Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:00:15

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10151) nubreed válasza whiteman0524 (#10150) üzenetére


nubreed
veterán

Én is ezt előnyben részesítem, mmint a lokális fájlok használatát. Akkor elég csak a Document\My Games\Skyrim mappát lementeni?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#10152) kiskornel válasza nubreed (#10148) üzenetére


kiskornel
addikt

"Elég a Documents\My Games\Skyrim könyvtárat lementeni?" - ha csutkára legális, steam-be regisztrált verziód van, akkor elég kilépned a steamból úgy, hogy szinkronizáció végigfutott, és lementeni a fent említett könyvtárat, majd az új gépre visszamásolni.
Következő újratelepítéskor az egész visszatöltődik a netről a gépedre.

Ha nem legális a progid, akkor a játék program files könyvtárát is másolnod kell.

További bonyodalom, ha nexus mod managert is használni akarsz, mert akkor azt is mindennel együtt mentened kell (inikkel, könyvtárakkal, stb). Szóval ez esetben nem árt minden egyes bitet menteni, majd visszamáolni.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#10153) daneel92


daneel92
tag

hali!
eredeti dobozos skyrim játékhoz fel tudom tenni vhogy a tört dlc-ket? ha elérhető lenne steamen, megvenném, de mivel nem, nincs más mód, dobozos formában meg nem fogom megvenni 10csillió év múlva

Asrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W

(#10154) Youri válasza daneel92 (#10153) üzenetére


Youri
veterán

[link]

RTX ON

(#10155) daneel92


daneel92
tag

köszi!
és ezt felismeri a steam dlc-ként?

Asrock B450 Pro4, AMD Ryzen 7 2700 @3.2GHz, Sapphire Radeon RX 5700 XT Pulse 8GB, Chieftec 600W

(#10156) Youri válasza daneel92 (#10155) üzenetére


Youri
veterán

Mivel Steam kell hozzá

RTX ON

(#10157) Varlaisaran


Varlaisaran
senior tag

Akiket érdekel:

Kikerült nagy nehezen az Ayleid Transfusion 1.3 verziója, ami lényegében egy építőkészlet szett (asset) Skyrimhez, amivel az Oblivionból ismert ayleid kastélyok felépítésére nyílik lehetőség, egyenlőre csak a kültéri elemek készültek el. További infoért lásd a leírását Nexuson.
Aki kedvet érez építkezgetni egy kicsit, tesztelje nyugodtan, minden bugreportnak és/vagy észrevételnek örülök, ezzel is előrébb vagyok. Aki nem akar CreationKit-ezgetni, kipróbálhatja a mellékelt modocskát, de előre szólok hogy sebtében összedobott mod, ami önmagában nem baj, viszont mocskosul nagy területet módosít a Dragonsreach mögötti térségben, vagyis ütközésbe kerülhet más modokkal amik szintén itt módosítanának! Ennek tudatában tegye fel mindenki. Köszi a figyelmet.

[ Szerkesztve ]

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#10158) whitehand


whitehand
senior tag

Sziasztok!
Érdekes problémával találkoztam mégpedig a következő: ha felszállok a lóra nem látszom ha úgy akarok leszállni hogy nem tudok akkor megint látszok viszont ha leszállok nem látszok. Erre valaki valami ötlet?

(#10159) MasterDeeJay

Valamelyik moddal nagyon elcsesztem valamit, a jelenlegi karakteremmel teljesen jól működik minden (pár beragadt questet leszámítva).
Ha új karaktert kezdek akkor szinte minden párbeszéd után jó pár másodpercet várni kell, addig ottmarad a párbeszéd szövege kiszürkítve és csak 5-10 másodperc után tűnik el. Boltoknál ugyan így, rákattintok hogy sale majd jó sok idő eltelik mire megjelenik a bolt eladási/vételi listája.
Az a gáz hogy a régen csinált karakteremel működik, újal meg nem. Más hibát nem csinál csak zavaró hogy várni kell.
Modokból fel van rakva már van 200 féle, de eddig mindig ügyeltem rá hogy hibátlan legyen a játék, nem számítottam rá hogy új karakternél csesződik el.
Valami szkriptre gyanakszom hogy az ragad be, de nem tudom hogyan keressem a hibát. Modok kikapcsolása egyenként túl sok időt venne igénybe.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#10160) Varlaisaran válasza MasterDeeJay (#10159) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

A load order karbantartás hiánya.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#10161) MasterDeeJay válasza Varlaisaran (#10160) üzenetére

Ezzel nem segítettél sokat. Kevés modom van ami ütközne. Mindig elolvasom a readme-ket és nexusos leírásokat hogy mik után kell micsodát berakni.
A legutolsó modok amiket frissítettem az az unofficial skyrim és dawnguard patch, de mivel új karaktert kezdtem ezért nem lehet ráfogni hogy az okozná. Gyakorlatilag akár melyik mod okozhatja, ezért kellene valami log.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#10162) torma1981 válasza MasterDeeJay (#10161) üzenetére


torma1981
veterán

unofficial skyrim okozhat hibát.

Nekem is hasonló volt mint neked csak a küldiknél ragadt be.
Olyan mintha késett volna. Nem történt semmi és egyszer csak meghaltam stb. Mikor leszedtem megszűnt.
Persze nem 100%.

(#10163) Varlaisaran válasza MasterDeeJay (#10161) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Tudom, nem is piszkálódni akartam. Ez a jelenség tipikusan a kezdetektől fogva rossz load orderre utal. Logoutos írásaimban leírtam az okát Oblivionnál. Itt is ugyanúgy működik a dolog. Adott egy karakter, aminél felépül egy load order - vagyis az adott mentéssorozat alatt kerülnek be uj modok szép lassan. Elolvasod a readme-ket, megcsinálod ahogy írják, ami jó mert végülis megtetted amit tudtál. Ettől függetlenül a load order mégis rossz mert egy-egy mod készítője ugyan leírja hogy őszerinte hová kéne tenni, de nem számol az időközben kikerülő modokról amik utólag őt felülbírálják (overlapolják). Végsősoron tökéletes megoldás nincs mert mindig lesz egy-egy később kijövő mod ami borítja az egészet.
Ha uj karit szeretnél kezdeni, és tegyük fel nincs kettő vagy több, egymásnak ellentmondó (ugyanazt módosító) mod fent, én a BOSS használatát javasolnám. Felteszed, elrendezteted vele. Amiket nem tud elrendezni, azokat kisakkozod a readme-ek alapján vagy modtipus alapján : Pl quest/graf/texturacserélő/fegyver/hang/akármi modokat a neki megfelelő tömbbe /részbe) helyezni. 99% hogy hibátlanul fog menni az installod egy új karakterrel és a már meglevő load orderrel. Innentől, ha felkerül egy újabb valami, rögtön BOSSolod hogy kezdetektől fogva jó helyre kerülhessen minden. De ez a régi mentés feláldozásával jár, mert az nem valószinű, hogy jól fog működni. Épp ezért tartom lényegesnek hogy "elromlott" vagy régi (BOSSolatlan) mentésre ne használjuk, csak újhoz.
Megjártam ezt az utat én is, ne aggódj:D Az Obli installom jó egy év után dőlt szét, úgy hogy tök ismeretlen modokat tesztelgettem, és egyúttal azon fejlesztettem ki két nagy saját modot is! Ez csak is azért mert az Oblivion BOSS masterlistjét nem igazán fejlesztik már, így sok a számára ismeretlen mod szétkavarta az egészet.

[ Szerkesztve ]

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#10164) MasterDeeJay válasza Varlaisaran (#10163) üzenetére

Köszi! Megpróbálom ezzel a boss-al rendezni valahogy a helyzetet. Természetesen a mostani load ordert lementem, így vissza tudom állítani ha gáz lenne.
A régi mentésem már amúgy is overpowered lett (ijászgyilkostolvajvámpír százezrekkel, tonnányi lopott cuccal, összes házzal...)

Most még nagyon az elején vagyok, nincs mit veszítenem az új karakterrel.
Olyan karaktert akarok majd aki kizárólag teljesen a jót képviseli. Tehát semmit el nem lopok ami más ártatlan emberé (stolen cuccokat csak akkor ha quest "kényszerít"), és Breton Vigilants of Stendarr-ként kezdek és követőket gyűjtök magam köré (na ehhez is kell egy mod hogy több legyen). És senkit nem támadok meg, csak ha engem támadnak. (ettől persze még szívatom solitude mellet a hajón lévő embereket hogy támadjanak meg. :DD )
Az a lényeg hogy criminal statnál legyen nagyrészt minden 0-n. Még házakba sem akarok bemenni hívatlanul. Sőt hogy nehezítsem a játékot megpróbálom nem használni a fast travelt! (amit szvsz persze alapból ki kellet volna venni.)

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#10165) Varlaisaran válasza MasterDeeJay (#10164) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Lementheted a biztonság kedvéért. De a BOSS rendelkezik undo funkcióval is, vagyis vissza tud csinálni egy átrendezés előtti állapotot.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#10166) MasterDeeJay válasza Varlaisaran (#10165) üzenetére

Megcsináltam boss-al a rendezést, nem tévedtem sokat. De nem ez volt a hiba oka, viszont legalább így frissítettem pár modot amit kiírt. Az Alternate Start - Live Another Life modban volt egy bug ami most is előjön ha egy adott kezdést választok (vigilant of stendarr), minden másnál meg jó.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#10167) Varlaisaran


Varlaisaran
senior tag

Az első mod ami az alább bemutatott modomra alapul. Még bétácska, de a képek alapján lehet, érdemes letesztelgetni. Az ötlet nem rossz mindenesetre:)

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#10168) GypsFulvus2 válasza Varlaisaran (#10167) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Nem rossz. Kezd gyümölcsözni a munkád. :) Jó lenne látni egyszer egy teljes Summerset Isles landmass modot is, ayleid stílusban. Fel kéne rakni újra a Skyrimot, de szokás szerint alig van időm játszani, még az Anachronoxot sem fejeztem be három hónap alatt...

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#10169) Varlaisaran válasza GypsFulvus2 (#10168) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Készül egy nagy mod is, ami elvileg Cyrod területét építené fel skyrim engine alatt az Oblivion alapján. Igen komoly modderek adták a neveiket hozzá, szóval tuti nem tiszavirág téma lesz. Elvileg ott fog igazán debütálni a Transfusion, ellenben meg kell csinálnom az összes interiort is, ami legalább akkora móka lesz mint az eddigiek együtt. De valahogy nem rajongok a dologért, csak féligmeddig. Az Oblit nem lehet megfogni szépségben és feelingben egy Skyrim alapú moddal. Egyrészt a zenéket (mivel az is asset) nem lehet átportolni, ahogy az eredeti hanghatásait sem, márpedig ezek nélkül eleve hatalmas hátránnyal indul. A Skyrim ócska vacak fái köszönőviszonyban sincsenek egy szépen megtextúrált Oblivion (Speedtree) fával, ésatöbbiésatöbbi. Ettől függetlenül beszállok ha felkérnek, legalább lesz benne egy kis Made in Hungary is:)

Summersetet a fentiek okán nehezen bírom elképzelni Skyrim moci alatt. Azt legalább olyan (ha nem szebb) paradicsomi környezetként bírom elképzelni mint Cyrodot, amihez a Skyrim teleshavasjegesszürke ábrázolásra felkészitett hangjai/texturái/mindene édeskevesek lennének. Itt nem is egy mod, hanem egy Nehrim-szerü Total Conversion lehetne megoldás, legalábbis szerintem. Egyébként lenne hozzá kedvem nekem is, már ami az elf építészetet érinti, a többi nem érdekel annyira. Az ayleid style alapján kiálmodni hogy milyen lehetett az aldmeri építészeti vonal, na ez egy szép kihívás lenne:)

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#10170) Toxicano


Toxicano
tag

Sokan a játékélményt lepontozzák -"mercsak mész oszt ölsz kriptákba' meg barlangokba' "- ami elszomorító, eleve a sztori miatt hatalmas a feelingje van, na meg az effektek!! A kezdési pont már megfogott!

FUS RO DAH!

,,mint olyan... szoktam-volt mondani: mielőtt pattintod a dellát, mindig ki kell bontani"

(#10171) MasterDeeJay válasza Varlaisaran (#10169) üzenetére

Ha jól értem akkor csak azért nem vihető minden át egybe obliból skyrimbe mert szerződés szerint illegális portolni másba.
Ez elvileg megkerülhető lenne azzal hogy aki a modot letölti annak rendelkeznie kell mindegyik játékkal és fileokat kellene egyikből másikba másolni (aztán valami scriptel kicsomagolni majd vissza megfelelő formátumba). Tehát maga a mod nem tartalmazna eredeti fileokat. Gta-nál volt ilyen amikor összeolvasztották a pályákat.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#10172) torma1981 válasza Varlaisaran (#10169) üzenetére


torma1981
veterán

Szerintem a Skyrim sokkal szebb mint az oblivion. Nem kérdés főleg Hd textúra moddal. Eszméletlen.

(#10173) persil válasza torma1981 (#10172) üzenetére


persil
nagyúr

Grafikailag/technikailag egyértelmű, hogy sokkal szebb, összehasonlíthatatlan.

Viszont az is tény, hogy az obliban cyrodill sokkal színesebb, kellemesebb, mint skyrim jeges, fagyos, szürke területei.
Hozzáteszem nekem ezerszer jobban tetszik a skyrim, milliószor hangulatosabb és pont a szürke, nyomasztó, fagyos hegycsúcsok benne messze a legszebbek/leghangulatosabbak. Amikor félúton megjelennek a kis szellők, a föld felett, majd egyre komolyabb hófúvások,fent meg komoly viharok. Hangulatban sehol nincs az oblivion ehhez képest. A morrowindben voltak ennyire komolyak a homokviharok.

Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html

(#10174) torma1981 válasza persil (#10173) üzenetére


torma1981
veterán

Ez nekem is jobban bejön mint a túl színesített Oblivion világ. Az olyan manga szerű volt. A Skyrim az én ízlésemhez sokkal közelebb áll. Szerintem moddokkal az egyik legszebb játék amit kiadtak. És nem is eszeveszett a gépigénye. Na ez a nem semmi.

(#10175) GypsFulvus2 válasza Varlaisaran (#10169) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Érdekes, mert nekem persil-hez hasonlóan jobban tettszik a Skyrim hangulata. Ez nyilván nagyon szubjektív, és nagy szerepe van benne annak, hogy fiatalabb koromban sokat másztam hegyet, és több magashegységbe is eljutottam (a Kaukázus volt a legmagasabb, ahol jártam). Szóval én imádom ezt a jeges-havas, erősen tagolt magashegységi hangulatot a vízesésekkel. Emlékszem, amikor az Oblit először feltette a gépemre, első dolgom az volt, hogy elhúzzak Brumába, onnan meg föl a Jerall-hegységbe, amilyen magasra csak tudtam. :) Azt meg ne mondd nekem, hogy a nyírfaerdők a Skyrimban nem gyönyörűek. A nyírfák szinte olyanok, mint a valóságban. A Summerset nagy kihívás lenne minden szempontból, vegetáció, építészet stb. Ráadásul, amennyire tudom, a landmass sincsen meg teljesen a Skyrimban sem; keletre kb a Red Mountain-ig, délre kb az Imperial City vonaláig csinálták meg.

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#10176) torma1981 válasza GypsFulvus2 (#10175) üzenetére


torma1981
veterán

Nekem igazából csak az hiányzik,hogy amikor hideg van akkor ne lehessen 1 szár göncben futkosni. Érzékelné a játék és ilyenkor a hideg miatt levonást,büntetést kapnál. A meleg részeken meg ne futkosson az ember nagykabátban.

(#10177) Bendőke válasza GypsFulvus2 (#10175) üzenetére


Bendőke
tag

Hasonló, én is imádom az ilyen jellegű tájakat. És ha visszaemlékszel, mikor először mutattad az Obliviont, az első kérdéseim között volt, hogy fel lehet-e menni a nagy hegyekbe :)

Mindenképpen nagy munka lenne az egészet megcsinálni, de érdemes lenne legalább az egyik modern TES játékban megoldani, hogy egész Tamriel bejárható legyen. (Az online játékok nálam felejtősek, mielőtt valaki szólna, hogy lesz ilyen.) Miután a Bethesda nem gondolkodik ebben, a modderekre maradna ez a dolog. Az Oblivionnál ez részben működött is, Elsweyr és Valenwood modok vannak hozzá. Jó lenne azokat is áttenni Skyrim alá. Csak sajnos ez túl nagy munka, hogy valaki csak úgy, hobbiból nekiálljon.

(#10178) Xerxész válasza torma1981 (#10176) üzenetére


Xerxész
őstag

Frostfall mod kell neked. ;)

Mi lenne, ha nem csak grafikai modokat próbálnátok ki, hanem játékélmény/realitás modokat is? :))
Pl:
Total Realism - Basic Needs
Frostfall
Scenic Carriages
Crime and Punishment
Winter is Coming - Cloaks
Morrowloot
Open Cities Skyrim
Realistic Running Speed
Realistic Carry Weight

És még további apróságok. Gyengébb grafika mellett is hihetetlenül feldobják a játékélményt, kihívás lesz játszani.

(#10179) GypsFulvus2 válasza Bendőke (#10177) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Van egy csapat, a Tamriel Rebuilt, de elég kicsi és elég lassan dolgoznak. Ők kb 6 év alatt még mindig a Morrowind tartomány felépítését csinálják. Volt egy Oblivion motoros projectjük is, amivel Hammerfell tartományt már egész szépen felépítették, de ezt kapacitás hiányában végül leállították. Ezek sokkal részletesebben ki voltak/vannak dolgozva mint az Elsweyr Anequina.
Azért arra az MMO-ra kíváncsi leszek. Tőlem is teljesen idegen az MMO játékstílus, de ha kellő részletességgel és lore-friendly módon valósítanák meg, akkor talán nem lehetetlen, hogy elcsábulok. Ha hasonló felbontásban megvalósítanák teljes Tamrielt, mint amilyen felbontása a Morrowindnek volt, az önmagában is nagyon vonzó lenne.

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#10180) MasterDeeJay válasza Xerxész (#10178) üzenetére

Saját véleményem ezekről:
Winter is Coming - Cloaks - ez fent van nagyon jó mod, mellette a cloaks of sykrim is, mindenképpen ajánlom!
Open Cities Skyrim - ezt csak akkor használd ha nem akarsz questezni és nem használsz semmi város módosítást, én nem tudtam működésre bírni
Scenic Carriages -ez nem rossz bár én kihagyom
Crime and Punishment - moddolt városokkal gondolom nem megy.
Realistic Carry Weight - imádok rakás kacattal mászkálni, nekem ez nem játszik
Realistic Running Speed - ehelyett inkább raktak volna be speed és acrobatics atribb/skill-t gyárilag persze értelmes határok között

Total Realism - Basic Needs - ezt rakom fel!
Frostfall - ezt is felrakom!

Tudom még ajánlani:
Locational based damage
Ez rengeteget ad a játékélményhez, találati helytől függ a sebzés, oda vissza működik a dolog . Tényleg vigyázni kell armor nélkül kard ellen, könnyen el lehet vérezni egy nyakvágásnál.

15 different bodyzones: head, face, throat, neck, left shoulder, right shoulder, solar plexus, heart, chest, left arm, right arm, back, groin, legs, feet.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#10181) Xerxész válasza MasterDeeJay (#10180) üzenetére


Xerxész
őstag

Open Cities Skyrim
Quest közben is kéne működjön... De az tény, ha valami városmod van fenn, akkor azzal ütközhet.

Total Realism - Basic Needs
Ha ezt felteszed, akkor időmódosítást is hajts végre a játékban: 5re vagy 6ra vedd vissza a gyári 20at, ellenkező esetben minden percben kell majd enned, innod és aludnod. :D

Frostfall
Nagyon kemény, bár egyelőre még érdemileg nem használtam. Csak hardcore realistáknak ajánlott, bár vannak enyhébb verziói is. Lényege, hogy az időjárás hatással van a karakterre és konkrétan a fagyhalál végezhet veled. :) Az északi jeges vizek másodpercek alatt megölhetnek, ha nincs megfelelő védőruházat (ezek "melegítőképessége" is osztályozva van, valamelyik jobban véd, van, ami kevésbé). Továbbá szükség van tábortűzrakásra is a melegedéshez.
Kemény egy mod, az biztos, de érdemes kipróbálni.

Locational Based Damage
Már néztem én is, szerintem le is fogom tölteni. De ha jól emlékszem a leírására, akkor csak embereken és draugokon? jelentkezik, más ellenfeleken nem.

Én olyan modot keresek, ami a sérüléseket teszi reálissá. Tehát pl. ha nincs rajtam páncél és kapok karddal egyet (hangsúlyozom: egyet), akkor haljak meg tőle, vagy legalábbis minimálisra essen le az életerőm. Ezt még a Duel - Combat Realism sem adja...hasonlót csak komplexebb mod esetében tapasztaltam (Requiem), de abban vannak olyan részek, amik nem tetszenek, ezért nem akarom használni. Pedig nagyon jó volna.

(#10182) MasterDeeJay válasza Xerxész (#10181) üzenetére

Locational Based Damage
Csak emberi lényekkel működik, tehát állatok, szörnyek és sárkányok esetén nem.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#10183) faranus


faranus
aktív tag

sziasztok

egy kis segítség kellene. Letöltöttem a heartfiret. bemásoltam a data mappába ahogy kell de szerintem nem működik (vagy én vagyok nagyon béna). Házat szeretnék venni vagyis telket de nem dobja be a kérdést egyik városba sem. Hiába csinálom meg náluk az összes küldetést és a pénz is bőven megvan de nem tudok venni.
az 1.7.7.0.6 verzió van fent. Elvileg tudnom kéne venni házat vagy mi kell hozzá? help plz

tisztelettel faranus :R

(#10184) Varlaisaran válasza GypsFulvus2 (#10175) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Van egy ayleid unokanővérem, aki el tud teleportálni téged Tamrielbe egy háromnapos nyaralásra, de csak Cyrod és Skyrim közül választhatsz, na melyiket választanád? Tudom hogy az elsőt... Nos, hát ettől, és így szép az Oblivion, nem a hádészarok meg az übershaderek miatt. A technikai megvalósulás és lehetőségek persze más kérdés, én sem poénből tértem át erre a motorra, haladni azért kell, mégha csak ennyit is mint a kriésönendzsin:)

Fakérdés:) Oké hogy szép a textúra, meg húdehádé, csak épp nézd meg a fa felépítését, az ágazását, a levélcsoportokat, a szélben való mozgásukat. Mint egy gügye műanyag vagy kocsonya fa remegne. Ordító visszalépés, csak gondolom licensz okén vették ki a Speedtree-t.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#10185) Varlaisaran válasza MasterDeeJay (#10171) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Nem teljesen értem én ezt a tilalmat. Biztos hogy valami jogi oka van hogy semmit sem engednek. Megteheted hogy áthozol az obliból bármit, de azt neked kell újracsinálnod, más szóval, technikailag semmit sem tartalmazhat a régiből. Pont ezt tettem az ayleid várakkal is. Lemásoltam az összes modellt kézzel, a nulláról modelleztem újra mindent, így saját munkámként kikerülhetett. Na most, ha akarunk egy Obliviont Sky motor alá, ahhoz mindent ujra kéne kreálni: Modellek, arra textúrák: még megoldható egy páremberes csapattal is pár hónap alatt. Scriptek, questek, karakterek, dialógusok: Mindent újra kell írni. Ki az a hülye aki ilyet elvállal?! Zenék, hanghatások, voice acting: Ki fogja hallás után lemásolni a zenéit, találni megfelelő hangú voice actorokat, aztán azokat összerakni valamiben, és a zenéket ki fogja levezényelni nagyzenekaron?

Itt a gond ezzel. És akkor mindezt Skyrim motor alá összetákolni... a büdös életben nem lesz belőle az ami volt, überhádéval vagy anélkül sem. Én ezért huzozkodok az ilyen átportolós projektektől... rohadtsok meló, és nem tul meggyőző eredmény.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#10186) kacsyx


kacsyx
aktív tag

Sziasztok!

Van olyan város, ahol tudok venni házat a főküldetések teljesítése nélkül? Kizárólag mellékküldetésekkel foglalkozom (mivel így nem zaklatnak úton-útfélen sárkányok), de egy ház ahová lepakolhatok már nagyon jól jönne.

(#10187) Varlaisaran válasza kacsyx (#10186) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Összedobsz egyet CK-ban:) És az olyan lesz amilyet te akarsz. Épp én is ezt teszem igy unalmas éjjeli óráimban, mondjuk én most csak kibővitem Breezehome-ot egy nagy raktárszobával meg egy gyerekszobával:D

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#10188) GypsFulvus2 válasza Varlaisaran (#10184) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Nyilván Cyrodot választanám, de kizárólag azért, mert sokkal kellemesebb lenne a tökömet áztatni a Topal Bay tengerpartján, mint Windhelmben lefagyasztani. :D Ha hiszed ha nem, tájképileg, művészileg Skyrim tettszik jobban. Egyéni ízlésem ilyen, sajnálom. Ennek semmi köze a hádészarokhoz. Én pont az az ember vagyok, aki leszarja a textúrák élességét, meg a direktikszbuzulást. Engem nem a grafikai technikai megvalósítása, hanem a mögötte lévő művészi kivitelezés érdekel. Ebben a tekintetben a két játék egyenrangú; egyedül a a magashegyi környezet miatt tettszik jobban a Skyrim; ez az én egyéni perverzióm. A Speedtreeben pedig kb minden 10. fa pont u. úgy nézett ki, szóval nem nem morzsolok el könnycseppeket a mellőzéséért.

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#10189) whiteman0524 válasza Varlaisaran (#10184) üzenetére


whiteman0524
aktív tag

Nekem viszont kifejezetten jobban tetszenek a Skyrim kocsonya fái mint az Obliban :) Még textura meg különböző modok nélkül is. Az Obli fái az számomra az "annyira snassz" kategória. Olyan semmilyenek. Úgy néznek ki, mint akármelyik fa ha kimész az utcára vagy a legközelebbi erdőbe... A Skyrim-ben meg van valami nem hétfköznapi ami teljesen jól passzol az amúgy is fiktív világhoz. Szerintem. Lehet hogy éppen a kocsonya módjára való rángatózás ez, de nekem az alakjuk is nagyon tetszik, meg az hogy nincsen rajtuk sűrű lomb hanem ritkábbak.

[ Szerkesztve ]

(#10190) v-paci


v-paci
aktív tag

Sikerült upgradelnek a konfigurációmat. Melyik textúrapakkokat érdemes feltenni mindenképpen?

"Mi kalandvágyból itthon maradtunk."

(#10191) LÁZ válasza v-paci (#10190) üzenetére


LÁZ
addikt

a hivatalos hd textura pakkot mindenképp, meg az enb sem árt. ;)

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#10192) Varlaisaran válasza GypsFulvus2 (#10188) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Hát pont erre gondoltam, kérlek. Nem arra hogy ténylegesen melyik játék néz ki jobban "fizikailag", hanem melyik ábrázol szebb "valamit", olyasvalamit ami közelebb áll ahhoz az ideálhoz amire egy ember ösztönösen vágyik, vagy hogy is mondjam... Nade ez meg már megint más téma, nem akarok itten offolni, szerintem érted, hogy hogy értem:). Erre utalt a kérdés is. A többi, vagyis Skyrim, mint játék "jobb" technikai manifesztálódása meg már tény, ezzel nem szállnék vitába, nem is tettem.

BTW... Az unokanővérem kimondja a spellt, és te ebben a pillanatban ott huppansz le Anvil kikötőjében a világítótoronynál wtf arccal. Három napod van. Mit néznél meg, mit csinálnál? :D

Whiteman0524
Hát ha ebből a szemszögből nézzük akkor igen:)

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#10193) MasterDeeJay

Elkeztem a korábban említett frostfall és basic needs modokkal (meg még sok mással) a játékot és baromi nehéz. Random alternate start moddal kezdtem és egyből széttéptek a farkasok már az első pár másodpercben, szerintem rekordot is döntöttem ezzel a leggyorsabb halál címén hiszen szinte már hullaként kezdtem. :DDD
Na a lényeg hogy nagyon megdobja a játékot, de már az hogy nincs fasttravel rengeteget jelent. A kajáknak és italoknak is nagy szerepük van, aztán meg az hogy jeges vízbe meghalok másodpercek alatt...
Ami hiányzik az valami csík ami kijelezné a jelenlegi éhség/szomjúság/fáradság és hőmérséklet szintet, ha tud valaki megoldást hogyan lehetne kiíratni az érdekelne!! [csak ennyit tudok kiíratni]

Valamint megtaláltam a megoldást a lassú dialógusokra. Tehát akinek késés van az interakciókban (quest elvállalás, bányászat, favágás...) annak syrim.ini-be:

[Papyrus]
fUpdateBudgetMS=800
fExtraTaskletBudgetMS=800
fPostLoadUpdateTimeMS=1000.0
bEnableLogging=0
bEnableTrace=0
bEnableProfiling=0
bLoadDebugInformation=0
iMaxMemoryPageSize=512
iMinMemoryPageSize=256
iMaxAllocatedMemoryBytes=2457600

Nem értem pontosan hogy mire valóak az értékek, de a gyári értéken játszhatatlan volt a játék ha fent volt sok olyan mod ami scriptekkel machinál. Az okozza a késést hogy a modok scriptjei túlterhelik a papyrus nevű scriptmotort.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#10194) Varlaisaran válasza MasterDeeJay (#10193) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Ez hogy jegesvízbenmeghalsz, meg hasonlók ez melyikben van? A basic needset néztem előbb de abba csak kaja/alvás van, vagy nem tudok olvasni.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#10195) MasterDeeJay válasza Varlaisaran (#10194) üzenetére

Frostfall-ba van. [link]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#10196) Varlaisaran válasza MasterDeeJay (#10195) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Köszi! Na ez rohadtjó mod... anno végig röhögtem ki magamat és a Bethesdát, amikor Septimus barlangjáig úszkáltam, tocsogtam, horkereket öltem a jeges vízben mindenféle következmény nélkül:D

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#10197) kacsyx


kacsyx
aktív tag

Van valami csónak is a játékban amivel lehet hajókázni, vagy a mod feltelepítése után többet nem is kell az északi szigetekre mászkálni? :)

(#10198) Xerxész válasza MasterDeeJay (#10193) üzenetére


Xerxész
őstag

Ugyehogyugye? Mondtam, hogy sokkal élvezetesebb lesz a játék. :)
Majd megtanulod, hogy hidegbe' meleg ruha és páncél köll. ;]

Próbáljátok még ki a Morrowloot-ot is. :DDD Hogy ne tudjatok mindent lekovácsolni. Hanem ha daedric, ebony meg egyéb cuccokat akartok, akkor találjatok magatoknak. :D

(#10199) CriticalHit


CriticalHit
őstag

bug hegyek
most éppen Alduin ragadt az égben és csak kolostori alvásom után képes újra csatázni
eddig csak a melléküldetések tobzódtak, reménykedtem, hogy a főküldetésre jobban figyeltek
egyre inkább úgy érzem, hogy a grafika volt a fejlesztés fő iránya az igazi szerepjátszás helyett

Yesterday's history, tomorrow's mystery, today's a gift that's why it's called present.

(#10200) whiteman0524 válasza CriticalHit (#10199) üzenetére


whiteman0524
aktív tag

Azért az belátható hogy elég komplex a játék. Ennyi tartalom és lehetőség mellett nagy a hibalehetőség is. Persze van amikor engem is idegesít a dolog, de akkor mindig belegondolok hogy mennyi mindent lehet ebben a játékban csinálni, és máris lejjebb csillapodok :DDD

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.