Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
Hát gyerekek, én nagyon vacilálok..tudom first world problem lesz...
Elő szeretném rendelni a Residen Evil 4-et, csak még nem tudom eldönteni, hogy Deck-re vagy Xbox-ra rendeljem elő. Nyilván alapvetően Xbox-on szebb lesz meg minden, de a REngine cuccok eleve tök jól futnak Deck-en is, ráadásul most úgy vagyok, hogy egy hetet Asszonynál vagyok, egy hetet pedig otthon. Ha most rákattanok és egy hétig nem fogom tudni tolni, szerintem attól hülyét kapok.
Nem mellesleg kulcsos oldalon jóval olcsóbb a játék Steam-re. -
Sziasztok
Lenne pár kérdésem a S. Deckről:
Mennyi jótállás van rá?
M.O.-n, hivatalos gyártói garanciával beszerezhető?
Nem tudom, emulátorozásról lehet e itt kérdezni….
Az érdekelne, hogy a gyárilag fent lévő Linuxra van e GBA és NDS emulátor, és ha igen, mennyire használható? (Csak ez miatt nem raknék fel Win-t)
Mario Kartok és a régi, hagyományos jobbra scrollozós 2D-s Mario játékok érdekelnének, van ezeknek érdemleges (Super Mariókhoz hasonló minőségű) Steames alternatívája?
Ez talán meglepő, de gondolkodom Bluetooth-os vagy USB-s egér/bill szett csatlakoztatásán, ez megoldható?-Köszi
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
sirarcheer
üzenetére
ProtonDB-n érdemes mindig megnézni a Steam plecsni helyett. Ott naprakészebb az infó, és adnak meg tanácsokat, ha nem magától értetődő, hogy hogyan kell futtatni.
-
30z.Samu
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Igazából attól hogy nem kap plecsnit egy játék, még nem biztos, hogy nem játszható.
-
sirarcheer
senior tag
Dead Space Remake most már játszható Decken és kapott plecsnit is. Hátha más is játszik rajta.

-
lumpy95
tag
Üdv,
Valamikor idén lehet, hogy meglepem magam egy ilyen csodával (ezer + egy kiadás van idénre, szóval lehet, hogy csúszik a dolog..). Tök jó, hogy lényegében mindent is tud a masina, illetve mindenre is lehetőség van, de őszintén szólva videót szívesebben nézek, mint olvasok
Esetleg tudnátok olyan videósokat ajánalni akik minőségi és átfogó teszteket / bemutatókat készítettek a Deckről?
VR-os fiúk kizárva, mert nekik csak 1 videó van, ami elérhető, a többi meg fizetős amint láttam... -
Lmh
őstag
Eszméletlen, hogy hány bőrt lehet lehúzni még a Harry Potterről.
-
30z.Samu
titán
Egy kis update a dokkoló kapcsán, de nem akarok még messze menő következtetést levonni, mert lehet csak egyszeri eset volt. Meséltem a múltkor, hogy ki-kihagy az USB port a dokkolóban és így szétkapcsol a controller játék közben. Gondoltam egy merészet tegnap és megcseréltem a csatlakozókat, amiben a controller volt, ott a külső meghajtó volt és fordítva. Tegnap játszottam durván 1,5 órát és egyszer sem kapcsolt szét a controller. Szóval lehet most ezzel megoldódott, de ahogy írtam, nem akarom biztosra mondani hogy megoldódott, csak érdekességképp írtam le. De amúgy is kell majd egy Xbox controller (vagy más, ami közvetlen BT-n csatlakozik), mert azért csak kellene egy bill+egér kombó a géphez, ha úgy adódna hogy mondjuk csak CTRL+ALT+DEL segítene.
-
cami][us
őstag
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
Stief83
üzenetére
Ezt használom otthon, a Type C-s XBOX kontrollert. A kapcsolat stabil BT-n, csak hatalmas a késleltetés, minden eszközömön. Bár az FPS limitet is mindig kikapcsolom, mert nagyon érzékeny vagyok az input lagra.
-
gretzky77
veterán
Hát üdv újra, beléptem a klubba!
Biztos jövök még kérdésekkel, egyelőre most telepít valami frissítést! -
-
d@vee
őstag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Na de ha bekapcsolod az FSR-t, az nagyon ratyi felbontásról skáláz fel, tehát hiába állítasz 1440p-t, az valójában mennyi is? 720?
Am én is próbáltam pár játéknál, tényleg dob teljesítémnyen, de a játék full homályos lesz tőle. Mintha szürkehályog nőne a szememre, olyan érzésem van
-
30z.Samu
titán
Hi-Fi Rush tapasztalat: Megjelenéskor írtam az Xbox topikban, hogy megy 720p/800p-ben 60 fps-sel. Ha bekapcsolod az FSR-t, megy 1440p-ben is sima 60 fps-sel. És az első alkalom hogy kellemesen csalódtam az FSR-ban, mert teljesen jól néz ki felskálázva is.
Egyébként aki nem próbálta még, az pótolja, mocskos jó játék!

-
Cucuska2
Topikgazda
Vettem még hónapokkal ezelőtt egy műanyag tokot, hogy ne kelljen a Deck dobozát magammal hurcolnom állondóan, hogy védve legyen. Mivel minden eszközöm Type C-vel tölt, ezért töltő amúgy is van nálam, így nem kellett a töltő miatt aggódnom.
Nagyon jó vele a Deck, nagyon kompakt, kevés helyet foglal, reptéren, repülőn pillanatok alatt elő tudom kapni a random dolgok mellől a táskámból.

Aliról vettem 20 euróért, a régi link már nem ér, most például itt lehet kapni.
-
gretzky77
veterán
válasz
Shade45
üzenetére
és többiek, köszönöm a válaszokat!
A Nintendo exkluzív abszolút nem szempont. Sőt a legfőbb szempont a Deck mellett, hogy tudok játszani a PS játékaimmmal.
A Deck mérete sem probléma, autóban ülök elég sokat és gyakran van úgymond üres időm, ilyenkor jól jönne egy kis játék, a méret miatt látatlanban kényelmesebb is mint a Switch, van normális fogása! Az autó pedig elbírja!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
d@vee : milyen határra gondolsz? Súly és méret?

Deck esetén attól tartok kicsit, hogy nem tudom megugrani a "mókolás" részt, hogy menjenek a PS játékok, de ha jól sejtem itt lesz pár kedves fórum társ aki segít ebben! Steam fiókom régről van, de csak kíváncsiságból csináltam anno, annyira nem ismerem és nincsenek benne játékaim! Steam esetén ha veszek játékot akkor azt le kell töltenem vagy streaming is megoldható! 64-es lenne a gép, első körben+64 gb-os micro SD, de ha úgy van bővítek! De első számú szempont a PS játékok játszhatósága ahhoz pedig igazából nem kell tárhely!
-
gretzky77
veterán
Az igazság az, hogy nem vagyok nagy gamer csak néha jól jönne utazás során. A Deck mellett szól, hogy tudnék játszani a PS játékaimmmal, de az erősen netfüggő ugye! A Switch mellett pedig, hogy kisebb, könnyebben hordozható arra viszont kéne 1-2 játékot megvenni ugyancsak
-
mrviceguy
tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
Laptopnak ott az M1es Mac, handheld kell - igazàból ennek a GPD Win4-esére várok, csak nincs lelkem előrendelni.
-
válasz
gretzky77
üzenetére
A Deck egy hordozható középkategóriás PC. Ebből kifolyólag mindent meg tudsz vele csinálni, amit egy asztali géppel is.
A leggyengébb pontja az aksi, mert erről is kell beszélnünk, egy látványos játék nem nagyon fog rajta kibírni 2 óránál többet, Spiderman, God of War, és hasonló játékokra gondolok itt.
Ezt kiküszöbölendő egy powerbank ajánlott (ha utazáshoz kell), személy szerint az Anker-t javaslom, nekem egy töltéssel kicsit több mint 2 alkalommal tudja fullosra tölteni a Decket (6-10%-os lemerülésről), mielőtt tápra kellene dugni.
