- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyalogbeka
csendes tag
Sikerült felküzdeni és majdnem mindent beállítgatni a vargalex féle OPENWRT-n
Köszönet érte a fejlesztőnek. -
chros
őstag
válasz
SteveBeard #25487 üzenetére
Nos, en is megcsinaltam a merest (probaltam kb ugyanugy mint te es bocs a kesoi reagalasert), lassan tomoritem be, s toltom fel valahova ...
(Nagyon koszi a fraps-os tanacsert! Ha elobb eszembe jut az ilyen, Alexnek jobban tudtam volna segiteni ...)
De addig is par kerdes a videoddal kapcsolatban:
- transmission mit csinalt a test soran? (csak seed (mennyi torrent-tel) vagy toltott is le)
- az erdekes a vegen a minidlna: nincs iras vinyora es megis kuszik fel a load, es minidlna is dolgozik. valamilyen eszkoz hasznlata (tv,telefon, stb) ? -
diablo30
csendes tag
sziasztok volnea egy ojan gondom hogy van egy tp-link wr1043nd routerem a leguljabb dd-wrt van fent de nem értek hozzá hogy lehet vele torrentezni van rákötve egy 160 gb os vinyo ext3 ra particionálva transmissiont szeretnék ráteni hogy s mit kell tenem hogy jo legyen valaki egy részletes leirásal tuda e segiteni .köszi
-
RufuszX
senior tag
Teljesen le akartam pucolni a routert, hogy a mountolást elölről kezdjem mindenféle beállítás nélkül ami bekavarhat. Viszont a firm frissítése után nem tudom elérni a partícionáló oldalt mert jelszót kér. Találkozott már valaki ilyennel?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lasarus1988 #25589 üzenetére
Ahogy a már linkelt blogomban olvashatod, ezeken felül azért még jócskán van más is a build-emben.
-
lasarus1988
tag
válasz
vargalex #25587 üzenetére
Amire nekem szükségem lenne:
-web felület (soha nem használtam linux-ot, unix-ot)
-WAN interface
-LAN interface
-WiFi
-Tűzfal (semmi komoly csak egy alap)
-printserver
-usb háttértár megosztásTulajdonképpen a 1043-as alapszoftver képességei + printserver + usb hdd megosztás
Alapvetően nem nyúlkálnék állandóan bele. Ha erre képes alapból a ddWRT vagy az említett openWRT build akkor nekem annyi elég is lenne.
Köszönöm
-
RufuszX
senior tag
válasz
lasarus1988 #25586 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe Vargalex blogját (és az ő buildjét).
Részemről abszolút kezdőként első pillanattól ez van a routeremen és leírás alapján gond nélkül beállítottam az alap felhasznláshoz. A finomításokhoz elkelhet némi segítség, de visszaolvasva szinte mindenre van válasz a topicban, ha pedig nem találod hamar kapsz választ (tapasztalatból mondom).
(csak hogy ne kelljen magadat reklámozni Vargalex
)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lasarus1988 #25586 üzenetére
Hi!
Az attól függ, hogy mire gondolsz, hogy alapban telepítve van. Néhány hozzászólással előbb írtam, hogy egy bizonyos OpenWrt build-et én nem fogok ajánlani senkinek, majd megteszi ezt más.
Abban pl. minden számodra szükséges dolog előre telepítve van.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
lasarus1988 #25584 üzenetére
Hi!
Mindkettővel megy.
-
bod101
aktív tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
energiezolee #25579 üzenetére
Egyrészt nálam nincs napi használatban a router (mert egyébként D-Link DIR-825-öm van), másrészt a saját buildemet csak nem fogom isteníteni! :-) Ajánlja helyettem inkább más... Ja és természetesen gyárival összehasonlítani sem tudom, mivel azzal 0 tapasztalatom van.
-
válasz
+1 vargalexnek.
ha nem buzerálod nap mint nap a ketyerét és nem tesztelgetésre használod, akkor nem is fog kiakadni vagy kicsi az esélye. -
bod101
aktív tag
válasz
Nem baj sőt minél többen mondják, hogy stabil annál nyugodtabb leszek, hogy jól döntöttem mert volt egy időszak amikor vissza akartam a router árát kérni.
Vargalex meg még remélem sokáig fogja a helpdesket szolgáltatni, ha már a Tp-Linkesek nem birnak egy jó firmet összehozni.
Köszi! -
energiezolee
aktív tag
válasz
bod101 #25577 üzenetére
Én a legfrissebb build kiadása óta használom vargalex firmware-jét és eddig egyszer sem fagyott, nem úgy mint az összes gyári firmware-al, mert azzal max hetente újra kellett indítani a router-t!!!Szerintem eszméletlen jó a firmware.Ezzel azt szeretném kijelenteni, hogy semmi gond nincs vargalex firmware-jével
Remélem nem baj, hogy én válaszoltam vargalex helyett, mert csak segíteni szeretnék -
Vigyorka
aktív tag
Hali!
A 2.51-es Transmission nem megoldás a LOG-ra? -
-
chros
őstag
válasz
return.value #25567 üzenetére
Igen, jol gondoltad.
Az ARP Binding-ot a gyakorlatban pl. alvo allapotbol a szamitogep felkeltesere (ha kabelen van csatlakozva a routerhez) lehet hasznalni (lan-rol es netrol is). Ide is ugyanazokat az ertekeket adodo meg (mac, ip) , mint a dhcp resz alatt, es igy tudja a router, hogy melyik alvo gepnek (hiszen akar tobb nap utan, az o ertekei mar nincsenek a dhcp server-en) mi a mac-je (wol-nal IP-t kell megadnod a tuzfal szabalyoknal, ha kivulrol akarod felebreszteni a gepet ...)
En mas gyakorlati felhasznalasi teruletet nem ismerem ennek a beallitasi resznek.
A tobbiektol kerdezem, van-e?@(#25576) Intruder2k5: koszi! erre nem gondoltam, de tenyleg mukodnie kell ...
-
vargalex
Topikgazda
Sziasztok!
Akinél túl lassú (vagy legalábbis annak találja) a samba olvasási sebessége és van kedve/ideje (minimális), akkor megkérném, hogy privátban keressen meg egy teszt végrehajtásához. Köszi!
-
RufuszX
senior tag
válasz
vargalex #25569 üzenetére
És nagyjából ez történik amikor save&apply-t nyomok.
-
RufuszX
senior tag
-
válasz
return.value #25567 üzenetére
-
return.value
tag
válasz
return.value #25566 üzenetére
Na, gyorsan meg is válaszolom magamnak a kérdést: rossz helyen próbáltam beállítani a dolgot. A helyes menüpont a DHCP -> Address reservation.
Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi ez az ARP?
-
return.value
tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítségeteket egy tl-wr1043nd routerrel kapcsolatban: szeretnék IP címet rendelni MAC addresshez. Más router-en már egy csomószor beállítottam ilyet, de valahogy ezzel a készülékkel nem megy. A probléma az, hogy az IP & MAC binding menüpontban hiába adom meg, hogy a MAC címhez milyen IP címet rendelek, sajnos más IP címet kapok. Próbáltam már minden újraindítani, ipconfig /release és ipconfig /renew is megvolt már, de hasztalan. Végigolvastam a TP-Link ide vonatkozó dokumentációját is, de semmi újat nem találtam benne.
Ha az IP & MAC binding menüpont alatt található ARP list-et nézem, akkor azt látom, hogy 2 sor van benne. Mindkét sor ugyanarra a MAC address-re vonatkozik. Az egyik sorban az az IP szerepel, amit én szeretnék használni bound státuszban, a másik sorban pedig az az IP cím szerepel, amit valójában kapok, de unbound státuszban.
ARP binding természetesen engedélyezve.
Minden ötletet szívesen fogadok!
-
RufuszX
senior tag
Hali!
A problémám a következő lenne:
Rádugtam egy USB HUB-ot a routerre. Első lépésben egy 2GB-os micros SD-t dugtam rá amit Vargalex féle formázással annak rendje és módja szerint megcsináltam. MAjd fogtam egy noti HDD-t és rádugtam (előtte létrehoztam rajta 3 partíciót, 1 partíció egy windows rendszernek, ha később megy vissza a notiba ideiglenesen, 1 NTFS adatoknak a windows-hoz és 1 ext4-es partíciót amit a routerrel szeretnék használni.)A problémám a kérdésem a következő lenne:
Amikor mountolni szeretném akkor kiválasztom a megfelelő partíciót majd elindul az config/fstab és megy és megy és megy... semmi reakció. Tehát nem tudom bemountolni.
