Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23787) olloczky válasza Dilikutya (#23786) üzenetére


olloczky
senior tag

Hú ha ennyire dícséritek, gyorsan veszek majd. Tegnap láttam az allee intersparban de nem vettem :D bár most bölcsességfog húzáson vagyok túl és még mindig szenvedek vele, a sör ivás most huszadrangú dolog :(

Megkósoltam múlt héten a fehér nyúl (kisérleti nyúl) pacific squad TDH Quad ipáját. Nagyon ízlett! A horizont quad ipáját simán veri. Megint az a furcsa tapasztalás volt, hogy édeskés íze volt (gondolom akkor ez alap az ilyen ipáknál?) nem lógott ki az alkohol, és tényleg egy igazi ízbomba. Ajánlom, amíg még van :)

Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!

(#23788) Dilikutya válasza olloczky (#23787) üzenetére


Dilikutya
félisten

Hidegkomlózásnál a komló egyéb aromáin van a hangsúly, nem a keserűségen. Forraláskor csak utóbbi érvényesül, hidegkomlózva viszont az adott komló egyéb ízjegyei is. Jellemzően a citrusos, trópusi gyümölcsös beütésű komlókat használják IPA-hoz.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#23789) red2652 válasza olloczky (#23787) üzenetére


red2652
újonc

Nem, az az édeskés íz nem alap az ilyen ipáknál. Annyi a bibi, hogy a magyar főzdék képtelenek normálisan megcsinálni. Egyszer kóstolj meg egy menő külföldi haze főzde hasonló termékét, garantáltan érezni fogod a különbséget. A Horizont és Fehér Nyúl féle quad ipa gyakorlatilag olyan, mint egy rossz barley wine. Édesek, maláta dominánsak, a komlózás pedig messze elmarad attól, amit egy ekkora sör megkívánna.

Másik probléma szerintem, hogy nem akarják túl drágára csinálni, ezért spórolnak a komlón. Így készül egy ilyen középszerű, kompromisszumos identitás zavaros édes valami. Az már csak hab a tortán, hogy a Pacific Squadban alapvetően tök jó, nem is olcsó komlók vannak. De mivel keveset és nem jól használnak belőle, így a végtermék sem lesz a legjobb, de legalább nem is lesz olcsó. Ebben a formában nettó pazarlás ilyen komlókat használni. Olyan ez, mint amikor a random hobbi gyúrós, aki abszolút ugatja a témát és nincs egy normális étrendje sem, megveszi a legdrágább táplálék kiegészítőket. Aztán se jól nem fog kinézni, de legalább jó sok pénzt kidob az ablakon.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.