Hirdetés

2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:00:15

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11101) Lidl


Lidl
senior tag

Én 2 fegyveres harcossal (+íj) játszottam végig az északiak oldalán. Nem volt uncsi csak már a végén, de az minden játéknak előfordul. Most mage/thief-vel nyomom. Nem nehéz de ha nem lenne segítő hamar levágnanak. Gondolkozom a birodalmon de még nem döntöttem el ki mellé álljak.

Lidl

(#11102) Lui04 válasza Jorus (#11099) üzenetére


Lui04
aktív tag

Megtanulja az elemental fury shoutot, azzal begyorsul a fegyver. Legutóbb én is ezt használtam buzogány + pajzs kombóhoz. Annyi a megkötés, hogy a fegyver nem lehet enchantolt, de a gyorsaság kárpótolja annak hiányát.

(#11103) Prosector


Prosector
addikt

Ha update-elni akarom az SKSE-t,utana mukodni fognak a modok?

Egyaltalan elindul a jatek?

Nagyon nem szeretnem ujrarakni.

(#11104) Jorus válasza Lui04 (#11102) üzenetére


Jorus
nagyúr

No jó-jó, de amire a shout újratöltődik, az is idő, plusz én rendszerint az egyik enchantot mindig soul trap-re áldozom a kettőből, hogy töltődjenek a lélekkövek, azt meg nem pótolja a nagyobb sebzés, plusz kevesebb fícsört tudhatsz így magadénak (egykezes kard + pajzs kombó az 100-as enchanttal 4 plusz dolgot jelent egyből). Persze kinek ki jön be jobban. Egyszer én is toltam amolyan barbár-szerű fazonnal, de zavart, hogy nem volt range fegyóm, csak pár kókadt spell.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#11105) genndy válasza Jorus (#11104) üzenetére


genndy
addikt

Mire használod a töltött lélekköveket?

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#11106) Jorus válasza genndy (#11105) üzenetére


Jorus
nagyúr

Töltöm vele a lemerült cuccaimat (fegyverek, botok), illetve a nagyokkal enchantolt motyókat készítek.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#11107) genndy válasza Jorus (#11106) üzenetére


genndy
addikt

Na csak azért, mert ha olyan enchantolt cuccod van, amiben van -25%x4 az adott mágiaosztályra (mondjuk Destruction vagy Conjuration), akkor a fegyver/bot egyáltalán nem merül.
Én mondjuk elég töltött lélekkövet találtam/vettem, a nagyokból is, azokkal bőven meg tudtam csinálni az enchantolt szettjeimet, mikor már 100 volt az Enchant.
Mondjuk a kicsi töltöttek Enchant húzáshoz jók lehetnek, esetleg emiatt érdemes lehet töltögetni, de én még ezzel se vacakoltam.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#11108) Xerxész


Xerxész
őstag

Van olyan enchant lehetőség, ami azt a bónuszt adja, hogy a mágikus és/vagy enchantolt fegyverek energiája lassan, de folyamatosan töltődik magától? Mint az életerő pl...
Vagy ilyen nincs és mindig soul gemekkel lehet csak feltölteni őket?

(#11109) genndy válasza Xerxész (#11108) üzenetére


genndy
addikt

Nincs ilyen, Soul gemekkel tölthető / lassabban / egyáltalán nem merül (ez utóbbi kettő függ ugye a cuccodtól, hogy megvan-e a -100% mágiafelhasználás az adott osztályból).
Mod lehet hogy van rá, de nem kerestem.

[ Szerkesztve ]

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#11110) Jorus válasza genndy (#11107) üzenetére


Jorus
nagyúr

Azt tudom, de az a varázslós szerkómban van, a harcolósban Stamina növelés, Health növelés, Bow damage, ilyesmik vannak, tehát, amikor épp fegyverekkel harcolok, akkor csökken a töltésük minden egyes csapásnál/lövésnél. Úgy vettem észre a most linkelt bugot (vagy nevezzük átgondolatlanságnak), amikor a varázsló gúnyám volt rajtam véletlenül, és nekiálltam aprítani a csontvázakat, és látom, hogy nem csökken a fegyók töltése. Ez ugye meglehetősen illogikus, hiszen a fegyverek töltésének nincs köze a karakter magickájához (nulla magickával is használhatsz spellel enchantolt fegyvert ugye) vagy képességeihez (használhatsz nagy hatalmú botokat akkor is, ha még sehol sem vagy destruction-ben), szal nekem nem áll össze, hogy miért kézenfekvő a készítők szerint, hogy nem merülnek a fegyverek, ha az adott mágia ágban -100%-nyi enchantolt motyó van rajtad.

Plusz amíg nincs 100-as enchant, addig muszáj tölteni a fegyókat. A vége felé persze mindegy, mert már fegyver se nagyon kell ugye. :)

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#11111) genndy válasza Jorus (#11110) üzenetére


genndy
addikt

Ja, akkor pont te írtad. Én meg csak valahonnan emlékeztem erre :B
Na igen, ha az elejétől enchantolsz fegyót használsz akkor tényleg töltögetni kell, ahhoz meg kell a lélekkő. Én meg azért nem használok varázsfegyvereket, mert 60-as Smithingig nem lehet őket feljavítani, és nekem többet ér egy felkovácsolt erős fegyó, amire nem kell figyelni, mint egy enchantolt, amit töltögetni kell.
Meg ugye a botok. Valamiért én nem szeretem őket, de amúgy hasznosak (akár a társnak odaadva is). Viszont úgy meg merülnek, tehát töltögetni kell.
Szóval valójában meg akartalak győzni, hogy jó cuccal felesleges lélekköveket gyűjteni meg lélekcsapdázni, de belátom hogy játékstílustól függően bizony szükség van rá, csak éppen én nem ezt az utat követem.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#11112) kiskornel válasza Jorus (#11110) üzenetére


kiskornel
addikt

Háát... a bot, mint fegyver sebzésének számolásába nincsenek benne a saját tulajdonságaim? Feltételezem, hogy beleszámolja a dest képességeimet is (bár ennek utána kellene néznem).

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#11113) Lidl válasza Xerxész (#11108) üzenetére


Lidl
senior tag

Olyan enchant van, hogy ha megölsz egy lényt (creature, nem embert), akkor 5%-a az életerejének a fegyvert tölti. Pont tegnap csináltam ilyen tárgyat (vagy csak olvastam, amíg találgattam mit csináljak :F )

Az is hasznos lehet arra, hogy kevesebb soul gem kelljen.

Lehet egy tárgyba több enchantot is beletenni? Még soha sem értem el maga Enchant szintet. max 40 vagy ilyesmi :) szóval nem tudom milyen perkek vannak.

Lidl

(#11114) Varlaisaran válasza Lidl (#11113) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Lehet két enchantot. Az enchant legfelső perkje, Extra Effect, 100as enchanttal érhető el három lépés után. Konkrétan direkt ezért 100aztam meg az enchantot hogy ezt elérhessem. A másik pedig a perkfa másik ága ha jól emlékszem, oda kisebb skill elég, a Soul Siphon.

Itt a perkfa. Én a középső utat láttam célszerűnek, mert a közbenső két lépése jól jön armor enchanthoz, nameg ez volt közelebb az Extraeffect-hez.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#11115) genndy válasza kiskornel (#11112) üzenetére


genndy
addikt

Beleszámítja, de ha jól tudom a saját tulajdonságod nem a sebzést növeli, hanem a manaigényt csökkenti. Saját használatú varázslatnál és botnál is.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#11116) Jorus válasza kiskornel (#11112) üzenetére


Jorus
nagyúr

A staff sebzésébe nem számít bele a karakter adott magic school skillje. Ugyanakkor az adott skill abbam játszik szerepet, hogy egy adott használat mennyivel csökkenti a staff töltését. Minél magasabb az adott magic school ismerete, annál kevesebb töltést használ a bot. Az is igaz, hogy ez nem minden staff esetében számít.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#11117) Lidl válasza Varlaisaran (#11114) üzenetére


Lidl
senior tag

Valóban, perk volt és nem enchant. És azt is választottam :)

Húú, az jó, ha 2 enchant mehet egy tárgyba. Azt hiszem én is megtanulom ezt. (majd ha eljutok odáig, még
csak 22. szintű vagyok)

Köszi
Lidl

(#11118) Varlaisaran válasza Lidl (#11117) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Jó ám. Előtte a Chillrenddel toltam, de a glass alap gyenge lett, így gondoltam reprodukálom azt egy daedric alapra; voltaképp ezért tanultam ki az enchantot:) Enchantot ha tápolni akarod (mert azt máshogy ugysem lehet elérni), nekem bejött az irondagger+Daedra Banish+pettysoulgem. Ha nem fegyót gyártanál, akkor silverring+Fortify Sneak+pettysoulgem, ugy tünt nekem, ez képviseli a legtöbb értéket még petty kővel is.
És azért petty, mert épp ugyanakkorát lök a skillen mintha elpazarolnál egy grandot.

Érdemes lehet összekötni smithing tanulással is, akkor irondagger helyett vagányabb cuccokat gyártasz, én pl. szériában csináltam 200-300db elvenbow-ot (Banish enchanttal majd 1500at ér), egy ideig szépen mászott felfelé a smithing is. Enchant tanulást még célszerű lehet (bár csak a vége felé jutott eszembe nekem is) a College-ben csinálni, mert amit legyártottál rögtön el is tudod adni, és ha kell tudsz kilószámra soulgemet venni tőlük, plusz ott egy orgazda is jó pénzzel, ha TG tag vagy.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#11119) Malibutomi


Malibutomi
nagyúr

Csináltam egy videót srácok, nem tökéletes, kis időt rászántam és összeraktam pár képet meg videót.
azért remélem tetszeni fog:

[Skyrim graphics video]

Még kell valami jobb videó konvertáló program, mert kicsit röcögős lett helyenként.

[ Szerkesztve ]

(#11120) Lidl válasza Varlaisaran (#11118) üzenetére


Lidl
senior tag

Mi az a Banish enchantment? Mit csinál? Nem emlékszem, hogy találkoztam volna vele. (Csak Hearfire DLC-m van Dawnguard még nincs, majd a következő fizetésnél lesz :D, ha esetleg a DLC adná hozzá. Vagy mod?)

Mivel most mage/thief karaktert csinálok, mindenképpen én leszek a mester a College-ben :)
Meg a tolvaj céhnél is, bár azt az előző végigjátszásban kihagytam.

Köszi
Lidl

(#11121) genndy válasza Lidl (#11120) üzenetére


genndy
addikt

Semmi különös, alap enchant. 'Banish daedra', szerintem fegyveren van. Ha szereztél egy ilyennel enchantolt fegyót akkor disenchantold, mert drága, ezért többet fejlődsz az enchantban. Ha nincs, jó a 'Turn Undead' is, az is sokat ér.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#11122) Lidl válasza genndy (#11121) üzenetére


Lidl
senior tag

Ja, már beugrott. Soha sem használtam korábban, ezért nem volt ismerős.
Akkor majd ezzel tápolom an enchant skillt.

Köszi
Lidl

(#11123) Prosector


Prosector
addikt

Erre vki?

[link]

Malibutomi:

Lájkoltam :D

A videon tenyleg van mit javitani ,de a beallitasok nekem tetszenek. Jo ez a Sharpshooters.

A ZENE MEG KIRALY!!!

[ Szerkesztve ]

(#11124) #57919488 válasza Malibutomi (#11119) üzenetére


#57919488
törölt tag

Alt+Tab után ott maradt a cickány :DD

(#11125) Malibutomi válasza #57919488 (#11124) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Ja hogy rohadna meg.. :) Nembaj, jó ez egynek. Majd csiszolok a technikán :)
Ja meg most néztem végig, a yt rárakott egy ilyen remegés elelni effektet, attól is néz ki kicsit furán

[ Szerkesztve ]

(#11126) Lidl válasza Malibutomi (#11125) üzenetére


Lidl
senior tag

Többszöri Alt+Tab után, vagy ha nem a képenyőn kattintassz (mondjuk a tálcán a Skyrim-re), akkor van, hogy eltűnik a rágcsáló.

Lidl

(#11127) Lidl válasza Prosector (#11103) üzenetére


Lidl
senior tag

Én már többször is frissítettem és nem lett baj.
Sőt, egy-egy mod új verziója újabb SKSE-t igényelt, és kellett is frissíteni, mert jelezte, hogy nem jó a verzió.
Csak simán felülírod a fájlokat.

Majd ha már fut a program, akkor a menünél, bal alul láthatod, hogy mi az aktuális verzió.
Tehtá nálam simán ment a frissítés, nem hiszem, hogy gond lenne belőle.

Lidl

(#11128) Malibutomi válasza Malibutomi (#11119) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Levettem a videót, mert az a youtube effekt nagyon lerontotta a minőségét.
Felraktam újra, inkább legyen kicsit kézremegős :) , mint hogy ilyen elmosódott, meg hullámzós a kép.

Itt az új link: [Skyrim videó jobb minőség - NÉZD MEG DE HAMAR :DDD ]

Tessék újra lájkolni. :DDD

Ez pedig a zene, ha nem ismertétek még a videót, érdemes megkukkolni. [link]

Lidl

Köszi most megnéztem tényleg ktszeri alt+tab a megoldás kattintás helyett

[ Szerkesztve ]

(#11129) Prosector válasza Lidl (#11127) üzenetére


Prosector
addikt

Koszi.

En is 1 mod miatt akarom frissiteni az SKSE-t.

(#11130) csaba951 válasza Malibutomi (#11128) üzenetére


csaba951
veterán

Melyik mód az ami ilyen vízeséseket (folyóvizet) csinál? Vanila Skyrimmel játszom, és igazából ez az egyetlen bajom a játék kinézetével kapcsolatban...

(#11131) Malibutomi válasza csaba951 (#11130) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Azt a W.A.T.E.R nevu mod csinalja.

(#11132) freelanced


freelanced
addikt

Üdv!

Érvelnétek? Stormcloak vagy Imperial? Nem tudok dönteni, mindenki rossz ha lehetne egyikhez se csatlakoznék...

A StormCloak-ok rasszisták, hogy menjek oda Wood Elf-el? Viszont a Birodalom a Thalmorokkal... nem tudom nehéz döntés, mindkét oldal mögött rejtett érdekek vannak... :W

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#11133) #57919488 válasza freelanced (#11132) üzenetére


#57919488
törölt tag

Hát én inkább egyiket se választottam. A játékban is annyira mondanak igazat a politikusok mint a valóságban.

szerk. és Spolier:

Ulfric mond igazat mert tényleg legyőzte egy kihívásban a régi királyt de az Imperialok ezt nem akarják elismerni. A régi király szelleme mondja el a játékosnak is az igazat. Csak magyarosítás nélkül nem értettem teljesen és még az is lehet, hogy hülyeségeket beszélek :D

[ Szerkesztve ]

(#11134) csaba951 válasza Malibutomi (#11131) üzenetére


csaba951
veterán

Köszönöm Malibutomi! Elmés névválasztás volt a készítő(k) részéről! :D

(#11132) freelanced
Nekem sem volt szimpatikus egyik oldal sem. Nem tudnék egyik fél oldalára sem állni nyugodt lelkiismerettel. Így aztán úgy döntöttem, hogy egyik félhez sem csatlakozom. Járom tovább a magam kis felfedező útját Skyrimben, meg segítek a rászorulókon. Ők meg játsszák le szépen egymás között a polgárháborút!

[ Szerkesztve ]

(#11135) genndy válasza freelanced (#11132) üzenetére


genndy
addikt

Ha már mindenképpen választani kell, akkor szerintem inkább Imperial. Ők legalább egy egységes birodalmat akarnak, az északiak akarnak csak ebből kiugrani, pedig eddig is eléggé függetlenek voltak, megtarthatták a szokásaikat, stb. A Talos-hitet se a Birodalom tiltotta be, hanem az elfek.

SPOILER!
A játék folyamán persze szépen kiderül, hogy az elfek is csak azért támogatják éppen az egyik vagy a másik oldalt, hogy az egység még jobban megbomoljon, gyengüljön tovább a Birodalom, pedig már akkor sem volt nehéz dolguk amikor először lerohanták Cyrodiilt.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#11136) #57919488 válasza genndy (#11135) üzenetére


#57919488
törölt tag

Ház azért az Imperialok se annyira fényesek. Van ott is elég sok érdekes dolog a háttérben. Nekem mindegy melyik milyen oldal, ha gond van velük akkor le kell őket csapni aztán kész :D

(#11137) freelanced válasza genndy (#11135) üzenetére


freelanced
addikt

Ha lenne mód rá inkább valahogy a Thalmorokat intézném el vagy űzném ki Skyrim-ből mert sose voltak valami szimpatikusak.

Viszont ha jól tudom azért az Birodalmiak is sárosak és ezek nem nagyon egyeznek meg a mi általunk ismert Cyrodiil-i birodalmiakkal. És most ha jól tudom az ottani császárral is gondok vannak...

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#11138) genndy válasza freelanced (#11137) üzenetére


genndy
addikt

Hallod, furcsa fazon vagy te azért: megkérdezed, hogy szerintünk kit kéne választani, majd amikor írom hogy szerintem kit, akkor visszaírod, hogy 'de hát az is sáros...'. Igen, mindkettő sáros, nincs fekete vagy fehér oldal, nem lehet a 'jót' választani, mert nincs ilyen. A császárral is gondok vannak, igen: báb.
Olvasgasd a játékbeli könyveket, feljegyzéseket, iratokat, kérdezgesd az embereket, aztán döntsd el kihez állsz be. Nekem ezekből az jött le, hogy ha már mindenképpen kell választani, akkor a megismertek alapján inkább a Birodalmiakat választanám. Nem mondom hogy igazam van, mert olyanja senkinek nincs, de ha az egész Birodalom érdekét nézem, nekem inkább ők jöttek ki 'jófiúnak'. De én se olvastam el minden cetlit, nem bontottam ki az összes szálat.
Nem muszáj beállni se senkihez, a polgárháborús szál is kihagyható. Ha annyira utálod a Thalmort, akkor saját szakálladra mészárold le az összes őrjáratukat, és irtsd ki az Embassyt. Ezt is lehet.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#11139) freelanced válasza genndy (#11138) üzenetére


freelanced
addikt

:D
Hát igen kicsit fura vagyok :D

Csak hát annyira zavarnak...

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#11140) Lidl válasza freelanced (#11139) üzenetére


Lidl
senior tag

Szerintem mind a kettőnek igaza van. Tipikus hódítós sztori. Az északiak a függetlenségukért harcolnak a birodalmiak pedig a saját akaratukat kényszerítenek rájuk ami egyfajta rend. Én először a Stormcloak-okat választottam. Tetszett hogy ők voltak a "lázadók" . Demost a birodalmat választom, hogy megcsinaljuk az Egységes Birodalmat" :)
Gondolom pont azért találták ki így a történeteket hogy megosztó legyen és motivaljon az újrajatszasra.
Engem pl. az is érdekel hogy milyen küldetések vannak a feleknel. Úgyhogy most birodalmi leszek.

Lidl

(#11141) Beerwolf válasza Lidl (#11140) üzenetére


Beerwolf
senior tag

Én mindkettővel végigjátszottam, Stormcloak oldalán jobban tetszett, de a legunalmasabb küldetéseket találod itt bármelyik oldalt is választod. :)

(#11142) freelanced válasza Beerwolf (#11141) üzenetére


freelanced
addikt

Tévedés... mire Guild Master leszel a tolvajoknál az durvább...
Minden nagyvárosban (2x(?)) 5 db küldi :U
És unalmas és monoton és... :O :DD

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#11143) GypsFulvus2 válasza Lidl (#11140) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Nos, éppen most dolgozunk Jorus kollégával közösen Tamriel történetének bemutatásán. Talán egy logoutos cikk lesz belőle, majd meglátjuk. Ha az megjelenik, talán ez a gyakran felmerülő "melyik oldalra álljak" probléma is könnyebben eldönthető lesz. Most nagyon zanzásítva:

A Tamrieli Birodalom egy ősi intézmény, több ezer éves múltra tekinthet vissza. Az első Tamrieli Birorodalom még az Ayleid rabszolgatartók elleni lázadásból fejlődött ki, s a tét kb. az volt, hogy a mer (elf) vagy a men (ember) népek lesznek-e Tamriel domináns nemzetei. Az Első Birodalom hosszú ideig tartó prosperálás után összeomlott. Sok évszázados interregnum következett, amit a Reman dinasztia által alapított Második Tamrieli Birodalom váltott fel. Szokás szerint belső bomlás és külső fenyegetések kombinációja révén ez is bekrepált pár évszázad után, s következtek az újabb polgárháborúk. Minden ilyen interregnum véres küzdelem volt a provinciák között a hatalomért. Ilyen időszakokban valamilyen módon mindíg rekonstruáltak egy vagy több mer (elf) államot is. Ilyen volt pl. a Direnni (altmer, high elf) Hegemónia még az Első Era idejében; Morrowind területén Resdayn, amit a sötét elfek elődei (a chimerek) és a dwemerek közösen irányítottak, vagy a Camoran dinasztia által vezetett Valenvood. Ilyen állam volt az az Aldmeri Dominium is, ami a Második Birodalom felbomlása után jött létre, s a legerősebb mer állam volt a Direnni Hegemónia óta. A polgárháborús káosznak Talos vetett véget, aki Tiber Septim névén császárrá koronáztatta magát, s ezzel elkezdődött a Septim dinasztia nevével fémjelzett Harmadik Éra, s vele a Harmadik Tamrieli Birodalom kora. Megjegyzendő, hogy Skyrim ehhez önként csatlakozott, hiszen épp a nordok nevezték el Talosnak (Viharkoronás) a későbbi Tiber Septim császárt. E birodalomnak ugye az Oblivion-krízis vetett véget, amikor is a Septim dinasztia kihalt. Aki nem tudja milyen módon történt ez, tolja végig az Obliviont. Az Oblivion krízis során a Birodalom gyakorlatilag széthullott, a privinciák tövbbé vagy kevésbé ismét függetlenné váltak, illetve Morrowind természeti katasztrófa révén majdnem teljesen lakhatatlanná vált. Ebben a helyzetben emelkedett fel Summerset Isles provinciában a Thalmor frakció. Ők már az Oblivion krízis előtt is léteztek, de hatlamukat és népszerűségüket annak köszönhették, hogy a birodalmi csapatok helyett gyakorlatilag ők számoltak le a Daedra invázióval a Szigetek területén. A Thalmor az embereket alacsonyabb rnendű fajnak tekinti (ennek gyökere a mer fajok teremtésmítoszában és vallásában keresendő), s rövidebb távú céljuk a Summerset Isles elszakítása és az Aldmeri Dominium rekonstruálása, hosszabb távú céljuk pedig az összes men faj kiűzése vagy legalábbis alávetett szerepbe való kényszerítése Tamriel teljes területén. Végcéljuk tehát egy az Ayleid időkhöz hasonló politikai felállás elérése lenne. A Thalmor szigorú, rasszista, és teokratikus elvei azonban egyes High elfek között is ellenállásba ütköztek, így az aldmeri Dominium első évtizedei a belső rendcsinálással teltek el. Ennek során számos high elf menekült Cyrodilba és Skyrimba is, de főleg Hamerfell területére. Közben a Birodalom maradékán marakodó High Council-t egy Titus Mede nevű erőskezű Coloviai hadúr eltakarította az útból, s magát császárrá koronáztatta. Leszármazását tekintve semmi joga nem volt ehhez, azonban Cyrodilban, High-Rockban és Skyrimnban elfogadták uralokodónak, mert elegük volt már a káoszból, és Titus Mede eléggé erőskezűnek tűnt. Reményeikben csalatkozniuk kellett, az Aldmeri Dominium hatalma tovább nőtt, magához csatolta az egykori Elsweyr után maradt két utódállamot. Hamerfellben permanens polgárháború dúlt, amelybe a Dominium is beleavatkozott, Black Marsh elszakadt és az argóniaiak a gyűlölt rabszolgatartó Telvannik ellen harcoltak Morrowind déli területén. Ebben a helyzetben az Aldmeri Dominium elérkezettnek látta az időt a végső csapás bevitelére, s 4E 171-ben elkezdőtött az ún. Great War. Ekkor már II. Titus Mede ült a Birodalmi trónon. A háborúban a Birodalom majdnem megsemmisült, de II. Titus Mede-nek végül sikerült döntő csatában megverni a Dominum cyrodili seregét és visszafoglalni a kiégett Imperial City-t. Erői azonban annyira meggyengültek, hogy kénytelen volt elfogadni a White Gold Concordat-ot (4E 175), annak minden megalázó feltételével, többek között Tiber Semptim pantheonból (Nine Divines) való eltávolításával és a Talos kultusz betiltásával együtt. Nem volt választása; vagy békét köt, vagy széthullik a Birodalom maradéka is. A feltételek hatására Hamerfell deklarálja elszakadását a birodalomtól. Hamerfell redguardjai folytatják a harcot a Dominium ellen, és 4E 180-ra többé-kevésbé sikerül is kiszorítani a Dominium erőit Hamerfellből. A Skyrim történései ezek után 21 évvel, 4E 201-ben kezdődnek.

Az alapállás tehát az, hogy van egy nagy múltú, ám szétesett Birodalom, ami a múltban a békét és a prosperitást hirdette, egy rasszista, teokratikus ellenfél, és pár vonakodó szövetséges. Ebben a helyzetben számomra egyértelmű, hogy a birodalmat választom, hiszen csak egy részlegesen egyesített Birodalom szállhat szembe a Thalmor által vezetett Dominiummal a siker reményében. Skyrim függetlensége tovább gyengítené az ellenállást, s Skyrimnak magában hosszú távon nem lenne esélye. Az ideális megoldás természetesen a Dragonborn császárrá koronázása lenne...

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#11144) Lidl válasza GypsFulvus2 (#11143) üzenetére


Lidl
senior tag

:R

Tudtam én, hogy valami hiányzott a korábbi végigjátszásnál a végéről.: A korona a fejemről :D

Nem tudom, hogyha a Birodalomnak segítek Skyrimben, akkor az mennyire jelenti azt, hogy a Thalmornak segítek. Nagyon úgy nézett ki, hogy mindegyik előljárón volt valami Thalmor befolyás.
Dehát ezért fogom a Birodalmat választani most, hogy hátha erre is fény derül egy kicsit.

Lidl

(#11145) Lidl válasza freelanced (#11142) üzenetére


Lidl
senior tag

Jaj, ne bíztassatok ennyire. A Thief Guild-os küldiket sem csináltam meg korábban, és mivel most Mage/Thief vagyok, hivatalból meg kell csinálnom.

Lidl

(#11146) GypsFulvus2 válasza Lidl (#11144) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Thalmor befolyás a Stormcloak-ok között is van. A Thalmor érdeke mindíg a széthúzás megteremtése. Ezzel a módszerrel okkupálták Valenwood-ot is, meg a két részre szakadt (szakított) Elsweyrt is. Nyilván a Birodalom is jó sok kívánnivalót hagy maga után jelenlegi állapotában és jelenlegi vezetésével. Abból a szempontból kitűnő játék a Skyrim, hogy nincs fehér és fekete, jók meg rosszak. Én sem próbálok senkit tudatosan a birodalom felé terelni, csak nyilván elfogult vagyok, mert a TES játékok az első résztől kezdve, az egyetlen Redguard kivételével arról szóltak, hogy közvetve vagy közvetlenül a Birodalom úgynöke vagy, annak érdekében cselekszel. Így aztán én személyesen magamévá tettem ezt az álláspontot, de pl. az Ayleid-imádó Varlaisaran kollégánk gondolom legszívesebben a Thalmorokkal lenne, ha lehetne választani azt a frakciót. :D

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#11147) Lidl válasza Malibutomi (#11128) üzenetére


Lidl
senior tag

Like

Fel tudnád tenni az enbseries.ini-t valahová? Összehasonlítanám az enyémmel. Nálad jobbak a fények :)

Dungeon videó is lesz? :DDD

Köszi
Lidl

(#11148) Varlaisaran válasza GypsFulvus2 (#11146) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Akartam én is erről írni, de olyan szépen megtetted hogy nem teszem meg. Az elf felsőbbrendűség tény, és nem nézőpont kérdése. A módszereik (a régi ayleideké is), a másokon indokolatlanul gyakorolt dominancia viszont rossz, és innen nézve a Birodalom és Ulfric is igy tett és tesz, csak más utakon, és azzal a fő különbséggel hogy mögöttük nincs egy olyan komoly kultúra és fejlettség ami indokolttá tenné azt. A Nordok és Ulfric esetében főleg nincs helye, mert ők talán Tamriel legostobább, legbarbárabb faja.

Végtére is nem vagyok a Thalmor híve a szó szoros értelmében, de számomra egy szigorú, ugyanakkor nem buta ősi-törzsi, elmebeteg vallásokon és rasszizmuson nyugvó poszt-ayleid Tam-rielle lenne az ideiglenes végszó. Megtartani azokat az egészséges "ellentéteket" vagyis inkább határolódásokat a fajok között ahol is élhetnek a saját útjaikon tovább, és amelyektől nem olvadnak egybe kulturálisan, valamint képesek bizonyos mértékig szeparálódni, lévén korlátozott autonómiát kapnának, ezzel kiváltva a valóban igazságtalan rabszolgatartást.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#11149) Prosector


Prosector
addikt

Ha csak tizedennyire lennek tisztaban a jatek hatterevel, mar orulnek... :U

Egy Logout-os cikk sztem nagyon jo otlet lenne ,en tamogatom lelekben.

Minden elismeresem a tietek :R

[ Szerkesztve ]

(#11150) kiskornel válasza GypsFulvus2 (#11143) üzenetére


kiskornel
addikt

Ez így nagyon száraz, és uncsi. A lényeg lejön, de 10x elolvasom, akkor se értem meg teljesen... hiányoznak a legendák. pl.: ezt szeretem olvasni. "... és akkor az istenek úgy döntöttek, hogy elküldik követüket a királyhoz, aki álmot látott az éjszaka. Álmában az istenek hírnöke alászállt, és nagy fényes pallosával végigvágott a csatatéren. Másnap a király megnyerte a háborút felgyújtva a csatatérnek azt a részét..." és ezt te úgy írnád le XIII pimpi császár legyőzte a limpiket, majd a limpi birodalom beleolvadt a császárságba. :))
Így, mint történelmi események felsorolva, olyan kiábrándító.

Ígérd meg, hogy pár short legendát csempésztek a cikkbe...

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.