Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez igaz.
Végülis, ha ingyenes, akkor miért ne? Enni nem kér.
Köszi az infót!
-
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem.
Nem szeretném folyamatosan használni, csak úgy hébe-hóba.
Az IP-met meg ki tudom deríteni egyszerűen. A szolgáltató segít ebben. -
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm!
Így mostmár tudom, hogy hol lehet elérni kívül is.
Ezen keresztül csak a lucit lehet elérni, vagy mást is? Pl a traansmission webes felületét is? -
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
-
deminos
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi, közben én is rájöttem.

Sikerült visszaállnom a régi bootloader-re, találtam hozzá olyan gyári fw-t.
Ide feltöltöttem, ha esetleg másnak is kellene. Sajnos csak német verziót találtam belőle, de addig amíg ráraktam a dd-wrt-t jó volt ez is.
Nagyon fontos, ahogy itt régebben is elmondták már, ezt csak és kizárólag gyári fw-n lehet downgradelni, mivel felülírja a bootloadert! -
-
nihill
őstag
Újraindítottam a routert, de nem csatlakozik így sem hozzá a laptop. Ugyan azt a 169.x.x.x címet kapja mint tegnap. Nekem nem tűnik úgy hogy sokáig várna a címre, amikor bekapcsolom rajta a wifit, pár másodperc elteltével már írja is, hogy csatlakoztatva, de a 169-es IP vel

Ilyenkor most hogyan tovább? -
deminos
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Egy kicsit buta kérdés, de minden gyári fw tartalmaz bootloader-t?
-
-
deminos
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi a választ.
Akkor nekilátok szerezni régebbi fw-t, hátha. (Sajna a gyártó hivatalos honlapján nincs).
Ha nem sikerül, akkor nekirugaszkodok vargalex build-jének. -
-
deminos
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Sokat olvasgattam visszafele, de akkor sem egyértelmű a következő helyzet: Felraktam a legújabb gyári firmware-t, ami ugye az új bootloadert tartalmazta. A kérdés pedig: Hogyan tudnék visszaállni a régi bootloader-re (ami ugye nem kapcsolja le a wan-t)? Ha sehogy sem, akkor milyen nem gyári firmware-k jöhetnek szóba, amin működik a wan port is.
Köszi előre is a segítséget.
-
törölt tag
-
Perzsa
tag
Sziasztok!
Sajnos nem sikerült az OPENWRT-ből visszarakni a gyári TP-Link firmware a 1043ND-re.
Bekapcsolás után után egyszerre gyullad fel 4-3-2-1-WAN port és közben gyorsabban villog a SYS-WLAN-USB-QSS.
Telneten se értem. Esetleg valami tipp az újra élesztéshez?
Köszönöm előre is! -
törölt tag
válasz
nihill
üzenetére
A terero nem feltetlen jelent jo osszekottetest. Lehet h a router jelet jol veszi a szamitogep, mert meg lett emelve a jelszint, viszont ha gyenge a szgep wifi kartyaja, akkor annak a jelet nem latja jol a router. Mindkettonek jonak kell lenni a gyors atvitelhez. Ezert nem eleg a routerek adoteljesitmenyet novelni, jobb antennara is erdemes valtani. A leggyengebb lancszem sebessegevel folyik a kommunikacio.
Az pedig mar egy masik resze a dolognak, h lehet magas a terero, de hiaba minden, ha mondjuk zajos az a jel. Visszaverodesek, mas wifi halozatok nagyon zavarhatnak.
-
nihill
őstag
Köszi este majd újraindítom a routert.
Egyébként sokszor van olyan, hogy maximális térerő meg minden, de tetű lassú a net. Sőt hogy pontos legyek inkább ez a jellemző és az a ritkább hogy normálisan megy. Mindeközben a kábelen rádugott asztali gép semmit nem lassul azon tökéletesen megy a net. Ez mitől lehet? -
suste
veterán
válasz
nihill
üzenetére
Már elöttem is írták, hogy a win-től kapta ezt a címet, ezzel már én is találkoztam, igaz egy 842ND-vel.
Ilyenkor eldobja a wifit a router, és mivel így a win nem kap címet a routertől, ezért kioszt egy ilyet.
Azt lenne jó tudni, hogy eben az esetben rá lehet-e venni a wint, hogy ha helyreáll a wifi, akkor csatlakozzon fel rá rendes ip-vel (nekem csak wifi ki/be segített). -
nihill
őstag
válasz
yodee_
üzenetére
Semmit nem állítottam sehova, fél órával előtte még tökéletes volt. Annyit csináltam hogy kikapcsoltam a wifit a laptopon mert már nem kellett, használtam tovább a gépet, kicsit később meg vissza akartam csatlakozni és ezt kaptam.
Kaptam egyébként egyik próbálkozásra valami 17x.x.x.x címet is csak azt nem screenshotoztam le. -
nihill
őstag
Sziasztok!
Miért van az, hogy a laptop egyszer csak ilyen címet kap a routertől?
Természetesen nem is tud kapcsolódni így a hálózathoz.
Viszont fél órával előtte még simán neteztem a normál 192.168.xxx.xxx kiosztott címmel.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Szia!
Így már látszik, hogy mi a hiba. A script-ben két változó beállításakor nem számítottam arra, hogy nem lesznek olyan nevű file-ok.
Így a header függvény eleje helyesen:
WEEKOPTIONS=`ls $IMAGEDIR/traffic_week* 2>/dev/null | awk -v imagedir=$IMAGEDIR '{ print "<option value="substr($1, length(imagedir)+15, 7)">"substr($1, length(imagedir)+15, 7)"</option>" }'`
WEEKOPTIONS=`echo $WEEKOPTIONS | sed "s/<option value=$STATWEEK/<option value=$STATWEEK selected=\"yes\"/g"`
MONTHOPTIONS=`ls $IMAGEDIR/traffic_month* 2>/dev/null | awk -v imagedir=$IMAGEDIR '{ print "<option value="substr($1, length(imagedir)+16, 7)">"substr($1, length(imagedir)+16, 7)"</option>" }'`
MONTHOPTIONS=`echo $MONTHOPTIONS | sed "s/<option value=$STATMONTH/<option value=$STATMONTH selected=\"yes\"/g"`Javítottam a blog-on is.
-
ZetorGumi
addikt
Erre valaki valamit?