Erre van valamilyen megoldás vagy ez így normális és vargalex féle partícionálás nélkül esélyem se lesz mountolni?
(mount pointnál /mnt vagy más írjak be?)Választ előre is köszönöm!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo #25562 üzenetére
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
1.1-es Vargalex fele optware-em van, 19 nap utan megallt a Wifi mukodese, a logban ez volt:
[1586768.530000] ath: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0x00000024 AR_DIAG_SW=0x42000020 DMADBG_7=0x000286c0
[1586768.540000] ath: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX upRouter mukodik, wifi nem. Ismert hiba ez? Reboot megvolt, de meg nem tert magahoz a dyndns
Koszi
Laca
-
vargalex
Topikgazda
válasz
The DJ #25556 üzenetére
Hi!
Routeren nincs lehetőséged fordítani, de PC-n lehet crosscompile-olni.
-
sto1911
veterán
válasz
gyalogbeka #25557 üzenetére
Mind olyan, amugy meg az Alex-fele openwrt is webes mar elso indulaskor.
-
gyalogbeka
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy wr1043ND routert , De nekem fontos lenne hogy ddwrt legyen rajta ( annak van webes felülete ) , a problémám ott kezdődik hogy v.1.8-as , a ddwrt oldalán meg csak 1.1 meg 1.4 van.
esetleg az openwrt is megtenné ha lenne olyan változat ami feltöltés után rögtön webes felülettel indul.
Tud valaki ilyet ? -
The DJ
addikt
Sziasztok,
Van OpenWRT-re fordítva OpenDCHub, ami tökéletesen működik is, azonban van egy komoly hiányossága, mégpedig az, hogy csak egy porton tud hallgatózni egy időben, míg az összes konkurense képes extra portok kezelésére is.
Kellene egy Verlihub vagy Ptokax (inkább az utóbbi, mert ahhoz nem kell MySQL támogatás és talán annyi függősége sincs), de ezek sajnos nincsenek leforgatva OpenWRT-re, viszont a forráskódjuk elérhető. Ilyen esetben mi a teendő és van-e esély arra, hogy le lehessen fordítani őket? Ha jól gondolom a routeren ez kizárt, mivel nincsen fenn semmi compiler. De akkor hogyan lehetne a legegyszerűbben megoldani ezt a problémát?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vargalex #25554 üzenetére
Egyébként simulator-ban megnézve akkor 130Mbps a max kiválasztható érték, ha a csatornaszélességet 20 MHz-en hagyod (ahogy várható is):
40 MHz-en (vagy auto-n) mindjárt más a helyzet:
De ez sajnos ígéreteddel ellentétben már nem fog kiderülni, lévén nem adtál screenshot-ot.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nemdan #25552 üzenetére
Hi!
Itt a legtöbben OpenWrt-t használnak, ami alatt az általad írt:
"az openwrt nem engedett 130 Mbitnél nagyobb sebességet állítani"
nincs értelme, mert külön nem állítható (csak a mód: auto, 802.11b, 802.11g, 802.11g+n). Valamint gyári firmware-val kapcsolatban ezt írtad:
"most már nincs a gyári fw-ben sem csak max 130-as sebesség az eddigi 300 helyett"
Így többen jogosan gondoltunk arra, hogy a csatlakozási sebesség 130 Mbps.
Nem lehet, hogy elég lett volna egy factory reset? Mentségemre (és szerintem többünk mentségére) szóljon, hogy nem ismerem a gyári firmware-t (még a saját D-Link DIR-825-ösömét sem).
-
nemdan
senior tag
válasz
Kris87 #25551 üzenetére
Egyébként én sem írok hülyeségeket..természetesen megnéztem mindent mielőtt ide írtam, DE a sebességet egyszerűen nem lehet 130-nál gyorsabbra állítani, mert ez az legnagyobb érték.De ha nem hiszitek el csinálhatok egy screenshot-ot.. amúgy meg a zavaró csatornáknak semmi köze nincs ahhoz hogy te a router webes felületén ne tudjál maximális, azaz 300 Mbit-es sebességet állítani.Nem a kapcsolati sebességről van szó az első hsz-ben is írtam.
-
Kris87
aktív tag
válasz
nemdan #25548 üzenetére
Bármelyik firmware-nek ami a 1043-hoz van bitre pontosan akkora mérete van, mint amekkora hely a rendelkezésére áll, frissítés közben tehát az egészet felülírja. Ha magába a firmware-be kevesebb alkalmazás lett belefordítva, és telepítés után van több "szabad hely", attól még miközben frissítesz, az előző szabad helyet is törli, így nem maradhat benne semmi.
Ha 150 megabit alatt van a kapcsolati sebességed, érdemes lenne meglesni, hogy valóban 40 Mhz-re van-e állítva a csatorna szélessége, valamint azt is, hogy a rúterre csatlakozott valamennyi eszköz ugyancsak támogatja-e a full N szabványt, ugyanis ha mondjuk telefonnal felcsatlakozol a rúterre, amiben csak lite-n szabványú wifi van, akkor a további eszközöket sem fogja valószínűleg nagyobb sebességgel csatlakoztatni. Vargalex nem szokott hülyeségeket írni egyébként.
-
koffer82
csendes tag
válasz
vargalex #25538 üzenetére
Hali!
Nem biztos, hogy neki mernék még állni Luci nélkül szenvedni vele. Ettől a parancssoros pötyögéstől ráz a hideg. Meg valószínű úgyis más megoldás lesz belőle.
Azért köszi, hogy foglalkoztál a dologgal.Annyit még meg tudnál mondani, hogy QoS-sel tudok-e sávszélességet korlátozni? (úgy, ahogy józan paraszti ésszel az ember sávszélességet korlátoz.) A netem 20Mb/s. Csináltam egy guest wifi elérést, ennek akarok 1Mb/s. A guest interface-t hozzáadtam a QoS-ban, beírtam az értékeket és engedélyeztem. Ezek után kb. fele sebességgel ment a net minden elérésen keresztül, még a guest-en is, és nagyon döcögött.
Üdv:
Jan -
vargalex
Topikgazda
válasz
nemdan #25543 üzenetére
Valamit nagyon keversz. Flash-elésnél a felrakandó firmware-t a /tmp-be (azaz ramdrive-ra) tölti le, aminek a flash chip-hez semmi köze! A felrakott firmware minden esetben a flash egy bizonyos memóriacíméről (ez 941ND esetén, ahogy 1043ND-nél is a 0xbf020000 cím) indul. Szóval 2 firmware semmiképpen nem lehet egymás mellett!!!
-
sto1911
veterán
DDWRT alatt nem tudom a prelogin uzenetet kitorolni:
login as: root
DD-WRT v24-sp2 std (c) 2010 NewMedia-NET GmbH
Release: 08/07/10 (SVN revision: 14896)
root@ password:# nvram get rc_startup
echo "" > /tmp/loginprompt#
El van mentve startupnak az nvramba, megsem fut le? Vagy tul hamar futna le es mashol van valami ami felulirja?
-
nemdan
senior tag
válasz
vargalex #25542 üzenetére
Ajjjjjj... nincs a környéken más nem kezdő vagyok már....InSSIDer-t meg legalább 3 éve használok szinte napi szinten mérésekre...Az a baj, hogy az openwrt mellett volt még annyi szabad hely a routerban, hogy felfért mellé még a gyári fw is..mivel hogy amúgy nem is lehetne csak simán visszaflashelni a gyári fw-t openwrt alól..
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nemdan #25541 üzenetére
Az OpenWrt config file-okban tárol minden beállítást, a gyári pedig NVRAM-ban. Így nem lehet ütközés, ugyanis firmware feltöltése esetén a flash újra formázásra kerül.
Hidd el, 10 perc alatt is be lehet kapcsolni egy AP-t.
Nézd meg az inSSIDer 2 programmal a környezetedet! -
nemdan
senior tag
válasz
vargalex #25540 üzenetére
Dehogy jelent, ezt tegnap este 10 perc leforgása alatt megcsináltam, és éppen azért tettem vissza a gyári fw-t mert az openwrt nem engedett 130 Mbitnél nagyobb sebességet állítani..de most már a gyárival sem enged nagyobbat.. valami szemetett hagyott az openwrt... ha hazamentem melóból akkor megpróbálom tftp-vel meg puttyval kipucolni aztán úgy újra a gyárit...
-
nemdan
senior tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
koffer82 #25537 üzenetére
Hi!
Sajnos arra nem tehető fel, ráadásul az én repomban nincs is ilyen csomag. Tehát még ha egyezne is a kernel verzió, akkor sem tudnád feltenni, mert nem együtt fordult (biztosan lennének unknown symbol, stb. hibák).
Ha úgy megfelel, akkor a következő build-hez fordítok ezt is.
Vagy ha ki szeretnéd próbálni, akkor fel kell tenni egy trunk OpenWrt-t (ebben nincs LuCI), vagy BackFire 10.03.1-RC5-től bármelyik jó (előtte lévő verziókban nincs kmod-ath9k-htc csomag). -
droidtech
csendes tag
Hm.. kipróbáltam én is az írás tesztet 600 megás fájllal, ntfs-3g-vel
600+0 records in
600+0 records out
Write speed: 2 MB/ssamba írás kb. 3,500 kbyte/s
ftp írás kb. 2,500 kbyte/s
azt hiszem ideje elgondolkodnom egy ext4-en, mert ez így közel használhatatlan. -
Barohawk
aktív tag
Sziasztok
Van egy ilyen routerem WR1043N
PC-n TL-WN821N usb-s wifi 300Mbs
Illetve van egy laptopom amin 54Mb-s wifi van a problémám az hogy ha egyik gépről a másikra másolok akkor max 400kbyte/s-el megy át a cucc.
Lehet ezen valahogy segíteni.
Speedtest.neten teszteltem a PC-t ott a max letöltés 2,5Mb is megvolt.
Szóval nem tudom hol a gond, vagy lehet hogy nincs is csak ez ennyit tud?Válaszokat előre is köszönöm
-
nemdan
senior tag
Sziasztok! Az előbb feltettem a 10.03.1-es openwrt-t a 941ND-mre, aztán csak simán vissza flasheltem a gyári fw-t (minden akadály nélkül), csak ott van a bibi, hogy az egész rendszer összegabalyodott..most már nincs a gyári fw-ben sem csak max 130-as sebesség az eddigi 300 helyett.. hogyan tudom letörölni csutkára az openwrt-t róla?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
koffer82 #25520 üzenetére
Hi!
OpenWrt alá van ath9k_htc csomag, ami a kívánt firmware-t is tartalmazza.
Ha felteszed a csomagot, valószínűleg elég egy
rm -f /etc/config/wireless; wifi detect > /etc/config/wireless
parancs futtatása a detektáláshoz.
Persze a fenti csomagot csak megfelelő kernel verzió esetén használd!
-
ozz
tag
Sziasztok!
Banális kérdés lesz nektek, én viszont nem tudom 1043nd routernél beállítani hogy usb-n keresztül winchestert használhassak.
Van valahol erről leírás ehez a típushoz?Probálgattam már a router beallitásainál látszik a winchester de mégsem tudom gépről elérni.
Ha tudnátok segítni azt előre is köszönöm!
-
koffer82
csendes tag
Hali!
Először is azért, mert sikerélményem lenne, másrészt pedig az antennakábel veszteségét szeretném kiküszöbölni azzal, hogy az adaptert közvetlenül a nagy antennára szerelem fel.
Amúgy lehet, hogy egy asztali gépre már fel tudtam volna rakni a drivert, de egy routerre... -
SteveBeard
senior tag
válasz
SteveBeard #25518 üzenetére
...na ezt megint benéztem... "alap Openwrt"
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy gyári fw-vel 300-nak látta az inSSIDer az openwrt-vel meg csak 130-as a router.
Az normális, hogy 3 nap után újra indult vagy én rontottam el valamit? -
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #25523 üzenetére
Hy
Elviekben meg van a hiba ami persze szokás szerint nem a routerben keresendő.....
Míg ki volt kapcsolva a wifi az idő alatt beállítottam egy videó/audió jelátlövőt mely ugyan azt a frekit használja mint a router wifije.... hogy melyik csatornát nem tudom de mikor a router csatornáját átállítom akkor jó kivéve a 14 csatorna..... De azt nem hittem hogy két eszköz ennyire el tudja nyomni egymást.......
Köszönöm azért.....
Valrgalex: Hy lehet ez is volt a hiba oka.....
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #25523 üzenetére
Hi!
Eddig is 14-es csatornán használtad? Európában 13-as csatornáig engedélyezett, így könnyen lehet, hogy a kliens oldali eszközöd csak addig látja.
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Vargalex féle fw -t használok és a minap balga módon wifin próbáltam mobillal letiltani a wifit (egyébként nyomós okom volt rá) ami akkor látszólag sikerült is de most ahogy visszakapcsolom akkor sem lát jelet semmi lényegében nem sugároz a router.
/etc/config/wireless fájl tartalma:
Megköszönném a segítséget!
Köszönöm
-
koffer82
csendes tag
Hali!
Szeretnék életre kelteni egy USB Wifi adaptert a routerbe dugva.
TP-Link TL-WN422G -ről van szó.
Eddig kiderítettem, hogy a chipset AR9271, és a driver, ami kell hozzá, az ath9k_htc.
Azt is tudom, hogy a driverhez kell egy firmware (htc_9271.fw), amit be is másoltam a /lib/firmware mappába.
Továbbá letöltöttem a compat-wireless-2.6.39-1.tar.bz2 file-t, ami tartalmazza (?) a drivert.Eddig jutottam. Tudnátok segíteni befejezni?
Köszi,
Janui: alapvetőleg Windows-os vagyok, a Linux-szal még csak ismerkedek, és csak a routeremen fut.
-
raidx
őstag
"Mi az a TeamSpeak?
A TeamSpeak egy hangkommunikációs alkalmazás, mely lehetővé teszi több felhasználó között az egy idejű kommunikációt. Széles körben terjedt el mind az online játékosok, mind azok között a baráti társaságok között, akik nap mint nap szeretnék tartani egymás között a kapcsolatot teljesen ingyen!
Népszerűségének oka, hogy több felhasználós beszélgetés során sem romlik / torzul a hangminőség, valamint, hogy nagyon kevés erőforrást igényel."
-
engusz
veterán
A legújabb firmware-rel eddig csak a Transmission terheléses hiba jelentkezett, de a tegnapi nappal már a Wifis eszközöket is ledobálja, majd elsőre nem, csak másodikra vagy harmadikra engedi csatlakoztatni. A notebook korábban is vacakolt, akkor még betudtam illesztőprogram és/vagy hardver hibának. De most már egy másik géppel (asszem Asus WL-167G USB stick) is dettó ugyanezt játssza.
-
chros
őstag
válasz
HyperMalac #25500 üzenetére
Ez a teamspeak server mire jo a hetkoznapokban? Koszi!
(#25499) RufuszX: igen elviekben mehet, aztan majd meglatod sekerul-e felcsatolni ...
(#25515) vargalex: gratulalok Nektek!
-
vargalex
Topikgazda
Üdv mindenkinek!
Kis információ az alap OpenWrt-t használóknak:
1. A Juhos Gábor által készített luci-app-minidlna bekerült a LuCI repo-ba, így már csomagként is elérhető.
2. Az általam készített luci-app-transmission is bekerült a LuCI repo-ba, így már ez is elérhető csomagként. -
ggaben1
tag
válasz
vargalex #25477 üzenetére
Szia
Biztos bennem van a hiba de nem értem ezt a https belépést. Ennek nem úgy kéne működnie hogy beírom a böngészőbe a dyndns címem majd kettőspont és a port száma?
Mert én így próbálom:
sajátcím.ath.cx:443
de semmi reakció.
Az ftp-t és az ssh-t is simán elérem de ez a luci nem akar összejönni.Előre is köszi.
Üdv
Gaben -
droidtech
csendes tag
Úgy néz ki nálam is a nagy fájlokkal van problémája a routernek. Párszáz megás torrenteknél semmi gond, lassan (ugrál 300k/s - 1,2MB/s között), de lejön. Viszont egy 4GB körüli fájlnál már izzad rendesen, 5-6 körüli loadot generálva, így még ssh-n is 2-3 perc, mire bejutok. a fájlredszer nfts (ok, tudom, h nem a legjobb, de kell a cross-compatibility, mert a samsung tv sajnos nem eszi az ext-t
)
ami érdekes, h nem a transmission, vagy az ntfs-3g eszi a vasat, hanem a kworker.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Neil Watts #25501 üzenetére
Csak x86-ra (illetve x86-64-re) van Teamspeak. Binárisan nem kompatibilis a MIPS architektúrával (forrás pedig nem letölthető, tehát esély nincs a fordításra).
-
válasz
HyperMalac #25500 üzenetére
de linux rendszerekre van TS. Szedd le az oldalukról, indítsd el, majd meglátjuk mi lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Formula-1
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- National Geographic - Manfrotto fotós hátizsák
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3286
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest