- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
veterán
válasz
sellerbuyer #26291 üzenetére
Nekem csak 24 ig engedi...
-
vargalex
Topikgazda
Valamint
(#26292) Maximusz: amilyen hibákat leírtok, nekem erősen úgy tűnik, hogy nem is a firmware-val, illetve a kernel verzióval van a gond, hanem vagy a külső HDD házban kezd elfáradni valami (mondjuk egy kondi és így nagyobb áramfelvétele van, vagy esetleg, ha USB HUB-ot használtok, akkor abban), vagy a router USB-je nem tudja már elég árammal ellátni az eszközt (pl. abban fáradt el egy kondi). Próbáljátok ki másik külső házzal, lehetőleg saját tápellátásúval! -
vargalex
Topikgazda
-
Maximusz
aktív tag
válasz
energiezolee #26285 üzenetére
én a két gigás debián dizstribúció másolásának ugrottam neki vagy 5-ször router samba megosztásról (kábelen is meg wifin is), de 35%-45% között mindig reboot volt az eredmény
-
poli27
veterán
Erre vki? : [link]
-
chros
őstag
- transmission-t kilotte valami (100+ torrent)
- samba-t nem erem el (fut)
- web-feluletet sem erem el (ssh egyenlore megy)Majdnem ugyanez volt az elobb is, akkor ssh sem volt: aramtalanitassal inditottam ujra a routert.
Az 1.1beta2 config-ja van egyebkent visszatoltve, a rebuilded sysupgarde-re (1.02.1-rol).
A fene nem erti mi van: lehet, hogy teljesen ujra kellene konfigolni 0-rol ?Egyenlore nincs idom ra ...
-
miroon
aktív tag
Hali.
Létre akartam hozni egy miron nevű usert,próbáltam ezzel a parancsal:
adduser mironezután szépen bekérte a jelszót. próbáltam utána logolni puttyal,beírtam a miron felhasználó nevet,és a hozzátartozó jelszót, és arra lettem figyelmes,hogy egyszerűen a putty bezáródott. próbáltam többször is,de sehogy sem akart jó lenni. erre The DJ barátom mondta,hogy valószínűleg nem jó shell-el jött lére az user,próbálkozzak ezzel a parancsal: adduser -h /home/miron -s /bin/ash miron
szépen létre is jött vele az user..de még mindig ugyanaz a problémám mint eddig,nem tudok belépni ssh-ra. megnéztem az /etc/passwd file-ban is,hogy ott mivan a miron nevű userhez tartozóan, ott is ash volt. szóval egyszerűen nincs ötlet.
valaki?
-
chros
őstag
A wifi ezert nem indult el:
option 'type' 'mac80211'
option 'macaddr' 'xx:xx:xx:xx:xx:xx'
option 'hwmode' '11ng'
list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
option 'noscan' '1'
option 'txpower' '23'
option 'country' 'HU'
option 'htmode' 'HT40-'
option 'channel' '14'Ez igy normalis?
Ha a channel-t 13-ra allitom (es minden ugyanaz), akkor elindul ...Szerk: most, hogy ujraindult a wifi (router nem), nem lehet ssh-n belepni, es a Transmission remote gui sem kapcsolodik ...
(Net egyebkent van.)
-
energiezolee
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #26284 üzenetére
Annyit akartam megfigyelni, hogy nagy file-nál nem-e megy fel a load, de egyáltalán nem ment egyszer sem 2 fölé.
-
válasz
energiezolee #26282 üzenetére
Szerintem amúgy sincs nagy jelentősége... 50-100MB nyilván nem releváns, de már 1-2GB-os file esetén is viszonylag jól ki kell jönnie az átlagnak, hiszen a puffer itt már elenyésző mértékű százalékban mérve! Azt meg nem hiszem, hogy bárkit is érdekelne, hogy 10,36MB/sec, vagy pedig 10,41MB/sec!
-
chros
őstag
válasz
Maximusz #26267 üzenetére
Melyik verzioval produkalta a 9 reboot-ot: rebuilded vagy 1.1 ? (nem irtad le)
En is most raktam fel (kb 3 oraja) a rebuilded-t, s 1 ora utan volt egy reboot:
- 7 torrent ment laptopon utorrenttel, kabelen 3MB/s-el le (800 teljes kapcsolat, 125 per torrent, 25 upload slot)
- transmission seedelt csak
Egyebkent ilyet tapasztaltam anno a sima 1.02.1-en csak ott wifi-n.
Plusz a tplink elotti Cisco EPC3925 is ujraindult kb 10 perccel utanaTovabbi hibak a reboot utan (lehet, hogy veletlen):
- wifi nem indult el (ezt mar valaki jelezte)
- hdd-t sdb-re rakta (szabalytalan leallitas miatt ?)Figyelem majd tovabb a mukodest ..
@Alex: halas koszonet az uj firmware-ert!
Eleg gyorsan elkeszult!
-
energiezolee
aktív tag
válasz
SteveBeard #26207 üzenetére
Szia
Azért csináltam ekkora file -al, mert azt még senki sem tesztelte eddig!
Legalábbis én még nem találkoztam vele!!! -
raidx
őstag
[How-to]Install Tonido on a x86 ReadyNAS device
http://www.tonido.com/forum/viewtopic.php?f=26&t=1547
Ezt kellene átültetni OpenWrt-re
Meg lehetne vele egy cc 120$-os kütyüt spórolni. Bár egy raspberry pi is megteszi, ha egyáltalán ideér.
-
-
Maximusz
aktív tag
válasz
SteveBeard #26274 üzenetére
ok, akkor maradok az 1.1-nél... - bár most meg rrdtools nincs
-
Vagalex - miben kell módosítani a statisztika rögzítést, hogy menjen rrdtool1-el is ??
kellemes napot mindenkinek (aki bent a routerét hergeli, ilyen szép időben)
-
SteveBeard
senior tag
válasz
Intruder2k5 #26273 üzenetére
-
válasz
SteveBeard #26271 üzenetére
Egyszerűbb, ha mindent tiltasz, és csak az itcafe-t engedélyezed!
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #26265 üzenetére
Jól látod, a problémát és már meg is oldottad!
Köszönöm! Most jó.Még egy kérdés és mára csöndben maradok
A Fa**book tiltó szabálynál lehet-e felsorolni, hogy mit akarok tiltani, illetve, ha ezt több ip címnél akarom megtenni, ott lehet-e többet megadni.
Pl. az iwivet is akarom tiltani a fa**book mellett.
Vagy új szabályt kell létrehozni?
URL_STRING=fa*ebook
LOCAL_IP=192.168.10.191 -
Dexter-2000
őstag
válasz
Intruder2k5 #26045 üzenetére
kicsit csúszva, de hálás köszönet
-
Maximusz
aktív tag
válasz
poli27 #26262 üzenetére
milyen hardver verziód van ?
az előbb indult újra (ma már 9-edszer ...)
a top ép futott, így megmaradt az utolsó állapot :
Mem: 28368K used, 1040K free, 0K shrd, 1664K buff, 10708K cached
CPU: 14% usr 66% sys 0% nic 0% idle 0% io 0% irq 18% sirq
Load average:[B] 2.87 1.82 1.05[/B] 2/51 9824
PID PPID USER STAT VSZ %VSZ %CPU COMMAND
9586 2184 vera R 4196 14% 47% /usr/sbin/smbd -D
441 2 root RW 0 0% 11% [usb-storage]
5 2 root SW 0 0% 7% [kworker/u:0]
81 2 root SW 0 0% 4% [kswapd0]
442 2 root SW 0 0% 3% [kworker/u:2]
221 2 root SW 0 0% 2% [kworker/0:1]
1431 1 root S 1360 5% 2% hostapd -P /var/run/wifi-phy0.pid -B
3 2 root SW 0 0% 1% [ksoftirqd/0]
166 2 root SW 0 0% 1% [mtdblock2]
1574 1 root S 1620 6% 0% /usr/sbin/pppd plugin rp-pppoe.so mtu
2134 1 root S 1480 5% 0% /usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r OpenWr
2714 2017 root S 1216 4% 0% /usr/sbin/dropbear -P /var/run/dropbe
2669 2184 root S 4548 15% 0% /usr/sbin/smbd -D
2186 1 root S 3280 11% 0% /usr/sbin/nmbd -D
2184 1 root S 3248 11% 0% /usr/sbin/smbd -D
2330 1 root S 1608 5% 0% {dynamic_dns_upd} /bin/sh /usr/lib/dd
2718 2714 root S 1512 5% 0% -ash
672 1 root S 1512 5% 0% /sbin/syslogd -l 7 -C16
1 0 root S 1508 5% 0% init
504 1 root S 1508 5% 0% inita load-ot egyáltalán nem nevezném magasnak 2.87 1.82 1.05, de mégis restartolt
régebben a 0.6 vagy 7-es vargalex fw volt nagyon sokáig, és azzal nem volt ilyen problémám.. ugyan az a hdd, ugyan azok a gépek, csak a routert cserélték garban... - ezért kezdek erre gyanakodni (hogy a fiatalabb router gyenébb vas )
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #26263 üzenetére
Hi!
Ja, hogy annyi a baj, hogy ha a modemes szabályokat beteszed, akkor hatástalan lesz a facebook tiltás. Most már felfogtam.
Ez azért van, mert mindkettő a FORWARD lánc elejére szúrja be a szabályait. Gondolom a modemes szabályokat tetted a végére, így az kerül a lánc elejére és aziptables -I FORWARD -j ACCEPT -i br-lan -o eth0.2
mindent engedni fog kifelé. A megoldás annyi (így látatlanban), hogy a modem eléréséhez szükséges iptables szabályokat a facebook tiltó szabály elé tedd be! Így a tiltás lesz a lánc elején, a modem elérést pedig nem fogja befolyásolni.
És igen, nem tudod elküldeni a hozzászólásodat, mert a POST URL-ben benne van a facebook szó.
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #26245 üzenetére
a mai frissítések után (mind a két verziót kipróbáltam) arra jutottam, hogy a hardverem a gyenge...
friss instal után is simán felmegy a load 1,3-ra, se torrent, se másolás, semmi nem megy
Mem: 27064K used, 2344K free, 0K shrd, 4220K buff, 5232K cached
CPU: 26% usr 2% sys 0% nic 70% idle 0% io 0% irq 0% sirq
Load average: 1.27 0.80 0.37 1/54 4164
PID PPID USER STAT VSZ %VSZ %CPU COMMAND
2736 2718 root R 1504 5% 0% top
1431 1 root S 1360 5% 0% hostapd -P /var/run/wifi-phy0.pid -B
2714 2017 root S 1216 4% 0% /usr/sbin/dropbear -P /var/run/dropbe
3 2 root SW 0 0% 0% [ksoftirqd/0]
2024 1 root S 9088 31% 0% /usr/bin/minidlna
2669 2184 root S 4540 15% 0% /usr/sbin/smbd -D
2233 2184 root S 4256 14% 0% /usr/sbin/smbd -D
2186 1 root S 3272 11% 0% /usr/sbin/nmbd -D
2184 1 root S 3232 11% 0% /usr/sbin/smbd -D
1574 1 root S 1620 6% 0% /usr/sbin/pppd plugin rp-pppoe.so mtu
2330 1 root S 1608 5% 0% {dynamic_dns_upd} /bin/sh /usr/lib/dd
2718 2714 root S 1512 5% 0% -ash
672 1 root S 1512 5% 0% /sbin/syslogd -l 7 -C16
1 0 root S 1508 5% 0% init
504 1 root S 1508 5% 0% init
2200 1 root S 1504 5% 0% /usr/sbin/ntpd -n -p time.kfki.hu -p
2703 2670 root S 1500 5% 0% -ash
674 1 root S 1496 5% 0% /sbin/klogd
2663 2330 root S 1492 5% 0% sleep 600
2134 1 root S 1480 5% 0% /usr/sbin/uhttpd -f -h /www -r OpenWrszerintetek miből kellene láthatom, hogy nem a hardverrel van gond, hanem valami mással?
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #26261 üzenetére
Köszönöm, mivel nem hiszem, hogy túl sok embert érdekelne, ezért nem annyira fontos.
Én is csak akkor nézek a modemre, ha valami zavart észlelek.
Arra gondoltam, hogy esetleg egyből látod, hogy amit beillesztettem, abból melyik parancs "blokkolja" vagy éppen oldja fel a fa**book tiltó szabályt. Nem tudom rendesen megfogalmazni...
Annyira jól megy, hogy a levelet sem tudom elküldeni, ha kiírom rendesen. -
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #26259 üzenetére
Hi!
Persze, mindent meg lehet oldani. Majd megnézem, de ADSL net nélkül nem lesz egyszerű.
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Néhány embernél túl magas load jelentkezett, ugyanakkor mások pont az 1.1-el elégedettebbek.
-
SteveBeard
senior tag
Szia Alex!
A Fa**book tiltó szabály remekül működik egészen addig, míg be nem illesztem a firewall. user-be ezt. (persze # nélkül)
#iptables -t nat -I postrouting_rule -s 192.168.10.0/24 -d 192.168.1.1 -j SNAT --to 192.168.1.10
#iptables -I zone_lan_forward -s 192.168.10.0/24 -d 192.168.1.1 -j ACCEPT#iptables -I FORWARD -j ACCEPT -i br-lan -o eth0.2
#iptables -I FORWARD -j ACCEPT -m state --state ESTABLISHED,RELATEDEz arra kell, hogy a modemet elérjem a routeren keresztül.
Szerinted van rá valami megoldás, hogy ne üsse egymást a kettő, vagy marad az, hogy ha rá akarok nézni a modemre, kiveszem a #-t. Még mindig egyszerűbb, mint a vezetékekkel vacakolni.
-
poli27
veterán
Ha szertnék nagyobb antennát tenni rá pl :[link] elég csak az egyiket kicserélni, vagy érdemes mind a 3-at?
-
ozz
tag
Vargalex 1.02.1 frimware van most a routeren szeretném frissíteni, de melyiket ajánlanátok a kettő közül?
1. v1.02.1-ReBuilded verzió - 2.6.39.4-es kernel
2. v1.1 verzió - 3.2.9-es kernelValamint ebben az esetben a SYSUPGRADE FIRMWARE változatot kell felrakni! Ugye?
-
raidx
őstag
válasz
Intruder2k5 #26249 üzenetére
Úgy igaz!
Az előző build, miután felraktam és másnap vagy hat alkalommal indult újra a router majd teljesen megszűnt a probléma. Oka a mai napig ismeretlen. Egyszer lehetett valami áramingadozás mert a monitor is pislantott egyet A többire lövésem sincs.
Úgy néz ki, össze kell melegedni a buildnek és a vasnak. A jelenlegi update esetén is az első nap rengeteg gondom volt. Azóta viszont semmi gond! -
-
bod101
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #26249 üzenetére
Ok, lehet kicsit túlreagáltam, de szeretnék már egy stabil rendszert
. Kíváncsi is voltam másnak volt-e ilyen. Az original nagyon szuper volt.
-
-
bod101
aktív tag
Szia Alex!
Nem tett említést más Neked arra, hogy a Rebuilded újraindult? Ha csak nekem csinálja akkor lehet, hogy a router a hibás?
Köszi! -
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #26243 üzenetére
ez a mac címes dolog érdekelne (még mindig) engem is.
Amit régebben próbáltam, az az volt, hogy egy iptables láncot hoztam létre, és az figyelte az egyes mac címekhez rendelt forgalmat, de azzal voltak bajok, mert néha meggajdult, és 4-5 exabájt / sec-es sebességeket jelzett ki, így nem volt használható
a pozitívum pedig az volt, hogy ha egy "új" eszköz jött a rendszerbe, akkor automatikusan létrehozott egy új adatbázist neki, és elkezdte logolni... - ugyan a logolásban ez volt a negatívum (számomra), hogy csak akkor logolt, ha volt forgalom, így ha egy gép nem volt 1 napig bekapcsolva, így nem generálta le a hozzá tartozó napi --> hibás heti -->hibás havi, stb... statisztikákat
-
az összegzés : még keresem a megoldást külön MAC cím stat-ra, ha lesz , közzéteszem itt
-
vargalex
Topikgazda
válasz
miroon #26244 üzenetére
Hi!
Ha kernel modulok is érintettek a telepítésben, akkor én nem tenném! Ugyanis az owrt.uw.hu-n 3.2.9-es kernel verzióhoz tartozó csomagok vannak, míg az 1043nd.uw.hu-n 2.6.39.4-eshez.
Egyébként a /etc/opkg.conf-ban lehet állítani (amit LuCI-ban a System->Software->Configuration fülön tudsz szerkeszteni). -
miroon
aktív tag
Hali.
Egy kis help kellene.
A csomagok forrássát owrt.uw.hu -ról hol tudom átírni másra? pl. 1043nd.uw.hu -ra?
üdv
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sellerbuyer #26241 üzenetére
Hi!
Persze, de igazából nem a LAN portokat érdemes nézni, hanem pl. MAC cím alapján. Igaz, így nem LuCI-ban fog megjelenni.
Illetve elvileg collectd-vel (valamint tc-vel) is megoldható. -
stanazol
csendes tag
válasz
sellerbuyer #26241 üzenetére
Na, ez engem is érdekelne...
-
sellerbuyer
őstag
válasz
vargalex #26239 üzenetére
Meg lehet oldani valahogy az egyes LAN portok figyelését, adatforgalmi statisztikáját? Főként Luci-ban, de ha van más megoldás, az sem lenne rossz. Szeretném tudni, hogy az egyes routeren lógó PC-k mennyi forgalmat bonyolítanak, ill. mennyi sávzélt zabálnak. A nyilvánvaló lokális (az egyes gépeken) megoldásokon kívül a routerben van erre mód?
-
stanazol
csendes tag
válasz
vargalex #26237 üzenetére
Köszönöm Alex, maradok a frontend-nél nekem jobban bejön. Közben megoldódott a problémám, a php.ini ben date.timezone=CET és jó lett. Amúgy nekem az Europe/Budapest beállításra mindig hibát dob. Azt még megtudja mondani valaki hogy mi a különbség az eth0.2 és a br-lan interfészek között?
-
stanazol
csendes tag
Üdv!
Ha már a statisztikáknál tartunk, lenne egy problémám. Forgalmi statisztikák méréséhez vnstat illetve vnStat PHP frontendet használok az adatok grafikus megjelenítéséhez. Az egészet GokuSan leírása alapján csináltam. Működik is rendesen, viszont a phpfrontend a mai napot is április 30-nak számolja. Az adatbázis jó, mert vnstat -d parancsra jó a dátum...
Ha esetleg valaki okosabb.... -
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #26232 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Eddig jó minden, ami nekem kell, bár nem sok időm volt foglalkozni vele.
Az elején a minidlna egy kicsit küszködött, nem tudtam miért, csak később mesélte a fiam, hogy több tízezer számot másolt a HDD-re.(mentett)
Sambán keresztül egy kicsit lassabban másolt, mint eddig, de amit küldtél a múltkor tesztként, azt lefuttattam és helyreállt a "rend". -
ShadeX
tag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #26231 üzenetére
Hi!
Most már van rrdtool csomag (a múltkor csak rrdtool1 volt), így én azt javaslom. Így a leírást tudod követni, és lesznek összegző soraid is.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
vargalex #26227 üzenetére
Gyorsan kihasználom az alkalmat
az rrdtool-ból melyiket használjam a statisztika készítéshez?
A múltkor nagyon jól belőtted nekemmost szeretném újra beállítani.
-
-
AndrewTdi
addikt
Na így már mindjárt más!
Köszönöm a segítségeket!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SteveBeard #26226 üzenetére
Hi!
OK, így már világos. Arra majd ránézek. Ahogy írtam, úgyis kell javítani a scriptet is.
-
-
-
vargalex
Topikgazda
Délelőtt óta rengeteg hozzászólás született, így megpróbálok egy hozzászólásban megválaszolni mindent (ha valami kimaradt, jelezzétek), ami úgy tűnt, hogy még nem volt megválaszolva.
(#26106) Kris87: nálam mutatja rendesen a sebességet az Állapot oldalon.
(#26115) Kris87: biztos külső IP-ről próbálkozol? nem vagy másik router (vagy modem+router kombó) mögött?
(#26133) The DJ: ahogy írtam is, a ptokax csomagot juhosg készítette (mármint a makefile-t és patch-eket hozzá).
(#26140) Bencsi89: igen, a sysupgrade firmware-t tedd fel LuCI-ból. Az USB HUB-os dolog teljesen értelmes, én így használtam a DIR-825-ön. Egy pendrive-on az extroot, a HDD-n swap és adatok.
(#26141) sellerbuyer: tudom, ez azóta megoldódott. Van még luci-app-vnstat is. Illetve ha az én build-emet használod, akkor a QOS-t felesleges volt újra feltenni, a firmware része!
(#26177) poli27: ha jól látom itt csak az ntfs-3g-utils csomag volt utólag telepítve. Szóval, elvileg semmi kernel modul.
(#26186) Intruder2k5: van NAT Lookback, de automatikusan csak a firewall config-ban létrehozott szabályokra. És ugye a brute force támadás elleni védelem miatt az SSH (2222) és FTP (2221) portok nyitása átkerült a firewall.user-be, én pedig megfeledkeztem a NAT Lookpback-ról. Tehát az SSH belülről csak a 22-es, az FTP pedig a 21-es porton érhető el.
(#26190) Shadex: a led útvonala változott meg (így felhívtad a figyelmemet, nevezetesen hogy a 10-qssbutton script-ben is elfelejtettem javítani, tehát az 1.02.1-ReBuilded-ben is hibásan szerepel). A helyes útvonal:
/sys/class/leds/tp-link\:green\:qss/brightness
(#26193) poli27: ha a külső házad támogatja a SMART adatok lekérdezését, akkor a smartmontools csomagban található smartctl alkalmazással le lehet kérni a HDD adatokat (többek között a hőmérsékletet is). CPU-n nem lehet hőmérsékletet mérni.
(#26194) Maximusz: az mtdblockX a flash partíciói. És igen. az anon_mount 1-es értéke miatt találod a /mnt alatt. Ugyanis 1-es érték azt jelenti, hogy az fstab-ban nem definiált partíciókat automatikusan mountolja a rendszer a /mnt/partíciónév könyvtár alá. 0-ás érték esetén ezt nem teszi. Hasonlóan működik az anon_swap beállítás is swap partíciók esetén (ott nyilván nem mountolja, hanem használatba veszi). Itt olvashatsz róla.
(#26220) AndrewTdi: mivel megtartottad a régi config-ot, megkérdezném, hogy a QOS nem maradt bekapcsolva?
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Intruder2k5 #26219 üzenetére
Mindenre igent válaszolok. Country code is HU -n van. 3 megabitet tud magából kisajtolni.
Maradtak a beállítások.
-
válasz
AndrewTdi #26218 üzenetére
És beállítottad már? 40MHz-es csatornaszélesség, WPA2 / AES titkosítás, szabad csatorna keresése, stb... A gépedben n-es WiFI van?
szerk.:
Pedig fw hiba nem lehet, mert ezt elég sokan használjál, és eddig még senki sem jelezte!Frissítés után a beállítások törlődtek, vagy maradtak a régiek?
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Intruder2k5 #26217 üzenetére
Az az érdekes, hogy wlanon ilyen eredményt produkáltam ezzel a fw-vel.
szerk: vezetékkel is hasonlót
-
válasz
AndrewTdi #26216 üzenetére
Attól, hogy ez már egy kész firmware, erre a routerre optimalizálva, egy nagy halom program pedig előre integrálva lett bele, még a másik valószínűleg (vagyis lehetséges) egy eredeti OpenWrt volt, ki tudja milyen összekutyult konfigokkal, beállításokkal... Ha akarod használod a plusz funkcióit, ha nem akarod, akkor nem, de mindenképpen stabilabb és okosabb mint a gyári fw, vagy egy "csupasz" OpenWrt. És persze ha végképp nem tetszik, erre még mindig visszateheted a gyári fw-t is!
-
AndrewTdi
addikt
Ja... Ez csak ennyi?
Akkor most jöhetnek az ennél lámább kérdések.
Ez tulajdonképpen miben jobb attól ami rajta volt? -
AndrewTdi
addikt
thx. próba indul
-
Igen, és igen, mindkettőtöknek!
De ne WiFi-n frissítsd!
-
bod101
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #26205 üzenetére
Szia!
Ha jól értem már nem kell semmi trükk a gyári firm visszarakásához? Elég csak a firm frissitésben betallózni és máris visszakerült a gyári az openwrt pedig eltünt.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Intruder2k5 #26210 üzenetére
betallózom, frissítem és utána kábelen keresztül már tudom is konfigolni a dolgokat?
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Intruder2k5 #26208 üzenetére
A luci oké. Azon belül firmware frissítésnél tudom betallózni amit kell?
Innen melyik cuccot kell leszednem? -
-
SteveBeard
senior tag
válasz
energiezolee #26199 üzenetére
Szia!
Jó a teszt, kár hogy ilyen nagy fájllal csináltad...
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Intruder2k5 #26205 üzenetére
Na megkukkantom. köszi
szerk: ez nekem kicsit kínai. Luci? ssh?
Valaki egy teamvieweres kisegítést?
-
válasz
AndrewTdi #26200 üzenetére
Szia!
Több lehetőséged is van...
Első, és talán a leginkább ajánlott, hogy a régi OpenWrt-re tedd rá az új vargalex build-et! Bár ez is ugyanúgy OpenWrt, tehát Linux alapú firmware, de minden alap router funkció - és ettől még sokkal több is - elérhető a webes felületről, tehát ha nem akarsz, akkor nem kell parancssorban dolgoznod.
Második, hogy visszateszed a gyári firmware-t. Ebben sincs semmi különleges, letöltöd a gyári legújabb verziót, betallózod az OpenWrt megfelelő menüjében, és felrakod! A módosított gyári firmware már egy régi történet, arra régen volt szükség, amikor még nem lehetett közvetlenül visszatenni OpenWrt után a gyárit, a bootloader miatt.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
AndrewTdi #26200 üzenetére
Szia
Szerintem próbáld ki vargalex firmware-jét és akkor egyből jóban leszel a Linux-al
Komolyan mondom (vagyis inkább írom)!!!
Én 1 évig használtam gyárival, de csak a gond volt vele, mint Pl.: net szakadás, router elérhetetlensége
Én sem voltam jóban a Linux-al................................................... eddig!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Egérpad topik
- eBay
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- További aktív témák...
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 Touch /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
- Bontatlan Lenovo ThinkPad T14s Gen 4
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest