Hirdetés

2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:00:15

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11151) Jorus válasza kiskornel (#11150) üzenetére


Jorus
nagyúr

Félreérted a tervezett történelmi összefoglaló célját. Amire te gondolsz, legendák, apró történetek, életképek, csodák, sorsok, részletek, az mind megtalálható a könyvekben, és ily módon a már korábban linkelt Császári Könyvtárban is, magyarul.

Vegyük példának az Ionith-i csatát, ami a 3. Éra 290. évében zajlott. A hivatalos Timeline-ban ezt találod: "The Battle of Ionith is a battle that took place in Akavir. This battle is well known for the death of Uriel V." Ezt a bejegyzést GypsFulvus-szal kibővítjük egy 4-5 mondatos összefoglalóra, amiben kitérünk a hadjárat okaira, a csata kimenetelére és a király halálának részleteire. Arra azonban nincs sajnos kapacitásunk, hogy a teljes Lore-ból olvasmányos könyvet írjunk a CsK köteteit mintegy sorba rendezve, természetesen. A TimeLine minden eseménye a könyveken alapszik, tehát az események a könyvek kivonataiból állnak össze történelemmé.

Amit mi szeretnénk, az egy bővített, olvasmányosabb TimeLine elkészítése magyarul. Tehát a cél az, hogy ha elolvasol egy könyvet a játékban, vagy a könyvtárból, akkor annak történéseit el tudd helyezni akár az évszámok, akár az események alapján a történelemben, tudd, hogy abban az időben milyen erők álltak egymással szemben, milyen célokkal, milyen politikai szelek uralkodtak az adott időszakban, ki volt az uralkodó, stb. Az Ionith-i csatáról pedig el tudod olvasni a teljes jelentést a CsK-ban, vagy a játékban, és ha felütöd a készülő írásunkat, akkor abból tudni fogod, hogy a 3. Éra 200-as éveinek vége felé, Camoran dúlása után hogyan alakultak a politikai erőviszonyok, és hogyan haladt szigetről szigetre V. Uriel, Akavir felé.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#11152) Malibutomi válasza Lidl (#11147) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Csaó

Feltettem: [enbseries.ini]

(#11153) Lidl válasza Malibutomi (#11152) üzenetére


Lidl
senior tag

Köszi, leszipkáztam.

Majd otthon osszehasonlítom, de azt már látom, hogy nincs DOF és mintha magasabb lenne a fény a tiedben a Direct és az Ambient fénynél.
Na, majd összehasonlítom.

Köszi
Lidl

(#11154) Malibutomi válasza Lidl (#11153) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Lesz egy meglepetésem ma nektek ENB témában, remélem bejön majd.

(#11155) Malibutomi


Malibutomi
nagyúr

Egy kis segítség a választáshoz:
[Skyrim Ultra ENB Comparison #1 ]

2. rész holnap. Remélem érzékelitek a fejlődést az első videómhoz képest. :DD

[ Szerkesztve ]

(#11156) Varlaisaran válasza Malibutomi (#11155) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

A legelső mellett döntöttem mert a legkönnyebb telepíteni:)

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#11157) Malibutomi válasza Varlaisaran (#11156) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Ez igaz :D
Csinálok még. Holnap lesz Project ENB, Reallike ENB, és Sharpshooter. Aztán lesz még Superb, Goddess, True Vision. Hirtelen ezek.

[ Szerkesztve ]

(#11158) #57919488 válasza Malibutomi (#11155) üzenetére


#57919488
törölt tag

Nekem a Kingpin's jött be eddig a legjobban :))
Nem régóta használom de ez eddig belső és külső területeken is szép, sok ENB-vel volt gondom, hogy nappal szép de más környezetben használhatatlan.

(#11159) kiskornel válasza Jorus (#11151) üzenetére


kiskornel
addikt

Értem... de ez így akkor is csak száraz történelem. Olyan unalmas, mint a magyar történelem. Illik ismerni, de azért szép nagyokat lehet rajt aludni.

Na meg aztán a program lényegén se változtat. A Skyrim lényege dióhéjban: (válassz egy szereplőnek) igen-igen, nem, majd aztán jöhet a zúzás.

Vannak, akik az alapján döntenek a játék folyásáról, hogy hol lesz több zúzás.Én azt sajnálom, hogy semmilyen igazi stratégia jellegű cuccot nem lehet átélni a progiban. Mondjuk lehetne kereskedni...

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#11160) csaba951 válasza kiskornel (#11159) üzenetére


csaba951
veterán

>Én azt sajnálom, hogy semmilyen igazi stratégia jellegű cuccot
>nem lehet átélni a progiban. Mondjuk lehetne kereskedni...

Mondjuk azért nem, mert a Skyrim egy rpg játék nem pedig Settlers?!

[ Szerkesztve ]

(#11161) Prosector válasza Malibutomi (#11155) üzenetére


Prosector
addikt

Ez a vid mar tok jo sztem. Nekem a Kingpin's tunik a lesgszebbnek,probaltam mar de akkor vhogy nem jott be.

Most megnezem meg 1x.

Varjuk a meglepetest :D

Jo a zene is!

[ Szerkesztve ]

(#11162) Jorus válasza kiskornel (#11159) üzenetére


Jorus
nagyúr

Nem vagyunk egyformák, én például kifejezetten szeretem a történelmet.
Nyilván nem szükséges a Lore ismerete a játékhoz, de számomra például nagyon üres és lélektelen lenne a TES sorozat, ha nem lenne mögötte egy ennyire, kvázi példátlanul részletesen kidolgozott történelmi háttér. Én szeretem a polcokon talált könyveket átolvasni, megismerni az adott tájegység, város, nép történelmét, mert számomra sokkal élvezetesebbé, színesebbé, átélhetővé teszi a játékot. Jobban elhiszem, hogy azok ott nem NPC-k, meg boss-level opponentek, hanem az adott tájegység elégedetlen parasztjai, vagy épp egy rég letűnt királyság ősi királyának és elit uralkodójának élőholt lidércei. Vagy épp a mágikus tőr, amit találtam abban a szurdokban az nem csak egy soul trap-es, alacsony sebzésű kis békanyúzó bicska, hanem valójában ősi elf munka, aminek a 2. Éra végén veszett nyoma az északi csatákban. Ettől válik RPG-vé (még ha csak a maga korlátozott módján is). Ha csak a zúzásra mész, akkor kvázi FPS-ként játszol vele, ott tényleg nem érdekes, hogy az a kis magaslat, ahol az a buta paraszt kapirgált, akit az imént somtál fejbe, valaha egy vár volt, és a közeli barlang eme vár katakombáiba vezet, a mélyén pedig az egyik istenség meggyalázott oltárán a mai napig áldozatokat mutatnak be a fanatikus kultuszhívők. Ebben az esetben tényleg felesleges időhúzásnak tűnik minden párbeszéd, ami csak arra jó, hogy kitöltse az időt két hentelés között.
A TimeLine fordítása mindössze egy kis segítség azoknak, aki nem tudják vagy nem akarják angolul átolvasni Tamriel történelmét. És nyilván nem szól azoknak, akit mindez nem érdekel. :)

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#11163) Varlaisaran válasza Jorus (#11162) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Ebből most jött egy ötlet. Mi lenne ha (persze ha elég hosszas az anyag) ebből készülne egy mod? Mondjuk soksok kötetre szedve az egészet beimportolni a gameba könyvekként, csinálni egy szép körítést neki, egy könyvtár könyvespolcokkal stbstb, esetleg egy dungeont/questet hozzá:)

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#11164) GypsFulvus2 válasza Varlaisaran (#11163) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Nem egészen értem, hogyan képzeled ezt el. Ezek az események, amelyekről 5-10 sorban beszámolunk, olyan nagyívű történések voltak, amelyekből minden további nélkül Morrowind-Skyrim méretű játékot lehetne/kellene gyártani. Pl. hogyan mondanád el egy modban Barenziah történetét? Vagy pl. baromi érdekes lenne a Sload-ok által elterjesztett Thrassian járványt és következményeit megjeleníteni, de ezekből inkább 3 órás kosztümös filmet tudnék elképzelni, mintsem modot. Kivéve, ha akkora csapat áll mögötted, mint ami a Nehrimet készítette. Pokoli mennyiségű munka lenne. Ráadásul közülünk továbbra is csak te értesz a gyakorlati munkához, a Creation Kit (vagy hogy is hívják) kezeléséhez. Nem akarlak elkedvetleníteni, de ez megint csak sziszifuszi meló lenne, hacsak nem találsz potens segítőtársakat.

Korábbi hsz-edre:
"Az elf felsőbbrendűség tény, és nem nézőpont kérdése." - Ehhez képest Lorkhan annak idején igencsak átba...ta Magnust, mint xart a palánkon... ;] Azóta mer kollégák csak sírnak-rínak az elveszett Aetherius sík miatt...
" A módszereik (a régi ayleideké is), a másokon indokolatlanul gyakorolt dominancia viszont rossz, és innen nézve a Birodalom és Ulfric is igy tett és tesz, csak más utakon, és azzal a fő különbséggel hogy mögöttük nincs egy olyan komoly kultúra és fejlettség ami indokolttá tenné azt." - Nincs kultúra és fejlettség??? Barátom, Skyrimot nem véletlenül hívják az Első Királyságnak! 'Egy 1E143-ban alapított államalakultanak, amely több ezer éve fennáll, nem lenne kultúrája? A Birodalom sem sokkal fiatalabb, megalkotta a saját vallását filozófiáját, mágiarendszerét, amely sok tekintetben nemhogy vetélytársa, de felül is múlja azt amit a mer népek tudnak! A Nine Divines (Tiber Septim kivételével) u. úgy az Et'Ada fenntartókra vezethető vissza, mint az Altmerek hitvilága. Csak az egyes Et'Adák megítélése különbözik "kicsikét".
"A Nordok és Ulfric esetében főleg nincs helye, mert ők talán Tamriel legostobább, legbarbárabb faja."
- Miért is? Mert szeretnek harcolni? A legősibb emberi királyság, a legősibb ABC, Bárdok kollégiuma stb stb... Mennyivel jobbak náluk a fák között rohangászó Bosmerek? Mennyivel volt jobb náluk Hadhuul király, az elevenen elégő áldozataival?

"...de számomra egy szigorú, ugyanakkor nem buta ősi-törzsi, elmebeteg vallásokon és rasszizmuson nyugvó poszt-ayleid Tam-rielle lenne az ideiglenes végszó. ...ezzel kiváltva a valóban igazságtalan rabszolgatartást." -Az én szememben egy diszkrimináción alapuló, teokratikus, igazát tűzzel-vassal kikényszerítő rabszolgatartó társadalom nem ér hajítófát sem. A Birodalom ezzel szemben nem leszármazás alapján értékelte az embereket, hanem értékük szerint. Nem véletlen, hogy történetében volt dunmer császárnő (Katariah), vagy legfőbb hadvezér (Syimmachus) is. Előfordulhatna hasonló a Summerset Isles-en? Költői kérdés volt.

Kiskornél: Ebben a topicban és máshol is, több ember jelezte igényét arra, hogy a játék hátterét, világát, történelmét jobban megismerjék. Nyilván az fogja ezt elolvasni, akinek igénye van rá. Ez történelem (még ha kitalált is), ami egyeseknek száraz, mások számára izgalmas. Jorus előző hsz-ében elmondta erről azt, amit mondani érdemes. Ha megszületik ez az írás, semmi akadálya nem lesz annak, hogy a hozzá kapcsolódó topicban egy-egy érdekes eseményt, történetet, legendát sok szempontból és részletesen kitárgyaljunk. Ha lesz rá érdeklődő. Amikor kész lesz a szöveg, elküldöm pár embernek, letesztelni, olyanoknak is akik jól ismerik a TES lore-t és olyanoknak is, akik nem. Utóbbiak visszajelzései alapján változathatunk azokon a részeken amelyek nagyon szárazak, vagy nem érthetőek.
Ami a hiányérzetedet illeti, ennek részben az az oka, hogy a Skyrim már erősen a H&S irányba mozdult el a régebbi TES részekhez képest, és az RPG elemek folyamatosan visszaszorulnak. Erre van igény jelenleg, erre tart a vilg sajnos. A Morrowindet vagy a Daggerfallt meg sem értetted volna a lore bizonyos fokú ismerete nélkül, nem értetted volna a fő történeti szálat, mi miért történik, és ki a fene az az aranymaszkos pacák, akivel a végén le kell küzdeni. Az Oblivion már sokkal lazább, lightosabb e szempontból és a története is jóval laposabb. A Skyrim története kicsit jobb, de minden más szempontból ez már RPG-light, tömegigényekre szabva. Ezzel nem kritizálni akarom, a Bethesdának is élnie kell valamiből, és ha ezt veszik, ilyet fognak gyártani. Márpedig az eladások őket igazolták.
Egyébként, ha stratégiai elemeket, játékrészt tartalmazó RPG-re vágysz, erősen ajánlom a Two Worlds II.-t.

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#11165) genndy válasza GypsFulvus2 (#11143) üzenetére


genndy
addikt

:C :R
Végigolvastam, köszi!

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#11166) szabod válasza GypsFulvus2 (#11164) üzenetére


szabod
senior tag

"Ebben a topicban és máshol is, több ember jelezte igényét arra, hogy a játék hátterét, világát, történelmét jobban megismerjék. Nyilván az fogja ezt elolvasni, akinek igénye van rá."

Így van, engem pl nagyon érdekel az egész. Amint vége a vizsgaidőszaknak elkezdem a császári könyvtár könyveit végigolvasni (ellelszek vele egy darabig). Ezután tényleg jó lesz, ha lesz egy kronológia az egészhez. Hatalmas respect és köszönet, hogy ezt megcsináljátok a laikusoknak :)

(#11167) GypsFulvus2 válasza Malibutomi (#11155) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Szép kis videót csináltál, bakker! :) Eddig nem vacakoltam grafikai modokkal, de most talán megjött hozzá a kedvem. Nekem is a Kingpin's tettszett eddig a legjobban.

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#11168) Varlaisaran válasza GypsFulvus2 (#11164) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

- A múltjuk. De hát előtte már rég voltak mer civilizációk, mielőtt az emberek megtelepedtek bárhol is, vagy nem jól tudom? Ergo egyik sem lehet a mernél régebbi.
- A birodalom kultúrája. Attól függ hogy miben múlja felül, bár hogy őszinte legyek, én ezt akkor sem vallanám be ha így lenne. De inkább csak fekete-fehér kérdése ez.
A többiről... Erőszakra, dominanciára szükség van. Az a kozmopolita demokratikus felfogás ami uralkodik a birodalomban, az életképtelen és nincs értelme, de más kérdés meddig szabad elmenni. Én mondtam neked hogy sajátos a felfogásom, és azt is hogy mennyire:)

Nade hogy véleményt cseréltünk, a legfontosabb. Félreértettük egymást, nem modként akarom a történéseket rekonstruálni. Én ugy képzeltem, hogy amit ti összehoztok anyagot (amit említettetek korábban), abból készíteni in-game (szöveges vagy akár képes) könyveket. Olyasmi volt az elképzelésem (persze első nekifutásra csak) hogy lenne egy könyvtár, amiben a létező összes vanilla ingame könyv meglenne. Emellé külön a ti anyagotokből készült könyvek külön polcon. Ezt az anyagot akár több könyvre lehetne bontani, valamint sok helyen lennének referenciák, pl 1Exxx-ben ez és ez történt, lásd.: xxxxxx c. ingame könyvet, vagy könyveket. Igy ha unatkozik valaki, bejön, leül, elkezdi olvasni a könyvet, talál a ti könyvetekben egy részt ami érdekli, és szépen kikeresné a polcról az idevágó vanilla könyveket. Ez párórás meló technikai oldalról, esetleg pár napos ha igazán szép designt szánna az ember a helyszínnek. Konkrétan nincs semmivel sem több értelme mint "idekint" olvasni a CSK-t, csak egy érdekes ötletnek szántam.

[ Szerkesztve ]

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#11169) GypsFulvus2 válasza Varlaisaran (#11168) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Erről fogunk még eszmét cserélni. A men és mer népek eredetéről, a kezdetekről volt szó az egyik teremtésmítoszokról értekező könyvben, de más régen olvastam, csak holályosan emlékszem. Az biztos, hogy már a legelején konfliktus volt közöttük.

Ja, hogy így, ez jó ötlet! Volt egy hasonló mod az Oblivionhoz, ha jól emlékszem Nazarian Library névre hallgatott, vagy valami ilyesmi. Volr egy szép épület Imperial City közelében a tóparton, abban benne volr az összes könyv a Daggerfalltól kezdve. Volt hozzá sztori is, de összeakadt egy másik questmoddal, ezért nem toltam végig. A Skyrimba gondolom egy pompás Ayleid-palotát terveznél könyvtárnak. :) Mondjuk forráshivatkozásokat egyelőre nem raktunk be. Nyilván úgy lenne precíz munka, de többszörösére növelné az előállítás idejét.

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#11170) Varlaisaran válasza GypsFulvus2 (#11169) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

A részletekről nem én döntenék, ha lenne is valami, szerintem kooperatív módon működne: ki hogy képzeli el, vagy mi lenne a játékba illőség. Szerintem az ayleid palota nem lenne ide illő, ellenben a könyvtárszobába egy makettet el is képzeltem lekicsinyitett modellekből összerakva:D Valami régi nordic dungeon alapra képzeltem el első körben szépen megcsinált (nem ruined) beltérrel, esetleg a Blue Palace tilesetjéből kifaragni valami hangulatos helyiséget, nincs konkrét ötletem egyenlőre. Ha lenne rá igény, ugy érzitek hogy legyen belőle valami, a technikai részét vehetitek megoldottnak.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#11171) Varlaisaran


Varlaisaran
senior tag

Annyit enb-ztetek már itt hogy én is kipróbáltam egyet :B Sharpshooters. Így használat közben jöttem rá hogy ez voltaképp egykutya mint az OBGE, bár itt nem tudom mennyire lenne szükség rá (Oblivionnál azért indokolt, mert gyengébb a lightingja és nem tud semmilyen occlusiont alapból). Sosenem méricskélem az FPS-t, most sem tudom mennyivel ment de semmit nem vettem észre az enb-tlenhez képest. Elég sokat tud ez a vacak, meg kell hagyni. Belülről (in-game) el lehet érni a beállítgatásokat mint OBGE-nél (nem találtam semmit de hátha mégis van), vagy ini-t kell buzerálni? Nekem ezek Skyrim alatt uj dolgok, ha netán bagatellt kérdeznék:)

[ Szerkesztve ]

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#11172) keIdor válasza GypsFulvus2 (#11164) üzenetére


keIdor
titán

Én is csak azt tudom mondani, hogy erősen igény van erre az írásra. Az emberiség történelmét is szeretem, történelembuzi vagyok, órákon át tudok beszélgetni egy témáról egy olyan emberrel, aki ugyanilyen mint én.

Ez a TES-el sincs másképp, nagy kedvencem ez az univerzum, nem érdekel, ha kitalált. Profi munka.

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#11173) Lidl válasza Malibutomi (#11155) üzenetére


Lidl
senior tag

Hali,

Én is végig tudtam végre nézni.
Elsőre azt mondtam, hogy a Kingpin a legjobb. De amikor megláttam a kovács házának a tornácát Riverwoodban, kicsit elszomorodtam. A gond az volt, hogy nem is láttam a tornácot :)
Olyan sötét volt az árnyék, mintha éjjel lenne.

Ez a legtöbb enb-vel a bajom. Nem megfelelőek a fények. Néhol tökéletes, de máshol nagyon rossz.

A videó nagyon jó. Végre egyben láthattam több enb-t ugyan arra a helyszínre.
Azt hiszem nem váltok egyikre sem, de mindjárt megnézen a Te ini-det.
És várom a következő videó(ka)t

Lidl

(#11174) #57919488 válasza Lidl (#11173) üzenetére


#57919488
törölt tag

Az árnyékok erősségét kell vissza venni és sokkal jobb lesz. Shadow Power amin állítani kell de csak ENB customizer-el állítottam eddig. Legjobb ENB szerintem.

(#11175) Lidl válasza Varlaisaran (#11171) üzenetére


Lidl
senior tag

Sajnos ini-ket kell buzerálni.
Bár van egy enb customizer, amivel menüből lehet az ini értékeit állítani (de amint tapasztaltam, nem teljeskörű, és valakinek el is rontotta a beállításokat.)
ENB Customizer

De ha ALT+TAB-bal váltasz, akkor tudod állítgatni futás közben is, és visszaváltásnál rögtön látod az eredményt.

Prosector linkelt egy kis leírást az iniben lévő beállításokra. Az segíthet: [link]

Lidl

[ Szerkesztve ]

(#11176) Malibutomi válasza Lidl (#11173) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Igen, pont ez volt a gondolatom, első blikkre a Kingpintől leesett az állam a színektől, meg a kék ég, és a hegyek, de az árnyékok nagyon sötétek voltak benne. De talán ez kijavítható.
Holnap folytatom a videózást, pont ez volt a cél, hogy legyen összehasonlítási alap, így jól láthatóak a különbségek.

[ Szerkesztve ]

(#11177) Lidl válasza #57919488 (#11174) üzenetére


Lidl
senior tag

Lehet, hogy ennyire egyszerű, de ahogy próbálgattam más beállítsokat is, nem fehér és fekete egy-egy beállítás kihatása a képre.
Úgy értem, hogy ha állítassz valamit, akkor az több mindenre is vonatkozik. (pl. az éjszakai fényerő van hatással a dungeon-okban lévő fényre is.)
Az árnyékoknál is van árnyék erősség, de van Ambient level is, ami szintén az árnyékok erősségét változtatja.
És így már macerás egy jó beállítást elérni.

Persze nem panaszkodni akarok, és tudom, hogy nagyon kényelmes lenne, ha valaki megcsinálná nekem a tökéletes enb-t ;] de azért ezt nem várom el.
Ez egy nagyon jó alap és teszek is vele egy próbát - miután megvártam Malibutomi videóit. :D Hátha van mégjobb.

Lidl

(#11178) Lidl


Lidl
senior tag

Felpiszkát a dolog, és gondoltam megnézem mit tudok csinálni az árnyékokkal a Kingpin's-ben.
De most vagy én vagyok béna, vagy mindenhonnan eltüntették a mod-ot?
A nexuson nem talál "Kingpin" szóval semmit. A ggole megtalálja a Nexus oldalt, de odanavigálva, a nexus azt mondja, hogy ilyen oldal nem létezik.
Steam workshop-on sincs, és egy fájlmegosztón is megvolt, de onnan is eltávolították.
Hmm...

Esetleg fel tudja tenni ezt is valaki valahová :D

Köszi
Lidl

(#11179) Malibutomi válasza Lidl (#11178) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Ja eltünt a nexusról, de pill feltolom datára.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#11180) Lidl válasza Malibutomi (#11179) üzenetére


Lidl
senior tag

Megvan, köszi, nézem

Lidl

(#11181) Lidl válasza Malibutomi (#11176) üzenetére


Lidl
senior tag

Sziasztok,

Egy apró változással ilyenek lettek az árnyékok:

AmbientMinLevel=0.4

AmbientMinLevel=0.1

Az alap a 0.1 volt

A jpeg tömörítés kicsit elronotta a színátmeneteket, de az látszik a képeken, hogy minden kicsit világosabb lett, nem csak az árnyékok.

Most egy kicsit próbálom ezt az ENB-t, hogy milyen.

Lidl

[ Szerkesztve ]

(#11182) Prosector


Prosector
addikt

Talaltam meg 1 ENB-t,ami nekem nagyon tetszik:

[link]

Pics:

Nem tul sotet,nem tul vilagos,egesz jol fut(sztem).

SSAO kilove!

(#11183) Xerxész válasza Prosector (#11182) üzenetére


Xerxész
őstag

Na, asszem a Sharpshooteren kívül ez a másik, ami tetszik. Szép.
Annyi, hogy a fenyők túl világosak a 2. képen, sötétíts rajt', ha lehet. :)

Az ENB kb. hány % FPS esést okoz a natúr grafikához képest?

[ Szerkesztve ]

(#11184) Lidl válasza Prosector (#11182) üzenetére


Lidl
senior tag

Ja, tényleg szép. Meg nézem este ezt is :D

A fák sötétítése szerintem nem egyszerű. Ha az Ambient-et csökkented, akkor minden sötétedni fog és az árnyékok mélyülnek.

Csalóka lehet a screenshot fényereje. Meg kell nézni az otthoni gépen is, mert a monitor beállításai és a driver beállításai is változtathatnak a fényerőn, kontraszton, stb. Ezt tapasztaltam a feltöltött screeshot-jaimon.
Valóban szép, ezért ezt is megnézem otthon.

Tegnap a Kingpin's használtam egy kicsit, de a világosítás miatt, olyan furcsák voltak az árnyékok és a dungeonok. Mintha egy nagyon sötét helyen megemeltem volna a monitor fényerejét, de a kontrasztot nem.

Nem volt az igazi.

Ez lehet, hogy jó lesz

Lidl.

(#11185) #57919488 válasza Xerxész (#11183) üzenetére


#57919488
törölt tag

Szinte minden ENB-nél változó. Van aminél írják is , hogy nagy teljesítményű PC kell de olyan is ahol meg alacsony PC-n is csak pár FPS veszteség lesz. De ehhez ugye el kell felejteni pár dolgot mint az ENB DOF meg hasonlóak.

szerk:
Hát én nem használok Ambient-et mert a gépem nem bírja de lehet azért is nincs gondom a Kingpin's-el :))

[ Szerkesztve ]

(#11186) Malibutomi válasza Lidl (#11184) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Mindjárt mutatok még párat. :)

(#11187) kiskornel válasza Lidl (#11173) üzenetére


kiskornel
addikt

Ezek az ENB-k nem tetszenek. Szinte majd mindegyik helyen az ENB nélküli rész a nyerő.

Kingpin esetében nekem az ég tetszik. A többin kiégett xar általában. Öröm az ürömben, hogy megjegyeztem, le kell töltenem ezt az ENB-t és az ini fájl égre vonatkozó részét átmásolni a mostanimba.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#11188) Malibutomi


Malibutomi
nagyúr

[Skyrim ENB comparison 2]
- Project ENB
- Sharpshooters Extreme Graphics ENB
- Reallike ENB

Ugyanazokat a helyszineket raktam be hogy lehessen összehasonlítani.

(#11189) Varlaisaran


Varlaisaran
senior tag

Körbejártam a kecómat a Sharpshooters-el. E6420@3.1/GTX460GS, 1280x1024, default konfig, no SSAO. Túl sokat kér ez az enb, már ezen a felbontáson érezhetően fogyasztja a vasat, bár tény hogy nagyon nem néz ki szarul, végre kezd emberi színvilága lenni ennek a szerencsétlen fagyosjátéknak. A DoF-ja meg kegyetlen jó és "okos", na és van Godrays itt is, vééégre! Kéne még hangolgatni a specularon, hogy ne legyen túl fényes de nem nagyon van kedvem vacakolni vele úgyis fotózkodásra lesz jó max:)

[ Szerkesztve ]

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#11190) Lidl válasza Malibutomi (#11188) üzenetére


Lidl
senior tag

Király!

Szerintem ezekből talán a Project a legjobb. Bár ez túl homályos.
A Sharpshooter túl sötét, mint a Kingpin's, bár az árnyékok sokkal világosabbak, mint az volt.
A Reallike viszont nagyon kék :)

Azt hiszem a Sharpshooter marad majd, amiben egy kicsit módosítottam valamit a fényeken. (el van mentve, majd megnézem)

De kíváncsian várom a 3. eresztést.
Szép munka.

Lidl

BTW, hogyan repülsz szabadon? És mindig ugyanazon a vonalon? Van valami parancs rá?

(#11191) Lidl válasza Varlaisaran (#11189) üzenetére


Lidl
senior tag

Hol van ez a palota?

Lidl

(#11192) Jorus válasza Lidl (#11191) üzenetére


Jorus
nagyúr

Whiterun-tól keletre, Graywinter Watch-tól északra. Mármint Varlaisaran modjának telepítése után.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#11193) Lidl válasza Jorus (#11192) üzenetére


Lidl
senior tag

Ja, én azt hittem építette a Heartfire DLC-vel.

Aha, gondolhattam volna a folyó miatt, de valahogy én nyugatra tippeltem először. Persze ott nincs is folyó (Falkreath fölött).

Köszi
Lidl

(#11194) Varlaisaran válasza Lidl (#11193) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Huhu... az menő lenne, Hearth-al ayleid kérókat építeni, főleg hogy egy vacak faházra a gatyám ráment míg felhúztam:D Viszont nem is rossz ötlet, itt lehetne vagy tíz feleséget meg az alap hat örökbefogadható kölök mellé nemzeni vagy hatvanat, és még kiadó szoba is maradna:D
Egyébként a Shimmermist Cave mellett van közvetlenül.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#11195) Jorus válasza Varlaisaran (#11194) üzenetére


Jorus
nagyúr

Elég macerás lenne. Kapnál egy kis vésőt, kalapácsot, smirglit, aztán mehetnél a hegyekbe márványt fejteni. :DDD

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#11196) Malibutomi


Malibutomi
nagyúr

Na én most feltettem a Project ENB-t, tetszik, jók a színek és árnyékok.
Az SAO-t meg DOF-ot kikapcsoltam. Majd megnézem dungeonban milyen ott még nem voltam. :)

(#11197) GypsFulvus2 válasza Varlaisaran (#11194) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

A harmadik képeden az előtérben álló lapos izé az micsoda? Ayleid nyugágy? :D

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#11198) Varlaisaran válasza GypsFulvus2 (#11197) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

:DDDDD És tényleg nyugágy is lehetne, most tünt fel:D BTW az egy vanilla csontvázdarab, nem én raktam oda:D

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#11199) Lidl válasza Varlaisaran (#11198) üzenetére


Lidl
senior tag

Egy fakir nyugágy :D És mi van a házban? Hány háló- és vendégszóba? Medence van? :)

Lidl

(#11200) Varlaisaran válasza Lidl (#11199) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Hogy mi van most benne? Semmi, mert a beltereket még nem modelleztem le. Hogy milyen lesz? Olyan igazi elfes, vagyis nagy, fehér, szép, mint pl. ez a mod (képeknél). Legalábbis amikor nekiálltam ilyennek akartam:)

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.