Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12616) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Stone Xocoveza Mocha Stout Imperial stout

Fahéj és tej illatra. Ízre inkább milk stout, mint imperial stout. Közepes test. Fahéj, kardamumma, vanília, kávé, tej, csokoládé háttérben talán némi maláta. Száraz utóíz domináns paprika és csokoládé ízzel, krémesen.

A "Mocha Stout" leírás meglepően és tökéletesen passzol. Ha egy kávézóban ezt hozták volna ki egy mocha latte helyett, akkor elgondolkodtam volna, hogy miért ennyire szénsavas és miért nem stimmel a tej állaga meg a színe (meg maläta?), de ízre egyébként elég közel áll. Az első korty után annyira meglepődtem, hogy elfelejtettem kibontani mellé a csokoládét amit vettem hozzá kísérőnek.

Részletességében simán hozza az Omnipollo / To Öl / Mikkeller édesebb imperialjait. Igaz kisebb a teste, de kevésbé alkoholos mint a többi említett és nem rúg fejbe. A Mikkeller Beer Geek Vanilla Shakeje ami ízre hasonlo, igaz az kevésbé paprikás és másfélszer annyi alkohol van benne, amit kevésbé ügyesen rejt el.

Ha szereted a milk stoutokat nagyon ajánlott, erre 3 euro és annyiért szerintem a legjobb ár/értékű milk stout amit valaha ittam és az egyik legjobb ár/értékű sör úgy általában is. Viszont, csak haladóknak és kísérletezőkedvűeknek, a lager / pilsner vonaltól ez már nagyon messze jár.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.