- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badb0y
addikt
Eddig tudtam 300M-en csatlakoznia routerre, de múlt hét óta csak 130M, és nem megy feljebb. Mitől lehet ez, hogy megszűnt a 300M ? Illetve mit kellene csinálni, hogy ismét legyen ?
A wifi kártya beállításaim a következők a laptopon.
Chanel width 2,4, és 5.2 is auto
n mode enabled
adhoc channel 11
qos mode wmm enabled
fat channel intolerant enabled
mixed mode protection cts to self enabled
preferred band 2.4
roaming agressivness medium
transmit power highest
wireless mode abgWifi beállítások a routeren:
root@OpenWrt:~# cat /etc/config/wireless
config 'wifi-device' 'radio0'
option 'type' 'mac80211'
option 'macaddr' 'xxxxxxxxxxxxxxxxx'
option 'hwmode' '11ng'
list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
option 'disabled' '0'
option 'channel' '5'
option 'htmode' 'HT40+'
option 'txpower' '1'
option 'country' 'HU'
config 'wifi-iface'
option 'device' 'radio0'
option 'mode' 'ap'
option 'ssid' 'Home'
option 'network' 'lan'
option 'key' 'xxxxxxxxx'
option 'encryption' 'psk2' -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, nemrég lecseréltem a torrent kliensemet (qbittorrent-re inkompatibilitási okok miatt), és azóta nagyon szeleburdi a netem (bár nem mindig): max-ra felmegy a sebesség, tartja magát pár percig, utána el kezd csökkenni, majd megszűnik teljesen, majd pár perc múlva visszajön.
Amit észrevettem, hogy ez a kliens jóval több kapcsolatot lát, mint a régi (van, hogy ugyanannál a torrentnél a régi pár százat látott, ez meg több ezret).
A max kapcsolatok száma a dd-wrt-ben 16384-re van állítva, és 2-3ezernél szokott lenni töltés közben.
Amit látok, hogy a szabad ram nagyon alacsony töltés közben (23% körül van, router újraindításkor pedig 36% a szabad ram).
Itt egy kép a státuszról.
Netem 25mbit chello, előző kliens a halite volt, DD-WRT v24-sp2 (06/14/11) std van fent.
Mivel lehetne ezt megoldani?
Esetleg a ram bővítés segítene?
Vagy nem a router problémája? -
neduddki
nagyúr
HI!
NEW rekord: 1d 20h 26m 30s es meg el a wan:- )
udv
neduddki
-
_seth_
veterán
A következő problémám lenne:
Adott egy 1043ND és egy 340GD TP-Link router és WDS-t szeretnék beállítani, tud valaki egy működő leírást ehhez?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tejeskifly #24373 üzenetére
Hi!
A box a routertől DHCP-n kér IP-t? Ha igen, akkor Luci-ban a Static leases-nél rögzítheted a MAC címéhez.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tejeskifly #24383 üzenetére
Hi!
Ha az én build-emet használom, akkor luci: https://tp_link_wan_cime, putty-ba ssh-n szintén a WAN IP-n 2222-es porton.
-
glugi
aktív tag
Sziasztok!
Korábban már írtam, hogy néha-néha megszakad a net (főleg ha kihasználom a teljes letöltési sebességet vagy a hozzá közeli értéket - ez egyébként kemény 6 Mbit).
A log ilyenkor ezt írja:Mar 9 19:33:20 OpenWrt daemon.info pppd[852]: No response to 5 echo-requests
Mar 9 19:33:20 OpenWrt daemon.notice pppd[852]: Serial link appears to be disconnected.
Mar 9 19:33:20 OpenWrt daemon.info pppd[852]: Connect time 416.4 minutes.
Mar 9 19:33:20 OpenWrt daemon.info pppd[852]: Sent 283048800 bytes, received 932890558 bytes.
Mar 9 19:33:20 OpenWrt daemon.err miniupnpd[2034]: ioctl(s, SIOCGIFADDR, ...): Cannot assign requested address
Mar 9 19:33:20 OpenWrt daemon.err miniupnpd[2034]: Failed to get IP for interface pppoe-wan
Mar 9 19:33:20 OpenWrt daemon.warn miniupnpd[2034]: SendNATPMPPublicAddressChangeNotification: cannot get public IP address, stopping
Mar 9 19:33:20 OpenWrt user.info firewall: removing wan (pppoe-wan) from zone wan
Mar 9 19:33:21 OpenWrt user.notice miniupnpd: removing firewall rules for pppoe-wan from zone wan
Mar 9 19:33:23 OpenWrt daemon.notice pppd[852]: Connection terminated.
Mar 9 19:33:53 OpenWrt daemon.info pppd[852]: PPP session is 5723
Mar 9 19:33:53 OpenWrt daemon.warn pppd[852]: Connected to 00:90:1a:a1:ea:44 via interface eth0.2
Mar 9 19:33:53 OpenWrt daemon.info pppd[852]: Using interface pppoe-wan
Mar 9 19:33:53 OpenWrt daemon.notice pppd[852]: Connect: pppoe-wan <--> eth0.2
Mar 9 19:33:54 OpenWrt daemon.notice pppd[852]: PAP authentication succeeded
Mar 9 19:33:54 OpenWrt daemon.notice pppd[852]: peer from calling number 00:90:1A:A1:EA:44 authorized
Mar 9 19:33:54 OpenWrt daemon.notice pppd[852]: local IP address xxxx
Mar 9 19:33:54 OpenWrt daemon.notice pppd[852]: remote IP address xxxx
Mar 9 19:33:54 OpenWrt daemon.notice pppd[852]: primary DNS address xxxx
Mar 9 19:33:54 OpenWrt daemon.notice pppd[852]: secondary DNS address xxxx
Mar 9 19:33:54 OpenWrt user.notice ifup: Enabling Router Solicitations on wan (pppoe-wan)
Mar 9 19:33:55 OpenWrt user.info firewall: adding wan (pppoe-wan) to zone wan
Mar 9 19:33:57 OpenWrt user.notice miniupnpd: adding firewall rules for pppoe-wan to zone wanIP-t én írtam át xxx-re. Na most ez mit jelent, döglődik a modemem (d-link dsl-360r) vagy valamit állítanom kellene a routeren?
Köszönöm előre is -
blasius10
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #24381 üzenetére
próbáltam routert újraindítani,vinyót is mindent..:/
-
amargo
addikt
Én ezt nem értem.
Már jó ideje hozzá sem nyúltam a router-hez erre ma, 5 percenként eldobja a wifi kapcsolatot.. -
-
G R 3 G
tag
válasz
Intruder2k5 #24324 üzenetére
Az lesz, garancia, hátha cserélik.
-
tejeskifly
aktív tag
Ja igen, most hogy elköltöztettem a routert a szobámból, az ip tv boxhoz, így most mit kellene beírnom a böngészőbe, vagy puttyba, hogy elérjem a routert? (most arra a routerre vagyok kötve, amire a tp-link is)
-
tobias40
veterán
Nincs olyan fórum ahol a ddwrt-vel részletesen foglalkoznak magyarul?
Nem akarok itt senkit "zaklatni"fölöslegesen..Nem találtam ilyet..
-
blasius10
csendes tag
Sziasztok! Valaki segítsen légyszíves! Megadottak szerint formáztam a vinyót, de nem lehet csatolni, látszik h dev/sda1-2-3, de mikor rányomo h enable és menteném akkor megáll az etc/config/fstabnál..mi ttudok cisnálni?:/ mert így ugye nem megy...
-
woodworm
veterán
válasz
McKalton #24345 üzenetére
Nekem is maradt alapbeállításokon a Transmission (vargalex v0.92)
A netem 6/1,5 Mb-es, seedben 185 torrent, 200 GB, átlagosan a feltöltési sávszélességem 90%-ban kihasználva (14-15 GB visszamegy), Load: 0.44 0.51 0.71A filmeknél nagyon csalóka tud lenni a helyzet, ugyanis hiába magas a seed/leech, sokan részlegesen töltik le a torrentet és így a leecherek nagy rész is seeder. Érdemes megnézni az adatlapokat és ha gyanúsan sok a 98-99%-os, akkor ott nem sok babér terem seed szempontjából.
-
raidx
őstag
válasz
Ha csatlakozott a kütyüd egyszer akkor látod a MAC címét is. A DHCP and DNS, Active Leases résznél.
A DHCP and DNS fülön a Static Leases résznél +add, az új sorban középen a MAC-Address lenyitása után a listából kiválasztod a kütyü MAC címét, nevet adsz neki vagy hagyod a felajánlottat, és IPv4-Address alatt vagy kiválasztod, vagy a a lenyitás után a Custom választásával megadod a kívánt IP címet. Ha custom volt kell egy restart, hogy a kütyü az új címet megkapja. Ettől kezdve az ott szereplő IP címe lessz a kütyüdnek. Ez addig marad, míg a roter nem kap hideg resetet amikor is minden beállítást elfelejt.
Eddigi tapasztalatom alapján nem váltogatja a címeket a router, ha csak valami ütközés nem alakul ki. De biztosabb lefoglalni a kütyünek egy állandó címet.
-
woodworm
veterán
válasz
A Network >> DHCP and DNS >> Advanced Settings fülön a "Max. DHCP leases" értéke nekem unlimitedre van állítva. Gyakorlatilag szeptember óta nem változott a gépek IP címe.
-
nimfas
addikt
válasz
Nem lehet esetleg a boxnak fix ip-t adni?
Én fix címet adtam a medialejátszónak, és így nincs gond....
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Maximusz #24371 üzenetére
Kipróbáltam újra 10.0.0.1-es címmel (most 8 bites maszkkal), de sajnos így sem megy.
viszont most jobban megfigyeltem a jelenséget (wan-csatlakozás,nem csatlakozás)
ha a satus (első) oldalra megyek, ott azt írja ki, hogy "? not connected" - ahol egyébként kiírja a wan csatlakozás státuszát, viszont ha az interfaces oldara megyek, ott meg kiírja, hogy csatlakozott (még a külső ip-t is írja, meg a maszkot, meg hogy összesen 3 csomag forgalom volt, és se több, se kevesebb, ami nem is változik a későbbiekben, mert ugye nincs wan oldal felé nyitás)....
lehet, hogy ez segít a probléma lokalizálásánál, azért bátorkodtam leírni... most 192.168.10.1-es címen, 16 bites maszkkal simán megy....
-
Maximusz
aktív tag
válasz
doberman #24355 üzenetére
igen, most kipróbáltam azt is, kapja is a címeket a dhcp-től, ha átállítom 10.0.0.1-re, de nem csatlakozik valami miatt a wan oldal automatikusan, de ezen lehet segíteni egy reconnect gomb megnyomásával, és máris kap a szolgáltatótól IP-t... (bár ez is fura, hogy nem automatikus... , talán azért mert nem észlel kérést a lan oldal felöl?)
miután megvan a 10.0.0.1 (hálózatban minden gép kap normálisan 10.0.0.x-es címet, kipróbálta 8 16 és 24 bites maszkkal is), de kifele nem lát
- kifele = wan oldalra
- most visszaállítottam 192.168.1.1-re, megy, átállítottam 192.168.1.10-re, és még mindig megy (a megfelelő újraindítás után)
szimpatikus lett volna a 10.0.0.0/16-os hálózat, de úgy látom, valami miatt nem lehet ezt megvalósítani nálam
- csak azt nem tudom miért... -este egy segítőkész fórum társ, elküldte a saját routeréről készült screenshot-okat (1043 az is)., és nála működik a 10.0.0.0/24-es hálózat. Ami a legszembetűnőbb eltérés, hogy Ő nem Vargalex féle fw-t használ, hanem egy korábbi trunk-ot.... -minden esetre érdekes.
Amiért ragaszkodnék a 10.0.0.0/24-es hálózathoz az a VPN bekonfigurálása, hogy itthon ilyen címeket osszon, és távolról is ilyen címekkel dolgozhassak (ne azzal a hosszú 192.168.10.x-es címekkel
)
Vargalexnek ha lesz egy kis ideje, majd mondanál rá valamit, hogy mi lehet a gond - szerinted ? vagy hogy mit lenne érdemes kipróbálnom.
THX
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tejeskifly #24366 üzenetére
Hi!
Az Internal IP Address-be az IPTV IP címét be kell még írni, különben a router nem tudja, hova kell továbbítani a csomagot.
-
blasius10
csendes tag
Sziasztok! Nekem is a partícionálással van gondom illetve az usbvel vargalex féle verzió van fönt, egy 640gb-os vinyót akarok rádugni...formázást megcisnálta végre, viszont a mount pointsnal ha enable-t kipipálom dev2-nél és save&apply-t nyomok, akkor mindig léynegében "kifagy" etc/config/fstab szövegnél...hiába áramtalanítok rebootolok stb...ennél mindig megakad.. de ha mást módosítanék ezn a fájlon mási kmenüpontnál akkor is ennél ez "kifagy" a többi viszont nem...:/
így nem is teszi be a mounted filesystemsbe..
-
tobias40
veterán
Hol lehet a routerben beállítani hogy site-to-siteal lehessen ftp-ről a vinyóra letölteni?
Ddwrt van még mindíg... -
mgrincs
tag
válasz
tejeskifly #24327 üzenetére
Az /etc/config/network tartalma alapértelmezetten:
config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '1'
option 'ports' '1 2 3 4 5t'
config 'switch_vlan'
option 'vlan' '2'
option 'ports' '0 5t'ebből a linked alapján ilyet kellene csinálni:
config 'switch_vlan'
option 'vlan' '1'
option 'ports' '2 3 4 5t'
config 'switch_vlan'
option 'vlan' '2'
option 'ports' '0 1 5t'Így mennie kell, de miért nem próbálod ki a vargalex által linkelt egyszerű port forwardot?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tejeskifly #24363 üzenetére
Hi!
Esetleg ezt nem próbáltad? Természetesen VLAN-ozni is lehet (akár Luci-ban is a Network->Switch menüpontban).
-
tejeskifly
aktív tag
Úgynézki invitel jóvoltából nemsoká 50/50-es netem lesz
A kérdésem az, hogy ezt bírja-e a router?
#24263: minidlna-t használok, csak érdekelt miben jobb
Illetve ERRE a kérdésre, még mindig nem találtam választ, ha esetleg valakinek van ötlete meghallgatom
-
tobias40
veterán
Flashfxp-vel ftp-ről szeretnék a router vinyójára letölteni,a két ablakban látom is az ftp server tartalmát a másikban a router vinyójáét.
Mikor elindítom a letöltést a könyvtárat létre hozza vinyómon de tovább nem folytatja a letöltést!
Vmi olyat ír ki hogy site-site-ra nem engedélyezett az átvitel.Mi lehet a gond?
-
tobias40
veterán
Már látom hogy a böngészőbe kell beírni és látom a tartalmát!
Már csak az kellene hogy a popi-m is lássa és lejátsza a tartalmát!Erre kellene még egy megoldás és akkor teljesen meg leszek elégedve a ddwrt-vel.
Szűröm a facebook-t időre is ,korlátozom az elérés ip-re szűrve 0-24 óráig stb..Üdv!
-
tobias40
veterán
válasz
deminos #24356 üzenetére
Köszi megpróbálom!
Nekem arra kellene hogy a vezetéken felcsatolt popi a-210 média lejátszóm lássa ezt a vinyót és lejátsza az ott levő hd filmeket!
Ezért nem elég az ftp,a samba-t is próbáltam beüzemelni de nem látja a lejátszóm a vinyó tartalmát!Az ftp-t total commanderrel éred el?
-
deminos
aktív tag
válasz
tobias40 #24353 üzenetére
Nekem is ugyanez a firmware van fent, de én még nem használtam vinyót az USB-n, csak pendrive-ot.
Most ki is próbáltam gyorsan és működik rendesen, bár nekem is azt írja, hogy Status: Not mounted, de ezzel nem kell törődni.
A továbbiakban a NAS fülön tudod állítgatni a dolgokat.
Az alábbi képen látható részen beállítod a neked megfelelő dolgokat és ftp-n keresztül máris eléred a vinyót. Alaphelyzetben ez az ftp://192.168.1.1:21/
Úgy tudom, hogy a dd-wrt-ben csak ftp van.
Sajna én sem vagyok okosabb a témában, mert még kezdő dd-wrt-s vagyok.
Remélem azért tudtam segíteni.Ui.: Egyébként, ha jól tudsz angolul, akkor ez az oldal nagy segítség lehet. http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/USB_storage
-
doberman
senior tag
válasz
Maximusz #24354 üzenetére
azt mondod, hogy pl c osztályú "belső" címmel megy? a 10.0.0.1 -es a osztályú címmel nem megy? érdekes.. (most itthon "nagy üzem megy" az egész család a neten lóg.. de ki fogom próbálni amint "magam" maradok itthon. )
jut eszembe: ...az „A” osztályú hálózat maszkja általában 255.0.0.0..
forrász
-
-
deminos
aktív tag
-
tobias40
veterán
válasz
Kicsirics77 #24349 üzenetére
Igen láttam,de várnám még a megoldást...
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Kicsirics77 #24342 üzenetére
DD-Wrt-t nagyjából 6-7 éve próbáltam egy Asus WL-550gE-n, úgyhogy igazából nem ismerem. Viszont mintha itt azt olvastam volna, hogy az NTFS támogatás valóban nincs benne alapból (majd az azt használók legfeljebb megcáfolnak). Az egy dolog, hogy a partíció típusát felismeri, ahhoz nem kell filerendszer driver, elég egy azonosítót kiolvasni a partíciós táblából.
-
RexpecT
addikt
Ki kellett cserélnem a hosszabbítót amibe a router és a külső winyó volt dugva, mondom előtte kilövöm a konfigfelületen a torrentet, miután visszaállítottam, tök üres a transmission/done mappa
-
tobias40
veterán
válasz
Kicsirics77 #24339 üzenetére
Nem láttam formázási lehetőséget a ddwrt-ben,igaz csak az usb-s résznél kerestem..
Muszáj a routerrel formázni,nem elég ha ntfs-re van formázva gyárilag előtte?
Utólag lehet feltenni rá vmi progit ami megformázza?(már ha másképp nem megy)ide mit kell beírni?
Run-on-mount Script Name:
én csak adtam neki egy nevet. -
lcee79
addikt
Még egy olyat kérdeznék, hogy a mostani firmware óta felismerik az eszközök dlna eszközök közt a routert, ki akartam próbálni, hogy rárakok egy vinyót, de nem történt semmi...
Gondolom kellene valamit csinálni (beállítani a routerben, vagy telepíteni valamit vagy vinyót esetleg más típusra formázni v akármi?) hogy lejátszhatók legyenek a rajta tárolt médiák?
De mit és hogy? Ha valaki tudna ebben segíteni...Thanx!
-
tobias40
veterán
válasz
Kicsirics77 #24337 üzenetére
Nekem a ddwrt-vel könnyebb a korlátozásokat beállítani ezért kellene erre megoldás.
Felismeri a vinyót ahogy láthattad,de nem mountolja fel.
Sztem nem mindenki használ openwrt-t,sőt tovább megyek elvileg a gyárival is mennie kellene ha már alapból van rajta usb,vagy nem??Nem tudom mi az a ntfs-3g,hol találok esetleg leírást magyarul,hogyan kell fel mountolni ddwrt-re?(én nem találtam)
-
Kicsirics77
veterán
válasz
tobias40 #24336 üzenetére
tegyél fel openwrt a vargalex félét és ott simán lehet csatolni illetve particionálni ext particióra
nálam azzal az 500 gigás és az 1 terás is tökéletesen mentigazándiból arra tippelnék,hogy az ntfs-3g nincs a routerre telepítve
de lehet hülyeséget beszélek
nálam extre lett formázva mert megy a torrent éjjel-nappal -
tobias40
veterán
válasz
Kicsirics77 #24335 üzenetére
Ez:
Segítenétek hogyan kell ddwrt-re felcsatolni az usb-s vinyót?
Disk Info
--- /dev/sda
Block device, size 1.819 TiB (2000398934016 bytes)
DOS/MBR partition map
Partition 1: 1.819 TiB (2000396746752 bytes, 3907024896 sectors from 2048)
Type 0x07 (HPFS/NTFS)
NTFS file system
Volume size 1.819 TiB (2000396746240 bytes, 3907024895 sectors)
Status: Not mountedRestart volt már routernél és vinyónál is.
DDWRT van fent!Mi lehet a baj?
-
-
lcee79
addikt
Hi!
Van egy TP-Link WR1043ND routerem...
Nem tudom ilyen hiba már volt-e valakinél de számomra megoldhatatlan a probléma
a routerbe belépéskor a következő a hibaüzenet
-semmi jelszót nem tudok beírni mert ez jön be,
-előzőleg sem írtam be semmit,
-többször reseteltem a routert
-mindegyik böngészővel ezt csinálja
-és a PC-t is újratelepítettem mióta ezt írja és semmi...
Van egy laptop is amiről viszont be tudok jelentkezni...
ha megváltoztatom a jelszót és bármit is csinálok a PC-n továbbra is ez az üzenet fogadHa valaki tud mondja meg hogy tudok ebből kijönni...
KB fél éve megvan a hibaüzenet a gépemen -
sb
veterán
Sziasztok!
Az utóbbi időben megpróbáltam 1-2 N-es eszközzel felcsatlakozni, de valami miatt nem ment.
DD-WRT van fent, NG mixed módra állítottam, de csak G-vel csatlakozik fel pl. a Samsung SGS. Only N-nél nem is tud felcsatlakozni. Laptopról sem megy valamiért.
Mit nem állítottam be jól?
Köszi! -
McKalton
tag
Szia
Nekem az alap vargalex féle fw beállításia vannak hétvégén leszedtem 3 filmet. Elég jól le is jöttek egy éjszaka alatt viszont feltölteni alig töltött vissza. Pedig direkt olyan filmeket szedtem le, amit sokan szedtek éppen.
Kérdés vajon hogy lehet többet kihozni ebből a dolgoból?
-
tejeskifly
aktív tag
Na, asus WL500GP esetén így oldotta meg a srác, az iptv gondot:
A kérdésem az lenne, hogy ezt hogy tudom úgy módosítani, hogy működjön nekem is
(az írás sem mai...) -
chros
őstag
válasz
mgrincs #24288 üzenetére
Az en beallitasaim most ezek: 40/20 Mbps-os nettel:
- open file limit (32)
- cache meret (2MB)
- upload slots per torrent (5)
- peer limit per torrent (40)
- total peer limit (200)
- upload speed (1024 KB)
- download speed (2048 KB)Seed-elesre hasznalom, csak addig toltok a routerrel, amig le nem jott a seed-elni valo (minden mast laptopon vagy asztalin toltok). Jelenleg 58 torrent van.
Kivancsi lennek, hogy masnal ezek az ertekek milyenek ....
-
blasius10
csendes tag
Na sajnos még mindig babrálok az usb-s meghajtóval... dev/sda1 et engedélyeztem elvileg stb..de hol érem el mien címen?:$ + nem látom mount point filesystemsben csak mount pointsnál enable-val..pls:$ köszönöm!
-
válasz
G R 3 G #24323 üzenetére
Az a sz@r helyzet áll fenn, ha a sys led egy pillanatra sem fel villan fel, akkor könnyen lehet, hogy már a soros port sem segít! De ez igen ritka eset, én még nem találkoztam ilyennel, és Alex is mintha egy ilyen esetről írt volna eddig. Amúgy nem garos már? Ha igen, vidd vissza!
-
G R 3 G
tag
válasz
Intruder2k5 #24322 üzenetére
Igen, Sys LED már nem villan fel, ezért gondolom, hogy már csak max. a serialport segíthet.
-
válasz
G R 3 G #24321 üzenetére
Nem értek annyira az OpenWrt-hez, nem tudom, hogy egy ilyen elírással mennyire lehet kinyírni, de a soros portos dolog az tökéletesen működik, ha csak nem törölt bele a bootloader-be, de majd várd meg Alex-et, hogy mit mond Ő erre...?! Én minden esetre még nem írnám le! Amúgy mi a jelenség? Amikor bedugod, utána a sys led egy pillanatra sem villan már fel?
-
G R 3 G
tag
Sziasztok megint!
Assszem sikeresen kinyírtam az egyik rootfs erase-zel a routert, mert csak simán root-ot írtam...Úgyhogy csak olyan kérdésem lenne, hogy levélnehezéken kívül használhatom-e újra routerként a jövőben? Nem tudom ez a sorosportos dolog mennyire működik.
-
doberman
senior tag
válasz
Maximusz #24318 üzenetére
csak kérdés volt, már csináltam luci alól is, nano- val is... mindkettővel jó volt az eredmény...
tehát minden frankó csak épp nem müxik... hmmm... én magamból indulok ki, amit el lehet írni azt elírom... : ha én csináltam volna biztos valami elírás lenne... valamelyik conf-ban...
( nálam a vpn készítésénél a szisztematikus hiba volt a /etc/config/network tap0 eszköznél
a firewall-ban volt.... de itt idáig még nem értél el... nincs routolás... akkor network...)
szerintem...z
-
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #24315 üzenetére
ok, addig is - neked van openvpn csomag a routereden? - mekkora terhelést okoz kb a routeren folyamatos futás mellett?
én kb 1 éve próbáltam, de akkor folyamatos 1-es load-ot tolt a processzorra, és így a többi szolgáltatás nem futott megfelelő gyorsasággal, ezért töröltem
- de újra szeretnék (kísérletezni, mert azt mondják, hogy megy alacsonyabbal is)
-
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #24313 üzenetére
keresgéltem a fórumban, de még nem találtam meg, hogyan oldotta meg..
vpn-t szeretnék készíteni, és az itt található leírásban azt kérik ,hogy tegyük át a 192.168.x.y-os címet valami teljesen másra - ezért gondoltam a 10.0.0.1-re... - ha valaki esetleg tudja a megoldást, kérem szépen ne tartsa magában (sokáig)
-
-
Maximusz
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #24311 üzenetére
ok, igazad lehet, bár a megvalósít(hatós)ága mégis érdekelne... -most azzal próbálkoztam, hogy ne 192.168.1.1-es hálózatban legyek, hanem a 10.0.0.1-es címen érjem el a routert, 16 bites alhálózati maszkkal... - dhcp-t is átírtam, a tűzfal szabályokat is (az összes 192.168.1.x-et 10.0.0.x-re), és újraindítottam a routert... a következőt tapasztaltam : - dhcp oszt új ip-t (10.0.0.x-eset), a luci bejön a 10.0.0.1-en, mintha fel is csatlakozna a wan oldal automatikusan (kap ip-t pppoe-n keresztül), de nincs átjárás a lan (belső hálózat), és a wan csatlakozó között...
összesen csak a /etc/config/network;dhcp;firewall fájlokat módosítottam (ésszerűen)
szerintetek mi lehet mégis a gond, miért nincs NATolás ?
-
válasz
Maximusz #24309 üzenetére
Szerintem ezt felesleges ennyire túllihegni! Gondolod, hogy ha valaki megtudja a MAC címeidet, majd feltöri a WPA2-AES WiFi-det, akkor annak gondot fog jelenteni sniffelni a jelszavadat, amikor mondjuk belépsz a LuCI-ba? Meg aztán kit érdekelne ez ennyire, hogy ilyen energiát fektessen bele?
-
tobias40
veterán
erre vki?
Vagy ha itt nem jó helyen kérdem,akkor hol érdeklődjek?
Ez a roueterem topikja,igaz nem openwrt de hát.. -
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #24251 üzenetére
Gratulálok hozzá!
gondolkodtam, hogyan lehetne védeni a routert a betolakodók ellen (ha véletlenül lenne ilyen)..
statikus IP címkiosztást már használunk itt egy páran MAC cím alapján, de van-e lehetőség statikus MAC címtábla bejegyzésekre is, ahol megadhatjuk, hogy az általunk ISMERT mac címeket tegye mondjuk a vlan 2-be, és ha valaki idegen, mégis beférkőzik a hálózatba (akár még DHCP címet is kap), akkor ő az alapértelmezett vlan 1-be kerüljön?
-
pottika
csendes tag
Helló!!
tp-1043nd router vargalex-es openwrt-m van. Próbálkoztam egy print szerverrel. Az nem sikerült, de hidaltuk. Most mivel szabad maradt az usb, arra gondoltam dugok rá egy pendrive-ot, és megpróbálkozok egy http server beállításával. Ott tartok, hogy a az usb életre kelt, ntfs file rendszerrel, winXP egyből látja a hálózaton (ftp-t nem próbáltam). Olvasgattam, és leírások alapján belefogtam egy apache telepítésébe...
Nem sikerült neki, arra hivatkozva, hogy talán nem kompatibilis az ezközzel. Nem is telepítette. Azonban a 71% szabad helyből maradt 7%, 56kb.. Nem tudom ez hogy lett, mit tett fel (mit törölHETNÉK), de törölni sem enged (sehol) a kevés helyre hivatkozva, mind amellett (mert hamár akkor) hogy a miniDNLA configját sem engedi módosítani. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e más útja hogy szabadhelyet kreáljak, vagy újra kell húznom az egészet, és kezdeni mindent előröl? Illetve van-e másik módja http server indításának? -
zso73
veterán
Van már új Vargalex rom ?
-
tobias40
veterán
Segítenétek hogyan kell ddwrt-re felcsatolni az usb-s vinyót?
Disk Info
--- /dev/sda
Block device, size 1.819 TiB (2000398934016 bytes)
DOS/MBR partition map
Partition 1: 1.819 TiB (2000396746752 bytes, 3907024896 sectors from 2048)
Type 0x07 (HPFS/NTFS)
NTFS file system
Volume size 1.819 TiB (2000396746240 bytes, 3907024895 sectors)
Status: Not mountedRestart volt már routernél és vinyónál is.
Mi lehet a baj?
-
vzoli1987
aktív tag
no ez mi lehet
ez azután történt miután felraktam az usbutils csomagot
azóta nincs semmi felület wifi megy
most már az ssh sem jön elő lehet restart lesz a végemintha eldobta volna a pendriveot
ls: ./config: Input/output error
ls: ./dropbear: Input/output error
ls: ./firewall.user: Input/output error
ls: ./init.d: Input/output error
ls: ./inittab: Input/output error
ls: ./minidlna.conf: Input/output error
ls: ./rc.d: Input/output error
ls: ./shadow: Input/output error
ls: ./uci-defaults: Input/output error
ls: ./ushare.conf: Input/output error
ls: ./fw_env.config: Input/output error
ls: ./passwd-: Input/output error
ls: ./blkid.tab: Input/output error
ls: ./extroot.md5sum: Input/output error
ls: ./shadow-: Input/output error
ls: ./uhttpd.key: Input/output error
ls: ./uhttpd.crt: Input/output error
ls: ./ethers: Input/output errordmesg meg ezt dobta volna ki
65542: block 262177: comm ls: unable to read itable block
[1021555.000000] sd 0:0:0:0: [sda] Result: hostbyte=0x00 driverbyte=0x08
[1021555.010000] sd 0:0:0:0: [sda] Sense Key : 0x5 [current]
[1021555.020000] Info fld=0x0
[1021555.020000] sd 0:0:0:0: [sda] ASC=0x20 ASCQ=0x0
[1021555.020000] sd 0:0:0:0: [sda] CDB: cdb[0]=0x8: 08 0c 2b 13 02 00
[1021555.030000] end_request: I/O error, dev sda, sector 797459
[1021555.040000] sd 0:0:0:0: [sda] Result: hostbyte=0x00 driverbyte=0x08
[1021555.040000] sd 0:0:0:0: [sda] Sense Key : 0x5 [current]
[1021555.050000] Info fld=0x0
[1021555.050000] sd 0:0:0:0: [sda] ASC=0x20 ASCQ=0x0
[1021555.060000] sd 0:0:0:0: [sda] CDB: cdb[0]=0x8: 08 0c 2b 15 02 00
[1021555.060000] end_request: I/O error, dev sda, sector 797461
[1021555.070000] sd 0:0:0:0: [sda] Result: hostbyte=0x00 driverbyte=0x08
[1021555.080000] sd 0:0:0:0: [sda] Sense Key : 0x5 [current]
[1021555.080000] Info fld=0x0
[1021555.090000] sd 0:0:0:0: [sda] ASC=0x20 ASCQ=0x0
[1021555.090000] sd 0:0:0:0: [sda] CDB: cdb[0]=0x8: 08 0c 2b 17 14 00
[1021555.100000] end_request: I/O error, dev sda, sector 797463
[1021555.100000] sd 0:0:0:0: [sda] Result: hostbyte=0x00 driverbyte=0x08
[1021555.110000] sd 0:0:0:0: [sda] Sense Key : 0x5 [current]
[1021555.120000] Info fld=0x0
[1021555.120000] sd 0:0:0:0: [sda] ASC=0x20 ASCQ=0x0
[1021555.120000] sd 0:0:0:0: [sda] CDB: cdb[0]=0x8: 08 0c 2b 19 12 00
[1021555.130000] end_request: I/O error, dev sda, sector 797465
[1021555.140000] EXT4-fs (sda2): previous I/O error to superblock detected
[1021555.140000] sd 0:0:0:0: [sda] Unhandled sense code
[1021555.150000] sd 0:0:0:0: [sda] Result: hostbyte=0x00 driverbyte=0x08
[1021555.160000] sd 0:0:0:0: [sda] Sense Key : 0x9 [current]
[1021555.160000] Info fld=0x0
[1021555.160000] sd 0:0:0:0: [sda] ASC=0x4 ASCQ=0x0
[1021555.170000] sd 0:0:0:0: [sda] CDB: cdb[0]=0xa: 0a 04 2a d3 02 00
[1021555.180000] end_request: I/O error, dev sda, sector 273107
[1021555.180000] EXT4-fs error (device sda2): __ext4_get_inode_loc:4729: inode #65593: block 262184: comm ls: unable to read itable block
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Synology NAS
- OLED TV topic
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- 8 GB-os Quadro RTX 4000 kártyák - garanciával
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest