Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
Abban nem lesz jobb, mitől lenne, lehetetlent kérsz.
A hűtés állítólag jobb jelentősen, azt viszont ellesehetné a valve a deck2-höz majd, nálam deck legnagyobb hibája, vissza kell vennem fogyasztását hogy kézikonzol legyen az én elvárásaimmal. (Mást ne zavarjon ha én játszok pl ágyban)
Tehát egy teljesítményszintről le kell mondanom és így azért van hogy gyenge a gép. -
Én még nem nagyon találtam címet, ami 1 óra alatt megette volna normális beállításokkal az akkut. Persze más az ízlésünk, én pl. a fancy efekteket meghagyom PC-re, PS-re.
1080p, 120Hz, tuti nem fog többet tudni mint a Deck.
Az már más kérdés, hogy mennyire kell butítani a grafikát hogy 120 fps-t ki tudjon tolni magából. Mint az olcsó 120Hz-es telefonok, amin még a böngésző is akad néha, de legalább a menü smooth.
Aztán még az is kérdés, hogy a nem Vulkanban futó a címek mennyire fognak szépen futni. -
Dawide@axele
aktív tag
Nekem fél éve van meg a Deck.Bevallom megmozgat a nagyobb teljesítmény de több pénzt egy kézi konzolért én sem lennék hajlandó kiadni.Ráadásul teljesen jól levagyok ezzel a géppel is.Mondjuk én Win-t még nem telepítettem rá.A STEAMOS teljesen jó mindenre is eddig.
-
-
30z.Samu
titán
-
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Nekem az első a bakancslistán, de ott nem izgatna egyik handheld gép sem, az tuti.

Pedig van tőlük első szériás Gameboyom Saitek dokkolóval, és retro Nintendo kvarcjátékok is.Szerk:
Nekem az utolsó a 3DS volt, azóta max telefonon emulátoroztam, különféle játékvezérlőkkel. Imádom a japán vonalat, de sajnos náluk is sokat esett a minőség színvonala az elmúlt 10 évben. -
30z.Samu
titán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Japánba én is elmennék szívesen.

-
frankdelgado
őstag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Akkor irány Japán, amúgy is szívesen kimennék, így meg már konkrét okom is lesz rá
. Az asus rog telefonjai is fél millát kostálnak. De ezt biztos ideadja olcsón. Másrészt ha kiskeres lesz, azok biztos rápakolnak, hogy lehúzzák a az első napon odatóduló zombik tömegét.
-
A Decket közvetlenül a Valve-tól veheted meg, az Ally-t pedig kiskerből, tehát rá jön a kis és nagyker haszon is, plusz kizártnak tartom, hogy azt a hardvert pont az Asus olcsón adná.
Illetve azt sokan elfelejtik, hogy NETTÓ USD árakat közölnek a gyártók. Erre jön ugye az 1:1 USD-Euro váltás, plusz ÁFA, VÁM, nagy és kisker haszon. Máris nem 300K az árkategória.
DE, ne legyen igazam. -
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Utálom a tapipadot és az érintőt is, de nagyon jó hogy van ilyen lehetőség.

Az UI nagyon tetszik. Az ASUS is próbálkozik vele, kérdés mennyire lesz használható Windows alatt. Egyelőre kicsit szkeptikus vagyok, mert jól ismerem a PC-s vonalat. Mindkettő mini PC, de kicsit alma vs körte esete.Szerk:
Ha az Ally betalál, azt hiszem hamarabb érkezhet egy Deck Pro vagy Deck 2. Tudom, üzleti szempontból ez még korai lenne, de hamar fordulhat a piac. -
30z.Samu
titán
-
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
2 éve Xboxozok, de a legtöbb játékom Steamen van (plusz egyéb PC-s alkalmazásboltokban.), és mindig imádtam a handheld vonalat. Jó lenne a többi játékot és szolgáltatást is elérni, de nagyon nem akarok pepecselni, nem véletlenül váltottam konzolra. Ettől még nem zárom ki, hogy kipróbálom a dual bootot, de annyira nem akarok erre időt pazarolni.

Az Allynál az ár/érték dönt, és az hogy mennyire működik az ASUS gaming UI-ja. Mert jók a tervek, de ha drága, és nehézkes az egész a Win miatt, marad a Deck vonal.
Szerk:
Amúgy a Valve nagyon okosan lovagolta meg a piacot, és így értelmet nyert a SteamOS és a vezérlő kifejlesztése is. Valószínűleg ezzel térül meg a korábbi eszközökbe fektetett pénz. Ügyes. -
frankdelgado
őstag
Szerintem az ally ezzel a fehér színnel RGB-vel buzis kissé. Nem kell.
A teljesítményéről szóló techinkai halandzsa nekem semmit nem mond, majd ha tesztek során ezt forintosítják, majd akkor kiderül, mit tud. A 300 ezer meg a józan ész határain túl van nálam egy kézikonzolért. Annyiból összerakok egy beugró pc-t, amit kisztrímelek telefonra, ha egérmozira vágyok. -
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Na meg, ha Steam Decket vesz az ember, jó eséllyel a SteamOS lesz a fő platformja, és náluk veszi a játékokat. Kíváncsi lennék, a vásárlók hány százaléka rak rá Wint, és/vagy emulátorozik vele.
Engem érdekel az ilyesmi, de kb. 80-90%-ot adok rá, hogy nem erőltetném, mert használni akarom, nem pöcsölni vele. Hamarabb veszem meg Steamre a címeket, mint hogy egyéb szoftverekben turkáljak.Kíváncsian várom az Allyt, de valószínű, hogy nem annyiért adják, mint amennyit kifizetnék egy utazós játékgépért.
-
Az biztos, hogy 300-nál többet nem adnék érte, ha felette lesz, akkor nálam kimarad.
-
kovsol
titán
Tegyük fel lesz 9000€. Ha az árfolyam kockázat miatt mondjuk 400Ft/€ vagy fölötte kalkulálják a magyar árat, és a német áfához képest +8% még rájön, akkor már ott toporzékolunk a 400e Ft körüli árszinten. Amúgy meg ne magyar fejjel gondolkozzon, az itteni piac csepp a tengerben. Mit venne meg egy német, francia, japán, amcsi stb?
Erre amúgy nem a valve jött rá, hanem alapvetően generációk óta ez ment a konzol piacon. Playstation és az Xbox is sokszor évekig minuszos volt a hárdverrel, de a szoftver hozta a lóvét. Asusnak nem igazán van más forrása mint a hardver. Valve meg akkor is keres ha az Asus gépeden játszasz steam játékokkal.
-
válasz
30z.Samu
üzenetére
Ha nagyon pesszimista akarok lenni, akkor azt mondom, hogy 350, de nem nagyon mehetnek feljebb, mert a legnagyobb Deck egy százassal kevesebb, annyit meg nem ér az a plusz amit az Ally ad. Hiába nagyobb teljesítmény meg 120 hz-es kijelző, egy laikus vagy egy átlag user nem ezt nézi hanem az árát. Ha megy a játék a Decken is és kevesebbe kerül 100.000-el, akkor azt fogják venni nem az Ally-t.
A Valve arra jött rá, hogy hiába drága a fejlesztés meg az előállítás, hogyha reális áron adják, akkor hiába veszteséges az elején, idővel visszahozza az árát. A baj az a legtöbb céggel, hogy azonnal vissza akarják kapni a fejlesztési költségeket meg a 2000%-os nyereséget, pedig csak egy kicsit visszább kéne venniük ahogy a Valve csinálja, és ha nem is azonnal, de néhány éven belül nyereséget fog termelni. -
Lmh
őstag
890-990 USD
-
-
30z.Samu
titán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Én pontosan így használom, teljesen jó.
-
frankdelgado
őstag
Köszi a tippeket, az a helyzet, h bevásároltam 2-3 ezer ft-os játékokból a g2a-n, úgyhogy most el vagyok látva hónapokig. A gamepass, meg a virágbolti játszás miatt egyszerűbb a win, de most arra nem is nagyon van szükségem. Ki fogom próbálni, van egy ssd-m külső tokban, arra rakok winto go-t, ha lesz időm. aztán meglátjuk.
-
gaben88
őstag
válasz
frankdelgado
üzenetére
Samsung EVO Pro Pluson van egy kiherelt Win2Go W11 es nincs vele semmi bajom, lassan fel eve!
-
oba
addikt
válasz
frankdelgado
üzenetére
Miért nem csinálsz külön partíciót a Windowsnak? Vagy legyél "bátor" és steamOS helyére rakd fel a Windowst. Ha nem tetszik, semeddig sem tart visszarakni rá a gyári rendszert.
-
frankdelgado
őstag
válasz
Cucuska2
üzenetére
Még nem volt időm vele bajlódni, az a helyzet. SD kártyára telepítéstől óvva intenek, legjobb megoldás egy ilyen [link] lenne egy m.2 ssd-vel, azt arra mehetne a windóz, de ilyet nem találtam sehol a reddites bejegyzésen kívűl...vagy veszek sima külső tokot azt jó szaki módjára pillanatragasztóval hozzáragasztok a szilikon tokhoz, azt jólvanazúgy
. -
imre687
tag
Sziasztok, Szeretnék egy steam deck-t mert a munkám miatt keveset vagyok otthol. Egy Xbox Series S meg egy AOC 144hz-s Gamer monitor meg érhet egy steam deck-t?

-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
frankdelgado
üzenetére
De miért nem telepítesz a Deckre Windowst?
-
válasz
sirarcheer
üzenetére
Rgb-s wazze....
Micsoda faxság ez az rgb őrület manapság, legalábbis szvsz. -
30z.Samu
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Azt hittem, hogy erre a gépre várhatunk még legalább nyárig.
Kellemes meglepetés, "élőben" jobban néz ki. Kíváncsi leszek a tesztre, remélem nem kell majd sokat várni. -
sittes79
addikt
válasz
sirarcheer
üzenetére
Gondoltam tuvari elsonek kap, van partnerseg vagy csak acerrel?
-
sirarcheer
senior tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
nincsnév007
üzenetére
Igen, a KDE az egy frankó asztali környezet.
Egyébként kb. bármelyik KDE-s asztali környezetet használó Linux disztróval is ezt kapod mint a holoISO-val, ha felrakod rájuk a Steamet.
Pl. a Manjaro KDE Steam-el majdnem ugyanazt adja mint a holoISO, csak a SteamDeck specifikus részek nélkül. -
gaben88
őstag
válasz
frankdelgado
üzenetére
Ha azt nézzük, hogy az 512-es pletykált ára 650 USD, az már is 650 EUR EU-ban, ha nem több, aztán arra még jön a 27% ÁFA és egy pici "apró", akkor már is ott tartunk, hogy 320-330ezer Ft!
Nagyon kíváncsi vagyok milyen módosított W11-et raknak rá! De most úgy érzem nem fogom lecserélni a Deckkem (legyen bármennyi az ára, inkább kivárom a Deck 2-t), amit régebbi AAA játékokra, emulátorokra és indie címekhez használok! Asztali gépem nem fogja leváltani egyik sem. -
30z.Samu
titán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Őszintén szólva én a Steam Deck-től sem vártam sokat hardver alapján, aztán csak pislogtam mire képes. Ally-nál is simán megeshet az, hogy úgy sikerült optimalizálni a szoftver-hardver párost, hogy jó teljesítményt fog hozni. Ez még a jövő zenéje.
-
frankdelgado
őstag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Biztos vannak ilyen mazochisták, akik Steam os-t raknak fel majd arra is, de én inkább szabadulnék tőle
. Alapvetően ha a megvett Steames játékokat akarod futtatni, akkor jó a Dekk, ha bármi furmányoskodást akarsz, akkor befonod a szemöldököd. Az Ally-n meg fogsz tudni bármit játszani win11 alatt. A tácspad nélkül is megvagyok vígan. A baj az, hogy sztem nálunk bőven 300k körül lesz, ott meg már veszel notebookot i5-el, meg 3050 dedikált VGa-val, ami azért jobb és az is hordozható. Legalábbis az én felhasználói szokásaimat tekintve jobb. Annyit már kézi konzolért nem adnék ki. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
nincsnév007
üzenetére
De, lehet: https://github.com/HoloISO/holoiso
Youtube-on videókat is találsz a témában.
-
nincsnév007
addikt
Ezt a steam os asztali verziojat nem lehet egy sima laptopra felrakni?
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
30z.Samu
üzenetére
Én nagyon kíváncsi vagyok olyan dolgokra, amik nagyon "fertőzik" a Windowsos világot - alvás problémák (modern standby), Asus driverek szarakodása, frissítések, érintőképernyő használata, touchpad hiánya.
Mert itt néha panaszkodunk kompatibilitás miatt, de legalább a rendszer nem erőltet frissítéseket, online módot van jó UI.
-
Cucuska2
Topikgazda
Mielőtt más berakja: ROG Ally specifikációk.
6 Zen 4-es mag, Radeon 740M. Akkuról továbbra sincsen hír.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Úgy néz ki, hogy még a színkezelést is átalakítják a SteamOS 3.5-ben.
"We are planning on shipping our color management support with gamut mapping, HDR, SDR on HDR, HDR on SDR, and much more in Steam OS 3.5" https://www.phoronix.com/news/AMD-Color-Steam-Deck
A 6.3-as kernellel fogják implementálni a deck kontroller interface-ét kernel szinten. Ha jól értem, eddig külön drivert használtak erre de most már a kernel fogja intézni. https://www.phoronix.com/news/Linux-6.3-Feature-Recap
A 6.3-as kernel két napja jelent meg, ez fasza. Viszont a színkezeléses dolog csak most kezdődött, azt a 6.4-es kernelnél előbb szerintem nem kapjuk meg. Ha arra várnak, akkor még májusban sem kell SteamOS 3.5-re számítani. Ne legyen igazam.
-
agaron
tag
Holnap ki tudom próbálni, ha addig senki.
-
lipothp
tag
Kipróbálná valaki?
Én tényleg 1 egész hétvégén szórakoztam vele, de semmi.
Próbáltam több verziót is.
Kíváncsi lennék másnál megy-e.Köszönöm
-
Shade45
senior tag
válasz
lipothp
üzenetére
Elvileg működnie kellene, ProtonDB sem ír semmi extrát a futtatáshoz:
Deck-en próbálod telepíteni?
Ha igen, próbáld ki azt, hogy egy Windows-os gépen telepíted fel, majd átmásolod a játék mappáját a Deck-re, és ott mint non-steam game hozzáadod, majd kompatibilitási módot állítasz neki. -
lipothp
tag
Egyszerűen nem jövök rá mi az istenért nem indul...
Videókártyát nem láthatja szerintem, de hogy oldajam meg?
Próbáltam azt is, hogy Protontrick-el átállítottam a windows verziót valami régire talán 98-ra. De úgy sem jó.
Tuti valami DLL-t vagy valamit kellene feltelepíteni, és menne.Amúgy egy rajongó csinált belőle felújított verziót, egy unreal 4-es motorral, de csak 1 pálya van, igazából ilyen nagyon kezdetleges.
Jó lenne tolni az eredetit
Amulátorosat azért nem szeretném, mert az amúgy is gyenge grafikájú PC-s verziónál is sokkal gyengébb
Ha esetleg tudnátok segíteni, ötletelni, próbálgatni nagyon örülnék neki
Köszönöm!
-
Shade45
senior tag
válasz
gaben88
üzenetére
A nemjóját, és valóban!

Kopnak az emlékek ennyi idő után, na...
Viszont látom, hogy Dreamcast-re is kijött, az pár évvel fiatalabb konzol, talán a grafika is szebb rajta.
Áhhh tudom már miért emlékeztem PSX verzióra, akkoriban a Phantom Menace-t azon toltuk, és mindkét játék 1999-ben jelent meg; a fene sem gondolta, hogy nem azonos platformokra adták ki.
-
Shade45
senior tag
válasz
lipothp
üzenetére
Ha csak a felbontás mókolás miatt maradnál a PC verzió mellett, akkor ne tedd, mert a PSX emulátorban is tudsz felbontást, élsimítást, és egyéb grafikai kutyafülét állítani.
Plusz 1 érv a PSX verzió mellett, hogy alapból adott a kontroller támogatás, így nem kell a PC-s verzió irányítását mókolni steam alatt.
-
-
lipothp
tag
Sziasztok!
Van nekem egy GOG verziós Star Wars Racer-em. Amit szeretnék működésre bírni a Deck-en.
De az istenért nem sikerül
Nagyon sokat bújtam a netet, már mindenféle verziót beszereztem, de egyszerűen nem indul.
Ezt írja ki: Unabla to open display for 3D.Tudnátok esetleg segíteni?
Nagyon szeretnék nosztalgiázni ezzel a játékkal. Imádtam annó
Köszönöm!
-
30z.Samu
titán
Egész játszható már.
-
cami][us
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Asztali módban előfordul.
-
nincsnév007
addikt
azért néha rám hozza szívbajt a deck, monitorra kötve asztali módban rá nyomok hogy sleep kapcsolnám vissza erre nem kapcsol vissza, és ujrakell inditani

-
nincsnév007
addikt
válasz
Shade45
üzenetére
lehet
próbáltam a sims 4-et (ne kövezettek meg
) elinditottam játék módban jól müködött de mondom megnézem hogy megy protonnal ott jöttek az anomáliák hogy ea app nem indul meg ilyenek. De asztali módban tökéletesen indul akkor mondom kezdek új karierrt minden elmentettem kiléptem és most asztali módból megint nincs ott a mentésem. Mondom de jó akkor hagyom ezt a játékot. -
30z.Samu
titán
Elég vegyes a fogadtatás, amit meg is értek, mivel rengeteget kellett rá várni.
Más: Felfedeztem valamit, ami számomra új. Cemu-val tolom a Zelda BoTW-t és próbáltam minél opimálisabbra csiszolni a teljesítményt. Sikerült is 40-50 közötti értéket elérni, gondoltam akkor belövöm a programban a 45fps-t és az úgy tökély. Igen ám, de volt, ahol drop-olt 30 körülre vagy az alá. Nézegettem a teljesítmény beállításokat (három pötyi), bekapcsoltam hogy a GPU fixen 1600-on pörögjön és onnantól kezdve 40-45 között van az fps, de többségben stabil 45.
Azt nem értem hogy ha a gép érzi hogy kellene a kakaó, akkor miért nem kapcsol rá magától. -
Shade45
senior tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Tipp: mert másik könyvtár struktúrát hoz létre, amikor legenerálja a proton verzióhoz tartozó kompatibilitási layert.
Ha feltúrod a rejtett rendszer mappákat, akkor a steam könyvtáron belül találni fogsz egy mappát, aminek almappái hosszú számsor elnevezést kapnak, ezen mappák tartalmazzák adott szoftverhez generált layer mappa struktúrát (mintha egy C meghajtót böngésznél Windows alatt, olyan megnevezésekkel fogsz találkozni).
Azt feltételezem, hogy ezeken a mappákon belül helyezi el a mentéseket is a rendszer; tehát ha layert (proton verziót) váltasz, akkor új mappa struktúra jön létre, a korábbit figyelmen kívül hagyva, vagyis új mentés is készülni fog.Próbáld ki, ha visszaállítod az előző verzióra a programot, akkor megjelenik-e a korábbi mentésed.
Ez csak a saját teóriám a működésről, majd jön egy jártasabb emberke és kijavít, ha tévednék.
-
nincsnév007
addikt
Ha nativan elindítók egy játékot , és utána állítok be protont akkor miért tűnik el a mentésem ?
-
30z.Samu
titán
válasz
Dawide@axele
üzenetére
-
Dawide@axele
aktív tag
Meg vette valaki a Dead Island 2-őt?Fut rendesen a gépen?
-
30z.Samu
titán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Én is várom a teszteket, kíváncsi leszek mit fog hozni a gyakorlat. Viszont azt jó látni, hogy a kézikonzol piac kezd mocorogni, alapvetően imádom ezeket a kütyüket.

-
frankdelgado
őstag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Felesleges agyalni ezen. Majd ha megjelenik, kiderül. A nagykonzolok esetében is erre ment a hoki, hogy melyik produkál több teraflopsot, azt most lesz a seriesx 3 éves és számomra még semmi értékelhetőt nem tett le az asztalra. Nagy duma, hogy az Ally 2szer erősebb lesz, de majd meglátjuk, h windózos játék alatt ez pontosan mit is jelent. Mindazonáltal ez lehet jó, ha valami megnyesett windóz lesz, mert egyébként az a környezet számomra kényelmesebb lenne bizonyos szempontból....
-
Shade45
senior tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Természetesen működik, ha a már említett feltételek teljesülnek, nem kell, hogy a játék maga tartalmazza ezt a funkciót.
-
30z.Samu
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Igen, megy külső monitorral is.
-
nincsnév007
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
és akkor ez olyan játékkal is müködik amiben nincsen fsr? ez úgy is müködik hogy külső monitorra van kötve?
-
gyugyo79
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
De most ti ezt a 700-800$/€ komolyan beveszitek egy ilyen ASUS ROG termékre ???? Jó hogy nem olcsóbb lesz már sokak szerint mint a nagyobbik Steam Deck. Miért nem azt terjesztitek, hogy 27% Áfával lesz ennyi mert az Asus arról híres, hogy azt benyeli mivel jobb arc mint a Steam sőtt sokkal jobb hardvert fog eléd rakni ugyan annyiért ....
A 700$ mellé még raksz egy "keveset" és a telefonjukat megkapod ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vírusirtó topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ÚJ, bontatlan MacBook AIR 13,6 M4 CHIP (2025) silver magyarországi ALZA számla 3 év Apple garancia!
- Új! HP ProBook 640 G8 laptop, i3-1115G4, ajándék egér és táska
- Macbook Pro 13" Silver A2338 2020 M1/16/256 120 Ciklus 100% Akku
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (66)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Az asus rog telefonjai is fél millát kostálnak. De ezt biztos ideadja olcsón. Másrészt ha kiskeres lesz, azok biztos rápakolnak, hogy lehúzzák a az első napon odatóduló zombik tömegét. 

Kellemes meglepetés, "élőben" jobban néz ki. Kíváncsi leszek a tesztre, remélem nem kell majd sokat várni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)