Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5323) user12


user12
őstag

Szokásos délután.
Bevásárlótatyókkal felvértezett asszonyság berobog, kérdi:
- Itt javítanak gépeket?
- Igen, persze. Mi lenne a probléma?

Teszkósszatyor lerak a pult elé, majd egy sor matatás után kib*sz elém 1 konyhamérleget.
Elregéli, hogy még valamikor tavaly vette, akkor használta is bőszen, viszont most - így a karácsonyi sütkérezés időszakában - újra hadrendbe szerette volna állítani, ám nem működik.
Ezután visszavitte az üzletbe, ahol vette, ott meg Marikanéni azt javasolta, hogy hozza be hozzám, mert itt javítják is a gépeket.

Megsérteni persze nem szerettem volna azzal, hogy sarkon fordítom - kitudja, tán még céltudatosan is betévedhet egyszer a későbbiekben;
elküldneni mégúgyse - nehogy már elkezdje terjeszteni, hogy "milyen bunkó a számítógépesboltban az eladó"
Szóval nekiálltam megvizsgálni a szerkezetet, hogy hátha 1 gombnyomással életre lehet kelteni. De nem. Bekapcsolás után a CODE kiírás villogott (figyeled!!!!!! CODE a konyhamérlegen), aztán ezzel ki is merült az összes használható funkciója.
Elem ki, bekapcs újra. Helyzet változatlan.Próbáltam behatárolni a nyomógombok funkcióit - mindhiába, eredmény nélkül.
Következett a kézikönyv - ami egy fénymásolt A/4-es lapban testesült meg. Ez szerencsére mindenre kitért, még arra is, hogy kell rajta kalibrálni a hőmérőt, de a CODE kijelzés magyarázata és deaktiválása valami oknál fogva kimaradt belőle.
Ezután még tettem némi próbálkozást, szemügyrevételeztem a külsejét hátha megbújik valahol egy kis kapcsoló (mint a Toshiba notikon a wifi kapcsoló), vagy hátha másodjára az egyik nyomógombbal sikerül jobb belátásra bírni a szerkezetet. De nem sikerült. Így nem maradt más hátra, mint segítettem visszacsomagolni, majd javasoltam, hogy keresse fel újra Marikanénit, szerezzen tőle információt a nagyker vagy egy szervíz kiléte felől , valamint azt feltétlenül mondja meg neki, hogy itt tényleg gépeket javítanak - számítógépeket, nem pedig konyhai kisgépeket.
Az asszonyság ezután csalódottan távozott..........én pedig visszatértem a félbehagyott ikszpételepítéshez.

Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.