Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére

-
hito
nagyúr
válasz
Maxtreme
üzenetére
Óóó, nem olyan bonyolult a redmondi algoritumus: egy szar, egy jó, egy szar, egy jó => Vista szar, Win 7 jó, Win 8 szar, Win 10 jó, Win 11 szar...és így tovább

A képarány neked azért jobb 16:9 esetén, mert inkább játszol, nekem azért jobb a 16:10 mert baromi keveset játszok, inkább net, média és ehhez kapcsolódó dolgok dominálnak, ott pedig sokkal jobb a 16:10

-
hito
nagyúr
Kis kitérő után megint Decket koptatok
Nagyon jó cucc az Ally, de a Win11-et egyszerűen nem tudom elviselni. Amíg ki nem jön a 12, addig tuti 10-et használok. Ami még jobb a Deckben az a 16:10 képarány. A 16:9 nem az igazi, főleg böngészésnél és egyéb asztali feladatoknál. A többit, amit még múltkor írtam pro/kontra az Ally-ról tartom 1 hónap használat után is
-
30z.Samu
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Nem, simán csak a kijelző menüpont alatt a felbontás beállításánál.
-
30z.Samu
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Be lehet állítani a Hz-t is a felbontásnál és akkor 60-on marad. Nekem legalábbis sikerült.
-
30z.Samu
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Kijelző beállításnál 60Hz-t állíts be.
-
nincsnév007
addikt
A képfrissítés korlatnál monitorra kötve miért lett 18-37-75 számok? Hogy tudom vissza rakni simán 30-60ra ?
-
30z.Samu
titán
Technikailag azért nem olyan jó a GoW, ma játék közben megállt az egész, azt hittem megint kifagyott, de kb fél perc múlva visszatért és tudtam folytatni a játékot. Reddit-en olvastam, hogy közel sem fut 100%-osan a gépen memóriakezelés miatt szóval a verified plecsni erős jó indulattal kerülhetett rá.
-
30z.Samu
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Valahogy meg lehet oldani hogy menjen a launcher SteamOS alatt is, de nem volt kedvem szenvedni vele.

-
30z.Samu
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Mivel Steam Deck-en szerettem volna játszani vele.
Amúgy egy külső meghajtóval egyszerűen csak átmásoltam. -
A játék amúgy NAGYON szürreális kaland, csak hogy esetleg tudd hogy miért fogod azt hinni, hogy egy LSD lázálomba kerültél.

Mondjuk Tim Schafer-től nem is vártunk mást (Day of the Tentacle, Monkey Island, Grim Fandango, stb.)Decken tökéletesen fut, már letoltam vele egy 1,5 órát, aksit sem zabálja annyira, a grafikai beállításoknál pedig nagyon szépen be lehet optimalizálni hogyan nézzen ki, mennyire terhelje le a gépet.
-
30z.Samu
titán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Úgy fest megoldódott a God of War kifagyási problémája. De még nem akarom elkiabálni. Arra lettem figyelmes a beállításoknál, hogy kiírja pirossal hogy a lapozófájl 1024MB. Szóval megnöveltem a lapozófájlt 8GB-ra, játszottam 5 órát TV-n a játékkal, közben töltőre is kellett dugni és most stabilan futott.
Ami a szinkront illeti, haladtam vele rendesen, a szinkron szerintem teljesen jó lett. De az is tény, hogy az eredetit nem übereli, de Nekem nagyon bejön. Igényes munka lett. -
kriszpontaz
veterán
-
Maxtreme
addikt
hát.. ha az baba akkor jó