[link] -
gyugyo79
addikt
válasz
vidaila
üzenetére
Days Gone -t, főleg amikor akciós és 20€ alatt van nyugodtan meg lehet venni szerintem. Jól játszható Decken is és szerintem akkoriban is amikor megjelent méltatlanul volt alul értékelve. A Death Stranding -et sose próbáltam azért arról nem tudok nyilatkozni.
Amúgy pld Sony -s címek közül én bármelyiket bátran ajánlom ami kijött PC -re -
vidaila
senior tag
Sziasztok. Tudnátok valami jó kis játékot ajánlani a The last of us megjelenéséig? 😁 Valami jó kis sztori vezérelt játék. Kacérkodok a Days gone-al, arról pl mi a véleményetek? Érdekelne a death stranding is, epicen sikerült behuzni karácsonykor de nem tudom működésre lehet e bírni a Decken.
-
gretzky77
veterán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Köszi mégegyszer!! Igazából akkor tudnám úgy használni, hogy nem kell játékokat megvenni újra mégegy platformra. Ez komoly érv a Switch-el szemben!
-
gretzky77
veterán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Köszi. Ha felteszem ezt a Chiaki appot akkor azon keresztül mennyire élvezhető a játék, akadás meg ilyenekre gondolok!? Persze azt tudom, hogy a net minősége a szűk keresztmetszet!
-
gretzky77
veterán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Köszi, ránézek! PS-en van prémium csomagom és magát a remote játékot próbáltam már win alatt csak ugye ebben az esetben bekapcsolva kell lennie a ps-nek ami annyira nem buli, hogy órákat menjen és lehet nem is játszanék vele! Ps játék akkor csak úgy opció gondolom, hogy otthon megy a PS!? Bocs ha nagyon gáz kérdés!
Lehet egyszerűbb nem piszkálni és 1-2 játékot megvenni steam fiókban? Nem vagyok nagy gamer csak néha jól jönne útközben játszani! Ha Steam -en veszek játékot akkor ha online szeretnék játszani akkor kell előfizu, mint PS-en?
-
mrviceguy
tag
FIGYELEM! Szentségtörés következik, de nekem megtetszett ez a GPD Win Max 2 - van valakinek valami tapasztalata esetleg vele vagy rokonaival a márkától? (Tudom, nem deck, de sajnos nincs handheld PC gaming topic - még)
Szabadulnék a windowsos gépemtől (de néha még kell Win sajna), és olyan handheldet keresek, ami Tündérbolton keresztül a 3070RTX-el is elcsacsogna, ha esetleg mégis a nagy monitorra vágynék. Ebben mondjuk még az is testszik, hogy ha cities skylines-ozni támad kedvem, akkor nem vagyok meglőve a csakhotkey-es addonokkal. -
sirarcheer
senior tag
válasz
gretzky77
üzenetére
Szia!
Én is szoktam PS5 játékot streamelve játszani Decket. A program neve Chiaki és remote játszol a konzollal. Itt egy videó ami segíthet kicsit jobban megérteni:
Chiaki install -
gretzky77
veterán
Sziasztok!
Lehet kicsit kiakasztom a társaságot a hülye kérdéseimmel, de ez a Steam Deck számomra sötét ló! Itthon PS4-et használok nekem bőven megfelel, de elgondolkodtam, hogy beszerzek egy hordozható konzolt! Itt került képbe a Switch Oled, majd szembejött velem a Steam Deck! Elsődleges szempont a hordozhatóság, nagyon nagyon elvétve lenne szerintem tv-re kötve, arra ott a PS! A kérdésem az, hogy milyen formában tudok játékokat rátenni vagy streamelni? Elvileg ugye nem csak Steam alól lehet játékokat beszerezni, olvastam itt az emulator dolgokat, ezek mennyire megbízhatóak, azt nem szeretném, hogy a játékminőség kárára menjen az emulálás! A PS4 játékaim például futtatható valamilyen formában a Decken, de ha működik is, gondolom online játék formájában nem menne!?
Köszönöm a válaszokat és elnézést a láma kérdésért, ez a Deck dolog még új nekem!
-
gaben88
őstag
-
JSaN
addikt
válasz
gaben88
üzenetére
Latom neked is akad, de meg igy is jobb mint az enyim.
Ugye 30perc egy kor, nalam mar 15 perctol be lassul. 10-20 fps-re. Es nem tudom mit kene csinalni, en is tolnam decken. PC-n mar bele tettem 50 orat, pedig csak ki akartam probalni mi ez a hype korulotte.
Tud valaki valami megoldast decken hogy utolso percekben is azert 30-40 fps meglegyen ebbol a par pixelbol allo jatekbol?
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
Diopapa
üzenetére
Itt a HP-n van/volt 20.000 Ft-al olcsóbban bontatlan.
Én csak olyat veszek használtat nem.
Azért is kérdeztem, hogy a garanciát mihez kötik, ha mástól veszem meg.
d@vee: Nekem nem ördögtől való a külföldről való rendelés (ha rám céloztál ezzel) több százat rendeltem már csak kíváncsi voltam, de a kérdésemre nem kaptam választ
A lényeg, lehet nekem sem éri meg még ha bontatlan is, hogy mástol vegyem a garancia miatt, meg elvileg 1 hét alatt megkapom, ahogy olvastam máshol. -
-
Lmh
őstag
Pont tegnap néztem, hogy ez volt 2022-ben a legtöbbet játszott játék decken.
De nem értem mi benne a jó
(még nem próbáltam, csak gameplayek alapján mondom) -
gaben88
őstag
Elkezdtem Decken a Vampire Survivorst és hát tényleg k*rva jó, tavalyi év tényleg egyik legjobb indie címe!
Egy kis kedvcsináló kép:
-
Cucuska2
Topikgazda
-
Diopapa
addikt
válasz
zoltannagy
üzenetére
Bocs, ha indiszkrét vagyok, hol találtál használtan olyan Decket ami nincs nevetségesen túlárazva?
-
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Lehet már volt itt is csak nem láttam. Ha megveszem valakitől használtan a Decket és lesz bármi baja, akkor a garanciáztátás az hogyan működik?
Nem email címhez van rendelve vagy hasonló?
-
30z.Samu
titán
válasz
rachmaninoff
üzenetére
Köszi!

-
rachmaninoff
aktív tag
válasz
Lord Gabor
üzenetére
Működik! Hatalmas köszi!
-
Lord Gabor
csendes tag
válasz
rachmaninoff
üzenetére
A jobb oldali menüt a PS gomb + X megnyomásával el lehet érni, többi kontrollernél is működik a dolog (Xbox és Steam Controllernél az A-val).
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
30z.Samu
üzenetére
XBOX kontroller nagyon lassú BT-n, számomra használhatatlan.
Szerintem 6 type-c adapterem/dokkom van otthon, amiből hármon ki-kimarad az USB, csak a retkes céges Maceken/egyéb laptokon hiányoznak videó kiemenetek/RJ45-ök, így a rosszabbakat csak arra használom, hogy gyorsan hálózatozzak/HDMI-t dugjak be.
Kontroller: nemrég vettem egy 8bitdo Wireless Ultimate 2.4g-t (nem az Ultimate-et, mert annak Switch kiosztása van), és nincsen zavaró késés/csúszás.
-
30z.Samu
titán
válasz
rachmaninoff
üzenetére
Hogy párosítod össze a PS4 controller-el? Nekem anno Windows alatt nem ment, de láttam hogy nem lehetetlen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Tütüke007
üzenetére
2 - teljesen rendben van játékra az SD kártya, csak vegyél jó fajtát, lehetőleg nem ebayről.
A játékok jellemzően a betöltés alatt belapátolnak kb. mindent a ramba egyszer és többnyire onnan futnak. Vagyis nem írják-olvassák állandóan úgy az SD kártyát, mint egy Windows tenné.
Én az 512-es deckbe is vettem SD kártyát, mert nem volt elég a hely...
-
rachmaninoff
aktív tag
Deck óta már csak kézben játszom, de most nagy nehezen rábeszéltem magam egy olcsó dokkolóra [link]. Most már bánom, hogy nem hamarabb történt.

Az lenne a kérdésem, hogy milyen kontrollert ajánlanátok hozzá (csak gaming módban használom)? Most PS4 joy-jal megy, semmi gond nincs vele, a tapi része még viszi a kurzort is, viszont a jobb oldali menüt, ahol a teljesítmény/fps rész van, nem érem el vele. Van joy, amivel mindent tudok (trackpad is, mint a dual shock 4-el ill. a jobb oldali menü is), vagy esetleg vmi trükk a jelenlegi kontrollerre? -
Tütüke007
csendes tag
Sziasztok!
Sok-sok utánaolvasás és nézés után az elhatározás megszületett.
Veszek egy Decket.
Agyalás természetesen a 64 Gb és 512 Gb között van.
Kérdésem:
1. Aki matt fóliát tett fel a gépre, mennyire elégedett vele (pontosan milyen típust/márkát használt), illetve van-e köztetek olyan, akinek módjában állt összehasonlítani a mattfóliázottat az 512 Gb-os kijelzővel? Mit tapasztalt?
2. Vissza olvastam a pro és kontra érveket az SD kártya bővítéses megoldást illetően. Egyértelmű, hogy nem állandó igénybevételre lett tervezve az SD kártya, de mi van, ha arra csak játékot telepítek és nem Windowst vagy más OP rendszert? Akkor se ajánlott csak SD-vel bővíteni a 64 Gb-os verziót?
3. Ha SSD-vel bőviteném, akkor konkrétan melyiket ajánlanátok? Kicserélem az SSD-t és utána hogy telepítem vissza a SteamOS-t
A 2. kérdés nem annyira mérvadó a döntésben, mert ha arról van szó akkor van bennem akkora műszaki véna, hogy meg tudjam csinálni az SSD bővítést, de ha van rá mód akkor elkerűlném.Számításaim szerint a 64 Gb -os és az 512 Gb-os között valójában kb. 60.000 ft a különbség (SSD bővítés kb. 30.000 Ft + fólia kb. 5.000-8.000 ft) szóval csak azt szeretném kideríteni, hogy ez a kb. 60.000 ft különbség mivel jár számomra.Előre is köszönöm a válaszaitokat!
-
30z.Samu
titán
Skacok, kéne egy kis help, hátha valakinek van ötlete. Dokkolóval rákötöm a TV-re a gépet, egyik USB bemenetben a meghajtó amin a Windows van, a másikban pedig a controller bt adaptere, amivel játszom. Na már most játék közben fogja magát lecsatlakozik, majd azonnal vissza. Az időzítés random, valamikor fél órán keresztül nem csinálja, valamikot öt percen belül kétszer. Valakinek van esetleg ötlete mi lehet a gond? Köszi előre is!
-
Cooper911
senior tag
Sziasztok,
Bocsi ha volt már a kérdés
Hogy tudok steamdecket vásárolni? Steamen szoktam venni játékot a bankártyás fizetés nem gond, de hol tudom megadni a címet ahova kérem?
Köszönöm a választ előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- ASUS TUF Gaming F16 (2024) FX607JU
- ÚJ HP Victus Gaming Laptop Ryzen 7 8845HS / RTX 4060 16GB RAM 1TB SSD Gari
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- MacBook Pro 16,1", 2,6 GHz i7, 32GB Ram, Radeon Pro 5300M 4GB, 2019-es modell, 2020-as gyártás.
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Igazából grafikában számomra bőven elég az is, amit a 2 tud Deck-en. Azt a szintet biztos fogja hozni, lehet a Village-re kéne ránézni, ha van demo. Mert a teljes csak Xbox-on van meg. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(még nem próbáltam, csak gameplayek alapján mondom)