-
ZetorGumi
addikt
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Ja, jó, csak én a legelső 2 hsz-t láttam.

-
ZetorGumi
addikt
válasz
Kicsirics77
üzenetére
De ő nem a beépített torrentre gondolt, hanem arra, ami a PC-jén van.
A beépítetthez illendő egy külső tároló.
Kérdés mindenkihez
Elkezdtem ezt megcsinálni.
Minden szépen, és jól is haladt, minent jó helyre is raktam, mégis ezzel a hibával végződik az esemény, mikor megnyitom a címet:
Unable to launch the requested CGI program:
/mnt/www/cgi-bin/traffic.sh: Exec format errorAnnyi külömbség van a leíráshoz képest, hogy én nem /opt-ra csatoltam fel a meghajtómat, hanem /mnt-re, de ezt figyelembe vettem, és mindenhol átírtam /mnt-re a szükséges dolgokat.
És nem 8081 a port, hanem 8082.Vajon mi okozhatja ezt a hibát?
-
nagyfejü
őstag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
értem csak a 2T külső winyóm tele van filmekkel és nem tudom hova menteni őket amig felcsatolom a winyót!
-
Kicsirics77
veterán
válasz
nagyfejü
üzenetére
nem használom de valahol a tüzfal beállítások közt kéne megnézni ha jól emlékszem.
egyébként meg a beépített torrentnek az lenne a lényeg hogy ráakasztassz egy külső vinyót és az futhat éjjel nappal a le és feltöltés is.de ez csak az én véleményem(én pont emiatt vettem meg először ezt routert)luci-->hálózat-->dhcp dns fül azt hiszem
-
nagyfejü
őstag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
akkor ezért nem használom.
a fix ip t segits még légyszives! -
nagyfejü
őstag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
ez akkor is működik ha nincs winyó csatlakoztatva a routerhez?
-
nagyfejü
őstag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
az hogy is van?
ja és a gépnek hogy állitok fix ip-t?
üdv
-
nagyfejü
őstag
Hali!
Vargalex firm re kel az utorrentnek portot nyitni?
Hogy tudom beállitani? /ha kell/
üdv -
Perzsa
tag
Sziasztok!
Sajnos nem sikerült az OPENWRT-ből visszarakni a gyári TP-Link firmware a 1043ND-re.
Bekapcsolás után után egyszerre gyullad fel 4-3-2-1-WAN port és közben gyorsabban villog a SYS-WLAN-USB-QSS.
Telneten se értem. Esetleg valami tipp az újra élesztéshez?
Köszönöm előre is!
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Sziasztok!
érdeklődnék, hogy van-e valakinek :
-openwrt-s routere (talán mindenkinek)
-android-os telefonja (már szűkítem a kört)
-ezen felül futó openvpn server-e a routeren ( vargalex, és még ki... ?!?!?! )a kérdésem nem is annyira ide tartozik, de talán itt tudnak legtöbben választ adni nekem rá. Hogyan kell android-os (Jelly Bean) telefonon beállítani a kulcs-fájlokkal rendelkező openwrt, hogy működjön?
( pc-vel megy már )
maximusz
-
vargalex
Topikgazda
válasz
yodee_
üzenetére
Szia!
Természetesen a HTTPS elérés az marad. A /etc/config/uhttpd-ben kell a
list listen_http 0.0.0.0:80
sor elé egy #-ot tenned, majd újra kell indítani az uhttpd-t:
/etc/init.d/uhttpd restart
A cserét megoldhatod SSH-n, vagy LuCI-ban a Parancs futtatása ablakban is a
sed -i '1,/list listen_http/s/list listen_http/#list listen_http/' /etc/config/uhttpd
paranccsal.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Koszi! iOSen a samba kliens nalam ker portot. Le van jelszavazva a sambam, viszont nem tudom mi a felhasznalonev by default
-
yodee_
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
hogy kötötted rá? simán vagy usb hubbal?
-
yodee_
őstag
tudna nekem valaki segíteni hogy abban hogy a router 80as portján ne a luci jöjjön be? amúgy is a https-t használom
-
vargalex
Topikgazda
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Hi!
Pontosan milyen nyomtató?
-
Jamboo529
senior tag
Nincs valami egyszerű, könnyen használható mod, vagy package a le és feltöltési statisztikák rögzítésére?
Van egy valami alap feltéve (collectd), de ez olyat csinál, hogy egy ideig rögzít, majd nem. Ha otthon leszek, tehetek fel képet, hogy néz ki.
48 napja megy most a router, kb. 3-4 hétig rögzíthetett, majd onnan semmi.
Nem módosítottam semmit a beállításokban, csak azt hiszem ránéztem a statisztikára. Én onnan behalt a rögzítés.
Pendrive van a routerben, szóval olyan kellene ami nem 1 percenként írogat rá. A grafikus megjelenés nem feltétlenül szükséges, de nem baj ha van. -
CoolBoy323
nagyúr
valaki el tudná nekem magyarázni, miért van az, h egyszer működik a nyomtatás, egyszer nem?
mindig újra be kéne állítani winfosban? ez nem járható út...

-
-
r3dsnake
nagyúr
Tudnátok segíteni, hogy a samba milyen portot használ pontosan? Valamint a felhasználónév az samba? Vargalex buildet használok. Köszi!
-
-
bbrain
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi itt is

-
válasz
bbrain
üzenetére
Szia!
Sok variáció nincs, vagy OpenWrt vargalex build, vagy pedig Gargoyle!
-
bbrain
tag
Sziasztok,
Jelenleg melyik a legstabilabb FW, amit érdemes felrakni a 1043ND-re? Otthoni felhasználás, semmi extra nem kell rá, csak hogy ne fagyjon le, ne kelljen újraindítgatni és a wifi is stabil legyen. Régen volt rajta ddwrt, de nem szerettem, mert a wifije érezhetően gyengébb volt, mint a gyári FW-vel.
Köszi.
-
krealon
veterán
Az valoszinuleg a WDS kliensek kapcsolodasat teszi lehetove ehhez az elavult eszkozhoz. Ezert irtam, hogy forditva valoszinuleg menne.
Mivel ebben a koros darabban valami egzotikus chipset van, igy nem fuznek tul nagy remenyt a sikerhez.

-
-
-
CoolBoy323
nagyúr
ejjj, megint nem működik a nyomtatás

-
F34R
nagyúr
rutorrentet ez alapjan feltudom tenni ? vagy mas modja van (lehet mas webui-s is)
-
moonster
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
cimp
senior tag
Nem tudja valaki, hogy egy gyári FW-s 642G-st hogy lehet rábridgelni (vargalex)OpenWRT-re??
Ha igen akkor segítsen már mert kezd remegni a szemem az idegtől.
-
nagyfejü
őstag
Hali! Valaki nem használ valamilyen mediaplayert ami a routerhez csatlakozik? Nekem Venice van és sehogy nem tudom beállitani hogy a playerről routeren keresztül elérjem a gépet! NFS szerveren keresztül szeretném!
-
-
moonster
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Rendben van mostmár.
Az overlay bol való törlés után csak egy reboot kellett neki és máris 312KB szabad.
Hogyan tudom beállítani viszont azt, hogy minden boot-nál végrehajtson egy parancsot?
Nekem pl. a mountra lenne szükségem. -
válasz
moonster
üzenetére
A /tmp törlésével nem nyersz semmit, mert azt nem a beállítások tárolására használja! Akkor szokott az /overlay alá torrentezni, ha szabálytalanul van kihúzva belőle a háttértár, vagy spontán "leszakad"! Mennyi hely van jelenleg a flashben? df -h parancs PuTTY-ban mit mond?
-
moonster
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csak a transmission-bol töröltem a letoltott file-t. Nem is értem, h miért oda tölti, mikor a letöltött fileoknak megadtam a pendrive-ot es akikapcsoltam az atmeneti tarolast is.
Szóval, ha a /tmp-et törlöm, akkor talán lesz több hely? -
válasz
moonster
üzenetére
Szia!
A /tmp mappa ramdrive, ott nem tudsz kárt tenni semmiben... Mondjuk téglásítani nem egyszerű, mivel a vargalex féle fw squashfs rendszert használ, így van egy nem írható (tehát nem is törölhető) része, ami az alapállapotot mindig biztosítja! Ehhez nem kell semmi más, csak egy reset! Viszont, ha letörölted az /overlay mappa tartalmát, akkor gyakorlatilag buktad a beállításokat is, ha jól tévedek, vagyis reboot után van egy szűz rendszered...
-
moonster
tag
Szevasztok!
"No space" hibaüzenet nekem is. Hiába lapoztam vissza többszáz hsz-t, nem találtam rá megfelelő választ.
Az overlay mappát ürítettem, a tmp-ben vannak még dolgok, de nem merem letörölni, nehogy téglásítsak.
Pendrive-ot csatlakoztattam hozzá, de NTFS-be formáztam, mert nem akarom mindig a routerben tartani.Mit lehet csinálni a No space dologgal, mert így semmit sem enged módosítani.
Üdv
moonster
-
kovyhun
tag
válasz
SteveBeard
üzenetére
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata ilyesmi USB hosszabbítóval?
[link]
A routeren valamiért nem működik
.
Egy kamera van rákötve, próbából csak egy 1 méteres UTP kábellal kötöttem össze.
PC-re dugva minden rendben, de a routeren nem jó.
Közvetlenül bedugva a routerbe hiba nélkül megy.Naplók:
Rendszernapló:
Dec 10 20:57:03 OpenWrt kern.info kernel: [19585.120000] usb 1-1: new full-speed USB device number 17 using ehci-platform
Dec 10 20:57:03 OpenWrt kern.info kernel: [19585.270000] usb 1-1: not running at top speed; connect to a high speed hub
Dec 10 20:57:03 OpenWrt kern.info kernel: [19585.310000] uvcvideo: Found UVC 1.00 device Microsoft® LifeCam Studio(TM) (045e:0772)
Dec 10 20:57:03 OpenWrt kern.info kernel: [19585.370000] input: Microsoft® LifeCam Studio(TM) as /devices/platform/ehci-platform/usb1/1-1/1-1:1.0/input/input15
Kernel napló:
[19585.120000] usb 1-1: new full-speed USB device number 17 using ehci-platform
[19585.270000] usb 1-1: not running at top speed; connect to a high speed hub
[19585.310000] uvcvideo: Found UVC 1.00 device Microsoft® LifeCam Studio(TM) (045e:0772)
[19585.370000] input: Microsoft® LifeCam Studio(TM) as /devices/platform/ehci-platform/usb1/1-1/1-1:1.0/input/input15
[19588.600000] uvcvideo: Failed to submit URB 0 (-28).
[19589.050000] uvcvideo: Failed to submit URB 0 (-28).Tudok valamit kezdeni vele?
Üdv,
Tamás(bocs SteveBeard, véletlenül válasszal indítottam)
-
CoolBoy323
nagyúr
na siker!!!
nem tudom hogy, de végül megy
öröm és bódoccság 
-
-
csimpas
tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
nekem is ez alapján jött össze a nyomtató.
ha jól rémlik, akkor a leírás után hozzá kell adni a nyomtatót windows alól (kb fél órát játszottam én is vele)
szerk:
most hogy olvasgatom a leírást a nyomtató telepítéshez,azt hiszem hogy a portokkal görcsöltem akkor -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
hát én is passzolok... lehet frissítek egyet, hátha vmit segít... (mondjuk az otthoni routeren nagyon rosszul viselkedett az új fw...)
-
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Sajnos passz... De volt már ilyen itt a fórumon is, Laca 012 küszködött vele, ha gondolod keress rá, és olvasd el, hátha volt megoldás a végén!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
módosítottam, de semmi eredmény...
melyik logot kell nézni, hol?
(tudod h láma vagyok ehhez na
)ez kell: Dec 10 18:36:14 CoolBoyWRT lpr.err p9100d[3309]: socket: Address family not supported by protocol
-
SteveBeard
senior tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Egyelőre elég, ha csak kijavítod a kérdéses részt.
A frissítést én soha nem mondom senkinek, mert ha valami balul üt ki, még én leszek a hibás.
Tehát frissíteni csak saját felelősségre!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem csináltam még külső hozzáférést a routeremhez.

Akkor nekilátok szerezni régebbi fw-t, hátha. (Sajna a gyártó hivatalos honlapján nincs).

.
öröm és bódoccság