Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14201) D-LAN|FuRioN válasza mikrofon (#14196) üzenetére


D-LAN|FuRioN
aktív tag

Tényleg korrektek voltak akkor. sose mertem tőlük rendelni, mert ebay buyer protectiont szoktam előnyben részesíteni, viszont eglobal egy ideje nincs ebay-en.

Érdekes amit írtál, mostmár tudom legalább ezt is. :) Bár találtam eifinity eltűnésével egy harmadik új céget akik einfin áron dolgoznak és az eltűnéssel egyidőben jelentek meg. Sztem nevet váltottak.

Egyik bajom egyébként a sony cuccokkal, hogy itthon nem lehet hol megtapizni őket, hogy legalább érezd a dolgot vagy lásd. Plusz tesztekért is külföldi oldalakat kell barangolni nem igazán van tesztoltal itthon. Főleg sony téren.

\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'

(#14202) Ibis


Ibis
csendes tag

Sziasztok!

Mostanában vettem a MM-os akcióban egy a6000-et kitobival és most szeretnék hozzá egy fényerős obit beltérre. A netet böngészve az jött le nekem, hogy a sel35f18 oss lenne erre a legjobb. Hol érdemes ezt mostanában megvenni?
A legjobb ár amit találtam, az 350 euró környéke. A használttól sem zárkózom el, de használtan egyenlőre nem találtam sehol. Illetve érdemes ezekkel az objektívekkel megvárni a fekete péntek/cyber hétfő őrületet? Szokták olyankor leárazni őket?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Ibis

(#14203) mikrofon válasza p_adam (#14170) üzenetére


mikrofon
addikt

Nah kipróbáltam a Capture One Pro HDR funkcióját. Egyébként egészen barátságos. Lentebb pár kép. Persze valószínű több tapasztalatot is igényel.
Meg azért a képekhez hozzá kell tenni, hogy éppen átvettem a vázat, kocsikázás közben töltöttem az aksiba annyit, hogy be lehessen kapcsolni. (Itt jöttem rá, hogy mennyire jó hogy USB-ről tölthető, különben este otthon kapcsolhattam volna be először, mert mindkét aksi teljesen le volt merülve..... )
Éppen ment le a nap, úgyhogy lejöttem az autópályáról aztán lőttem egy pár tesztképet, gyári beállításokkal. Sajnos amolyan igénytelenül.... és ugye az obi sem egy tájfotós obi...

[ Szerkesztve ]

(#14204) D-LAN|FuRioN válasza Ibis (#14202) üzenetére


D-LAN|FuRioN
aktív tag

Érdemes ebay shopokban körülnézned, fentebb pont említettünk kettőt hármat, illetve külső oldalt is. Fekete pénteket és hasonlókra a helyedben nem várnék, ebay ár alatt úgyse adnak ilyesmit. Ez a fekete péntek stb, külföldön nagy divat, ami itthon van az egy csokor nagy átverés, boltban ragadt hulladékot próbálják rádsózni adott esetben még drágábban is mint előző nap. Csak sajnos a Magyarok megeszik ezt. :) Ettől függetlenül ha nem sűrgős megvárhatod, hátha valami isteni szerencse lesz a dolgoban, de én kétlem.

mikrofon Ezeket a7rii-vel lőtted? Hány képes expok?

[ Szerkesztve ]

\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'

(#14205) mikrofon válasza D-LAN|FuRioN (#14204) üzenetére


mikrofon
addikt

igen azzal plusz a 35/1.4-es obival. Egyképes expók

vásárláshoz még annyi, hogy azért mertem e-bay-en kívül vásárolni, mert a paypal-nak is van ilyen "átverés elleni" védelem, így bíztam, hogy legrosszabb esetben pár napig náluk lesz a pénzem.... Meg itt ajánlották őket....

[ Szerkesztve ]

(#14206) D-LAN|FuRioN válasza mikrofon (#14205) üzenetére


D-LAN|FuRioN
aktív tag

Akkor csak nagyon lebutítottad a minőséget. :DDD Am amiket a progi hdrnek csinált simán két-három csúszkából megcsinálod lr-ben. Azt hiszem azt a programot feldobtam én is, de nem jött át, azóta bombáznak reklámmal. :D Nálam A NIK vált be legjobban.

Nahh a paypal-nak ezt a cuccát nem ismertem eddig. Jó tudni. Azt hittem csak ebay-nek van.

\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'

(#14207) 80hun válasza mikrofon (#14203) üzenetére


80hun
addikt

Én nálam van csak hogy a PH dúrván eltollja a színeket?
Ha lementem a képed és megnyitom akármi mással tök másak lesznek a színek.
Vagy a gépemben van a hiba? :D

[ Szerkesztve ]

(#14208) mikrofon válasza 80hun (#14207) üzenetére


mikrofon
addikt

Holnap kipróbálhatjuk. Felrakom Flickr -re is aztán összehasonlítjuk.

@D-LAN|FuRioN:
Ha a felbontásra gondolsz akkor azt én vettem vissza amikor kimentettem a C1 -ből.
Egyébként még lehetett volna finomítani a HDR hatást, mert az ecset funkciót nem használtam.
Olvasgattam a több expos képeket összefűző szoftverekről. Azt tapasztaltam, hogy nagyon nehéz megcsinálni a határ felületet, határ éleket, hogy azok szépek legyenek és ne legyenek duplikálva, eltolódva, főleg ha valami bonyolultabb alakzat, fa lóg bele az égbe....
A Lightroom-mal addig nem foglalkozok, amíg csak ilyen előfizetéses formában létezik. Továbbá nincs külön a Lightroom csak a Photoshop-pal együtt. Én nem használnám a Photoshop-ot, akkor miért fizetnék ugyanannyit havonta használja mind a kettőt rendszeresen..... Ez nincs igazán az igényemhez alakítva...

(#14209) ladislausony


ladislausony
csendes tag

üdv. egy kis tanácsra lenne szükségem.
jelenleg egy sony a58 vázzal fotózok hobby szinten, de szeretnék váltani a közel jövőben.
sok sam obijektiveim vannak amitől nem szivesen válnék meg, de nagyon szimpatizálok a sony a6000 vázzal.
az lenne a kérdésem, hogy milyen átalakitó lenne szükséges , h tudjam használni ezeket az (a mountos (obikat és hogy mennyire jól muzsikálnának? tökéletesen működnek e az átalakitóval? mert lehet, h akkor egyszerűbb, ha lemondok egy kis extrákról és inkább a sony a68 lehetőségnél maradok. válaszokat, segitséget előre köszönöm :)

(#14210) MineFox54 válasza ladislausony (#14209) üzenetére


MineFox54
őstag

LA-EA1 LA-EA2

(#14211) 80hun válasza ladislausony (#14209) üzenetére


80hun
addikt

Felejtsd el az átalakítókat
Az LA-EA1,3 nem lesz tökéletes A6000-én
Az LA-EA2,4 meg ugyanazt az Af rendszert kapod mint az A58-al

Vagy maradj a-mountnál vagy adj el mindent

(#14212) D-LAN|FuRioN válasza mikrofon (#14208) üzenetére


D-LAN|FuRioN
aktív tag

Igen arra gondoltam, meg a tömörítésre. :)

Rendes HDR ahol nagyon nagy a dinamika különbség sajnos nehezen kivitelezhető, pont az ilyen részletgazdag fa stb részek miatt. Aurás lesz sajnos. Valóban csak előfizus van vagy más megoldás amiről ugye itt nem beszélünk. Én előfizettem fotós csomagra, ps meg lr, de én használom is mindkettőt. Viszont van sima lr cc is ebben az árban és akkor 1TB cloud tárat kapsz hozzá, az se rossz. 4 ezer kb a havidíj azt hiszem. Nekem a fotós csomag van ps-el, meg külön 2tb-os felhő almáéktól, mert a képeket photos-ba tárolom.

[ Szerkesztve ]

\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'

(#14213) .mf válasza Bogyó bá' (#14129) üzenetére


.mf
veterán

#14129 "viszont adapterezett manual üvegekkel én például nem vagyok hajlandó b@szkódni..."

Azért tegyük hozzá, MILC-eknél, meg újabban live view-t tudó dSLR-eknél már teljesen másképp működik. Nem egy kicsi és sötét keresőn keresztül kell tippelni, hogy a fókuszt eltalálod-e. Nálam az expó-gomb mellett van a C1 mint belenagyító gomb, kétszer rányomok, és már pixel-méretre nagyítva nézem, hogy az élesség hogyan alakul, ahogy tekerem a fókusz-gyűrűt. S hogy miért jó? Mert összesen 100k alatt lett egy 17-35 f2.8-4, 28 f2.8, 50 f2, 85 f1.4 sorom, egészen vállalható minőségű obikkal. Döntően tájképelek, ott van idő kézzel fókuszálni; de rendszeresen koncertfotózok is, és ugyan ott már gyakoriak a nem teljesen éles képek, de még mindig elég sok kép elfogadhatóan éles.
FF-re olyan natív alap/univerzális zoom, ami 24-től kezdődik, elég szűk kör. A 24-70 f4 szélen gyenge, nagy a szórás és drága; f2.8-as verziója nagy, nehéz és még drágább; 24-240 nagy és aránytalanul orrnehéz egy A7-esen; és a 24-105-öst csak most jelentették be, de az is 1299 USD vagy hogy lesz... FF-re egyszerűen nincsenek olyan alternatívák sem, mint a 18-105 APS-C-n.

Grigo #14132: ezen már én is sokat gondolkoztam. Főleg, hogy endurózok is, ahol még óvatosan duhajkodva is benne van egy-két havonta egy zakó. Jelenleg ha mobilon kívül viszek valami fotózásra alkalmasat (inkább nem), akkor a régi EM5-ös az, mivel aránylag kicsi, jó képeket gyárt, és a váz már annyira olcsó (szerintem már irreálisan is alulértékelt). Igaz ott már nem is annyira a vázat féltem, mivel az már sokmindent túlélt, hanem az obikat. Ha az nem lenne, akkor vagy egy olcsóbb de jó kompakt (pl. Pana LX7) lenne egy szivaccsal bélelt kemény tokban, vagy A7 mellé egy régebbi olcsó Nex 16-50-nel, szintén kemény tokban -- utóbbi előnye lenne a közös akkuk, a hasonló menük, a szintén rácsavarható obik (így másodvázként is lehetne használni), illetve kompaktokhoz képest a nagy szenzorból adódó zaj és dinamika-előnyök.

P_Adam #14164 "Szóval nyugodtan lehet továbbra is Pro DSLR-t venni, főleg akkor ha valaki állandóan vakuval fotóz"

Pár beszámoló pont a vakukkal 10 fps mech. shutter - flash sync-et emelte ki......

Mikrofon #14167: "Persze itt azért halkan megjegyezném, hogy állítólag jön a Nikon MILC is kb 45MPx-es (felturbózott d500/d850) szenzorral.... Tehát izgalmas időszak elé néz az aki szereti a technológiai újdonságokat...."

Jön, csak mikorra... Canonnál is már évek óta szó van róla, de továbbra sem lett belőle termék, és az APS-C MILC vonalat is jól láthatóan félvállról veszik. Aztán az első generáció ott is, mint mindig, gyermekbetegségektől fog szenvedni, és obipark is csak évek alatt épül ki... Kinek van azt ideje kivárni? Én egy BSI-s e-shutteres joystickos A7m3-ast akarok, plusz hozzá egy nyitva sarkig éles 21-70 f4-est a 24-70 f4 méretében és olcsón, mostazonnaldetüstént :DDD

D-LAN|FuRioN #14172 "24-105 viszont egy igen érdekes példány, attól eltekintve, hogy kicsit túltolták az árát. Kíváncsian várom a dxo eredményeket tényleg olyan éles e saroktól sarokig, ha igen akkor egy elég jó mindenes válhat belőle"

Az első beszámolók szerint a bemutatón Canon és Nikon hasonló obijaival méregették össze, amiknél jobbnak mutatkozott; de az egyikük (asszem Hugh Brownstone) meg is jegyezte, hogy a Sigma 24-105-tel bezzeg nem, ami egy elég korrekt darab, kellemes áron. Egy ideig én is erősen gondolkoztam rajta, de A7-re MC-11-gyel is elég lassú, és állítólag elég orrnehéz is a vázzal.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#14214) #31733248 válasza mikrofon (#14208) üzenetére


#31733248
törölt tag

Eszembe jutott egy képem, mozgó csónakból lőttem... Ide az új A7R III dinamikatartománya is kevés lenne. :D

(#14215) Terapeuta válasza mikrofon (#14208) üzenetére


Terapeuta
őstag

Az ACR szerintem szépen dolgozik és van pár funkció ami csakPsből érhető el. Én is most tökölődök.

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#14216) KawaBazsy válasza #31733248 (#14214) üzenetére


KawaBazsy
aktív tag

Akkor maga is járt a kék barlangban.. :-)

(#14217) Márton válasza KawaBazsy (#14216) üzenetére


Márton
nagyúr

az nem Zakyn van? Ez a Melissani.
Ide nagy lámpa kell megvilágítani a sziklákat, vagy jó borús idő :)

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#14218) ladislausony válasza 80hun (#14211) üzenetére


ladislausony
csendes tag

köszönöm. megfogadom a tanácsod :)
sajnálom, hogy igy van, mert igy tényleg felesleges átalakitózni. bár valahol éreztem.

(#14219) .mf válasza #31733248 (#14214) üzenetére


.mf
veterán

Attól függ, mennyire HDR-t akarsz belőle... Max még egy +- 3 EV-s bracket valszeg segített volna, és sorozatban az elég gyorsan (10 fps, tehát 3 --> 0.3 s + a képek expója: hogy mozgó hajóból ne mozduljon be, aránylag rövid kell legyen, tehát 0.4 s alatt marad az egész) megvan ahhoz, hogy össze lehessen rakni. 14~15 + 6 FÉ már közelíti az emberi látás ha jól emlékszem 21 FÉ-ét.

ladislausony: sajnos így van, Sony nagy kegyesen ( :U ) úgy döntött, hogy a sima adapterekkel csak A6300 ill. A7m2 és fölötte engedélyezi a PDAF-es hibrid AF-et, A6000 és A7-ben hiába van PDAF-es hibrid AF, csak CDAF fókusz aktív. LAEA2 ill. 4 pedig kompletten az A-mount SLT fókuszrendszert tartalmazza, tehát azzal ugyanazt a fókusz-sebességet kapod, mint A-mounton.

[ Szerkesztve ]

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#14220) mikrofon válasza 80hun (#14207) üzenetére


mikrofon
addikt

Most össze tudod hasonlítani, mert feltöltöttem a Flickr-re.

Nah mit látsz?

(#14221) mikrofon válasza .mf (#14219) üzenetére


mikrofon
addikt

Mivel lehet szépen összerakni?

(#14222) .mf válasza mikrofon (#14221) üzenetére


.mf
veterán

Sok eszköz van rá, és több módszer is; vannak a pár-kattintásosak, PS/LR is biztos tudja, vannak külön szoftverek is rá, pl Aurora HDR (fizetős), de a főleg panoráma-összefűzésről ismert Hugin-nak (freeware) is van ilyen fícsöre. Sokkal pepecselősebb, de jobb eredményt ad, amikor a képeket előbb egyenként előhívod, majd layerenként csak a megfelelő részeit merge-eled egy képszerkesztőben (PS / Gimp).

[ Szerkesztve ]

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#14223) #31733248 válasza Márton (#14217) üzenetére


#31733248
törölt tag

Bizony ez a Melissani. A Kék Barlangokról is sokat lőttem, tényleg gyönyörű.

(#14224) #31733248 válasza .mf (#14219) üzenetére


#31733248
törölt tag

Mármint az LE-EA adapterekkel van így, mert az MC-11 adapterrel a hivatalosan támogatott Sigmák is PDAF-fel mennek az A6000-en.

(#14225) .mf válasza #31733248 (#14224) üzenetére


.mf
veterán

Jé, nem is tudtam, hogy EF és SA mellett már Minolta/Sony A-mountra is van Sigma MC-11 adapter ;] :P
A-mount obik adaptálásáról volt szó, ott pedig tudtommal a Sonyn kívül más nem készített AF-es adaptert.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#14226) mikrofon válasza #31733248 (#14214) üzenetére


mikrofon
addikt

Teljesen jogos. Talán ezt már a szemünk sem tudná rendesen leképezni pedig ott a látószög is "normál"

(#14227) madgie válasza mikrofon (#14221) üzenetére


madgie
titán

PS akár. Auto align funkcióval összepusziltatod a kézből lőtt sorozatot (ha nem tökéletes, kézzel is lehet), aztán ott is lehet Tone Mappingot csinálni.

Igazából a Lightroomba kéne egy auto align, sokat segítene, ott meg DNG-be rakja össze a Tone mapping képeket is, utána is szépen gyurmázható.

(#14228) 80hun válasza #31733248 (#14224) üzenetére


80hun
addikt

Jó de ott is ott van a korlátozás mert csak az MC11 kompatibilitási listájában lévő obik mennek normálisan A6000-en ami nem túl sok.. Főleg hogy a FF obik akkorák mint állat :D

A lényeg marad ha adapterezni akarsz AF-es obikat és választékot is akarsz és jó AF-et akkor maradnak az A6300, A6500, A7II, A7M2, A7RM2 , A7RM3, A9 tipusok :D

(#14229) Márton válasza .mf (#14219) üzenetére


Márton
nagyúr

milyen "egyszerű" is a fotósok dolga
de mi van szegény videósokkal? :O

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#14230) .mf válasza 80hun (#14228) üzenetére


.mf
veterán

"maradnak az A6300, A6500, A7II, A7M2, A7RM2 , A7RM3, A9 tipusok "

Khm.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#14231) m3ss válasza mikrofon (#14221) üzenetére


m3ss
veterán

hdr efex pro is jo, van benne automatikus alignment, ghosting korrekcio.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#14232) #31733248 válasza .mf (#14225) üzenetére


#31733248
törölt tag

(#14225) .mf

Nem is azért mondtam, de elég sok tévedés övezi a kérdést, hogy mi mivel megy jól.

(#14228) 80hun

Ezek az obik általában tényleg nagyok, de jók is. Az A6000-re is jónak tartottam az MC-11-et, így volt elérhető olcsón és jó minőségben a fényezős alapzoom is. De ott van a 18-300 is, ami engem ugyan egyáltalán nem érdekel, de sokan szeretik ezt a kategóriát. A 18-35, de még inkább az 50-100 viszont inkább profiknak való, egy hobbifotós általában nem szívesen szaladgál ekkora darabokkal.

[ Szerkesztve ]

(#14233) zümzümm válasza rgranc (#14200) üzenetére


zümzümm
senior tag

Upsz, ezt jól benéztem. Pedig, mondhatni napi szinten nyomon követem a topicot.
Köszi

(#14199) vihartigris
Köszi

(#14234) 80hun válasza .mf (#14230) üzenetére


80hun
addikt

Jólvan na, elírtam :D

(#14235) mikrofon válasza m3ss (#14231) üzenetére


mikrofon
addikt

Aham, hogy ez is photoshop plugin.... Lehet nem marad más ... csak kell az előfizetésesés változat.... Most szó volt róla, hogy lesz változás Lightroom és Photoshop terén. De még nem néztem utána....

(#14236) mikrofon válasza D-LAN|FuRioN (#14212) üzenetére


mikrofon
addikt

Nah megnéztem és ez a csomag (1TB) hellyel: ~26€; kb 8.000 HUF havonta
míg a 20GB-s változat az havi ~13€; kb. 4.000 HUF

Ezzel szemben áll a Sony Capture One Pro, ami 50€; kb. 16.000 HUF egyszer.....

Változás csak annyi, hogy most már van a Lightroom Classic CC és a Lightroom CC. Előbbi az asztali gépekre, utóbbi pedig mobilalkalmazásokhoz és webes felületekhez..

[ Szerkesztve ]

(#14237) Bogyó bá' válasza mikrofon (#14236) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

A fizetős Capture One Pro miben több az ingyenes Sony verziótól?

(#14238) mikrofon: nem jó a linked sajnos...

Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy nekem, mint alkalomszerűen (de mindig RAW-ban) kattogtató egyénnek szükségem van-e a fizetősre?

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#14238) mikrofon válasza Bogyó bá' (#14237) üzenetére


mikrofon
addikt

ITT megtalálod a részleteket
[Capture One Pro 10 vs. Capture One Express (for Sony)]

szerk: Link javítva.
Gyakorlatban nem tudom mi a különbség, mert én egyből a PRO for Sony változat demo-ját kezdtem el használni, mert mostanában kell software-t vennem, így most már többet kipróbáltam.... Most éppen ezt....

[ Szerkesztve ]

(#14239) KawaBazsy válasza #31733248 (#14223) üzenetére


KawaBazsy
aktív tag

Arra gondoltam, csak rosszul írtam.. Zakhyntoson még nem voltam.

(#14240) grigo válasza mikrofon (#14238) üzenetére


grigo
őstag

Minden félévente adok neki egy esélyt de olyan idegen. Az brush részt nem is találom most benne.

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#14241) mikrofon válasza grigo (#14240) üzenetére


mikrofon
addikt

(#14242) Ibis válasza D-LAN|FuRioN (#14204) üzenetére


Ibis
csendes tag

Köszönöm, megnéztem őket.

Vicces ez az eglobal. Szinte óránként változnak az árai.
A sel35f18 358€ volt náluk tegnap este. Van olyan opció, ha máshol olcsóbban van, akkor meg lehet írni nekik, hogy hol és adnak jobb árat. Megírtam nekik, hogy e-ifini-n 349€. Na küldtek erre ma egy levelet, hogy annyiért nem tudják adni, de adnak egy speciális kupont, amit, ha beírok, akkor 352.9€ lesz az ár. Mondom jó mindegy nézzük meg. Erre ezt látom:
[link]
Most éppen 318.99€ :D

(#14243) grigo válasza Ibis (#14242) üzenetére


grigo
őstag

Ti mertek innen rendelni? Nem volt még soha probléma?

https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/

(#14244) p_adam válasza grigo (#14243) üzenetére


p_adam
addikt

Ők is a PayPal-t javasolják fizetési módnak, ami teljesen biztonságos, mondjuk banki fedezettel azért van némi plusz költség ahhoz képest, mintha már a rendszer belső egyenlegén lenne a pénz (pl. úgy ha te adsz el valamit és ők fizetnek ezzel akkor először oda érkezik meg)

(#14245) madgie válasza grigo (#14243) üzenetére


madgie
titán

Pár hete is tőlük vettem Fuji 10-24-et, az sem filléres tétel, de többen már gépet is vásároltak innen.

(#14246) sszemtelen


sszemtelen
őstag

Sziasztok! Korábban volt egy kérdésem, arról hogy melyik a legjobb általános objektív egy a6000-hez, akkor két opció volt: a 35f18, illetve az 50f18. Az végső döntés kellene, mert egyszer szeretnék nagyobb összeget szánni egy hobbi-hobbira.
Melyik a jobb obi, akár egy autós találkozón, vagy akár csak egy "szabadban sétálgatva" napra? kb 20k-30k eltérés van a kettő között. A 18105G végleg kiesett, drága a képminőségéhez képest, és az egész zoomtartományát lefogja a két kitobi. :)

(#14247) KawaBazsy válasza sszemtelen (#14246) üzenetére


KawaBazsy
aktív tag

Nekem, az én fotózási szokásim szerint a 35-ös. A tiedet meg - ahogy írtuk - neked kell kitalálnod..

(#14248) Bogyó bá' válasza sszemtelen (#14246) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Sétálgatósnak a 35-öst vedd szerintem - mondom ezt úgy, hogy nekem 50-esem van. (Az már inkább portrékra való...)

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#14249) Muerte68 válasza sszemtelen (#14246) üzenetére


Muerte68
addikt

+1 a 35-jobb sétállósnak szűk helyeken mint autóstalálkozó pld tömegben az 50-már sok lehet :)
Utcai fotózáshoz is nagylátóbbat szoktak ajánlani.
Én veterán autó show-n megszenvedtem a 60-as obival mert nem tudtam eléggé hátra menni hogy ne ütközzek bele a másik sorban álló kocsikba-ráadásul mindig közénk mászott valaki ha eléggé hátra mentem :(((

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#14250) Rapid136 válasza sszemtelen (#14246) üzenetére


Rapid136
őstag

APS-C vázra 1,8/24 vagy a 2/28.

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.