Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az AMD vga driver jelentős része a kernelben lakik, gyakorlatilag az új kernellel kapsz új vga drivert is. A mesa ami frissült időnként a kerneltől függetlenül, az kb. a directX-nek felel meg.
De ettől független is, a kernelt folyamatosan próbálják jobbá tenni minden téren, valamint bővítik is újabb és újabb perifériák, stb. támogatásával. A mostani SteamDeck kernellel az az egy gond, hogy már elég régi. Egy telefonnál vagy tabletnél ez még okés, de a deck az egy PC...
Gomez86: sajnos nincs. Valve...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Sőt, ne is hívjuk tuningnak ezeket, mert nem azok. Egyszerűen állítható kernel paraméterek.
Amúgy érdemi előrelépést az fog hozni, ha végre kiadják a SteamOS 3.5-öt, benne jelentősen újabb kernellel. -
AeSDé Team
őstag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Optimalizál néhány gyári beállításon. A készítő tesztjei alapján az esetek többségében javítja a teljesítményt és stabilitást. Általában csak néhány százalékos teljesítmény növekedésre lehet számítani, a GTA 5-nél viszont jelentős javulást mért, "low" beállításokon 43%-al, "high"-on pedig 18%-al lett gyorsabb a játék.
Nagyon kevés olyan esetet talált csak ahol romlik a teljesítmény. A programban egy kattintással ki-be lehet kapcsolni minden tweak-et, ezért ha valahol mégis rosszabb a teljesítmény akkor könnyű visszaállni a gyárira.
Az egyes optimalizációkat annyira jól elmagyarázza a készítő, hogy ilyen jó magyarázó videót szerintem még nem is láttam
[link]GIT-en is van egy rövid összefoglaló: [link]
Röviden néhány változtatás:
- optimalizál a memória menedzsmenten, engedi hogy egy alkalmazás nagyobb memóriablokkokat is lefoglalhasson egyszerre (huge pages).
- beállít egy nagyobb lapozófájlt, viszont azt is beállítja, hogy a rendszer sokkal kisebb hajlandósággal kezdjen a lapozófájlba írni. Szóval tényleg csak akkor fogja használni ha a memória már közel tele van. Ezért a gyári beállításhoz képest elméletileg kíméli az SSD-t, mert a gyári beállítás nagyon agresszívan írja a lapozófájlt.
- a nagyobb lapozófájl beállítás miatt kevésbé verseng a GPU és CPU a fizikai memóriáért, ritkábban kell a CPU-nak "elkoboznia" a GPU által már lefoglalt memóriát, ami javítja a teljesítményt. A program arra is megkér, hogy a BIOS-ban állítsd át a dedikált VRAM méretét a gyári 1GB-ről 4GB-ra. Ezt az egy dolgot nem tudja megcsinálni magától.Egyik tuning sem olyan ami garancia vesztéssel vagy bármi komoly kockázattal járna. Persze megvan az esélye, ha csak olyan játékokkal játszol amik rengeteg RAM-ot esznek, vagy esetleg munkagépnek használod a Deck-et, hogy jobban fogja nyúzni az SSD-t mint gyárilag. Ebben az esetben dönthetsz úgy hogy a swapfile-t nem növeled meg, csak a többi beállítást kattintgatod végig egyesével.
-
30z.Samu
titán
Egyébként ez a CyroUtilities mire hivatott Deck-en?
-
kriszpontaz
veterán
Tudna valaki felvilágosítást adni, hogy tényleg 20000 mAh a határ power banknál amit a fedélzetre lehet repülőre vinni? Alig van különbség árban a 30000-es és a 20as között így érdemesebb lenne a nagyobbat venni.
Közben visszaolvastam, meg a Lufthansa apróbetűst is meglestem, 20K a max. -
30z.Samu
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Játszanak, de aki komoly karrierben gondolkodik, az nem Deck-en fogja tolni.
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
sirarcheer
üzenetére
De Windowson nem mobilos emberek ellen játszol, hanem egér/billentyűzetes emberek ellen, nem?
-
Cucuska2
Topikgazda
válasz
sirarcheer
üzenetére
De most is tudsz Windows telepíteni a Deckre, vannak driverek.
Illetve szerintem: aki kompetitív FPS játékokkal játszik, azt nem fogja vonzani a kontrolleres irányítás és a hét colos kijelző, legyen bármilyen szép és jó a kijelző.
-
30z.Samu
titán
PS2 játék boot-olása Steam Deck-en.
Ha ez működne PS3 játékokkal is normálisan, beszerezném az Uncharted triót.

-
30z.Samu
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Az érdekes, Nekem csak az Xbox ID-ba kellett bejelentkezni és ment minden.
-
nincsnév007
addikt
válasz
30z.Samu
üzenetére
Ez nekem is megvan
eddig ha haza értem leultem iszok valamit és nézem a tiktokot , és most a tiktok helyet a decken pörög az ets2
azért remélem még sokáig fogják támogatni a gépet , még ha az új játékok nem is fognak menni rajta azért böngészni már csak ezen fogok, mert monitort is vettem hozzá
-
Shade45
senior tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
Az Edge böngészős verziót próbáltad?
Én azt használom, és nincs vele gond, kontrollert is felismeri, szépen fut Gaming mode alatt is. -
30z.Samu
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Nekem tök jól működik a felhő ill. Windows alatt tudok játszani GamePass játékokkal is.
-
Shade45
senior tag
válasz
sirarcheer
üzenetére
"...xbox game pass mókolás nélkül futna az Asus Flow-n akár felhőből..."
Steam deck-en is megy felhőből, Microsoft készített hozzá tutorialt, azért azt nem nevezném túl nagy mókolásnak, néhány lépés az egész, és nagyon szépen fut!
Sőt, Xbox remote play is megy (igaz nem hivatalos app) a Greenlight nevű alkalmazáson keresztül, sokszor van, hogy erőforrás igényesebb játékokat így játszom a Deck-en.
Xbox bekapcs, aztán streamelem a képet a Deckre 5G Wifin keresztül, nagyon szépen muzsikál, szinte észrevehetetlen az input delay, a képminőség kb mintha natív lenne.
így pl egy Witcher 3 is elmegy 4-6 órát a Decken. -
sirarcheer
senior tag
válasz
30z.Samu
üzenetére
Nekem a natív windows támogatás is plusz lenne, mert xbox game pass mókolás nélkül futna az Asus Flow-n akár felhőből az lenne akkor vonzerő mint a Steames könyvtár.

Mert most sok játék nem támogatja a Linuxot az anticheat miatt, de ha a Fortnite/Warzone játékosok kapnának egy magas képfrissítéssel futtatni képes kézi konzolt, nem nagyon elszállt árazással akkor lehet nagy piaca az Asusnak is. Lehet mire kapható lesz Európában, olyan erős lesz a forint, hogy annyiba fog kerülni mint annó a Deck.
-
pacni120
tag
Sziasztok!
Az összefoglalóban lévő powerbankon kívül tudnátok ajánlani 1-2 opciót még (akár a hardveres használt kínálatból)? Ma kéne megvennem/megrendelnem, hogy a hétvégi utazás során már tudjam használni. Néztem teszteket, de olyannal is találkoztam, ahol a tesztben ajánlják az adott powerbankot, a kommentek között pedig írják, hogy nem is tölti a decket
Köszi! -
30z.Samu
titán
válasz
sirarcheer
üzenetére
Ha már váltanék, akkor a teljesítmény is szem előtt lenne.
Durván fél éve van már Steam Deck-em, második gépet nyüstölöm. De mint kiderült az elsőnek sem volt semmi baja, ugyanis ez a gép is pontosan olyan teljesítményt produkál, mint az első amikor Frankfurtba utazott. Az első gép beküldés előtt valahogy jobban muzsikált kb 25%-kal az első 5 hónapban, Aztán mintha lejjebb vették volna a hardver erejét, viszont a számokból nem tűnik úgy, hogy így történt volna. Mindegy, elfogadtam, ennek fényében állítom be a játékokat igényeim szerint. Legalább van Nálam egy 0km-es gép és újra átélhettem a kicsomagolás és az első pár hetes "új szag" élményét.
Egyedül azt sajnálom, hogy az üvegfólia erre nem került fel olyan szépen, mint az elsőre, ezt majd cserélni kell. Szóval a lényegi rész, hogy tetszik a gép. Hát imádom! Számomra még mindig elég szürreális, hogy 25W fogyasztás mellett -ugyan kis kompromisszummal- tudok játszani akár friss játékokkal is. Ott ahol akarok, akkor amikor akarok. Hihetetlen és az is hogy ennyire foglalkoznak még mindig ezzel a géppel hogy okosabb és vonzóbb legyen a szkeptikusoknak is. Először én is az voltam, de a tesztek meggyőztek. Jelen állás szerint többet játszom ezzel a géppel, mint a Series X-szel. Bízom abban, hogy olyan két év még van a gépben, ebben az FSR elég sokat tud segíteni. -
gyugyo79
addikt
Amúgy aki Windowsba gondolkozik annak ezt ajánlom nagyon.
Steamdeck-Ultimate-Windows11-Guide -
Cucuska2
Topikgazda
válasz
30z.Samu
üzenetére
1. A képtörés jelelenség könnyen kiiktatható? Képtörés Linuxon nincs.
2. 40Hz mód beállítható Windowsnál is? Az FPS korlátozás Windowson nem olyan egyszerű.
3. Mennyire jellemzőek a garanciális problémák? Nem annyira manapság.
4. A garancia egy számlához tartozik, és az eszközt regisztrálni kell a fiókomon? Azért kérdezem, mert olyat vennék apróról ami új, de egy SD kártya árával olcsóbb, mintha a Steamtől rendelném. Számla, visszaigazoló e-mail elég az eddigi tapasztalatok alapján. -
Bad Pritt
félisten
Mókás hasonlat, mert ahogy mondod a Boci meg a Lindt nem konkurenciája egymásnak.
Bemész a boltba és azt látod, hogy a Boci ott van a Milka, Tibi meg a többi olcsóbb csoki közt, a Lindt meg odébb a prémium csokiknál két-háromszor annyiért. Ugyanígy nem vetsz össze egy gamer laptopot egy olcsóbb business géppel, Audit Skodával, belépőszintű TV-t Samsung 8K QLED-del, stb. A Deck egy alsó-középkategóriás termék olyan árazással, az Asus meg egy high-end kézikonzol lesz kb. dupla annyiért.
Sántíthat, de attól még azt látod, hogy minden létező terméket a saját árszintjén lévő hasonló termékekkel vetnek össze. Megvan az Asus vetélytársa is pl. az Ayaneo 2 személyében, a Deck más liga. -
Redneck
nagyúr
Azt hiszem a 64-es változat mégsem lesz jó nekem. Később esetleg Windowst is dobnék rá, arra nem igazán megoldható, és nem szeretném a garanciát bukni egy SSD cserével. Ugyan borsos a kettő közötti különbözet, de ez van, rengeteg játékom van Steamen kívüli boltokban. Inkább partícionálom ketté a 256-ost, és teszek majd bele egy 512-es SD kártyát.
Pár kérdés még ami eszembe jutott:
1. A képtörés jelelenség könnyen kiiktatható?
2. 40Hz mód beállítható Windowsnál is?
3. Mennyire jellemzőek a garanciális problémák?
4. A garancia egy számlához tartozik, és az eszközt regisztrálni kell a fiókomon? Azért kérdezem, mert olyat vennék apróról ami új, de egy SD kártya árával olcsóbb, mintha a Steamtől rendelném.Még egyszer köszönöm, hogy segítetek, remélem hamarosan boldog tulajdonosa leszek egy Decknek!
-
Peat;)
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ilyen alapon a boci csoki meg a lindt sem konkurencia és ha csak ez a két márka létezne és egyik becsődölne akkor a másik darabra annyi csokit adna el a te logikáddal élve egyedüli szereplőként. Minél többszereplős a piac annál jobban megoszlik a kereslet. Akinek közömbös az ár az minek venne decket ha ott lesz az asus? Azt állítod az összes leendő asus tulaj egyike sem vett volna decket, csak az asus miatt lesz kézikonzoljuk? Nekem ez sántít de tiszteletben tartom.
-
kisda
aktív tag
Köszi a win11 tárhely infókat!
Visszábbolvastam, de valszeg átsiklottam felette igy megkérdezem:
Manapság mennyi idő kb a szállitás? Pénteken fizettem ki, hétfőn már Gls-nél volt, ma még nem frissült. Csütörtökig befuthat még?
Köszi! -
Redneck
nagyúr
Jól gondolom, hogy a 64-es verzióba nem tudok nvme SSD-t rakni? Mert van olyan amit megvennék, és az SD mellett SSD-vel is bővíteném.

A garancia névre vagy profilra szól? Kell valahol regisztrálni?
Årpi:
Akkor jó. Szerintem ennyiért nem hagyom ki, bontatlan, új. -
gaben88
őstag
Simán 400-500-nak, ha a meglévő Asus Rog Flow X13, Z13-ból indulunk ki...
#5758Peat;)
Nekem elfér egymás mellett a kettő, mert szeretem a játékokat az eredeti masinájukon játszani és az N címek, csak N gépre jelennek meg, sőt nem is nagyon van 3rd party címem Switchre megvásárolva, de ez igaz a PS5-ömre is! De amúgy szerintem sem konkurenciái egymásnak, se ár, se játékok miatt, bár mind kettő videójátékokat futtat. A Switch egy HH és desktop hybrid konzol, a Deck pedig egy hordozható és dokkolható desktop gép Linux-val és/vagy Windowssal. Ahogy egy gamepaddal ellátott Androidos vagy iOS-es gépet se hasonlítunk semmilyen HH konzolhoz vagy pl a Deckkhez, pedig azokon is megy a játék már egész kényelmes formában is, pl egy Razer Kishivel. De ettől függetlenül értem, ha valaki egyikből, ugrik a másikba a saját igényeit figyelembevéve, de attól még nem konkurenciák. Ahogy egy coupé-ból is át lehet ülni SUV-ba, autó mind a kettő, de nem nevezik őket konkurenciának. -
Peat;)
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Én switchről váltottam deckre. Pedig ott még nagyobb a különbség. Hogy ne lenne konkurencia, igények döntenek és azt veszik meg ami a legmegfelelőbb megoldás az adott egyén számára, legyen az hardware vagy software oldalú.
Ezt a nem konkurencia dolgot sosem értettem a ph!-n, főleg vga meg cpu tesztekben ment ez ameddig olvastam őket. Ha hasonlítjuk nyílván mást tud, de ugyanazt az igényt elégíti ki, vagy nagyon átfedi. Akinek van deck az kevésbé valószínű hogy vesz más kézikonzolt, mint akinek nincs. -
Bad Pritt
félisten
A kézikonzol jellegen kívül semmi közös nincs bennük, két generáció különbség az APU-ban, kétszer akkora felbontású és képfrissítésű kijelzővel. Vágom persze, kicsi a kézikonzol piac, szóval automatikusan minden a Deckhez lesz mérve az interneten, mert ennek van hírértéke, de köszönőviszonyban sincs a két eszköz egymással. ROG Phone-t sem hasonlítasz egy Galaxy A53-hoz pl.

-
Egyelőre ennyit tudni róla, se ár, se üzemidő, se megjelenési dátum.
kis színes:
A Sony is dolgozik egy teljesen új hardveren, amiről még semmi mást nem közöltek, tippre ők is kihoznak egy hordozható gépet. Vagy nem, majd kiderül. -
Redneck
nagyúr
válasz
30z.Samu
üzenetére
Köszi a gyors választ! Megnéztem a VR videóját, és meggyőztek. Ez egy marha jó eszköz, amire nekem kell, tökéletesen alkalmas. Megnézem milyen ajánlatok vannak aprón, és beszerzek egyet. A belső tárhelyről mehet majd az alap felület, a külsőről meg a Windows.
A legtöbb címnél elleszek 40Hz-en, a lényeg, hogy a stutteringet ne lássam.
-
30z.Samu
titán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Have fun!

-
gaben88
őstag
válasz
zoltannagy
üzenetére
Létezik már GTA5 magyarítás?
Nyilván sajnos van, amit nem lehet vagy nagyon macera megoldani és ilyenkor jó, ha van Windows is kéznél!
-
30z.Samu
titán
válasz
Redneck
üzenetére
1, Az akkuideje sajnos nem túl acélos, ha frissebb játékokat játszol rajta. Kb 2-2,5 órát bír egy töltéssel, régebbieknél persze ez lehet 4-6 óra is.
2, Alapvetően nem nehéz rátenni a Windows-t, de arra is van lehetőség, hogy külső meghajtóról futtasd a rendszert.
3, 64-esem van, erről nem tudok nyilatkozni, plusz tárhely sose árt.
4, Nem melegszik jobban, mint egy átlagos laptop.
5, 2 évet adnak rá, support tapasztalatom szerint teljesen korrekt. -
Redneck
nagyúr
Üdv!
Pár napja gondolkozom, hogy kéne valami kis kompakt notebook 7-13" között, főleg régebbi játékokra. 150 max 200 rugót szántam rá, de nem nagyon van. Eszembe jutott a Deck, mint alternatíva. Nézegettem pár videót az 512-es modellről, és nagyon tetszik, de pár kérdésem lenne.
1. Nagyjából mennyit bír az akku 40Hz/40fps üzemmódban egy közepes gépigényű cím alatt? Töltés közben is lehet vele játszani?
2. Windowst könnyű rá rakni másodlagos rendszernek? GP címeket is tolnék ha van rá lehetőség.
3. Alapesetben mekkora a szabad tárhely a 256 és az 512 modelleknél?
4. Mennyire melegszik komolyabb terhelésen?
5. Mennyi garanciát adnak a készülékekre?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
30z.Samu
titán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Magát a játékmappát, miután megvolt a szinkron telepítése.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
frankdelgado
üzenetére
Én sem jártam még így. Biztos jó helyre másoltad be? Nem csúszott el egy mappa szinttel véletlen?
-
30z.Samu
titán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Az felettébb érdekes, én nem egyszer megcsináltam az általam említett módszerrel és működik. Így nem tudom elképzelni hol csúszhatott el.
-
gyugyo79
addikt
Hát ha elém leraknának 2 választást:
1. 2x akku idő mostani teljesítményen
2. 2x teljesítmény és a csoda, hogy az akku annyit bírja mint most
Gondolkodás nélkül az elsőt választanám ...Szerintem amúgy jelenleg kb az akku az ami miatt nagy csodát és jelentősen erősebb gépet nem igen kell még várni sajnos. Az akku (ha kevesebbet bírna már necces lenne)-hűtés(le bírja e hűteni)-hűtés hangja és a súly kb. már most is a határon táncol.
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
gaben88
üzenetére
Bár csak mindenre lenne, igaz az esetek többségében van, de én a Gta5 magyarítását Decken eredeti rendszer alatt még mindig nem tudtam megoldani.
Valakinek ha van ötlete a hivatalos válaszra azt megköszönném
"Igen de hiába másolod át az egész játékot ha linux-on nem támogatja a dinpout8.dll meg az OpenIV.asi fájl" -
-
sirarcheer
senior tag
Én örülök, hogy mások is fejlesztenek, így a Deck 2 majd mégjobb lehet.
-
agaron
tag
válasz
Cucuska2
üzenetére
Linus videojat neztem reggel, tippre ez annak lehet nagyon jo,
akinek sok penze vanaki dokkolva hasznalja tobbet es esetleg akar hozza external VGA-t pl. A dokkolast mar csak azert is gondolom, mert ketlem, hogy az akkut is tudjak ugy novelni, hogy jol birja. Persze vannak benne jol hangzo ujitas, es kellenek is, de en is azt tippelem, hogy 2x-es ara lesz tuti. -
Peat;)
veterán
Asus bejelentette a riválist, win11el. Szerintem kb 1,5x-2x ára lesz, akinek fontos a win inkább azt várja meg.
Még semmi plusz info, de nem hinném hogy nagyon más hardware lenne benne. -
-
gaben88
őstag
válasz
Shade45
üzenetére
Minden nem gyari MS Win tartogat kockazatot, legyen az barhonnan letoltve. Ebben a topikban ajanlotta valaki es alapvetoen meg is vagyok vele elegedve. En Deckken ezt hasznalom, ha kell valamiert Win (Xbox PC gamepass, WOT), nyilvan Deckkel nem is csinalok olyat, ami erzekeny lenne, arra ott a desktop gepem, rendes, gyari MS-tol letoltott W11-el. :-) Bar a mindenhol mas jelszo es ket lepcsos authentikacio amugy is alap mindenhol nalam.
@30z.Samu: nem probaltam meg ugyan azt a jatekot Win-en es SteamOS-en, de tenyleg erdekes lenne, bar tuti csinalt mar valaki ilyet es Youtube-ra feltette!
-
pacni120
tag
Sziasztok!
Esetleg valakinek nem volna elfekvőben egy darab bármilyen kijelző védő fóliája deckre? Rendeltem a létező összes védő cuccot hozzá, de az üvegfólia törötten érkezett
Konzol boltban nem árultak hozzá fóliát, állítólag nagyon keveseknek van deck, így nem éri meg nekik ilyen kiegészítőket tartani. Levelezek a supporttal, de mire ebből lesz valami...
PM me! Köszönöm!
-
30z.Samu
titán
válasz
zoltannagy
üzenetére
A hanganyag már majdnem kész, a neheze most jön. Kb nyárra fog jönni szerintem. Addig Nekem is be kell szerezni a játékot.
-
30z.Samu
titán
válasz
nincsnév007
üzenetére
Néha igen.
-
nincsnév007
addikt
Amikor asztali verzióból vissza váltotok a játék módba nektek is ki ir pár másodpercig hogy telepítés hitelesítése?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
30z.Samu
üzenetére
Határhelyzetben lehet előnye, amikor sok ramot eszik egy játék. Egy alap W10 3GB-ot, egy alap W11 3.5GB ram-ot bekajál csak az oprendszer működésére, míg ez a revios valami 1GB körül, kb mint a SteamOS. Kérdés, hogy mit raktak bele ebbe a cuccba, amiről nem tudsz...
1-2 olyan játékot tudok csak fejből mondani ahol ez a ram kérdés számíthat, de azok meg nem a deck-re való játékok. Pl. GalCiv 3 vagy Cities Skylines.
-
gaben88
őstag
válasz
gyugyo79
üzenetére
Én az itt ajánlott totál kiherélt Revision W11-et használom olyan dolgokra Deckken, amit SteamOS alatt nem tudok megoldani (nem sok ilyen van), egy Samu Evo Pro+ kártyán Windows2Go-ként telepítve. Megeszem a kalapom, ha ez megöli ezt a kártyát az elkövetkezendő ~10 évben. Az a pár játék/program, amit futtatok rajta, nem hiszem, hogy sz*rrá írná a kártyát, a Win, meg kb semmit nem csinál, mert totál ki van herélve, mindenkinek ajánlom a Revision Windowst amúgy Deckre, már csak erőforrásigénye miatt is.
-
Shade45
senior tag
válasz
gyugyo79
üzenetére
Nekem aztán nem kell magyarázni, én is SD kártyáról használom a Windows-t, az a pár játék, ami onnan fut nem akkora adat írás, hogy ideje korán meghaljon a kártya tőle.
Egy meghajtón két oprendszerrel személyes tapasztalatom nincs, guide-okat/videókat láttam hozzá redditen, de ahogy fentebb írtam is, számomra nem releváns ez a létező megoldás.
-
ooooobi
őstag
válasz
kriszpontaz
üzenetére
Nem kamu, minden kártyának van egy maximalizált írási ciklusa, ha az eléri akkor nem hal meg teljesen, olvashatóak maradnak az adatok viszont onnantól semmilyen írási folyamat nem fog müködni, törölni, rámásolni és formattálni se lehet. Mivel a win folyamatosan írkál ezért drasztikusan lerövidülhet az idö ennek az elérésére. Szal én winnek max ilyen 128-256os kártyát használnék ami nem akkora érvágás, ha megmakkan.
-
gyugyo79
addikt
válasz
kriszpontaz
üzenetére
"Egy idő után" (ez mégis mennyi idő vagy mennyi írás olvasás ...) az SSD -t is sőtt biztos halottál régen olyat is, hogy az SSD -ket is "tönkreteszi idő előtt".
A kérdés inkább az, hogy egy Stem Decken a Steam OS mellet mégis mennyit használná valaki a Wint. Mert ha csak arra amit a Steam OS nem futtat az jelentéktelen. Ha meg Wint használna valaki elsősorban akkor egyenlőre azt kell csinálni amit a Steam is javasol töröld a Steam OS-t és telepíts egy Windowst ...Ui.:A legjobb megoldást használod amit most lehet. Otthon én is arról futtatom a Wint. Bár ennek kényelmi oka is vannak.
-
gyugyo79
addikt
Nem támogatott a dual boot.
"A kettős rendszerindítás a SteamOS-szel még nem érhető elA Windows telepítéséhez törölnöd kell a Steam Decked, mivel a kettős rendszerindítás a SteamOS-szel még nem érhető el.
Bár a Steam Deck teljes mértékben képes a kettős rendszerindításra, a SteamOS telepítő, amely biztosítja a kettős rendszerindítási varázslót, még nem áll készen. Ez majd a SteamOS 3-mal együtt lesz kiadva, amint elkészül."Szóval egy szavad nem lehet ha a Steam OS frissítése után megszűnik létezni. Mint ahogy Windows frissítések után is benne van. Én a 2. után adtam fel, hogy így használjam.
Szóval igen meg lehet csinálni csak éppen nem biztos, hogy megéri.Amit még jó tudni, hogy a boot sorrend nem változtatható ebben az esetben (Win2Go -nál megjegyzi, hogy honnan kell bootolnia). A parancsok Linux/Win alatt is lefutnak hiba nélkül de utána újrainduláskor semmi hatásuk.
Szóval újraindítod a Steam OS-t és Windosra bootol.
Rakhatsz bottválasztót is ha meghozod az azzal járó + kompromisszumokat már ha úgy egyáltalán van értelme ...Ráadásul nem minden frissítés "nyírja ki" a boot particiót, szóval lehet, hogy csak megnyugszol, hogy már minden ok mert lement 3 "hiba" nélkül aztán amikor olyan helyzetbe vagy, hogy ott vagy valahol és kéne szembesülsz, hogy nem tudsz a másik rendszerre belépni mert indítani sem tudod és bill egér nélkül meg hegeszteni sem akarod...
Szóval igen fogsz találni leírást, hogy hogy kell de olvasd el a kommenteket ezek alatt, hogy utána ne bánd meg

Én úgy akartam használni és használtam is, hogy belső tárhely 2 particionálva és SD az meg BTRFS -ként elérhető mind a 2 alól.De a Windows-t alig használtam mert nem nagyon kellet viszont a Steam OS frissítés után amikor 2-djára kellet újra rakni a szét hullott bootot ráhagytam és egy 256GB -os SD re raktam egy Wint ami ott van nállam és berakom ha Windows kell valahol (Táphoz nyomtatott tartón van neki hely). Otthon a Dockolón meg ott egy SSD amin szintén van egy Win ha kellene ...
-
-
Shade45
senior tag
válasz
Dawide@axele
üzenetére
Igen, ez egy működő megoldás, pl ha van egy dokkolód, vagy USB hub-od, amin keresztül szeretnél wint használni, akkor azt egy USB-n keresztül minden további nélkül megteheted.
Teljesítmény:
Youtube-on vannak összehasonlító videók, nem igazán lehet győztest hirdetni, vannak programok, amik windonws-on, vannak amik SteamOS-en mennek jobban (néhány fps különbségről beszélgetünk).
Egy biztos, a SteamOS alatt elérhető jobb oldalról előhívható teljesítmény buherálós menüt (FPS lock, FSR, TDP limit módosítás, stb.) win alatt nem fogod tudni előhozni, ez a SteamOS sajátossága, emiatt némi üzemidőt valószínűleg veszíteni fogsz windows alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lexus, Toyota topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
, a winPINAtort lecserélném valami kábeles megoldásra, amivel a dekket rá tudom tolni a laptopra. Javaslatok?

Konzol boltban nem árultak hozzá fóliát, állítólag nagyon keveseknek van deck, így nem éri meg nekik ilyen kiegészítőket tartani. Levelezek a supporttal, de mire ebből lesz valami...