Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
van már olyan csatorna kiosztás szerkesztő program, ami faszán működik a Sony TV-nél?
Emlékszem anno baromi sokat szenvedtem vele és nem tudom azóta változott-e a szitu.Most lettek új csatornáim és nem szeretném manuálisan végigjátszani az egészet......
Köszi
-
K Norbi
addikt
válasz Pityke78 #34103 üzenetére
Van bizony tesztelve! Sony Editor 1.17
-
virkir
veterán
válasz Blaise #34105 üzenetére
Pendrájv bedug.
Elnavigál a csatornaszerkesztés környékére, ott lesz ilyenkor menü, hogy lista export.
Exportál, kilép, pen kihúz.
Gépbe pen bedug, listát felmásol valahova megszerkeszt, visszamásol. (közvetlenül nekem nem mindig sikerült)
Pen goto TV, lista export, TV újraindul már a beállított csatornákkal."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Pityke78
őstag
válasz K Norbi #34108 üzenetére
Amúgy az miért van, hogy hiába állítom sorrendbe a csatornákat a Sony Editorral, valamiért akkor is kimarad egy-egy csatorna szám. Például a 71-esen van csatorna, de a következőt nem a 72-re teszi, hanem a 73-ra.
Vélemény?
Illetve ha a Sony KDL W857C TV-n beállítottam a csatornákat, akkor azokat valahogy át tudom tenni a Panasonic plazmámra is (G20-as típus)?
Köszi
-
Narancs81
tag
válasz kufirc #34071 üzenetére
Hali,
Nekem XE90 van. Plazma után váltottam. Kalibrálási beállításokkal azt mondanám, hogy jobb a képe mint az én régi plazmámnak. A HDR és a kijelző fényereje jó, feketeszint szintén. Alapvetően ilyesmit vártam. Az androidTV az olyan amilyen, azzal nem lehet mit csinálni. Néha van 1-2 kisebb hiba, szerintem ez a gyengéje, de meg lehet szokni. Ahogy láttam most csökkent az ára, szerintem jó vétel.
-
salapp
addikt
válasz Narancs81 #34112 üzenetére
Betekintési szögek, amiket plazmát váltani szándékozóknak, ha nem 4-5 méterről néznék, komolyan át kell gondolniuk.
Sony X900E Color Shift Picture: 22 °
Sony X900E Brightness Picture: 46 °
Sony X900E Black Level Picture: 17 °
This viewing angle is bad, but is fairly typical for a TV with a VA panel. When sitting to the side of the TV and viewing it on an angle, blacks will look gray and colors will look washed out, though the brightness will stay fairly constant.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
gyeniko
őstag
válasz KoVee84 #34115 üzenetére
Ez egy megismételt árverés. Az előzőt utólag érvénytelenítették. Az oka az lehet, hogy a licit zárása előtt 12 perccel lefagyott a NAV rendszere.
Az egykori licitek, ameddig nem fagyott le a NAV oldala (csak Samukat tudom):
- 60H6400 2 db: 500 e Ft felett.
- 40H6670, 5 db: 400 e Ft felett.
Nagyon meglepődtem a magas liciteken, mert abban bíztam, hogy jó áron lehet TV-hez jutni. 2*5 db 40H6670-re és 2 db 60H7000-re licitáltunk a munkatársaimmal és fórumtársakkal. Kereskedőknek nem nagyon érdemes licitálni, mert ezek az árak ÁFA-t nem tartalmaznak, de amikor újra eladják, azt bruttó árnak kell tekinteni és be kell fizetniük az eladási árból az ÁFA-t.A TV-k egyébként az egykori bemutatoterem.hu "hagyatéka" (nekik volt nagy ÁFA botrányuk 2014-ben). Ők vevői szempontból megbízható cég voltak, nagy raktárkészlettel, ezért a készülékek gyári bontatlanok, nem outletes / refurbished termékek.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
-
salapp
addikt
válasz Narancs81 #34120 üzenetére
A 4 méter nagyjából a technikai határ, ahonnan már nem igazán lesz gond vele. (Illetve úgy hisszük a fórumon többen, hogy vannak jobban és rosszabbul sikerült példányok látószög tekintetében).
Nekem 55-ösnél sajnos a 2.5m-en nagyon kijött. Pedig gyönyörű színei és számomra teljesen elfogadható feketéje és mozgásmegjelenítése volt.
Barátomnál is tökéletes 4.5 méterről ugyanez a méret.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
törölt tag
Sziasztok,
Remélem jó helyre írok. Egyik barátom szeretne 4K TV-t vásárolni, és adódott egy olyan lehetősége, hogy olcsóbban megszerezhetne egy bolti, kiállított darabot. Konkrétan a Sony Bravia KD-49XD7005 -ös típusról lenne szó, 170.000 Ft-ért tudná megvásárolni egy év garanciát adnának rá, és az eladó azt mondta, hogy napi 4 órát ment, 3 hónapig. Szerintetek ilyen feltételek mellett megérné a TV?
-
salapp
addikt
válasz #52560384 #34122 üzenetére
Itt van "hazai" teszt is.
Én nem vennék még 100K-ért sem, de lehet, hogy neki megfelel. Az egy év garancia nyilván nem gyári (annyit is ér), ergo nem lehet kibővíteni gyári 5 évre, ami az elmúlt 2 év Sony gyártását tekintve szinte kötelező lépés lenne.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Úgy néz ki rendeződik a kálváriám, megkerestek a sony-tól, elnézést kértek a kellemetlenségekért, és egy csereutalványt fogok kapni, nem cserekészüléket. Ebből a típusból másikat nem tudnak hozni, újabbat meg nem adnak(vagy nem is akarnak, mert lehet az is ilyen felújított darab).
Már csak egy problémám lesz, mivel ezt a készüléket már nem forgalmazza a bolt, mit választok majd helyette 150k környékén ami hasonló tudásban?
Túlzottan nem szeretnék ráfizetni sem, de ahogy néztem semmi alternatíva sincs ennek az árnak a közelében.
Esetleg ötlet sony-vonalon 43"-ban? (vagy máshol VA panellel?)[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz #52560384 #34129 üzenetére
Sajnálom, hogy nem szolgálhattam jobb hírekkel.
Most sztem négyszáz fölé kell menni, ha Sonyból jót akarsz (valós 60Hz+motionflow+komolyabb méret).
Én is inkább egy egy éven belül hiv forgalmazótól vásárolt hibátlan X85C vagy W80C felkutatására buzditalak, vannak, akik inkább használt plazmára váltanak vissza, amíg 400 alá esik az elfogadható Pana oledek ára.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Migee
tag
Sziasztok.
Mi a véleményetek ? Sony XE9005 vagy Samsung KS 7000 (8000) ?Rtings tesztet nézegettem, mind a kettő ott van a szeren.
Fontos a jó mozgásmegjelenítés. (Stutter , Judder mentes mozgás.)
Motion Flow melyikben a jobb ?Volt plazmám 50GT60 Pana, illetve most LG EF950 V Oled.
Mit várhatok ezektől a modellektől a régi tv-imhez viszonyítva ?
Hozzáteszem, hogy 2. tv-nek lesz a készülék, de legalább annyira fontos a képminőség, mint a fő készüléknél. -
headhunter
addikt
Sony Bravia KDL-43W807C beállításoknál, hol módosítható a távirányító (TV) gomb "hozzárendelése" ?
Jelenleg az analóg adásokra vált, de a digitálisra kellene ugrania.
-
Galopp
tag
válasz headhunter #34134 üzenetére
Home-Beállítások-TV-szekció-Külső bemenetek-TV gomb testreszabása
-
x.pet
tag
válasz headhunter #34134 üzenetére
Home - Beállítások - Külső bemenetek - A TV gomb testre szabása
-
Piftuka
veterán
Már miért? Szerintem éppen az volna a zavaró. Egyes segítséget kérő fórumtagok már így is csak kapkodják a fejüket, hogy mi mit jelent. És éppen nemrég olvastam itt a fórumon olyan kijelentést, hogy "ebben már valódi 60 Hz-es panel van"...
Számomra az 50/60 Hz azt jelenti, hogy régiótól függően 50, vagy 60 Hz-es a panel. A 100/120 Hz pedig azt, hogy natív 100, vagy 120 Hz-es panelt szereltek az adott készülékbe. Én ezért írom így.
De ha nagyon zavar, visszatérek a 120-hoz!
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz KoVee84 #34115 üzenetére
"Srácok, ne vegyük meg közösen a licites TV-ket? Egyre beneveznék"
"Közös lónak túrós a háta". Mindig.
Egyébként ugye tudod, hogy ha megveszed "magadnak", de továbbértékesítés céljából, miközben nem vagy vállalkozó, és nem is adózol az értékesítés után, az ugyanúgy törvénysértő, mintha egy hivatásos kereskedő próbálná "megúszni" az adó befizetését?
-
Piftuka
veterán
"Mi a véleményetek ? Sony XE9005 vagy Samsung KS 7000 (8000) ?"
Mivel számodra a mozgásmegjelenítés fontos, én a SONY XE9005-öt javaslom. Azért LCD tévék között még mindig a SONY által alkalmazott BFI technológia tudja a legjobban reprodukálni a folyamatos mozgást.
A KS sorozat tagjai egy kicsivel nagyobb DCI P3 színtérrel rendelkeznek, de nem annyival, hogy pusztán emiatt érdemes volna lemondani a SONY fent említett technológiájáról.
Minden egyéb tekintetben nüansznyi a különbség.
"Volt plazmám 50GT60 Pana, illetve most LG EF950 V Oled.
Mit várhatok ezektől a modellektől a régi tv-imhez viszonyítva ?"Alapvetően Neked kell meghatároznod, hogy mit vársz egy tévé készüléktől.
Általánosan elmondható, hogy a plazma tévéhez képest nagyobb felbontást, jobb színtér megjelenítést, nagyobb fényerőt, HDR képességet várhatsz.
Az LG OLED-hez képest pedig szignifikánsan jobb mozgásmegjelenítést, és képi élményt, különösen televíziós tartalmak mellett.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Piftuka #34139 üzenetére
Egyelőre meg nincs nálam, de az edigital-ba. Sajnos csúszik a dolog, mert a tv-t már kedden el kellett volna vinniük, de még nem jöttek érte. Legalábbis telefonon ezt ígérte a szervizes.
Igy utólag jobban örültem volna, ha csak kicserélik a panelt benne egy újra és jóidő.
Most vehetek majd egy gyengébb minőségű tévét drágábban. Túlzotttan jól nem jártam szerintem, de ez van... -
salapp
addikt
A csereutalványt, úgy tudom, ha nem találsz a vásárlás helyén, ahol be lehet váltani, megfelelő minőségű darabot, pénzvisszafizetésre is válthatod.
Én lehet, ha visszaadják a pénzt, inkább azt csinálnám és vennék egy akár 4-5 éves pana plazmát, ami alapvetően tudja (sok paraméterben lelépi) akár a Sony csúcs lcd-inek a képét. A garanciára ezek szerint nem is érdemes annyira számítani, hiszen látod, mi az ügymenet.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
válasz salapp #34143 üzenetére
Igen az lesz belőle, legalábbis remélem.
Én is gondolkoztam egy 50gt50/st50-en de ritkán látni, meg 200k körüli összeget egy gari nélküli tv-ért nem mernek kiadni.
Egyébként a másik tv-m pont egy alsóbb kategóriás 42" pana, de már 6év körüli ~12ezer órával. A w755-nek azért jobban tetszett a képe.[ Szerkesztve ]
-
Heimdallr75
őstag
sziasztok, használ valaki kodit a tv-n? (androidos), sajnos nekem valamiért hálózati lejátszáskor HD tartalomnál ugrál, mármint a film nem folyamatos.
الغريبة في هذا الكوكب
-
válasz Heimdallr75 #34147 üzenetére
Ha wifin vagy, kicsi a sebesség a lejátszáshoz. De egyébként érdemes külső lejátszót használni szigorúan kábellel. A másik meg hogy a TV lejátszóját használva nem lesz kadencia helyes a megjelenítés.
-
x.pet
tag
válasz Heimdallr75 #34149 üzenetére
Próbáld ki az SPMC-t. Az az előző verziójú Kodi-n alapul, általában stabilabb Androidon, mint a Kodi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Futás, futópályák
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Óra topik
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest