- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
"Összekötöttem a jelenlegi routeremmel, (lan-lan) aminek az ip-je szintén 192.168.1.1
A v1-é is az, szóval ilyenkor mi a teendő, hogy be tudjak lépni a webes felületre?"Amig ugyanaz az a 2 router IP cime, addig ne legyenek osszekotve (se LAN-LAN, se LAN-WAN) !!!
Egyedul a masodik router es az ot konfguralo PC legyen eloszor csak kapcsolatban!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Doky1988
senior tag
-
Doky1988
senior tag
-
Doky1988
senior tag
Egyébként szintén zenész, szintén Transmisszióóó meg Transdrone van nálam is.
De nemtom milyen NAS-t használsz, de a transmission configjába is átkell lőni, hogy tudd használni az SSL-el a transt..Nekem Zyxel NSA-310 van, és ott ffp -n keresztül a settings fájlt átkellett lőni. RPC-nél. -
Doky1988
senior tag
-
martonx
veterán
-
Doky1988
senior tag
Én is azt ajánlanám, hogy először dobj fel egy webrevertet amit siddis írt, aztán told fel a Gargoylet! Én nem csalódtam egyébként a Gargoyleba, segítek ha bármi kell azt használom én is, mivel nem routerről torrentezek stb, igaz ez nem tud torrentezni meg semmi ilyesmi, de beton stabil.

Bármi problémád van írj ide
Illetve belőni is atom egyszerű 
-
vargalex
Topikgazda
-
siddis
őstag
-
siddis
őstag
-
vargalex
Topikgazda
-
raidx
őstag
Nem mélyednek bele a hibakeresésbe. Mikor az enyém téglásította magát még a bolt szervizese sem nézte meg csak azt, hogy nincs e sérülési nyom. Jó három hét után itt olt egy új a régi helyett. Nem kell a boltba elmondani, hogy mit csináltál. Jó volt mikor lefeküdtél reggel meg nem működött.
-
Xero
nagyúr
-
suste
veterán
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
Azt tudom mondani, hogy OpenWrt-modem inkompatibilitás, vagy valami hasonló dolog. Jó néhányan használják még a buildemet (vagy akár OpenWrt-t) ADSL nettel gond nélkül. Ha van olyan, akinek ilyen gondja van és Budapesten lakik, akkor szívesen fel tudok ajánlani tesztelésre 2 féle ADSL modemet is.
-
Maximusz
aktív tag
szerintem is nagyon jó a fw! - aki szeretne frissíteni + telepítgetni, az -szerintem- használjon saját maga által fordított fw-t vagy használjon külső meghajtót és helyezze rá a rendszert (pendrive, hdd.. - manapság már ezres alatt vannak a gigás pendrive-ok), azon frissítheti / telepítheti a neki szükséges dolgokat.
Köszönjük vargalex!
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
Ahogy Intruder2k5 is írta. Erre ott az alap OpenWrt. Illetve, ha van NAS-od, akkor mi az, amit pluszban szeretnél a routerre telepíteni? Persze elképzelhető, hogy én könnyen ezt úgy, hogy a NAS-omon egy ArchLinux fut, amire szintén minden telepíthető.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szerintem ez olyan!

http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03.1/ar71xx/Lehetne még jffs verziót buildelni, de akkor tuti néhány óra leforgása alatt 55-en tönkretennék a routerüket, miután kitörölnek valami létfontosságú dolgot!
-
Kami11
őstag
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
doberman
senior tag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
zso73
veterán
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
Két kérdésem lenen a routerrel kapcsolatban. Van ötlet arra, hogy:
-időnként miért nem elérhető az admin felület? (se IP, se web)
-időnként miért szakítja meg a kapcsolatot a router? (most legutóbb épp a fórum olvasása közben, mondhatni zéró adatforgalommal)
---
Nem válasz akart lenni.
---(#28941) Kicsirics77
Igen, gyári.Jó az arcképed.

-
vargalex
Topikgazda
-
energiezolee
aktív tag
-
poli27
veterán
Miért nem használsz transmission remote-t?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
Kami11
őstag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
vargalex
Topikgazda
A /etc/vnstat.conf-ban alapból a /var/lib/vnstat az adatbázis könyvtára:
# location of the database directory
DatabaseDir "/var/lib/vnstat"A /var egy symlink a /tmp-re, ami egy RAMDisk, azaz a memóriában található. Így újrainduláskor ez elveszti a tartalmát. Szóval a lényeg, hogy a config-ban a DatabaseDir-t egy külső eszközön (HDD-n) található helyre kell beállítanod.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Itt a fórumon is rengeteg dolgot lehet találni róla, ebben a topikban is volt téma, Alex is írt róla pár gondolatot, de máshonnan is lehet ollózni ezt-azt! Ebből már csak összejön valami!

-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Maga a vnstat telepítése egy-két parancs, de akár megoldható LuCI-ból is... Még akár a cronjob-ot is be lehet tenni LuCI-ban, a web frontend-et midnight commander-ben a helyére tudod másolni, azt meg majd Alex megmondja, hogy esetleg az uhttpd-t miként lehet rávenni, hogy kiszolgálja azt is... Szerintem még ez lenne a legegyszerűbb megoldás!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Csak, hogy teljesebb legyen a kép...

De a kérdésedre visszatérve, mintha már lett volna erről szó, hogy van valami luci-app erre, de elég sok erőforrást zabál fel, azért nincs benne a vargalex build-ben. Egyébként meg még régebben volt szó a vnstat nevű alkalmazásról is, ami készít hasonló statisztikákat, és az talán nem is terheli úgy a vasat!
Szerk.:
Jut eszembe...
-
vargalex
Topikgazda
-
Vigyorka
aktív tag
-
Kami11
őstag
-
vargalex
Topikgazda
-
r3dsnake
nagyúr
-
r3dsnake
nagyúr
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
-
tobias40
veterán
-
tobias40
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 1TB és 2TB 7.2k 3.5" SAS HDD-k, több darab, HDSentinel 100/100
- Asus Zenbook 14X OLED AMD Ryzen 9 5900HX 16 GB LPDDR4X 4266 MHz RAM 1 TB SSD
- Magyar ! DELL LATITUDE 7420 2-in-1 14"iPS TOUCH / i7-1165G7, 16GB/512GB NVMe / irisXE TB4 +SZLA GAR
- Samsung Galaxy S24+ Plus 12/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- ÚJ AKKU! ThinkPad X13 YOGA - 13.3" iPS érintős, i5-10310, 16 / 256SSD, WiFi6, TB3, uj.olv +SZLA GARi
- Új AKRACING CORE EX gamer szék dobozában, BONTATLAN!
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 1TB
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg volt már hogy mégse az történt aminek történnie kellett volna..

vargalex