- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby86
őstag
Van egy kis gondom. Éppen néztem hogy feltudok csatlakozni más nyitott wifi hálózatokra is így kipróbáltam és új hálózatot hoztam létre, de amikor a meglévő saját wifi hálózatomra szeretnék visszamenni és megnyitnám a fület a hálózat -> wifi menüben akkor ezt az üzenetet kapom:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: Failed to execute arcombine dispatcher target for entry '/admin/network/wireless/radio0.network1'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/i18n.lua:110: bad argument #2 to 'format' (integer expected, got string)
stack traceback:
: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>
Ezzel most mit lehet kezdeni? -
-
Norby86
őstag
válasz
Intruder2k5 #33094 üzenetére
Köszönöm a segítséget, extrooton gondolkodtam már, de még nem fogtam bele, viszont ez a vargalex féle open-wrt az első open-wrt rendszerem routeren, tehát az alap openwrt-t még nem próbáltam. Az teljesen slim, nincs benne csomag? Vagy az miket tartalmaz és TP-Link 1043ND esetén mekkora tárhely növekedéssel járna? Mert ahogy látom sajnos itt kilobájtokról beszélek csak, ez meg önmagában kb semmilyen csomagra nem elég, max egy két kiegészítőre.
Úgyhogy lehet extroot lesz a vége. Bár most reseteltem a routert és 60%-ra felment a tárhely, na de ez is csak pár száz kilobájt sajnos.
-
suste
veterán
válasz
Zotya84 #33095 üzenetére
Az én tapasztalataim:
1: NTFS felejtős, nekem ugyan így megállt minden, amikor még ezzel próbálkoztam (és még volt itt pár ember ugyan így). Hamár vargalex fw-thasználsz, akkor miért nem használod a beépített formázót (http://192.168.1.1:8081), ami ext4-re formáz? Ez mindent elintéz egyben, partíciók, felcsatolás, SAMBA, transmission, írási jogok.2: ha visszakeresel akkor voltak itt akik elég jó torrent sebességről írtak, én max 7-800KB/sec-et hagyok neki lefelé, mert a DLNA-t is és a SAMBA-t is használom. Az biztos, hogy a korlátozást használni kell, ne hagyd korlátlanul tölteni.
4: nekem is samu tv-m van, nálam a miniDLNA hibátlanul teszi a dolgát, az uShare-t nem bírtam működésbe hozni
azt nem írtad melyikkel próbálkozol te
vargalex alatt a miniDLNA-ban csak a megosztási mappát kell beállítani, és a log és adatbázis helyét, aztán mehet is
Fontos, hogy mind a miniDLNA-hoz, mind a transmission-hoz kell a SWAP, amit szintén beállít a beépített formázó.
Ha ez nálad nem volt, akkor ezért volt elérhetetlenül lassú a router.3: Én úgy használom,hogy eleve a miniDLNA-ban megadott mappába tölt le a transmission. A logban néha látszik, hogy hibát jelez a félkész fájlnál, de késöbb amikor elkészül, akkor rendesen beleteszi az adatbázisba, szóval teljesen jól működik, szerintem nincsen szükség az ide-oda pakolgatásra.
-
Zotya84
őstag
Sziasztok, elakadtam, így ismét hozzátok fordulok. Adott egy v1.9-es router v1.1.5-ös Vargalex-szel. Eddig az előző volt fent, és ezzel is ugyanaz a gondom: (ez nem saját, egy ismerősé, így nem tudok azonnal változtatni rajta...)
Van egy Samsung S2-es 2,5"-es 640GB hdd, meg egy 80/25-ös digi net. Amikor korábban ext3-ra formáztam a hdd-t, akkor egészen az első újraindításig jó is volt. Újraindítás után viszont nem mountolta fel a hdd-t. Később visszakapta az ntfs-t, így jól működik - majdnem, ugyanis a mountolással így már nincs bajom, azonban van mással: az egyik a DLNA, ezt ugyanis sehogy sem tudtam működésre bírni, semelyik filerendszerrel sem. mappák jól beállítva, konfig tökéletesnek tűnik, és mégsem megy. Odáig már egyszer eljutottam, hogy a samsung (okos)tv-je már látta az eszközt a router mögött (a PC eddig is ment wifin megosztással), de a rárakott tartalmat egyáltalán nem kezelte. Most meg már ott tartok, hogy a tv fel sem ismeri, plusz a szolgáltatást sem tudom elindítani. (Samba teljesen jól megy.)
A következő dolog ezzel kapcsolatban, hogy a transmissiont beállítottam, hogy a dlna könyvtárába tegye a kész fileokat, de azt nem csinálja sajnos meg.
Plusz a sebességgel is gondok vannak. Elindítottam rajta a pár korábbi torrentet, és amíg hashelt, iszonyúan lelassult a router, semmilyen webes felület nem volt elérhető, majd a wifi is elszállt, végül odáig jutott, hogy teljesen megállt, csak a PWR led maradt bekapcsolva, minden más kialudt. Újrapróbálkozás után ugyanez lett a vége, így azokat kipucoltam a hdd-ről gépen, és új letöltéseket állítottam sorba. Először ugyanez fogadott, majd újraindítás után már dolgozott, de miközben a net jól ment a router elérhetetlen volt, majd egyszer csak újra leállt (USB-WAN-WLAN-SYS led sorrendben mentek el a dolgok), de ekkor újraindult minden magától.
Továbbra is a következők vannak: Net teljesen jól megy, a router alig elérhető (mind LuCI, mind Transmission), USB led folyamatosan "karistol", hdd dolgozik, letöltési sebesség meg max 1,14MBps, de általában 3-700 kBps között tetőzik. Androidos remote transmission felületen egész jól követhető az állapot, böngészőben alig. Valamint a Samba is akadozva érhető el. Amint végez a letöltéssel, minden megjavul a dlna-t leszámítva. (A router meleg, de nem érzem olyan melegnek, hogy az gondot okozhasson.Tehát a kérdéseim a következők:
1. Mi lehet az oka, hogy a hdd használat ennyire megfogja a routert? Az, hogy valamiért nem szereti a hdd-t, az hogy ntfs-re van formázva, vagy valami konfigot cseszhettem el?2. Mekkora sebességre számíthatunk torrent esetében? Jó értékeket láttunk, vagy az előbbi probléma miatt ilyen lassú?
3. Mi a franc lehet az oka, hogy a transmission a letöltött állományokat nem helyezi át? (Ez a legkisebb bajunk. Szeretnénk, ha a dlna által figyelt helyre kerülnének.)
4. Mi lehet az oka annak, hogy a dlna-t semmilyen filerendszerrel sem sikerült működésre bírni? Szolgáltatás belőve, indítása automatikus, és mégse.
Remélem mindent leírtam. Előre is köszi a segítséget.
-
válasz
Norby86 #33093 üzenetére
Szia!
Mivel ezek bele vannak forgatva a firmware-be, így nem tudod őket törölni, maximum töröltként jelölni, ami annyit jelent, hogy tovább használni nem lehet, és készül egy bejegyzés, miszerint az adott csomag törölve lett... Ez a bejegyzés viszont további helyet foglal el!
Használj extroot-ot, vagy pedig alap OpenWrt-t!
-
Norby86
őstag
Sziasztok! Abban tud valaki segíteni hogy mitől lehet az hogy én elkezdtem törölgetni csomagokat, mivel nincs szükségem a torrentre, és sok minden másra sem, és miután törölgettem ezeket még kevesebb szabad helyem lett? Igazából nem értem miért van ez, de most a szoftver résznél ezt írja: Szabad hely: 40% (232.00 KB). Fel szerettem volna rakni egy programot, az írja angolul nincs elég hely. Mielőtt töröltem volna bármit 54% körüli szabad helyem volt. Mit lehet vagy érdemes letörölgetni, vagy beállítani hogy több helyem legyen és tudjak rá programcsomagokat is telepíteni? Első körben gondolom nyomjak egy gyári visszaállítást ugye?
-
parkasz
senior tag
Ha a transmission jelszavát megváltoztatom és save and applyt nyomok valamiért nem hajtja végre. Ezt mi okozhatja?
-
parkasz
senior tag
válasz
vargalex #33047 üzenetére
Üdv!
sed -i 's/ENABLED=0/ENABLED=1/' /etc/hotplug.d/block/50-startservices paranccsal szeretném ezt elérni:
A meghajtó csatlakozásakor lefutó script futása is tiltva van. Az aktiválásához a /etc/hotplug.d/block/50-startservices script-ben az ENABLED változó értékét kell 1-re állítani, de ezt is írja a log-ban. Ha aktiválva van, akkor a szolgáltatások indítása után az USB ledet bekapcsolja.
de ezt az üzenetet kapom
can't create temp file '/etc/hotplug.d/block/50-startservicestBmkl7': No space left on device
Mi a gond?
-
Feribacsi555
senior tag
válasz
LetoAtreides #33086 üzenetére
Jól veszem ki a linkjeidből, hogy szinte 0 linuxos tudással semmire nem fogok ezzel menni?
Mert én ehhez nem értek, webes felületen próbáltam beírni etc/samba/smbpasswd és ebből a leírásból nagyon nem derül ki számomra semmi, hogy ugyan vajon hol tudnám én az én jelszavam beállítani -
sb
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott a topicban szereplő router, az fw rajta: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) std és két gép. Mindkettő gigabites lan-nal, de a gyakorlatban nem sikerül elérni a kívánt sebességet.
Anno kb. 2 éve már nekifutottam a témának, akkor sikerült is elérni viszonylag jó sebességet, de most megint nem az igazi az egyik gép cseréje után ill. akkor is csak fél siker volt, mert az FTP nem ment rendesen.
Sokat vesződni nem akarok vele, mert ritkán használom ki, de ha vkinek van bejáratott guide-ja akkor azt végigpróbálnám.Amire emlékszem 2 év távlatából:
- Lan driver beállításokat piszkáltam: jumbo packet, flow control, interrupt moderation, powersave tiltások, stb...
- Iperf-el sikerült elérni 80MB/s körüli értékeket.
- Win megosztáson belül is másolt kb. 60-70MB/s-kel.
- Az FTP úgy rémlik nehezebb ügy volt, ott többféle szerverrel próbálkozva volt amivel download irányba sikerült a 60-70MB/s-et kihozni, upload viszont 10-12MB/s-et tudott, másik szerverrel 30-40MB/s volt le, 20MB körül fel. Itt a buffer méretek növelése segített valamelyest, de csak a fenti korlátokig.A kérdés tehát az lenne, hogy:
1. Mit kéne driverben állítani?
2. Mivel mérjek/teszteljek, mit használjak. Melyik ftp szerver lenne a legjobb?
3. Routeren mit kell piszkálni? (ha lehet maradna a DD, Opennel, linux-szal nem vacakolnék, ha lehet, szerintem ezzel a részével az iperf-es tesztek alapján nem lehet probléma)szerk: HDD-k vegyesen vannak a két gépben, de bírnák az iramot, ezt gépen belül megnéztem másolással.
-
LetoAtreides
csendes tag
válasz
vargalex #33054 üzenetére
Hello!
Nem tudom mennyire vágod a LUA-t meg, hogy hogy lehet modulokat írni a LuCI-hoz, de azért megkérdem. Szóval írtam egy kis modult. A /user/lib/lua/luci/controller/subversion.lua fájlom:
module("luci.controller.subversion", package.seeall)
function index()
if not nixio.fs.access("/etc/config/subversion") then
return
end
local subversion, config, other
subversion = entry({"admin", "services", "subversion"}, alias("admin", "services", "subversion", "config"), "Subversion")
config = entry({"admin", "services", "subversion", "config"}, cbi("subversion/config"), "Config", 10)
config.leaf = true
other = entry({"admin", "services", "subversion", "other"}, cbi("subversion/other"), "Other", 20)
other.leaf = true
endA /user/lib/lua/luci/model/cbi/subversion/config.lua fájlom:
m = Map("subversion", "Subversion")
s = m:section(TypedSection, "subversion", "Subversion")
s.anonymous = true
path = s:option(Value, "path", "Path")
port = s:option(Value, "port", "Port")
return mEz ugye azt kellene csinálja, hogy csinál egy Subversion menüt, azon belül pedig egy Config és egy Other menüt. Még van a /user/lib/lua/luci/model/cbi/subversion/other.lua fájlom, de az most nem érdekes. A gondom pedig az, hogy szépen bejön a felület, ki is olvassa a dolgokat a subversion config fájljából, ha módosítom és rányomok a Mentés és Alkalmazás-ra, akkor le is menti a config fájlban, viszont a subversion-t nem indítja újra.
Pedig elvileg úgy van, hogy, amit a Map-nak adok első paramétert, azt a szolgáltatást újra kellene indítsa.
Ez miért lehet?
-
LetoAtreides
csendes tag
-
tomi7711
aktív tag
WDR3600 esetében hogyan megy a gyári fw-re való visszatérés? Van már erre gyakorlat? Vágni kell?
-
Feribacsi555
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem elsősorban a vargalex fw-t használó felhasználókhoz szólna.
Szeretném használni a Samba-t, megy is pöpecül. Viszont mivel a hálózaton sok más gép is tartózkodik és nem mindenkinek kéne látni a rajta lévő adatokat, így szeretném lejelszavazni.
Láttam hogy van olyan lehetőség, hogy "Engedélyezett felhasználók" a "hálózati megosztások"-on belül. Ez eddig megy is, de a jelszót azt hol tudom beállítani a webes felületen? Előre is köszönöm! -
lasarus1988
tag
vargalex:
Az általad elkészített build-ek támogatják a TP-Link - TL-WR1042ND routert? Elvileg csak egy antennával kevesebb, mint a 1043-as, de kapott egy WiFi On/Off gombot a WPS helyére, ami hátra került.
-
deejaysun
csendes tag
válasz
CoolBoy323 #33081 üzenetére
SSID latja es kapcsolodik is csak nincs meg az a sebessegem mindha direkt be dugnam a kabelt a halozati kartyaba a laptopba . A kozelbe igen van meg mas wifi is ! azert raktam mas chanelt de bgn mixed modban mukodot csak , mert mikor n re raktam xarozot fel csatlakozott megjelent alol h van net es megse ment semmi.
-
-
deejaysun
csendes tag
de igen wifi mukodik - csak nagy Pingel es a sebesseg se ugyan az mind a kabelon
igen csatornat valtottam es gbn mixt hagytam mert csak n en nem mukodott nem tudom miertkabelon 95 megabitem van kb es 4 ping , wifi csatlakozassal 60 megabit korul es 24 ping korul
szeretnek ezen javitani mennyen jobban es ha lehet ugyan ugy mind kabelon
-
suste
veterán
válasz
CoolBoy323 #33078 üzenetére
ezt szerintem fejtsd ki, hogy tudjon valaki segíteni:
mit jelent pontosan a nincsen wifi?
-kliensek nem látják az ssid-t?
-van wifi, csatlakozik is,csak a net megy el?
-a wifi interfész látható-e a luci-ban, ha igen akkor engedélyezve van-e
-logban van-e valami hibaüzenet?
-próbáltál-e másik csatornára váltani, vagy új interfészt létrehozni (környezetedben lévő wifi mennyi, milyen csatornán van?) -
CoolBoy323
nagyúr
az mitől van, h az új FW-je Alexnek olyat csinál, hogy nincs WiFi? kb 30 percig van, de mindig ki kell húzni a routert, és csak utána van... majd gondol egyet, nincs net, kihúz-bedug, újra van :S
UPC F.P.
kellene valami gyors, és jó megoldás, mert ez így nem állapot
-
deejaysun
csendes tag
OpenWrt vel jobban lehet dolgozni mind a eredeti softal ?! Eleg nagy pingem van a router miatt es sebessegem se az igazi ! meg mindig 40 megabit kulombseg van kabel es wifi kozt. garancia vesztessel jar e ?
-
zetecR
addikt
válasz
vargalex #33070 üzenetére
Az alapvető problémám még mindig az (amit már korábban is jeleztem), hogy a router Wifin keresztül szolgál ki 2 gépet. Ha az asztali kikapcsol, újraindul, vagy sleepel, akkor a noti elveszíti a netet és több perc, még megtalálja. Fordítva semmi gond.
A nyáron gariban cserélték, a cseredarab WR741ND-vel nem csinálta, az tökéletesen ment, nem volt ilyen net-elhagyásos probléma.A boltban a srácok mondták, hogy frissítsek fw-t, hátha az segít.
-
cimp
senior tag
válasz
Intruder2k5 #33071 üzenetére
Ha-ha-ha!
Próbáltam kicsit magasztosan beszélni róla, de úgy látom nem érte el a kellő hatást.
-
-
cimp
senior tag
válasz
csabsz13 #33066 üzenetére
Az előttem szóló Vargalex OpenWRT buildje van fent két routeremen is. Nyugodtan állíthatom, hogy minden különösebb felkészültség nélkül konfigolható. De ha elakadsz akkor a legkompetensebb ember (ide egy kis dobpergést képzeltem), maga ALEX! tud itt segíteni!
Innentől adott a fájrendszer is. Alex fw-je tartalmaz egy hdd formázó tool-t ami készre főzi a cuccot, és már csak fogyasztani kell. De legegyszerűbb ha elolvasod a blogját.Gyárit vissza lehet tenni, csak vigyázz mit teszel fel. Nehogy neki ugorj és letöltesz egyet és telepíted, mert téglásítod a cuccot. Előbb kérdezz, valaki segít, hogy melyik gyárit tudod feltenni open-re.
-
csabsz13
aktív tag
értem.
akkor ha valóban komolyan szeretném kihasználni ezt a lehetőségét a routernek és egy régebbi 5400rpm-es WD winyót tennék be USB-n (külső ház, külön táppal hűtéssel - nem hordoznám utána már máshova), akkor milyen filerendszert és melyik firmware-t javasolnál?az igaz, hogy ha telepítek egy nem gyári firmware-t akkor utána még vissza lehet tenni a gyárit, ha valami gond van? (megvallom félek egy kicsit az open firmware telepítéstől, főként a szakértelem hiánya miatt)
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
nem tudok belépni az admin felületre, ezt dobja ki a Chrome.
-
cimp
senior tag
válasz
csabsz13 #33061 üzenetére
A mostani kábelproblémád szerintem bőven fölötte van a gyári fw és főleg ntfs fájlrendszer együttes tudásának. Tehát akár fénysebességű kábelt is odatehetsz a hdd elérese nem hiszem, h jobb lesz. A gyári csak ntfs-t kezel, tehát itt javítani nem nagyon lehet. OpenWRT viszont nem szereti az ntfs-t. De nem is kell szeresse, ha nem akarod leszedegetni róla a winyót és hurcolni. Akkor viszont tényleg el lehet érni a 10-12 MB/s-et.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
LetoAtreides #33020 üzenetére
Amit mindenképpen fontos kiemelni:
a /etc/samba/smb.conf file szerkesztése szigorúan tilos! Ez egy symlink a /var/etc/smb.conf file-ra, amit a rendszer a /etc/config/samba és a /etc/samba/smb.conf.template file-ok alapján hoz létre a samba indulásakor!
-
csabsz13
aktív tag
köszi, akkor kell szereznem egy CAT5e kábelt, mert az asztali gép és a router között nem jó a kapcsolat, ha az alaplap hálóbeállításait gigabitesre teszem. ilyenkor a teszteknél a kábelt kifogásolja.
hát a 10-12 MB/sec csodásan hangzik, elsőre nekem ennek a tizede sem jött ki.
elvileg egy gigabit képes PCről másolnék LAN kapcsolattal (amihez akkor veszek egy jó kábelt) és egy SAMSUNG 250 GB-os külső winchester lenne, ami NTFS filerendszerrel működik.
ha marad a gyári firmware, akkor milyen átviteli sebességre számíthatok? -
Begi
senior tag
válasz
csabsz13 #33055 üzenetére
Szia,
A CAT5-ös kábel csak 100Mb/s sebességre képes. Gigabitre Cat5e vagy Cat6-os kábelt kell használni.
Második kérdésedre pedig a válasz az, hogy attól függ
. LAN sebesség a kérdés vagy Wifi? Milyen fájlrendszer van a külső vinyón/flash drive-on?
OpenWRT + ext4 LAN oldalon olyan 10-12MB/s körüli értéket ad.
-
csabsz13
aktív tag
sziasztok!
lehetséges, hogy a routerhez adott (eredeti csomagolásban) LAN kábel nem gigabit képes? (CAT5 jelölés van rajta)
ezen kívül megkérdezhetem, hogy nektek milyen tapasztalatotok van az USB-n routerre kötött külső adattárolók elérési sebességével kapcsolatban? elsőre összerakva a rendszert (gyári legújabb firmware) nem volt túl meggyőző...
köszi
-
vargalex
Topikgazda
válasz
LetoAtreides #33053 üzenetére
-
LetoAtreides
csendes tag
válasz
vargalex #33052 üzenetére
Hello!
Ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy a LuCI-t hogyan lehet fejleszteni? Tehát, mondjuk ha én ki akarok rakni a felületre magamnak még 1-2 oldalt, azt hogyan tudom megcsinálni? Mármint itt arra gondolok, hogy merre van a forrása, telepített vargalex fw esetén hogyan lehet beletúrkálni meg ilyesmi..
Nem pedig arra, hogy "hogyan programozzunk php-ban meg ilyesmi."
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #33039 üzenetére
Az a lényeg, hogy a statikus ip-vel tudom szabályozni, hogy legyen benne ami nekem kell. Az egyikre beállítottam és megy is szépen. Fasza.
Olyat akkor nem lehet csinálni, hogy pl. egy config fájlban megadok egy listát azokkal a címekkel amiket ébreszteni akarok, és csak azok jönnének fel?
-
Begi
senior tag
Közben sikeresen megoldottam ezt a problémát.
Leirom, hátha esetleg valaki szintén belefut.
A gondot, ahogy irtam is a reserved blocks jelenti ext3 partició esetében, mikor elfogy az üres hely.
A megoldás a tune2fs. Mivel nem szerepel a telepitett csomagok között, igy fel kell rakni.
Majd ezt a reserved block értékét lehet csökkenteni vagy ki is lehet kapcsolni. A teljes folyamat:
1. SSH a routerre
2. Jelentkezz be root-ként
3. opkg update
4. opkg install tune2fs
4a. opkg install libext2fs
5. Állits le minden szolgáltatást elővigyázatosságból. Pl.: /etc/init.d/transmission stop , /etc/init.d/samba stop
6. Keresd meg a partició számát: Pl. mount parancs -> /dev/sdaX... on /mnt
7. tune2fs -m Y /dev/sdaX (X a 6-os pontban megtalált szám, Y a kivánt reserved blocks %-ban, a default 5)
8. tune2fs -l /dev/sdaX - Ezzel ellenőrizheted hogy mit állitottál be. Keresd meg a Reserved block count: xxx bejegyzést.
( Ha igy adod ki a parancsot, akkor nem is kell sokat keresni: tune2fs -l /dev/sdaX | grep -i reservedEzek után tuti hogy lesz szabad helyed.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
parkasz #33046 üzenetére
Hi!
Futtatnod kell a második parancsot is, hogy automatikusan elindítsa a szolgáltatásokat HDD csatlakozáskor.
Csak a tisztán látás miatt: mindkét parancs csak a script engedélyezéséhez kell, tehát csak 1-szer kell lefuttatni. Onnantól kezdve működni fog a QSS gombhoz rendelt script, illetve a csatlakozáskor lefutó script is. -
parkasz
senior tag
válasz
vargalex #33041 üzenetére
Köszi, közben megtaláltam, meg itta fórumba is, amikor másnak segítettél. Ott ezt írtad hogy ssh futtassa a kérdező:
sed -i 's/ENABLED=0/ENABLED=1/' /etc/hotplug.d/button/10-qssbutton
Ez leállítja a szolgáltatásokat és leválasztja a HDD-t. Eddig stimmel, értem. Ha viszont be akarom kacsolni, akkor csak a QSS gombot kell bekapcsolni, vagy a fentiek alapján ezt is kell futtatnom és a gomb csak eztán műxik?
sed -i 's/ENABLED=0/ENABLED=1/' /etc/hotplug.d/block/50-startservices
-
vargalex
Topikgazda
válasz
parkasz #33040 üzenetére
Hi!
A blogomon ezt olvashatod:
"A QSS gomb-hoz tartozó script futása le van tiltva. Az engedélyezéséhez a (I)/etc/hotplug.d/button/10-qssbutton(/I) script-ben az ENABLED változó értékét kell átírni hozzá 1-re (egyébként módosítás nélküli megnyomás esetén erre figyelmeztet a log-ban). Aktiválás esetén, ha leállította a szolgáltatásokat, illetve umount-olta a drive-okat, akkor kikapcsolja az USB ledet."
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A lenyíló listában a következő IP-ket jeleníti meg a LuCI:
- ARP táblában található címek
- statikus DHCP címek
- DHCP-n kiosztott címekEzek közül az utolsó 2 egyértelmű. Az ARP tábla mérete viszont maximált, így újabb kapcsolatok esetén a régiek kikerülnek belőle. Ráadásul ez a tábla a RAM-ban kerül tárolásra, azaz egy reboot esetén kiürül. (De megnézheted, ha feléleszted az egyik olyan gépet, ami nem látszik a listában, akkor élesztés után ott lesz.)
A lenyíló listában egyéniként megadott IP-cím sehol nem kerül tárolásra (így nem is tudnád törölni), egyszerűen kiküldi neki az etherwake a csomagot. -
vargalex
Topikgazda
válasz
poli27 #33012 üzenetére
Továbbra sem gondolom, hogy az OpenWrt megvalósítás rossz lenne. Ugyanis az biztos, hogy összességében (az összes vasat tekintve) sokkal többen használják PPPoE nettel, mint a TP-Link gyáriját. Ez pedig már régen kiverte volna a biztosítékot. Annyira tudok gondolni (amit korábban is mondtam már), hogy default beállításokkal nem tűr el annyi hibát a kapcsolatban, mint a gyári firmware. Ezért kértem anno egy debug logot, hogy lássuk, mi a gond, de sajnos nem kaptam (vagy legalábbis nem emlékszem, hogy kaptam volna).
A bemásolt log részletben tisztán látszik, hogy valóban disconnect-ál a pppd daemon:
Oct 24 20:22:06 OpenWrt daemon.info pppd[24853]: No response to 5 echo-requests
Oct 24 20:22:06 OpenWrt daemon.notice pppd[24853]: Serial link appears to be disconnected.Azaz 5 echo-request-re nem érkezett válasz, ezért úgy tekinti, hogy megszakadt a vonal. Tehát valami a vonallal biztosan történt, ha eddig nem volt ilyen gond. Ennek a küszöbértéknek a növelését korábban leírtuk, az valamennyit javíthat a helyzeten. De alapesetben én a vonal vizsgálatát kérném, vagy megpróbálnám másik DSL routerrel (korábban már felajánlottam, hogy 2 típust tudok kölcsönadni), esetleg alternatív firmware-val a modemre is.
-
cimp
senior tag
válasz
vargalex #33033 üzenetére
Ezeknek fix ip-jük van. Az eszközön beállítva. De ha azt mondod, hogy a statikus dhcp-s cuccok benne vannak akkor állítok nekik azt. És nam arról beszéltem, hogy soha nem volt csatlakoztatva! Ami bele került az benne maradhatna, amíg manuále ki nem törli az ember. pl.
De köszönöm a megoldást. Használok statikus dhcp-t.
Nem tudsz (vagy bárki) olyan androidos alkalmazást ami a router ezen funkcióját hívja meg? Hogy ne kelljen a webes felületen matatni hozzá? -
parkasz
senior tag
válasz
vargalex #33032 üzenetére
Extroot-ot nem használok. Mit értesz szabályos leválasztás alatt? 3,5 hdd-ről van szó külső keretben. Ezt simán csak ki kell kapcsolnom, vagy az már bekeveri a routert?
A hdd-t vargalex alatt formáztam és semmit nem állítottam át. Néha nem jelenik meg a csatolási pontoknál a mounted file system listában.
És persze köszi a segítségetés tényleg már kaptam választ , de amikor ott átírtam azt nem fogadta el, pedig save and apply-t nyomtam. újra kellene indítanom?
-
vargalex
Topikgazda
A lenyíló listában megjelennek a statikus DHCP-vel rendelkező eszközök is attól függetlenül, hogy voltak-e bekapcsolva a router indulása óta. Szóval, ez az értelme. Egyébként is, az ilyen eszközöknek nyilván célszerű mindig ugyan azt az IP-t osztani.
Máskülönben mi alapján ajánlana fel neked pl. egy olyan eszközt, ami még soha nem volt csatlakoztatva? -
vargalex
Topikgazda
válasz
parkasz #33026 üzenetére
Hi!
1. Már kaptál választ
2. Csatakoztatásnál automatikusan kellene mountolnia, amennyiben nem állítottad el az fstab config-ot. Ennél mondjuk sokkal érdekesebb dolog, hogy hogyan választod le? Szabályosan? Extroot-ot használsz? -
csimmasz
aktív tag
válasz
csimmasz #33011 üzenetére
Szóval, megoldódott a rejtély, legalább is az egyik része.
Kapcsolódni ssh-n is csak friss reset utén tudtam, mint minden más gyakorlatilag az első ujraindításig működött.
Most visszakerült a gyári hála a leírásoknak úgyhogy hibátlanul megy minden ujraindítás után is.. -
jbl
senior tag
válasz
papppapa #33015 üzenetére
DD-WRT -ből gyári firmware visszarakása
Services / Secure Shell/ SSHd Enable/
SSH TCP Forwarding Enable/
Password Login Enable/
Port 22/
Save
Ha ez megvan, akkor
Administration/
SSH Management Enable/
Save
Ha ez is megvan, akkor indítsd újra az egészet.
Most már be tudsz lépni PuTTy-on -
cimp
senior tag
Sziasztok!
Megint csak hálózati élesztés. A combo-box -ban lévő cuccoknak mi a fene értelme van, ha elfelejti őket, és csak azok vannak benne amik mennek, vagy mittudomén a router újraindulása óta már voltak bekapcsolva?! Pont egyik indítandó cuccom se volt benne. Ez így nem sokmindenre való.
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteknek hála egész jól sikerült belőni a routert, de pár kérdésem még lenne.
1. hogy lehet a transmission kliens jelszavát megváltoztatni?
2. az usb-n csatlakoztatott hdd-t ha bekapcsolom az esetek nagy többségében csak akkor látja rendesen, ha a routert is újraindítom. ez nem kicsit idegesítő. ennek mi lehet az oka?
előre is köszi a segítséget -
Sziasztok!
Légy szíves segítsetek.
Van egy 1043-as rooterem. Hozzá volt kötve egy Samsung USB HDD. Kb. egy évig jól működött, Szabi leírása alapján volt elkészítve az Openwrt.
Egy év múlva elkezdett bosszantó hibákat csinálni, időnként nem lehetett látni a Samba meghajtót, valamint transmissionnal nem lehetett letölteni, mert akkor egyből újra indult a rooter. (fájlrendszer ext3 és van swap)
Vargalex tanácsára hozzákötöttem egy aktív hubhoz, mintha jobb lett volna, de újra jöttek a hibák.Gondoltam veszek egy új HDD-t hátha inkompatibilitás az oka.
Egyszerűen nem tudom átmenteni az új HDD-re az adatokat!
Feltettem Vargalex legújabb fw-jét, minden egyben van nem kell buherálni. Utility-vel megcsináltam a 2 partícióra ext4-re és swapra.
Egy ideig minden jó, a samba másolás is jóval gyorsabb, mint ext3 fájlrendszerrel.
De úgy 100Gb átmásolás után egyszer csak nem lehet többet írni a HDD-re sem sambával sem FTP-vel!
(HDD vadi új, biztos nem hibás.)
Sőt hiába van mountolva olvasni sem lehet róla. Fájlok látszódnak de se írni sem olvasni nem lehet!
Már vagy 5x újra kezdtem, de mindig így járok.
A HDD-t már 2 rackben kipróbáltam, mindig így járok!
Valakinek ötlete? -
válasz
Tomi_Sci #33023 üzenetére
Ezt a fórumot is csak használni kellene, van kód gomb, ha azt megnyomod, akkor sokkal rendezettebb, áttekinthetőbb a dolog, nem kerül bele "szmájli" és mivel nincs sortörés, akár feleannyi helyet foglal! Pl.:
Oct 24 20:24:16 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: local IP address 178.164.208.192
Oct 24 20:24:16 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: remote IP address 178.164.208.129
Oct 24 20:24:16 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: primary DNS address 193.110.56.8
Oct 24 20:24:16 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: secondary DNS address 193.110.57.4
Oct 24 20:24:16 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now up
Oct 24 20:24:17 OpenWrt user.notice ifup: Enabling Router Solicitations on wan (pppoe-wan)
Oct 24 20:24:18 OpenWrt user.info firewall: adding wan (pppoe-wan) to zone wan
Oct 24 20:24:19 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2675]: reading /tmp/resolv.conf.auto
Oct 24 20:24:19 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2675]: using nameserver 193.110.56.8#53
Oct 24 20:24:19 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2675]: using nameserver 193.110.57.4#53 -
Pr3s
aktív tag
Kedves Zolás!
Legközelebb használj mondjuk pastebin-t, ne toljuk tele a topicot ilyen hosszú bejegyzéssel!
Köszönöm mindannyiunk nevében!LetoAtreides: Kérlek Téged is!
Igaz nem vagyok moderátor, meg úgy alapban senki itt a staffból, de megtévesztő mert azt hinné az ember rengeteg új info van kint és csak konfig infók!
-
LetoAtreides
csendes tag
Itt nézz körül: http://wiki.openwrt.org/doc/uci/samba
Nálam a samba beállítások:/etc/config/samba:
config samba
option name 'Router'
option description 'Megosztott Winchester'
option workgroup 'MUNKACSOPORT'
option homes '0'
config sambashare
option read_only 'no'
option guest_ok 'yes'
option create_mask '0770'
option dir_mask '0770'
option name '_SHARED'
option path '/mnt/_SHARED'Ha a sambashare-ben elvileg a option guest_ok értékét no-ra állítom, akkor nem enged be vendég felhasználóként. Továbbá, ha option users-el megadsz felhasználókat, akkor azzal lehet beléni.
Pl.: option users 'jancsi,juliska'
Az smbpasswd paranccsal tudsz megadni jelszót jancsinak és juliskának! Elvileg lehet olyat, hogy akik a /etc/passwd-ban vannak benne, azokra adsz meg beléptetést, de ebben nem vagyok biztos! Én magamnak úgy csináltam, hogy smbpasswd -a jancsi. Ez létrehozta a jancsi user-t és be is állított neki jelszót! Ezután, ha az option users-ben megadtam a jancsit, akkor kérte a jelszót és a jancsi/beállított jelszóval be is engedett. Egy /etc/init.d/samba restart parancs kiadása sem árthat.A /etc/samba/smb.conf.template fájlom:
[global]
netbios name = |NAME|
display charset = |CHARSET|
interfaces = |INTERFACES|
server string = |DESCRIPTION|
unix charset = |CHARSET|
workgroup = |WORKGROUP|
browseable = yes
deadtime = 30
domain master = yes
encrypt passwords = true
enable core files = no
guest account = samba
guest ok = yes
invalid users = root
local master = yes
load printers = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
obey pam restrictions = yes
os level = 20
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
printable = no
security = share
smb encrypt = disabled
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
syslog = 2
use sendfile = yes
writeable = yesA /etc/samba/smb.conf fájlom:
[global]
netbios name = Router
display charset = UTF-8
interfaces = 127.0.0.1/8 lo 192.168.1.1/24 br-lan
server string = Megosztott Winchester
unix charset = UTF-8
workgroup = MUNKACSOPORT
browseable = yes
deadtime = 30
domain master = yes
encrypt passwords = true
enable core files = no
guest account = samba
guest ok = yes
invalid users = root
local master = yes
load printers = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
obey pam restrictions = yes
os level = 20
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
printable = no
security = share
smb encrypt = disabled
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
syslog = 2
use sendfile = yes
writeable = yes
[_SHARED]
path = /mnt/_SHARED
read only = no
guest ok = yes
create mask = 0770
directory mask = 0770 -
chipi89
tag
válasz
papppapa #33018 üzenetére
Én évek óta ezt használom a linksys wrt160nl -n és nem panaszkodok. Pár dolog merült fel csak.
Az admin felületet számomra értelmetlenül eltünteti és IP cím alapján nem tölt be. Ez általában egy beállítás módosítás után szokott lenni.
Most próbálom újabb verzióra módosítani, de szomorúan tapasztalom, hogy a 15362 után eltünt az ext2 ext3 támogatás.
Most meg DKU5 kábelezem, mert villog csak, debug módban valamiért meghal.A Tp-Link 1024 -n vargalex féle OpenWrt van. Pár dolog amit ebből hiányolok csak. Pl a webstatisztika egyszerű áttekintése. Azonos hálóhoz való csatlakoztatás esetán a WAN port statikus címre állításánál kihal az egész. Nem érhető el, és nem hajlandó kommunikálni. És jön a rezet.
-
chipi89
tag
Miért szólja le mindenki a DD-wrt -t?
Szerintem hasonló tudású az OpenWrt hez.Szerintetek melyik a jobb fw?
-
sonar
addikt
válasz
LetoAtreides #33006 üzenetére
Bocs figyelmetlen voltam! Igen, most, hogy a /etc/passwd-t megszerkesztettem rendesen már megy az ftp.
Már csak a samba-t kell megfejteni
-
papppapa
csendes tag
Sziasztok !
Vállalná valaki a IX-ker környékén a gyári fw . visszatelepítését ?Mert a DD-WRT-vel egy rakás sz@r .Természetesen megfizetem a fáradozását , az eszközt házhoz viszem .
Előre is köszönettel : P.S.
-
poli27
veterán
-
csimmasz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #32998 üzenetére
Lehet rosszul irtam de így volt beááítva.
A modem használja a pppoe kapcsolatot és a gyári ip címe a 192.168.1.1
A tplinkre meg átállłítottam a statikus ip címet a getwaiel együtt ami írtál.megjött rögtön a net és a modemet is el tudtam érni a hálón.
De egy ujraindítás után végelett, bármit áll ítottam semmi nem élesztette föl.De most rájöttem valamire, addig működnek a jó beállítások amíg ujra nem inditom, utána semmi sem működik.
Ha ismét resetelem a tplinket akkor megint beállítva a kapcsolatot működik az auto dhcp-s beállítás meg a statikus ip cím is a tp linken beálítva a következő ujraindításig.Utána csak akkor ha resetelem a tp linket
-
Zolás
addikt
válasz
vargalex #33001 üzenetére
Nos azóta többször is megszakadt a netem. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, és azt mondta, az én gépem küld olyan parancsot, hogy zárja le a kapcsolatot. Rendszernaplóban nem találok ilyet, de idemásolok egy hosszabb sort belőle, amiben bennevan mikor megszakad.
Érdekes hogy idáig semmi baja nem volt a routernek, most meg hirtelen szakítja a netet.
Oct 24 19:53:04 OpenWrt daemon.info hostapd: wlan0: STA 00:26:c7:19:56:8c WPA: group key handshake completed (RSN)
Oct 24 20:22:06 OpenWrt daemon.info pppd[24853]: No response to 5 echo-requests
Oct 24 20:22:06 OpenWrt daemon.notice pppd[24853]: Serial link appears to be disconnected.
Oct 24 20:22:06 OpenWrt daemon.info pppd[24853]: Connect time 94.8 minutes.
Oct 24 20:22:06 OpenWrt daemon.info pppd[24853]: Sent 225873272 bytes, received 2108167914 bytes.
Oct 24 20:22:06 OpenWrt daemon.notice pppd[24853]: Connection terminated.
Oct 24 20:22:06 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' has lost the connection
Oct 24 20:22:07 OpenWrt user.info firewall: removing wan (pppoe-wan) from zone wan
Oct 24 20:22:51 OpenWrt daemon.warn pppd[24853]: Timeout waiting for PADO packets
Oct 24 20:22:51 OpenWrt daemon.err pppd[24853]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 24 20:22:51 OpenWrt daemon.info pppd[24853]: Exit.
Oct 24 20:22:51 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down
Oct 24 20:22:52 OpenWrt daemon.info pppd[8868]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Oct 24 20:22:52 OpenWrt daemon.info pppd[8868]: RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.5
Oct 24 20:22:52 OpenWrt daemon.notice pppd[8868]: pppd 2.4.5 started by root, uid 0
Oct 24 20:23:23 OpenWrt daemon.warn dnsmasq[2675]: no servers found in /tmp/resolv.conf.auto, will retry
Oct 24 20:23:23 OpenWrt daemon.warn pppd[8868]: Timeout waiting for PADS packets
Oct 24 20:23:23 OpenWrt daemon.err pppd[8868]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 24 20:23:23 OpenWrt daemon.info pppd[8868]: Exit.
Oct 24 20:23:24 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down
Oct 24 20:23:24 OpenWrt daemon.info pppd[9127]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Oct 24 20:23:24 OpenWrt daemon.info pppd[9127]: RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.5
Oct 24 20:23:24 OpenWrt daemon.notice pppd[9127]: pppd 2.4.5 started by root, uid 0
Oct 24 20:24:02 OpenWrt daemon.warn pppd[9127]: Timeout waiting for PADO packets
Oct 24 20:24:02 OpenWrt daemon.err pppd[9127]: Unable to complete PPPoE Discovery
Oct 24 20:24:02 OpenWrt daemon.info pppd[9127]: Exit.
Oct 24 20:24:02 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down
Oct 24 20:24:02 OpenWrt daemon.info pppd[9619]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Oct 24 20:24:02 OpenWrt daemon.info pppd[9619]: RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.5
Oct 24 20:24:02 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: pppd 2.4.5 started by root, uid 0
Oct 24 20:24:07 OpenWrt daemon.info pppd[9619]: PPP session is 16189
Oct 24 20:24:07 OpenWrt daemon.warn pppd[9619]: Connected to 00:18:82:01:1a:bf via interface eth0.2
Oct 24 20:24:07 OpenWrt daemon.info pppd[9619]: Using interface pppoe-wan
Oct 24 20:24:07 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: Connect: pppoe-wan <--> eth0.2
Oct 24 20:24:16 OpenWrt daemon.info pppd[9619]: Remote message: Authentication success,Welcome!
Oct 24 20:24:16 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: PAP authentication succeeded
Oct 24 20:24:16 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: peer from calling number 00:18:82:01:1AF authorized
Oct 24 20:24:16 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: local IP address 178.164.208.192
Oct 24 20:24:16 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: remote IP address 178.164.208.129
Oct 24 20:24:16 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: primary DNS address 193.110.56.8
Oct 24 20:24:16 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: secondary DNS address 193.110.57.4
Oct 24 20:24:16 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now up
Oct 24 20:24:17 OpenWrt user.notice ifup: Enabling Router Solicitations on wan (pppoe-wan)
Oct 24 20:24:18 OpenWrt user.info firewall: adding wan (pppoe-wan) to zone wan
Oct 24 20:24:19 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2675]: reading /tmp/resolv.conf.auto
Oct 24 20:24:19 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2675]: using nameserver 193.110.56.8#53
Oct 24 20:24:19 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2675]: using nameserver 193.110.57.4#53
Oct 24 20:24:19 OpenWrt daemon.info dnsmasq[2675]: using local addresses only for domain lan
Oct 24 20:44:51 OpenWrt daemon.info pppd[9619]: No response to 5 echo-requests
Oct 24 20:44:51 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: Serial link appears to be disconnected.
Oct 24 20:44:51 OpenWrt daemon.info pppd[9619]: Connect time 20.6 minutes.
Oct 24 20:44:51 OpenWrt daemon.info pppd[9619]: Sent 54031873 bytes, received 830835821 bytes.
Oct 24 20:44:51 OpenWrt daemon.notice pppd[9619]: Connection terminated.
Oct 24 20:44:51 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' has lost the connection
Oct 24 20:44:52 OpenWrt user.info firewall: removing wan (pppoe-wan) from zone wan
Oct 24 20:45:13 OpenWrt daemon.info pppd[9619]: Terminating on signal 15
Oct 24 20:45:13 OpenWrt daemon.info pppd[9619]: Exit.
Oct 24 20:45:13 OpenWrt daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down
Oct 24 20:45:14 OpenWrt daemon.info pppd[25688]: Plugin rp-pppoe.so loaded.
Oct 24 20:45:14 OpenWrt daemon.info pppd[25688]: RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.5
Oct 24 20:45:14 OpenWrt daemon.notice pppd[25688]: pppd 2.4.5 started by root, uid 0
Oct 24 20:45:14 OpenWrt daemon.info pppd[25688]: PPP session is 1270
Oct 24 20:45:14 OpenWrt daemon.warn pppd[25688]: Connected to 00:18:82:01:1a:bf via interface eth0.2
Oct 24 20:45:14 OpenWrt daemon.info pppd[25688]: Using interface pppoe-wan
Oct 24 20:45:14 OpenWrt daemon.notice pppd[25688]: Connect: pppoe-wan <--> eth0.2
Oct 24 20:45:14 OpenWrt daemon.warn dnsmasq[2675]: no servers found in /tmp/resolv.conf.auto, will retry
Oct 24 20:45:20 OpenWrt daemon.info pppd[25688]: Remote message: Authentication success,Welcome!Ha valami szakértő megnézné, és megmondaná, hogy a router a rossz, vagy a hálózat a rossz, annak megköszönném.
-
Begi
senior tag
Lehet hogy volt már másnak ilyen problémája, de sajnos nem találom a topicban.
Szóval a lényeg hogy betelt a 2TB-os vinyó. EXT3 van rajta. Majd elkezdtem törölni róla fájlokat, több GB-ot, de még mindig azt irja a df, hogy 0bytes free.
Keresgéltem a neten és azt találtam hogy a tune2fs-sel lehetne a reserved space-t csökkenteni, mert ez okozhatja a galibát.
Mivel a csomag nincs fent, igy gondoltam hátha van valami könnyebb megoldás, hogy lássam azt a pár GB szabad helyet.Előre is köszönöm a segitséget!
-
sonar
addikt
Nos a gép felől tudok scp-vel másolni a routerra.
Ha a routerről próbálok a gépemre másolni akkor connection refuse van. -
sonar
addikt
válasz
LetoAtreides #33006 üzenetére
Valami tűzfal beállítás lesz. Mert scp-vel se tudok másolni
Sajnos ehhez a tűzfalhoz nem értek. -
LetoAtreides
csendes tag
A /etc/vsftpd.users fájlban vegyél fel usert, aki beléphet.
Ennek a usernek léteznie kell a /etc/passwd fájlban. Ha nem létezik, akkor adduser paranccsal tudsz új user-t létrehozni. Pl.: "adduser -h /mnt/shared test" létre fog hozni egy test nevű user-t, aminek a home-ja a /mnt/shared.
Az FTP abba a könyvtárba fog belépni, ami a /etc/passwd fájlban meg van adva a user home-jának.
Nyilván erre a könyvtárra a usernek kell legyen olvasási joga. -
chipi89
tag
Hali!
Hol találok olyan listát amiben egy adott usb webkamerához le van írva, hogy melyik kmod-video csomag kell?
Konkrétan nekem Logitech C910 -t akarok meghajtani.Köszönöm!
-
sonar
addikt
Valamint a vsftp-t se birom működésre birni
Hiába engedélyeztem az anonym hozzáférést az se megy. Mi a nyavaját kéne még beállítani???
[Cbackground=YES
listen=YES
anonymous_enable=YES
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=002
check_shell=NO
#dirmessage_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
session_support=NO
#syslog_enable=YES
userlist_enable=YES
userlist_deny=NO
userlist_file=/etc/vsftpd.users
#xferlog_enable=YES
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES
chroot_local_user=YES
chroot_list_enable=YES
chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list
allow_writeable_chroot=YES
anon_root=/mnt
no_anon_password=YES -
vzoli1987
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #32979 üzenetére
" OPENWRT-RŐL FRISSÍTÉS ESETÉN A SYSUPGRADE VERZIÓT HASZNÁLD!"
nos ez meg is volt de nem kapcsolta fel a pendriveomat, amit a vargalex féle formázóval csináltam
megjegyzem nekem a kernel más volt előtte (v1.02.1-ReBuilded verzió - 2.6.39.4-es kernel)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged