Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valójában az akksi lesz a döntő pont, mert ha ennek is ilyen gyenge lesz mint a Decké, akkor kell a fenének.
Viszont az, hogy minden más értéke szinte a duplája a Decknek, ugyanakkora méretben, az nagyon jól hangzik. Meg hát valljuk be, a Deck egy 1 éves hardver, legalábbis a megjelenése óta, a számítástechnikában ez rengeteg idő.Az is tetszik az Allyban, hogy natívban futtat Win11-et, eddig a Decknél pont az volt a bajom, hogy rengeteget kellett pöcsölni vele ha rá akartam varázsolni egy Epic Launchert vagy egy Battlenetet, itt a Win11 miatt csak installálni kell őket és működnek is.
Végül pedig mivel Asus ROG, nekem még soha nem volt bajom ezzel a márkával, az asztali PC-ben is egy ROG gamer alaplap van, tökéletesen teszi a dolgát.
Játszani meg ugyanazt fogom rajta amit eddig, csak ez most kibővülne azokkal a címekkel, amiket eddig nem tudtam a Decken elindítani, mert macerás összehozni, vagy hosszú percekig kell pöcsölni vele mire sikerül, amihez se kedvem, se energiám nincs. Windows alatt meg minden megy.
Most részemről perpill minden az Ally mellett szól, egyedül az akksi idő az, ami döntő lesz az ügyben. Ha legalább a dupláját tudná hozni, amit most hoz egy Deck, engem ennyivel már megvettek. -
Bad Pritt
félisten
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Illetve az fontos, higy általában (mindig?) windowed módban kell futtatni a játékot, hogy működjön.
-
30z.Samu
titán
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Azt néztem amúgy, hogy a Cemu-nál nem működik az FSR. Én nem vettem észre semmi különbséget.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Játék módban beállítod az 540p-t pl. majd a menüben bekapcsolod az FSR-t. A kisebb felbontást húzza fel natívra. Ha külső monitoron vagy akkor annak a felbontására.
Hátránya, hogy a játék menürendszere 540pben marad. Ami statikus, és nem GPU generált arra nem hat. -
kovsol
titán
Én 90%-ban simán csak steamről telepített játékokkal játszom rajta, ez nagyon kényelmesen megy, tudást kb nem igényel. Jó üzleti modell is, hogy a saját boltjukból vett dolgot tudod legkényelmesen használni.
Windwos-al az a gond, hogy valami gyári image kellene gépre optimalizálva, mert ha csak felraksz egy wint most több meló meg tudás azt életre kellteni, mint használni a gépet gyári állapotban.Amúgy meg pl elden ring, vagy a GTA HD verziója nem steamen van meg, azt feltelepítettem a PC-re, majd pendrive-on átmásoltam a deckre és kiraktam csak non-steam játékként az ikonját.
Persze pl asszonynak mondnám csinálja meg neki ez nem menne valószínüleg, pedig egy sima mappa másolás, meg egy ikon kirakás az egész. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amit elvesztesz az emuláláson, azt visszanyered azzal, hogy magának a SteamOS-nek kisebb az erőforrásigénye.
Az AMD-s asztali gépemen csináltam Win-Lin összehasonlításokat magamnak Cyberpunk alatt egy SteamOS-re hasonlító szintén Arch alapú KDE-s disztróval (Manjaro), de hibahatáron belül voltak az FPS szám eltérések a benchmarkban. Sőt, konkrétan Linux alatt egy picit többet is kaptam nagyobb felbontásban.
Korábban néztem így összehasonlításra pl. World War-Z meg Shadow of TRaider-t is, azokban sem volt érdemi különbség.Ahogy láttam itt a hozzászólásokat, az üzemidő valamivel kevesebb ha nem SteamOS-el használod.
-
Peat;)
veterán
Használhatom, beallítás után amit én meg tudtam csinálni, párom meg nem. A deck alapból is inkább a ketyeremániásokat szólítja meg, ezt telelpítsd, meg amazt, így meg úgy állítsd ha nem steam játékkal szeretnél játszani stb.
Egy sztenderd felbontás és win oprendszer(ha jól működik) sokkal inkább való egy átlagos kommersz vásárlónak. Ezért jó hogy van a deck mert asus egyértelmű hogy miattuk hozza ki a gépét. Én örülök ennek még úgyis hogy nem cserélek, a heti 1-3 óra játékidőmnek nem kell egy drágább ketyere.
-
gyugyo79
addikt
Erre lehetne sok pro - kontra érvet hozni és matekozni, de rendes választ adni szerintem nem lehet. Csak magát a játékot nézzük az összehasonlításnál vagy a komplett rendszert. Mert ha pld úgy nézzük, hogy az oprendszer több erőforrást eszik mint ami a játék "emulált" futtatásához kell is csak akkor baj, ha az valahol elfogy....
Egy erre "optimalizált" X oprendszert hasonlítsunk egy olyannal amiből erre optimalizált nincs is. Lehet sose lesz. Biztos elég e a nyers kihozható számokat nézni ha azokat csak a felhasználók 1% hozná össze mert olyan beállítások, optimalizálások kellenek hozzá. stb stb .... -
30z.Samu
titán
Én akkor használom a Windows-t, ha Gamepass-ból szeretnék valamivel játszani. Minden másra SteamOS. Ez egy hibái ellenére is teljesen jól összerakott kis rendszer.
(#5885) Bad Pritt: Sajnos közel sem tökéletes a beépített FSR sem. Volt olyan játék, ahol inkább a játékban lévőt használtan, ha erre volt lehetőség.
-
oba
addikt
A Windows mennyire vállalható alternatíva kizárólagosan a steam os helyett? Van aki így használja? Nekem naiv laikusként az a véleményem, hogy natívan futtatni egy windowsos játékot Windows alatt hatékonyabb mint wine/proton alatt emulálni. De persze a gyakorlat mutathat mást. Mik a tapasztalatok?
-
Peat;)
veterán
Szerintem árban alig van diffi és sokkal sztenderdebb felbontás mint a 800p pl. Könnyebb rákötni bármire, mert sok játék elbírja az 1080pt még decken is, regebbi rts-ek. Ebbe belekötni...lehet felbontást visszavenni és erőforrást spótolni. Az hogy a kijelző többet fogyaszt sem törvényszerű, majd kiderül.
Az ára nem lesz baráti, de 512es deckre lehet veszélyt jelent..majd ha megjelenik kiderül. A win11 szerintem nagy előny ha stabil, anti cheates játékok is futnának meg minden kliens megbízhatóan. Decken ezek futtatása azért nem olyan egyszerű és nem is stabil tapasztalataim szerint.
-
oba
addikt
Én is szeretném majd néha asztalon, monitorral alap irodai dolgokra használni, néha pedig tvre küldeni a képet és úgy játszani. Szerintem jó, hogy ennyire sokoldalú.
Melyik a legjobb és olcsó hub vagy dokkoló amivel monitorra tudnám kötni? Sima 1080p 60hzes monitort tervezek majd venni hozzá.
-
Cucuska2
Topikgazda
Szerintem ebből a szempontból nem "fair" laptophoz hasonlítani, jóval kisebb, jóval zsúfoltabb a belseje. Telefonhoz képest viszont nem gondolom, hogy nehezebb cserélni.
1080p kijelző: nyilván a magasabb felbontású panelt lejjebb lehet venni kisebb felbontása, ahol nem fog annyira feltűnni, hogy nem natív felbontáson fut, hiszen kicsi a kijelzőméret. Igazából szerintem nem rossz ötlet, indie / 2d játékok jobban fognak kinézni, viszont hogyha csak az érdekli az embert, akkor nem a legjobb ötlet sok extra pénzt fizetni magasabb felbontású kijelzőért.
Meglátjuk, okosabbak leszünk, ha lesz árcédula. Szkeptikus vagyok affelől, hogy ASUS veszteségesen akarná eladni az Allyt, viszont ha nem veszteségesen adja el, akkor szerintem nem lesz piaca, mint ahogy a gaming tabletének sincsen nagy piaca.
-
nincsnév007
addikt
csak a steam deck a király
-
Cucuska2
Topikgazda
Alapvetően nem egyszerű cserélni, viszont ha cseréltél már telefonban akkut, akkor tudod, hogy azokon sokszor nemcsak a hátlap, hanem az akku is ragasztva van. Ha az ment, ez is menni fog.
-
bepken
veterán
válasz
Cucuska2
üzenetére
ja hogy az aksi cserélhető!
akkor én néztem be... illetve egyik tesztben úgy emlékszem pont azt mondta a srác, hogy egyedül az aksi csere parás, mert úgy bele van ragasztva.
(teljes teardown videót meg még nem néztem, ez volt a hiba)szerintem körbejártam ezt a dolgot alaposan
mostmár csak a Steam Market alakulása befolyásolja, mikor jövök ide újra hozzátok a Deck-et a kezembe fogva. köszi még egyszer az infókat!
-
-
50 wattot mondanak fogyasztásra, ha jól tudom ez 5 wattal több mint a Deck fogyasztása. Egy nagyobb akksival itt már meglehet a 2 óra is egy grafikára igényesebb játéknál.
-
bepken
veterán
sziasztok!
bocsi, hogyha unalmas, hogy ezen rugózok...
a Deck töltés része továbbra sem egyértelmű számomra.segítenétek tisztázni, hogy ez a passthrough mit is takar pontosan ennél az eszköznél? tehát jól értem, hogy bizonyos töltöttségi fok felett nem az aksit tölti, hanem konkrétan tápról megy a Deck?
azért kérdezem, mert többször írtatok, hogy "ugyanúgy működik, mint egy laptop vagy okostelefon"....ami összezavart, hiszen pl a telefon tutira nem így működik (vagy max valami legújabb felsőkategóriás) - az én 3 éves telefonom aksija pl pont abban ment tönkre mostanra, hogy a töltőn lógva játszok meg videózok rajta rendszeresen órákat.... tehát félek, hogy a Deck aksija is rövid időn belül erre a sorsra jutna
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nekem gyanús, hogy valami a teljesítmény kárára fog menni. Azt a nagy fényerejű kijelzőt is etetni kell, meg az az apu is önmagában többet fogyaszt, mint a komplett SteamDeck. Mindezt kisebb méretben csinálták meg mint a deck, így az aksinak biztosan kevesebb hely jut.
Persze dokkolva ez jó, mert laptop szintű teljesítményt kapsz, de hordozva valszeg nem lesz túl nyerő. Vagy csak nagyon visszavett tdp mellett, amikor már gond lehet a 1080p kijelző meghajtása. - szerintem.A 2 héttel ezelőtti Linusos teszt videó után nekem olyan bazári gagyi érzésem volt a cucctól. Oké, az még egy proto gép volt, de akkor is.
Egyébként nekem kicsit az ár is gyanús, csak nem piacszerzés céljából veszteséggel fogják értékesíteni?
Bad Pritt: még több Windowst az életembe... Persze, más se hiányzik.
-
Bad Pritt
félisten
Ráadásul halkabb és jobb a hűtése videók alapján. Ha ez igaz akkor szerintem minden, Windows-tól nem ódzkodó józan gondolkodású embernek érdemes lesz váltani az 512-es Deckről.
Ez azt jelentené, hogy az Asus kb. feleannyiért adna egy Ayaneo 2-nél erősebb eszközt, mint amennyiért a kínaiak mérik a sajátjukat. -
Jöhet ide infó a ROG Ally-ról?
Ha igazak a pletykák, teljesítményben a duplája lesz a Decknek, 1080p kijelző, 120hz, 16g ram, natívban futtatott win11, MicroSD slot, 512 giga belső tárhely, Dolby Atmos hangzás, Ryzen 7 7840U CPU, Radeon 780M iGPU, árban meg olyan 700 dollárt mondanak.
Ha ez igaz, akkor lehet hogy cserélem rá a Decket. -
30z.Samu
titán
Valaki használja a Cyroutilities-t? Érdemes?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
frankdelgado
üzenetére
Ez jó nekünk, egyébként elég komplex dolog a Proton. Amit írtál (és azt külön mindegyik telepített címhez megcsinálja) azon túlmenően a proton végzi el a DirectX hívások átfordítását, jellemzően Vulkan hívásokra. Minden nem natív cím amit a Steam-ből indítasz el, az ezzel fut.
Szóval leginkább a Proton-on múlik, hogy mi hogyan fut a decken a Steames nem natív címek közül. -
30z.Samu
titán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Lényegében igen.
-
frankdelgado
őstag
válasz
Lord Gabor
üzenetére
És ez jó nekünk?
Nem nagyon értem még a dekkes dolgokat, a lutirssal is csak vergődök, nem tudom, h mi miért van. Erről a protonról is csak annyit tudok, h windowsos környezetet teremt a progiknak...?
-
Lord Gabor
csendes tag
Megjelent a Proton 8 első stabil változata.

-
30z.Samu
titán
Feltettem a DeckEmu-t, gondoltam Cemu-val tolom a Zelda BoTW-t. Az előző gépen tök jól be tudtam állítani, stabil 40fps-sel ment is. Most meg bármit csinálok, drop-ol, mint állat. Nem értem.

-
30z.Samu
titán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Online volt a gép, mert neten barangoltam és ott akartam beírni valamit.
-
frankdelgado
őstag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Nálam volt, h egyáltalán nem jött elő, utánanéztem, csak akkor működik, ha online vagy és bejelentkezik a szógáltatásba.... ekkora hülyeséget
. Nekem meg több játéknál volt olyan, hogy nem tudtam a beállításokban rendesen navigálni, csak ha külső klaviaturát csatlakoztattam.Egyébként írtátok ezt az fsr dolgot, ilyennel a jobb oldali kis gombnál találkoztam de nem nagyon tudom, h ez most mi és hogyan kell használni, esetleg kaphatnék felvilágosítást? Azt vágom, hogy valami teljesítmény növelő ficsőr.....
-
-
pacni120
tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Én is találkoztam már ezzel (és hasonló kellemetlenségekkel). Elvileg a steam gomb + X előhozza a billentyűzetet, de azzal sem működik mindig.
Amúgy pl. itt van még pár hasznos kombináció
-
30z.Samu
titán
Azért szoftveresen néha van baj a SteamOS-nél, pontosabban az Asztali módnál. Konkrétan azzal tud felhúzni hogy egyszer megjelenik a billentyűzet, aztán másodjára pedig nem. Hiába nyomom a gombot, semmit nem reagál. Erre van valami tipp vagy trükk esetleg? Elég idegesítő tud lenni.
-
bepken
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
én a RDR2 kapcsán voltam nagyon ledöbbenve...ahogy látom videók alapján, mid-high beállításokkal (meg persze FSR mellett) hozza a 40 fps-t elég stabilan. nincs egy bika gépem (RX580), de nagyjából ezekkel a beállításokkal meg talán 50-60 fps között valahogy fHD felbontáson. szóval ez tényleg wow! nem az a cél, hogy AAA játékokat toljak nagyképernyőn, de ezek szerint néhány címnél még ezzel sem lesz baj (na jó, a Hogwarts Legacy kapcsán lesznek azért elvárások
)#5828 a többi felmerült kérdésben tudtok esetleg valamit mondani?

-
30z.Samu
titán
Attól függ hogy a fejlesztő mennyire vette figyelembe a Steam Deck-et. De többségben megjelenés napján is elketyegnek 30fps-sel biztosan. Aztán idővel reszelnek rajta, Nálam most a legközelebbi példa a Resident Evil 4 volt. Megjelenés napján 30fps-t hozta stabilan, afelett drop-olt, amikor utoljára játszottam vele, akkor pedig már 35-45fps között megy nyílt terepen, zárton stabil 60. Kézi módban már beállítottam a 40Hz módot. És amúgy a grafika monitoron is egész korrekt a felbontást leszámítva. Az FSR ugyan skálázza 1080p-re, de attól még látszik hogy nem ez a natív felbontás.
-
bepken
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
kicsit elvette a kedvem pár videó az anti-glare kijelzőtől, megmondom őszintén... többször, több helyen említették, hogy a képet kicsit tompítja - illetve a színeket - és eszembe jutott, hogy anno egyik telefonomon volt egy ilyen üvegfólia... pár hétig csupán, mert nem szerettem, pont az említett okok miatt.
persze benne van, hogy egy Kínából rendelt (ráadásul 4-5 éve) fólia minőségéhez képest azért sikerült időközben fejlődni és nem lenne bajom vele
de kicsit jobban örülnék, ha választható opció lenne (vagy külön adnák fólia formájában hozzá)értem, amit mondasz, ismerős az érzés sajnos, hogy hamar tele lehet nyomni a tárhelyet :/ tennék fel újabb játékokat is, de én is - ahogy nagyon sokat mások is itt a topikban - inkább a régebbi címek pótlására venném. nagy gépben terrás vinyó + 256 SSD kombó van egyébként, olyan 6-700GB játék van fent jelenleg, de ebben benne van a GTA5, AC Origins, Odyssey, Valhalla és a WZ 2.0 is... szóval ezek nélkül megleszek Decken
bár! ha AC elfut rajta, akkor Origins-től lehet újra végignyomom majd
illetve még a Hogwarts Legacy lesz egy kardinális pont! ugyanis asszonykám felé is úgy kommunikáltam ezt a dolgot, hogy kütyüt veszek, amivel ágyból lehet majd tolni a varázsló iskolában! (egyáltalán nem szokott kockulni.... egyelőre!
)apropó! újabb játékok hogyan futnak/néznek ki dokkolt módban? mondjuk 1080iz felskálázva?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
slima
tag
Kinek hány százalékos jelenleg az akksi állapota? Azok közül akik tavaly év első felében kapták meg.
-
bepken
veterán
válasz
30z.Samu
üzenetére
igazából meg volna bennem a lelkesedés hozzá, hogy cseréljem SSD-re, mert bár nem vagyok profi, de egész sok mindent szétszedtem (és össze is raktam!
) yt videók alapján. még a garancia parát is feloldotta bennem az a tény, hogy - ha persze nem cseszi el az ember csúnyán - simán lehet gariztatni, amennyiben az eredeti állapotra visszaállítva küldöm vissza.szóval tényleg nem erről van szó...nálam az a kérdés inkább, hogy melyiket vegyem meg játékpénzből úgy, hogy a lehető legkevesebbet kelljen ráköltenem igazi pénzben?

csak ezért nem merem a 64est megvenni, mert ott fixen kell 30ezret ráköltenem, csak a kártyára. ezért gondoltam arra, hogy ha 256os + dokkolót veszem (=hozom el "ingyen"), akkor talán nem érzek majd kapásból késztetést arra, hogy mindenféle kiegészítőt összevásároljak.legoptimálisabb lenne, ha 2 db 64est vennék, az egyiket eladnám és abból venném meg enyémhez a kiegészítőket
csak az a szar, hogy a steam raktáram értéket pont 650-700 eurós szinten mozog jelenleg....és fogalmam sincs, mennyire fog még növekedni az elkövetkezendő napokban/hetekben (CSGO >> CS2 hype miatti piaci őrület indította el ezt az egész folyamatot nálam) -
30z.Samu
titán
A tárhely kérdés Nálam úgy "zajlott le", hogy megnéztem mekkora az ár különbség a 64-es és az 512-es között. 419€ vs 679€. Ez 260€ diffi, ami mai árfolyamon durván 97k, szerintem ez mocskosul sok még akkor is, ha SSD van az 512-esben. Néztem több betöltési tesztet, játékoknál elenyésző a különbség egy gyors microSD és az SSD között. Szóval én arra jutottam, hogy megvettem a 64-eset és vettem bele 30k-ért egy 512-es microSD kártyát. Eddig el vagyok vele, mint a befőtt. Vagy azt is meg tudod csinálni, ha kicsit műszakis vagy, hogy veszel egy 512-es SSD-t a gépbe és kicseréled a 64-esből. Még így is olcsóbban jössz ki.
-
bepken
veterán
először is nagyon szépen köszi a válaszokat!
(bocsi, hogy nem tagelek végig mindenkit)továbbra is érik a vásárlás, gyakorlatilag 2 napja csak erről a kütyüről olvasok és erről nézek videókat (bár a topik visszaolvasásával még csak idén februári hozzászólásokig jutottam, megvallom töredelmesen
)az aksi élettartam kapcsán mondtátok, hogy nem kell aggódni miatta, bírni fogja. azóta kicsit több is kiderült számomra, mégpedig hogy itt elvileg tök másképp működik a töltés, mint pl egy laptopnál (amivel én példálóztam) - tehát ez a passthrough kvázi azt teszi lehetővé, hogy akár éjjel-nappal mehetne tápról a kütyü anélkül, hogy az aksit tönkre vágná és felfújódna, mint egy lufi?
azért kérdezek erre rá ennyire specifikusan, mert mobil kütyükben nem egyszer cseréltem már aksit, ami azért ment tönkre, mert 80-90%-ban tápról volt használva. (mobil, bt hangszóró, laptop...)illetve hivatalos említést erről kizárólag a Steam féle Docking Station adatlapján találtam, hogy tudja ezt a töltést (fura, mert magánál a Deck-nél meg nincs említés erről az egészről, pedig ez szerintem elég kardinális)
a fent említett okból valószínűleg hivatalos dokkolót venném meg hozzá, mivel azzal gondolom legbiztosabbnak azt, hogy - ha végül tényleg folyamatosan dokkolt állapotban lesz használva - megfelelő töltést kap, nem lesznek anomáliák, stb.
plusz, ahogy írtam is előzőleg, steam wallet-ból menne az egész móka és így nem kellene külön erre a kiegészítőre sem költenem (elég lesz majd az SD kártya meg fólia, stb...)
______________illetve a "melyiket vegyem" kérdés továbbra sem tisztázódott bennem teljesen....ismét csak abból a megfontolásból, hogy ha nem az 512est veszem wallet pénzből, akkor vehetek hozzá 40-50ezerért kártyát vagy SSD-t (persze ezt nem feltétlenül kellene azonnal megvenni)
szóval talán a 256os + dokkoló kombó az, amit egy középútnak tartok (meglátjuk összejön e raktár ürítést követően annyi, hogy 512es + dokkoló beleférjen)
végül pedig azzal kapcsolatban kérnék egy kis összegzést, illetve tisztázást, hogy a nem Steam-es játékokkal mennyire kell mókolni? visszaolvasva "régebben" volt, amelyik launcher csak windows alól indult el, aztán ha minden igaz, mostmár SteamOS alól is működnek....de aztán olvastam olyat, hogy ott is vannak gebaszok....szóval mostanra hogy áll a dolog? 90%-ban Steam könyvtáramat fogom végig tolni, de azért van egy pár Epic/Ubisoft/EA játékom is, amikre majd lehet rápróbálnék
én úgy vettem le a sokszáz hozzászólás olvasás közben, hogy idővel egyre kevésbé maradt értelme windows mókolásnak....jól értem ezt?

(mondjuk amúgy az is rohadtul tetszik ebben az egészben, hogy voltak anno hibák/hiányosságok, amiket itt leírtatok...páran agyaltatok rajta és volt is olykor workaround rá...aztán pár napra rá hivatalosan javították vagy támogatva lett!
szóval amúgy már csak ebből kifolyólag is nagyon vágyom egy ilyen kütyüre!) -
gyugyo79
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Van több amire van megoldás. Én a btrfs -t ajánlom.
Aki nekiszalad megoldásokat keresni azoknak írom az ha a S Deck által alapból használt ext4-et használjátok Win alatt is abból jogosultság problémákba fogtok futni amikor a Deck ráfrissít egyes játékokra Game módban (vagyis amikor én teszteltem ezt fixen hozta), Asztaliban ez nem jött elő. A btrfs -r ugyan be kell "mókolni" (lehet már nem is kell, amikor én csináltam kellet, de "egy" gombnyomással is felcsatolódott csak automatikusan nem mint az általa formázott ext4) , hogy alapból felcsatolódjon a Steam os indulásánál de azzal nem lesznek ilyen problémák. -
30z.Samu
titán
Van egy fájlrendszer, amit felismer a Windows is, csak nem ugrik be a neve hirtelen.

-
Lmh
őstag
Azért nekem annyira nincs jó tapasztalatom a micro sd-vel.
Nem ismeri fel azt a formázási formátumot a deck, mint amit a pc, ebből vagy gebasz.
De ha te minden jatekot a deckről telepìtesz rá, akkor ugy nem fog zavarni. -
Van rajta MicroSD slot, igen, akár terabájtosat is tehetsz bele. Töltési idő a belső SSD-hez képest elhanyagolható, 1-2 másodperc lehet a különbség. A könyvtárakat meg pakolgathatod oda-vissza a tárhelyek között, telepítés után is működik minden, mindenhonnan, semmit nem kell mókolni rajta.

-
frankdelgado
őstag
Sztem a legjobb választás a 256-os, mert én is olyat vettem
. Persze rögtön vettem egy 256os kártyát bele, mert a Sea of Thieves élből lefogott vagy 100 gigát. Nekem a rövid üzemidő sem okoz gondot, mert sosincs annyi időm játszani, h lemerüljön kézben. Mivel nincs jáccós pc-m, csak xbox leginkább magyarított játékokra használom, meg arra hogy a gyerekekkel SOT-ozzunk. Az volna jó, ha jó a vóna linuxos xbox ganépassz, mert akkor bottal se piszkálnám meg a windózt.....
. Azt viszont szeretem, hogy oda ülök le vele, ahová akarok... -
bepken
veterán
sziasztok!
az utóbbi hetekben elég komolyan vakarászni kezdtem magam, hogy csak kéne venni majd egy Deck-et
- egyelőre csak nézelődök, mivel wallet pénzből lenne az egész, de még nem szántam rá magam véglegesen, hogy eladjam a teljes inventory-t...lényeg, hogy maga a handheld része is tetszik természetesen - bár sosem volt hasonló kütyüm - azonban legalább annyira mozgatja a fantáziámat, hogy kvázi PC-ként használjam majd néha.
ami ennek kapcsán először eszembe jutott, hogy mennyire tehet jót egy ilyen eszköznek/aksinak, ha nagyrészt hálózatról van használva? vagy egyszerűen úgy képzeljem el, mintha egy laptopot használnék folyton tápról?tudom, hogy még relatíve fiatalnak számít ez a kütyü és biztos vagyok benne, hogy dockolva használják a legkevesebben....de hátha mégis van erről már tapasztalat

illetve azt látom, hogy a topikban kezdetektől megy a vacillálás, hogy 64es + bővítés....vagy 512es verziót érdemes választani. részemről, mivel wallet pénzből menne a dolog, úgy gondolom az 512es volna a legjobb választás. meg mondjuk mellé így is elfér egy memóriakártya? (SSD-t mókolni nem nagyon szeretnék)
-
agaron
tag
válasz
gaben88
üzenetére
Lenne benne fantázia szerintem is, bár én Windows nélkül is elvagyok, a gamepass mondjuk nem felhőben jól jönne néha. Ha mondjuk lenne easy mód arra is, hogy a nem kellő dolgokat kikapcsold/kidobd, nem valami kétes könnyített Windows varianssal kellene próbálkozni, még vonzó is lehetne. Több kézi konzol van most a piacon, szóval ha egy generál megoldással állna elő, biztos annak is örülne több gyártó. De valószínűleg nehezen mérhető előnye lenne a Microsoft-nak ebből, szóval... Bár akár több gamepass előfizetőt is jelenthet... Majd kiderül.
-
Sonja
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Windows 11 may get a Handheld Mode UI for gaming
Itt vannak képek is!

-
30z.Samu
titán
Állítólag a MS készít egy GameUI-t Steam Deck-hez Windows-ra. Ha minden igaz hasonlóan fog kinézni, mint az Xbox UI.
-
nincsnév007
addikt
a protonokat is átrakhatom az sd kártyára?
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Váó, nagyon jól visszaolvastál!

-
AeSDé Team
őstag
Köszi a linket és ajánlást, kipróbáltam én is. Tökéletesen illeszkedik, és pont annyira matt, hogy még ne igazán rontsa a képminőséget. Eddig nagyon elégedett vagyok vele

Telefonra is rendeltem ugyan innen egy szintén matt kijelzővédőt, és az szerintem sokkal mattabb, szemcsésebbnek és kevésbé kontrasztosnak érzem tőle a telefon képét. És "serceg" ahogy végighúzom rajta az ujjamat, kellemetlen használni. Érdekes módon a Steam Deck-es verzióval nincsenek ilyen problémáim.
-
kisda
aktív tag
Sziasztok!
Befutott ma a 64 gb verziós deck, kicseréltem 512-es hynix ssd-re, feltettem vissza a steam os-t, szétparticionáltam az ssd-t ugy, hogy maradjon egy 100 gigás, arra tettem win11-et, majd csináltam egy bootloadert amivel lehet választani bootoláskor melyik rendszer töltődjön be.
Raktam a deckbe egy 128-as samsung evo microsd-t, hogy majd a wines játékokat arra teszem első körön.
Mivel a farming simulator 22 lemezesen van meg nekem, igy winbe szépen telepitettem microsd-re, de inditáskor hiba fogad [kép]Ezután telepitettem a win mellé ssd-re, ugyan ez a hiba ott is.
Mi lehet a gond? Win11? Köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
zoltannagy
üzenetére
Jó ez az epic... Mindent behúzok róla ingyen, aztán semmivel sem játszom.
Illetve 1 játékot már kitoltam rajta, de aztán az is meglett Steamre.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- ASUS TUF Gaming F16 (2024) FX607JU
- ÚJ HP Victus Gaming Laptop Ryzen 7 8845HS / RTX 4060 16GB RAM 1TB SSD Gari
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- MacBook Pro 16,1", 2,6 GHz i7, 32GB Ram, Radeon Pro 5300M 4GB, 2019-es modell, 2020-as gyártás.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Ritkaság! 17" Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% Áfás
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Persze pl asszonynak mondnám csinálja meg neki ez nem menne valószínüleg, pedig egy sima mappa másolás, meg egy ikon kirakás az egész.
Max FSR-ral tudod megoldani.

akkor én néztem be... illetve egyik tesztben úgy emlékszem pont azt mondta a srác, hogy egyedül az aksi csere parás, mert úgy bele van ragasztva.