Ezt anno 2012ben raktam össze modokból, jegyzem meg ennél már sokkal szebbet ki lehet hozni a dologból.
Ehhez képest meg lehet nézni a frissen kiadott "remaster" grafikáját...szerk: Ez egy frissebb változata a dolognak. Megjegyzem az RTX is sokkal jobban néz ki a remasterednél, és nem feltétlen csak a ray tracing, hanem a textúrák minősége miatt is.
-
zoltannagy
aktív tag
Valaki játszik a The Texas Chain Saw Massacre játékkal? Csak arra lennék kíváncsi, hogy Decken probléma nélkül játszható e.? Boxon benne van a Game Passba de megvenném Steamre akkor.
-
30z.Samu
titán
Érdekes dolgot fedeztem fel God of War közben. Kitettem dokkolóval a TV-re, BT fülest párosítottam, Xbox controller-t vezetékese rákötöttem, viszont a grafikán semmit nem állítottam, még a felbontást sem. Amúgy meglepően jól nézett ki így is. Kérszer is megesett a nap folyamán, hogy amikor töltőn van a gép és közben játszottam vele egy idő után úgy kifagyott az egész, mint a pinty. Ami azért is érdekes, mert a Resident Evil-t sokat toltam monitorra kötve otthon és sose volt ebből, a különbség az volt, hogy akkor vezetékes fülest használtam. Elképzelhető, hogy a BT kavar be?
-
30z.Samu
titán
Próbálgattam a God of War-nál a szinkronon kívűl a technikai részét is. Original preset-et használok, megnéztem az első boss-ig FSR-al és anélkül is 85%-os a felvontás renderelés mellett. FSR-al asszem 60%-ra megy le és fixáltam a képkockát 30-ra. Azt vettem észre amellett hogy az FSR itt szerintem nem végez olyan szép munkát mint pl a Resident Evil-nél (sőt) még az alacsonyabb felbontás mellett is van hogy 1-1 pillanatra ledrop-ol 30fps alá. Persze nem drasztikusan és javarészt cinematic-nál, de így akkor nem szórakozom az FSR-al.
-
30z.Samu
titán
Jövőhéten elérhetővé válik a Jurassic Park előrendelés.

-
LeventeV
őstag
Sziasztok!
Van olyan tutorial ami egyszeruen elmagyarazza, hogy nem Steames jatekokat hogyan lehet telepiteni a Steamre? Van par jatek, amit mar nem lehet kapni, de jatszanam a Deck-en oket.
Eleg, ha windowsos gepen telepitem, az install mappat atmasolom a Deckre (pl kulso merevlemez), hozzaadom a steam konyvtarhoz es kesz?UI: ha jol gondolom, akkor ez mar elegge szurke zona, remelem azert maradhat a hozzaszolas.
-
pacni120
tag
Sziasztok!
Epic games-es Dishonored definitive edition Heroicon keresztül elindul és szépen is fut, viszont eltűnnek a mentések minden indításnál. Találkozott már valaki hasonló problémával? Mi lehet a megoldás? -
30z.Samu
titán
Na, tegnap ugyan sokkal kevesebbet a tervezettnél, de kipróbáltam a God of War szinkronját, amit láttam (vagyis hallottam) belőle eddig, iparos munka.
Szerintem még profibb lett, mint egy éve a Resident Evil. Apróságokat fedeztem fel, de ezek is dobnak az élményen. -
bepken
veterán
válasz
hj.jani95
üzenetére
én spec JSAUX oldaláról rendeltem hozzá tokot és üvegfóliát
mindkettővel meg vagyok elégedve - üvegfólia mondjuk olyan nagyon nincs igénybe véve, tekintve, hogy érintőképernyőt minimálisan használom...
de azért jó, ha van rajta szerintem, régi berögződés. (ráadásul kettőt küldenek belőle)a tok is teljesen jó, imádom a hátlapon a kis kitámasztóját! simán le tudom tenni a Deck-et valahová és legtöbb játékot még így is kényelmes játszani - és nem kell tartanod folyamatosan a kütyüt (azért órák után tud súlya lenni
)talán egyetlen negatívum, hogy a felső része a toknak puhább anyagból van (illetve nincs annyira merevítve) és így nem feszül rá teljesen a Deck tetejéhez - ez azonban csak külsőség, funkcióját nem befolyásolja.
úgy vagyok vele, hogy majd egyszer úgyis veszek rá valamilyen skint
szóval akár tok nélkül is használhatnám. leginkább ez is berögződés, plusz a kitámasztó miatt van rajta. -
hj.jani95
aktív tag
Köszönöm nektek a segítséget, bocsánat hogy nem válaszoltam rájuk. Eddig különböző teszteket olvastam, teljes mértékben meg kellett győződnöm, hogy jól választok. Ma megrendeltem én is Steamről a saját Deckem.
Esetleg valami tanács kezdőknek? Van olyan tok amit ajánlotok? -
30z.Samu
titán
Már várom a holnapi munkanap végét, hogy el tudjam kezdeni a God of War-t szinkronnal.

-
gyugyo79
addikt
válasz
koni016
üzenetére
Ha reálisan nézed és meg lehetne venni a saját weboldalukról mert szállítanának Magyarországra akkor is mennyi lenne miután kifizeted a + Szállítást + VÁM + ÁFA kombót rá...
Az ALI -s eladó ugye azt állítja ezeket tartalmazza az ár amennyiért ő adná. Szóval ha nem valami kamu hozzászólók által lettek az értékelések generálva akkor az egy valós termék és az az ár nagyon jó amennyiért onnan jönne. Ugye ennél jóval drágább lenne az USA shop ár a végén mire megérkezne (hivatalosan).Tehát ha a 600$ már sok akkor tényleg várni kell még ezzel.
-
koni016
tag
válasz
gyugyo79
üzenetére
Na ezt jó tudni akkor hogy y kábellel is meglehet oldani. A beszerzésének pont nem néztem utána, de ha annyi lenne amennyi a hivatalos oldalon akkor vennék egyet, de ha tényleg 600 dollár úgy már nem mernék annyit kockáztatni.
Lehet várok 1-2 évet még ezzel hogy kiforrottabb legyen, meg hogy jobban elterjedjen. Úgy rémlik az apple is most csinál valami hasonlót és akkor befog robbanni ez a piac is. -
gyugyo79
addikt
válasz
koni016
üzenetére
Volt már itt téma ez a szemüveg akkor olvasgattam jobban utána. Akkor csak USA -ban lehetettet rendesen kapni a saját weboldalukon + amazon. Pár mobil szolgáltató elkezdte árulni utána más országokban telók mellé. A baj igazából az volt, hogy míg kint ~400$(szemcsi)+ ~60$(adapter) amit venni kell még min. addig ugyan ezt EU-ban ~800 € + lehetett venni. Az egészhez voltak Steam Deckhez és hasonlókhoz ajánlott kis Y kábel megoldások (külön kell megvenni) amiknél nem egy "batár" Type-C dock kell a töltéshez használat közben. Ráadásul a Steam Deckhez nem volt hivatalos támogatás (az más, hogy a kép kimegy DP -n + az adapterén át ).
Ha tudtam volna venni 500€ -ért rendes helyről vettem volna akkor hirtelen felindulásból, de nem tudtam.Ami változott azóta. Van SD támogatás és lehet venni alin is ~600 $ a szemcsi meg az alap adapterek átalakítók és még ~50$ a "Y kábel" amivel a visszajelzések alapján is jól működik. Viszont nem mertem innen venni amikor megjelent meg azóta sem. De hogy ez mennyire eredeti akár stb nem néztem utána mint ahogy arra sincs garancia, hogy a vámkezelésnél futni kell e sok + kört vagy sem stb ...
A YT-bon sok videó van SD-s használatról szerintem bár most nem néztem rá, anno amikor foglalkoztam vele is már volt ahol elmondták milyen ajánlottak Y kábelt stb ...
Ha lessz itt olyan aki vesz majd akkor jöhetnek az infók.
-
JSaN
addikt
válasz
koni016
üzenetére
Szia, teszteltem delutan. Igazad van 1 kepernyon lehet tolni max 4-en patch notes szerint.
En probakeppen 2 eszkozt tudtam csatlakoztatni es gond nelkul mukodott 3 co-op. 1, Maga deck vezerlo, 2, steam controller, 3, valamint mini usb atalakitoval egy sima bill radugva a deckre volt a harmadik jatekos. -
cami][us
őstag
Valami tapasztalat Baldurs gate 3-al?
-
LeventeV
őstag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Nagy dilemmaban vagyok en is.
Megvan a jatek, bele is oltem 80 orat Xbox-on es tudnam folytatni Deck-en Windows alol (Xboxot eladtam).
De en is ugy erzem, hogy docogosen fut a Windowsos verzio. Egyreszt a toltokepernyon ha nem kattintok egyet a kepre, akkor crashel indulas kozben. Tobb mint 1 perc mire elindul. Versenyek utan is sokaig tolt es mintha lenne valami input lag.
Most a Steam-es verzio kb fel perc alatt betolt, siman fut, jol is nez ki, nem erzem az input lagot sem. Viszont nem erzem, hogy ujrakezdes utan meg 80 orat bele tudnek olni a jatekba ( unom a season challengeket is mar, egy kaptafara megy az egesz) es a fene akarja megint kifizetni az osszeget. Viszont ha a Crew Motorfest nem fog tetszeni, akkor nem lesz jo autos jatek a hosszu oszi-teli estekre
-
Maxtreme
addikt
Ha már vampire survivors. Finoman szólva is betege vagyok a stílusnak, sztem nagyjából minden normálisabbat megvettem

A teljesség igénye nélkül Itt egy 5+1-es lista tőlem hogy (szerintem) miket érdemes beszerezni. (ezek decken is tökéletesen működnek)
1. Scarlet Tower (szerintem mind közül a legjobb)
2. Holocure (ingyenes, nem is értem miért. Bőven megállná a helyét a fizetősök közt, sőt.)
3. Soulston Survivors
4. Time Wasters (vampire survivors az űrben)
5. Army of ruin
-------------------------------
6. Yet another zombie survivors (Ezt azért vettem külön mert már a játék jó, de az optimizáltsággal erős problémák vannak, még egy erősebb asztali pc-n is. Ha rendbevágják akkor bőven ajánlott vétel.)..és akkor a végére még egy ami nekem annyira nem tetszik, de sok diablo fan meg van érte őrülve, halls of torment.
Különösebb baj ezzel sncs, cska a többihez kéepst szerintem nagyon kevés. -
30z.Samu
titán
válasz
Cucuska2
üzenetére
Nálam az indulás volt döcögős, konkrétan telepítés után újra kellett indítani a gépet, mert nem volt hajlandó elindítani. De a cross save kihagyása egy kihagyott ziccer volt, azonnal megvettem volna Deck-re a játékot, mert azért jóval szebb amikor natívan fut. Windows alatt valamiért döcögős az egész bármilyen grafikával, Steam OS alatt meg azért Low grafikán szépen futott 60fps-sel.
-
30z.Samu
titán
Kipróbáltam Steam Deck-en a Steam-es Forzát, gondoltam ha már ingyenes hétvége van, akkor felcsapom és megnézem hogy megy ez a verzió. Alapvetően tök szépen fut, viszont amikor az elején elkérte az Xbox profilt, felcsillant a szemem, mondom ha most elkezdi szinkronizálni és ott tudom folytatni ahol Xbox-on, akkor azonnal megveszem, De aztán csalódnom kellett, új game-et kellett kezdeni. Szóval marad az xcloud.
-
koni016
tag
válasz
Cucuska2
üzenetére
Kicsit belekavarodtam már. Akkor dokkolót a Deckbe usb c-vel, a szemüveg megy bele az adapterbe usbc-vel, abból pedig hdmi-vel a dokkolóba, plusz az áramforrás ami táplálja az egész setupot
És akkor erre lennék kíváncsi hogy ez így menne minden gond nélkül? Vagy esetleg elég lenne e egy usb c elosztó, és akkor az egyik ágba megy a szemüveg, a másikba meg a töltőkábel. -
-
koni016
tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Első ránézésre jónak tűnik a koncepció. Csak kéne egy őszinte teszt róla hogy mit tud. Nem világos ha Deckel használnám akkor a töltést meglehet oldani valahogy? Meg hogy milyen így játszani, nincsenek e zavaró tényezők.
Munkahelyemen sok idő van játszani a Deckel, csak nekem elég pici a kijelzője és inkább elnagyolt grafikájú játékokkal játszok rajta. A nagy címekkel pedig PC-n otthon tolom, szerintem sokkal jobb a játékélmény a részletgazdag játékoknál. Viszont ezzel a szemüveggel így lehet jobb lenne Decken is. -
JSaN
addikt
Sziasztok, a Vampire Survivorhoz jott egy nagy patch 1.6-os. Teljesen lecsereltek az enginet, es most mar stabil 60fpsel lehet tolni a jatekot. Toltam is par fel oras kort, jelentem vegig 60fps van. Szal ha valaki aanno felre tette mert 10 perc utan mar jatszhatatlan volt most folytathatja. Most van local co-op is ha 2 deckes ossze futna.
Amugy jol el vagyok a deckel, Diablo 4 megy rajta most nagy reszt a nyaron. Vissza olvasva latom a tema hogy mit vennenk most. En most lassan 1 ev utan is Decket vennek, hiaba erosebb kicsit a konkurencia, a szoftveres support egyszeruen fenyevekre le van maradva a valve-tol.
-
koni016
tag
Sziasztok, valaki használja XREAL Air szemüveggel a decket, vagy bármelyik kézikonzolt? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdekes, hogy többet töltött bele, mint a maximális kapacitása a cellának. Ilyen nem nagyon történhetne, erre nem tudok konkrét magyarázatot. A Getac egyébként elvileg az "F7A" cellát jelenti. Nálam HF8095 van benne, de az én deckem még 2022-es gyártású.
*Illetve olyanról olvastam a googleben, hogy miután lekapcsolt a deck merülés miatt, még beindítják és bemennek a biosba és ott járatják, hogy tényleg teljesen lemerítsék a cellát aztán onnan töltik maxra, így a fuel-gauge kvázi kalibrálja magát a végállásokhoz. Van aki így oldotta meg, hogy a zsír új deckjén alapból nem 100% volt az aksi állapota, hanem kevesebb.
ripla: de akkor töltőről használod, vagy meríted?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Kérdezzük meg mit mond erről a fuel-gauge az aksiban, az ugyanis méri a kapacitást folyamatosan és jelenti is az OS felé.
Asztal mód -> System -> Info center -> Energy és ott a Health érték. Alig vagy egyáltalán nem elhasznált aksi esetén 90% feletti értéket látsz ott.
gyugyo79: igen, a Valve-nál is képben vannak aksi témában. Csak sok mítosz maradt meg a fejekben az ilyen-olyan töltési praktikákról.
-
gyugyo79
addikt
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
+
A Deck is hagyja lemerülni az akkut időnként (ezt konkrétan le is írja is az akkunál amikor töltőn van) akkor is ha valaki fixen hálózatról használja. Szóval kb az csinálja a legjobban aki csak használja ahogy akarja és nem feszül rá erre az akku témára mert a szerencse többet hozhat mint az "okos" használat ... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem. Az 5 év alatt kb. 1300 ciklus lenne az akkunak, ha a munkanapokat számoljuk. Mindeközben 3-500 ciklust szoktak megadni az ilyen aksik élettartamára, onnan már meredeken csökken a kapacitásuk...
Mi a melóhelyen végeztünk is ilyen automatizált tölt-merít teszteket különféle Li alapú cellákkal heteken át és igen, 6-700 ciklus felett radikálisan csökkent a kapacitásuk. Működtek persze még akkor is, csak mondjuk 40%-ot tudtak.Egyébként van pl. hivatalos Asus ajánlás az állandóan bedugva tartott laptopra. Azt mondja, hogy legalább 2 hetente 1 alkalommal hagyjuk merülni a cellákat 50%-ra.
A deck meg egyébként hordozható PC.
-
yodee_
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Pedig ez lenne a rendeltetésszerű nem? Hordozható dologról beszélünk. Nem PC. Ezért tartom hülyeségnek amikor laptopot vesznek az emberek mert kisebb hely kell neki.... Aztán kibontás pillanatától a haláláig töltőn lesz. Majd 5 év után kéne akkus üzem és az akku meg kuka....
-
yodee_
őstag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Szerintem úgy hogy feltölt, kihúz, lemerít, feltölt, kihúz, lemerít... Én így használom minden akkumulátoros cuccomat. Eddig sosem volt akku hibám.
-
YarisTS
csendes tag
válasz
sittes79
üzenetére
Tévedtem, az email maga volt a számla. Anno talán a Steam Linkhez küldtek papír alapon. Ha rámész a purchase history-ra, rákattintasz a Deckre, akkor onnan is előjön az email.
"Go to your account -> Purchase history and find the Deck purchase in the list. Click on it, and one of the menu items is "I'd like to see a receipt." Click on that, then print it out."
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Aranymetszés rulz
Amúgy egy külső meghajtóval egyszerűen csak átmásoltam.