- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vannak játékok, ahol a Linux (vagy éppen a Windows) verziót megette a bit rot, vagy az is lehet, hogy cloud save csak a Windowsos verzión van, Linuxon pedig nem.
Példák, amikkel játszottam, és voltak különbségek: Tomb Raider újabb változatai és a Talos Principle.
A TP-nél volt Vulkan Linux alatt, de néha grafikai glitchek voltak, a TR-eknél pedig a Linux változat jobban futott, Windowson viszont volt cloud save.
-
Én elkezdtem a Pacific Drive-out játszani a Deckemen, nagyon döcög, jó, ha a 30 fps megvan - kíváncsi vagyok, hogy bírni fogom-e, vagy el kell kezdenem streamelni.
-
válasz
30z.Samu #10279 üzenetére
Nincs megoldás. Ha maxon pörgeted a gépet és az USB hubod sok áramot kér, merülni fogsz.
Szerintem Valve csak szimplán nem számított arra, hogy ennyien dokkolni fogják.
Ebbe a helyzetbe azért nagyon nehéz belefutni. Nekem két éve nyáron sikerült az RDR2-vel - 3 órát játszottam úgy, hogy a Deck 50 százalékon volt bedugva - és a harmadik óra végén a Deck szólt, hogy elfogyott az áram.
-
válasz
kriszpontaz #10275 üzenetére
Csak az a baj, hogy ez nem így működik.
A Deck még mindig 45W-ot támogat maximálisan, annál többet nem tud kérni a töltőtől.
Példa: veszek egy Decket és egy játékot, 27W-ot fogyaszt.
Bedugom a falba, 39W-ot vesz fel a 65W-os töltőről.
Bedugok egy USB-C hubot, csak a Deck van rajta, ugyanaz a töltő. De hoppá, a Deck hirtelen kevesebb áramot akar (így kevesebbet is kap). Valószínűleg el van különítve néhány watt a hubnak, ha kellene.
Most nézzük, hogy mi történik, ha dugok be egy USB-s eszközt, monitort, RJ-45-öt.
Hoppá, már csak 31W-ot hajlandó felvenni, valószínűleg a hub érzékeli, hogy sok minden van beledugva, elkülönítette magának a teljes 15W-ot, de annak csak a töredékét használja fel. Ezen a ponton a Deck már nem tölt, éppen csak szinten tudja magát tartani:
-
válasz
30z.Samu #10215 üzenetére
A dokkok általában elkerítenek maguknak 15 wattot fixen. A Deck csak 45W-ig támogat töltést, ami azt eredményezi, hogy a dokk "után" csak 30W-ot tud kapni maximálisan a Deck. Van utána viszont még egy kis veszteség, amikor a feszültséget transzformálja, ezért dokkolva merülhet, amennyiben maximumon van hajtva.
-
Na, megértük a tízezredik hozzászólást!
Mindenkinek köszönöm, hogy jól viselkedik a topikban, örülök, hogy nem kell moderálni, nincsen fröcsögés, mindenki segítőkész és normális.
-
válasz
Sefneni #9881 üzenetére
Játéktól függ. 1 óra 30 perc és 6 óra között.
Én például Cyberpunkot és RDR2-t úgy játszottam, hogy mindkettő alatt 2 óra körüli volt az üzemidőm 40 fps-t tartva, de például Kingdom Come Deliverance-nál két és fél / 3 óra is volt az üzemidő.
Amikor pedig a nyugodt indie játékaimmal játszok (legyen Hades, Stardew Valley, Dredge, hogy néhányat említsek), akkor 4-6 óra az üzemidő.
-
válasz
chris0000 #9875 üzenetére
Ha a játék csak letölt és nem telepít, akkor nem érzed a különbséget.
De ha jobban megnézed, amikor játékot töltesz le, kiírja például, hogy 2.3 GB-ot tölt le és 3.9 GB a teljes méret. Ilyenkor a CPU-nak dolgoznia kell a kitömörítésen, nem is keveset, addig érezhetsz a játékodon teljesítménycsökkenést.
-
A kérdés az, hogy lesz-e egyedi chip megint, vagy sem. Mert ugye a Decknek (részben) azért nagyon jó a fogyasztása, mert nem laptop chip van benne, hanem egyedi chip, 3 wattos minimum TDP-vel és kevés CPU maggal.
A Zen 5 chipek majd nyáron jönnek, RDNA 4 GPU architektúra ősszel. Kérdés, hogy egy 4, vagy esetleg 6 magos CPU a legfrissebb GPU chipekkel mennyire versenyképes, főleg, ha ismét nyomott áron adják, mert a Deck még mindig a legolcsóbb handheld.
-
Két dolog:
A Decken miért felülírtad, miért nem törölted és másoltad a tartalmat?
Az ini fájlok és hasonlók a specifikus Protonhoz tartozó compatdata mappában vannak a Steam könyvtáron belül, módosítsd ott a fájlokat, ahogy a gépeden is tetted.
Ha jobban érdekel a téma és elszánt vagy, akkor azt érdemes ilyen esetekben csinálni, hogy:
- Desktop módban terminálból elindítod a telepítőt ugyanabból a Protonból, mint amiben a játék van (hogy ezt hogyan csinálod, abban egy kis Google keresés segít)
- A terminál meg fogja mondani, hogy hol hasal el a telepítő (illetve ha a telepítő nem exe, hanem msi, akkor más paranccsal kell telepíteni)
- A telepítő hibájára rákeresel, opcionálisan az egészet átmozgatod egy régebbi - vagy egy újabb - Proton Glorious Eggrollba. -
Ha 750 óra statikus kép után nem ég be 90 niten, akkor néhány óra minimum fényerőn sem fog beégni (ami 1-2-3 nit környékén van).
-
Valaki el tudja nekem magyarázni, hogy miért jó, ha ki van kapcsolva a kijelző? Minimális fényerőn alig fogyaszt a kijelző.
-
-
-
Nem szeretnék több virágboltos/warezos kommentet látni a topikban egy darabig.
Használjuk már az eszünket, ha ugyanazokat a fájlokat telepíted föl, mint például Steamről, akkor miért futna a játék másképp? Azt érdemes egyedül észben tartani, hogy a játékok esetleg más patchen futnak, de azon túl nincsen nagyon oka a játékoknak máshogy futni.
-
Én ma véletlen 0%-ra merítettem a Deckemet, fel is ment az akku állapota 88%-ról egészen 97%-ra.
-
Én megint elkezdtem touchpadezni, a Stronghold Definitive Editiont kezdtem el játszani nemrég. Stratégia, viszonylag jól megy a touchpaden.
Legutóbb a Medieval 2 Total Wart játszottam stratégiákból, az is jól ment touchpaddel.
-
válasz
Shade45 #8820 üzenetére
Én konkrétan visszaküldtem 14 napon belül. Harminc perc után szédültem és nehezen tudtam például az ágyról felkelni. Szemem is fájt/érzékeny volt játék után. Bármilyen fényerőn.
Nagyon sajnáltam, mert egyértelmű előrelépés az OLED modell az LCD-hez képest. De a 14 napos elállás alatt szó nélkül visszavették. Kaptam egy címkét, rácsaptam a dobozra, besétáltam a GLS pontra, elvitték.
Reménykedek nagyon, hogy a Valve előbb-utóbb kiad egy szemkímélő módot, ami rontja a színeket, de javítja a vibrálást. Itt van a kapcsolódó GitHub issue.
-
Ja, hogy nem sikerült az egyetlen elengedhetetlen lépést megtenned, és erről nem szóltál; persze, hogy nem működik. Mégis miért gondoltad, hogy fog működni?
Videó itt. 35. másodpercnél láthatod a "Game Resolution" nevű dobozt. Ne úgy tégy, mint ahogy a videóban szereplő ember csinálja, hanem egyszerűen állítsd át natívra. Ilyenkor a játék beállításaiban megjelennek a nagyobb felbontás opciók.
-
válasz
nincsnév007 #8522 üzenetére
Wifi energiatakarékosság ki van-e kapcsolva a fejlesztői beállításokban? [link]
-
Jól értetted, a gameplay lassú, a Decken szerintem nagyon jól fut a körülményekhez képest. OLED-en pedig nevetségesen jó közben az üzemidő.
Nagy trükköm, hogy a gépigényes játékoknál leveszem 12 W-ra a CPU-t, a GPU-t pedig 1200 MHz-re (kikapcsolom a frame limitet), és sokkal halkabb lesz a Deck, a teljesítmény pedig alig csökken.
-
-
Az OLED képernyők (általában) úgy szabályoznak fényerőt, hogy gyorsan ki-be kapcsolják a képernyőt, általában magas frekvencián. A Steam Decknél az alapfrekvencia 360 Hz, ami kevés.
Tehát a képernyő gyorsan ki-be kapcsol. Szabad szemmel nem látható (hiszen gyorsan vibrál), de néhányan érzékenyek rá (hiszen az agyad/szemed érzékelhet gyakrabban), és szédülnek, fáj a fejük, rosszabb esetben migrén is előfordulhat.
Engem a telefonomon nem zavar, hiszen az kisebb, de az OLED Decktől szédülök és elfárad a szemem 1 óra után, ami az LCD Decknél egyáltalán nem jelentkezett.
Ha a telefonodon belépsz a Pro módba a kamerádban, és lehúzod a záridőt, látni fogod, hogy vibrál a képernyő. Ez ilyen. Használhatnának vibrálásmentes OLED módot, viszont annak rosszabbak a színei.
-
Van itt valaki, aki érzékeny az OLED Deck képernyőjére?
-
válasz
inspiroyhome #8018 üzenetére
Vissza utasítod a csomagot a GLS weboldalán és visszaadják a teljes összeget.
Én eredetileg 512-est rendeltem, majd a supporttól megkérdeztem, hogy elég-e a csomagot visszautasítani a refundhoz, és elég, nem kell átvenni.
Az egy terásom viszont már Dániában van.
-
Én végigjátszottam Decken. A touchpaddal íjászkodtam, azon túl mindent kontrolleren nyomtam. 12 wattot állítottam be a CPU-nak és 1200 MHz-et, viszonylag stabilan futott, nem volt a teljesítménnyel semmilyen problémám emlékeim szerint.
Így kicsit lejjebb véve a teljesítményt 1 óra 50 perc körül ment akkuról, 35-45 FPS-sel. Én framerate limit nélkül játszom szinte mindent.
-
válasz
Redneck #7708 üzenetére
Azért ez nagyban attól függ, hogy mivel játszol. Ha nincsen más launcheres játékod, akkor letöltöd és mehet a játék.
Az, hogy a legnagyobb fejlesztőstudiók úgy gondolják, hogy a saját launcherük hozzáadott érték, és ezt a játékosok szó nélkül megveszik, az nem feltétlen a Deck hibája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Last Epoch
- NBA és kosárlabda topic
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Energiaital topic
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- Macbook Pro 13" - 2018, 16GB RAM, i7/i5, 512/256GB SSD, touchbar - garancia
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i5, 16/512GB, touchbar - garancia ( 37)
- Asus ROG Strix Scar gamer laptop i7-7700HQ GTX 1050 4GB 16GB DDR4 256GB SSD 1000GB SSHD
- Acer Nitro V Gamer Laptop 33 hó digiprime garancia.
- Lenovo ThinkPad T570 i7-7600u Full HD laptop 8 GB RAM 256 GB SSD
- GARANCIÁS Lenovo LOQ i5 13450HX/ RTX 3050 6 Gb/ 16Gb DDR5/ 500Gb M.2 SSD
- Macbook Pro Apple M3 16 , 18GB, SSD 512GB
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest