- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunsaman
tag
Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket:
Irtam egy script-et, ami emailban elküldi nekem a WAN IP címét, ha megváltozott.
Ez cron-ban időzítve van 10percenként.
Tartalma ez:#!/bin/sh
CURRENT_IP=`. /lib/functions/network.sh; network_get_ipaddr ip wan; echo $ip`
LAST_IP=`cat /tmp/lastip.txt`
if [[ "$CURRENT_IP" == "$LAST_IP" ]]; then
echo "IP nem változott, nem küldök email-t"
else
echo $CURRENT_IP > /tmp/lastip.txt
echo "Subject: WAN IP" > /tmp/email.txt
echo $CURRENT_IP >> /tmp/email.txt
cat /tmp/email.txt | msmtp emailcimem@gmail.com
fiHogyan kellene ez módosítanom, hogy ne cron-ból fusson 10percenként, hanem fusson le, ha a WAN interface elindult, vagy újraindult. Gondolom az jobb lenne, IP úgyis csak akkor módosul, nem?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Kicsirics77
veterán
semmi baj csak nehogy valaki gyorsan elkezdjen itt odinnal frissíten és utánna meg nyavalyogni hogy az odin nem látja a routert
itt át tudod tetetni a megfelelő topikba ha szeretnéd vagy töröltetheted is innen
-
cimp
senior tag
válasz
Kicsirics77 #34596 üzenetére
Nem! A másik topicba.
Bocsánat.Behalt az ablakom, a másik fülön meg ez a topic volt nyitva.
-
zsül555
csendes tag
válasz
nihill #34564 üzenetére
Hi!
lehet hogy ha frissen tetted fel akkor türelem kell, nekem másnapra ált helyre az index 1043...
ha a miniDLNA-t használod, próbáld a 'Szabványos konténer' helyett a 'Könyvtár tallózást' használni
nekem ez segített, és az indexeléssel sem szüttyög annyit, föleg az elején, és idegesített is, hogy mindent egyhelyre válogatott össze, most majd 1TB cucc van rajta
mondjuk én közvetlen nézem a tv-vel a routerről, de megy még a 3D 1080p half is simán, -
zolee1967
tag
válasz
SteveBeard #34591 üzenetére
Köszi, holnap kipróbálom. Hogy tudok labelt beállítani a particiónak?
-
zolee1967
tag
válasz
SteveBeard #34589 üzenetére
OK, lehet így működik, de az alap beállítás miért nem jó?
Megnéztem a puttyban a mountolásokat és ott mindent rendbe mutat. A vinyót SDA2-nek mountolta, de a system logban meg SDB-t látok. Ezt nem értem!!
-
SteveBeard
senior tag
válasz
zolee1967 #34588 üzenetére
Szia!
Érdemes lenne így mountolni. -
zolee1967
tag
Sziasztok!
ha visszadugom a külső HDD-t nem indulnak újra a szolgáltatások. Mi a baj? Az alábbi a script tartalma
root@OpenWrt:~# cat /etc/hotplug.d/block/50-startservices
#!/bin/sh
# Start services by vargalexENABLED=1
. $IPKG_INSTROOT/etc/functions.shget_download_dir()
{
config_get download_dir "$1" download_dir '/akarmi'
}if [ $ENABLED -ne 0 ]; then
if [ "$ACTION" == "add" ]; then
config_load transmission
config_foreach get_download_dir transmission
if [ -d $download_dir ]; then
logger -t startservices "Transmission download directory exists. Starting services."
/etc/init.d/vsftpd start
/etc/init.d/samba start
/etc/init.d/transmission start
/etc/init.d/led start
logger -t startservices "Services started"
else
logger -t startservices "Transmission download directory doesnt exists."
fi
else
/etc/init.d/vsftpd stop
/etc/init.d/samba stop
/etc/init.d/transmission stop
fi
else
logger -t startservices "/etc/hotplug.d/block/50-startservices script no t enabled. Please change ENABLED value to 1 in script for enabling."
