- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
Hi!
A vsftpd.conf man-jában ez olvasható:
"use_localtime
If enabled, vsftpd will display directory listings with the time in your local time zone. The default is to display GMT. The times returned by the MDTM FTP command are also affected by this option.
Default: NO"Tehát ezt megpróbálhatod átállítani yes-re. Ezek szerint csak az ftp szerver adja vissza a kliensnek GMT-ben az időt. yes esetén local time zone-ban fogja adni.
-
Tamy
őstag
válasz
Intruder2k5 #27198 üzenetére
Amit TC-vel feltöltök, már ott rögtön a rossz időt látom, de ha ránézek ugyarra a fájlra WinSCP-vel, akkor meg stimmel az idő. Tehát csak TC-vel nézve hibás. Érdekes.
-
-
Tamy
őstag
válasz
Intruder2k5 #27196 üzenetére
Mondjuk én végig TC-ből néztem, akkor valószínűleg ott a bibi, bár az ok még mindig nem világos.
-
-
Tamy
őstag
válasz
Intruder2k5 #27193 üzenetére
Gyorsan feltöltöttem gépről is egy fájlt, de ott is 2 óra mínusz van.
-
-
Tamy
őstag
válasz
Intruder2k5 #27188 üzenetére
Igen, én is arra gondoltam, hogy a GMT-s idő lesz, csak nem értem miért. Speedtestnél ok, az ő szerverükbe nem látok bele, de a routerembe igen. Vagy legalábbis azt hittem
-
jucye
tag
-
-
Tamy
őstag
Már régóta megfigyeltem egy érdekességet. Van egy ip kamerám, ami alkalmanként a router ftp szerverére tölt fel képeket. Azt vettem észre, hogy a képek keletkezésének ideje pont két órával korábbi, mint a valós idő. Megnéztem a routeren, és az ip kamerán is az időt, de mindkettőn stimmel. Annyira nem lényeges, inkább csak érdekelne, hogy mitől lehet ez?
-
jucye
tag
Megformáztam a beépített segédprogrammal a vinyót, de valami miatt nem csatolja meghajtóként a rendszer. 320GB-ból csinált egy 128MB-s swap, a többiből pedig egy másik partíciót. Hogy tudom csatolni?
Ha megpróbálom csatolni, akkor csak gondolkozik, de nem megy. Újraindítás után sem.
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Új Transmission-t adtak ki. (2.52 verzió)
Mindig törekszem a legújabb kliens használatára. (lehet, hogy bogaras vagyok..)
A Vargalex Re-Buildban szeretném lecserélni.....
Üdv, Vigyorka
-
sittes79
addikt
Intruder2k5 és Vargalex fórum társaknak nagy köszönet a segítségért, csak sikerült összehoznom a printert, csatlakozik a routerhez végre..pfff...csak egy napom ment rá
Szóval ezer kösz!!!!
-
iff
senior tag
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #27165 üzenetére
Hi!
1. A linkelt terhelés szinte semmi, aktuálisan 0.04 a load. Transmission távoli vezérléséhez PC-re van pl. a Transmission Remote GUI.
2. Igen, elvileg ennyi az egész
3. ftpbackup-ról csak a blogomban, vagy itt a topicban néhány hozzászólásban olvashatsz, mivel saját kiegészítés. -
iff
senior tag
vargalex
Szia! Köszönöm a segítséget minden működik!
Még egy kérdésem lenne a wifi-vel kapcsolatban. Nekem a laptopon csak max 130 Mb/s a gyári fw-vel. Most meg 65 Mb/s még ha közel rakom a routerhez a laptopot akkor is ennyi.
Olvastam itt a 300 Mb/s beállításról. Ha a wifi beállításoknál hozzá adom /etc/config/wireless-ben a config 'wifi-device' szekcióhoz hozzáadni: option 'noscan' '1' akkor eltűnik a wifi beállítás a routerből, ha törlöm visszaáll. Ebben tudnál segíteni, hogy miért van ez így? Vagy mit állítsak a routeren?üdv.
-
huliganboy
addikt
válasz
vargalex #27164 üzenetére
A transmission ha befejezte a letöltést akkor minden visszaáll a régihez hasonló működési gyorsaságra de a terhelés még így is magasabb bár gondolom ez a transmission működésének erőforrásigénye..... (létezik egyébként pc program openwrts transmissionhoz is ami esetleg távolról is működik?
HD-Idle:
A lemez egységnél jelenleg sda van az maradhat? engedélyezem és a megadott X perc után lekapcsolja a HDD-t ? Ennyi lenne? És ha mondjuk FTPn kapcsolódnak akkor az feléleszti gondolom.....
FTP backup:
Bocsánat de ha már írtad biztosan elnéztem mert tényleg nem láttam..... kérdés hogy ezt be tudom e állítani... nah megpróbálom keresek leírást... egyébként ez gondolom tüökrözi a hdd tartamát, de elbánik pl 20-30GB -os fájlokkal is szerinted?
Köszönöm mester!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #27158 üzenetére
Hi!
Nem normális, lehet a kapcsolatok számát csökkenteni kellene.
HD-Idle-t a LuCI-n tudod beállítani.
Korábban már mondtam, hogy FTP szerverre feltöltésre használható a build-emben található ftpbackup funkció.
-
sittes79
addikt
válasz
Intruder2k5 #27161 üzenetére
Itt találtam egy srác összehozta egy belkin router-el!
De ezzel a wps módszerrel sikerült neki. Lehet a router nem tudja illetve a ddwrt!?
Vargalex: Nekem is ez a bajom, hogy hol választom ki, hogy mire kapcsolódok!?
Amúgy a nyomtató látja a routert, mert kinyomtattam az infot erről!
Köszi srácok amúgy a sok segítséget...
-
válasz
Intruder2k5 #27159 üzenetére
De "imádom" az ilyeneket, akik ennyire védik az oldalukat a külső linkeléstől! Na de talán EZ... Ha nem, akkor feladom!
Ja, akkor keresek még, hátha... Sorry!
-
sittes79
addikt
válasz
Intruder2k5 #27159 üzenetére
Köszi ez frankón működik egy gép esetén, de én a routerhez szeretném csatlakoztatni, hogy azon keresztül a többi gép is tudjon nyomtatni!
-
válasz
sittes79 #27157 üzenetére
És ez nem segít?
Pff... Nem lehet linkelni az epson oldalát...
Akkor itt nézd meg a második linken.
Szóval van egy ilyen írás az epson oldalon, de nem tudom linkelni ide, mert a beszúrt link nem vezet oda...
"How do I setup my Wi-Fi enabled All-In-One without a control panel on Windows?"
-
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Csatoltam egy HDD -t a routerhez. (Szerintem sikeresen)
Transmission letöltésnél a terhelés ez: Ez normális? Közben a router LUCI felület szinte elérhetetlen a lapok betöltése tényleges 2-3 perc. Közben a webböngészés sebességén nem vettem észre lassulást.....
Más:
Hogyan tudom a hd-idle opciót beállítani (nem torrentezni akarom a HDD -t max néha FTP + hálózati tároló, DLNA stb) lényegében csak alkalmi esetekben kellene hogy menjen a winyó.
Winchester: egy külső házas külön on/off gombal ellátott ház. Kérdés ezt is ki tudja kapcsolni?
Köszönöm
UI: Továbbra is keresem azt a megoldást hogy a router+hdd combo hogyan tud pc-k nélkül ftp szerverre feltölteni. Kézi indíás jó lenne de ha automatikus szinkronizálás lenne két mappa között is jó lenne!
Köszönöm
-
sittes79
addikt
válasz
Intruder2k5 #27154 üzenetére
Köszi, már ezen guglizok fél napja, de nincs egy progi amivel a routerre tudnék csatlakozni...kezdek beleőrülni
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sittes79 #27151 üzenetére
Hi!
OpenWrt alatt megoldható, DD-Wrt-nél nem tudom, hogy mi a helyzet. De a nyomtatót csak WPS-el lehet beállítani, manuálisan nem?
-
sittes79
addikt
válasz
vargalex #27150 üzenetére
Itt az installáláskor azt mondja a nyomtató, hogy wps-es router esetén nyomjam meg ezt meg azt.
"A nyomtató támogatja a WPS gombnyomás módszert és a WPS PIN kód módszert.
Mielőtt csatlakoztatná a nyomtatót a hálózathoz ellenőrizze, hogy az elérési pont támogatja-e a WPS funkciót."Szóval router-re szeretném csatlakoztatni, kvázi hálózati nyomtatónak, mert van asztali zsinóros gép is!
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Szeretném bekonfigurálni wps-re a router-t, van erre valami leírás
köszi
jelenleg ddwrt van fennt, abból is jó régi 2012 dec 24
-
Marcelldzso
tag
válasz
Marcelldzso #27144 üzenetére
nem bírtam ki...
Működik köszönöm!
-
Marcelldzso
tag
válasz
Intruder2k5 #27142 üzenetére
ééés beállítva!
Teszt holnap. köszönöm!!
-
suste
veterán
a DLNA-nál nekem is volt olyan hogy elsőre készített egy teljesen üres adatbázist és logot
ha már van "files.db" és "minidlna.log" fájl, akkor próbáld letörölni mind a 2-t, ha nem megy akkor nevezd át a mappát ahol van (pl: minidlna_old-ra)
majd indítsd újra a routert
nálam ekkor elindult az adatbázis készítés -
suste
veterán
válasz
Marcelldzso #27128 üzenetére
azt nem írtam, hogy tudom is a módját
én a könnyebbik verziót választom -> kerülöm a darabolt dolgokat mióta a routeren töltök le
(úgyis annyiféle verzióban van fent már minden....) -
-
mixi80
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #27138 üzenetére
Köszi szépen, ez így nem is volt bonyolult!
Üdv!
-
válasz
mixi80 #27137 üzenetére
Elindítod a Midnight Commander-t, az mc paranccsal, majd azzal belépegetsz az /etc/config mappába, megkeresed a wireless nevű file-t, ráviszed a kurzort, nyomsz egy F4-et, és szerkeszted kedvedre! Ha készen vagy, akkor nyomsz egy F2-t a mentéshez, majd egy ESC-et a kilépéshez!
-
mixi80
aktív tag
-
-
jucye
tag
válasz
Intruder2k5 #27132 üzenetére
Sikerült csatolni \\TP-LINK név alatt. Már csak a DLNA kell valahogy...
-
-
jucye
tag
Továbbra sem tudom hálózati meghajtóként csatolni a winyón lévő partíciókat és a miniDLNA sem talál semmilyen médiát a csatolt winyón. Lehet az a gond, hogy gyökér/Letöltések/külön könyvtárakban vannak a videók, zenék stb?
Azt írja, hogy nem elérhető a hálózati meghajtó. A hálózatban egyébként látom, de nem tudom az Intézőben csatolni a \\192.168.1.1\mnt elérési úton.
-
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Segítenétek, hogyan tudom - /etc/config/wireless-ben a config 'wifi-device' szekcióhoz hozzáadni: option 'noscan' '1'?
ssh-n keresztül belépek és utána milyen paranccsal tudom ezt hozzáadni?
Szájbarágósan, ha lehet elég kezdő vagyok ebben!Üdv!
-
suste
veterán
Kihagytam az átírandók közül DLNA-nal a DLNA nevet. Oda írhatsz amit szeretnél, ezt fogja látni, és megjeleníteni a tv (érdemes valami rövid nevet választani).
Torrentnél teljesen felesleges pc-re leszedni, és aztán áttolni SAMBA-n a routerre.
Pont ez az egészben a nagyszerű,hogy a transmission egyből a routeren lévő HDD-ra szedi le a médiafájlt (webes felületen megadod a torrent fájlt neki, aztán ki is kapcsolhatod a géped). Majd egyből nézheted a TV-n DLNA-n keresztül. Ez így kerek.
Én este szoktam betölteni a torrenteket, így nem zavar a forgalom, és van bőven ideje.....másnaptól meg élvezhető is.....
Persze a tömörített, darabolt torrenteket érdemes elfelejteni -de van megoldás a kicsomagolásra is. -
jucye
tag
Köszönöm, ez hasznos lesz.
A torrentet úgy gondoltam használni, hogy csak akkor, amikor a gépem meg. Azaz letölti a gépre, aztán tolja át a megosztott routerre kötött vinyóra. Nekem így elég, nem kell, hogy bármi menjen magától. Bár lehet, hogy nem vagyok tisztában a működéssel teljesen. -
zso73
veterán
-
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #27120 üzenetére
az szép
, most szereztem egy 300as wifi kartyat a notebookhoz, de még egyenlőre nem megy csak 150el, sajna szivas mert régi kártya és még nem találtam igazán hozzávaló win7 64bites driver.
-
-
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #27116 üzenetére
10-11 MB/sec az kábelen! wifin nem 4-5MB/sec a max?
-
-
bod101
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #27116 üzenetére
Wifin jó ez a sebesség? Kábelen még nem néztem.
-
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
A Rebuilded van most fent a routeren nekem bevált csak még az lenne a kérdésem ki lehet-e Sambaval másolva kb.: 4500kbyte/mp-nél jobb értéket.
-
ozz
tag
válasz
vargalex #27113 üzenetére
Maga a routernel nincs sok beállítási lehetőség az arra volt állítva! Az hogy a notebook hogy kapcsolódik az más kérdés de nálam az inSSIDer csak 130nak latta, azt hittem a routerrel van baj de a gyári fw-el 300nak látja.
Na még kisérletezek aztán ha visszakerül a te fw-d akkor még jelentkezem ezügyben
-
vargalex
Topikgazda
Ezzel kapcsolatosan a már többször linkelt hozzászólást érdemes elolvasni.
-
ozz
tag
Viszont amit észrevettem
Vargalex 1.02.1 inSSIDer 130Mbps látta a routert (minden a max 300ra volt állítva) a notebook wifivel 65Mbps-el tudott kapcsolódni.
Most felrakott gyári fw inSSIDer 300Mbps látja a routert (itt is max 300ra van állítva) és a notebbok wifivel 150Mbpsel tud kapcsolódni.
Ez hogy lehet?
-
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #27108 üzenetére
Igazad volt, müködik!
Ott hibáztam el hogy exploreren kivül, megnéztem google chrome-al is, de mindkettőt használtam már a luci-s felületen!
Letöltöttem egy firefoxot és azzal már be tudtam lépni, most gyari fw van rajta.Most tudom tesztelni az új wifi kártyát (gyári cuccokkal), aztán majd megy vissza rá az vargalex.
Köszönöm a segítséged
-
Semmi baja nincsen tökéletesen működik, ez valami szoftverhiba, ami gyári firmware + ESET termékek használata esetén is jelentkezik, ezért is kérdeztem rá! A gépeden kell kideríteni, hogy mi az ami megfogja... Hogy erről megbizonyosodj, esetleg próbáld meg egy Linux LiveCD-vel is!
-
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #27084 üzenetére
-
suste
veterán
Úgy ahogy az NTFS-t sem ajánlanám senkinek erre a routerre/FW-re, úgy az Ext2Fsd-t sem ajánlanám win alá teljes (írás/olvasás) használatra
Vagy már változott a progi azon része, ahol saját felelősségre lehet külön bekapcsolni az írási támogatást?
Kényszerből használtam én is, szerencsére nem is volt vele gond, de egyszer lesz adatvesztésed...... -
suste
veterán
Össze kéne dobnunk már egy alapbeállításokat tartalmazó képes bemutatót.
Már annyiszor le lettek írva, de még sosem lett összefoglalva.
És nagyon sokszor jönnek elő az alapdolgok: csatolás/SAMBA/DLNA/tortent/ftp/SSH.
Ha valaki segítene akkor én szívesen öszedobom a képeket az első négyről, privátban lehetne egyeztetni és a végén feltehetné vargalex az FW mellé meg az első hsz-be is belinkeltethetnénk.....kebesebb lenne az ismétlés itt..
Persze csak azután, ha mondjuk vargalex átfutotta.
Szerintetek? -
suste
veterán
csatolás:
Luci/rendszer/csatolási pontnál hozzáadod a vinyódat (fájlrendszer: ntfs-3g), aztán
Luci/szolgáltatások/hálózati megosztás alatt hozzáadod a már bemountolt megosztani kivánt vinyót
DLNA:
Luci/szolgáltatások/miniDLNA alatt saját szájíz szerint átírod ezeket a sorokat:
media_dir=/mnt/Filmek/
db_dir=/mnt/minidlna
log_dir=/mnt/minidlna
A többit nem kell bántani.Úgy olvastamn hogy az új FW-ben már teljes értékű konfigolás van, így azt nem tudom pontosan megmondani hogy ott még kellhet-e valamit állítani, majdvalaki megírja (de nem nagyon hiszem, hogy többet kell vele foglalkozni)
AZ első adatbázis készítésnél iszonyat megfogja a routert, szerintem muszály lesz SWAP-et használnod, vagy a megadott könyvtárba csak 1-2 mediát hagyjál, és csakkésöbb helyezd át a többit.
Torrent:
Luci/szolgáltatások/transmission alatt a sebességeken kívül és a kapcsolatok számán kívül nem nagyon kell állítani semmit, de ezeket nagyon vedd vissza! Az én véleményem az, hogy le/fel = 200/20-szal kezdj, és kapcsolatoknál pedig torrent/global = 20/50 is bőben elég. Aztán majd kisérletezhetsz nagyobb számokkal, hogy meddig bírja a router, de semmiképpen ne várd el azt amit a pc-dtől!Saját tapasztalat:
SWAP nélkül szívás, NTFS-sel szívás (lassú írás/olvasás, instabilitás), főleg hogy DLNA/SAMBA/Torrent is menni fog. -
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Valaki használja Digi kábel nettel a routert? Működik azzal is?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fujifilm X
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Ritkaság! Új! Microsoft Surface Laptop 5 Alcantara 13.5" i5-1245U 16GB 1000GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- MSI Sword 16 - Core i7 / RTX 4050 / per key RGB / magyar garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest