- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
Ha ezt felteszem és előtte csináltam biztonsági mentést a régi rendszeremről,ha vissza teszem a mentésemet az új telepítése után akkor minden beállítást visszarak?
Belépési jelszó,tűzfal beállítások,korlátozások,vinyó mount dinamikus ip-k kiosztása nevekhez párosítva stb..:Mennyire béta az még %-ban,vargalex?
Köszi a munkádat..
-
SteveBeard
senior tag
Szia!
Megnéztem a videót, sajnos én már nem jutottam el idáig. Ha elindítottam a transmissiont újraindulás lett a vége. Nagyon sajnálom, mert egyébként nagyon egyben van ez a firmware.
Visszaraktam én is az 1.02-t és csináltam egy kis tesztet vele. Megkínoztam, de bírta.
Feltöltöm valahova, ha érdekel. -
doberman
senior tag
válasz
DiabloCorsa
üzenetére
szia.
hibás az ip cím... az biztos.
-
chros
őstag
válasz
energiezolee
üzenetére
A vargalex v1.02.1 elerese:
- http://1043nd.uw.hu (ezen belul ./trunk/ar71xx/ , a factory-t szedd le, ellenorizd az md5 checksum-ot)
- ha felraktad, akkor az '/etc/opkg.conf' 1. sorat ki kell cserelni erre (ha mas csomagokat szeretnel is installalni):
src/gz snapshots http://1043nd.uw.hu/trunk/ar71xx/packagesUi: es koszonet Alex-nek, hogy elerhetove tette ezt a regebbi verziot!
-
DiabloCorsa
őstag
-
deminos
aktív tag
válasz
deminos
üzenetére
Valaki erre esetleg, pls.
http://prohardver.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_25692-25692.html
-
miroon
aktív tag
Hali.

Szeretném telepíteni az rTorrentet a routeremre. Be is logoltam ssh-n adtam is a parancsot.
opkg install http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/rtorrent_0.8.6-1_ar71xx.ipk
Aztán írta,hogy kell neki a libtorrent,libsigcxx és az xmlrpc-c-server.
A libtorrent és a libsigcxx szépen felment..de az xmlrpc-c-server nem akart,valami " xmlrpc-c" függőséget hiányol.
Ennyit ír:
root@OpenWrt:~# opkg install http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/xmlrpc-c-server_advanced_r2233-1_ar71xx.ipk
Downloading http://vargalex.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/xmlrpc-c-server_advanced_r2233-1_ar71xx.ipk.
Installing xmlrpc-c-server (advanced_r2233-1) to root...
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for xmlrpc-c-server:
* xmlrpc-c *
* opkg_install_cmd: Cannot install package xmlrpc-c-server.Valaki okos,van valami ötlet?

u.i: PtokaX akkor várható elöbb-utóbb openwrt-re? Nekem is szükségem lenne rá

-
chros
őstag
válasz
SteveBeard
üzenetére
Nos, kesz lett a hdd iras teszt video 1.1.1b2-n: [link]
Ami erdekes az 1.02.1-hez kepest:
- amig a transmission nem indul el, addig kisebb a load a beta2-n
- 1.02.1-en az irasi sebesseg sokkal kiegyensulyozottabb: 22MB/s mg nincs seed, utana 13MB/s ; ez ingadozik a beta2-n: 18MB/s, 25MB/s
- es ami nagyon erdekes a beta2-n az kb 39:00-nal van: leallitottam a felvetelt mar (kb 2 percet allt), mikor eszrevettem, hogy megy fel a load !!!
Ugyanezt lehetett latni nalad is az 1.1-es video-n !!!Nem tudom mitol van ez. En a kernel-re gyanakszom. Talan memoria-kezelesi problema???
-
energiezolee
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Gondolhatod,hogy én mennyire örülök!

Neked is külön köszönöm szépen a segítséget!!!
Csak okozta, ugyanis már nem fogja, mert leformáztam
Egyenlőre marad üresen, mert nem áll szándékomban, külön telepíteni semmit,hisz annyira jó lett a firmware-od, hogy nincs szükség semmi egyébre!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
energiezolee
üzenetére
Ha megjavult, akkor az sda2-őn lévő valamelyik config file okozta a gondot... Örülök, hogy működik!
-
chros
őstag
válasz
energiezolee
üzenetére
Orulok, hogy sikerult!
Es jo latni, hogy segitesz is masoknak!
(#25756) vargalex: koszi az infot, mindig tanul az ember ...
-
Sátán44
addikt
válasz
energiezolee
üzenetére
Végülis igazad van. Mindjárt megcsinálom.

-
Sátán44
addikt
válasz
energiezolee
üzenetére
Köszönöm!
Amint meglesz az új magyar firmware nekiesek. -
energiezolee
aktív tag
válasz
Sátán44
üzenetére
Beregizel ide: https://www.no-ip.com/
Majd a a router kezelőfelületében beállítod a services fülön a DynamicDNS ablakban (első ablak vagy fül) amit regisztráltál a no-ip.com-on. Majd állítsd még be itt a Check for changed IP every -t 10 min -re
Ennyi az egész
ezek után az ftp://regisztráltfelhasználóneved.no-ip.org -ot beütve a böngésződbe (vagy akár total commander-ben beállítva) fogod elérni a megosztásodat (természetesen felh.név.+jelszó beírásával), amit akár otthon is kipróbálhatsz a böngésződben
Lehet azonnal nem fog menni a dolog, mert a no-ip kicsit lassúcska de max 30perc és jó lesz
-
Sátán44
addikt
válasz
energiezolee
üzenetére
Rendben! Ha magyar lenne az valóban sokat segítene. Download backup-ra -> Generate archive klikk?
-
energiezolee
aktív tag
válasz
Sátán44
üzenetére
Szerintem kérd el kedves vargalextől a legújabb build-jét,mert az magyarul indul azonnal és nagyon ott van a szeren a firmware, szerintem szívesen oda adja

Ha nem nagyon tudsz angolul akkor nagyon ajánlott!Ráadásul annyi az egész, hogy a mostani beállításaid lemented, majd új firmware-t telepíted, majd visszarakod a mentést és kész is vagy

Én is így csináltam és most már tökéletes minden, hála vargalex hiperatomszuper firmware-jének!!!! -
energiezolee
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Szia
Bocsi, h csak most írok, csak meló van

Egyszerűsítettem a dolgokat
Na szóval fogtam egy mentést és az általad leírt fájlt módosítottam benne, azt rá flash-eltem, így nem mount-olta fel az sda2-őt, és minden egyéb beállításom megmaradt, továbbá kb 2 percig tartott az egész, illetve azonnal megjavult a samba!!!
Tehát rátrafáltam a probléma gyökerére
Bocsi, a szerénységemért, de annyira örülök, hogy kitaláltam mi a gond
Köszönöm szépen a segítségeket mindenkinek

-
RufuszX
senior tag
A következő kérdésem lenne:
Ftp-t próbálom elérni, de se hálózaton belülről se neten keresztül nem sikerül. Próbáltam böngészőből, TC-ből és WinSCP-ből is.
Jelszót megváltoztattam.
A böngészés belépés módja ez ugye: ftp://user:pass@domain:2221? Vagy rosszul próbálkozom, esetleg kell még valamit beállítani LuCi-n? -
vargalex
Topikgazda
-
Sátán44
addikt
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Sátán44
üzenetére
Hi!
Ahogy a blogomban is le van írva: "Készült egy nagyon egyszerű kiegészítő felület a külső meghajtó formázásához, illetve az ftp felhasználó jelszavának beállításához is. Ez a felület csak a belső hálózatról a http://192.168.1.1:8081-es címen érhető el"
De ahogy látom a LuCI felületből, még a root jelszavát sem állítottad be. Így a fenti URL-en root felhasználóval és x jelszóval tudsz bejelentkezni.
-
Sátán44
addikt
válasz
energiezolee
üzenetére
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Sátán44
üzenetére
Hi!
Az ftpbackup nem arra való. Hanem, ahogy a neve is mutatja, mentést tud készíteni különböző dolgokról egy ftp szerverre.
Neked a vsftpd kell. Ha a formázó felületen formáztad, akkor már csak az ftp user jelszavát kell beállítani és mehet is akár Total Commander-ből is. -
vargalex
Topikgazda
válasz
energiezolee
üzenetére
Hi!
És nem adott semmi hibát a mount parancs? ssh-n nem nézed? Van egyébként /tmp/overlay mappa?
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
energiezolee
üzenetére
Hi!
A /overlay-t nem tudod egyszerűen leválasztani, mert használatban van. A mountolása pedig a flash-ban (jffs2-ben) tárolt fstab config-ban van leírva, így a webes felületen történő kikapcsolása azért volt hatástalan (az ugyanis a /dev/sda2-őn lévő fstab config-ot szerkeszti, mivel a boot-olás után már az látszik). A mountolás kikapcsolása:
mount -t jffs2 /dev/mtdblock3 /tmp/overlay
Majd a /tmp/overlay/etc/config/fstab-ban található overlay-ra vonatkozó bejegyzésnél módosítsd az enabled értékét 1-ről 0-ra. Majd mehet egy reboot.
Szerk:
Samba-ban a workgroup egyébként mindegy, csak ha a windows-éval azonosra állítod, akkor azonos csoportba tartoznak, így azonnal látszania kellene (de a windows gyatra hálózatkezelése miatt ez nincs így általában). Nem lehet, hogy a samba user-nek nincs joga az adott mappához? Próbáld meg ezt:chgrp -R users /mnt
chmod -R g+w /mnt -
energiezolee
aktív tag
Köszi, de én inkább nem nézegetnék semmit, mert sztem egyszerűbb a teljes leválasztása az sda2-nek, mert tutira az kavar be ugyanis mint írtam a fel mount-olása után azonnal eltűnik a samba

Tehát ha van lehetőség akkor egy teljes leválasztási parancsot kérek szépen, amivel újraindítás után sem fogja fel mount-olni, mert így nem tudom formázni leválasztás után sem, mert azt írja , hogy a rendszer használja, hiába választom le ezzel:
mount
umount /overlayPedig újra beírva a mount parancsot már nincs ott az sda2 (ami előtte ott volt), tehát leválasztotta!!!
Tudom, hogy előbb elírtad (észre vettem) ezt \\TP-Link\mnt, de ezzel sem megy

És abban is biztos vok, hogy nem is a workgroup sorocska kavar be!!!Nagyon köszi

-
energiezolee
aktív tag
Egy gurutól kérek szépen egy dev/sda2 leválasztási (unmount) parancsot!
Köszönöm
Jájj már közben meg is kaptam

Nagyon köszi

-
chros
őstag
válasz
energiezolee
üzenetére
En nem tudok masra gondolni, hogy az overlay kavar be nalad. (a fel-mount-olt sda2)
Probald meg eloszor levalasztani:
mount
umount /overlay
mount
Itt nezd meg,hogy latszik-e meg az sda2: ha nem, akkor sikeresen levette.Ezek utan ujra nezd meg, hogy megvannak-e a samba fajlo es mi a tartalmuk.
- workgroup-ot nem irtad at
- es 1 dolgot valoban rosszul irtam
a halozati csatolasnal nalad:
T: , \\TP-Link\mnt(#25749) Sátán44: nem kell a pivot-overlay és pivot-root, az alap + swap eleg lesz (sajnos nem latom, hogy pontosan milyen lehetosegek vannak)
-
energiezolee
aktív tag
Samba:
config 'samba'
option 'workgroup' 'OpenWrt'
option 'homes' '1'
option 'description' 'TP-Link Shares'
option 'name' 'TP-Link'config 'sambashare'
option 'name' 'mnt'
option 'path' '/mnt'
option 'read_only' 'no'
option 'guest_ok' 'yes'
option 'create_mask' '0770'
option 'dir_mask' '0770'tmp/ets-ben van samba.conf fájl, aminek a tartalma ez:
[global]
netbios name = TP-Link
display charset = UTF-8
interfaces = 127.0.0.1/255.0.0.0 lo 192.168.1.1/255.255.255.0 br-lan
server string = TP-Link Shares
unix charset = UTF-8
workgroup = OpenWrt
browseable = yes
deadtime = 30
domain master = yes
encrypt passwords = true
enable core files = no
guest account = samba
guest ok = yes
invalid users = root
local master = yes
load printers = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
obey pam restrictions = yes
os level = 20
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
printable = no
security = share
smb encrypt = disabled
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
syslog = 2
use sendfile = yes
writeable = yes
[homes]
comment = Home Directories
browsable = no
read only = no
create mode = 0750[mnt]
path = /mnt
read only = no
guest ok = yes
create mask = 0770
directory mask = 0770Kicsit hosszú, bocsi!!!
Leválasztottam az sda2-őt majd reboot és továbra is mount-olva van:

Ez meg hogy lehet ???
Total commander-ben sem tudom csatlakoztatni hálózatiként

A samba start parancsra semmilyen hiba nem jelenik meg a log-ban!!!Azt is próbáltam!
-
kbhuinfo
tag
Sziasztok!
A routerem openwrt 10.03-as firmware-rel van okosítva. Ami a probléma, hogy néha dobja a wlan-kapcsolatot. Mint AP látható, de csatlakozni nem lehet hozzá. A LAN teljesen működőképes. Áramtalanítás és visszakapcsolás után minden rendben.
A kérdésem, hogy melyik szolgáltatást kell újraindítani, hogy ne kelljen áramtalanítani?
Köszi!
Üdv,
Balázs -
chros
őstag
vargalex 1.1.1b2: most volt egy reboot-om
(kb 15 ora uptime utan)
- transmission 1 torrentet toltott kb fel oraja, tobbi seed-ben
- egy gep csatlakozott a router-hez wifi-n, ezen:
- winamp stream-elt
- putty-ban top
- utorrent seed (kb 5 KB/s)
- transmission remote gui nyitva (kb fel oraja)
- web-en bongeszesTehat semmi extra hasznalat ...
Most atmentem kabelre: ha ezen is lesz egy reboot par napon belul, akkor megyek vissza 1.02.1-re (itt 22 nap volt az utolso uptime) ...
Egy kep a reboot elotti utolso allapotrol:

@(#25741) Sátán44: ugyaninnen:
- kiegészítő felület jelszavas authentikációt kér (root jelszóváltást követő első reboot-ig x a jelszó) -
Sátán44
addikt
Tegnap tettem fel először a vargalex firmet. Előtte még sosem használtam OpenWrt-t így én teljesen 0-ról kezdtem bele és kérlek benneteket nem kiröhögni, ha nagy hülyeséget kérdeznék
Hol tudom elérni a webes formázó felületet? 2gb pendrive-ot szeretnék megformázni és ezen keresztül szeretném kipróbálni az FTP működését.Készült egy nagyon egyszerű kiegészítő felület a külső meghajtó formázásához, illetve az ftp felhasználó jelszavának beállításához is. Ez a felület csak a belső hálózatról a http://192.168.1.1:8081-es címen érhető el:
Eddig ok, viszont itt kér felhasználónevet meg jelszót

-
sto1911
veterán
Kerdezek egy banalisat: felhuzok egy alap owrt-t, es arra telepitek meg egy-ket dolgot. USB storage nelkul is megmaradnak reboot utan a telepitett programok, ugye?
Ill. melyik valtozat mit takar? Backfire, kamikaze vagy whiterussian kell?
-
chros
őstag
válasz
energiezolee
üzenetére
samba problemara: nezd meg, amit Alex is mondott (es en is irtam), hogy:
- mi az /etc/config/samba fajl tartalma (masold be ide)
- ill. van-e a /tmp/ vagy a /tmp/etc/ konyvtarban smb.conf fajl !!!Ha start-al elinditod a samba-t (s nem indul el), akkor a webfeluleten nez meg a log-ot (Status -> System log), hogy alul van-e hibauzenet ...
Az sda2-vel egyenlore ne foglalkozz, en sem mountoltam fel.
De ha mindenkepp formazni szeretned, eloszor valaszd le, ha fel van mount-olva:
mkfs.ext4 -L extroot /dev/sda2@(#25735) vargalex: nem, nem irtam el, direkt volt igy

@(#25733) suller:
- igen vargalex-el menni fog (minidnla kell majd neked belole). De en azt javaslom, hogy ne az 1.1-et tedd fel, hanem az egyel regebbit: 1.02.1 -et.
- igen, vissza tudod rakni a gyarit web-feluletrol is! -
energiezolee
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Ja és egyáltalán nem módosítottam a samba config-ot!
Épp este raktam teljesen újra firm-et, és agogy be mount-oltam az mnt-t azonnal elérhetetlen lett az adott meghajtó amit beállítottam samba-ra, viszont előtte meg tudtam nyitni, az már más kérdés , hogy ugye üres volt,mert nem volt semmi fel mount-olva... -
energiezolee
aktív tag
válasz
vargalex
üzenetére
Köszi, erre: ps | grep nmbd | grep -v grep semmit nem ad ki

Kipróbálnám azt, hogy újraformáznám az sd2-őt,mert nem stimmel a méret a mount-olásnál ha megnézed a képet amit tegnap kiraktam... az egyiken 491 a másikon 494MB van!
Ez esetleg nem gond?Arra kérnék szépen egy parancsot, hogy csak azt formázza, és utána be is mount-olja.
Köszönöm szépen

Biztos, hogy hálózatiként sem ismeri fel, mert egy hd lejátszóval néztem és ott sem látta

-
vargalex
Topikgazda
válasz
energiezolee
üzenetére
Hi!
A Samba kliens (jelen esetben a Win7) nem tudja a filerendszer eredeti típusát. Ezt a samba szerver elfedi előle.
Mi van, ha hálózati meghajtóként csatlakoztatod? (Pl. Total Commander-ben is lehet.)
Ugye a samba config-ot nem módosítottad?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
energiezolee
üzenetére
-
suller
csendes tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy WR1043ND routert.
Samsung TV-n akarok mkv fájlokat lejátszani, routerre kötött HDD-ről.
Alap firmware-el természetesen nem megy, látja a winyót de "nem támogatott fájlformátum".Ha felteszem ezt a firmware-t (openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory_vargalex_v11.bin) és konfigolom akkor menni fog?
Ha bármi gondd lenne, vissza lehet rá tenni a gyári firmware-t?Előre is köszi a válaszokat!
-
chros
őstag
-
koffer82
csendes tag
Hali!
Mit tehetnék, hogy az internetszolgáltatás helyreállását követően a router automatikusan újra csatlakozzon?
Az előbb volt egy perces leállás a szolgáltató részéről, de hiába vártam, hiába nyomtam a WAN interface-nél a Connect-et... nem hatotta meg.
Csak a reboot segített.
Köszi
Jan -
chros
őstag
válasz
energiezolee
üzenetére
Nezd meg ssh-n (putty-val), hogy fut-e a samba, ezzel:
ps | grep mbdha fut, akkor legalabb ezeket kell latnod:
5076 root 3116 S /usr/sbin/smbd -D
5078 root 3200 S /usr/sbin/nmbd -D
5126 root 1496 S grep mbdHa fut, mi az /etc/config/samba tartalma? Ezen belul ami gond lehet, az a workgroup resz:
option workgroup 'proba'Itt a proba helyere ugyanazt a munkacsoportot irdbe, ami nalad a Win7 munkacsoportja (vagy forditva)
Ezutan inditsd ujra a sambat:
/etc/init.d/samba stop
/etc/init.d/samba startMajd a windows-os fajlkezeloben csatlakoztasd a halozati meghajtotot, s rendelj hozza egy betut (A 'cuccok' helyere azt ird be, ami a sambashare-nel a 'option name' erteke a fent emlitett samba config-ban):
pl.: T: ; \\proba\cuccok(#25719) gabe96 , (#25720) tobias40: ezek vargalex 1.1-en? Wifin vagy kabelen keresztul?
(#25727) Menotti: olvass vissza kb 3-4 oldalt, pont volt szo rola ...
(#25726) SteveBeard: na, milyen az uj beta?
-
raidx
őstag
Végül
PUTTY alatt az mc segítségével sikerült törölni!Érdekes, hogy böngészőből vagy WinSCP FTP-n keresztül rendesen kiírta az ékezetes nevet és tölthető volt a könyvtár tartalma de módosítani a nevet vagy attribútumokat nem engedett.
TC már nem megfelelően látta az ékezetes könyvtárnevet így belépni sem engedett.
@Menotti
Gondolom, ahogy a gyáriról átlehet állni, DD-WRT is engedi. Biztos megtalálható ott is a Firmware frissítés opció.
-
Menotti
aktív tag
Most,hogy lehet a luci-t magyarul használni kedvet kaptam hozzá....
Eddig dd-wrt-vel használtam a routert.A kérdésem, hogy tudnék webes felületen átállni a Vargalex féle firmware-re -
SteveBeard
senior tag
válasz
energiezolee
üzenetére
Nekem is így néz ki, azzal a különbséggel, hogy az sda2-t még nem mountoltam fel. De a többi ugyanaz. Így passzolom a kérdést...
-
redlingg
tag
http://logout.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_25670-25670.html
5let?
-
Sátán44
addikt
válasz
energiezolee
üzenetére
Írtam privát üzenetet

-
energiezolee
aktív tag
válasz
SteveBeard
üzenetére
Az jó, de én már reggel óta szívok vele

Többször volt reset, és újra flash is!!!
Ha overlay-ra mount-olom a /dev/sda3 akkor egyből van samba és látom az overlay összes fájlját!!!
Csak akkor nem múködik , ha /dev/sda3 -ra az mnt-t mount-olom
Nekem a win 7 azt írja ntfs-re van formázva, pedig vargalex felületével formáztam le vagy 2x kb 3 napja!
Ez miért van?
Ez is gond lehet?
Vagy rosszul írja a win 7? -
SteveBeard
senior tag
válasz
energiezolee
üzenetére
Szia!
Nekem is nagyon lassan találta meg a HDD-t, a háttérben nyitva felejtettem a TC-t és mikor visszanéztem és frissítettem, ott volt a TP-Link a hálózatok közt. Utána már nem volt gond...
-
energiezolee
aktív tag
Sziasztok

Kedves vargalex és a többi mágus

Van egy kis problémám!
Az van, hogy frissítettem a legújabb vargalex beta2 buil-re a routert!
Megadom neki a hova mount-olja a hdd-t, és be is mont-olja, de nem akarja sambán megnyitni a meghajtót, azt írja nincs ilyen meghajtó
Az a poén, hogy ftp-ről pedig simán elérem
Gondolom valami a hdd-n lehet ami miatt így megbolondul, és nem tudom elérni a sambát...
Nem szeretném újra leformázni a hdd-t, ezért kérnék segítséget!Adok egy képet is viszonyításként, mert lehet a mount-olásnál nem jó valami, bár kétlem,mert ugye akkor nem érném el ftp-ről!!!!

-
gabe96
aktív tag
Az mitől lehet, hogy olyan 12 óra működés után nagyon belassul a net(15-ből lesz 2-3), és csak egy reboot oldja meg a dolgot
Márvargalex firmware-jét is frissítettem, pedig eddig is az volt fent, de nem oldódott meg -
paix
tag
Sajnos szintén a PCX-től szereztem be a héten az enyémet is, igaz azon nem voltak német eredetre utaló jelek. Szintén jelerősség gondok.
Noha nem szívesen, de egyre inkább hajlok arra, hogy visszaviszem nekik, s visszakérem az árát.
Annyit sem produkál, mint a régi routerem. Továbbra is értetlenül állok a korábban már emlegetett sebességkülönbség előtt a le- és feltöltés tekintetében. -
Kris87
aktív tag
Szia!
A routeren milyen helyzetben vannak az antennák? Azzal az antennával amit vettél az (is) a gond, hogy még inkább vízszintesen (mármint saját tengelyéhez képest derékszögben) szórja / veszi a jelet, mint a gyári antennákkal. Említetted, hogy szintkülönbség van a router és a kliens gép között. Próbáld meg a két szélső antennát 45-45 fokban balra és jobbra hajtani, a középsőt pedig előre dönteni egy "kattanásnyit", ha nem javul, akkor pedig teljesen vízszintbe helyezve kellene megnézni.
-
CBool
tag
A leadott teljesítmény 100%-ra van állítva az adapteren. Megnéztem más n-es géppel is most, és ugyanúgy gyengének találom a jelet (g szabványhoz viszonyítva). Esetleg DD-WRT-vel kilehet belőle többet hozni, ha állítok a TX Poweren?
Mellesleg PCX-től vettem most a héten, német import volt (doboz, fw nyelve német volt), még fel is kéne őket hívnom, hogy most akkor a garancia hogy is van, mert külön papírt nem kaptam.
-
chros
őstag
-
Kratos77
csendes tag
Sziasztok!
A héten vásároltam egy WR1043ND routert. Tudna nekem valaki segíteni abban hogyan tudok DLNA-t varázsolni DD-WRT alá? Mivel a linuxhoz nem igazán értek ezért raktam rá a DD-WRT legújabb verzióját (build 18777).
Samsung TV-vel szeretném összehozni, addig eljutottam hogy felmountoltam USB-n egy Ext3-as filerendszerű 160Gb-os HDD-t, helyi hálózaton ill. FTP-n el is tudom érni, de DNLA nélkül a TV-m nem látja.
Nagyon megköszönnék bárminemű segítséget a hozzáértőktől akár privátban is!
-
diablo30
csendes tag
köszönöm a választ majd keresek más forumot ahol normálisan válaszolnak a kérdésemre és arra amit kérdezek köszönöm
-
Kris87
aktív tag
válasz
diablo30
üzenetére
Én is kezdő vagyok, éppen ezért használom vargalex által build-elt firmware-t, gyakorlatilag minden benne van, amire nekünk valaha szükségünk lehet, mellesleg szinte minden előre van konfigurálva, csak használni kell. Tehát azt tudom javasolni, hogy használd te is ezt, ugyanis ha ebben is elakadnál, akkor sokkal könnyebben és gyorsabban kapsz segítséget, sőt, valószínűleg már másnak is volt a te leendő problémáidhoz hasonló gondja, amire a keresővel találsz is választ, így kérdezni sem kell majd! De ha mégis, csak nyugodtan!

-
chros
őstag
válasz
bod101
üzenetére
Hhmmmm...
Wifi-n keresztul a torrent-nel:
- mennyi az ossz download es upload speed ?
- es ebben az esetben mennyi az egyszerre letoltes alatt allo torrent?Ezt azert kerdezem, mert az 1.02.1-et nekem is sikerult "ujrainditanom" igy:
- wifin kb 9 torrent lefele, le-sebesseg: 4,5MB/s es felsebesseg: 800 KB/s
- es ekozben a router is toltott torrent-et egymas utan 3db kb 1GB-oos fajlt (egyszerre csak 1-et)
(Csak wifi-vel nem probaltam: mindig fut a router-en a transmission.)(#25701) dbius: nagyon koszi a linkeket!
(#25705) diablo30: azt hiszem mar irtam egyszer, de lehet, hogy ketszer is, es igerem most irom le utoljara
: ha kezdo vagy, rakj fel vargalex openwrt build-et!!!(#25699) SteveBeard: igen. Na lassuk, mut tud az uj beta ...

-
rembrant
tag
Hi!
Lighthttpd -t szeretnem beüzemelni de sajna nem indul ujra csak egy hibauzenet jon.
(configfile.c.943) source: /etc/lighttpd/lighttpd.conf line: 9 pos: 2 parser failed somehow near here: mod_rewrite
Esetleg valaki mi lehet a gondja?
köszi...
-
Kris87
aktív tag
válasz
diablo30
üzenetére
Valószínűleg elgépeltél valamit, ha leszedte wget-tel a kívánt csomagot, akkor amennyiben abban a mappában "állsz" amelyikben a a letöltött állományok vannak és elkezded begépelni a fájl nevét, majd lenyomod a TAB gombot, akkor kiegészíti a pontos névre.
Vagy: Tuti leszedte? Miért ezekkel a régi transmission verziókkal próbálkozol egyébként?
-
diablo30
csendes tag
a leirás alapján keztem el telepiteni transmissiont , csak ideáig jutottam -> Quote:
cd /tmp
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/transmission-daemon_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
wget http://openwrt.groov.pl/projekty/ddwrt/transmission-web_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
miután leszedte...
opkg install transmission-daemon_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
opkg install transmission-web_2.03-3-ddwrt_ar71xx.ipk
amikor az opkg sorokat kell beteni not foudot ir mért van ez -
raidx
őstag
Az FTP könyvtáramban egy ékezetes nevet tartalmazó könyvtár beragadt.
Sem belépni, sem átnevezni,sem attribútumot állítani, sem törölni semmi alól. Nincs írási jog valamiért. Mi a megoldás? -
dbius
veterán
(#25693) CBool: A bandwidth capability azon az értéken jó, ahogy a linkelt képen szerepel.
A leadott teljesítményt nézd meg, állítsd legmagasabbra/legerősebbre. Nálam ez driver szinten sugárzási teljesítményként szerepel és 5-ösön, legmagasabb értéken szerepel (Intel 5100 a laptopomban lévő wifi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi 17 Ultra 16/512gb, Green, újszerű, 34 hónap gyári garanciával, Photography kit-el, eladó!
- Asztali PC , i5 10400F , RX 5700 XT , 16GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB m.2 , 1TB HDD
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11,ÚJ AKKU
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)