- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
zolee1967 #67286 üzenetére
milyen megoldásra gondolsz?
már leírtuk, hogy van LEDE fw, ami elérhető a lede-project weboldalán vagy a mi szerverünkön is (amihez kaptál linket is)
simán felrakod ahogy az openwrt-t is (gyári fw esetén a factory verzió kell, de kismilliószor le lett már írva...)
utána felrakhatod a mentésünket ha akarod, amihez szintén van leírás
mi az amit még nem értesz -
twingo16v
tag
válasz
zolee1967 #67253 üzenetére
Szia!
Vargalex féle nincs a v4-re.
Csak Suste/Headless féle LEDE -t tudsz feltenni (ugyan az mint az Openwrt) Suste 1043v4.A Factory -t kell feltenned!
Itt olvashatsz róla mi van a firmware-ben: link
Ha a korábban csatolt HDD-t csatolni akarod az új firmware-hez, akkor az adatok törlődnek.
-
Headless
őstag
-
-
Jim76
aktív tag
válasz
zolee1967 #36082 üzenetére
Állíts be próbaképpen a dhcp range-en kívüli fix ip-t a csatolni kívánt eszköznek, ha tudsz, csak próbaképp, hogy a dhcp service-t kizárd, bár ritkán van azzal gond...
Illetve ideiglenesen kapcsolj ki minden security-t wpa, wep stb., semmi se legyen, ha így sem csatlakozik semmi, akkor eléggé reset gyanús a dolog sajnos.Erre: 36067 valaki?
-
Jim76
aktív tag
válasz
zolee1967 #36080 üzenetére
Próbáltad már a csatlakoztatandó eszközzel "elfelejt"-etni az AP-t, és újratallózni, újra autentikálni és úgy újracsatlakozni?
CH választás legyen auto-n, legtöbbször jó az (6-os talán a default - leginkább csak akkor érdemes manuálisan állítgatni, ha több AP van ugyanabban a WLAN-ban, mert roaming is szükséges lehet, és nem akarod, hogy zavarják egymást)
Nem mindig a routerrel/ AP-al van a gond sajnos. (ha így sem megy, cseréld ki a mikrósütőd, vagy a szomszédét...)
-
suste
veterán
válasz
zolee1967 #35822 üzenetére
hálózat/dhcp és dns/statikus bérletek-nél beállíthatod melyik MAC milyen ip-t kapjon, és mi a neve
nem bírtam tovább....én is megrendeltem a 3600-ost
Most kiderül, hogy nálam vannak tplink ellenes rossz szellemek, vagy router beállítás/hardver hiba miatt bénázik a wifi, és lassú a kábeles kapcsolat is -
zolee1967
tag
válasz
zolee1967 #35654 üzenetére
Szia Alex,
rá tudnál nézni a routeremre. Még mindig nem megy a net. Amikor tesztelgetem egyik pillanatban van kapcsolat, a következőben semmi. amikor van kapcsolat akkor is a sebessége kb1/3-a a normál sebességnek.
A naplófájlban van egykét olyan bejegyzés amit furcsának találok.Előre is köszönöm
Z
-
vargalex
Topikgazda
válasz
zolee1967 #35592 üzenetére
Szia!
A tűzfal configgal semmi gond nincs. Az utolsó szabályt én adtam hozzá letiltottként egy példaként, hogy így lehet időintevallumra engedélyezni/tiltani a net hozzáférést egy bizonyos PC-nek LAN oldalon. Természetesen ez a blogomon is le van írva.
A network config is jó. Az egyetlen dolog, ami felmerült bennem: a T-Home-os kábel router nem a 192.168.1.x tartományból oszt IP címet? Ha igen, akkor a TP-Link-en a LAN IP-t át kell állítani másra (pl. 192.168.2.1), illetve a tűzfalon is a 192.168.1.1-re vonatkozó szabályokat ennek megfelelően módosítani kell.
-
zolee1967
tag
válasz
zolee1967 #35586 üzenetére
sziasztok!
az internet kapcsolat továbbra is (se wifi se kábel), azonban észrevettem még egy hibát.
A router előtt egy t-homos kábel router van. Amikor a tp-link routeremet csatlakoztatom akkor a kábel tv adás is akadozni kezd. Vamiért a tp-link router megakasztja a kábel router működését is. egyszer már volt egy hasonló problémám, akkor a network config volt összekavarva. Megnézné valaki, hogy talál e benne valami hibát?root@OpenWrt:~# cat /etc/config/network
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'config interface 'lan'
option ifname 'eth0.1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.1.1'
option netmask '255.255.255.0'config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'dhcp'config switch
option name 'rtl8366rb'
option reset '1'
option enable_vlan '1'config switch_vlan
option device 'rtl8366rb'
option vlan '1'
option ports '1 2 3 4 5t'config switch_vlan
option vlan '2'
option ports '0 5t'A másik hiba lehetőség a tűzfal lehet. [link]
előre is köszönöm
Z
-
-
suste
veterán
válasz
zolee1967 #35135 üzenetére
Namost akkor mi van?
Az elején még feliratról volt szó, most meg már arról írsz, hogy megy az angol és a magyar audio......????
Nekem B-s és C-s Samsungom van, azokon egyiken sem megy az mkv-ba ültetett felirat, csak a külsö fájl, viszont az USB-n is és DLNA-n is. A hang meg nálam eleve nem probléma,mert a B-s még nemtudta a DTS-t és a nyelvváltást kezelni, így eleve AC3, magyarhangosakat töltök, vagy olyat amiben a magyar az első sáv.
Egyébként nem kell kivenni az angol hangot, csak másodlagosnak kell beállítani, a magyart meg elsőnek az mkvmerge progival. -
suste
veterán
válasz
zolee1967 #35111 üzenetére
Szerintem egyik tv sem látja az mkv-kban a feliratot, csak a külső fájlként tudja kezelni.
Legalábbis amikor én próbáltam utána olvasni, akkor még így volt. Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem. Nemhiszem hogy bonyolult dolog lenne ezt a támogatást megcsinálni szoftveresen.... -
maxsoft
csendes tag
válasz
zolee1967 #34667 üzenetére
Elég érdekes.
Nov 21 21:32:26 OpenWrt user.notice startservices: Transmission download directory doesnt exists.
.
.
Nov 21 21:32:31 OpenWrt user.notice startservices: Transmission download directory exists. Starting servicesKözben pedig megtörténik a mountolás.
Na de miért akarja elindítani a tm-et a mountolás előtt ??
A scriptben elvileg van késleltetés, nem ? -
válasz
zolee1967 #34645 üzenetére
Igen, én erre gondolok... Szerintem kéne lennie egy olyannak, hogy...
/etc/init.d/minidlna
script, és ennek az elejére kéne beírni, hogy...
sleep 10
Persze nem a legelejére, hanem mondjuk ez után...
#!/bin/sh /etc/rc.common
# Example script
# Copyright (C) 2007 OpenWrt.org
START=10
STOP=15Első lépésben megpróbálhatod azt is, hogy a START értékét módosítod valami nagyobb számra, mondjuk 90-re, de nem tudom, hogy ez elég lesz-e neki!
-
válasz
zolee1967 #34643 üzenetére
Akkor viszont csak az lehet a magyarázat, hogy túl korán, túl gyorsan indul el, tehát valami késleltetést kellene tenni a dlna init scriptbe... Mondjuk egy 5-10mp-et! Ne felejtsd el, hogy Alex beállításai szerint az adatfile a jffs-ben van, Te viszont a mérete miatt átraktad a hdd-re, így ez lehet is egy értelmes magyarázat!
-
válasz
zolee1967 #34641 üzenetére
Az oké, hogy csatlakoztatás után fut, de akkor indul el? Vagy pedig le sem áll?
Mert ha "eltűnik" alóla működés közben az adatfile, az magyarázat lehet arra, hogy miért lát mindent nullának, illetőleg ha előbb indul el, mint ahogy az újra mountolás megtörténik, az szintén járhat ilyen eredménnyel! De ha rendben le is áll a program, illetve megfelelő időben, a mountolás után indul újra, akkor nem igazán értem a jelenséget!
-
-
SteveBeard
senior tag
válasz
zolee1967 #34588 üzenetére
Szia!
Érdemes lenne így mountolni. -
-
-
-
zolee1967
tag
válasz
zolee1967 #34530 üzenetére
Újra indítottam a routert és most be tudok lépni, azonban....
Az a gyanún hogy a DLNA szerver adatbázis építése kuszálja össze a sorokat. Ezt onnan gondolom, hogy amikor építi az adatbázis akkor a audio fájlokat elkezdi számolni és kb 2500 után lenullázza a számlálót. Látszólag az adatbázis építés folytatódik, de a számlálók nullát mutatnak. Terhelés 1,54-en áll. de az inaktív állapotban 0,1 körüli, úgyhogy most is csinál valamit, csak nem tudom hogy mit -
-
-
-
-
válasz
zolee1967 #34508 üzenetére
"Próbáltam a PUTTY-ban is, de ott bármilyen kis módosítást csináltam, mindig azt kaptam hogy nincs elég hely az eszközön. Nem értem, mivel a SWAP az fut, de nincs kihasználva memória listázása alapján"
Ennek semmi köze nincsen a swap-hez... A swap a kevés fizikai memória (RAM) kiegészítésére szolgál, a módosításokat viszont a jffs-ben lévő kevés szabad hely miatt nem tudod menteni! A df, vagy df -h parancs listázza a meghajtók foglaltságát... Szerintem a konfigban ez a sor nem stimmel!
option db_dir '/var/run/minidlna'
-
hudyfiu
senior tag
válasz
zolee1967 #34497 üzenetére
swapot arra használja a router mint a pc-ben a vitruális memóriát...pagefile...de sztem neked nem ez kell hanem a programoknak, file-oknak szánt helyed fogyhatott el amihez extroot kell.
Ezzel a vinyóra kerül a router rendszere és rengeteg helyet lehet csinálni a programoknak. -
hudyfiu
senior tag
válasz
zolee1967 #34495 üzenetére
Nem teljesen értem mire mondod hogy nincs elég hely.
Ha módosítani akarsz valamit a routeren és nincs elég hely rajta akkor a swappal sem lesz elég helyed mert az nem arra való.Swapot pedig használ a routered rendesen.
suste:
Teljesen mind1 jelenleg hogy kapja a netet a 1043 mert megkapja és kész.
AP wifi kellene neki amit utólag tud a kliens mellé beállítani.Amúgy a 940-re is lehet tenni sztem másik fw-t amivel külön ki lehetne választani a wds-t de ezzel már nem is fárasztottam mert sztem felesleges.
A lényeg hogy a 1043ból kell vargalex fw alatt egy repeatert csinálni ami lehetséges csak egy egyszerűbb megoldás után érdeklődünk.
-
-
SteveBeard
senior tag
válasz
zolee1967 #34325 üzenetére
Szia!
Egy magyarázat
A without extroot meg szerintem érthető... -
Pr3s
aktív tag
válasz
zolee1967 #34236 üzenetére
Igen! elvileg az openwrt-d megeszi a hosszú filenevet is, tehát nem kell átnevezned, van egy md5sum file is a weben a firmwarehez, azt is töltsd le, nézd meg a benne rejlő számsort az adott firmwarehez, és md5sum verifier alkalmazással a letöltött firmware-t ellenőriztesd le, ha egyezik, akkor mehet a sysupgrade!
konfig fileokat ne tarts meg, rengeteg szenvedéstől kíméled meg magad! -
zolee1967
tag
válasz
zolee1967 #34127 üzenetére
Sziasztok!
nem tudom felmountolni a külső HDD-t. Tudna valaki segíteni?root@OpenWrt:~# ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sda1 /mnt/hdd
NTFS signature is missing.
Failed to mount '/dev/sda1': Invalid argument
The device '/dev/sda1' doesn't seem to have a valid NTFS.
Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?Fdisk így látja:
Disk /dev/sda: 1000.2 GB, 1000204886016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 121601 cylinders, total 1953525168 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x0001cf00
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1985 1953519615 976758815+ f W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda5 2048 1953519615 976758784 7 HPFS/NTFS/exFAThogyan tudom helyre tenni a fájl rendszert? NTFS-t szeretnék használni
Előre is köszönöm -
-
-
zolee1967
tag
válasz
zolee1967 #34080 üzenetére
Átírtam a firewall configot egy kicsit, de így sem érem el a routert kivülről. Valaki tudna segíteni?
config defaults
option syn_flood '1'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option forward 'REJECT'
option drop_invalid '1'config zone
option name 'lan'
option input 'ACCEPT'
option output 'ACCEPT'
option network 'lan'
option forward 'ACCEPT'config zone
option name 'wan'
option output 'ACCEPT'
option forward 'REJECT'
option masq '1'
option mtu_fix '1'
option network 'wan '
option input 'ACCEPT'config forwarding
option src 'lan'
option dest 'wan'config rule
option name 'Allow-DHCP-Renew'
option src 'wan'
option proto 'udp'
option dest_port '68'
option target 'ACCEPT'
option family 'ipv4'config rule
option name 'Allow-Ping'
option src 'wan'
option proto 'icmp'
option icmp_type 'echo-request'
option family 'ipv4'
option target 'ACCEPT'config rule
option name 'Allow-DHCPv6'
option src 'wan'
option proto 'udp'
option src_ip 'fe80::/10'
option src_port '547'
option dest_ip 'fe80::/10'
option dest_port '546'
option family 'ipv6'
option name 'Allow-ICMPv6-Input'
option src 'wan'
option proto 'icmp'
list icmp_type 'echo-request'
list icmp_type 'echo-reply'
list icmp_type 'destination-unreachable'
list icmp_type 'packet-too-big'
list icmp_type 'time-exceeded'
list icmp_type 'bad-header'
list icmp_type 'unknown-header-type'
list icmp_type 'router-solicitation'
list icmp_type 'neighbour-solicitation'
list icmp_type 'router-advertisement'
list icmp_type 'neighbour-advertisement'
option limit '1000/sec'
option family 'ipv6'
option name 'Allow-ICMPv6-Forward'
option src 'wan'
option dest '*'
option proto 'icmp'
list icmp_type 'echo-request'
list icmp_type 'echo-reply'
list icmp_type 'destination-unreachable'
list icmp_type 'packet-too-big'
list icmp_type 'time-exceeded'
list icmp_type 'bad-header'
list icmp_type 'unknown-header-type'
option limit '1000/sec'
option family 'ipv6'
option target 'ACCEPT'config include
option path '/etc/firewall.user'config rule
option target 'ACCEPT'
option scr 'wan'
option proto 'tcpupd'
option dest_port '9091'
option name 'transmission-web'config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'wan'
option proto 'tcpudp'
option dest_port '51413'
option name 'transmission'config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'wan'
option name 'ftp'
option proto 'tcp'
option dest_port '21'config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'wan'
option name 'http'
option proto 'tcp'
option dest_port '80'config rule
option target 'ACCEPT'
option src 'wan'
option name 'ssh'
option proto 'tcp'
option dest_port '22' -
vargalex
Topikgazda
válasz
zolee1967 #33798 üzenetére
Hi!
Nem kicsit kutyultad össze a hálózati config-ot (bridge-elted az eth0-át az eth0.2-vel, az eth0.2-őt raktad LAN-ra és az eth0.1-et WAN-ra - azaz a WAN portod most LAN, a többi WAN). Az alap config ez:
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config interface 'lan'
option ifname 'eth0.1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ipaddr '192.168.2.1'
config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'dhcp'
config switch
option name 'rtl8366rb'
option reset '1'
option enable_vlan '1'
option enable_vlan4k '1'
config switch_vlan
option vlan '1'
option ports '1 2 3 4 5t'
config switch_vlan
option vlan '2'
option ports '0 5t' -
válasz
zolee1967 #33798 üzenetére
Én inkább nem folynék bele network konfigba ilyen szinten, ahol még visszaút sincs, ennyire nem ismerem az OpenWrt-t! Ha gondolod, akkor itt a topikban is találsz több /etc/config/network file-t, azzal összevetheted a sajátod, de én továbbra is a firmware csere mellett lennék inkább, amíg ez működik valamennyire!
Elindítod a fentebb linkelt fileszervert a pc-n, beteszed a megosztott mappájába a firmware-t, mondjuk akár a vargalex build is lehet, és miután belépsz a /tmp mappába, letöltöd azt wget-tel...
cd /tmp
wget http://192.168.1.2/firmware_neveMajd mehet a szokásos mtd parancs a flashelésre!
-
-
-
válasz
zolee1967 #33652 üzenetére
Ha jól emlékszem Szegeden felajánlott segítséget r3pl4y fórumtárs is, aki a soros élesztésről szerzett tapasztalatait leírta itt, de már jó régen nem látogatja a fórumot, nem tudom milyen elfoglaltságai vannak mostanság, esetleg kérdezz rá, hogy áll-e még az ajánlat!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vicces képek
- Milyen házat vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Google Pixel topik
- Érkezik az első Silent Hill remake is!
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest