Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:00:15

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14001) #84221696


#84221696
törölt tag

Srácok, ezt a Karstaag-ot hogy lehet kipusztítani? Eddig, akármivel próbálkoztam, csak kiröhögött! :DDD Egy ütés, aztán már készen is voltam, mint a matek lecke! :DDD :DDD

(#14002) genndy válasza #84221696 (#14001) üzenetére


genndy
addikt

Nehezen, szerintem a játék legnehezebb ellenfele.
Én ~90-es szinten mentem oda, úgy hogy mindenem maxon volt, az összes ős-, legendary- meg hasonló sárkány egy ütésre feküdt, ezt meg fél óráig püföltem, full tápos páncélban, segítőkkel, dremorákkal, és megszlopáltam az összes gyógyitalomat. Úgyhogy csak NAGYON táposan, segítőkkel, sárkánnyal érdemes nekimenni, addig futás van.
Egy tipp: mivel troll, ezért érzékeny a tűzre. Elvileg. Gyakorlatilag a frászt, a tűzlabdáimat csak bekapkodta és kiköpte, nem ártottak neki sokat... :DDD

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#14003) GypsFulvus2 válasza Lapajbacsi (#14000) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Hja, akkor ezért nincs nálam gond ezzel. Feltelepítettem megint, nem bírtam ki :) , és TPS-ben most sem szaggat. Ezt a játékot valamiért sosem állítottam FPS-be, elfogadtam a "nézd a vállam" nézetet, ahogy a Witcher-nél is, míg a TES játékokat én is csak FPS-ben játszom.
Amúgy elnézést, hogy egy öreg motorost akartam megtanítani, hogyan bontson ki egy sört egy másik sörösüveggel... :D Soldier of fortune... :D Nálam ez kimaradt, mindig is utáltam a lövöldözős játékokat, kipróbáltam egy-kettőt, de max. két óra után mindegyikbe beleuntam.
Amitől a Gothic 1-2 szerintem hardcore, az a játékmenet, a karakterfejlesztés és a harcrendszer. A Skyrim már idiot-proof módon készült, "árkádosított" (ettől még jó játék persze), és a Gothic 3-nál is érezni ezt az irányt. Az első két részben ellenben a harc nehéz, az ellenfelek normál fokozaton is nagyon komoly kihívást jelentenek, és sok területre eleinte halálos ítélettel ér fel belépni. Ha a karakterfejlesztést rosszul csinálod, akkor pl. a Gothic 2 felénél járva arra eszmélhetsz, hogy a játék lehetetlenül nehézzé vált, újat kell kezdened. A Morrowind is hasonló volt még, míg az Oblivion és a Gothic 3 már nem, a Skyrim pedig végképp nem. Nyilván anyagi okokból tolták őket ebbe az irányba. Ebből a szempontból tekintem az előbbieket "hardcore" játékoknak; ezek még nem a kazuárok számára készültek. Másfelől a felsoroltak mindegyike akció-RPG, és nem klasszikus RPG (Baldur's Gate, Betrayal at Krondor, Planescape Torment, Wizardry sorozat, újabbak közül Dragon Age). Én az utóbbiakat is szeretem (a Planescape Torment az én személyes listámon minden videojátékok Istencsászára, a TES-t is megelőzve), de az egy teljesen más műfaj.

Varlaisaran: A Gothic sorozatot vagy imádja valaki, vagy undorodik tőle, középút nincsen. Meglátjuk nálad melyik lesz, de kipróbálni mindenképpen érdemes. Sok szempontból primitívebb a TES-nél, mégis van egy utánozhatatlan, nagyon erős hangulata, s aki ráérez, azt beszippantja. Ne várj nagy lore hegyeket, de klisésnek semmilyen szempontból nem nevezhető, erősen egyedi játékok.

Amúgy a TES Online történetét is eléggé megalapozták, az alapszituáció és a fő karakterek hihetőek, megalapozottak, érdekesnek tűnnek. A TTT-ben írtunk róla Jorussal. Ezzel együtt nekem nyilván ki fog maradni a privacy-túlérzékenység és MMO-fóbia kombinált okából.

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#14004) #84221696 válasza genndy (#14002) üzenetére


#84221696
törölt tag

Ó! Akkor még tápolnom kell magam egy kissé. Most olyan 45-ös szint körül vagyok.
Mellém csapott, egyből kipusztultam.. :D

(#14005) MPowerPH válasza genndy (#14002) üzenetére


MPowerPH
félisten

Hogy a fenébe tudtad felhúzni 90-es szintre? :Y
Meg attól még mi változik? Ütéseid ugyan akkorák pl. a kétkezessel(már ha maxra húztad, plusz bájital-enchant is ki van pipálva, hogy a fegyver is erős legyen), hiába húzod a zárnyitással a szintedet magasabbra. Páncél is egy bizonyos szint után már nem véd tovább, hiába 1500, vagy 1100 az értéke.(valaki anno így mondta nekem) Nekem is ez a tapasztalatom, mert csináltam enchental rá erősítést, amivel majd 3000 lett az ellenállása az 1500-ról, és beálltam egy izmosnak tűnő csávó elé, aki pont ugyan annyi idő alatt irtott le, mint az előző alkalommal.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#14006) genndy válasza MPowerPH (#14005) üzenetére


genndy
addikt

A legfrissebb patch eltörölte a szintkorlátot. Azóta a maximum szint 255. Egy pár skillt Legendaryvá tettem, aztán megint elkezdtem felhúzni.
100-nál nem lesz erősebb az adott skill, de több pontot tudtam pakolni az Életerő/Kitartás/Mana hármasra.
Páncélok egy idő után nem védenek jobban. Ha elérted a maximum számot (567), akkor már mindegy hogy mennyivel több, maximum 80%-ot véd ki a bekapott sebzésből. Tehát mindenképpen megölhető vagy, és 567-es vagy 3000-es páncélban is ugyanannyi idő.

[ Szerkesztve ]

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#14007) Ryder62 válasza genndy (#14006) üzenetére


Ryder62
őstag

"Azóta a maximum szint 255."

Ennek mi a búbánat értelme van? A legtöbb szerepjátékot szeretem kimaxolni de ugye ott van egy szint limit. És általában az utolsó pár órát már full táposan játszom aztán vége.

Ez így ebben a formában fail mert ha teszemazt lvl 50-en már elég erős vagyok és a szint limit 70 akkor még van is kedvem tovább fejlődni hogy elérjem a legmagasabb szintet kimaxolva magamat. Így meg lehet hogy abba hagyom mert hát szinte a "végtelenségig" lehetne fejlődni. Azért meg nem fogok pár 10 szintet még lépni hogy másfél csapás helyett, egy csapással kiterítsek bárkit.

(#14008) genndy válasza Ryder62 (#14007) üzenetére


genndy
addikt

Mondjuk annak jó, aki csak egyféle stílusban szeret menni (csak harcolni, vagy csak varázsolni). Így szépen felfejlődik a használt skillekből, aztán 'lenullázza', és megint fejlődhet.
Nehezítésnek is nagyon jó, 50-es szinten 50-es ellenfelek ellen 15-ös skillekkel, perkpontok nélkül kihívás.
Illetve a szokásos TES-válasz: nem kötelező használni. Ha kimaxoltál mindent 100-ra, akkor elérted a 81-es szintet, de ha nem nullázol semmit, akkor tovább már nem lépsz szintet.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#14009) neko18


neko18
senior tag

Üdv fórumtársak!
Megint belekezdek egy modos skyrim építésébe :K Megpróbálok egy minnél szebb, de még is játszható grafikát és szép karaktereket összehozni :DDD

Tirexi: Látom te itt is aktív vagy :DDD :DDD :DDD :DDD

Néztem a bf4 heli gyakorlásos vididet :D Hát azért voltak nevetések :DDD

kdxsv

(#14010) Lapajbacsi válasza #84221696 (#14004) üzenetére


Lapajbacsi
aktív tag

Ne is mond... napok óta CSAK Gothic3-azok... :W Nagyon durván behúz, olyan mint a drog... :Y
(már fel is szabadítottam az első vízparti kisvárost és megkovácsoltam az első kardom bibí...)

Amúgy a Skyrim sem olyan könnyű ám ha elbóklászol gamestart után összefutsz egy undok varival messziről kilő a sunyiba... még elfutni sem tudsz előle... Az újabb cuccok azért lebutítottak amúgy mert ugyebár mindet megírják konzolzombiknak is... Az Oblivionig és a G3 -ig - tehát ugykábé 2006-7-ig, ha jól tévedek, nem volt a konzolos verzió ennyire preferens megfontolás a fejlesztőknél, hanem kb letojták és ritka volt az a nagy pc-s game ami konzolra is megjelent.. Már ugyebár ez a trend fordult. Most már minden megjelenik konzolra is, sőt már egyre több minden PC-re is inkább sajnos, lebutítva késve.. és van ami meg sem jelenik.. pl a Fable 2-őt személyes sértésnek vettem... :W

(#14011) neko18


neko18
senior tag

Üdv!
Valaki tudna segíteni?
A grafikával megvagyok (textúrák, enb), de elakadtam.
Régen volt egy olyan mod amivel szépen lehetett fókuszálni. Ha közel mentél valamihez akkor a távoli tárgyak elhomályosultak. Sajnos ezt nem nagyon sikerült beállítani.
Már a 3. modot szedtem le ami elvileg megoldja de semelyik sem oldotta meg :O

kdxsv

(#14012) Jason19 válasza neko18 (#14011) üzenetére


Jason19
senior tag

ENB-ben elvileg benne van. (kivéve ha truehdr-t használsz)
Dynavision a mod, kell hozzá SKSE, és a játékon belül tudod állítgatni.

(#14013) genndy válasza neko18 (#14011) üzenetére


genndy
addikt

Depth of Fieldnek hívják az effektet. A leszedett ENB-ben nézz körül, abban szokott lenni ilyen, általában csak be kell kapcsolni.

Vagy ez lehetett:
DYNAVISION - Dynamic Depth of Field

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#14014) neko18 válasza genndy (#14013) üzenetére


neko18
senior tag

Ez-az Köszönöm!!!! :R :R :R Bár amikor utoljára csináltam az enbhez adták és volt sun-glare is meg egy csomó nyalánkság :)
Valaki tud még valami jó grafikai ami nagyon megdobná a gémet?
Textúrák nagy részével már megvagyok, a legtöbb minimum HD de inkább 2K :)
Smoke, fire effects is van már. Glass effect is, hópehely, jég, vizes kő, simább víz.
Karakter is eléggé moddingolva van már. :)
Már annyi mod van hogy nem tudom mi kéne még. Egyenlőre még nem akasztja a gépem full HD-ban sem :)

[ Szerkesztve ]

kdxsv

(#14015) hoffman_


hoffman_
nagyúr

sziasztok,

nagyon rég nem szagoltam hozzá a skyrim-hoz, de a mai napig érzem, hogy kellene. anno, mikor kijött, nekem az egyenes konzol-átirat billentyű és menükiosztás volt zavaró. van már erre valami mod, ami ezt oblivion-ra hajazóvá teszi?

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#14016) genndy válasza hoffman_ (#14015) üzenetére


genndy
addikt

SkyUI-t nézd meg akkor mindenképpen.

btw: Skyrim-hoz??? :D

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#14017) hoffman_ válasza genndy (#14016) üzenetére


hoffman_
nagyúr

köszönöm!

ja, most hogy mondod, a skyrimhez jobban hangzik. nem tudom, hogy miért ez jött :D

ui.:

mondjuk miután már van itthon xbox gamepad is, lehet, hogy egyszerűbb lenne megpróbáljam azzal. jó, hogy eszembe jut :D

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#14018) neko18


neko18
senior tag

Na mindjárt lövök pár teljesen szerkesztetlen ingame képet és kivesézik a nagyok mi a nem jó :DDD
Ahogy észrevettem nálam ami nem tetszik:
-fű (valahogy olyan semilyen 2D pedig cseréltem) :(
-vízesés néhol túl szögletes (képeknél nem látszik annyira, de zavaróan szögletes néhol)

Ami nagyon tetszett:
-vizes kövek
-DOF effekt (az előző enb mod-csomag amibe volt megette a gépem, bár akkor gyengébb volt a konfig)
-NŐK :D
-HD virág és ilyen egyéb textúrák
-2K hótextúra és hóban a lábnyom....ez eszméletlenül jó szerintem :)
Havas környékre ér az ember és a lábnyomokat nézi

Bár a nőkön is még van mit javítani, még mindig nem érzem a 2k minőséget a bőrön sajnos :O Lehetnének finomabb részletek :K

Tessék mondani min változtassak, milyen modokat használjak még? :D

Képek:
Egy közelebbi
A rossz fű
Szögletes vízesés
Vizes kövek
Vihar közeleg+dof
Nem én voltam :C

[ Szerkesztve ]

kdxsv

(#14019) Tirexi válasza neko18 (#14018) üzenetére


Tirexi
addikt

Milyen női modot szedtél le? :D

(#14020) Prosector válasza neko18 (#14018) üzenetére


Prosector
addikt

Igy hirtelen:
-a sziklakon biztos van mit javitani, nézz korul Ewi-nél: [link]

-a vizesesekhez: [link]

- ha jol latom nincs fent a W.A.T.E.R. [link]

- nekem a fu igy nez ki a lush trees and grass-el ill. a skyrim flora overhaul-lal(summer edition v.1.81)

- lush trees/grass: [link]

-SFO: [link]

Ezeknek altalaban van mas alternativajuk is, ugyhogy ne vedd szentirasnak ezeket, probalj ki tobbet is.

ENB:[link] - en nagyjabol ezt hasznalom, nemi kutyulassal.

[ Szerkesztve ]

(#14021) neko18 válasza Tirexi (#14019) üzenetére


neko18
senior tag

Amit az első képen látsz az konkrétan egy race: The Ashen race a neve
A haj az apachii :) Ezen kívül egy rakat mod: HD lips, HD smile, HD eyes..még ezen is finomítani kell sokat :)
Ha az utsó kép érdekel az pedig egy standalone follower: Hitokiri Follower Tomoe :))

Prosector: A Pure waters fent van, a távoli vízesés engem nem zavar, csak hogy közel is szögletes :)
skyrim flora overhaul-t és egy 2k rock texture modot most szedek, valamint egy ultra HD textúra pakkot. Lust Trees tetszik, kipróbálom hogy milyen, valamint kap egy új enb-t hátha...Ghost enb v4 valamint ahhoz való fényeffekteket. Meglátjuk... :)

A képednél nem tetszenek a színek, olyan szemet kiszúró minden nekem :DDD
Köszönöm a tanácsot, kipróbálom aztán majd meglátjuk :R :R :R

[ Szerkesztve ]

kdxsv

(#14022) Tirexi válasza neko18 (#14021) üzenetére


Tirexi
addikt

(#14023) neko18 válasza Tirexi (#14022) üzenetére


neko18
senior tag

Segíts és megcsinálom :DDD
Nagyon szép képek, főleg a vizes :B

kdxsv

(#14024) Tirexi válasza neko18 (#14023) üzenetére


Tirexi
addikt

(#14025) Prosector válasza Tirexi (#14022) üzenetére


Prosector
addikt

Nekem is jo lenne ilyen szintu graf., csak nem birja a vas(pl. DOF) sajnos ...

(#14026) Jason19 válasza neko18 (#14021) üzenetére


Jason19
senior tag

Jó féle fűmod még a Dat grass is szerintem.

(#14027) Lacpac


Lacpac
őstag

Sziasztok,

Most kezdtem el játszani a játékkal, (eddig időhiányban leledztem)
Már az első küldinél elekadtam, Golden claw-ot kellett megszerezni.
Meg is lett de a küldi még nem teljes. Meg kellene fejteni a sírdomb titkát is, már kétszer jártam végig, és semmit nem találok.
A trader meg nem akar jutalmazni. Hiába van nálam az aranykarom.

Mit fedezzek még fel?

(#14028) neko18 válasza Lacpac (#14027) üzenetére


neko18
senior tag

Ott én is sz*ptam elég sokat :C :C :C
Valahogy megkell fejteni a kódot, aszem 9 lehetőség van és végigpörgettem és meglett :C

kdxsv

(#14029) Tirexi válasza neko18 (#14028) üzenetére


Tirexi
addikt

Milyen kódot? Hol?
A karom hátulján lévő ábrákat vagy mit? Mert az ott van rajta csak le kell másolni.

[ Szerkesztve ]

(#14030) Lapajbacsi


Lapajbacsi
aktív tag

Ezekre a karmokra mindig rá van rajzolva a kombinációja... le kell menni a hozzá passzoló dungeon-ba és ott kinyitni vele egy ajtót... ami ott van, még feltúrni, összeszedni, mobokat kinyírni, s akkor lesz a küldi teljes ha jól emléxem...

(#14031) Lacpac válasza neko18 (#14028) üzenetére


Lacpac
őstag

Az ajtót kinyitottam, végigmentem a barlangon, kijutottam, visszamentem a kereskedőhöz, és semmi.
Nincs az utolsó feladat elvégzettnek jelölve (fel kell fedezni a titkát a sírdombnak).

(#14032) neko18 válasza Lacpac (#14031) üzenetére


neko18
senior tag

Lehet hogy bug :C :C :C

kdxsv

(#14033) genndy válasza Lacpac (#14031) üzenetére


genndy
addikt

Megölted a főrondaságot a végén meg megszerezted a sárkányszót is?

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#14034) Lacpac válasza genndy (#14033) üzenetére


Lacpac
őstag

A nekromatára gondolsz?
Azt is megöltem, de nem adott sárkányszót.

(#14035) Zolás válasza Lacpac (#14034) üzenetére


Zolás
addikt

A főronda sírjába van a cucc, vagy a mellette lévő ládában. Ott lesz a közelben, csak találd meg.

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#14036) wesker24 válasza Lacpac (#14034) üzenetére


wesker24
senior tag

A Dragon Word ott van a falba belevésve még világit is miután megölted a Draughr Lordot ! Jah és nála van persze a Dragon Stone is !

Felvetted a Dragon Wordot ami világit a falon ?

[ Szerkesztve ]

I am the Lord of Deadside !!! The Horror the horror I embrace it !

(#14037) neko18 válasza Tirexi (#14029) üzenetére


neko18
senior tag

Kipróbáltam azt a race modot amit ajánlottál, nagyon jó, tetszik! Csak nálam nem kompaktibilesek a szemek :O Meg valahogy most eltűnt a Dof effekt :O Pedig telepítve van, nem értem. Nehéz ez a skyrim modolás...friss patch is van rajta és némelyik modnál ha indítom a game-t simán kilép hibaüzenet nélkül. Pedig benyöghetné mi baja van :) Ami nem megy nálam: Enhanted Lights and FX aszem ez a neve...pedig ez jó mod lenne :O

kdxsv

(#14038) Lapajbacsi válasza neko18 (#14037) üzenetére


Lapajbacsi
aktív tag

...ó jaj, azért vigyázz, ki ne boruljon a kompati-bili... :DD

(#14039) Lacpac válasza wesker24 (#14036) üzenetére


Lacpac
őstag

Felvetted a Dragon Wordot ami világit a falon ?

Na, ez maradt el. Köszi.

(#14040) neko18 válasza Lapajbacsi (#14038) üzenetére


neko18
senior tag

Ezt utálom benne amikor így kilép. Így is egy órát sz**am hogy megtaláljam melyik okozza a hibát. Aztán mikor rájöttem hogy pont az amire nagyon is kíváncsi voltam...Már összevissza van modolva, nem szívesen kezdeném újra a modolást mert így is elvett kb 1 napot :C

kdxsv

(#14041) creedszl


creedszl
aktív tag

sziasztok

mi a helyzet a magyarítással?nem találok linket ahonnan le tudnám szedni.vagy még csak teszt fázisban van?

Hulligaaan

(#14042) Lapajbacsi válasza creedszl (#14041) üzenetére


Lapajbacsi
aktív tag

morrohun team honlapot nézted?

(#14043) genndy válasza creedszl (#14041) üzenetére


genndy
addikt

Még folyik a bétateszt, meg a hibajavítás, de sajnos nagyon döcögős lett, konkrétan egy ember csinálja - amikor éppen ideje és kedve is van hozzá.
Úgyhogy elege is lett kicsit, és kiadta a saját verzióját - ebben még maradt néhány hiba, de abszolút játszható. Tessék, Vik verziója, ha nagyon nem tudsz várni, tedd fel nyugodtan, mert teljesen rendben van: Skyrim in Hungarian
DLC-kkel, modokkal kíméletesen, mert sok szöveg visszaváltozik angolra.

szerk.: Jó hír, mégis van haladás, a párszáz elbírátlan bejelentett hiba 140-re csökkent, úgyhogy valaki mégis foglalkozik vele :C

[ Szerkesztve ]

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#14044) Tirexi


Tirexi
addikt

Amíg várjátok a magyarítást addig:

(#14045) wesker24 válasza Tirexi (#14044) üzenetére


wesker24
senior tag

:Y ;] :P :C :D

I am the Lord of Deadside !!! The Horror the horror I embrace it !

(#14046) Ryder62 válasza Tirexi (#14044) üzenetére


Ryder62
őstag

Ezeket a képeket nexusra is feldobálod?

(#14047) Tirexi válasza Ryder62 (#14046) üzenetére


Tirexi
addikt

Ja hát sok képet feltettem már oda és elég sok accountom volt már.
Sajna nagyon sokszor ban-oltak mert olyan képet tettem fel amit tilt az oldal. (nem, nem nude simán csak külföldi nem elfogadott modok)
Itt az egyik volt profilom ezen 62 kép van.

És a poén az, hogy akár milyen képeket is teszek fel elég nagy nézettséggel bírnak. :K

[ Szerkesztve ]

(#14048) Tirexi


Tirexi
addikt

(#14049) Varlaisaran válasza Tirexi (#14047) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Mi az hogy külföldi mod? :F :D

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#14050) Tirexi válasza Varlaisaran (#14049) üzenetére


Tirexi
addikt

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.