- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
-
Ka_
csendes tag
-
bigdady
nagyúr
-
bigdady
nagyúr
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
-
Donki Hóte
veterán
Ezt én sem értem, nekem nem is tetszik ez a váltás.
A Revolut kártya egyik előnye számomra az volt, hogy én MC kártyát kaptam.
Van pár VISA kártyám (az én bankom olyat ad), ezért jó volt, hogy van egy MC kártyám a VISA mellett.
Szerintem Kína nem is olyan nagy ország, csak azért tűnik annak, mert ott minden kisebb, mint Európában. Pl. a most Kínából rendelt 30 m-es locsolócsövem 1,5 méterrel rövidebb, mint a tavaly itthon vett 25 m-es :-( -
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Attól, hogy nem tudsz létrehozni egyiptomi font pénznemben egyenleget, fizetni még tudsz, illetve felvenni is abban a pénznemben a mindenkori átváltási kereted terhére (hacsak nem tiltja expliciten a Revolut).
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből." -
Donki Hóte
veterán
1 dollárosok a kéregetőknek kellenek?

Nem. Az 1 dollárosok a takarítóknak kellenek (akik nekünk meglepő módon mind férfiak), hogy hajtogassanak nektek libát a törölközőből (asszony szerint hattyút hajtogattak, de ezt nem tudta biológiailag alátámasztani
), meg az italkihordóknak, hogy vigye nektek a koktélokat, meg a animátoroknak, meg a portásnak, meg az ápolónak (aki visz majd az orvoshoz, hogy adjon infúziót a hasmenésedre), meg a buszsofőrnek, meg az idegenvezetőknek, meg a hordárnak, stb. stb. stb. Rengetegen fogják ám tartani a markukat, mert alapjában véve nem ettől függ a megélhetésük, de az igen, hogy egy héten csak egyszer, vagy kétszer ehetnek a családban húst.Mi vagy 25 darab 1 dollárost osztottunk szét egy hét alatt...
Szerintem Kína nem is olyan nagy ország, csak azért tűnik annak, mert ott minden kisebb, mint Európában. Pl. a most Kínából rendelt 30 m-es locsolócsövem 1,5 méterrel rövidebb, mint a tavaly itthon vett 25 m-es :-( -
SzGee
aktív tag
-
Donki Hóte
veterán
Egyiptomban eléggé gyerekcipőben jár az elektronikus fizetési rendszer, az a kevés meglévő lehetőség is a nagyvárosokra koncentrálódik.
Ha nyaralni mégy a tengerpartra, akkor nyugodtan elfelejtheted a kártyát, kp-ban USD-t vigyél magaddal, sok-sok 1 dolláros bankjegy legyen nálad.
Ha melózni mégy ki, akkor más a helyzet, valószínűleg valami nagyvárosban leszel, ott vannak automaták, lehet használni kártyát.
Krethx
aktív tag
-
MasterMark
titán
-
Oliverda
félisten
-
M@Db0Y
senior tag
-
focvis
veterán
-
Dane03
csendes tag
-
zsamiatt
őstag
"Egyiptomi font (LE). Váltópénze a piaszter (1 font= 100 piaszter). Behozatala és kivitele tilos, ezért az USD-t vagy az Eurót javasoljuk, mellyel gyakran fizethetnek is. Bankautomaták korlátozottan állnak rendelkezésre. Elfogadott hitelkártyák: American Express, Visa, MasterCard."
Szerintem előszór dollárra vagy eurora fogják váltani a pénzt és úgy forintra.Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban! -
hedgehog
senior tag
??? Ahogy írtam, ne utaljon oda senki semmit, mert nem talál el a rendeltetési helyére!!
Ha te akarod kapni a pénzt, akkor csak arra a számlára utalj, amit az alkalmazásban saját számlának látsz, vagyis ha az egyenlegnél a zászlóra tappolsz. Ott sem szabad elfelejteni a referenciaszámot!
-- aka p3d3str1an -
hedgehog
senior tag
Korábban különböző jelekből (közlemény rovat, feladó neve stb.) arra következtettünk, hogy a Vitesse PSP nevű külön szolgáltatót használja a Revolut a nemzetközi pénzmozgásra, és az övék ez a KH-s bankszámla.
Ezért is nem szabad rá visszautalni, mert elkezd keringeni a pénz a három fél között (revo, vitesse, bankod), és nagyon nehezen talál vissza.-- aka p3d3str1an -
Oliverda
félisten
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből." -
emeritus
tag
-
Maxximus
őstag
Mi ez a 3DS?
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e -
emeritus
tag
-
Tuomas
addikt
-
koxkids
őstag
Szia!
Én tegnap fizettem az Extreme Digital-nál, gond nélkül ment Revoluttal. Jött az értesítés az appban, rányomtam és sikeres fizetés volt.
Lehet a Vodafone rendszere nincsen még erre felkészítve - bár nekem ma vonta le az előfizetés összegét előre regisztrált kártyával. -
balinlin
senior tag
-
sopruk
senior tag
-
balinlin
senior tag
-
kp78
veterán
Ez a hivatkozás készítés merre is van a programban?
Már széttúrtam az egészet, de nem találom.
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :) -
lehella
senior tag
-
Tuomas
addikt
-
hhheni
tag
-
Quinine911
aktív tag
-
Tuomas
addikt
-
Ezekiell
veterán
Revoluton nyitsz egy EUR számlát ingyen, oda 1 az 1ben megkapod az EURt, és Revoluton átváltod jó árfolyamon.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló. -
JóGéza
aktív tag
-
kmarci25
veterán
-
dugynok
senior tag
-
INGJOKE
veterán
-
instantwater
addikt
-
INGJOKE
veterán
-
hedgehog
senior tag
-
hedgehog
senior tag
Nekem egy kivételellel minden Díjnetes, ott lehet hitelkártyával fizetni. Az az egy csekkem szerencsére tartalmaz QR-t, amit meg az iCsekk (jó ronda, de működő) appal fizetem, szintén a hitelkártyával.
Szerk: viktorhu postjáról eszembe jutott, hogy valóban van pár dolog (biztosítások pl.) amit nem a dijneten, hanem a szolgáltató oldalán fizetek kártyával.
De a lényeg, én rezsi miatt már évek óta be nem tettem a lábam a postára.
(Igazából a fentiek már elmúltak, már a Revoluttal fizetem a díjnetet meg a csekket is, mert a hitelkártyám már úgysem ad visszatérítést, és az R pedig szépen kategorizál. A beszedés nem jó, én szeretem ha én dönthetem el mikor fizetek.)
-- aka p3d3str1an -
viktorhu
veterán
Majdnem minden szolgáltatónál lehet online kártyával fizetni, ehhez nem kell csekk meg postára járás. Magát a csekket is lehet alkalmazásból fizetni. Ugyanígy ATM-nél fizetni a távközlési számlát is felesleges hobbi.
Off: Hitelkártyaszámlára is lehet csoportos beszedést tenni.
-
instantwater
addikt
-
MasterMark
titán
-
Sify
senior tag
Voltam bent az OTP fiókjában. Azt mondta az ügyintéző, hogy nincs semmilyen tiltás a Revolut felé. Így ha hitelkártyáról töltöd fel a Revolut egyenlegedet (mivel vásárlásnak minősül), ezért erre is jár a visszatérítés. Azért ezt az infót senki ne vegye 100%-os biztosnak!
Iphone 14 Pro, Apple TV4K, Ipad (2018), AirPods Pro, Apple Watch Series 3 -
gzbotii
nagyúr
-
gzbotii
nagyúr
-
htc07
addikt
-
xy.zsolt
őstag
-
aujjobba
addikt
-
AcCEsS
senior tag
-
Brandynew
őstag
-
szabi__memo
nagyúr
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Mr.Csizmás
titán
-
nyirzoz
aktív tag
-
nyirzoz
aktív tag
-
szuladam
aktív tag
-
anadroid
senior tag
Nem a Duna Plázában, hanem -nál van, a plázánál levő kereszteződésnél jobbra fordulva a mellékutcában kb. 50-60 méterre van egy OTP-fiók, annak az előterében a bejárattól balra a legtávolabbi automata. Babér utca.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek. -
gzbotii
nagyúr
Szerintem meg nagyon is jól használható, némi alap böngészési skillel. Állítsd át a keresőt ATM-re, majd a Részletes keresés alatt ATM Pénznemet euróra.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction. -
UberMutant
őstag
-
brainticket
aktív tag
-
hedgehog
senior tag
Ahogy gzbotii kolléga is írta, nagyon nem.
Egyébként érdekes, hogy az OTP, eléggé el nem ítélhető módon a középárfolyamot teszi ki a főoldalára, pedig azon senki semmit nem kap

A rendes árfolyamuk el van dugva egy menüponttal lejjebb, és ott látszik is, hogy 3 Ft-tal rosszabb a deviza eladási árfolyam, mint a Revoluté (ez az árfolyam az, ami alapján a külföldi kártyahasználat számolódik általában). 324.9 vs 321.9
-- aka p3d3str1an -
gzbotii
nagyúr
Nem.
Szerintem olvasd el ezt a cikket: Bankkártyával külföldön – így húz le bankod külföldi kártyás fizetésnél
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction. -
gzbotii
nagyúr
A bankközi árfolyam (interbank exchange rate), az az árfolyam, amit a bankok is használnak, amikor egymás között valutát váltanak.
A középárfolyamot az adott ország nemzeti bankja (nálunk ugye az MNB) állapítja meg, amely a vételi és az eladási árfolyam számtani átlagaként adódik. Ezzel ugye nem találkozol annyira, mert a váltáson valakinek nyerni kell, így ráraknak egy profitmargint.A bankközi árfolyam kvázi az egyik legkedvezőbb, amit elérsz - de ha tévednék, majd kijavít valaki.
gzbotii
nagyúr
-
gzbotii
nagyúr
Mindig vásárlás/felvétel pénznemét kell választani, így a saját bankod (ez esetben a Rev) fog váltani - mindig a helyi pénznemben kedvezőbb fizetni.
Amikor ATM-ből veszel fel akkor a DCC (Dynamic currency conversion) kerülendő.
gzbotii
nagyúr
-
Oliverda
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Renault, Dacia topik
- Autós topik
- Trollok komolyan
- Gaming notebook topik
- Battlefield 6
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Milyen TV-t vegyek?
- Okos otthon - gyári appok, ökoszisztémák
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET
- PlayStation Portal - Midnight Black - Garanciával
- Új ASUS RYZEN 5 7600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 750W TÁP 2ÉV GAR
- REDRAGON K530 TKL Draconic Compact RGB Red Switch
- ÚJ GAMER MAX PC CORE I5 14400F 16-32GB RAM 512GB SSD GAINWARD RTX 3070TI 8GB DDR6 750W-TÁP 2ÉV GAR!
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 14 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 85%
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha kiderül mi a helyzet, oszd majd meg, mert hasznos lehet másokak is az infó.
), meg az italkihordóknak, hogy vigye nektek a koktélokat, meg a animátoroknak, meg a portásnak, meg az ápolónak (aki visz majd az orvoshoz, hogy adjon infúziót a hasmenésedre), meg a buszsofőrnek, meg az idegenvezetőknek, meg a hordárnak, stb. stb. stb. Rengetegen fogják ám tartani a markukat, mert alapjában véve nem ettől függ a megélhetésük, de az igen, hogy egy héten csak egyszer, vagy kétszer ehetnek a családban húst.