánya miatt).
-
suste
veterán
ha semmi extra feladatot nem adsz a routernek (nincsen rajta HDD), akkor lehet hogy elviszi, de az szinte biztos, hogy vissza kell menned pontosan addig a verzióig, amit te is írtál: vargalex 1.02.1 (egyébként ez a legsatbilabb verzió erre a routerre)
az újabbak lassabbak, ami az új kernel hibája, és nem Alexé -
miroon
aktív tag
kifutottam a szerk. időből..de megvan
[link]
kétszer görgettem csak el felette
-
miroon
aktív tag
sziasztok.
Még régebben linkelt itt valaki egy képet,h hogyan kell összekötni két routert... ip-ket hogy kell állítani. stb. (ha jól emlékszem Intruder volt).. valakinek nincs ez véletlen meg?
-
válasz
dzoli87 #43677 üzenetére
miből gondolod, hogy ez így van?
"Szóval, elkészült az általam build-elt firmware 1.02-es verziója, szokásosan elérhető a blog-omból.
Változások az 1.01-es verzióhoz képest:
- 2.6.39.4-es kernel
- megnövekedett WAN->LAN átviteli sebesség (~135 Mbps-ről ~230 Mbps"by Vargalex
-
raidx
őstag
-
dzoli87
aktív tag
válasz
jozsef8 #43674 üzenetére
Szia, ezen a routeren nem valószínű, hogy menni fog a 240 Mbit/s, mert nem elég az hozzá, hogy gigabites portok legyenek rajta, hanem kell az erősebb hardver is hozzá (proci stb...) Cserélni kell, én is egyenlőre azért nem köttettem be a 240-es netet, mert ugyan ilyen routerem van és nem tudnám a teljes sebességet használni.
-
jozsef8
aktív tag
Üdv!
Valaki tudna segíteni?
Vettem 240 megás fiber power netet, és ez a router csak 100 megát enged át. Ha modemről kötöm a gépre, akkor megvan a 240 mb/s. Köszi! -
woodworm
veterán
válasz
woodworm #43669 üzenetére
Ooopsz! Van külön wifi is, csak a transmission miatt töredékesen töltődött be alap. Nem szoktam még hozzá a magasabb loadhoz az újabb fw-ken.
(#43670) snooze:
Nekem is vargalex fw-je van fennt, tehát csak emulátorban tudnék screenshotokat készíteni az elméletemről, kipróbálni nem tudom. -
snooze
veterán
válasz
woodworm #43669 üzenetére
valamit félreértettél..nekem ugy kell,hogy csak azokra a wifis eszközökre kell a tiltás a meghatározott idöben,amelyiknek én megadom a mac address-ét..de akkor azokon egyáltalán ne legyen net..semmi..csak hiába állitottam be,nem müködik..gondolom azért,mert ott kér olyat,hogy milyen oldalakat engedélyezek hozzáférést,meg oldalakat..
ha van kedved állitsd be lécci a tieden,és ha lehet csinálj fotot hogyan kell,hogy müködjön is..megköszönném.. -
woodworm
veterán
válasz
snooze #43666 üzenetére
Ha belenéznél, látnád, hogy mac-cím alapján is lehet. De annak az a hátránya, hogy nincs tiltva a teljes wifi használat (ez volt a kérésed), csak bizonyos eszközöknek és mindegyikre külön meg kell csinálni.
Az openwrt tűzfalán ugyanezeket vagy hasonló adatokat kell beírnod (könnyebbség a device tiltás és egyszavas teljes tartomány), csak ott egy lapon van, itt meg egy almenü több lapján. Csak a wifi tiltásához itt is segítség kellhet. Ez csak koncepció kérdése. -
raidx
őstag
A letöltések mappában van egy könyvtár/könyvtár ami törölhetetlen még WinSCP alatt sem megy. A könyvtárak tartalma törlődött de a könyvtárak maradnak. Ha a jogosultságokat próbálom állítani (van 2 S-1-... felhasználó) akkor valami RPC kiszolgálót hiányol ami miatt a párbeszéd panel nem nyitható meg.
-
-
suste
veterán
válasz
SharpSA #43653 üzenetére
nagyon jól csináltad, én is ezt szoktam ajánlani, hogy amit nem használsz, azt tiltsd le
ushare = DLNA szerver
miniDLNA = DLNA szerver
2 semmiképpen nem kell, de ha egyáltalán nem használsz DLNA-t, akkor mind a 2-t tilthatoddropbear = parancssoros buheráló program, ha nem értesz a linuxhoz, és luciban be tudtál mindent állítani ami kell, akkor ez is tiltható
vsftpd = ftp, ha nem használsz ftp-t akkor tiltható (samba, tm nem kell, akkor gondolom HDD sincsen a routeren, így az ftp sem kell)
wol = wake on lan, pc felébresztése távolról, ha ilyet nem akarsz, akkorez is tiltható
miniupnpd = upnp, ha kézzel beállítottad a neked szükséges portforwardokat, akkor ez is tiltható
qos = hanem használod valamilyen szabályozásra (hálozat/qos alatt nem állítottál be semmit), akkortiltható
cron = időzített feladatokat lehet beálítani vele, ha a rendszer/ütemezett feladatok alatt nem állítottál be semmit, akkor letilthatod
p910nd = nyomtató megosztás, ha nem dugsz a routerre nyomtatót akkor tilthatod
assezm ennyi
-
SharpSA
veterán
Vargalex! Nem tudom volt-e már erről szó. Nyerhetek-e azzal erőforrást, sebességet, ha a nem kívánt modulokat törlöm, illetve letiltom. A Rendszer - Rendszerindításnál pár dolgot tiltottam, ami egyértelmű volt számomra, hogy mi az. Ilyen például a nekem a Samba és a Transmission. A többiről nem igazán tudom, hogy mi, illetve nem tudom melyek szükségesek mindenképpen a rendes működéshez.
Van-e tervben újabb kiadás esetleges hibajavításokkal, netán újabb funkciókkal?
Egyébként gratulálok az eddigi munkádhoz, nagyon tetszenek az új lehetőségek. -
-
woodworm
veterán
válasz
snooze #43631 üzenetére
Valamilyen módszerrel különítsd el a kábelen csatlakozott gépeket. Ez lehet fix ip megadása, address reservation.
Pl. a DHCP oszt 192.168.1.100 - 192.168.1.199-es tartományban. Az Address Reservation menüpont alatt berendezed mac alapján a gépeket a tartomány elejére (legyen minden portban egy).Ezután az Access Control >> Host listához hozzáadsz egy újat:
Mode: IP Adress
Host Description: Wifi kliensek
LAN IP Address: 192.168.1.104 - 192.168.1.199Access Control >> Target
Mode: IP Adress
Target Description: Teljes tartomány
IP Address: 0.0.0.0 - 255.255.255.255
Target Port: 1 - 65534
Protocol: ALLAccess Control >> Schedule
Adsz neki egy nevet, mondjuk Kikapcsolva, beállítod az időpontot, napokat.Access Control >> Rule
Készitesz egy tiltást (Deny), Wifi korlátozása néven és szépen hozzáadod az eddig létrehozott listákat.Mivel vargalex fw-t használok ez csak egy gondolatmenet, kikerülése megoldható, de átlaguserek automatikus csatlakozását/tiltását megoldaná, ha működik.
Ha az ip és port tartományokkal butaságot írtam, majd pontosítanak az okosabbak. -
DuDieHUN
aktív tag
válasz
vargalex #43645 üzenetére
router nélkül jó, másik routerrel nem tudom jelenleg kipróbálni
az a furcsa, hogy amikor lemegy 10mbitre a sebesség (amőgy mindig pont ennyire megy), akkor kihúzom a WAN-ból a modem kábelét, bedugom a PC-be és máris 25mbit, ha ilyenkor visszateszem a routerba akkor megint csak 10mbit
-
vargalex
Topikgazda
-
DuDieHUN
aktív tag
sajnos kezd kifogni rajtam ez a dolog
adott UPC 25mbit net, ami ha csak modemről megy szépen mindig tudja a 25 mbitet, routeren keresztül viszont, csak 1-2 óráig megy 25mbiten, majd lekorlátozódik 10mbit-re és onnan nem mozdul el, mi lehet a hiba?
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Volna nekem egy 1043nd-m amin Gargoyle van.
Használom a wifi ki-be kapcsoló pluginst(system-->WiFi Schedule)
Viszont néha visszaszeretném kapcsolni ha már "automatika" lekapcsolta
Illetve kikapcsolni ha az "automatika"bekapcsolta.
Meg lehet ezt oldani valahogy a router elején lévő gombra?
Kicsit "nehézkes" mindig jelszót pötyögni belépni a menübe majd ki illetve bekapcsolni a wifit.
Vagyis a következő ciklusig fölülírni az aktuális helyzetet egy gombnyomással. -
SharpSA
veterán
Khmm... Megtaláltam a hibát... Ááááá.... Szóval a Hálózat - Kapcsoló alatt a létrehozott 3-as sorban a Processzort nem állítottam cimkézettre, ki volt kapcsolva. Ehhh, no comment. Most már működik minden kiválóan, a sebesség is korlátozva van. Ráadásul csináltam egy másik wifi-t is, amelyik hídba van kötve az 1-es porttal, így arra is ugyanaz érvényes. Jó lenne megcserélni a QoS-nál a "Letöltési" és "Feltöltési" szavakat, mert most nem jó helyen vannak.
Köszönöm a segítséget, egyelőre marad a Vargalex. -
SharpSA
veterán
Megcsináltam a szabályokat is, a helyzet változatlan. Az 1-es portba dugott kábelen levő eszköz 169.254.97.100 / 255.255.0.0 címet kap. Így arról semmi sem érhető el. Olyan mintha nem is csatlakozna a készülék semmihez sem, pedig a Hálózat - Kapcsoló alatt látszik a csatlakoztatott kábel és a sebesség.
-
SharpSA
veterán
válasz
Intruder2k5 #43628 üzenetére
Köszönöm.
-
snooze
veterán
válasz
Intruder2k5 #43630 üzenetére
van benne szülöi felügyelet,de az csak beirt oldalakat tilt a meghatározott idöben..az meg ugy egy kalap s.a.t nem ér..
-
-
snooze
veterán
válasz
Intruder2k5 #43626 üzenetére
értem.. köszi..ez akkora megoldhatatlan probléma egy idöpont tiltás megcsinálása internet tiltására mac adress alapján??
-
-
snooze
veterán
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #43614 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy nálad egy TL-WDR3600 van. Nehogy valakit megzavarjon a 6 port.
-
suste
veterán
válasz
SharpSA #43608 üzenetére
Ezek jók, csak nem csinálod végig a leírást.
Az A és B szabályokat létre kell hozni! Ettől lesz net...A kapcsolónál a 1esen mit értesz? Mert az 1- es az a wan ha jól emlékszem, és 2- estől inulnak a LAN-ok....bár ha rosszul csinálod, akkor a wan-t is elrontottad volna, vagyis nem lenne net sehol...
-
raidx
őstag
Amúgy véletlen nyomtam rá csak meglepődtem a következményen!
-
raidx
őstag
Ilyenkor mi van?
Ha kiakarom kapcsolni az uhttpd-t egyszerűen megszűnik a router elérhetősége. Net van rendesen továbbra is de a router elérés megszűnt. Restart után minden OK. Próbáltam visszaállítást de a helyzet változatlan. Teljesen mindegy, hogy USB-ről vagy simán indul a router. (1043 és OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342)
-
SharpSA
veterán
Ez egyértelműen látszik, a DHCP tiltás, az tiltás, tehát ha bepipálom, akkor nincs DHCP. Tegnap végül visszaraktam egy korábbi jól működő mentést (már másodjára), mert legutóbbi alkalommal már a wifi ?! sem ment jól, pedig ahhoz nem nyúltam.
Tehát a Hálózat - Kapcsoló-nál:
1 Port 1 ki
hozzáadtam a 3-ast Port cimkézetlen (itt ez mit jelent és mit jelent a cimkézett?)
Ezzel ugyebár kész van az eth0.3Hálózat - Interfész:
Új interfész: port_1
Általános: Protokoll: Statikus cím, IPv4: 192.168.2.1, maszk: 255.255.255.0; Fizikai beállítások: eth0.3 (port_1); DHCP engedélyezve, Tűzfal: port_1, máshoz nem nyúltamHálózat - tűzfal:
port_1: visszautasítás - elfogadás - visszautasítás, Lefedett hálózatok: port_1, Továbbítás engedélyezése ezekbe a cél zónákba: wanQoS
1 bejegyzés: port_1 néven, engedélyezve, sebesség beállítvaEnnyi van jelenleg. Mi hiányzik? Ha így mennie kellene, akkor egy teljes reset lesz belőle.
-
SharpSA
veterán
-
suste
veterán
na most néztem csak meg, hogy pont a vendéghálós leírásomat linkelted
a hálózat/interfész/új interfész/általános beállításoknál alul a DHCPkiszolgálónál a DHCP kikapcsolására szolgál a bepipálható kocka, tehát az ne legyen bepipálva
a protokoll statikus cím, a többi meg a leírás szerint....
ha már nagyon összekutyultad, akkor inkább csinálj 10mp-es teljes resetet, és kezd előről
először csináld meg a kapcsoló részt, hogy legyen külön eth0.3, aztán mehet a vendég hálós leírás, úgy hogy a wifi helyett az eth0.3-at állítod be a fizikai résznél, a többi ua -
suste
veterán
válasz
SharpSA #43602 üzenetére
a kapcsoló akkor oké
létrehoztad az új interfészt, a fizikai beállításoknál hozzákötötted az eth0.3-at?
tűzfal beállítások fülön melyik zónához rendelted?
általános fülön milyen beállításaid vannak?
hálózat/tűzfal/általános fülön "kezelted" az új zónát, ha csináltál olyat?azt is meg lehet oldani, hogy aki(k) ezen az interfészen/lancsatin vannak, azok csak vendéghálón legyenek, vagyis a routerre nem látnak rá (konfig felületet nem érik el, csak a netre látnak ki)
erre arra van egy komplett leírás, amit követhetsz, és lesz (csak) netvagy megcsinálod a vendéghálót, és a tűzfalban leszabályzod az átjárhatóságot
szerk: a LAN beállításokat nem másolhatod hiszen külön interfészt kell létrehoznod, hogy azt szabályozhasd
tehát nem kötheted oda, ahol a LAN van.... -
SharpSA
veterán
válasz
DuDieHUN #43601 üzenetére
Nálam ezek vannak megadva és minden működik a Synology, bár én nem használom a Transmission-t:
-Név
-Match
-Forward to-80
-IPv4-TCP bármelyik gép felől wan-ben Via bármelyik router IP at port 80
-IP NAS_IP_CÍME, port 80 in lan-25
-IPv4-TCP, UDP bármelyik gép felől wan-ben Via bármelyik router IP at port 25
-IP NAS_IP_CÍME, port 25 in lan-5000-5001
-IPv4-TCP, UDP bármelyik gép felől wan-ben Via bármelyik router IP at ports 5000-5001
-IP NAS_IP_CÍME, ports 5000-5001 in lan -
SharpSA
veterán
Sejtettem.
Küzdök még mindig a LAN1-es port elkülönítésével ezen hozzászólásod alapján. A leválasztás már végülis megvan, rájöttem, hogy a Kapcsolóknál miután az 1-es sorban a Port 1-et ki-re állítottam és a létrehozott 3-as sorban pedig cimkézetlenre, azután újra kellett indítani a routert és már külön is kezeli az 1-es csatlakozót, az eth0.3 van bejelölve. Eddig így oké. Az Interfésznél létrehoztam egy 1-es nevűt, majd itt állt meg a tudomány, mert akármit állítok be, a csatlakozott eszköz teljesen más IP-t kap: 169.254.97.100 / 255.255.0.0. Pedig a DHCP-t is bekapcsoltam alul. Lemásoltam a LAN beállításait, akkor sem jó. Beírtam más statikus ip-t, akkor sem kap rendes ip-t az eszköz, így persze nincs rajta internet sem. Mi itt a megfelelő beállítás?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Építő/felújító topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- ThinkPad L490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V33 - RYZEN 5 5600 - RTX 4060 - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Fostex PM-1 MK1 Studió Monitor
- Macbook Pro 16" M1 MAX - 2022 gyártás, 10/32 mag, 64GB RAM, 1 TERA SSD - garancia (111)
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- IPhone 12 Mini 64GB Szép Állapot! Akku:100% 6 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 16GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest