- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ayg0
senior tag
válasz
Borokafa #12386 üzenetére
nem, mert nem nagyon kisérleteztem vele. ezen pedig száz, hogy ddr3-as sp van. (hynix h5tq1g63afp-h9c azaz DDR3-1333@9-9-9)
-
Ayg0
senior tag
ismét segítségre lenne szükségem, mert elakadtam és nem értem a hibajelenséget.
az "fsb" órajelét próbálgatom és 260mhz felett elkezd szemetelni a kép, amikor sideport is aktív. ha átrakom uma-ra, gond nélkül megy tovább. úgy tudtam, hogy az sp egy független, kizárólag az igp-nek dedikált memória. akkor miért befolyásolja a ht órajelének emelkedése? -
Ayg0
senior tag
válasz
diablo1984 #12373 üzenetére
akkor jól mondtam. és nem csak phenomokról van szó, néhány opti is érintett, de azt már nem tudom mely modellek.
-
Ayg0
senior tag
válasz
TomBoy1986 #12364 üzenetére
a 780g megjelenése után egy vállalkozó kedvű felhasználó kereste a integrált gpu órajelének végét és 1100mhz körül fulladt ki ln2-vel. annak ellenére, hogy megmelték a gx-ben az órajelet és javítottak valamit az energiagazdálkodáson, kizártnak tartom, hogy bárki folyékony nitrogén kivételével a dka által kínált 1500mhz közelébe érne. pl ezért felesleges.
ha valakinek fx szerű cpu tuningra van szüksége, akkor jó lehet, de itt is az elvi 600MHz-es "FSB" maximum szintúgy badarság, legalábbis gyakorlati haszna nem sok van. persze nem ezektől lesz olyan amilyen, de ezeket is kifizeti az ember amikor megveszi.
és a fox se alap órajeles használathoz készült, hanem a felszereltsége (pl a chipset hűtés) fizikai korlatihoz megfelelőnek, de ennyire ne menjünk bele.amúgy itt egy tömör és átfogó teszt, többek közt a szóban forgó lapokról. látványos, hogy melyiket mire hegyezték ki. nekem fontos az integrált teljesítmény, az elsődleges szempont, ergo az egyik legjobb megoldás mellett döntöttem elvileg... persze vannak hiányosságai, de annyival nem rosszabb amennyivel olcsóbb volt a dka-nál.
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12358 üzenetére
ok, jó a platinum bios-a amit kapott és tévedtem a tuningot illetően. de nekem ettől nem lesz értékesebb, hogy 0,01V-ként adagolható a fesz a processzornak vagy 1500mhz-ig (
) állítható az igp órajele etc. nem az a célom, hogy század voltra pontosan kifacsarjam a processzorból az utolsó mhz-et is, vagy az igp-t a coolere hővezetési korlátait meghaladó módon túlhúzzam stb.
ütős, hogy elvileg ilyeneket is tud, de őszintén, hányan használják ki ezeket? a többségnek csak feles pénzkidobás, ergo továbbra is ott vagyunk ahol a part szakad; pro és kontra. nem tudom már, hogy hangsúlyozni: privát vélemény, hogy nem éri meg és senkit sem akarok és nem is tudnék lebeszélni róla hisz 2-3 nagyobb tudású ember szava áll az enyémmel szemben. nekem másak az igények, anno a foxival olcsóbban, számomra jobban hasznosítható szolgáltatásokat kaptam és kapnék most is, ha... de ezt fentebb már leírtam.
Amúgy meg a sima és platinum változat között nem 5k a különbség, hanem 7-8k.
attól függ hol nézed.
[OFF]Bon3ss
szívem szerint 28.000-et se adtam volna a foxért, de kritérium volt a ddr3 sp és abban a pillanatban ez volt a legolcsóbb.
(kb két hétre rá nándinál 23.900-ért láttam
) ha normalizálódna a ft értéke és vele egyenes arányban 30 körülre mérséklődne a platinum ára, elgondolkodnék, de így bőven a lélektani határon túl van.
egyelőre bízom benne, hogy foxék buherálnak valamit az a7 biosával és használhatom magában az sp-t, mert érzékenyen érintene ha emiatt passzolni kellene. ezt leszámítva (eddig) meg vagyok elégedve a foxival is.[/OFF]
*mod: kapcsolók miért nem működnek?
-
Ayg0
senior tag
válasz
TomBoy1986 #12352 üzenetére
azt kellene látni, hogy a gx platinum dfi fx szinten teljesít? ez dicséretes, de az előbbivel nincs bajom. az egyszerűbb dka ellen "emeltem fel a szavam", hogy 33.000-ért szerintem sok. pl a nagytesó 5k-val drágább, de van rajta fw, ddr3 sp, +1 hp és a tartozékok, ami a szimpla dka-nak nem az erőssége. elnézve a házon belüli és kívüli, jobb alternatívákat, tartom, hogy mindent összevetve a dfi dk m2rs-e után a 2. legrosszabb ár/érték arányú gx lap. de...döntsön mindenki maga.
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12350 üzenetére
nem tudom eldönteni, hogy szándékosan olvasod szelektíven amit írok vagy egyszerűen figyelmetlen vagy, de bosszantó. speckó és review-k alapján nyílvánítottam véleményt. számomra az iXBT és/vagy a Legint tesztek olyan hitelesek, mint a PH!-s mérések. egyértelműnek tűnt a dolog, mert több helyen is hasonló eredményt kaptak, de ha már jelezted, elolvasom majd felhasználói tapasztalatokat is.
azzal viszont egyet értek, hogy a megugrott fox már nem éri meg úgy, mint anno, ez kétségtelen. ellenben a sima dka ettől függetlenül se lett szimpatikusabb. az ára miatt továbbra sem venném meg.más: multiplier problémá(k)ra valaki?
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12344 üzenetére
leírtam, hogy mi alapján nyilvánítottam véleményt, ne forgasd ki a szavaimat, légyszives. és ha nem tűnt volna fel, pár kommenttel korábban a foxxal kapcsolatos aggályaimat ecseteltem... te összehasonlítottad őket, én pedig reagáltam. gyakorlati tapasztalat még a sajátommal kapcsolatban se sok van, így csak a teszteket és a puszta tényeket (specifikáció) vehettem alapul.
TomBoy1986
melyik deszkát védted? mert a msi-ről írsz, de dfi-t linkelsz. melyikről beszélünk? csak én nem értem?
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12340 üzenetére
jahogyja... van sima dka790gx és platinumos verzió is; tisztasor.
átfutottam pár tesztet és a specifikációkat, és nem győzött meg, hogy őszinte legyek. nincs fw, se sideport, ellenben kapsz spdif-et. a tesztek (pl iXBT v. Legit Reviews) alapján pedig tuningban is gyengébb (mint a fox), ami a fő szempont.
privát vélemény, de a dk 790gx-m2rs után a második legrosszabb ár/érték arányú lap. -
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #12327 üzenetére
az egyelőre csak lehetőség, egy tervben lévő alternatíva, de ettől függetlenül jogos felvetés. igen, emiatt jobb választás a gx, de egyelőre sajnos ez minden.
[OFF]gyiku
nyílvánvalóan rossz döntést hoztam, vissza kellett volna mondani a rendelést. (utólag már én is okos vagyok
) egyébként tudod, hogy j&w lett volna, ha... de HERR Z ismerőse pont nem talált a nagykerbe nekem lépnem kellett. ez van.[/OFF]
mégvalami: keresgettem a legmagasabb "FSB" órajelet, amihez javallott visszavenni a cpu szorzóját, illetve visszaosztani a memókat. az előbbivel akadt egy kis problémám, egész pontosan az, hogy 9x szorzó alatt beragad az adott érték és csak bios resettel lehet visszadöccenteni a helyes kerékvágásba. illetve az se tetszik, hogy 7.5-től lefelé nincsenek egész szorzók. kérdésem, hogy a procc vagy a lap a ludas? esetleg mindkettő?
-
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #12325 üzenetére
128mb vram elég vizibicikli a mai játékokhoz
ahogy mondod. főleg 32bites memóriabusszal.
amúgy nem az uma b****a a csőröm, hanem, hogy aranyáron mérik a ddr3 sp-t a ddr2-höz képest és vásárlás után derül ki, hogy megvezettek, holott egy ~10k-val olcsóbb bio lappal a fet bordát leszámítva ugyanezt kaptam volna. (+2 rear usb csati az a2+ javára...)
és így a ha06 eladása is értelmetlen volt, mert a ph II-ben már ott az acc, azaz a plusz költség megint csak elkótyavetyélt kiadás. -
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #12323 üzenetére
nincs szükség downgrade-re, jelen állás szerint csak a mosfet cooler meglétében külöböznek. és igen, ami biosa van.
kiváncsi lettem, hogy miért nem lehet csak az sp-t használni... írok is foxconnéknak; remélem nincs a j&w-s társához hasonló bugja, egyébként vissza fogom szolgáltatni. -
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #12321 üzenetére
erre emlékeztem... neked is igazad van és nekem is. ezekszerint csak az utolsó grafikonra emlékeztem, sőt a mérések előtt fLeSs válaszolt is a kérdésemre:
'Az HD 3300-hoz kapcsolt Sideport működéséről tudni kell, hogy amíg csak a Sideport engedélyezett, addig annak az órajele 667 MHz (vagy amennyit beállítunk a BIOS-ban). Viszont ha UMA memóriát is használni szeretnénk, akkor az alaplap vagy a GPU a Sideport órajelét is visszaveszi, hogy szinkronba kerüljön a rendszermemória órajelével, tehát, ha a rendszermemória 400 MHz-en jár (DDR2-800), akkor a Sideport órajele is visszaskálázódik 667 MHz-ről 400 MHz-re.'
f***a... [SIDEPORT] opció híján vettem egy jó drága ta790gx a2+ -t.
-
Ayg0
senior tag
válasz
Gyuri27 #12318 üzenetére
akkor ez most, hogy?
de igp-t használok, ennyire futotta. legközelebb a cpu-t bővítem egy ph II x2-re vagy a mai hír után lehet hazárdírozok és x3 lesz belőle, de ez még a jövő zenéje. és csak utána a vga, mert amilyet szeretnék, az jelenleg elérhetetlen kategória. (HD4870)
hammontól vettem, akkor még ~28k volt.HERR Z
valamelyik ph-s tesztben úgy emlékszem gyorsabb volt az igp a sideportjával, mint uma-val megtoldva. emiatt, a fenti kép és a bios miatt kételkedek. minden arra mutat, hogy azonos órajelen ketyegnek...
tuti, hogy egymástól függetlenül mennek?
-
Ayg0
senior tag
pár hete egy foxconn a7da-s (790gx+sb750) "boldog" tulajdonosa vagyok. a gyártó ddr3 sideportos lapként reklámozta, ám legnagyobb meglepetésemre ezzel fogadott a bios:
Internal Graphics Mode
Options: [Disabled], [UMA], [UMA+SIDEPORT]
azaz nem lehet csak az sp-t használni.
kérdés, hogy az utóbbi opciónál a sideportot a lassabb, rendszermemó sebességére korlátozza? ha igen, akkor keményen megvezettek... -
Ayg0
senior tag
válasz
#65675776 #11611 üzenetére
Ilyet nem is írtam, hogy egyszerre akarom használni őket hanem, hogy valami olyanba kívánok gondolkodni következőnek, ami már D-sub mentes. Bár ahogy elnézem a kinálatot erre meg várnom kell.
Az újabb lapokat (MA790GP-DS4H, M3A78-T, DKA790GX Platinum stb) én is néztem, hogy D-s konnektor díszeleg rajtuk. Ez volt az egyik tényező ami bekavart, mert ennél megkerülhetetlen fizikai korlátai vannak, hogy I-s csatlakozót próbáljak belegyömöszölni, míg az enyémnél külsőre egy fullos (digital+analog) csati látszik és mégse akart menni... A fenti alaplapokhoz hasonlóan kellett volna már korábban is, akkor nincs kavarás.Kösz mégegyszer a felvilágosítást!
-
Ayg0
senior tag
válasz
band1103 #11608 üzenetére
Ha veszek lapot mostmár figyelni fogok, hogy csak olyan jöhet szóba, amin nincs vga kimenet, csak DVI és/vagy HDMI, mert mondjon bárki bármit, adapter ide vagy oda, van különbség D-sub és DVI analóg szignál közt. (legalábbis IGP kontra külső grafikus kártya összehasonlításban)
A támogatáshoz pedig még annyit, hogy ha max D-t fogad, akkor miért nem olyan konnektort forrasztanak rá, amin a vízszintes kis pöcök körül nincs a négy pont? (képen alulról a második) Akkor nem kéne szenvedni, mert egyszerűen inkompatibilisek lennének az analógot is továbbító csatlakozóval, így viszont megtévesztő. -
Ayg0
senior tag
válasz
#65675776 #11606 üzenetére
Jahogy ezzel azt is meg lehet tenni, hogy nem kötik be az összes kis pöckét?
Így már világos. Én abból indultam ki, hogy minden része aktív ahogy a HD3470-nél, de mostmár leesett a tantusz. Ott azért mentek a dolgok, mert nincs külön analóg (D-sub) kimenet csak DL aktív DVI-I... Tisztasor. Mindig tanul valami újat az ember.Köszönöm a felvilágosítást!
-
Ayg0
senior tag
válasz
#65675776 #11604 üzenetére
Gondoltam, hogy valami ilyesmi van a háttérben... Mostmár csak azt nem értem, hogy miért dual-linkes DVI-I kimenetet raktak a lapra, mert ha ezt jól értelmezem, pont az lenne a lényege a csatinak, hogy adapter segítségével VGA jelet is továbbítson.
Vagy ez csak DVI-A szabványra (analog only) értendő? Ezesetben viszont a D-sub/DVI átalakítónak nem látom értelmét. Rendesen meg vagyok kavarva... Megköszönném ha valaki felvilágosítana ezügyben. -
Ayg0
senior tag
válasz
band1103 #11602 üzenetére
Félreértettél, bár nekem is köszönhető, mert nem reagáltam külön a 'Surround View'-os kérdésedre.
Felfogtam én, hogy mi a funkciója a beállításnak, de itt egy monitorról van szó, ergo nincs bekapcsolva.
A hiba pedig az amit leírtam, hogy IGP D-subon ad jelet, DVI-n nem.
A rossz kábel/DVI adapter pedig kizárva, mert az első postban is írtam, hogy amikor a HD3470 volt az elsődleges megjelenítő (Init Display First: PCIEx), azon ugyanezeken keresztül ment minden. -
Ayg0
senior tag
válasz
band1103 #11596 üzenetére
Nincs most HCF. Bekapcsolva feleződött az fps az integrált grafika teljesítményéhez képest (bár ez lehet a játék hibája is), ergo kilőttem. A HD3470-et pedig csak példának hoztam fel, hogy amikor az volt az elsődleges megjelenítő, problémamentes volt a DVI-os csatlakoztatás.
Most az északi hídba ágyazott IGP az 'Init Display First' (nincs CF!) és a D-sub kimeneten ad jelet, DVI meg se nyikkan. Ezt miért van? BIOS-ban kell állítani valamit? -
Ayg0
senior tag
Üdv!
Lehet buta kérdés lesz, de ha van rá mód, valahogy meg kellene oldani: a Jetway HA06 lapomon (780G) D-sub és DVI kimenet van. Az utóbbira szeretném csatlakoztatni az LCD-t (2243LNX, tehát DVI-I dual-link adapter segédlettel), de nem kap jelet a monitor. HD3470-nél probléma egy szál se, de IGP-nél... Itt miként lehetne orvosolni?
Előre is köszönöm!
-
Ayg0
senior tag
válasz
TomBoy1986 #10954 üzenetére
CF nélkül minden okés. Igaz kicsit sötét a kép int. vga-ra dugva a monitort, de azt Catalyst-tal korrigálni tudom. 3470-et 3D-vel még nem próbáltam, de most vettem bontatlanul, original csomagban, teljesen zsír új volt, tehát (szerintem) nyugtázható, hogy nem megjelenítőkkel van a probléma.
Én a BIOS-ra gyanakszom, hogy Dzsetvéjéknek még van hova fejlődni ezen a téren. Most ügyeskedek egy mailen, amire pozitív választ remélek, illetve figyelem a végleges 8.10-es Catalystot, hátha ott is lesz valami fejlődés etekintetben...(#10955) HERR Z
é.r.t.e.l.e.k.
De kizárólag azért vettem a külső vga-t, mert xp-ben is aktiválták ezt a fícsört, ergo itt szeretném használni nem pedig azzal a winchester- és memzabáló monstrummal...
-
Ayg0
senior tag
válasz
Oliverda #10952 üzenetére
Bár mostmár teljesen mindegy, hány fps, mert úgy lefagyott és szétesett az egész megjelenítés egy pillanat alatt, hogy a következő OS bootok alkalmával 640*480@4bit-nél nagyobb felbontáson és színmélységben nem volt képes megjeleníteni. A Catalyst újratelepítésével meg veszettül erős fényerőt produkál, amit szoftveresen nem enged korrigálni, ergo kezd elegem lenni az egészből.
-
Ayg0
senior tag
Hosszas kínlódás után végül összeállt a HCF 'Surround View' nélkül. De, hogy ne legyen tökéletes a dolog, SP2-vel is megjelent a fentebb említett USB lagg...
(#10926) szki
Igaza volt band1103-nak. CS 1.6-tal próbálgattam 1024*768, látványjavítók (AA, AF) bekapcsolva, játékban a környezeti hatások maxra állítva: ahol IGP-vel volt 50fps, ott crossfire-rel 55-60. Az ehavi Catalyst-tal remélem az XP-s teljesítményen is javítanak...
-
Ayg0
senior tag
válasz
band1103 #10942 üzenetére
Sose hagyom auto-n, mindig kap értéket ha UMA-t (is) adok az IGP-nek.
Mellesleg egyre rosszabb a helyzet: mivel first display PCIx fagyott, gondoltam átrakom IGX-re... Közvetlenül indítás után ez lett a vége... Most a lap kínlódik BIOS miatt, vagy a chipsetnek nem tetszik a külső VGA vagy mi a franc van? -
Ayg0
senior tag
(#10902) VaniliásRönk / (#10911) HERR Z
Köszönöm a tippet. SP2 alatt megszünt az USB laggos téma, ergo a Vista kipróbálásra még várat magára.
HCF élmények 2.
daa-raa javaslatára engedélyeztem a 'Surround View' opciót. (Jetway-nél is ugyanaz) Rendszer betölt, Catalyst felugrik, hogy rakjak egy placsnit a négyzetbe ha aktiválni szeretném a fícsört. Újraindítást kér, kap, XP (SP2) bootol de még mielőtt felállna a rendszer egy fekete képernyőben kifekszik és se előre, se hátra. Egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy hol csúszik el a dolog, ezért egy xp reinstall után inkább kérdezek és csak aztán cselekszek: ezt (HD3400) vagy ezt (HD3200 IGP) telepítsem a Hybrid CF-hez? Vagy teljesen mindegy?
*mod (#10926) szki
Ha játszani akarsz, nem éri meg. Én is csak kiváncsiságból vettem hozzá a Sapphire-t, hogy kipróbáljam ezt a fajta CF-et. Az áráért vehettem volna DDR3-as HD3650-et ami minden bizonnyal sokkal erősebb, mint bármelyik 780G+HD3400-as kombó.
-
Ayg0
senior tag
válasz
HERR Z #10919 üzenetére
Egyelőre se Vista-m se vele kapcsolatos tapasztalatok, de végső esetben kipróbálom. Addig marad holnapra az SP2 és meglátom ahogy a vak is tette...
Egy kis SP3-as XP-s HCF "élmény"
IGP-re szabott 8.9-es Catalyt felpakol és szépen muzsikál az integrált cucc. HD3470 betesz, IGP-ből érkező jelet lekapcsolja a lap (nincs képcső aktivitás) és átvált a külső VGA-ra. Egyelőre itt megállt a dolog mert hullafáradt vagyok, de meló után majd telepítem a HD3400-as drivert és imádkozok. Később leírom mire jutottam.
-
Ayg0
senior tag
-
Ayg0
senior tag
válasz
VaniliásRönk #10904 üzenetére
Ez volt az első amit lecsekkoltam, de semmilyen lényeges, erre vonatkozó paramétert nem találtam.
(#10905) Borokafa
Nem tudom. Még anno a vétel után amikor egy teszt elejéig összeraktam a motyót, első dolgom volt, hogy lap CD-jén található Winflashel felraktam az A07-es BIOS-t. A frissebb A08-cal pedig még nem néztem 3D-t, mert olyan jól kijavították az XP alatt jelentkező Hybrid CF fagyásokat, hogy 2D-ben 1600*1200-as felbontáson már maga az IGP hibásan jelenít meg. (A06 pedig már nincs fent a letölthető BIOS-ok között.
)
Szép kis helyzet... -
Ayg0
senior tag
válasz
VaniliásRönk #10902 üzenetére
Nem igazán, de különösebben nem is vágyom rá, mert érezhetően gyorsabb az utóbbi pakkal a rendszer. Bár nagyon furdalja az oldalam a kiváncsiság, hogy hol csúszik el a dolog, ergo lehet kipróbálom az SP2-t is. Addig más ötlet esetleg?
-
Ayg0
senior tag
válasz
Sandormaster #10899 üzenetére
A legerősebb VGA amivel együtt tud dolgozni az RS780D IGP-je, az a Sapphire HD3470 256MB DDR3. Ezzel 3-way Hybrid CF is építhető (2db HD3470 + HD3300), de kérdés, hogy kinek éri meg...
Erre senki? :S
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
A következő problémám akadt: adott egy 780G-s lap (Jetway HA06, BIOS: A07) és egy SP3-as XP. Alkalmanként szeretnék neten játszani, de amint csatlakoztam a szerverhez, ki- kihagyogat, mondhatni laggol a billentyűzet és az egér is. Próbálkoztam már USB helyett PS/2-es klaviatúrával, de ugyanaz, egércsere után dettó.
Mivel a déli hídhoz csatlakoznak az USB portok, gondoltam ott lesz gixer és format c: után a tisza XP-re SB drivert nem telepítettem, de változatlan.
Kifogytam az ötletekből, valaki segítsen, légyszives! -
Ayg0
senior tag
válasz
leviske #10133 üzenetére
Nem bántottál meg, ahogy én se illettem egy rossz szóval se a 3850-et, ergo valamit félreolvashattál szerintem. Én a 790GX 3-way CF teljesítményével vagyok elégedetlen, mint "performance gaming platform" merthogy ennek hírdeti az AMD. A perf. kategória beugró teljesítménye lejjebb tolódott a HD4800-as széria érkezésével az előbbi típusig. A 3850-nél pedig a HD3400-as HCF nyakamat rá, hogy lassabb (azaz max value csoportos) és drágább is. Ezekszerint nálam mentek el otthonról, hogy ezek után még mindig lehúzásnak tartom, mint midgaming cucc?
(#10129) daa-raa
Többet is átfutottam. Pontosan melyikre gondolsz?
-
Ayg0
senior tag
válasz
Mercutio_ #10122 üzenetére
Szerintem viszont teljesen más szitu, ahogy a HD3850 is teljesen más teljesítménykategóriába sorolható, mint a HD3470... De nem is ez volt a lényeg, hanem, hogy mekkora vakítás ez a fajta a 3-way HCFX AMD részéről, mert a teljesítménye nevetséges egy gaming platformhoz, pedig aként aposztrofálják. Inkább munkához vagy esetleg multimédiás pc-be tudnám elképzelni.
-
Ayg0
senior tag
válasz
Balinov #10113 üzenetére
Most őszintén, ki az a kakukk, aki egy 16.000Ft-os 3850 helyett inkább két darab 3470-et vesz ~18.200Ft-ért? Max az akinek féltucat kijelző kell egyszerre, mert a 3-way Hybrid CF teljesítményét ebben a "csúcskombinációban" is valahol a HD3850 és az 512MB-os, DDR3-as 3650 közé tenném - bár lehet még így is rendesen felértékeltem...
Megeshet, hogy alábecsülöm ezt a célcsoportot, de szerintem minden ilyen vevőre legalább 2-3 eladott high-end kártya jut. -
Ayg0
senior tag
válasz
diablo1984 #10110 üzenetére
Osztom. Pusztán a kiváncsiság vezérelt a kérdés felvetésekor, hogy valós újításról beszélünk e. Ha igen, inkább lehúzásnak, mintsem hasznosnak tartom ezt a fajta CrossFiret. Mire jó ez? Növelni az eladásokat low-end szektorban?
-
Ayg0
senior tag
válasz
diablo1984 #10108 üzenetére
Köszönöm! És az első kérdésre esetleg?
-
Ayg0
senior tag
Mivel nincs a chipsetnek saját topikja, így gondoltam megpróbálom itt:
Ez valós feature vagy fake hír? Ha az előbbi, akkor a csúcs tri-way hybrid cfx az RS780D + 2db HD3470 lenne?
Másik: Sideport + UMA
Ha a Sideport memó típusa DDR3, de az IGP kapna UMA-t is (ami ugye DDR2), akkor ebből lesz-e valami kavar? (instabilitás, szemetelős kép stb) Vagy az UMA csak simán visszafogja az SP órajelét?
-
Ayg0
senior tag
válasz
Oliverda #10016 üzenetére
Ez alapján 790GX mellett a Hybrid CF menni fog már a 38x0-e kártyákkal is?
BlueAthlon valami olyasmit írt Jetway-es aprójának topikjában, hogy hivatalos forrásból van az infója miszerint csak diszkrét VGA-val (kis keresgélés alapján ez a HD3650 lenne) képes Hybrid CF-re az RS780D.
Ezért is fogom most a fejem, hogy mi legyen, vágjak e bele egy ilyen lapba vagy sem, mert a HD3650 teljesítménye bármelyik fellelhető tesztben néztem, 50%-a a HD3850-nek, az utóbbi pedig nyugodtan nevezhető a mai játékokhoz a minimum VGA-nak.
Illetve még a lekapcsolós dolog se tiszta, hogy akkor tudja vagy sem, ha igen akkor ezt is csak a RV635-tel stb stb stb. Jó lenne egy olyan velős PH!-s teszt, amit a 780G esetében olvashattunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- RITKASÁG !! ASUS P5QL-M DELUXE/WIFI-AP /Xeon Bios /Xeon X5470 /2X4GB DDR2 /Thermaltake Hűtő
- Eladó félkonfig!!! Asus H110M-K és i5 6400 CPU!!! Beszámítok!!!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest