Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
lasarus1988
tag
válasz vargalex #25587 üzenetére
Amire nekem szükségem lenne:
-web felület (soha nem használtam linux-ot, unix-ot)
-WAN interface
-LAN interface
-WiFi
-Tűzfal (semmi komoly csak egy alap)
-printserver
-usb háttértár megosztásTulajdonképpen a 1043-as alapszoftver képességei + printserver + usb hdd megosztás
Alapvetően nem nyúlkálnék állandóan bele. Ha erre képes alapból a ddWRT vagy az említett openWRT build akkor nekem annyi elég is lenne.
Köszönöm
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Egy ki segítségre lenne szükségem. Ma rászántam magam és felraktam a v24 preSP2 [beta] build: 14896-os dd-wrt-t. A fél délutánom ráment az olvasgatásra,de azért haladtam is. A routerre egy USB HUB-on keresztül csatlakozik a nyomtató és egy pendrive (16G; FAT32). A nyomtatót a windows ugyan alapból nem ismerte fel és kicsit meg kellett erőszakolni, de azért az már működik. A pendrive, azt írja "mounted", mint ahogyan a képen is látszik.
A kérdésem, az hogyan lehet a nyomtatót (Canon - ip4500) helyesen beállítani és hogyan érem el a pendrive-ot a hálózatból?
NTFS fájlrendszert kezel a dd-wrt?
Köszönöm a segítséget, még nagyon kezdő vagyok.
A NAS fülön nincs Samba. Van esetleg újabb dd-wrt? A 1043-as TP-Link-re a fenti firmware-t ajánlotta a honlap.
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Vargalex-féle v1.1 (trunk, r30817) Open-wrt használok. Az lenne a kérdésem, hogy ftp-re és samba-ra hogyan tudok új felhasználót felvenni.
Ftp-n működik az ftp/'password' felhasználó és azt szeretném ha a samba-hoz is egy felhasználó/jelszó párossal lehetne hozzáférni.
A network shares fülön, ha kiveszem az 'Allow guest' piipát, akkor ugye megszűnik a guest fiók és hiába adom meg az 'Allowed users'-ben a 'samba' felhasználót nem akar működni.
ssh-n, hogy tudom ezt megoldani? (nagyon kezdő vagyok )
Köszönöm
-
lasarus1988
tag
válasz vargalex #25980 üzenetére
Szia,
nekem hasonló problémám volt az NTFS fájlrendszerrel. A mount points-nál látszott a meghajtó, de hiába engedélyeztem és állítottam be ntfs-3g-re a fájlrendszert a legördülő menüből. Save&Apply-ra kattolva folyamatosan tekert a /etc/config/fstab-nál, ha jól emlékszem és nem is lépett tovább configuration applied-ra.
Ha SSH-n mount-olnám fel akkor jobban menne? Azt hogyan kell? Nekem elég, ha a /mnt-ra mountolom fel.
Köszönöm
-
lasarus1988
tag
Lenne még egy kérdésem:
vargalex 1.1-es firm van fent. Kívülről, hogyan tudom elérni az ftp-t? Total Commanderben próbáltam, de mindig 'Kapcsolat hívása hiba' üzenet kapok. Aktív, passzív módban egyaránt. A router webes felületét elérem kívülről, de SSH-n már nem enged be. A kapcsolat elutasítva üzenettel.
Köszönöm
-
lasarus1988
tag
Másolással kapcsolatban írok.
Vargalex 1.1 van fent és eddig minden jól működik, csak az USB-re dugott vinyóról iszonyat lassú a másolás FTP és SAMBA alól is. Max 500k/s.
A routerre van dugva egy Trust USB HUB. Ebbe be van dugva egy Canon iP4500 nyomtató és egy WD 1TB-os vinyó (USB3). A belső 8081-es felületen formáztam meg a vinyót. 128MB swap partíciónak ment a maradék ext4-re. Mount Points-nál rendesen látszódik.
Másik gépen kipróbálva is hasonló a tapasztalat azt kivéve hogy kezdetben kiír6M/s-et utána rövid idő alatt lemegy a fenti értékre.
WiFi-vel kapcsolódott mindkét gép, előbbi G-s utóbbi N-es WiFi-vel.
Valakinek valami ötlete?
Köszönöm
-
lasarus1988
tag
WiFi titkosítás:
vargalex:
A WiFi g+n módra van állítva "HU" ország kóddal, automata csatorna választásra. A titkosítás látszik a képen.
A kérdésem az lenne, hogy a max bitrate amit eddig kiírt az 65Mbit/s. Pedig n-es eszközök lógtak rajta egy darab g-s eszköz mellett.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
válasz huliganboy #26994 üzenetére
A kernel log-ban a DMA hibák a WiFi szakadozását jelzik.
Az n-es kliensek 65M-nél nagyobb sebességű csatlakozásához bele kell nyúlni a /etc/config/wireless configba.
[WiFi] -
lasarus1988
tag
Nekem LuCi alól nem ment az ntfs mount-olás. Végül én is a 8081-es formázó felületen ext4-re formázva használom.
SSH-n keresztül ha minden igaz akkor ez a parancs kell neked, ha vargalex build-et használsz, ha nem akkor előtte telepíteni kell az ntfs-3g csomagot.
ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sda1 /mnt/hdd -
lasarus1988
tag
Sziasztok!
A DMA hibákra van valami megoldás? Egészen idáig nem csinálta. A hétvégén egy kicsit igénybe vettem a hálózatot, ftp-n másoltam mert mentést csináltam és állandóan ledobálta a WiFi-t. Lehet ez ellen tenni valamit vagy üljek mellette másolásnál s indítsam újra, ha ledobta?
Firm: vargalex build1.1
Köszönöm
-
-
lasarus1988
tag
válasz Intruder2k5 #28593 üzenetére
Mivel különböző tartományokba pakolgatja a switcheken logó usereket, ezért a tartományok közötti átjárást a router oldja meg. Amíg egy játékot csak egy switchen (tartományban) játszanak addig nincs gond mert a switchek megoldják, de mihelyst több tartományban játszák ugyanazt a játékot akkor a switcheken keresztül a router fogja megoldani a kapcsolatot. Ez pedig ha nem is komoly adatforgalom de rengeteg kapcsolatot jelent amit nem biztos, hogy elvisel egy SOHO router.
Minden esetre én is várom a fejleményeket és, ha lehet kérünk képes mellékletet is.
-
-
lasarus1988
tag
válasz gerokrisz #28608 üzenetére
Talán egyszerűbb lenne a switchek-et felfűzni, a szervereket is közvetlen a switchekre kötni. Így a router csak netet szolgáltat a switchek számára. A szerveren futna a DHCP szerver mivel nagyobb kapacitása van mint egy routernek, de az sem megoldhatatlan, hogy a szerver routolja a netet is.
Először gondoljátok át és tervezzétek meg a hálózatot, utána kérdezzétek meg, hogy jó-e ez így és utána vegyetek bármit. Egy rahedli pénzt el lehet költeni feleslegesen.
-
lasarus1988
tag
vargalex:
Az általad elkészített build-ek támogatják a TP-Link - TL-WR1042ND routert? Elvileg csak egy antennával kevesebb, mint a 1043-as, de kapott egy WiFi On/Off gombot a WPS helyére, ami hátra került.
-
lasarus1988
tag
válasz parkasz #33103 üzenetére
Korábban írták, hogy vargalex által összerakott firmware-ben a csomagok bele vannak fordítva magába a firmware-be. Így nem tudod törölni őket, max töröltnek jelöltetni, de ez a bejegyzés is helyet fog foglalni. Ha több hely kell, akkor:
1) belső formázó felület --> exroot opció
2) szűz openWRT és minden csomagot te raksz felkenand
Western Digital 2.5" 1TB Passport Essential USB3.0[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!Most frissítettem vargalex 1.1.5-ös build-jére 1.1.1-ről. SSH-n keresztül akartam, de a wget-re 404-es hibát dobott. Ezek után letöltöttem a sysupgrade-t és LUCI-ból frissítettem.Szépen lefutott, de most ott tartok, hogy hiába áll a WAN port DHCP-n, nincs netem. Router, modem restart már megvolt, de semmi eredmény.config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'dhcp'Ötlet?KösziTárgytalan, egyszer csak jó lett.
[ Szerkesztve ]
-
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Egy ideje már ki volt kapcsolva a miniDLNA server a vargalex-féle 1.1.5-ös verzión. Most be akartam kapcsolni, putty-al beléptem, /etc/init.d/minidlna start hiba nélkül lefut, de a top parancsra nem látszik, hogy tényleg el is indult volna. Ezután megpróbáltam LUCI-ből elérni, mire ez fogadott:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: Failed to execute cbi dispatcher target for entry '/admin/services/minidlna'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:336: Unable to read UCI data: minidlna
stack traceback:
(C): in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>Reboot volt már, korábban hiba nélkül működött, nem lett lecserélve semmi (TL-WR1043 + WD 1TB(ext4+swap) ), valaki tudja a megoldást?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
válasz vargalex #37216 üzenetére
Szia vargalex!
config minidlna config
option 'enabled' '0'
option port '8200'
option interface 'br-lan'
option friendly_name 'OpenWrt DLNA Server'
option db_dir '/var/run/minidlna'
option log_dir '/var/log'
option inotify '1'
option enable_tivo '0'
option strict_dlna '0'
option presentation_url ''
option notify_interval '900'
option serial '12345678'
option model_number '1'
option root_container '.'
list media_dir '/mnt'
list media_dir=A,/mnt/Music
list media_dir=P,/mnt/Photo
list media_dir=V,/mnt/Video
option album_art_names 'Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumArt.jpg/albumart.jpg/Album.jpg/album.jpg/Folder.jpg/folder.jpg/Thumb.jpg/thumb.jpg'És ha már úgyis ennél a config-nál járunk:
-ha az adatbázist át szeretném helyezni a /mnt/'valahová', akkor az option db_dir '/var/run/minidlna' sort kell átírnom a megfelelő helyre?
-ha a log-ot raknám, akkor a fentihez hasonlóan a option log_dir '/var/log' sort változtassam meg?
-ha ezt a két file-t átteszem máshová, az gondot fog okozni vagy csak sokáig építi újra az adatbázist?Köszönöm a segítséget.
-
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Végre sikerült beruházni egy miniITX-es szerverre itthon, úgyhogy tehermentesítve lett a TP-Link router. Azonban nekem szükségem lenne, hogy kívűlről ugyanazon funkciókat elérjem, amit eddig vargalex 1.1.5-ös build-jében élvezhettem.
A szerveren Ubunutu 12.04 LTS fut, rajta Transmission. Főleg ennek a webfelületét szeretném kívülről elérni.
Eddig noip segítségével ment is, de az a routeren futott. Most a szerver az 1.100-as címen van. A tűzfal beállításoknál megpróbáltam átírni a szabályt, hogy ne az eszköznek továbbítsa a 9091-es porton jövő kérést, hanem továbbítsa az 1.100-nak 9091-es porttal. Sajnos nem működik. Kívülről nem érem el.Aztán csináltam egy portforwardot, de azzal csak azt értem el, hogy belső hálón dyndns-sel már elérem a transmission web felületét, kintről, azonban semmi.
Valakinek van valami jó ötlete?
Köszönöm
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
A következőt szeretném beállítani, eddig kevés sikerrel.
Összeköttetés:
WAN --> TP-Link 1043 (vargalex 1.1.5 - 192.168.1.1) --> Server (Ubuntu12.04 LTS - 192.168.1.100)A routeren futó alkalmazásokat szeretném kiváltani a szerveren futó alkalmazásokkal, pl. Transmission, MiniDLNA, FTP szerver, Samba szerver.
Kívülről:
- a 80-as portról a webmin felületét szeretném elérni --> http:\\xyz.no-ip.info --> webmin (szerveren)
- a 443-as porton maradna a LUCI webfelületete --> https:\\xyz.no-ip.info --> LUCI (router)
- a 9091-es porton transmission webfelülete lenne --> http:\\xyz.no-ip.info:9091 --> Transmission (szerveren)
- a 2222-es porton SSH a szerverre --> http:\\xyz.no-ip.info:2222 --> SSH szerver (szerveren)
- a 2221-es porton FTP a szerverre --> http:\\xyz.no-ip.info:2221 --> FTP szerver (szerveren)Próbáltam a tűzfal beállításoknál átirányításokat eszközölni, de nem túl sok sikerrel. Az 'eszköz'-re irányítás helyett a '192.168.1.100'-at adtam meg, de nem működik.
Mit kéne átírnom, hogy menjenek a fenti dolgok? (nem baj ha szájbarágtok, kezdő vagyok)
Köszönöm
-
lasarus1988
tag
válasz vampire17 #42433 üzenetére
Megcsináltam amit mondtál de nem működik. Továbbra sem érem el a Transmission web felületét. A szerveren be van állítva, hogy ne csak localhostról lehessen elérni.Csak nem a munkahelyi hálózaton kellene próbálkozni, ahol minden port tiltva van és akkor rájön az ember, hogy valóban működik a dolog.
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
lasarus1988
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy meglehet-e oldani azt, hogy a különböző portokon futó szolgáltatásokat amik a szerveren futnak (Transmission-9091; FTP-21; Webmin-80; Luci-443) különböző subdomain-ként érjen el a meglévő xyz.no-ip.info dyndns mellett.
pl.:
p2p.xyz.no-ip.info
ftp.xyz.no-ip.info
webmin.xyz.no-ip.infoRouteren vagy a mögötte lévő szerveren kellene beállítani valamit ehhez?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest