Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41401) peterk válasza atirag (#41395) üzenetére


peterk
senior tag

Gigabites netem van, kábellel bekötve. Hogy nem a net sebessége volt az akadály, az hétszentség. :)

Sajnos az előző TV youtube appjának nem írtam fel a pontos verziószámát, nem tudom összehasonlítani. :( Mindenesetre az előzőnél sem telepítettem semmit a gyári appra. Induláskor befrissítettem a firmware-t (azon vásárláskor nem a legfrisebb volt), és ennyi, csak felraktam a helyére a régi TV-m helyett, rádugtam a kábeleket, és beállítottam a képet. A régin a service menübe be sem léptem. Ez az új is csak megérkezett, ezen frissíteni sem kellett firmware-t, ezt is csak felraktam a helyére, és ugyanazokat a kábeleket, ugyanoda bedugtam, ahova az előzőn. Ezen is csak azért léptem be a service menübe, hogy ellenőrizzem, hogy null kilométeres TV-t kaptam.

Szóval nem volt semmi extra telepítés, a régin a firmware frissítés utáni gyári appban harmada annyi opció nem volt elérhető, mint abban, ami ezen az új darabon fut. Sajnálom, hogy nem véstem fel annak a pontos verziószámát. Ezét most megnéztem: 2.03.06/f12073a9, a device pedig: TV, Sony Bravia 4K GB/mt5891/0, Cobalt (16,181833-gold).

Megjegyzem, a DD/DTS passthrough-val is hasonlóan jártam. A régi Samu TV-vel be volt állítva. Amikor jött az új Sony, bedugtam mindent ugyanoda (na jó, a HDMI input sorrenden változtattam, hogy a 2 és 3 bemenetre kerüljenek a 10 bit képes eszközök - ez a régi samun értelemszerűen nem volt szempont) ..... és nem működött a passthrough. Aztán elromlott a TV, megérkezett az új tv, bedugtam mindent pontosan ugyanoda .... és most működik. Ugyanazokkal az anyagokkal, ugyanarról a külső lejátszóról, ami pontosan ugyanúgy van beállítva, mint 1 hete.

Szerintem a Youtube/Netflix vagy valami régiós, vagy valami modell specifikus korlátozásban szenvedett. A DD/DTS passthrough-ra nincs ötletem, az lehet sima hiba is. De van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem biztos. A nagy gyártók szeretnek spórolni, a nagy piacokra rendesen beállítják a DRM szabályoknak megfelelően a készülékeket, a kis piacoknál meg inkább letiltanak mindent oszt jóvan...

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41402) vlevi válasza peterk (#41401) üzenetére


vlevi
nagyúr

Kábellel csak 100-ad netet tud a tv :(

(#41403) blakey válasza peterk (#41401) üzenetére


blakey
titán

A nagy gyártók szeretnek spórolni, a nagy piacokra rendesen beállítják a DRM szabályoknak megfelelően a készülékeket, a kis piacoknál meg inkább letiltanak mindent oszt jóvan...

Ne legyél már ennyire …, ugyanazt a készüléket kapja mindenki, lehet, hogy alaplap hibás volt, ezért nem ment a passtrough sem. Már csak azért sem foglalkoznak az eltérő modell elmélettel, mert az + idő és pénz. Hidd el ugyanazt kapod itt is, mint Németo.-ban, stb. Csak nálad nem ment a YT 4K, szinte biztos, hogy valamilyen korábbi nem ATV-s YT volt telepítve vagy eleve a hiba miatt minden korlátozottan működött, de így utólag nehéz kideríteni.

Ez az új is csak megérkezett, ezen frissíteni sem kellett firmware-t, ezt is csak felraktam a helyére, és ugyanazokat a kábeleket, ugyanoda bedugtam, ahova az előzőn. Ezen is csak azért léptem be a service menübe, hogy ellenőrizzem, hogy null kilométeres TV-t kaptam.
Mivel a legfrissebb firmware megjelenése után került le a gyártósorról így nem meglepő, hogy nem talált újat, én is vettem így jónéhány TV-t, a júniusban vett TV-n már rajta volt az áprilísi firmware (májusban gyártották), nem lepődtem meg.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#41404) mokasirs


mokasirs
csendes tag

Sziasztok!
Esetleg erre valaki? [link] :R :R

(#41405) dh66e válasza Kiskutya (#41399) üzenetére


dh66e
veterán

Köszi ,akkor ez neki felejtős.

(#41406) Azurooandrew


Azurooandrew
tag

Sziasztok,

Én jelenleg egy 55x8509c tulaja vagyok, a digi kábel szolgáltatásában történt változások miatt rendeztem az alábbi programmal a csatornalistámat: Sony Editor 1.12

Sikeresen kiexportáltam a jelenlegi listát és az asztali gépen simán megnyitottam a képen is látható programmal. Minden simán ment tehát az exporttal és a rendezéssel, kivéve a fájl vissza importálása, melyről azt írja ki a tv, hogy „sikertelen importálás”.

Szerintetek hol lehet kompatibilitás probléma?

Mivel a tv-n folyamatos a frissítés, kizárásos alapon az editorból kell egy bizonyos frissítést beszereznem.

[ Szerkesztve ]

(#41407) Joshi válasza Azurooandrew (#41406) üzenetére


Joshi
titán

Az export azért volt sikeres, mert az csak egy lemezre mentett fájl aminek semmi köze a SonyEditor verziójához. Inkább a tévéddel kompatibilis SonyEditor verziót keress, ha jól emlékszem akkor az 1.14-től már jó. Amúgy itt a hivatalos verzió, első körben próbáld meg ezt.

(#41408) AL válasza mokasirs (#41398) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Itt láthatod az adatait hasonló árban lévő hasonló több Sonyval együtt : [link]
Ahogy az árakat látom nem olcsóbb egy modernebb 4K tévénél . Az MM - ben Keddtől akciósan 160 ezerért van az 55XE7005 - ös ( VA panel ). A netáruházban most nincs, de az áruházakban érdemes érdeklődni, ha érdekel .
Itt látható néhány a kínálatból : [link]
[link]
[link]
Érdemes üzletben megnézni őket, esetleg mintafilmekkel kipróbálni, hogy melyik tetszik jobban.
Ha VA panelest akarsz : az jobb filmnézésre, annak nagyobb a kontrasztja, jobb a feketéje, de kisebb a betekintési szöge, mint az IPS panelnak . Minőségnél fontos adatok ( ezeket az összehasonlító oldalon láthatod ) : kijelző típusa ( VA , IPS ) , függőleges frekvencia ( 60 és 120 Hz ) a nagyobb egyenletesebb mozgást biztosít , a panel bitmélysége ( a színeket befolyásolja ) nagyobb a jó , háttérvilágítás ( a közvetlen a jobb ) . persze mindegyiknél vannak minőségbeli különbségek .
Mérettől függően azonos típusnál változhatnak a kijelzők ( VA , vagy IPS ) paneles a kisebb, pedig IPS. Üdv.

(#41409) AL válasza dh66e (#41397) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Ezen az oldalon a legtöbb TV adatait megtalálod, csak a jobb felső sarokba be kell írni a típusszámot .
A kijelző méretétől függően változhat a fajtája is azonos típuson belül : [link]

Üdv.

(#41410) peterk válasza vlevi (#41402) üzenetére


peterk
senior tag

És azzal nem ment az előző TV-n a 4k, és megy ezen. (A gigás netet arra írtam, hogy esetleg azért nem megy a yt 4k-val mert nem elég a sávszél. Bőven elég. És az is volt.)

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41411) semetka


semetka
őstag

Ha Tv-n játszom le a 4k HDR-t HDD-ről akkor optikán kiküldi a TV az 5.1-es hangot?

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#41412) peterk válasza blakey (#41403) üzenetére


peterk
senior tag

Világos. Az, hogy régiófüggő a TV beállítás és szolgáltatások engedélyezése az hülyeség. De az, hogy a brand new, Mediamarktban vett, előttem kicsomagolt, sosem bekapcsolt TV-n nem ATV-s a youtube applikáció, az előfordulhat. Teljesen logikus, hogy én erre miért is nem gondoltam. :D

Egyébként korábban már volt erről szó ebben a topicban. Amikor megvettem a TV-t, első pillanatban becsapott, azt hittem megy a 4K, mert felbontást nem váltott. Fél nap után lett gyanús és kerestem elő a stream infót és láttam, hogy egy fenét. És éppen azért raktam fel a smartyoutube appot később sideloadolva, mert nem ment a gyári. Nég a 4K sem, nemhogy a HDR. És másoktól is vegyes visszajelzéseket olvasok. Van akinek megy a 4K, de a HDR nem. Van akinek csak 1080p-ig megy, stb. Van akinek el sem indult egy frissítés után, le kellett szedni, hogy menjen. Szóval sajna a "mennie kellene" nem sokat segít, ha nem megy. Egyébként van valaki akinek akár tavaly, akár idei Sony Androidos modellen megy a youtube 4K HDR? (Nem sima 4k, hanem HDR is?) Úgy ahogy nekem? (Mert nekem megy, mégpedig a gyári, előtelepített appal.)

(Azt pedig te sem gondolod komolyan, hogy ugyanazt kapom itt, mint Németországban. Mindennapos történet, hogy különböző piacra különbözőképpen konfigurálnak elő globálisan forgalmazott műszaki cikkeket. Autótól telefonig, minden félét. TV-t is. Húsz éve élek kétlaki életet UK és magyaro között, minden nap tapasztalom. Itthon nálunk csak a mobil szolgáltatók csinálják, de UK-ban a műszaki cikkek elég széles körében előfordul, hogy pl. a forgalmazóra konfigurálnak műszaki eszközöket. Pl. Amazon, Dixons, stb.)

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41413) peterk válasza semetka (#41411) üzenetére


peterk
senior tag

Jó kérdés. Nekem ez az új kiküldi. Kodiból, VLC-ből is. És a külső forrás jelét is tovább küldi. Az előző (ugyanolyan típus, most megy róla a saga) csak a beépített "video" playerrel küldte ki, semmi mással nem volt hajlandó. (Kadencia helyesen is csak a beépített "video" lejátszó volt hajlandó filmet lejátszani a régin. Az újon ezt még nem próbáltam.)

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41414) atirag válasza peterk (#41401) üzenetére


atirag
őstag

Nem gondoltam ,hogy a net miatt lett volna . Inkább azért írtam ,hogy annak ellenére szaggat nekem a 4K.
De megkaptam a választ az előbb,hogy miért lehet😊

(#41415) semetka válasza peterk (#41413) üzenetére


semetka
őstag

Kiváncsi vagyok, kipróbálom mind a 3 lejátszóban.

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#41416) ArthurShelby válasza peterk (#41413) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Nálad most a dts is átmegy? Ha igen, milyen beállításokkal?
Nálam optikán csak az ac3 megy ki (w809c).

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#41417) semetka válasza ArthurShelby (#41416) üzenetére


semetka
őstag

Miről játszod le? Külső HDD?
Milyen 5.1 van csatlakoztatva?

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#41418) blakey válasza ArthurShelby (#41416) üzenetére


blakey
titán

Az érdekes, W75C-n simán ment a DTS is.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#41419) Joshi válasza blakey (#41418) üzenetére


Joshi
titán

Nekem az A1-em nem hajlandó kitolni optikán semmilyen hangot, legalábbis az Onkyo 636 néma. Azt mondjuk nem tudom hogy az erősítő sz@r vagy a tévé. Egyelőre lekakilom. :D

(#41420) ArthurShelby válasza semetka (#41417) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Nas-ról megy gyári videó lejátszóval, egy creative márkájú 5.1 (most nem vagyok otthon, így nincs pontosabb információm) optikán keresztül.
Eddig azt hallottam hogy dts csak hdmi-n keresztü mehet, de ha jól értettem neki optikán keresztül is ment.

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#41421) Chal


Chal
addikt

Nálam XE9005-ön:

- YT 4K megy, HDR nem (app version 2.03.06, updated on 18 juli 2018)
- optikán kimegy a dts hang is

[ Szerkesztve ]

(#41422) semetka


semetka
őstag

Közben megnéztem én is. Gyári lejátszóval megy a DD és a DTS is.
Ami meglepett hogy a DTS-HD Master Audio és a True HD Atmos is megy. :Y
Logitech z906 a hangrendszer és 55xe8505 a TV.
Youtube-on megy a 4k- de a HDR nem, ugyanaz a verzió mint az előttem levő kollégának.

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#41423) Joshi válasza semetka (#41422) üzenetére


Joshi
titán

"Ami meglepett hogy a DTS-HD Master Audio és a True HD Atmos is megy."
Nem megy, vagyis megy, de egy visszakonvertált DD vagy DTS-t kapsz. Amit kiír az csak a forrásra utal azaz az Inputra, az Output az már nem HD hang. Egyébként még az se biztos hogy a HD hang magját kapod pass through-ként, hanem tényleg valami konvertált valamit.

[ Szerkesztve ]

(#41424) Chal válasza semetka (#41422) üzenetére


Chal
addikt

Amúgy igaza lesz a kollégának, tényleg iszonyat mennyiségű topic van erről a neten, azokban szépen ki van analizálva, hogy a tv-kbe épített adott mediatek fosadék soc-al, vp9.2 codecekkel széttekert yt stream esetén ezen a héten éppen méltóztatik e a pórnépnek 4K+HDR-t hinteni a Google vagy sem. De igazából ezeknek a megfejtéséhez és nyomon követéséhez az élet szerintem túl rövid, venni kell egy tisztességesen összerakott cuccot (pl. ATV vagy hasonló), sajnos ez van.

[ Szerkesztve ]

(#41425) semetka válasza Joshi (#41423) üzenetére


semetka
őstag

De legalább rendes 5.1 még ha vissza is alakítja DD-re, DTS-re. Nekem elég, így is tök jól szól. Én úgy tudom hogy a HD hang magját kapom, legalábbis ezt írták valamelyik fórumon. Azért van ez hogy nem megy de mégis megy a HD hang.

[ Szerkesztve ]

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#41426) Joshi válasza semetka (#41425) üzenetére


Joshi
titán

Igen elvileg a sima 5.1 magokat kapod (DD, DTS), de az nem HD hang.

(#41427) semetka válasza Joshi (#41426) üzenetére


semetka
őstag

Igen jól mondod hogy nem HD, de rendes 5.1, nem valami kamu mint mikor sztereoból alakít ki a rendszer 5.1-et :D Ezen a Logitech-en bőven jól szól, sajnos nincs helyem nagyobb hangrendszerhez. :(

[ Szerkesztve ]

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#41428) Andrew801


Andrew801
tag

Sziasztok!

Mi a különbség a SONY KD-65XE8577 és a SONY KD-65XE8596 között?

(#41429) TCr válasza Andrew801 (#41428) üzenetére


TCr
veterán

Szia!

Semmi lényeges.

8577: szürke káva
8596: fekete káva (8505-ként is ismert)

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#41430) Andrew801 válasza TCr (#41429) üzenetére


Andrew801
tag

Köszönöm!

(#41431) AL


AL
addikt

Sziasztok ! Az Alzánál most 262 ezer a Sony 55xe8596 . Ez nagyon jó ár ,( 100Hz , VA panel, 120Hz, 10 bit) A garanciáról nem látok információt, de gondolom 2 év. Ezt érdemes megkérdezni . Üdv.

(#41432) Azurooandrew válasza Joshi (#41407) üzenetére


Azurooandrew
tag

Köszönöm szépen Joshi! Simán ment a dolog a hivatalos verzióval és a "német" fejlesztés legfrissebb darabjával is.

Annyi, hogy mióta importáltam az új csatorna listát, az amúgy nem is bolygatott (maradt a helyén) M4 Sportra néha azt írja ki, hogy nem elérhető/nincs beprogramozva mikor rámegyek, pedig a Guide-ban ott van szépen az időpontokkal s a tartalommal.

(#41433) peterk válasza ArthurShelby (#41416) üzenetére


peterk
senior tag

Igen, kimegy. Nincs semmi extra beállítás a TV-n. Rádugtam az optikai kábelt és gyári alap beállításokon megy. (Csak a saját video lejátszóval a VLC-vel és kodival próbáltam, de a kodi beállításokat már nem tudom megnézni, mert letöröltem :) Csak kipróbálni tettem fel, egyébként lemondtam a TV-re telepített kodiról, Külső lejátszót használok inkább kodival.)

(Egyébként hiába megy ki, nem hiszem, hogy sokat fogom használni. Nem találtam a harmonyban olyan parancsot, amivel direkt lehet váltani a hang kimenetet hangszóró és külső egység között. A tíz éves Samu TV-men volt erre külön táv parancs, ezen nincs. Kézzel váltogatni elég kényelmetlen ahhoz, hogy napi rendszerességgel használjam. TV nézésre én nem szoktam bekapcsolni az erősítőt eddig sem. Nincs értelme, nem olyan minőségű a hang forrása. Mozizásra meg külön lejátszóm van. Csak az lesz a gond, ha netán rászokom a Netflixre, mert azt érdemes lesz erősítőn hallgatni. :) De jelenleg éppen azon vacillálok, hogy lemondom, mert alig-alig használom.)

[ Szerkesztve ]

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41434) peterk válasza Chal (#41424) üzenetére


peterk
senior tag

Valószínűleg teljesen jól írtad le a képet. A szerver és a kliens közötti "csevegés" eredményétől (is) függhet a dolog. Naptól, napszaktól (esetleg yt terheltségtől), stv. függően a "csevegés" eredménye lehet az, hogy a TV youtube kliens "visszavesz", vagy engedi a 4K-t. Vagy a HDR-t (bár utóbbi bitrate szempontból almost irreleváns.)

Az új TV-mben levő lejátszóban annyi a "speckó" az előzőhöz képest, hogy a) ezen van egy olyan beállítás (ugyanott, a quality => video menüben), hogy best available. A régin csak felbontást tudtam választani. Ezzel a "best available"-vel eddig mindig a 4K-t választotta. Viszont ez sem tökéletes, mert észrevettem, hogy időnként a "best available" nála a HDR nélküli verzió. És ilyenkor jön jól a másik plusz, ami az előzőben nem volt: ilyenkor át tudok váltani a HDR-es streamre, mert ha adott felbontáson több féle stream is elérhető, akkor felajánlja mindegyik verziót és választhatok.

Megjegyzem, az egész youtube HDR történet egyelőre vihar a biliben számomra. Demó clipekért igazából lényegtelen. Azért foglalkoztat a dolog, mert látok rá esélyt, hogy rövidesen sokkal fontosabb lesz a youtube, mint most. Én 2 éve még jó, ha hetente felnéztem a youtube-ra, ma napi átlag 1-2 videót biztosan megnézek. De ami igazán fontos, hogy sorban költöznek fel olyan tartalmak, élő közvetítések (zenei koncertek, sportmeccsek, NFL élő meccsek, stb.), aminél már számítani fog, hogy a lehető legjobb minőségben elérjem. Mondjuk addig a youtube és a yt kliens is sokat változhat még.

(Ugyanez igaz a netflixre. Én sok sorozatot nézek. Ha a zöme felkerül, jó minőségben, akkor nem fogok torrentezni, inkább előfizetek havi pár ezerért és nézem netflixről. Egyelőre még nem tartunk itt, de ki tudja, 1 év múlva mi lesz.)

[ Szerkesztve ]

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41435) excalibur36


excalibur36
senior tag

Sziasztok!
AL fórumtárs ajánlotta ezt a TV.-t: Sony KD55XE7005BAEP
Tudnátok róla egy pár infót mondani?
megéri megvenni, képminőségre, használhatóságra milyen?
TV. adások és film nézésre használnám (SD és HD )
Véleményetek szerint van értelme 4k-s felbontású TV.-t venni ha csak SD és HD adásokat nézek rajta?
esetleg erről a TV.-ről is tudnátok véleményt mondani? Sony KDL-49WE665
Mennyire szembetűnő a 49 és a az 55 col közötti méret különbség?

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#41436) KüLÖNc


KüLÖNc
tag

Sziasztok! Valaki közületek néz Netflixet Motionflow Smooth vagy Custom beállítással (soap opera effect)

Van mikor nagyon szép a mozgás és alig akad hiba, valamikor pedig a legkisebb mozgásnál is hibázik meg pixelesedik.

(#41437) Andrew801 válasza AL (#41431) üzenetére


Andrew801
tag

297e MM-ben a 65XE8577 :)

(#41438) peterk válasza excalibur36 (#41435) üzenetére


peterk
senior tag

"Mennyire szembetűnő a 49 és a az 55 col közötti méret különbség?"

Attól függ, hogy milyen távolságból nézed, illetve mennyire van igényed a nagyobb képre. Nálam a mozi élmény kötelező része a lehető legnagyobb kép, úgyhogy nem is kérdés, hogy a lehető legnagyobb képátlójú TV-t veszem, amire a zsebem nem mond nemet. Úgyhogy, ha 2.5-3 méterről vagy távolabbról nézed, akkor én a helyedben a 49"-en nem is gondolkodnék, csak az 55"-ben.

Ettől függetlenül, én mostanában váltottam egy "55-ösről egy 65"-ösre, és bár határozottan észreveszem a különbséget, hanyatt esés azért nem volt a méret változás miatt. De ez nem jelenti azt, hogy ha elférne, és nem sajnálnék rá annyi pénzt, akko nem egy 75"-öst vettem volna még inkább. Azt vettem volna.

A 4K sima HD esetén is tud látszani, de csak közelebbről. Ha messzebb ülsz, mint a szemed felbontása, akkor direktben nem fogod látni a különbséget. De ez mindegy, mert manapság a 4K "adottság", ha 55 környékén nézelődsz. A nem 4K-s TV-t ilyen méretben nem (csak) a felbontása miatt nem érdemes megvenni, hanem azért, mert általában másban is le van maradva. A kijelző panel is, és a TV-be épített elektronika is.

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41439) AL válasza Andrew801 (#41437) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Ez nagyon jó ár érte, megéri . A netáruházban nincs ( Vagy már elfogyott ) . Itt láthatod az adatait : [link]
Ennyiért megéri, csak azért adják ilyen olcsón mert kifutó széria . 3 hónapja Én a 49XF8505 - öt jóval drágábban vettem, pedig nem jobb, csak új kiadás . Üdv.

(#41440) dh66e válasza Andrew801 (#41437) üzenetére


dh66e
veterán

Az túl szép hogy igaz legyen kapható is?
Az XF az 510k a médiában ,de az kapható is. :O

[ Szerkesztve ]

(#41441) SipiBcs válasza dh66e (#41440) üzenetére


SipiBcs
őstag

Békéscsabán még van az MM-ben 2 db. Szemezek is vele 😉

"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"

(#41442) dh66e válasza SipiBcs (#41441) üzenetére


dh66e
veterán

Akkor ne sokáig. :N

(#41443) NavySeal


NavySeal
senior tag

Februárban vettem az55XE9005-öt az Euronics-ban. A Sony-nál ki tudom terjeszteni a garanciát rá? Köszi!

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#41444) AL válasza NavySeal (#41443) üzenetére


AL
addikt

Szia ! A Sony márkaboltokban tudtommal a vásárlást követő 1 éven belül,de neten is lehet . Telefonon is adnak információt . Üdv.

(#41445) excalibur36 válasza peterk (#41438) üzenetére


excalibur36
senior tag

Köszönöm a válaszod és az infókat!
Akkor 55 col lesz.
Az általam említett Sony KD55XE7005BAEP TV.-ről van infód, érdemes megvenni?

[ Szerkesztve ]

Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...

(#41446) peterk válasza NavySeal (#41443) üzenetére


peterk
senior tag

Igen

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41447) peterk válasza excalibur36 (#41445) üzenetére


peterk
senior tag

Nekem nem ez a típusú TV-m van, én inkább nem jellemezném. Tegye meg inkább olyan aki nap mint nap használja. Itt többeknek is van ilyen TV-je, lássuk ők mit mondanak.

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#41448) Chal


Chal
addikt

Pár oldallal régebben szóba kerültek a soundbarok, meg a kötelező jelleggel megvásárolandó 4K, true HD, atmos avr-ek, hangfalszettek. Nem akarok ebből flamet gerjeszteni, mindenkinek megvan a maga igénye, pénztárcája, lakásmérete. Valakinek a kép is és a hang is ugyanolyan fontos, de továbbra tartom, hogy sokan vannak olyanok, akiknek a második kevésbé priorítás, mert nincs rá igénye, nem nyűgözi le, vagy csak egyszerűen nincs helye, esetleg 3-4 vezérelv mentén azt dobja ki a gép, hogy nem akarja elrondítani a nappalit.

Az utóbbi csoportnak szeretnék ajánlani egy ütős soundbart, ami már inkább hangprojektor kategória. Itt és itt írtam róla.

Így átolvasva kihagytam egy lényeges dolgot: nem tud 4K passthrough-t, így csak optikán érdemes hajtani, de a bejelentési ideje miatt (4 éves cucc) ez gondolom nem meglepetés senkinek.

Azóta megnéztem rajta 1.5 filmet, meg pár flac anyagot meghallgattam, egyre inkább üt be a wow faktor, egyik legjobb költésem volt eddig a témában, pedig az elmúlt 20 évben bőven vertem bele pénzt :)

[ Szerkesztve ]

(#41449) semetka


semetka
őstag

Képminőség szempontjából van különbség ha 1080p/60 vagy 4k/30 a forrás, viszont csak 1080p a film amit nézek?

[ Szerkesztve ]

==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==

(#41450) Joshi válasza semetka (#41449) üzenetére


Joshi
titán

Ha 4K tévéd van akkor az mindenképpen felskáláz, ha a 4K tévéd csak 1920x1080-as felbontásban jelenítené meg a képet, akkor a képernyő közepén lenne egy téglalap méretű képed. Magyarul mindenképpen skálázva lesz az 1080p anyag, vagy a lejátszó teszi ezt meg, vagy a tévé. Képminőség pedig sok mindentől függ, ha lejátszó oldalról nincs profi cuccod, akkor inkább a tévé skálázzon.

Amúgy is rosszul tetted fel a kérdést: "ha 1080p/60 vagy 4k/30 a forrás, viszont csak 1080p a film amit nézek?"
Kis ellentmondást vélek felfedezni. Tehát most akkor FHD vagy 4K a forrásanyag? Ha a tévéd FHD akkor az biztos hogy csak FHD anyagot tud fogadni, ez esetben a lejátszó visszakonvertál ha 4K anyagot játszik le. Én minden esetben a natív felbontásra szavazok, amilyen tévéd van olyan anyaggal kell etetni. Nyilván 4K-ból még nincs annyi forrásanyag mint FHD-ból.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.