- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
Itt tedd fel kérlek a kérdésed:
Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasznála -
Somatom
veterán
-
Friczy
senior tag
Az érintéses gyorsabban terjedt el itt, mint nyugaton. Amikor megjelent a paypass, talán egy év után szinte minden POS, amivel találkoztam, már ismerte. Belgiumban még tavaly év vége felé is sok olyan helyet láttam, ahol nem volt, vagy pedig látszott rajta, hogy valami kiegészítéssel tették Paypassra alkalmassá, illetve pl. a vasútállomási automata még mindig csak chipes volt.
Persze ez annyiban érthető, hogy nálunk eleve később indult széleskörben a kártyaelfogadás, így sok helyre már első POS-nak is NFC-t ismerő POS került.
-
Vérboci
addikt
szeptemberben döntöttünk úgy, hogy maradunk még és 1 év múlva, tehát szeptemben újra értékeljük a helyzetet\helyzetünket
-
kovisoft
őstag
Értem. Tehát ha valami Magyarországon nem megy, akkor "Magyarisztán", meg "Balkán". Ha valami Angliában nem megy, akkor "csak mint érdekesség", meg "jó megismerni a világot".
-
tomp
félisten
Google Paynél ha csak bekapcsolod a kijelzőt de nem oldod fel a képernyőzárat akkor sima érintő kártyaként tudsz fizetni. Azaz kérni fogja a terminál a PIN-t. 5ezer alatt így szoktam fizetni.
-
tomp
félisten
Hogyan fizetsz akkor ott mobillal?
Itthon összeg korlát mentes az érintés. -
fokukac
nagyúr
hát én pedig mindenfelé a környező és egyéb EU-s országokban. (Csehország, Szlovákia, Ausztria, Horvátország, Románia, Macedónia, Szerbia, Ciprus, Hollandia - itt fizettem már így)
-
kovisoft
őstag
Nyugtass meg, hogy ez is "Magyarisztán" elmaradottságát igazolja, és a fejlett Nyugaton ez is jobb így, hogy nincs érintős pin.
Ja, és persze #angliábanmindenjobb és #nyomiakiotthonmaradt
-
kmarci25
veterán
A legtöbb helyen már elém tolják a terminált és intézzem: dugjam vagy érintsem, neki mindegy. Pár helyen tudom elképzelni, hogy nyújtja a markát a pénztáros, de ha az ember elég határozott, akkor nem adja oda. Ez is nagyrészt amiatt lehet, mert fél a pénztáros, hogy a kedves ügyfél tönkreteszi a terminált. Mondjuk látni olyan retkes kezű embereket, hogy én sem örülnék, ha a nagyon szükségesnél (pin kód) tovább fogdosna bármit, amit nem visz magával.

-
kmarci25
veterán
Fel van találva elég sok helyen "Magyarisztánban" is, bár tudom, hogy ez itt nagyon mucsa
(Miért kell ilyeneket írni?). Hónapok óta nem adtam ki a kezemből (sőt nem vettem ki a tárcámból) a kártyám. -
Friczy
senior tag
A kereskedő pénzén nem ül a bank, írtam is, hogy van valami határidő a beadástól számítva (pár nap), ameddig ki kell fizetni a kereskedőt.
-
Friczy
senior tag
Az ügyfél pénzén? Az esetek többségében a kártyás tranzakciók vásárlások, ha azokat késve könyvelik le, azzal az ügyfél éppenséggel kamatot nyer. Legfeljebb a refundon lenne érdemes ülni, de az elenyésző mennyiség az összes kártyás tranzakcióhoz képest.
-
viktorhu
veterán
Addig neked kamatozik, vagyis kamatozna, ha lenne látra szóló kamat a revolut számlán. Mindenesetre addig a számládon marad a pénz, csak elkülönítve, amíg a kereskedő bankja be nem szedi az összeget.
-
kovisoft
őstag
Ezt a balkánozást is be lehetne fejezni mondjuk...
#angliábanmindenjobb, #nyomiakiotthonmaradt
-
bigdady
nagyúr
Meg van mi volt. Felvittem a paypalba a visa és mc-t is anno, de nem állítottam át, hogy a bank saját devizájában terheljen majd mindig ne a paypal konvertáljon...
Paypal meg kihasználta és még véleltlenül sem kérte saját devizában a bankkártyákról csak ellentétesen: Gbp-t Eurban kérte (angliai vásárlás és visa-t terhelte) és Usd-t meg Huf-ban (Kína és mastercard-ot terhelte)...
-
kmarci25
veterán
A paypal plusz védelmet ad, ezért ebay-en (is) érdemes használni. Én is így használom.
-
bigdady
nagyúr
Most vettem mást USD-ben azt meg HUF-ban terhelte revolut... (Paypay rendben usd).
Fura ez így és nem értem az okát.
Screenshot miről kéne? -
INGJOKE
veterán
Én átlag "józsi" vagyok...
Van Rev fiókom...
-
Brandynew
őstag
Az átlagjózsi vevőimben eddig fel sem merült, hogy valami becsapós oldalt küldök nekik. Aki meg nem átlagjózsi, az meg tudja nézni, hogy mi az az oldal.
-
Brandynew
őstag
Rosszul fogalmaztam

-
Brandynew
őstag
Viszont ha nem a saját számlámról akarok pénzt tenni (fogadni) a Revolutomra és az illető nem adja meg a kártyaadatait, azt csak hivatkozás létrehozásával tudom megcsinálni nyitvatartási időn kívül, ha azonnal szeretném megkapni a pénzt.
-
torma99
aktív tag
Az IP címet néztem meg és onnan gondoltam, hogy a mobilnet lesz. DIGI és Telekom a két IP-m.
-
merqree
őstag
Arra gondoltam, hogy elegendő nekem a TW kártya. Alapvetően elég is, de eszembe jutott, hogy a revolutban van barátok/ismerősök funkció, ami megkönnyítheti a pénz küldést.
Csak addigra már késő volt. -
balinlin
senior tag
igen, csak Curve felhasználónak megy, de ő kártyára tudja kikérni tehát kvázi kártyára utalja
nem mondtam hogy ki mit szeret, én csak a lehetőséget említettem -
anadroid
senior tag
Családtag, társkártyával.
-
gzbotii
nagyúr
Tudom, hogy prepaid kártya.
Információként írtam le. -
La Magra
tag
Valóban tanulópénz, de úgy néz ki, megúszom ingyen: létrehoztam egy virtuális Revolut kártyát, amit betettem Curve mögé, így gyakorlatilag nincs is szükségem fizikai Revolut kártyára...
-
Oliverda
félisten
Eurós több is van az országban, de olyan nincs, ami USD-t adna ki.
-
Oliverda
félisten
Van, csak nem a Liszt Ferencen. Bécsben már találhat.
-
Erdmis
tag
A lényeg a G-Pay/érintéses fizetés lett volna. A fizikai kártyám még nem kaptam meg.
A virtuális kártya miért gond? Már, hogy azzal regisztráltam.
Curve-t hogy iktassam közbe, azzal már nem lehet regisztrálni GPay-be -
gzbotii
nagyúr
legrosszabb esetben: 5€ (1651Ft) egy új kártya.
-
balco
aktív tag
Most már le is könyvelte az Erste: 25 DKK volt 1103 Ft.
Közvetlen a vásárlás után megnézve a 25,72 DKK 1134 Ft lett volna a revoluton. Nem szakadtam volna bele abba a 31 Ftba, dehát ez elvi kérdés... 😁
De az érdekes az hogy ez csak apple payen keresztül volt. A kártyát érintve másnap ugyanazon a terminálon már nem volt díj.
Többször fizettem viszont díj nélkül máshol Apple payjel, de találtam egy másik helyet is ahol megint díjat akart rátenni. A pultos szerint a mastercard kártya a gond, vagy hogy esetleg céges hitelkártya. Nem vitatkoztam vele. Én inkább a terminált biztosító bankot hibáztatom.
De ezért kell több kártya is! -
Stalemate
csendes tag
Rendben, köszi a választ!
-
INGJOKE
veterán
Igen az ingyen hívok mindenkit benyögéseken én is szoktam jót nevetni. Bár pont most volt egy cikk mindenhol hogy a hoka móka havi több százezer sms-t küldött az alapdíjas játékokra és nyert egy csomószor, szóval, neki tényleg ingyen volt, sőt....

-
Crow
tag
Igen, valóban az lett a vége: (újra-)igazolás után maradt a régi cím.
Priviben írtam részleteket, ha érdekel. -
Somatom
veterán
Igen, fizetős (prémium, vagy nevezd, ahogy akarod) fiók esetén nem számolnak külön díjat egy olyan szolgáltatásért, amiért free fiók esetén esetleg alkalmanként jutalékot kell fizetni. Pl. kp. felvét. Mi ezen a fura, vagy meglepő?
-
Tuomas
addikt
Fórumtárs hozzászólásában semmi beszólás nincs, igaza van, kár azon aggódni mi lesz a jövőben.
Ellenben látom, elég nehezen emészted meg a kritikát.
-
Andralin
aktív tag
> A repülőn offline terhelnek, ezért nem megy a prepaid.
Ez azért erősen légitársaság függő.
Én pl. jópár alkalommal fizettem már a Qatar Airways járatain repülés közben a Revolut kártyámmal fedélzeti wifi szolgáltatásért és eddig mindig gond nélkül elfogadta a kártyámat. -
gzbotii
nagyúr
Nyugi, az angolokat kis "a" betűvel kell írni. Ha már

-
Somatom
veterán
Hülye angolok, angol hülyék! Hülye használtautó-nepperek!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bigdady
nagyúr
#Angliábanaszarisfinom
-
Tuomas
addikt
Tudom, nyugaton ez nem így megy.

Na bumm, rosszul írtam le egy angol szót, kétszer, most aztán feszíts keresztre, mint Angliában élők nagykövete...A topikhoz viszont kár hogy már egyre kevesebb érdemleges dolgot teszel hozzá, a beszólásokból viszont egyre többet.
Amúgy meg tudjunk már elszámolni 10-ig... 5 betűs szó, mi?
De bocs, ha Angliában ti máshogy számoltok.
-
Cyberbeni
addikt
Az még az OTP-nél is jobban vált?
-
INGJOKE
veterán
Hmmm Tapolca nyugaton van, és mégsem igaz az aldi volt.
-
Donki Hóte
veterán
Azt írta kolléga, hogy onnan fizetik a közös költségeket!
Ennek a módjára vagyok kíváncsi. Ha ő megoldotta, akkor nem szégyen tőle tanulni!
-
bigdady
nagyúr
Mindenki csak feltölti és azonnal elkölti róla teljesen ingyen és mindig 0 van a revolut főszámláján így senki nem bukhat ha fa vagy csőd alá kerül? Tényleg ezt hiszed?
Nem hiszem ez lesz, de láttunk már ilyet (ha már Mo: kicsiben is mekkora hype volt itthon a BeeRides, most felszámolják éppen...)Pláne hogy minden ingyenes azért kell fenntartással kezelni és használni
-
htc07
addikt
engedd el, mindenki hülye aki revolutot használ, mert az nem bank, és amúgyis ellopja a pénzed.
minden héten van egy lázító cikk ellene, látszik azért hogy dolgozik a lobbi keményen
-
hedgehog
senior tag
Igazából szerintem még akkor sem... a Revolut csak azt látja, hogy 10500 Ft-ot vettek fel, azt nem tudja, hogy az user csak 10K-t akart, az 500 meg az ATM fee. Legalábbis én így gondolom, konkrét infóm persze nincs.
-
INGJOKE
veterán
Ez jogos. (de a tuti tipp Ajka este 10 és reggel 6 között.)
-
Somatom
veterán
TG zárta a témát. Légyszi, tartsd Te is tiszteletben, hogy ne legyen egyoldalú!
Köszönöm a figyelmedet!
-
vnorbi
aktív tag
Ha már big data, szerintem ezt nagyrészt lehetne automatizálni, és egy jó becslést adni, hogy egy adott ország adott banki ATM-je számol-e fel díjat. Az adatok nagy része megvan a Revolutnak, azt kellene pluszban felkutatni, hogy mi a legkisebb címlet, az adott valutából, amivel az ATM-eket szokták tölteni, vagy ha ez nagyon munkás, akkor mi a legkisebb címletű papírpénz a valutában. Azzal számolva, hogy a tranzakció díja százalékosan arányos a felvett összeggel, feltételezhető, hogy ha az ATM pénzfelvétel tranzakcióra levont összeg nem osztható a legkisebb címlettel maradék nélkül, akkor ott volt díja a pénzfelvételnek. Sok tranzakciós adatból szerintem elég jól be lehetne lőni, hogy hol van extra díj.
-
Somatom
veterán
Szó sem volt kötelezettségről. Hol láttál te ilyet? Maximum szolgáltatási színvonalról lehet szó. Nem a megszerzett, hanem az elégedett ügyfél a jó ügyfél.
-
bigdady
nagyúr
Így van. egyébként semelyik bank sem közli vagy kutatja a másbanki atm díjakat. Megállapítanak egyet másbankira meg külföldire amibe várhatóan belefér majd a rájuk hárított díj ennyi.
Revolutnál ez ingyen van vagyis 0%-ot állapítottak meg másbankira külföldön is ennyi a sztori. -
Tuomas
addikt
A R, Rev, Revo neveket én is használom, rövidítés miatt.

Azért annak több köze van hozzá, mint a revolute-nak.
Kolléga megelőzött.
-
gzbotii
nagyúr
R, Rev, Revo - ezek rövidítések, szerintem ez még oké.
-
soldier2
őstag
Nekem a kártya feloldása csinálta ugyanezt, egy nap után meguntam, "live agent" feloldotta. De ha a chat fahy le az szívás, ilyenkor tényleg gáz, hogy nincs legalább egy email cím.
-
petipetya
nagyúr
Az éremnek két oldala van. Visszaolvastam a történetét, de egy katyvasz az egész.
-
bigdady
nagyúr
Nekem virtuálisból csak mc-t enged most.
Fizikaiból meg csak Visa-t az meg van már nem látom értelmét többnek -
Kiskopika
senior tag
En vegig vittem a folyamatot, es december 12 re igeri a kezbesitest. Nem vont le penzt, de en ausztriaba vagyok. 2ik kartyam lesz
-
bigdady
nagyúr
A link a Revolut honlapjára visz ahol megadja a mobilszámát majd onnan megy tovább a playbe a folyamat. Ennyi ne variáld tovább ennyiből tudja majd
-
Serpiko
addikt
Elég ha arra kattint amit küldtél linket és úgy csinálja végig a regisztrálást.
-
AcCEsS
senior tag
Megoldható, a Messenger és a Viber simán játszik. Tehát megoldható a netes üzenetküldőkkel, csak a mínusz 8-9 óra szívás a jelentősen eltérő életciklus miatt.
-
AcCEsS
senior tag
A régi kártyája elérhető lesz az én dual-simes telefonomban egy darabig, tehát ha kap valami kódot, akkor én el tudom neki küldeni. De wifin elviekben mennie kell tovább a fintech appoknak amíg nem lép ki. Viszont a régi kártyáját majd le kel adni, mert az itteni céges. A lényeg, hogyha ott lesz egy saját sim-kártyája, akkor át kel regisztrálnia a fintech kártyáit az új telefonszámra, és szerintem érdemes lehet az új, amerikai címre is átállnia a kártyáknál (meg a Google fiókkal is), mert egyéb lehetőségek fognak megnyílni előtte, pl. hivatalos Google Pay.
-
mufi
senior tag
Pfu, te ne igyal ma tobbet...
-
Andralin
aktív tag
> Érthetetlen, hogy miért nem engedi a rendszer megszüntetni a biztosítását, azért mert külföldön van.
Az csak egy dolog, de nem egyszerűen megszüntetni akarom, hanem ugyebár még napokkal az utazás előtt Prémium csomagra váltottam, ami tartalmazza a biztosítást is, így okafogyottá kellett volna váljon, hogy tovább is vonogassák a napi díjat.
És amikor megpróbálom megreklamálni a szerintem téves terheléseket, hoppá, az ügyfélszolgálat eltűnik a szürke ködben. Immár 30 órája próbálkoznak nekem elérhető ügynököt találni, csak bele ne roppanjanak szerencsétlenek a nagy erőfeszítésbe!
Ez szerintem kb. olyan, mintha megvenném az adott hónapra a BKV bérletet, de hiába mutatom fel felszálláskor, a sofőrök ragaszkodnának hozzá, hogy minden egyes utazáskor vegyek meg mellé a jegyet is. Szép kis lehúzós rendszer ez azért.
-
gixxergabi
senior tag
nincs harag...
-
gixxergabi
senior tag
Nem tudom (meg azt se miért tőlem kérded). És azt sem tudom ha ne adj isten baj lenne, akkor egy ilyen biztosítást hogy lehetne érvényesíteni...
-
gzbotii
nagyúr
Mindenki hülye, mert nem tudunk segíteni
Curve pontokra is kétszer kellett kérdezni -
Tuomas
addikt
Már láttam.
-
kmarci25
veterán
Valami a kártya aktiválással/verifikációval volt, már nem emlékszem igazán...
-
mufi
senior tag
Na, akkor: revolutom az erdetileg euro alapra inditottam, viszont csinaltam forint es gbp szamlat is hozza. A paypalom az meg gbp alapu. Akkor elmeletileg ha atvaltom revoluton a forintot fontra, a paypalnak latnia kellene, hogy van penz a kartyan?
-
Tuomas
addikt
Én már azt nem értettem, hogy:
"Ha pl OTP, vagy Unicredit forint alapú számláról akarok Revoltura utalni, azt hogyan kell, ha még nem érkezett meg a fizikai kártya?"Majd pedig, hogy:
"Az volt a gond konkrétan, hogy asszony az OTP számlájáról nem tudott nekem az OTP netbankból utalni..."
Akkor az eredeti terv az lehetett, hogy itthoni banktól elutalja revolutra, utána pedig elutalja paypalra?
-
gzbotii
nagyúr
Politikát mellőzzük. Köszi.
-
tomp
félisten
például
CVV-n kívül mindent mutat. Ha fizettem érintéssel a kártyával és utána olvasom be akkor azt is beolvassa mivel a kártya menti az összes érintéses fizetést.
Vagy ott van a Credit Card Reader Pro. Az is tökéletesen beolvassa a kártyát. Sőt ha a telefonhoz rakom akkor az elsődleges fizetési appról is lekéri az adatokat. GPay kiírja ilyenkor, hogy túl gyorsan vettem el a termináltól a telefont.
Google Paynél ha nem oldod fel a telefont csak bekapcsolod a kijelzőt máris tudsz fizetni. Igaz csak 5ezerig. De megy!
-
Somatom
veterán
Ja. Aztán minden fizetés előtt előveszem a telót, belépek az alkalmazásba és visszaállítom az érintéses fizetést. Innovatív megoldás.

-
tomp
félisten
Okostelefonnal a megfelelő Play Áruházas appal tökéletesen beolvassa a CVV-n kívül mindent. Még a kártya által mentett NFC-s fizetéseket is mivel a kártya naplózza mikor, milyen devizában és mennyit fizettél érintéssel.
-
vmarci21
tag
Amúgy Amazon sem kér CVC-t, így (szigorúan elméleti síkon) mondjuk egy e-book könyvtárat simán be lehet belőle rendezni... #DoNotTryThisAtHome
Úgy hogy a videó feltöltője érdekében nagyon remélem, hogy a videó feltöltése előtt törölte ezt a kártyát az alkalmazásból... -
hedgehog
senior tag
Srácok, én csak egy indokot mondtam arra, miért fizetne az ember mindent érintéssel... az most lényegtelen, hogy van ahol a dugás is biztonságos

Inkább az a lényeg, hogy miért ne fizetnénk mindent érintéssel? Szokjunk ehhez hozzá, és biztonságosabb lesz a kártyahasználatunk. -
vnorbi
aktív tag
Az app-ba belépéshez használt kódot (hash-t) a szerver oldal is tárolja, mert ha felrakod egy másik telefonra az app-ot, és ugyanahhoz a telefonszámhoz akarod használni, akkor azzal a kóddal tudsz belépni, amit az első készüléken használtál. Ha meg így több telefonon használod ugyanazzal a Revolut accounttal, és az egyiken megváltoztatod a kódot, akkor a többin már nem lehet belépni a régivel (csak ha offline vagy), hanem újra meg kell adni a telefonszámot, és hozzá az aktuális passcode-ot.
-
Brandynew
őstag
Ez is az user hülyesége, ami megerősíti azt, amit mindig is mondok: ha valaki ésszel csinálja, soha nem fogják zárolni. Ahogy a Reddites hozzászólásban is írták, a PayPal ugyanúgy zárolta volna ekkora összegnél, mert ekkora összeg üzleti accountra való, a brit szabályozást nem ismerem, de még Magyarországon is bizonyítanod kell a bankoknál a pénz eredetét (10 millió Ft-nál), pénzügyi termék vásárlásánál (pl. állampapír) pedig már 5 millió alatt kérhetnek igazolást.
Engem még soha nem zároltak és nem is fognak, mert tudom, mit csinálok.
-
anadroid
senior tag
Azt írja, hogy ingatlan adásvétel volt, és hogy beküldte a szerződést, csak éppen nem angolul. Esetleg, ha mellékelt volna egy akármilyen hevenyészett fordítást pl. google-val, plusz kért volna ügyintézőt, és nem a robottal küszködne, többre menne. Sajnos a reddit számomra nem olvasható, így a hozzászólásokba nem mentem bele. Szerintük régi a böngészőm (egy fenét, csak a különböző rám akaszkodó sallangok ki vannak tiltva), és így 5%-os sötétszürkén 1%-os még szürkébbel jelenik meg az egész szemét.
-
Somatom
veterán
Nem.
"No agent to talk to."
A tanulság: ilyen esetre álljon rendelkezésre egy kompetens ügyintéző, akivel érdemben lehet kommunikálni! Ellenkező esetben felmerül a gyanú, hogy a cég megbízhatatlan és saját üzleti céljaira tartja vissza az ügyfél pénzét. -
Tuomas
addikt
3 milkót egyben felnyomni, az oszt igen.
-
viktorhu
veterán
Ausztriáról volt szó, teljesen irreleváns az angol rendszer a kérdés szempontjából. Ráadásul a múltbeli tapasztalat sajnos nem mond semmit a jövőről. Régebben sehol nem raktak díjat az automaták a külföldi kártyás készpénzfelvételre, aztán pár éve egy-egy helyen megjelent, én úgy 5 éve Csehországban találkoztam először ilyennel, ma meg már ahhoz vagyok szokva, hogy teljesen random módon számítani kell rá külföldön.
-
viktorhu
veterán
A Revolut idegen kártya az Erste automatának, az Erste kártya meg nem. Attól, hogy a saját kártyájával nem számol fel díjat, idegen kártyával simán kérhet pénzt.
Egyébként nem úgy van, hogy pont Erste VISA esetén annyira nincs is jelentősége a Revolutnak, mert ott a VISA vált, és nem a bank?
-
Somatom
veterán
Fogalmam sincs, hogy eddig mennyit számított fel, mivel nem nagyon volt más opció. Felhívtam az Erste -t, osztottunk/szoroztunk és az jött ki, hogy számomra ez a legkedvezőbb lehetőség arra, hogy az Erste Eurós számlámról, Euró kp -hez jussak. Olcsóbb, mint ha Magyarországon, egy Erste fiókban vennék fel Eurót. Csak, itt Erste kártyáról van szó, Erste automatában. A Revolut kártyára símán számolhat magasabb díjat. Konverzió ugyebár nincs, csak kezelési költség.
Nem. Én német cég alkalmazottja vagyok. Kiutazok Oszkárral a munkahelyemre, beülök a kamionba, lenyomok két hetet, többnyire Németországban, aztán hazajövök két hetet heverni. A fizumat pedig Magyar Erste Eurós számlámra utalják.
-
Somatom
veterán
Eddig, amikor megállt tankolni a busz, akkor bedugtam az Erste kártyámat az automatába és kivettem a lóvét.
Ezt persze továbbra is megtehetném, csak hát .... -
Somatom
veterán
Ausztriában az autópálya melletti kutakon Erste ATM -ek vannak. Azokról van vmi infó? Néztem az összefoglalóban levő táblázatot, de abban nincs benne. Kíváncsi lennék, hogy ha fizetős, akkor mennyit von, mert utazás közben nem nagyon van módom válogatni.
-
Somatom
veterán
Köszi! Írtam korábban, hogy a kártyahasználatra nem lesz panasza az algoritmusnak
-
bigdady
nagyúr
Mert nem akarom, hogy uk cégek kezeljék a "pénzügyi történéseimet". MEg felesleges is...
-
INGJOKE
veterán
Én itthon is szereplek a pozitív khr-be és mikor az autó hitelt vettem fel, (amiből 2-t már idő előtt visszafizetettem) akkor is azt mondta a csávó, hogy szigorodott meg minden várni kell míg elbírálják, eljöttem fél óra múlva telefonált hogy mehet minden ok. Hát nem megmondtam, hogy megmondtam tesa?
Gyűjtsék csak az adatokat, ha dobbantok az országból úgyis csak angol nyelvterület jöhet szóba.

-
Tuomas
addikt
És mi bajom lesz, ha nem tudják? Had döntse már el mindenki, hogy mit akar.

"Ez szerintem amúgy is arra az esetre van, ha kérsz tőlük hitelkártyát, akkor megosszák-e vagy sem."
Én is ugyan ezt írtam.
-
Tuomas
addikt
Nem robot volt, a robot a Rita, ez a valaki pedig Reg néven futott, gondolom a képkivágásba nem fért be (értelme sem lett volna) a liveagent rész. -
Tuomas
addikt
Mert nem biztos, hogy valaki a revoluttól akar hitelkártyát, szerintem.
Gondolom ezt amiatt rakták bele, mert piacra szeretnék dobni ők is a hitelkártyát/hitelkeretet, vagy nevezzük bárminek. Aki ezzel nem él, annak felesleges adatokat átadni. -
xcsabo
őstag
De legalábbis ugyanúgy. 👌
-
Cyberbeni
addikt
Angol cím hekkelés volt apple paynél is, nem? Úgy tudom zároltak is miatta pár számlát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Formula-1
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Chrome
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Honda topik
- Temu
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5460
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem robot volt, a robot a Rita, ez a valaki pedig Reg néven futott, gondolom a képkivágásba nem fért be (értelme sem lett volna) a liveagent rész.