fi
root@OpenWrt:~#és a alábbi a log bejegyzés
Nov 19 21:04:23 OpenWrt kern.info kernel: [ 733.750000] usb 1-1: USB disconnect, device number 3
Nov 19 21:04:29 OpenWrt kern.info kernel: [ 739.450000] usb 1-1: new high-speed USB device number 4 using ehci-platform
Nov 19 21:04:29 OpenWrt kern.info kernel: [ 739.620000] usb-storage 1-1:1.0: Quirks match for vid 152d pid 2329: 8020
Nov 19 21:04:29 OpenWrt kern.info kernel: [ 739.620000] scsi2 : usb-storage 1-1:1.0
Nov 19 21:04:30 OpenWrt kern.notice kernel: [ 740.630000] scsi 2:0:0:0: Direct-Access ST310005 20AS PQ: 0 ANSI: 2 CCS
Nov 19 21:04:30 OpenWrt kern.notice kernel: [ 740.640000] sd 2:0:0:0: [sdb] 1953525168 512-byte logical blocks: (1.00 TB/931 GiB)
Nov 19 21:04:30 OpenWrt kern.notice kernel: [ 740.650000] sd 2:0:0:0: [sdb] Write Protect is off
Nov 19 21:04:30 OpenWrt kern.err kernel: [ 740.650000] sd 2:0:0:0: [sdb] No Caching mode page present
Nov 19 21:04:30 OpenWrt kern.err kernel: [ 740.660000] sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
Nov 19 21:04:30 OpenWrt kern.err kernel: [ 740.670000] sd 2:0:0:0: [sdb] No Caching mode page present
Nov 19 21:04:30 OpenWrt kern.err kernel: [ 740.680000] sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
Nov 19 21:04:30 OpenWrt kern.info kernel: [ 740.680000] sdb: sdb1 sdb2
Nov 19 21:04:30 OpenWrt kern.err kernel: [ 740.700000] sd 2:0:0:0: [sdb] No Caching mode page present
Nov 19 21:04:30 OpenWrt kern.err kernel: [ 740.700000] sd 2:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through
Nov 19 21:04:30 OpenWrt kern.notice kernel: [ 740.710000] sd 2:0:0:0: [sdb] Attached SCSI disk
Nov 19 21:04:30 OpenWrt user.notice startservices: Transmission download directory doesnt exists.
Nov 19 21:04:31 OpenWrt user.notice startservices: Transmission download directory doesnt exists.
Nov 19 21:04:31 OpenWrt user.notice startservices: Transmission download directory doesnt exists.Valaki tud segíteni?
-
csimpas
tag
válasz
tócószámtech #34581 üzenetére
szerintem elég nagy felelőtlenség lenne a mysql-t routerről futtatni.
inkább válassz másik tárhelycsomagot.
(de egyébként megoldható lenne) -
Crias
senior tag
Sziasztok!
Ne haragudjatok a láma kérdésért de tudtok valami normális leírást amiben be tudom állítani hogy a router segítségével 2 gép között legyenek megosztott mappák? mert már macerás pendrive-al áthordani a cuccot. (win7 és xp között nemtudom ez számít-e valamit)
Köszi előre is a segítséget.
(Ja természetesen olyan routerem van, ami a témában szerepel)
-
tócószámtech
csendes tag
Jó estét mindenkinek!
Lenne egy kis problémám amin remélem nálamo okosabb emberek remélem tudnának segíteni.....szeretnék egy webshopot készítetni megvan hozzá a domain és a tárhely is,de a weblap készítőnek kellene egy sql szerver is ami sajna nem járt a csomaghoz.
tplink 1043nd vargalex buildre tudnék-e telepítetni egy sql szervert és ha igen működne-e a webshop vele? -
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
A syslog-ng3 beállításához tud valaki segédletet, vagy valami leírást?
-
milszab
senior tag
válasz
Kicsirics77 #34574 üzenetére
Hát csak itt tudok segítséget kérni, közelemben nincsen nagyon hozzáértő ember. Én nem akarok semmi extra funkciót, csak menjen folyamatosan a net ne kelljen hozzányúlni és ennyi! Csak érdekes hogy van 1-2 ismerősöm akiknek jóval olcsóbb tp-link-es routerük van és nincsen ilyen gondjuk... *-)
+ régebben nem volt vele ilyen! -
Osiris
őstag
OpenWrt vargalex v1.1.5 r33777 fw-t szeretném 0-ról újrakonfigurálni tisztalappal mindent. Mi kell ehhez? Elég ha a "LUCI"-ban / "System" / "Backup / Flash Firmware" menüben a "Reset to defaults" gomba kattintok?
-
Begi
senior tag
-
Kicsirics77
veterán
válasz
milszab #34573 üzenetére
erre gondoltam
semmi bonyolult nincs benn de ha nem vagy magadban biztos akkor kérj hozzá értő segítséget a közeledből... -
milszab
senior tag
válasz
Kicsirics77 #34571 üzenetére
-
maxsoft
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #34569 üzenetére
Én is arra gondoltam amikor azt írtam, hogy az a baj.
-
milszab
senior tag
válasz
Kicsirics77 #34569 üzenetére
És ehhez pontosan mit is kéne csinálnom?
Hát van egy adsl-modemem és ennyi. Jön rajta folyamatosan a net.
-
-
milszab
senior tag
Miért van az hogy néha elveszti a netet a router? vagy nem tud újra felcsatlakozni? Ilyenkor van hogy a menüjébe se tudok belépni, a "sys" lámpa folyamatosan világít és csak az áramtalanítás segít rajta. A legújabb firmware van rajta elvileg amit a honlapról szedtem le! 10 megás t-home-os netem van. Jah és nincsen semmi módosítás a routeren, minden gyári állapotú.
-
zolee1967
tag
válasz
Intruder2k5 #34551 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Probléma megoldva! azóta is stabilan megy minden.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Célszerű label, vagy UUID alapján mountolni. Így az eszköz nevétől (sda, sdb, stb.) függetlenül lehet csatolni.
LuCI-ban a Rendszer->Csatolási pontok ablakban a csatolási pont szerkesztésekor a Haladó beállítások fülön tudod megadni az UUID-t, vagy a label-t. -
cimp
senior tag
Hi Alex!
A hdd alapból sda, de ha lehal és újraindítom (a winyót) akkor valamiért sdb-nek veszi fel. Ezek után nyilván nem lehet felmountolni az alap config szerint. Ez ellen lehet tenni valamit? Ne kelljen a routert is újraindítani?!
-
suste
veterán
válasz
hudyfiu #34555 üzenetére
ez nálad akkor kliens bidge, és nem WDS ugye?
hasonlót próbál majd meg libus, csak WDS-selnála most az a gáz, hogy a 2. routeren a wifi nagyon lassú
reméljük ezt javítja a WDS, mivel az elvileg nem foglalja le wifit teljesen, ráadásul ezt az openwrt és a luci is jobban támogatja (remélem)
igaz fél sávszél lesz, de 15Mbites net-je még abban is bőven elfér -
zsül555
csendes tag
Hi!
itt nézegesd, én most cserélem 4300-ra
Nekem az volt a gondom 'csak', hogy ha ment a letöltés, nehezen férem hozzá a routerhez, de minden más teljesen jó volt.A letöltés a hdd-re jobb lett de nefelejsd el hogy usb-n csatlakozol a routerhez,és a Qos-ben is érdemes beálítgatni a priorokat
hozzáféréseket magasabra +dlna is hogy jól fusson a stream, az ftp +torr portokat és minimálisra vettem, így ha nincs jobb dolga azért fut rendesen
a letöltés nagyon megfogja a vasat, érdemes korlátozni mert az írrással is kell törödnie közbenüdv.
-
hudyfiu
senior tag
Gargoyle alatt így néz ki a bridge config fájlok.
wireless:
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option macaddr '00:1d:0f:d6:b7:fa'
option hwmode '11ng'
list ht_capab 'SHORT-GI-40'
list ht_capab 'DSSS_CCK-40'
option htmode 'HT40+'
option channel '6'config wifi-iface 'cfg2'
option device 'radio0'
option network 'lan'
option mode 'sta'
option client_bridge '1'
option ssid 'ssid1*'
option encryption 'psk2'
option key 'jelszó*'config wifi-iface 'cfg3'
option device 'radio0'
option network 'lan'
option mode 'ap'
option ssid 'ssid2*'
option encryption 'psk2'
option key 'jelszó*'Network:
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'config interface 'eth'
option ifname 'eth0'
option proto 'none'config interface 'lan'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ipaddr '192.168.1.2'
option gateway '192.168.1.1'
option dns '192.168.1.1'
option ifname 'lan1 lan2 lan3 lan4 wan' -
suste
veterán
na megoldottuk végre!!!!
hát nem egyszerű dolog ez: openwrt/luci alá repeater mód bevarázsolása
aki ssh-n konfigol annak hamar összejöhet, de luci-n alapból lehetetlen
valamiért nem hajlandó a luci lekezelni, hogy a wifi kliens kapcsolatteremtés után fel akarjunk venni egy másik wifit, kidob egy hibaüzenetet
új interfészen keresztüli létrehozásnál mutatni mutatja az új wifi hálózatot, de szerkeszteni nem tudja
de nem adtuk fel
mentést csináltunk, és a mentésben írtuk felül a 2. wificsatorna beállításait, majd visszatéve a mentést már működik is a dolog
luci továbbra is bojkottálja a repeater módot, mert csak részben jeleníti meg a wifi fülön az állapotot, de működik rendesenALEX! Ezért nincsen repeater mód az fw-dben? Ezt a luci hibát nem lehet valahogy javítani?
-
-
zolee1967
tag
válasz
Intruder2k5 #34548 üzenetére
A swap particióba vagy az adat particióba?
-
zolee1967
tag
válasz
Intruder2k5 #34548 üzenetére
A swap particióba vagy az adat particióba?
-
-
zolee1967
tag
válasz
Intruder2k5 #34543 üzenetére
Szia!
de elég sok van. 1TB HDD-n van kb 300GB media fájl. fényképek, videók, mp3 vegyesen. Hogyan tudom ezt jelenséget leellenőrizni? Mi lehet a megoldás?
-
F34R
nagyúr
válasz
vareisz #34544 üzenetére
sda az maga a lemez ami ebben az esetben az 1 TB samu.
sda1 pedig a particio ami a lemezhez tartozik , jelen esetben 1db ext4-s.Ha jol tudom inkabb az ext3-st csipazza swap-al en erre formaznam , ezt: [link] a cimsorba beillesztve megnyitva a format toolt- megteheted. utanna mar csak a mounting resznel be kell pipalni.
-
vareisz
csendes tag
Sziasztok!
Vargalex legújabb firmware-jével:
Egy 1TB-os USB HDD-t csatlakoztattam rá a routerre, EXT4-es fájlrendszerrel. Szeretném a "csatolási pontok"nál felcsatlakoztatni. Rögtön 2 opciót látok, egy /dev/sda-t és egy /dev/sda1 -et (mindkettő megközelítőleg 1 TB méretű, de nem tudom mi a különbség). Mikor kiválasztom valamelyiket és megadom csatolási pontnak mondjuk hasraütés szerüen az /mnt -t, kiválasztom az EXT4-et, a fájlrendszer ellenőrzést nem pipálom ki. A hozzáadásnál lefagy a dolog a:
Módosítások alkalmazása
/etc/config/fstab -nál.
Router működik tovább, viszont nem menti el a módosításokat. próbáltam beputtyolni és elinditani konzolból az fstab-ot, de ugyanúgy megfagyizik ez a része. Mit lehet tenni?Köszi
-
-
zolee1967
tag
Sziasztok!
bármit próbálok nem akar a minidlna adatbázisa rendesen felépülni. [link]
Ha leállítom, és utána újra indítom a routert akkor újra elkezdi felépíteni az adatbázist de nem fejezi be mert egyszer csak a fájl számlálás leáll és minden fájl típus átvált nullára.
A routert indítom újra és nem vagyok a Luci-ba belépve akkor a Luci indása mindenféle hiba üzenettel (lásd visszább) nem sikerül. Reboot után minden helyre áll, indul a Luci, csak a DLNA adatbázisa nem tartalmazza a média fájlok számát
Mi lehet a probléma? Vagy ez ilyen labilis mindenkinek?
-
Lipigab
tag
válasz
Maximusz #34538 üzenetére
A beallitasokat lementettem amiket sikeresen be is importaltam, de enszerintem ennek a magasabb verzioju transmission-nek mar keves lehet a router procija.
Vargalex blog oldalan idokozben talaltam egy zip filet ami tartalamzna a korabbi fw-ket, de a file nincs fent csak a hivatkozas...
-
Lipigab
tag
Sziasztok,
Feltettem a legujabb vargalex fw-t de az uj Transmission teljesen megoli a routert. Korabban 2.41-es volt rajta azzal siman ment 2-3 torrent is 1,5 MB/s-el, most meg jo ha egyet 400-500Kb korul tolt, neha megall es kozben fagy a GUI es az online felulet is.
Hogyan tudnek visszaallni egy korabbi FW verziora vagy egy regebbi transmission verziora?
Koszi
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #34406 üzenetére
szerinted ha a 2.71-1-es (vargalex repo-ban elérhető legfrissebb) transmission van fent a routeren (TPLink 4300), és egy enkóros torrent fájlt szeretnék betölteni, majd azt a hibát dobja a transmission, hogy:
"Invalid torrent file specified"
akkor mi lehet a gond (némelyik torrent fájlnál dobja, némelyiknél nem) - természetesen átneveztem 1.torrent-re is, kiküszöbölve azt a lehetőséget, hogy a fájlnévben van valami különleges karakter, de ez sem vezetett megoldásra.
-
zolee1967
tag
válasz
zolee1967 #34530 üzenetére
Újra indítottam a routert és most be tudok lépni, azonban....
Az a gyanún hogy a DLNA szerver adatbázis építése kuszálja össze a sorokat. Ezt onnan gondolom, hogy amikor építi az adatbázis akkor a audio fájlokat elkezdi számolni és kb 2500 után lenullázza a számlálót. Látszólag az adatbázis építés folytatódik, de a számlálók nullát mutatnak. Terhelés 1,54-en áll. de az inaktív állapotban 0,1 körüli, úgyhogy most is csinál valamit, csak nem tudom hogy mit -
nihill
őstag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy ilyen routert, és gondom van a média szerver funkcióval.
USB vinyó van rajta filmekkel, beállítom a megosztott könyvtárat, látszólag minden oké, de nem oszt meg minden fájlt, sőt alig valamit. Pl. fájl szinten van egy könyvtárban 112 db .avi (filmsorozat részei), ebből a média szerveren megnézve már csak 21db fájlt látok, utána vége van. Ilyenkor mi lehet a gond? -
tekevics
tag
válasz
lasarus1988 #34510 üzenetére
elsore koszi, remelem bejon. minden alapban volt eddig, de eddig legalabb mukodott
-
zolee1967
tag
Jó reggelt mindenkinek!
újabb rendszer probléma. Nem tudok belépni a LUCI-ba. Jelszó után a következő a hibaüzenet:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: Failed to execute function dispatcher target for entry '/'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/sauth.lua:87: Session data invalid!
stack traceback:
: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>
SSH be tudok lépni. -
Zol77
aktív tag
3600 - 560Mhz , 128MB ram.
2543 - 400Mhz , 64MB ram.
1043 - 400Mhz , 32MB ramSzerintem fizesd rá azt a kemény 2000Ft-ot,amivel többe kerül a 3600,jobban jársz.
Tegnap a 4. 3600-as routert állítottam be,természetesen Alex firmware fut rajta,és mind a négy ember elégedetten használja. -
Winne
nagyúr
Uraim, köszönöm a segítséget!
-
Winne
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #34525 üzenetére
Értem. Ennek az 5 GHz-nek hol tudok kicsit jobban utánaolvasni? Nem vagyok tisztában az előnyeivel (hátrányaival?).
Apropó ha számszerűsítjük ezt a proci és ram dolgot akkor a 1043 és a 3600 között, akkor melyikben mi van?
-
-
Winne
nagyúr
Értem. Ez most a 2543 vs. 3600 volt, vagy a 2543 is tudja ezt a "dualband módot"?
Alex féle openwrt mehet ezekre is?
-
-
Kicsirics77
veterán
2,4 ghz és 5 ghz a wi-fi egyszerre
És ezt egyszerre tudja nem pedig vagy az egyik vagy a másik.
Most lehet még nincs ilyen eszközöd vagy nem hasznàlod ki,de ha kicsit előrelátó vagy akkor mindenképpen a 3600, későbbiekben nem kell megint beruhàzni egy olyan eszközre ami tudja mindkét freki egyszerre...
Röviden ennyi... -
Winne
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #34520 üzenetére
Most megnéztem ezt is, de összefoglalnád röviden ez miért/miben jobb?
-
Winne
nagyúr
Üdv újra!
A kérdés a következő. A 1043ND-ről milyen esetben lenne értelme erre váltani? Miben hozna javulást? Ennek is okosítható ugyanígy a szoftvere? Erősebb a hardware-e? Ha igen, akkor gondolom a torrent is jobban mehetne több peer engedélyezésével. A 450 MBit nekem kb mindegy, de azt nem bánnám, ha a külső hdd-ről gyorsabban le tudnám másolni a dolgaimat.
-
-
zolee1967
tag
válasz
Intruder2k5 #34516 üzenetére
DE most már fut! 60% szabad helyem van! megy simán! Köszönöm a segítséged!!!
-
-
zolee1967
tag
válasz
Intruder2k5 #34514 üzenetére
Bocs, hogyan lehet könyvtárat törölni, ha nem üres? vagy szintenként kell törölgetni?
Bocsánat, időközben rájöttem
Mi a következő lépés?
-
-
zolee1967
tag
válasz
Intruder2k5 #34512 üzenetére
-
-
zolee1967
tag
válasz
Intruder2k5 #34509 üzenetére
hogy módosítsam a configot?
login as: root
root@192.168.1.1's password:config minidlna config
option 'enabled' '0'
option port '8200'
option interface 'br-lan'
option friendly_name 'OpenWrt DLNA Server'
option db_dir '/var/run/minidlna'
option log_dir '/var/log'
option inotify '1'
option enable_tivo '0'
option strict_dlna '0'
option presentation_url ''
option notify_interval '900'
option serial '12345678'
option model_number '1'
option root_container '.'
list media_dir '/mnt'
option album_art_names 'Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsm all.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thum b.jpg/thumb.jpg'
root@OpenWrt:~#azt nem értem hogy itt az enable "0" a Luciban meg be van pipálva az Enable sor
Próbéltam a configban a az enablet "1" re állítani, de ezt sem tudtam elmenteni.
Ja és a DLNA adatbázist nem találtam a option db_dir '/var/run/minidlna' helyen!
-
válasz
zolee1967 #34508 üzenetére
"Próbáltam a PUTTY-ban is, de ott bármilyen kis módosítást csináltam, mindig azt kaptam hogy nincs elég hely az eszközön. Nem értem, mivel a SWAP az fut, de nincs kihasználva memória listázása alapján"
Ennek semmi köze nincsen a swap-hez... A swap a kevés fizikai memória (RAM) kiegészítésére szolgál, a módosításokat viszont a jffs-ben lévő kevés szabad hely miatt nem tudod menteni! A df, vagy df -h parancs listázza a meghajtók foglaltságát... Szerintem a konfigban ez a sor nem stimmel!
option db_dir '/var/run/minidlna'
-
zolee1967
tag
Eddig próbálkoztam. Mára feladom
Próbáltam beállítani a minidlna-t, de sajnos elakadtam. Valami gáz van, mert elfogyott a memória már csak 7% a szabad a Rendszer/szoftver beállításoknál. Nem értem hogy mi történt. először futott a adatbázis építés, de nem fejezedődött be.
Amikor megpróbáltam média fájlokat csoportosítani típus szerint, akkor már nem tudtam elmenteni a LUCI-ban.
Próbáltam a PUTTY-ban is, de ott bármilyen kis módosítást csináltam, mindig azt kaptam hogy nincs elég hely az eszközön. Nem értem, mivel a SWAP az fut, de nincs kihasználva memória listázása alapjánSegítsetek, pls. Hogyan tudom a DLNA-t beüzemelni? Vargalex 1.1.5 van a gépen, mást nem telepítettem.
Használok DDNS-t, Transmissiont, sambat ez kitölti a belső memóriát? -
tekevics
tag
hat nemigen reagaltok a kerdesemre.
nem tudtok vagy nem akartok? -
zolee1967
tag
válasz
lasarus1988 #34505 üzenetére
ok és hogy tudom törölni a putty-ban? Mi a pontos elérési út? Törölhetem minden kockázat nélkül?
Így akartam beállítani a média fájl típusokat, csak hiába írtam be, már a mentéskor nem csinálta meg a mentést.
Most is a enable ki van pipálva de még sem aktív a DLNA. Eygszerüen hiába változtatok valamit a LUciban, mentés és reboot után a módosítás előtti állapot jön vissza.
-
zolee1967
tag
válasz
lasarus1988 #34499 üzenetére
Tudnál segíteni hogy ezek hol találom? és hogyan tudom törölni? Lehet hogy igazad van, mert először ment rendesen, csak létre akartam hozni külön helyeket a filmeknek fényképeknek és zenéknek. Itt állt meg az egész!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kuponkunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 17 - alap
- További aktív témák...
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- DELL Optiplex Micro 7010 - i5 13500T - 16GB DDR4 - 512GB SSD
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,Win.11,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet,Win.11 is megy!!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest