Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
Használt gépet vennék próbára, aztán ugyan annyiba elmegy ha mégsem jön be. Switch vagy deck akkor talán mindegy is. Előbbit az exclusiveok viszik el. Engem azon nem igazán érdekelnek, én switchen is diablot toltam
De ha ilyen közös game a cél akkor lehet switch jobb. Ott egy gép két joycon is alkalmas akár ilyenre, dokkolni lehet azt is. Oled már nem horror áron van, azt venném, színek 100x jobbak, üzemidő is jobb picit mint v2 nek. -
chris0000
őstag
#7686zellerzoggye kiderül mi lesz a csomagban.

#7687tl-x az szinte biztos..
#7688ripla
#7685MrTwister én korábban is akartam már egy decket, de mindig vártam, aztán most lehet megérte várni, h itt az oled jobb áron, főbb, és sok apró változtatással - előnyére...
itt egy friss videó amin arról mesél, h bizony jobb az oled kijelzője a megjelenített tartalommal, ahogy az látszik is a videón, és nem kicsit jobb a kép + élőben még jobb elmondása szerint. (egyébként a videó brutal sz@r minőségű) szóval még az is ront a hatáson...
én az oled TV-men látom, h mennyivel jobbak a színek és a kép, és ez az új oled deck videókon is látszik (élőben biztos), h ez bizony jobb lett minden + tudásával együtt. üdv. -
kr:sz
tag
Köszi mindenkinek, érdekes olvasni, hogy hányfajta igény van, amiatt kérdeztem, mert vannak kétségeim. Lehet egy nintendo switch is megadná nekem az élményt. Sosem volt konzolom, őskorban játszottam PC-n. Néha jó lenne a feleségemmel couch-coop gameket tolni, s max ha utazunk (repülő/vonat) elütni az időt.
-
Felhasználás függő mint látod. Én pl az a típus vagyok aki ha otthon van nehezen veszi rá magát a szórakozásra, emiatt a decket tavaly 4x vettem elő amikor rokonoknál voltam szabadság alatt. De akkor 4 játékot ki is játszottam rajta, így nekem megérte. PC-n semmit se pörgettem ki kb az elmúlt években, pedig lenne mit
Nyaralásra eddig mindig elvittem, de ott is konnektor mellett coop gamek mentek max párommal. Nekem emiatt az akksi idő nem fontos, oled csere nem is mozgat jelenleg. -
agaron
tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Pontosan, Final Fantasy 9 közben múltkor 20%-ot merült max 1 óra alatt Bluetooth fülessel, de hát az nagyon retro, szóval alig fogyaszt 😀
-
Peaceliker
addikt
Szerintem koca gamerkedésre való, arra még a 2 óra is sok
Ally helyett azért vettem SD-et, mert az meg inkább 1 órát tud, ami viszont tényleg lehet karcsú.
Amúgy én pl diablo 4 et tolok most, azt közepes beállítás mellett 3 órát tudja, ha kell ez lehetne 4 is de akkor d2r grafikán kb
-
törölt tag
Engem is érdekel a témakör, bár 3 konzol és pc mellett nem sok érv szól mellette, de nálam már kezd "must have" kategóriába lépni az oled bejelentése óta.
Bár a switch játékokon nehéz bukni kártyás verzió esetén, legrosszabb esetben egy postaköltségbe kerül 1-1 játék végigjátszás és eladás után. Viszont a steam könyvtáramban több cím van, ami tökéletesen futna ilyen hardveren, és szívesen kockulnék azokkal is utazás/rokonlátogatás alatt/közben. A switch-et is 1-2 órára szoktam előszedni, így egyelőre az akkuidő nem tűnik problémásnak, bár amúgy is az oled verzió lenne érdekes nálam, ami tovább bírja ilyen téren. Illetve már tömegközlekedéseken is megjelentek a konnektorok, így egy 4 és fél órás osztrák flixbus járaton is tudnám végig használni. -
gyugyo79
addikt
Az mennyire zavaró, hogy le sem ülhetsz 1-2 órát játszani ?
Na ennél pont 1-2 órával kevésbé
Amúgy nekem van 2 PB -m mellé és ezeket vagy csak egyiket viszem ha olyan helyre megyek ahol hosszban el kell lenni mint amit bír. Ezekkel még sosem volt olyan, hogy ne lettem volna el ha igen már vettem volna egy harmadikat ...
-
kr:sz
tag
Sziasztok! Nekem még nincs SD-én, de elgondolkodtam egy vásárláson. Mennyire éri meg az, hogy leülsz egy komolyabb gamel játszani s kb 1-2 óra múlva már dughatod töltőre, mert lemerült. Nem zavaró ez?
-
chris0000
őstag
egyébként ahonnan ez a deck jön, ott milyen logisztikai rendszer van, h az enyém is legalább 72 órája áll becsomagolva, és nem történik vele semmi? 3 napja vhol ott áll egy raktárban, tök mindegy, h az enyém vagy bárki más csomagja és semmi mozgás, meg még több napig is lehet... mire/kire várnak?

-
MrTwister
őstag
válasz
esfrost
üzenetére
Majd kérek szépen mindenkitől részletes beszámolót, akinek volt előtte LCD-s Deckje, hogy mennyivel szebb a kijelzője az új OLED-nek? Üzemidő mennyivel nőtt a nagyobb aksi miatt?, joyok, gombok minősége mennyivel lett jobb?, stb. Köszi előre is!
Én egyelőre kivárok az 512-es LCD-me(míg lesz lóvém az újra és ha meggyőztők, hogy érdemes lecserélni). 
-
-
esfrost
tag
válasz
zellerzoggye
üzenetére
Jaja, én is inkább azt tartom reálisnak, ez a GLS e-mail inkább csak egy előértesítés. Várunk türelemmel.
-
zombei
aktív tag
Kikapcsolt állapotban a merülés nektek, hogy alakul ? Nekem Win-el kikapcsolva ~5-10%/nap.
-
esfrost
tag
Még tegnap este 23:17-kor érkezett egy e-mail a magyar GLS-töl.
Tervezett kézbesítés: 2023.11.21 (amennyiben partnerünk ma feladja a csomagot)
Illetve frissült a nyomonkövetés is:
2023.11.20. 22:14 - Hollandia
”Csomag elhagyta a csomagelosztó központot”Hát kíváncsi leszek!
-
tl-x
addikt
Nekem még mindig csak becsomagolva. Azon drukkolok, hogy csak hétfőn ne jöjjön mert akkor nem tudom átvenni.
-
Pont most írta nekem is a Steam, hogy összekészítve szállításra.
-
esfrost
tag
Igen, e-mail érkezik a szállítás megkezdéséről. Hollandiából érkezik, várható érkezés nincs természetesen megjelölve, nem is szokott... Kalkulált szállítási idő szinte minden esetben EU-n belül 3-5 munkanap. Pénteken akár még kézbesítésre is kerülhet, de talán a jövő hét hétfő inkább reális.
-
Maxtreme
addikt
Kicsi off, nem rossz:
AMD 7840U Handheld AYANEO SLIDE
Hogy aztán a csúsztatgatás miatt a szalagkábel hogy bírja majd, az egy jó kérdés. -
tl-x
addikt
válasz
zellerzoggye
üzenetére
Köszi. Akkor nem fölöslegesen vettem meg a többivel.
-
zellerzoggye
csendes tag
Tudtommal alapból nem megy, legalábbis nekem alap Protonnal nem indult el, Proton-GE kellett hozzá.
Lehet azóta javították, próbáld meg először simán elindítani majd.Ha nem menne:
https://youtu.be/WL5_s-ZDixwMiután működésre bírtad 60fps max grafikával sima.
-
tl-x
addikt
Batman Arkham Asylum GOTY megy rajta? Humbe Bundle WB csomag megvéve
-
esfrost
tag
válasz
zellerzoggye
üzenetére
Szerintem még ma megérkeznek az email-ek nektek is a kézbesítésről. Illetve, még csak GLS száma van a csomagnak, de az még nem került be a GLS rendszerébe, és még a futár sem vette nyilván így fel a csomagot.
Update: időközben bekerült a csomagszám a GLS rendszerébe, de azt fizikailag még nem vette fel szállításra a GLS.
-
Nálam így néz ki.

A bal karral megy a karakter 360 fokban minden irányba, a jobb karral meg a kamerát lehet közelíteni vagy távolítani.
Az A gomb az alap támadás, az X a speciális, a B meg a dodge. Az Y-ra nincs beállítva semmi.
A bal oldalon a 4 irányú gombbal lehet a menüben lépkedni.
A beállításokat látod a képen, a játék meg ilyen.
Semmit nem mókoltam vele, és semmit nem állítottam át amire a Steam azt mondta hogy így lesz. Elindítom és megy.
-
esfrost
tag
Na vegre!
-
_Balee_
aktív tag
Milyen fóliát érdemes rendelni a gépre?
A [korábbi gépre ilyet rendeltem], esetleg van olyan, ami jobban ajánlott?
-
Lmh
őstag
válasz
Cucuska2
üzenetére
Én is, de az hogy scripteket irjak es futtassak, az nem egyenlő azzal, minthogy a valve full zöldpipázza a dolgokat és a fele sem igaz. Elhiszem h megoldható, de napi 12 óra meló után nincs kedvem mókolgatni amikor egy olyan jatekot vettem ami elvileg full kompatibilis es szuperül fut.
Örülök h van olyan szerencsés akinek alapból jol fut. -
chris0000
őstag
válasz
zellerzoggye
üzenetére
hi. jó, h írod, így akkor nem érdemes kutakodni a töltés miatt.
thx. üdv.
egyébként a Baseus meg egy premium márka, nem is olvcsó semmi belőle... -
chris0000
őstag
ez a gyárija úgy látom. ez elég jó 45W-os, bőven jó...

-
Nem rövidíti le.
Amit a köznyelv töltőnek hív az egy kapcsoló üzemű tápegység, töltést igazából nem végez.
A töltést maga az eszköz végzi a töltés vezérlőn keresztül. Nincs gyorsabb töltés, nincs túltöltés. (Kivéve ha Apple vagy és hagyod hogy az iPad töltő kicsinálja az iPhone akkuját. Innen is grat nekik.)
Én 65, 90 és 130W-os Type-C adapterekkel töltöttem a Decket, Ally-t, telefonokat. Egyik sem égett le, vagy pusztult el az akkuja idő elött.Abban egyet értek, a gyári adapterrel lehet a legkevesebb gond.
-
-
tl-x
addikt
Én minden eszközömnél a gyáriban bíztok a legjobban. Szerintem a gyorstöltők csak lerövidítik az aksik élettartamát.
-
chris0000
őstag
hi. a deck gyári töltője elég a gyors töltésre, vagy jobbat is be lehet szerezni? thx. üdv.
mindenki a gyárit használja? thx. üdv. -
tl-x
addikt
válasz
kobipeti
üzenetére
Csak nagyon ciki a Nintendonak, hogy Deck-en jobban futnak a játékai, PC-n meg 4K-ról meg ne is beszéljünk. Én most pont azért váltok Switchről Deck-re mert kiakasztott a 70 eurós MK1 ami vagy lefagy vagy percekig tölt. Jogi részében én se vagyok biztos de a legtöbb youtuber aki ezzel foglalkozik mutogatja a Switches fizikai verziót a videóban, hogy megvan neki.

-
kobipeti
aktív tag
Hibáztam, a video címe alapján az egy deck amin fut 60fps-sel, nem a leírásban szereplő asztali config. Akkor elvileg futtatható, a videoót elnézve az otthoni switchel összehasonlítva, a Switch mozgások simábbak, az átvezető videók simábbak, jóval konzisztensebb az élmény. A jogi részhez nem értek továbbra sem, hogy milyen feltételekkel mehet az emuláció.
-
kobipeti
aktív tag
válasz
vidaila
üzenetére
Egyelőre nincs, egy video pont jött velem szembe, rtx 4070 és ryzen 7 5900-al sikerült stabil 60FPS-et kicsikarni, de megnézve ez is messze elmarad a switch élménytől, gyermekemnek van egy oled. A jogi dolgokról nem is beszélve. Egy switch lighttal jobban jársz
Super Mario Bros Wonder stabilize 60FPS Mod | Steam Deck | yuzu | - YouTube
-
vidaila
senior tag
Van lehetőségem úgy Nintendo switch játékkal játszani decken, hogy nekem nincs Nintendo switch? Privát üzenetben tud nekem valaki segíteni esetleg? (szívesen játszanék az új Mario wonderrel)
-
Lmh
őstag
Grim Dawn steam deck:

Csalódott vagyok. Átvertek. Az első sárga jeles az igaz, de a legeslegkisebb probléma.
A 3 zöld pipa közül egyik sem igaz.
1. Szar a kontroller kompatibilitás, csomó mindent nem lehet rendesen bebindelni, nem ismer fel gombokat, alapértelmezettnek pláne nem azt jeleníti meg.
2. nekem egyáltalán nem jelenít meg kontroller gombokat.
3. laggol, akad mint az állat, élvezhetetlenül, játszhatatlanul, minden beállításon és ezt a fórumok is visszaigazolják.Visszakérni a pénzt már nem tudom mert lejárt a "próbaidő", a leggenyább, hogy pl az akadás a játék elején nem jelentkezett, de ahogy normálisabb skilljeim lettek, ott már abszolút jellemző.
Kár érte...talán majd egyszer, pár év múlva javítva lesz. Mivel ez a nagy patch nem javította, így gondolom nem a közeljövőben lesz. -
Rimuru
veterán
-
consono
nagyúr
Én még mindig nem döntöttem el, hogy a nagyobb hordozhatóság miatt akarok e Decket, de nekem igen is kellene a Win két dolog miatt: szeretném a Game Pass Ultimate játékaimmal is játszani, ha nem fértek hozzá a TV-hez, natívan, nem stramelve, illetve ott a Honkai Star Rail, ami nem megy SteamOS alatt...
Lehet, hogy a ROG Ally inkább az én gépem lenne... -
gyugyo79
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Én arra használom SD-ről a Win-t hogy ha valami olyan munka van amit meg kell csinálni és csak Win alatt van rá megoldás akkor és arra az időre berakom a kártyát amin a Win van és használom amíg kell utána kártya ki és elrak. Így teljesen okés szerintem és semmi baja nem lesz az ilyen szintű használattól ...
Viszont otthon van egy SSD -s Dock-om is amin van Win is meg közösen használt btrfs particó is
viszont ez utóbbit sem ajánlanám, olyannak aki nem ért valamennyire az egészhez .Amúgy a 3.5.5 -től vártam ennek az egésznek a megoldását (Lehet, hogy meg is csinálták csak ezt sem írták még). Mert sok olyan pozitív dolog is történt amit nem is írtak és működik már szerintem is rendesen pld. a Open VPN csomag teljesen rendszer része (nem hiányzik a fele) így nem kell frissítésenként telepíteni a hiányzó részét.
-
gyugyo79
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
A Dual boot egy random frissítésig fog működni lehet hogy az első Win/SteamOS fogja elb@szni de lehet a 2. de az hogy szétfogja az biztos. Ez saját tapasztalat is.
Az efibootmgr parancsok is lefutnak ugyan és úgy is mutatja, hogy minden ok de utána újraindítás után mégsem történik semmi és vissza áll minden olyanra mint előtte volt. Szóval még csak a SteamOS-t sem lehet vele a Win telepítés után az első helyre rakni a boot sorrendben.
Azért is írja a Steam szerintem, hogy nem támogatott a dual boot.
"A kettős rendszerindítás a SteamOS-szel még nem érhető el. A Windows telepítéséhez törölnöd kell a Steam Decked, mivel a kettős rendszerindítás a SteamOS-szel még nem érhető el.
Bár a Steam Deck teljes mértékben képes a kettős rendszerindításra, a SteamOS telepítő, amely biztosítja a kettős rendszerindítási varázslót, még nem áll készen. Ez majd a SteamOS 3-mal együtt lesz kiadva, amint elkészül."Szóval igen meg lehet csinálni és működik is csak időről időre rendbe kell rakni a efi boot részt és azt is csak kb olyan szinten lehet, hogy vagy 3 féltől származó boot választót használunk és tiltunk minden frissítést vagy Win az első fixen és pld egy SteamOS újraindítás után a Win indul el. Választani csak a kikapcsolás -> indítás és ott boot választóra bootolásal lehet.
Az utolsó boot -olt particiót sem jegyzi meg! Fixen a Winre bootol! Míg pld Win2Go (sd-re telepített Win) esetén "érdekes" módon ez működik jól ...Szóval igen a neten van egy halom leírás, hogy hogy lehet dualboot telepíteni csak a hátrányait max a végén említik, hogy tiltsd le a frissítéseket vagy nagyvonalúan meg sem említik őket ...
Persze ha valaki innen tud saját tapasztalatot, hogy amit írok már nem így van az jelezze. Addig viszont saját tapasztalat nélkül óvatosan ajánljuk ezt addig amíg a Steam szerint nem kellene, hogy működjön

-
hj.jani95
aktív tag
Pár nap leforgása alatt, sok lett az eladó Deck száma
-
kobipeti
aktív tag
Nekem ez vált be legjobban kontroller beállításra: GitHub - Valkirie/HandheldCompanion: ControllerService
-
Cucuska2
Topikgazda
Javaslom végigolvasásra az r/WindowsOnDeck subreddit FAQ-ját.
-
chris0000
őstag
Half-Lifeot huzzátok be holnapig! kapott deck ready támogatást, meg egy nagy frissítést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux haladóknak
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- GTA VI
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- iPad topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÚJ HP Victus Gaming Laptop Ryzen 7 8845HS / RTX 4060 16GB RAM 1TB SSD Gari
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- MacBook Pro 16,1", 2,6 GHz i7, 32GB Ram, Radeon Pro 5300M 4GB, 2019-es modell, 2020-as gyártás.
- Asus ROG GL552VW
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hátha lesz olyannak is tapasztalata aki LCD-sről váltott.