Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41301) WiZARD válasza AL (#41300) üzenetére


WiZARD
addikt

Milyen vezérlési rendszer, és milyen párosítás? :)
És optika esetén?

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#41302) WiZARD válasza WiZARD (#41301) üzenetére


WiZARD
addikt

A speakers beallitasnal kellett audio system-et kivalasztani, igy optikai kabelen mar ok. Hdmi-t majd kesobb probalgatom...

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#41303) Hyena válasza G_P (#41297) üzenetére


Hyena
senior tag

Nekem van egy xe9305 a falon ha ez szamit...

harley-davidson-nyiregyhaza.hu

(#41304) peterk válasza sakal83 (#41291) üzenetére


peterk
senior tag

Én azért a kettőt nem venném egy kalap alá. A Pana ugyanúgy, mint az XE85 edge ledes, az XE90 pedig direkt ledes.

Nekem ilyen 65XE85-ös van három hete, és nagyon elégedett ... voltam vele a mai napig. :D Ugyanis ma, három hetes újszülöttként egyik pillanatról a másikra megadta magát. Lemerevedett és annyi. A szervíz szerint vagy panel, de lehet, hogy kijelző is meghibásodott. Úgyhogy mondtam, hogy ne is húzzuk akkor az időt javítgatási próbálkozással, úkat fogok kapni, kb. 1, max 2 hét mire ideér Franciaországból. Sajna ki lehet fogni ilyen esetet is. Nekem eddig sosem volt hibás készülékem, most belenyúltam. Úgyhogy mondhatnám, hogy rossz tapasztalataim vannak a TV-vel, de az az igazság, hogy a TV tetszik. A bosszankodás mellett - egy ilyen eset azért feltétlenül bosszantó - egyelőre most inkább örülök, hogy a) másfél hét alatt megoldódik, b) vadonat újra cserélik.

Lényeg a lényeg, hogy ár/érték arányban szerintem ott van a helyén az XE85, bőven hozza azt amennyit kérnek érte. Főleg most akcióban. Ha androidost akarsz, akkor ez egy jó választás. Viszont, ha van rá igényed és megvan rá a plusz pénz, akkor az X90 a direkt megvilágítással azért egy szinttel jobb a direkt megvilágításával.

(Sajnos a Dolby Vision ebbe a két modellbe nem fog frissítésként érkezni, csak X93-tól felfelé fog belekerülni ... vagy már került is, ahol volt firmware frissítés.)

u.i.:
Létezik ebből a modellből fekete kerettel is, de a Mediamarkt-os az szürke. A XE85 mögötti 77-es jelöli a szürkét, a 96-os a feketét (XE8596).

[ Szerkesztve ]

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41305) peterk válasza WiZARD (#41299) üzenetére


peterk
senior tag

Optikain nekem sem sikerült elérni, hogy kimenjen a DD/DTS hang, csak lekeverve. Sem a kodi, sem a rákötött médialejátszóról hdmi-n érkező hangot nem továbbította az erősítő felé (optikain).

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41306) tretyak


tretyak
aktív tag

Sziasztok!

XE9005 tulajok: nektek is tetű lassú tud néha lenni a rendszer? Eddig nem zavart, Android, tudtam mire számíthatok, de próbáltam egy XE8505-öt és sokkal gyorsabbnak tűnt. Pl action menü megnyom, 1 mp, picture, 2 mp, és így tovább. Másnál is ilyen?

(#41307) blakey válasza peterk (#41305) üzenetére


blakey
titán

Pedig mennie kéne, akkor lesz külső HDMI-n érkező jelből AC3, DTS ha ugye az eszközön ez engedélyezve van valamint a TV-n az audio kimenetet Audiorendszerre állítod, W75C-n hibátlanul működött.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#41308) AL válasza WiZARD (#41301) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Nálam a 8505 - nél az alábbi módon történik : Action Menu - Sync Menu - itt a vezérlés bekapcsolása, majd kívánság szerint az eszközök vezérlésének beállítása ( ugyanezt kell elvégezni az erősítőn is a saját leírása szerint ) , majd a párosítást elvégezni. Ezután ha az erősítőn akarod hallgatni a távvezérlőn át kell állítani külső hangszóróra, de van amikor az erősítő bekapcsolásakor automatikusan elhalgat a TV és a hang csak az erősítön jön ( ez a párosítás sikerétől és a két készülék kompatibilitásától is függ ) Ugyanez a művelet elvégezhető még : Home gomb - beállítások - Külső bemenetek - Bravia Sync beállítások .....
Nézd meg a súgó menüt, ha nem sikerül beállítani . Üdv.

(#41309) AL válasza tretyak (#41306) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Nálam az XF 8505 - ugyanilyen . Sokszor várni kell mire a kép, vagy más beállítási menü előjön . Érdekes, hogy nem egyforma a reakcióidő, van amikor azonnal kapcsol, máskor meg " alszik" egyet közben.
Az előző X8509 sokkal fürgébb volt . Üdv.

(#41310) WiZARD válasza AL (#41308) üzenetére


WiZARD
addikt

Köszi, majd megnézem. Bár így hogy optikaival működik, már kevésbé izgat.
Előbb-utóbb úgyis valami rendes külső lejátszót kell venni. Nem mintha a Dune-vel sok bajom lenne, ugyan 4k-t nem tud, de elég kevés a 4k anyag... Netflix meg egész tűrhető a tv-n.

A rendszer nekem is nagyon lassú néha.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#41311) vlevi válasza tretyak (#41306) üzenetére


vlevi
nagyúr

XE8505 tulajként mondom neked, az is be tud lassulni, ha olyan kedve van. Most pl. Youtube lejátszás közben az Discover menü 4mp.
De van, amikor kb ugyanennyi az action menü eljövetele is.
Átváltottam TV-re (a TV gombbal). Vártam egy kicsit, megnyomtam a Discover gombot, újra kb 3-4mp, mire feljön.
:(
De van, amikor (ahogy előttem is írták) egész elfogadható időn belül reagál.
Pont ezért zavar, hogy egykét dolgot nem lehet egy gombbal elintézni, hanem több, lassan reagáló funkción keresztül lehet csak elérni.
pl. csatornák közül csak úgy tudok váltogatni (a kedvem szerint), ha előbb a Discover menüben kiválasztom a kedvenceket, és úgy lépek be a guide-ba. Ellenkező esetben a guide mindíg a teljes csatornalistát jeleníti meg. Vagy, másik lehetőség, ha a guide-ban az action-ban választom ki, hogy csak a kedvenceket mutassa, de az meg még több gombnyomogatás.

[ Szerkesztve ]

(#41312) NavySeal válasza tretyak (#41306) üzenetére


NavySeal
senior tag

Pont ma volt, hogy mp-ket kellet várnom a menüre, meg csiga lassú volt a navigálás is. Néha tényleg belassúl.

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#41313) tretyak válasza NavySeal (#41312) üzenetére


tretyak
aktív tag

Köszönöm a válaszokat, akkor ez ilyen, valószínűleg csak jó pillanatában akadt a kezembe a 8505. Mondjuk azt azért nehezen tudom megérteni, hogy a beépített Netflix app simán játssza a 4K videókat, de egy fényerő emeléshez 10 mp gondolkodás kell 😀

[ Szerkesztve ]

(#41314) NavySeal válasza tretyak (#41313) üzenetére


NavySeal
senior tag

És nekem is XE900-van, ne aggódj ez sztem Android "sajátosság":)

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#41315) PrinceHerceg válasza tretyak (#41306) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

XE9305 és szintén tetű lassú...

(#41316) peterk


peterk
senior tag

Nekem is be tud lassulni. Engem annyira nem zavar, pár naponta újra indítom és kész. Ha sokat navigálok, sok mindent megnyitok, akkor egy session alatt is be tud lassulni, akkor ezzel fel lehet gyorsítani:

a) Hosszan nyomva tartva a home gombot, feljön a futó alkalmazások listája, és ott bezárok mindent kivéve amit éppen nézek
b) bemegyek a settingsbe és az alkalmazásokban a nagyobbakra rányomok egy forced leállítást.

És persze ahogy írtam az újraindítás megoldja (settings => névjegy => újraindítás). Csak ez meg újraindítás után kb. egy fél percig dög lassú, amíg minden rendesen be nem töltődik :)

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41318) vlevi válasza NavySeal (#41314) üzenetére


vlevi
nagyúr

ez sztem Android "sajátosság"

Hát, tulajdonképp igen. Mivel minden egy külön alkalmazás, azt el kell indítani. Ha már benn van a memóriában, akkor ez hamar megy. De, ha nincsen, akkor be kell tölteni, ahhoz, pedig, hogy betöltse, lehet, hogy valamit le kell állítani, és az is plusz idő.
Ezen dolgokat nagyban befolyásolja a processzor teljesítménye, és a háttértár sebessége.
Nem védeni akarom a droidot, sőt. Ez is mutatja, hogy néha jobb egy olyan rendszer, ami nem akar ennyire okos lenni, és egyetlen felülettel megoldja a különböző feladatokat. 5-6 éves samu tévé, éppen emiatt sosem gondolkodik ennyit semmin, csak csinálja. Igaz, közel sem ennyire testreszabható a felülete, mint egy droidé, de ez is rossz példa, mert pont a droid TV rendszer nem testreszabható. Meg aztán ki a fene akarja azt babrálni? Műsört szeretnék nézni rajta, nem a menüpontokat...

[ Szerkesztve ]

(#41319) KüLÖNc válasza tretyak (#41306) üzenetére


KüLÖNc
tag

Picit late for the party, de nekem is XE9005-öm van, és nekem is be tud lassulni, ugyanúgy, ahogy a többiek írták. Talán akkor jellemző, ha már van 1-2 óra menet a tévében, bekapcsoláskor gondolom a Wi-Fi miatt röccen, de utána egy ideig nem vészes.

Azt hallottam, hogy sajnos az AF8 tévéken is rakoncátlan a rendszer :(

(#41320) AL válasza peterk (#41304) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Ne mérgelődj, Nekem is volt már ( sajnos ) többször garanciális cserém . A Sony nagyon Korrektül és gyorsan végzi . Ilyen sorozatgyártásoknál és állandó versengésnél nincs idejük a próbákra ( MI vagyunk a próbát végző Alanyok ) és az is baj, hogy menet közben is változnak a beépített alkatrészek . Ugyanabba a sorozatszámba más és más alkatrész is kerülhet, ezért ment tönkre az Android 6 - os frissítésnél rengeteg tévé.
Üdv.

(#41321) tretyak válasza KüLÖNc (#41319) üzenetére


tretyak
aktív tag

5 perc Google eredménye, hogy ne maradjunk annyiban, hogy lassú szokd meg: appok között samba, Sony Shelf és Sony select clear data, clear cache aztán force stop, sambanál van disable is. Ezzel eltűnnek az ajánlott appok a menüből. Aztán about, build, ok gombot nyomogatni, amíg ki nem írja, hogy most már developer vagy, megjelenik a Development options, itt sok egyéb mellett ki lehet kapcsolni az animációkat. Egyelőre nekem segített, nem bambul el masodpercekre, bár az appok szerintem újraindulnak egy reset után.

(#41322) tretyak válasza tretyak (#41321) üzenetére


tretyak
aktív tag

Kicsúsztam a szerkesztési időből: az appoknál a notoificationöket is kikapcsoltam, illetve a recommendations menüben letiltottam az összes appot - bár lehet, hogy ez csak szimplán nem jeleníti meg őket, a háttérben ettől még keresgél.
Plusz kikapcsoltam a Bluetootht, így nem megy a beszéd alapú szövegbevitel sem, bár ez úgy se tudott mit kezdeni a magyar akcentusommal :D
Amit még találtam, de egyelőre nem próbáltam az a developer menü, limit background processes, ezt 4-re állítani

[ Szerkesztve ]

(#41323) tretyak válasza tretyak (#41322) üzenetére


tretyak
aktív tag

Jót beszélgetek magammal:D kipróbáltam az utolsó opciót is a hàttérfolyamatokkal, ez segített a legtöbbet, ajánlom mindenkinek. Egyelőre sokkal jobb, majd meglátjuk pár nap múlva, próbálom addig nem újraindítani.

(#41324) kovacscsi válasza AL (#41254) üzenetére


kovacscsi
tag

https://edigital.hu/led-televizio/sony-kd49xe7005baep-uhd-smart-led-televizio-p506826
Ezt választottam végül, köszönöm a segítséged☺️

(#41325) Zeki válasza tretyak (#41323) üzenetére


Zeki
nagyúr

Plusz hogy az alkalmazás elhagyása után zárja is be azt.

(#41326) sakal83 válasza peterk (#41304) üzenetére


sakal83
addikt

Mind a harmat probaltam. Az xe85 jo tv az xe90 es pana ex780 qva jo tv:) az xe90 es ex780 kozott van kulonbseg Az xe90nek jobb a kepe de minden tulajdonsagukat osszevetve nagyon max nyulfarknyi elonye van az xe90nek de inkabb egal.

(#41327) M3L4


M3L4
újonc

Sziasztok!

Androidos Sony Tv-n a bluetooth csak dísznek van?
Semmit sem tudok csatlakoztatni.
Se sound bart, se billentyűzetet, se fejhallgatót.
Factory reset már volt. Tudtok valami tippet? Egyáltalán mit kellene tudnia?
Köszi.

(#41328) Zeki válasza M3L4 (#41327) üzenetére


Zeki
nagyúr

Én egy samsungos droid billentyűzettel rá tudtam csatlakozni, de mire sikerült... talán a 20. csatlakozási kísérletnél tudtam olyan gyorsan bepötyögni a kódot a billentyűzeten, hogy párosodni tudjanak. Iszonyat rövid a várakozási ideje a csatlakozási kód beírásra.

(#41329) peterk válasza tretyak (#41321) üzenetére


peterk
senior tag

Nem indulnak újra szerencsére. Ráadásul nem csak nem szerkeszthető ajánlott app sor tűnik el, hanem az ajánlásokból (legfelső sor) is eltűnnek az így kikapcsolt appoknak a reklámjai. Így a legfelső sor tulajdonképpen még hasznos is mert nálam pl. csak youtube, netflix hírek vannak ott, azokat meg nem is bánom, mert elég jól érzékelik a szokásaimat és olyanokat hoznak fel ami érdekel is. Mielőtt kikapcsoltam volna az említetteket (Shelf és a többi amit írtál is), tele volt számomra érdektelen ****gal.

És valóban van hatása a sebességre is. De azért android marad az android, olyan sosem lesz, mint egy saját gyártású embedded linuxra épülő felület. Akit idegesít, válasszon nem androidost. Engem nem zavar, nem szoktam annyit kavarni a menüben / appok között, hogy zavaró legyen a pár másodperc. A csatorna váltás lassúsága tudna nagyon zavarni, mert sokszor TV-zek úgy, hogy "szörfözök" a sport vagy éppen tematikus csatornák között (én mást nem is nagyon nézek TV-n, csak pár tematikus csatornát, és döntően sportot). Szerencsére ez nem lassú. Sőt, a régi Samsungomhoz képes sokkal gyorsabb.

(#41320) AL: Köszi. Azért valamennyire bosszankodom, mert mégiscsak egy 3 hetes TV-ről volt szó, és most 1 - 2 hétig nincs új TV. De egyúttal meg is nyugodtam, mert első percben sokkal rosszabbra számítottam, hiába jár hozzá háztól házig garancia. A hosszú javítási időtől féltem. Ehhez képest a 1 max 2 hét és helyből új TV megnyugtató. Ráadásul arról is biztosítottak, hogy ha netán nem lesz már raktáron pontosan ez a típus (tavalyi modell, a szervíz szerint van rá esély, hogy már nem lesz raktáron belőle náluk), akkor adnak helyette vagy egy szintén 2017-es egyel jobb modellt, vagy adják ugyanennek a 2018-as változatát. Szóval a cserén nem bukhatok ... legalábbis az ígéretek szerint. No és persze az is csökkenti a bosszankodásomat, hogy még megvan a régi TV-m, így van mit néznem. Más lenne a helyzet, ha 2 hétig a fal nézne rám vissza.... :) (Egyébként megdöbbentem, hogy 3 hét után visszatéve a régi Samsungot, most olyan érzésem van, mintha visszarepültem volna az időben egy évtizedet. Pedig azért az is egy 55"-ös, valamikor felső középkategóriás TV volt. Ma annyi pénzért amennyibe az került ,megvehetném a 75"-ös méret csúcsmodelljeit. :) Mégis, olyan, mintha nagyapám TV-jét nézném. Az odairányú cserét - amikor az új Sonyt állítottam be a Samu helyére - messze nem éreztem ennyire drasztikusnak.)

[ Szerkesztve ]

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41330) hegylako01 válasza M3L4 (#41327) üzenetére


hegylako01
tag

Milyen tv-d van? A BT hangot csak XE85 től felfele tudják a tvk.

(#41331) M3L4 válasza hegylako01 (#41330) üzenetére


M3L4
újonc

W8C :O
De akkor mi a szarnak van benne Bluetooth?

(#41332) AL válasza peterk (#41329) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Ha nem XE ( 2017 - es ) sorozatot kapsz, akkor előtte kérj információt a cseredarabról, mert tudtommal az idei XF sorozat már IPS kijelzős és ha Neked az nem tetszik (ha nem szereted az IPS kijelzőt ), akkor elég nagy lesz a különbség, a csalódás az előzőhöz képest . [link]
Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#41333) AL válasza kovacscsi (#41324) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Szívesen . Remélem sok örömöd lesz benne ! Ha teheted vegyél hozzá+ garanciát, ezt tudtommal 1 éven belül bármelyik Sony márkaboltban megteheted ( az 5 év nyugalom megéri ). Üdv.

(#41334) peterk válasza AL (#41332) üzenetére


peterk
senior tag

Szia. Tudom, és már a szervízben is mondtam, hogy ha nincs pontosan ugyanolyan típus, akkor csak VA paneles alternatívát fogadok el. A szervizes infója szerint ha esetleg nincs, akkor is valószínűleg csak pontosan ugyanez nincs (az XE8577), de valamelyik verziója (XE8596, 88, stb) lesz. Ott meg leginkább már csak az a különbség, hogy milyen a keret színe (nem is bánnám, ha feketét kapnék), melyik nagy megrendelőnek szállították be (némelyik saját alverziót kap), stb. Ha egyik sincs, és nem tudnak VA paneles, legalább ilyen tudásút felajánlani, akkor nem kérem a Sony gyári garanciális cserét, hanem visszabattyogok a kiállított szervíz csere papírral a Mediamarktba és elhozok onnan egy másik ugyanilyent. Ott még van raktáron pontosan ebből a típusból.

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41335) PrinceHerceg válasza tretyak (#41321) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Ezeket én is mind végigcsináltam Vincent barátunk tanácsára, de idővel ugyanúgy vissza lassult sajna! :(

(#41336) ArthurShelby válasza PrinceHerceg (#41335) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Ha lejár a garancia én szerintem megpróbálom root-olni, és akkor ki lehet ezt a sok mocskot takarítani, vagy legalább fagyasztani.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#41337) Zeki


Zeki
nagyúr

Droidos Sony tv-re külső forrásból tudott már valaki Minecraftot telepíteni?

(#41338) ArthurShelby válasza ArthurShelby (#41336) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Hogyan uninstalláld a samba-t: [link]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#41339) szana8


szana8
tag

Sziasztok,

Egy 55-ös XE8505-ös tévét vásároltam még decemberben a debreceni MM-ban. Most vettem észre néhány pixel hibát. Számszerűen 6-ot. Ebből 2 asszem beragadt pixel, mert csak pirosan világít. Szerintetek a garanciát erre lehet vagy érdemes érvényesíttetni? A kép minőségével múgy nincs bajom, de azért ahhoz drága volt a TV hogy ilyen hibák ne zavarjanak. Plusz ha cserélik nem nagyon szeretnék IPS-t.Ilyen esetben milyen lehetőségem van?





(#41340) hegylako01 válasza M3L4 (#41331) üzenetére


hegylako01
tag

Azon megy a mikrofonos távvezérlő és a PS4 kontroller.

[ Szerkesztve ]

(#41341) Kiskutya


Kiskutya
veterán

A Telekomnál kapható sony kd 55xf7596-ról mi a véleményetek?

hmm...

(#41342) AL válasza Kiskutya (#41341) üzenetére


AL
addikt

Szia . Korábban fauv vett ilyet és ha visszalapozol, találsz róla néhány véleményt .
Itt a Sony oldalon leírás és vélemények is vannak : [link]
Itt az adatait láthatod :[link]
A Telekomnál jóval olcsóbb is, mint más üzletben. Üdv.

(#41343) Kiskutya válasza AL (#41342) üzenetére


Kiskutya
veterán

Ok köszi!

hmm...

(#41344) brcz válasza Kiskutya (#41341) üzenetére


brcz
tag

Szia, nem csak neked írom hanem mindenki másnak is aki ilyen tvt szeretne venni.

Olvastam pár hozzászólást az az FX7596-os szériáról itt a fórumon. Nos jó magam is rendelkezem egy ilyen tv-vel és nem igazán értem egyik negatívat sem. Először is írtak itt olyat, hogy ugyan olyan lassú a tv mint egy 4 éves thomson ha jól emlékszem. Hangerő gombra későn reagál stb stb. Az én tvm villámgyors minden téren. Pen drive beolvasása kb 2 mp. A tv bekapcsolása szintúgy. Egyedül a youtube appot használom rajta ami tökéletesen működik. Itt sem véltem felfedezni sem szaggatást sem pedig késői reakciót pl a hangerő szabályozással kapcsolatban. Lehet, hogy nekem még szerencsém is volt a tv-vel de egyáltalán nem világít be a led egyik sarkában sem.

PS4-et használok illetve youtube+filmnézés. Szerintem best buy volt jelenleg ennyi pénzért. 43 colos változat van nekem ha ez számít valamit.

Egy 3 éves samsung full hd-s tvről váltottam erre a sonyra. Egyáltalán nem bántam meg.

Aki ilyen tvt szeretne venni az nyugodtan vegye csak meg. Nem fog csalódni.

Ha valakinek bármi kérdése van a tv-vel kapcsolatban szívesen válaszolok.

Üdvözlettel:
Gergő

[ Szerkesztve ]

(#41345) lasse001 válasza brcz (#41344) üzenetére


lasse001
senior tag

Nekem is van ilyen tévém is 43 -ban és én is csak ajánlani tudom.

(#41346) normen82


normen82
tag

Sziasztok!
Jelenlegi tévémen digitális műsor közben szétesik a kép,bepixelesedik az adás.Másik hd képes készülékkel is kipróbáltam ugyan arról a jelforrásról,ott a hiba nem jelentkezett,annak ellenére hogy többször ki-be dugtam a koaxkábelt a két tévébe.
Ezt jeleztem a Sony felé,válaszként azt kaptam,hogy ez a jelenség a helyi kábel tv rendszerben keletkező zavar, amire a SONY tv-k érzékenyek. Volt hasonló esetünk különböző helyeken, a SONY egyik esetben sem tudott segíteni, ahol megoldódott, ott a helyi kábel tv-s kollégák változtattak a rendszerükön, de volt olyan esetünk, ahol nem volt rá megoldás.Ez nem tv hiba abban az értelemben, hogy bármit is cserélünk , nem oldódik meg a probléma.
Konkrétan élvezhetetlenek az adások.
Szerintetek?

(#41347) AL válasza normen82 (#41346) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Ha Ma délelőtt volt ez a jelenség, akkor igazuk volt, mert a MindigTV adása is ilyen volt . M1, M2, Duna 1,2 és volt adáskimaradás is . Valószínűleg amikor másik tévén nézted pont jó volt, mert nem folyamatos volt a hiba. Végül már ki is volt írva, hogy KÉPHIBA. Ha ilyen hibát tapasztalsz érdemes valami más műsorforrás jelét is megnézni, vagy végigpörgetni a csatornákat . Üdv.

(#41348) Ronam


Ronam
addikt

Tegnap este észrevettem egy kisebb foltot a tv-n (XE90), mostanra eltűnt, de elég érdekes. Van esetleg valami ötletetek, hogy mi lehetett? Nem, nem kosz volt :).

(#41349) blakey válasza normen82 (#41346) üzenetére


blakey
titán

Ez sajnos igaz, olyannyira érzékenyek, hogy a régi Sony 80-as jelerősséget mutat míg az új 40 körülit, tökéletesen ugyanazon. a helyen ugyanazzal a kábellel, stb, és szétesik minden adó. Tehát tulajdonképpen a rendszerben nincs hiba, mert bármelyik másik TV-t (3 db) teszem oda hibátlan és erős a jel, nem csak nálad jelentkezik hanem sokunknál volt ilyen, én is írtam, de más is. Nálam a megoldás végül a TV csere lett. Ha minden jel arra mutat, hogy a szolgáltató felöl nincs hiba akkor bizony a TV tunerjében lesz, ha elmúlik a nagy meleg akkor megint jó lesz.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#41350) WaterWave válasza Ronam (#41348) üzenetére


WaterWave
veterán

esetleg tv-n felejtett rongy darab?

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.