- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
Braha
csendes tag
válasz
szilasz007 #2097 üzenetére
A bekpcsoló gomb rövid megnyomasa nem altatásnak számít?
-
Braha
csendes tag
Nem találtam róla itt futó témát, szóval felteszem a kérdést.
Utánna olvastam több helyen, hogy a bekapcsolási hang az a két tapipadból ered. Ha ez igaz, azok kalibrálására kell ez vagy ténylegesen valami mókás beindítási hangnak szánta a Valve? Mert este az ágyban, mikor alszik a család, nem tartom viccesnek.
Ti tudtatok kezdeni vele valamit? -
gyugyo79
addikt
Én ezzel lezárom az ügyet de nekem nagyon ellentmond a többször használtam és az, hogy amíg nem írtam le, hogy mit írj be azt se tudtad, hogy működik.
Az általad berakott képen is látszik amikor beírtad a jelszót 1 alkalommal. Ez után jött az ami után már az állításod szerint nem működött... -
hito
nagyúr
Akkor 20 év után ez is sikerült
Bebizonyítani úgysem tudom, hogy nem én voltam, de mégis mi a fenét lehet elrontani 4db nullán? Bocs, csak tényleg tök frusztráló, hogy hozzá se nyúltam, eddig működött, az említett procedúra után nem és nem hiszi el senki, de legalább bebizonyítani se tudom, hogy úgy van ahogy mondom
Na de mindegy, nincs ennek semmi jelentősége és legalább azt is megélhettem, hogy egy nyilvános fórumon világgá kürtölöm a jelszavamat
Csak próbából (illetve azért mert pokoli a szövegbevitel asztali felületen, mondom gyorsan jó lesz ez átmenetileg, legalább félregépelés kizárva) választottam ezt a jelszót egyébként, meg akartam később változtatni. Most úgyis gyalu az egész, úgyhogy ne is próbálkozzon senki, kár a Steamért
Elvileg Class 10-es, de még az első genes, úgyhogy nem valami tempós. Délután megyek egy 400GB-os 100/100-asért és megint nekimegyek az SD-s Win11 projektnek.
-
Most töltöttem fel az utolsó összeget a walletemre és össze számolva a feltöltéseket, 173.312Ft-ba került nekem maga a Deck
Annyira nem örülök neki hogy ennyi lett, de ez van sajna.
-
gyugyo79
addikt
Én ilyen esetben úgy szoktam kiszűrni a lehető legtöbb hibát, hogy beírom a jelszót egy txt fájlba, hogy lássam tuti jól íródik be aztán másol - beillesztés -el adom meg a konzolon. Utána kezdem el végig gondolni, hogy milyen karakter különbségek lehetnetek egy megváltozott bill layout stb miatt és azokat is végig próbálom.
Végső esetben az alap rendszer szerencsére akár mikor vissza rakható + ha jól tudom ott opció a javítás is.
-
hito
nagyúr
válasz
gyugyo79 #2088 üzenetére
ISO-t szerettem volna mountolni. Kérte a password-öt. Tudom mit adtam meg (a legegyszerűbb), közölte, hogy hibás jelszó. Mondom biztos elgépeltem, hát még1x beírtam, ugyanaz. Biztos, hogy nem rontottam el, mert azonos karakterekből áll, ennyire nem vagyok béna
Gondoltam megváltoztatom a jelszavamat, igen ám, de érthető módon kéri a jelenlegit, amit ismét nem fogadott el.
Sehol semmi nem állítottam el, nem túrtam bele, mégcsak a közelébe sem jártam azoknak a könyvtároknak, hidd el. Tök érthetetlen az egész.
-
gyugyo79
addikt
Így, hogy sem parancsot sem hibaüzenetet nem írsz nehéz lesz.
A rendszer nem változtatja meg a jelszavadat. Azt csak te tudod. Amikor apasswd
parancsot kiadod a jelenlegi felhasználónak bekéri a jelszavát ha van és utána az új jelszót amit az elgépelés miatt még egyszer meg kell adni. Amit ott megadtál bekerül egy fájlba elkódolva. Szóval max az lehet opció ha vissza áll alap helyzetre is, hogy nincs jelszó ...
A pacman-key az csak a pacman -ra lehet hatással.Szóval hacsak te utána nem nyitottad vissza írásra a rendszerparticiót vagy le sem zártad és piszkáltál bele a /etc/shadow vagy passwd fájlokba a jelszónak annak kell lenni amit megadtál és működnie kell. (maga ez, hogy valami nem megy lehet az miatt, hogy nem mint root hajtod végre és az kell hozza vagy a rendszer partíción módosítanál amin nincs engedélyezve az írás stb.)
A win 11 telepítésre nem tudok okosat mondani ha rákeresel a neten látod, hogy elég sokaknak megy és rengeteg a hogyan video/ leírás. A sebesség meg a kártya / eszköz amin csinálod kérdése. Nem tudom milyen kártya de nem az miatt hal be a win11 elindulása mert olyan lassú valaminek az elérése, hogy időtúllépésre fut és beáll az egész folyamat.
-
hito
nagyúr
Nálam sajnos nem alakulnak túl jól a dolgok. A tegnapi process után a rendszer valahogy és valamiért megváltoztatta a jelszavamat és gyakorlatilag semmit nem enged csinálni terminálban. Úgy vettem észre, hogy ezután a kulcstartó feltöltéses akció után zárt ki a rendszer.
Másik, hogy windows 11 microSD telepítés sem sikerült. Rufus-szal megcsináltam a bootolható rendszert, szépen el is készült vele (12 óra alatt
), majd a "felkészülés" résznél megállt és azóta nem akar elindulni a win11, a beállításig sem jut el.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Cucuska2 #2085 üzenetére
Az én telefonjaimról (stock android) ez csak úgy működik / működött, hogy ha bekapcsolom a "wifi-hotspot" funkciót akkor a mobil internetet osztja wifin. Ahova éppen csatlakozva van wifin onnan lekapcsolódik erre az időre.
Igen mobil netet meg tudok osztani úgy ahogy írod de wifit nem.
De most ha ilyenkor le kell futtatnom x parancsot sem dőlök a kardomba. Azt is belátom, hogy rengeteg ennél fontosabb dolgot tudnék én is kérni a Steamtől, hogy megvalósuljon, már ha csak a Steamen a Feature Request részt átfutom és abból a listából lehetne választanom egyedül. -
válasz
gyugyo79 #2084 üzenetére
Aha, értem, jogos.
Én amikor hasonló helyzetben voltam, akkor telefonnal léptem fel a helyi wifire, a telefonomon indítottam el a VPN-t, majd pedig továbbosztottam a telefonnal a wifit. Nem tudom milyen telefonod van, de nekem ez nagyon bejött. Ezzel lehet áthidalható lenne az OpenVPN-es problémád.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Cucuska2 #2077 üzenetére
Sokszor vagyok olyan partner cégeknél ahol a nyilvános wifin is tudom, hogy látják ki mit csinál. Én meg nem akarom, hogy tudják, hogy mit csinálok amíg ott ülök náluk és akár játszom, filmet nézek, netezek mert várok valamilyen olyan folyamatra ami órákig is eltart. De van ahol pld. tiltva is vannak a streaming szolgáltatóktól kezdve sok mindennek az elérése így vpn nélkül az nem is menne.
Így meg az otthoni interneten keresztül ezek simán mennek.Amúgy ezzel én pld. ezt a problémát le is tudtam :
#! /bin/sh
sudo steamos-readonly disable &&
sudo pacman-key --init &&
sudo pacman-key --populate &&
sudo pacman -Syu &&
sudo pacman -S networkmanager-openvpn &&
sudo steamos-readonly enableAztán ha majd a Steamesek egyszer eljutnak odáig, hogy ezeket is rendbe rakják akkor nem fog kelleni.
Jelenleg még ez a helyzet :
There is no flatpak for this. 'ufw' and the vpn components are *NOT* baked in to SteamOS -- despite the KDE desktop having the Firewall UI and other elements available. The frequently also have kernel modules needed for firewall, wireguard, etc. -
-
válasz
T0mBd1gg3R #2078 üzenetére
A ProtonDB alapján megy.
-
30z.Samu
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #2078 üzenetére
Szerintem attól még elindulna.
-
Próbáltátok ezt az NFS Paybacket? Most 3 €, de nem Steam Deck támogaott. Ez mit takarhat?
-
-
JSAUX megint előállt egy új dock-val, elég komoly (meg az ára is
(99$)).
-
Szerváltam ma egy SK Hynix BC711 512GB ssd-t, egyelőre nem bántom a GŐZDESZKÁT (javaslom hivatalos magyar névnek
), megy az asztali gépembe, abból meg a 480-as satás ssd megy a kölök i5-2400 gépébe.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Cucuska2 #2070 üzenetére
Nálam ami pld alap, hogy kell az a VPN.
Az openvpn csomagból hiányzik a networkmanager-openvpn. Ha az nincs fent hiába állítod be a grafikus felületen a VPN -t egy hibát dob amikor betárcsáznál.És miért nem csak pacmas -S mc-t ütsz be, és akkor a csomagkezelő telepíti?
Ezt magyarázd el miért kérdezted mert nem értem.
Tehát ha sudo nélkül gondolod akkor azért mert root kell hozzá nálam.
Ha meg sudo -ra gondolsz amit el kell hagyni akkor mire ? -
JSaN
addikt
Sziasztok, ma este 7kor jott a mail valvetol hogy vehetem. Telefonon le zavartam konnyen, mivel steam valletbol ment a penz, gephez meg most ultem.
EU 256 GB, foglalva 2022.02.13. Ma pedig megerositve. [ITT az en grafikonom] Latszik hogy kicsit ujra lassul le ahogy kozeledik a launch 02.25. de meg ep befertem.
Izgatottan varom. -
gyugyo79
addikt
válasz
gyugyo79 #2064 üzenetére
Utána olvastam és igen sajnos. Kb ez a lényeg :
A rendszerpartíción végrehajtott módosítások felülírhatók a jövőbeni steam rendszerfrissítések során.Ha egyszerű módot szeretnénk bárminek az újratelepítésére, készíteni kell egy szkriptet ami visszatelepíti ami ilyen....
-
válasz
gyugyo79 #2064 üzenetére
A frissítések felülírják a rendszerpartíciót, csak a userspace marad meg, ezért is Discoverből érdemes programokat felrakni.
Minek tesztek föl Midnight Commandert, miért nem jó a gyári fájlkezelő? Van két paneles módja, SFTP kliense, mindene.
És miért nem csak pacmas -S mc-t ütsz be, és akkor a csomagkezelő telepíti?
-
gyugyo79
addikt
Az a baj, hogy én is hülyének tartom magam a Linux -hoz (ami persze nem az átlag felhasználó szintje azért) de az Arch -al számomra az a legrosszabb, hogy még annyi tapasztalatom sincs mint a többivel. De láttam a parancsaid elejéből, hogy te sem láttad még
De kb nekem is utána kell mindennek keresni amivel először találkozok ezen a csodán. Ezért is írtam, hogy inkább Wint javaslom ha valaki olyan dolgokat szeretne amiket a Discover -ből nem lehet felrakni.
-
gyugyo79
addikt
Csodás. Első körbe írom a rossz hírt. Valószínű, hogy a frissítések( vagyis nekem már jött rá olyan ami tuti megtette) kinyírják az így telepített dolgokat, legalábbis közbe ránéztem a sajátomra ahova többek közt az mc-t már telepítettem.
Most azon megint rendbe raktam de a hozadéka az volt az egésznek, hogy még törölgetnem is kellet fájlokat amiket nem tudott a telepítő felülírni (2 keymap fájl az /etc/mc/ -ben) most amikor újra telepítettem volna. De legalább a key -t is újra kellet hozzá inicializálni ...Utána a megoldás amire viszont így a meddig lesz jót bármi amit így rakunk azt meg nem mondom.
Írhatóvá teszed:sudo steamos-readonly disable
inicializálássudo pacman-key --init
A kulcstartó feltöltése Arch linix kulcsokkalsudo pacman-key --populate archlinux
MC telepítése (így jónak kéne lennie)sudo pacman -S mc
Vissza rakod csak olvashatóvá.sudo steamos-readonly enable
-
Q3 SteamDeck 512 GB Win11 x64 pro
Hátha valakit érdekel mint "laptop"
Wifi + APU + BT drivert mar nem is kellett külön felrakni ment egyből/Win update megoldotta.
Csak az Audio drivert kellett telepíteni.
Aida 64
DiskBench
3DMark Time Spy 1745 : [link]
WoT Encore
-
zombiex
tag
Tuti hogy pont a szeptemberi 2 het szabim utan fog megerkezni a cucc
-
30z.Samu
félisten
válasz
Kalacskepu #2059 üzenetére
Haladunk!
-
-
gyugyo79
addikt
Emlékszel amikor ezt írtam neked
Az mc -hez is ez kell
Látom Cucuska2 megkapta a topikgazdát. Ez neki : Ha gondolod és jó még amit írok akkor majd ezek mehetnek az elsőbe is.Elsőre kell egy jelszó a felhasználónak:
A program kódok a konsole nevű előre telepített alkalmazásba mennek.(nem miattad írom így és akkor a példa az az mc telepítő lesz)
Innentől mindenki saját felelőségre ....
Elsőre kell egy jelszó a felhasználónak:passwd
itt megadod az jelszót (eddig a pontig ez nincs) amit meg is kell jegyezni mert ez lesz a jelszava a deck usernek amivel a sudo elérhető a jövőben ha kellEz után:
sudo steamos-readonly disable
Ezzel írhatóvá tesszük a rendszer particiót amit bekér jelszó az amit fent megadtunk.Ez után megnézheted, hogy települ e az mc
sudo pacman -S mc
Ha igen örülünk, mert változtattak azóta annyit mióta én néztem, hogy nincs több dolgunk.
Visszaállítjuk olvashatóra a steamost (ezt ha sikerült ha nem):sudo steamos-readonly enable
Ha hibákat írt az mc telepítésénél a packman akkor majd úgyis írod, nálam a pacman-key -el is "varázsolni" kellet
-
LoyalGuard
tag
Sziasztok!
A velemenyetekre lennek kivancsi.
Eleg keveset utazok, itthon van egy egeszen hasznalhato PC-m, van egy Nintendo Switchem.
Ti ezek alapjan beruhaznatok-e egy Deck-re? Nagyon tetszik a gep, emulatorokat sokat porgetnem.
Jelenleg azt tervezem hogy a Switchet eladom, es megrendelem a Deck-et, amire egy Switch emulator es akkor tudom porgetni a hianyzo jatekokat is
Aki esetleg foglalkozott mar ezzel a temaval, tudna segiteni egy kicsit?
Elore is koszi! -
hito
nagyúr
Bocsi, linux kérdés lesz:
konsole-ban próbáltam telepíteni Midnight Commander, de telepítő parancsra user password-öt kér. Próbáltam a Steam jelszavammal, nem fogadja el. Van valami default password debianban?
-
30z.Samu
félisten
Addig is hozzáadtam az első Mafia-t a könyvtárba, ötödikéig ingyenesen megtehető.
-
inspiroyhome
senior tag
Szep estet, en is tukon ulok e-mailt varva, habar mivel marcius elsejen adtam le a reservet (256gb), lehet ez csak kesobb erkezik. Azert remenykedem.
-
30z.Samu
félisten
Hát a görbe nem igen akar frissülni...
-
chemand
aktív tag
Ez így van ahogy írod, de van olyan eset is amikor az eladó átvállalja ezeket a terheket. pl.: aliexpress-en az elmúlt 10 rendelésemből kb. 2x kellett fizetnem az előzőek miatt.
Egyébként nagyon sokszor azt tapasztalom (angol, kanadai, kínai rendelésnél is), hogy nem a tényleges értéket tűntetik fel a csomagon, hanem annak töredékét. Pl.: az angoloktól rendeltem a SD-hez matricát, kb. 400 Ft-ot kellett utalnom (VÁM tételként).
-
-
Damateo
aktív tag
Okt-Dec között.
Van egy másik “régebbi” rendelésem, ott sem haladt az utolsó két drop során.
Nem probléma igazából. Csak kiváncsi voltam hogy halad a dolog. -
gyugyo79
addikt
Asztal módra váltva beállítható az energiagazdálkodásnál, hogy mennyi idő múlva sötétítse el és kapcsolja le a kijelzőt akkor is ha tápon van mint bármilyen más ilyen eszközön pld egy laptopon. Elindítod a letöltést és leveszed 1 percre a kijelző lekapcsolását ha zavar, hogy menne kijelző még akkor is amikor pld. alszol.
-
Damateo
aktív tag
Figyelem a getmydeck oldalt, de mintha nem haladna. Elmúlt 2 drop során nem változott .
-
slima
tag
válasz
Cucuska2 #2027 üzenetére
Én ahogy egy laptopot sem hagyok szívesen "felnyitva", vagy egy tabletet sem lezáratlanul egész éjszakára, úgy a Deck-et sem hagynám holmi letöltésért bekapcsolva egész éjjel. Aztán lehet hogy ez csak egy buta berögzülés.
Switchnél tök jó amúgy hogy ez meg van oldva. Megveszek valamit, és ha otthon neten és töltőn van a cucc, akkor mire hazaérek minden le van töltve, és minden up-to-date. -
válasz
sirarcheer #2026 üzenetére
De és miért nem maradhat bekapcsolva a kijelző? Semmi baja nem lesz neki.
-
sirarcheer
senior tag
-
válasz
sirarcheer #2004 üzenetére
Mi ez a sleep mode letöltés trend? Én letöltök 2-3 hetente egy játékot egy óra alatt, és utána nem kell adatot mozgatnom.
Milyen problémát old meg, amire nem jó az, hogy bedugva hagyom egy kis ideig?
-
hito
nagyúr
válasz
chemand #2016 üzenetére
Nem kell utánanézni, mert a jogszabály szerinti összeget kell fizetni, minden EU-n kívül érkező árura. Innentől csak egy számológépre van mindenkinek szüksége (kivéve, ha fejben is megy
)
Idézet az e-bay topic összefoglalójából:
"Magánszemély által nem EU-ból érkező új vagy használt, cégtől vagy magánszemélytől megrendelt, vásárolt dologra
0,1-150 euró között vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt
150,1 euró felett kereskedelmi vámtarifa* +27% áfa terheli a küldeményt" -
-
chemand
aktív tag
válasz
Kalacskepu #2015 üzenetére
Sajnos nem emlékszem, de utánanézek. Több rendelésem is közel egy időben érkezett.
-
-
zkxdn
őstag
válasz
30z.Samu #2007 üzenetére
Email után sajnos folytatódik a várakozás...
Hétfő óta a "Shipping Soon"-on állok és lehet egész héten így lesz. Picit idegőrlő. De legalább már kivan fizetve + plusz valahol a nagyvilágban egy raktárban már ott ül az én Steam Deckem és csak arra vár hogy elkezdjék szállítani -
30z.Samu
félisten
válasz
sirarcheer #2008 üzenetére
Szerintem konzolt nem vártam még ennyire. Két éve vártam az Xbox-omat is, de ott volt fix dátum, itt pedig bizonytalan és talán ez is adja meg a varázsát. Megszokta az ember, hogy rendel valamit, akkor nagyon max egy hét múlva már Nála van. Ez esetben pedig május 20 óta várok a gépre és ez is fokozza a hype-ot.
-
30z.Samu
félisten
válasz
sirarcheer #2006 üzenetére
Bakker, de várom már azt az e-mailt.
-
30z.Samu
félisten
válasz
sirarcheer #2004 üzenetére
Az utolsó gondolatot nem feltétlen sorolnám a Kontra kategóriába, szerintem teljesen jó, hogy úgy szabhatid testre a gépet, ahogy Neked tetszik.
-
sirarcheer
senior tag
SteamDeck használat 6 hónap után
Néhány érdekesség:
Pro:
- Kényelmesen játszol bárhol a lakásban.
- Nagyon jó ergonómia. Hiába nagy és nehéz, kézben jól használhatóKontra:
- Akksi idő rövid
- Hangos ventilátor
- Offline-ban nem mindig használható. Single player játéknál is kellhet internet az első indításnál.
- Hiába kényelmes, nagy méret miatt (főleg tokkal) nem igazán kényelmes magaddal vinni ha kevés a helyed.
- Játék letöltésekhez be kell kapcsolni a gépet -> Kéne sleep mode letöltés ha be van dugva töltőbe és hálózaton van
- Dokkolás utáni akadások (pletyka lehet emiatt késik a hivatalos dokkoló)
- DRM és AntiCheat játékok nem mindig futnak.
- Beállításokban el lehet veszni, hogy megtaláld a legjobbat
- -
slima
tag
válasz
Kalacskepu #2000 üzenetére
Amíg nem lesz eredeti steam-es dokkoló én addig egy UGREEN 5 az 1-ben hub-nál maradok szerintem. 13 ezer HUF és teszi a dolgát.
Aztán majd meglátjuk hogy a steam dokkoló mit tud majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Apple Macbook Air M1 256 GB kiváló állapotban eladó
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest