Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
air
nagyúr
válasz blakey #34300 üzenetére
Egy gyári visszaállításon mit tud "rosszul sikerülni"?
Egyébként már mindegy.
Mivel fel kellett vennem valamit, ezért muszáj volt újrainicializálni.
De végülis ki tudom próbálni megint.
FR közben legyen bedugva, vagy inkább kihúzva a diszk?Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
blakey
titán
Amikor firmware-t frissítek akkor a rögzítős HDD helyére egy másikat csatlakoztatok, sima visszaállításnál meg ott marad, tehát mindegy, mindenképp fel kell ismernie a korábban általa inicializált HDD-t. Hogy mi sérülhet meg azt nem tudom, talán nem megy végbe megfelelően a visszaállítás. Abba nem megyek vele, higy lehet ez is alaplaphibára vezethető vissza.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Peat76
őstag
Az új firmware-t felrakta valaki USB-ről? Ha megveszek sem látja a tv az USB-n a firmware file-t! Mi a mogyoró van? KD55X8509C
Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
blakey
titán
válasz Peat76 #34303 üzenetére
Eddig 3 firmware-t tettem fel USB-ről, ráadásul NTFS-re volt formázva.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Peat76
őstag
válasz PrinceHerceg #34305 üzenetére
Este teszem még egy próbát formázott USB-ről!
Sony OLED XR-55A83J + Xbox Series X + PS5 DiscE., Nintendo Switch & Wii U + PS3 FAT 4 db 60GB US, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
blakey
titán
válasz Peat76 #34306 üzenetére
Most frissítek USB-ről, kiváncsi vagyok, hogy javult-e a régi hiba, azaz első bekapcsolás után nem a jó színprofillal indul.
-
blakey
titán
válasz K Norbi #34308 üzenetére
Jött és ahogy olvasom a képi profilokra is, de meglátjuk.
-
kets520
tag
Üdv Vetem 1 wd hdd-t a tv föl is ismeri regisztrája is sebbeség teszt is jó el indítja a felvételt de 1 sem található a cím listába de miért?
[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
755c direct wifi -t próbáltam több eszközzel, de nem kompatibilis kategóriába tette mindegyiket. (Canon 760 fényképező, Samsung N8000 tablet ) Van valamilyen lista, hogy mely eszközöket támogatja dlna-n a tv ?
-
szrobert
tag
Frissítés után kell factory reset?
-
blakey
titán
válasz szrobert #34312 üzenetére
Attól függ, ha nincs verzióváltás és minden megfelelően működik akkor nem szükséges, én most nem csináltam. Ha gond lesz akkor érdemes nyomni egy gyári visszaállítást.
-
petya2012
őstag
sziasztok
segítség kellene
tenném fel az új szoftot,de nem akar elindulni 0%-ról az istennek se
kicsomagoltam,pendrive fat32-ntfs,3 pen is voltde semmi......
köszi a tanácsot
-
superg
senior tag
Nekem pendrive nélkül is felment, online letölt telepít.
Újdonságot nem látok. -
Peat76
őstag
válasz PrinceHerceg #34319 üzenetére
Igen nekem is felkúszott tegnap 🌃, meglátjuk tényleg érezhető-e a HDR input lag csökkenés PS4 Pro alatt!
-
lowzor
veterán
Hali!
Megvettem az 5 évesre kibővített garanciát a TV-mhez (amit 2016.08.24-én vettem) és ez van a szerződésben, ami e-mailben jött:
Sony termék vásárlásának dátuma: 14-07-2017
Szerződés kezdetének dátuma: 14-07-2017
Szerződés érvényességi ideje: 14-07-2022Nem a vásárlás napjától kéne kezdődnie és 2021.08.24-én lejárnia?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Az újraindulás nem jó jel, jó esetben valamilyen telepített app miatt van, rossz esetben az alaplap hibája.
-
Piftuka
veterán
-
jófejsrác
senior tag
Sziasztok,
egyik munkatársam szeretne venni egy 49"-50" tv-t. Viszont a keret "csak" 180E Huf. Így az általam preferált tv W755C (ami nekem is van), kiesett a képből. Sony-n belül találok jót ennyi pénzből Lényeg, hogy legyen valami smart funkció, nem fontos az android? Vagy esetleg más márkájú tv?
[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
válasz jófejsrác #34329 üzenetére
Ha be mer vállalni (ha jól tudom, Németországból) behozott, új, de gyári garancia nélküli (4 hónapot ad az eladó) dobozost, akkor a dzsófogáson van 50W805C, Nagykovácsiban, ill. szerintem Budapesten is át lehet venni. 160-at kér érte.
Régről ismerem az eladót, én is vettem már tőle ES-erősítőt pl., csak Sony-val foglalkozik.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
salapp
addikt
válasz jófejsrác #34331 üzenetére
Na igen, ezzel sajna gáz lesz, mert ugye a tied színvonalát hozó (W75C/W80C) széria darabjai már kifutottak a boltokból, illetve a végén gusztustalanul felnyomták 200-ról pl. az 50W80xC árát 240-re.
Talán valaki eladja a vásárlástól számított egy éven belül a sajátját, amire így lehet 5 évre kiterjesztett gyári garit venni.
Most 200 körül sincs jó Sony ilyen méretben - szerintem.
Panasonic DS640 talán még jó lett volna alternatívaként, szintén 180 körül, de már az is kifutott idén.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
blakey
titán
válasz Piftuka #34328 üzenetére
Talán azért telepítették USB-ről, mert nincs neten a tv, még nem érkezett meg OTA-n. Egyébként mindegy.
-
blakey
titán
válasz 2thletme2day #34336 üzenetére
Bármit lehet telepíteni, maximum nem működik. Ha nincs a Store-ban nem biztos, hogy nem fog működni. [link]
-
Piftuka
veterán
válasz Kornel #34335 üzenetére
Ha a mostani készüléked hibás, és a szerviz erről ad neked egy jegyzőkönyvet, akkor mindenek előtt kérheted a javítást, vagy a cserét.
Ha ezek egyike sem lehetséges, vagy a forgalmazó egyikre sem hajlandó, akkor kérheted a termék árleszállítását, sőt megjavíttathatod saját magad a forgalmazó költségére.
Amennyiben ezek egyike sem megvalósítható, akkor hivatkozhatsz arra, hogy megrendült a bizalmad a termékben, és mivel adott áron (valószínűleg) nem tudnak adni hasonló/egyező tudású és rendeltetésű csereterméket, arra pedig nem kötelezhetnek, hogy aránytalan többletköltséged keletkezzen (mert például egy cserekészülékre egy csomó pénzt rá kellene fizetned), kérheted a fogyasztói szerződéstől való elállást, amelynek végeredménye, hogy visszaveszik a terméket, és visszafizetik számodra a vételárát.
Egy ilyen "kálvária" után egyébként hivatkozhatsz arra, hogy megrendült a bizalmad a termékben, és az alapján kérheted a szerződéstől elállást, de ez csak akkor kötelező érvényű a forgalmazó felé, ha bizonyítható a hibás teljesítés. (Ha kiderül, hogy az alapvetően X tulajdonságokkal rendelkező SONY tévék valójában bizonyos - általad is tapasztalat - típushibával rendelkeznek, de arról természetesen a vásárlás előtt nem tudhattál.)
"Aquila non captat muscas."
-
Kornel
veterán
válasz Piftuka #34338 üzenetére
Konkrétan a mostani készülék is hibás.
Bekapcsolt mozgásinterpolációnál csíkoz a kép.
Ez a második, amit hibásan kapok.
Jogomban áll teljesen új cserepéldányt kérni?
Amit kaptam az refurbished.
Valószínű újat már nem tudnának adni.
Őszinte leszek, ha nem tudnának teljesen új példányt adni, akkor szívesen elállnék az üzlettől. -
air
nagyúr
válasz Kornel #34339 üzenetére
A törvény szerint sem te döntöd el, hogy mit akarsz.
Ha aránytalan a forgalmazó többlet költsége a csere vagy a javításhoz képest az elállással, akkor nem köteles visszaadni a pénzt. Még akár az eredeti termékkel egyenértékű, de műszakilag jobb paraméterű készüléket is felajánlhat.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
Sajnos sehol nem közölték, hogy refurbished terméket kapok, gyári bontatlan csomagolásban volt.
Hogy honnan tudom mégis?
Service menü, panel új benne, alaplap pedig használt, van benne párezer üzemóra.
Jó kis garanciális probléma megoldás, kap a paraszt egy (szarul) javított darabot, aztán kussoljon.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Kornel #34339 üzenetére
"Jogomban áll teljesen új cserepéldányt kérni?"
Mást nem is adhattak volna! A "refurbished" televízióval megvalósult a hibás teljesítés. Nem a fogyasztói szerződés tárgyával, annak értékével egyező terméket kaptál.
Ezt mondd meg nekik nyugodtan. Erre hivatkozva kérd az elállást! Mondd meg, hogy ellenkező esetben kérelmezed a Békéltető Testület eljárását, és kész vagy - hacsak az eljárás során nem tudtok megegyezni - a döntés függvényében a polgári pert is végigvinni.
(Egyébként, nem akarod az ő költségükre kicseréltetni a SONY szervizzel az alaplapot egy vadonat újra? Ha az megoldja a hibát, akkor van egy jó tévéd...)
BTW.... az aláírásom nem véletlen ám!
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
air
nagyúr
válasz Kornel #34344 üzenetére
Ez viszont már így elég necces.
Honnan tudod, hogy mennyi üzemidő van az alaplapban, ha a szerviz menü új?
Bár ha a csereként kapott termék is hibás, akkor mindegy, hogy új-e vagy refurbished.
Ismét be kell jelenteni a garanciális igényed a hiba miatt, aztán majd kiderül, hogy miként akarják megoldani.
Ha nem tudják javítani, vagy nem tudnak pontosan olyat adni, és nem akarnak jobbat adni, akkor szóba jöhet az elállás.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
salapp
addikt
válasz Kornel #34344 üzenetére
Egyébként a gyártó gyakorlata alapján sajnos én úgy látom, hogy még ha ki is fogy az általad vásárolt készülékkel megegyező refurbished darabokból és annál újabb, elvileg jobb technikai paraméterekkel rendelkező készüléket (na ezen is lehet vívni, hogy milyen paraméterekre gondolsz te ill. ők) ajánlana fel helyette, az is ugyanúgy refurbished lenne, nem egy valóban újnak számító darab.
Én pontosan a tévéik látszólag igen magas selejtaránya és a garanciális ügyintézésről alkotott elképzeléseik miatt nagyot csalódtam a Sony-ban és azt hiszem, nehezen venném rá magamat, hogy újra tőlük vásároljak bármit. (Pedig van immár 17 éve itthon működő és szeretett Sony készülékünk is.)
Olyan érzésem van, mintha ez a gyártó már csak nevében lenne azonos azzal, akit én a kilencvenes években annyira megszerettem.
Nyilván a gyártási minőség minden még talpon levő nagy múltú gyártónál felhígult, de legalább méltósággal viseljék, ha kiderül adott termékükről, hogy az is éppen hulladékra sikeredett, vegyék vissza, adjanak újat helyette és kész. Ez a toldozás-foldozás, hovatovább taknyolás annyira sufnituningos, méltatlan, teljesen lelombozó.
Ja, és jobban belegondolva, nem is közlik a fogyasztóval, hogy refurbished készüléket kap. Kap egyet, gyárinak látszó csomagolásban, közben meg tákolt holmi. Igaz, hogy a jótállási idő újraindul.
[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
F-ECT$
titán
válasz 2thletme2day #34340 üzenetére
Kicsit nehézkes az irányítása, de működik.
Dive ever, work never.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen NAS-t vegyek?
- iPhone 12 mini - kicsi a bors, de bitang erős
- World of Tanks - MMO
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hálózati / IP kamera
- Sorozatok
- Kompakt vízhűtés