- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon kezdőknek
- sziku69: Szólánc.
- old rocker: Mindennapi reklámjainkat ne add meg nekünk ma...se holnap.
- moonlight115: Privát, oh!
Hirdetés
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzGee
aktív tag
válasz
Donki Hóte #51131 üzenetére
Le kell mondani az előfizetést
Nem kompromittálódott a kártyád, Te adtad meg az adatait -
zerodot
aktív tag
válasz
Ahogy már feljebb is írták, ez nem Revolut specifikus dolog. Neked kell tudnod, hogy az adott előfizetést kártyával vagy átutalással fizeted, hiszen te magad kellett hogy beállítsd/jóváhagyd annak idején.
Egyébként ha gyanús levonásokat látsz, az valószínű a kártyán keresztül megy. Menj be a kártyák menübe és ott az adott kártyát kiválasztva látod az ahhoz a kártyához tartozó összes tranzakciót. Ha ez a bizonyos havi fizetés kártyán keresztül megy, akkor itt kell látnod ezeket a tranzakciókat is.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Ha a kartyad kompromittalodott akkor tiltsd le a kartyat es csinalj ujat.
-
kp78
addikt
válasz
Donki Hóte #51128 üzenetére
Ez a csoportos beszedés szerintem, amit te a "rendes" magyar bankszámlaszám esetén említesz.
Revolutnál tudomásom szerint ilyen nem lehet.
Nekem amit Revolutról vonnak, az mind a b.kártyám megadása után indult.
De biztos jön majd még vki, aki ezt megerősíti, vagy megcáfolja. -
válasz
Donki Hóte #51128 üzenetére
Milyen havi kifizetésekről beszélsz? Ha átutalással fizetsz, akkor átutalás lesz, ah bankkártyával, akkor bankkártyás fizetés. Ez így megy a magyar bankoknál, és mindenhol máshol is.
-
kp78
addikt
válasz
Donki Hóte #51126 üzenetére
Anno először egy ilyenhez a kártyád adatait kellett megadnod.
Persze, én az egyik virtuális kártyámat csak kínai vásárlás előtt "olvasztom ki", és amint fizettem, már megy is vissza fagyasztásba. -
kp78
addikt
válasz
Donki Hóte #51124 üzenetére
Nem elég ha fagyasztod a kártyát, amit úgy vélsz, h kompromittálódott?
Vagy akár az összeset?
És kérsz egy új virtuális kártyát, amit beteszel vmi wallet-be és te tudsz fizetni, ha akarsz.Egy ideje már azt is be lehet állítani, h melyik kártya melyik számláról költhet.
Amúgy a kártyáknál tudsz limitet állítani. -
zsola400
senior tag
válasz
Donki Hóte #48246 üzenetére
A következő belépésnél már nem fogja kérni.
-
válasz
Donki Hóte #47648 üzenetére
Igen, én is úgy használom.
Boond: Köszönöm! (bekaphatják) -
Friczy
senior tag
válasz
Donki Hóte #47024 üzenetére
A verzió: előveszem a pénzt a pénztárcámból, fizetek, utazok. Feltéve, hogy van nálam pontos összeg, vagy a sofőr tud visszaadni. Ha ez nem áll fenn, akkor probléma van. Megoldás: Valahol váltani kell, vagy lemondok a visszajáróról.
B verzió: ha többször utazom ugyanazon a viszonylaton, akkor a távolság ismert, tehát nem kell a Menetrend alkalmazás. Ha nem, és van időm várni, mert a busz még nem ért oda/nem indult el végállomás esetén, akkor megnézem a menetrendet, elindítom a BudapestGo-t, megveszem a jegyet, ugyanazon a mobilon a bank alkalmazásában jóváhagyom a tranzakciót, visszatérek a BudapestGo alkalmazásba, és megmutatom a sofőrnek.
Én általában a B verziót választom.
-
axioma
veterán
válasz
Nekem A-nal ugy kezdodik, hogy keresek egy automatat, beirom a kodot, kapok nagypenzt, mert nincs a zsebemben kp... a taskam melyen a penztarcamban kemeny 1000 Ft ugy egy honapja.
Amugy a menetrendek.hu-t azert nyitom meg mert latom, hol tart a busz [siet/kesik]. -
válasz
Donki Hóte #47028 üzenetére
Egyszer kellet jóváhagynom, nem vagyok otp-s.
-
vmarci21
tag
válasz
B verzióban rossz a sorend, a jegyet otthon veszed, a buszon már csak QR kódot olvasol.
Amúgy tényleg túl van bonyolítva, városi közlekedésre lett kitalálva a rendszer, amire a COVID miatti jegyvásárlásos korlátozások miatt néhány nap alatt bele erőltették a Volán-t is, így sikerült... ((más kérdés hogy városi közlekedésre meg egy Pay-As-You-Go rendszert kellett volna csinálni, nem QR-kód olvasósat, de az a Rigó már elszállt))
-
válasz
Simple Classic alkalmazás?
Még a városok parkolása is benne van, és nem csak az otp bankkártyát kezeli.
Autópálya matrica és a csekkbefizetés is működik vele. -
Uher
aktív tag
válasz
Menetrenden tavolsagot nezni szerintem csak 2 telepules kozott kell. Jegyet meg pl. simple alkalmazassal lehet, oda be van regisztralva a bankkartyad, nem kell a banki appal kinlodni. Es nezd a jo oldalat, feleslegesen nem kell papirt nyomtatni.
-
Friczy
senior tag
válasz
Donki Hóte #47020 üzenetére
Természetesen a BudapestGo nem GPS koordináták alapján dolgozik. BKV esetén Az applikáció nem törődik azzal, hogy melyik buszra szállsz fel (helyi járat esetén mindegy is), a QR kód tulajdonképpen a buszt azonosítja. Helyi járatoknál egyszerűen kiválasztod az alkalmazás megfelelő listájából Az adott várost. Távolsági busz esetén vagy tudod a távolságot, vagy kinézed a menetrendek alkalmazásból, és távolságra veszel jegyet.
-
gyalu 1
aktív tag
válasz
Donki Hóte #47020 üzenetére
A távolságot a "menetrendek" oldalról tudod megnézni 😁
-
kress
aktív tag
válasz
Donki Hóte #47018 üzenetére
távra veszed a jegyed nem megállóra sztem, kiválasztod melyik társaság meg melyik km sáv
-
Major Lion
senior tag
válasz
Donki Hóte #46959 üzenetére
egyhazat tamogatni? neeem, kapnak eleget
-
Hovi
aktív tag
válasz
Nem vagyok otthon a vendéglátásban. De nem úgy van, hogy a borravaló megy a közösbe és majd a nap végén szétdobják? Vagy a tulaj leveszi a maga részét és a többit szét dobja? Mindegy is. Egyre több helyen van szervízdíj. Legutóbbi helyen 12% volt. Itt már nem adnék borravalót. Nekem a célom a teljes kp mentesség. Ahogy fentebb is írtam 5+ éve így élek kicsi családommal. Nincs nálam még apró sem. A nejemnél sem, a fiamnál sem.
-
pictigjis
őstag
válasz
hagyjuk már ezt a borravalót is, mert ez is csak kultúra kérdése. számos külföldi országban évek óta van "tip" menüpont a terminálokon, garantálom neked, hogy nem a tulaj teszi zsebre. ahogy egyébként a legtöbb magyar helyen sem, mert a vendéglátás elég speciális terület (és elég jól dokumentálható, egy adott fogyasztáshoz milyen terminálbizonylat kapcsolódik)
most jöttünk haza a kedvenc osztrák hotelünkből, ahol a fogyasztás után nemcsak aláírhatod a (szoba)számlát, hanem saját kezeiddel szépen ráírhatod a borravalót is, amit kijelentkezéskor külön "tip restaurant" sorokban tüntetnek fel a számlán
legalja magyar étteremtulajdonosok mindig lesznek, de ne belőlük induljunk már ki lécci. mert ebben a ku..va országban mindenki hozzászokott már az urambátyám rendszerhez
-
Major Lion
senior tag
válasz
Donki Hóte #46948 üzenetére
Nyilvan vannak olyan piacok ahol mar ez se gond, jotekonykodas alatt nem tudom mit ertesz, de a legtobb helynek utalsz altalaban, borravalot is sok helyen mar beutnek, legalabbis ahol en elek.
-
Hovi
aktív tag
válasz
Donki Hóte #46948 üzenetére
Igaz ritkán, de piacra is járok. Ott a terminál (telefonos) a hentesnél és a zöldséges néninél. Osztálypénzt réges rég a szülői mk vezetője szedi egy számlára. Oda megy utalással. Míg a gyerek kisebb volt Revolut junior (suli büfében simán ment) de ritkán kellett, vitt itthonról mindig enni/inni. Borravaló: ahol eleve benne van a szervízdíj ott sehogy, ahol meg nincs mindig mondom kerekítsen felfelé. Jótékonyság nem játszik. Még 1x mondom: én egy megszállott vagyok ezen a téren. De simán lehet élni kp nélkül is. Teljesen KP mentes a család. Ugyanakkor természetesen elismerem, hogy adódhat olyan élethelyzet, mikor kellhet a kp. Nálam szerencsére nem adódik. Fentebb írták, hogy nem ingyenes a kártyás fizetés. Igen, a kereskedőnek van költsége. De egyrészt több szolgáltató is van a piacan. Másrészt azt is mérlegelnie kell, ha nem fogadja el a kártyás fizetést , akkor vevőt is veszíthet. Nagyvárosban élek, így én nem találkoztam olyannal az elmúlt jó pár évben, hogy "nem lehet" kártyával fizetni.
Vasárnap voltunk Veszprében a BakonyExpón. Sok sok kis pavilon, (méz, bor, saj, kézműves termékek, minden is) mindegyiknél ott volt a terminál. -
törölt tag
válasz
Donki Hóte #46936 üzenetére
Én azokat az embereket nem tudom, hogy csinálják, milyen közegben élnek akik évek óta nem láttak készpénz.
Buszra nem tudsz jegyet venni kp nélkül (próbáltam) és ez csak egy a sok millió lehetőség közül. Szinte mindegy ki hol él, mindenhol belefuthat ebbe... Annyit meg nem ér, hogy bármiről is lemondjak, ilyen hülyeség miatt. -
zsamiatt
őstag
válasz
Donki Hóte #46862 üzenetére
Gaz.. Nem veletlenul van rola szo, hogy sok penzt nem szabad tartani rajta.
@kis.zsolt: te megnezted, tenyleg elerheto a beszamoloja, es valotlansagot allit a cikk?
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
Donki Hóte #46862 üzenetére
Ráadásul a méltán megbízható Zindexről... jajj.
Nos, nem zörög a haraszt, de minden évben olvashatóak hasonló rémhírterjesztések a Revoluttal kapcsolatban. Szálka a szemükben, hogy nem hódoltak be a rezsimnek. -
SzGee
aktív tag
válasz
Donki Hóte #46374 üzenetére
Szerintem ne bajlódj fonttal, dollárt vagy eurót vigyél (inkább dollárt, mert tapasztalatom szerint 1:1-ben váltják, akkor is úgy váltották, amikor 1,3 volt az árfolyam), és ha lehet, kis címleteket, jól fog jönni a borravalónál, sok-sok 1 dollárossal készülj, egyből mindenki nagyon készséges lesz
Egyébként a fontot nem is lehet hivatalosan kivinni az országból, ezért se vesződj a váltással, ezért aztán magyar pénzváltóknál nincs is
-
Gardaai
senior tag
válasz
Donki Hóte #46374 üzenetére
Ez ott derül ki, ha majd próbálod levenni. Itthon nem fog kiadni fontot az ATM, ha erre gondolnál. (Legalábbis tudtommal nincs ilyen, bár kis városban élek.)
-
zerodot
aktív tag
válasz
Donki Hóte #45489 üzenetére
Hát, az alapján, hogy a havidíjat (amit elmulasztott lemondani) következetesen még mindig lehúzásnak meg lemarásnak nevezi, nem úgy tűnik...
-
geryboro
senior tag
válasz
Donki Hóte #45489 üzenetére
-
gabor9991
addikt
válasz
Donki Hóte #45451 üzenetére
Azért mondjuk megnézném mikor egy balkáni körutazás során tankoláskor lefotózott kártyaadatokkal levásárolják az egyenleged akkor mennyire görbülne le a szád
Amerikai utazás után 2 héttel mikor már itthon vagy és küldi a bank a push üzenetet hogy épp tankolnának a kártyáddal las vegasban csak erősítsd már meg azért az nem vicces -
zsola400
senior tag
válasz
Donki Hóte #45449 üzenetére
Én a széfet a vásárlások utáni aprót 100-300ftokat átváltja €-ra és ott gyűjtöm, meg a limit áras váltások után szintén ide rakom be. Ez azért jó mert te sem és mások sem tudják elkölteni róla a pénzt pl. ellopják a kártya adatokat, de én max 1-2k € gyűjtök, utána megy a befektetésekbe. A zseb és a széf között annyi a különbség, hogy a zsebből mehetnek az ismétlődő kifizetések.
-
Noxy
veterán
válasz
Donki Hóte #45451 üzenetére
-
Pharaoh
aktív tag
válasz
Donki Hóte #45449 üzenetére
Azt nem tudod véletlenül elkölteni.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Donki Hóte #45384 üzenetére
Szerintem felét adja oda.
Én 20.000 Ft. kapnék egy meghívásért.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #45384 üzenetére
Most vetted észre? mert ez már tavaly is ott volt
Jó megfigyelő vagy
Egyébként ez egy win-win dolog. Nem mintha olyan túl sok értelme lenne a kiírásnak
-
TrollBalint
addikt
válasz
Donki Hóte #45285 üzenetére
Ezt így most akkor én sem értem. Ha nem lehet eurós zsebe, de ugyanúgy fizethet vele (csak nem tud előre váltani) akkor nem nagyon látom én sem értelmét ennek a korlátozásnak... de mindegy, a lényeg, hogy akkor lehet vele fizetni.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Donki Hóte #45257 üzenetére
Kiválasztod az adott pénznemet, az egyenleg alatti sorban (az Add Money, Exchange, stb. mellett) More -> Hide -> Yes.
Vagy a Details gomb mögött is ott a Hide opció.
vnorbi: érdekes, nálam ez a balrahúzás nincs... -
pictigjis
őstag
válasz
Donki Hóte #45257 üzenetére
én is nagyon régóta szeretném megszüntetni a már nem is létező hrk zsebet, soha nem sikerült
-
kmarci25
veterán
válasz
Donki Hóte #45245 üzenetére
Ez a funkció kb 3 éve létezik.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #45245 üzenetére
Amikor ezt leírtam nem hozta ki az Atmeket ország szerte (Városon belül igen, ha konkrétra kerestem rá)., ha ezen változtattak az jó. A kérdésekből nekem úgy tűnik, hogy ez ha így van nem olyan régi esemény.
-
sirarcheer
senior tag
válasz
Donki Hóte #44980 üzenetére
Én rákeresek angolul az országra és a készpénzfelvételre.
Általában kidob egy revolut fórumot és ott elég pontosan leírják mi a helyzet.
(Németország Sparkasse ingyenes a határig ez így is volt)
Lengyelországban azt írják csak az Euronet ATM-ket kell kerülni és Visa kártyával pénzt felvenni, mert ha MasterCard kártyával veszel fel pénzt akkor felszámol díjat.
Pár példa ahol ingyenes felvételt írtak:
"You can try too Millenium Bank or Bank Pekao, for example, for free. Santander too, as you have said."
Én MasterCarddal vettem fel pénzt Németországban és nem számolt fel külön díjat. -
TrollBalint
addikt
válasz
Donki Hóte #44980 üzenetére
szerintem nem is lesz ilyen lista, mert egy bank önkényesen megváltoztathatja, hogy számol-e fel idegen bankkártyákért díjat, vagy sem, és nem fogja értesíteni az összes többi bankot / pénzintézetet.
-
csibe1
addikt
válasz
Donki Hóte #42509 üzenetére
Szombat este regeltem, simán elfogadott mindent, fényképet, adatokat; kb. 5 perc után meg is jött a jóváhagyás.
-
Gabás
addikt
válasz
Donki Hóte #42515 üzenetére
Csak a keret felettire
(ha sok készpénzt veszel fel, ajánljuk figyelmedbe a Curve-t is) -
Oliverda
félisten
válasz
Donki Hóte #42513 üzenetére
Nem kell várni. Küld push üzenetet az app, ha válaszolnak.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Nem a chatbottal kellett volna beszélgetni, hanem a "live agent" beírással élő embert kérni.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Sándor Csányi likes this.
-
hedgehog
senior tag
válasz
hát, azért én megvártam volna a munkanapokat, mielőtt (╯°□°)╯︵ ┻━┻
-
Noxy
veterán
válasz
Donki Hóte #42487 üzenetére
Már mint azt akinek csak a Revolut kártya van a telefonjában, vagy a pénztárcájába.
Ilyenkor hol van az a kártya amivel topupolja a Revolut kártyát? Nálam pld 4 db kártya van az ApplePay-ban. (UC MC, Revolut, Wise, Curve. Az utóbbi mögött meg ott van az előző 3)
-
nrg_52
addikt
válasz
Azert ne tegyunk ugy, mintha mondjuk az otp-nel sosem tortent volna ilyen. Mondom ezt ugy, hogy reggel nekem is vissza kellett menjek a boltba, mert nem tudtam fizetni.
-
Gabás
addikt
válasz
Mostanra helyreállt
Ez mindenkinek kellemetlen volt, de azért hazai bankoknál is volt elég hasonló probléma. -
p.t.r
aktív tag
válasz
Donki Hóte #42448 üzenetére
Azt, hogy bedobjuk a számládat a közösbe
-
jotzo01
tag
válasz
-
Oliverda
félisten
válasz
Passz. Épp szervizben van a jósgömböm.
-
szasanyi
félisten
válasz
Donki Hóte #40065 üzenetére
...ez az ország a korrupció mocskába fog süllyedni... - már megtörtént, hiszen ez a rezsim arra épült és abból él. A továbbiak pedig rosszabbak lehetnek, mint az általad említett Kádár-korszakban - sőt, bizonyos területeken máris überelik azt.
És magyar társadalom a tájékozatlanság, a felelőtlenség és/vagy ostobaság okán továbbra is csak tétlen szemlélői és elszenvedői mindannak ami is történik. Sőt, még mindig sokan éltetik és tapsolják! De be is fejezem, mert meg kell reguláznom a bosszúság és elkeseredettség szavait hiszen ez nem az fórum. -
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #40065 üzenetére
Én magánszemélytől vettem az autómat. Forintban alkudtunk, de nekem Euroban volt a pénzem és nem tudtunk megegyezni az árfolyamban. Elmentem egy valutaváltóhoz és kaptam Forint kp. -t. Be kellett volna tennem a bankba, hogy aztán még fizethessek az utalásért is?
-
Krethx
aktív tag
válasz
Donki Hóte #40059 üzenetére
Én is utalással fizetek. De sokan vannak akik csak KP-t fogadnak el és van bankszámlájuk. Semmiképp nem hajlandóak arra hogy utaljak. Pl. itt a HardverAprón. Vagy ha igen akkor ráteszik azt a költséget amennyibe nekik kerülne a pénz felvétel. Most nem írok nevet mert korrekt eladó volt. De amit fentebb írtam pénz felvételt azt az itt vásárolt új termékre kellett. Jó áron vettem meg töle. Nekem meg a pénz felvétel nem került semmibe.
-
dredjudge84
őstag
válasz
Én is bármit veszek használtan, személyesen kp-val fizetek.
-
bigdady
nagyúr
válasz
A magyarok 1/4-ének bankszámlája sincs..
-
akooos
veterán
válasz
Donki Hóte #40035 üzenetére
Nekünk hirtelen kellett 1,3 millió kp-ban, autóvásárláshoz. 1 hét alatt vettük fel kb, először revolut, aztán otp kártyákkal azt hiszem Budapest Bank ATM-ből.
(Mert persze az OTP netbankban nem lehet beállítani, hogy egyszerre mondjuk 500.000 forintot fel tudj venni, legalábbis a Jump számlacsomagban). -
akooos
veterán
válasz
Donki Hóte #40033 üzenetére
Csak ha nagyobb összeget akar valaki kivenni, akkor OTP-sként OTP ATM-nél jóval drágább, mint mondjuk másik cégnél...
-
Krethx
aktív tag
válasz
Donki Hóte #40027 üzenetére
Viszont én nem látom értelmét. Ritkán használok KP-t. Áprilisban vettem fel Revolut kártyával OTP ATM-ből 300 ezer forintot. 100 ezer volt a limit. Kivettem 100-at és utána még csináltam kettő tranzakciót. Tehát háromszor vettem fel pénzt ugyan ott.
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #40027 üzenetére
Ezt nem értem. Az ingyenes havi 150 az két alkalommal, összesen lehetséges. Tehát 100+50 is ugyanúgy ingyenes, úgyhogy az egyszeri 100 -as plafon ezt nem korlátozza.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Donki Hóte #39484 üzenetére
Az "abroad" szócskán átsiklottál abban a táblázatban, amit belinkeltél.
-
pictigjis
őstag
válasz
Donki Hóte #39484 üzenetére
csak a curve brit ügyfeleire vonatkoznak fontban számolt limitek, mindenki másra eurós limitek érvényesek már nagyon régóta
de a legfontosabb az, hogy NINCS általános 200 eurós havi limit. a 200 euró külföldi atm-használatra vonatkozik, ahol a "külföldi" alatt az értendő, hogy a készpénzfelvétel során történik devizaváltás. ezt a curve topik összefoglalójába elég egyértelműen beleírtam, ahogy a másik 200 eurós havi limitet is, ami hitelkártyás készpénzfelvételekre vonatkozik. mindig is így volt, és így is marad augusztus 27. után is
-
pictigjis
őstag
válasz
Donki Hóte #39481 üzenetére
na jó, szerintem ideje lenne ezt a szálat elvarrni itt. ajánlom a curve topik összefoglalóját, abból pontosan kiderül, hogy a havi 200 euró valójában mire is vonatkozik
-
MasterMark
titán
válasz
Donki Hóte #39463 üzenetére
Igen, felvehetsz, azt jelenti, hogy 0 Ft lett elhasználva a keretből. (Tényleg fura, mutathatná fordítva hogy mennyi van még hátra ahogy a Curve is.)
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #39049 üzenetére
Ráadásul külföldi kormánynál.
-
curmpli
tag
válasz
Donki Hóte #38970 üzenetére
Köszi, ebben tévedtem sajnos.
-
UberMutant
őstag
válasz
Donki Hóte #38970 üzenetére
de jó, csak idő (és használat) kell, amíg feloldja a korlátozásokat.
-
válasz
Donki Hóte #38964 üzenetére
Prémiumra váltott, szóval nincs nála 350 ezres limit a Revonál.
-
axlfsi
veterán
válasz
Donki Hóte #38957 üzenetére
Felőlem lehet számodra fura, de akkor legfeljebb nem látod jól át a regisztrációs folyamatokat. Alapból pl. a Név és Vezetéknév nem is átírható. A telefonszám is csak chates számcsere kezdeményezés után, stb). Teljességgel érthetetlen számomra továbbra is, hogy miként kerül képbe a feleségem az én adataim között, de ezt már nem is fogom megtudni.
-
pictigjis
őstag
válasz
Donki Hóte #38910 üzenetére
mint mondtam, ha uj kartyarol szeretne valaki feltolteni, nincs is olyan mezo, hogy "name on card", ugy veszi, hogy a tied. de ezt az adatot valojaban nem ellenorzi senki, en is toltottem mar a felesegemerol, ha epp ugy jott ki. egyebkent meg apple paybe is fel lehet venni mas nevre szolo kartyat, ha eppen azzal toltok, azt se fogja ellenorizni senki, hogy kinek is a kartyajat hasznaltam
-
Major Lion
senior tag
válasz
Donki Hóte #38910 üzenetére
MKB-ban legutobb ram szoltak hogy ugy irjam mar ala a papirt ahogy azt x eve tettem mikor nyitottam a szamlat.. aztan megmutatta a monitort, hogy akkor igy kene. Pff
-
Moleman
addikt
válasz
Donki Hóte #38875 üzenetére
Mi pont az ellenkezője vagyunk, mindkettőnknek több számlája van, Excelben az utolsó forintig elszámolunk egymás között, de a vásárlásokat úgy bonyolítjuk egymás kártyáival, ahogy épp legjobban kiadják a hitelkártyák visszatérítései.
-
axioma
veterán
válasz
Donki Hóte #38868 üzenetére
az egy otp szamla mindenfele dijabol 2-t nyithatnanak kulon-kulon banknal akar... otp nem kotelezhet a hitel melle szamlafenntartasra, hacsak nem adott 20 evig kedvezmenyt a hitelre a fszla fenntartasaert es azert ok nem akarjak felmondani
-
axlfsi
veterán
válasz
Ne feledd, hogy ezek még mindig csak feltételezések!
Várom a válaszukat, hogy miért akarják becsukni az accountomat.Eddig csak az hangzott el, hogy nem én nyitottam, hanem a feleségem - amit semmi nem bizonyít, sőt, ellenkezőleg!
-
Semin
őstag
válasz
Dehogynem lesz. Apple vagy google pay mögé sem látnak. Azzal kell TOPUP-olni és kész. (Alternatíva a curve)
Nekem sincs társkártyám(nem is lesz), közös számla van.
Sehol sem volt probléma, mindenütt telóval fizetünk.
-
axlfsi
veterán
válasz
Donki Hóte #38864 üzenetére
Jó a kérdés, de a válasz egyszerű: ami nem kp és kártyás fizetés (egyébként 90%-ban kártyás) azt Simple app a telefonomon NFC fizetéssel (de ha éppen nem menne, akkor Curve kártya).
-
dredjudge84
őstag
válasz
Donki Hóte #38864 üzenetére
Szerintem manapság fizetéskor már senki nem nézi, mi szerepel a kártyán. Régen volt ez divat. Nekem alá sincs írva pl egyik sem.
-
Noxy
veterán
válasz
Donki Hóte #38813 üzenetére
Ja meg minden lángosbódé mellet ott az ATM, vagy a folpackba csomagolt terminál. Kp nyugta nélkül, oszt mehetsz enni, inni.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Donki Hóte #38784 üzenetére
"Egyelőre az akarat kimerül abban, hogy az MNB negyedévente közzétesz egy ijesztgető közleményt, miszerint nincs biztonságban a pénz egy Revolut számlán."
Így van. Revolut-ot és a Wise-t sem tudja megadóztatni. A Wise-nak volt magyar telefonos ügyfélszolgálatuk. Már nem elérhető.
-
discrate
aktív tag
válasz
Donki Hóte #38768 üzenetére
Köszi.
Ismerlek a kés topicból, kicsi a világNincs Rev-os ismerőse, szóval ez nem játszik nála jelenleg.
Azt olvastam valahol, h ATM-nél pin kód változtatás is aktivál kártyát. Mivel azt nem kapott, akkor a pin-je az, amit az applikációban használ?Nem egy tech guru és én csak közvetítő szerepben vagyok, de a végén megcsinálom a regisztrációt én is, ha ezzel beljebb leszünk. Csak nem nagyon használnám, ezért feleslegesnek tartottam kiadni mindenféle személyes adatom a Revolutnak a "semmiért".
-
Pio720
csendes tag
válasz
Donki Hóte #38463 üzenetére
Hétvégén számolja fel a 0,5%-t, hét közben nem. Persze a havi ingyenes váltási limit erejéig. Az összefoglalóban nem találtam, hogy mennyi is az ingyenes átváltási limit havonta.
-
hedgehog
senior tag
válasz
Donki Hóte #38478 üzenetére
Ezek az én tapasztalataim: 38271
Vagyis ahogy írtam, nekem az Erste is fizetős volt (végül annál vettem fel). Most épp nem tudom megnézni mennyi is volt a jutalék, de 30 kuna körül. Ha frissül az app és végre elindul (a legutóbbi beta-frissítés nálam kicsit mellément), akkor pontosan megírom. -
blg
senior tag
válasz
ha pont a hétvégén éri el a limitárat, és akkor vált, akkor fog 0,5 % díjat felszámolni, nem?
-
válasz
Nálam nem írt ki ilyet, viszont Prémiumom van. Gondolom azért írja, hogy max annyit, mert átlépheted vele az ingyenes váltási limitet.
-
nfsu17
veterán
válasz
Donki Hóte #38004 üzenetére
Ha beütöd a googleba, akkor ez vmi google playes dolog. A play áruház környékén nézz szét elsőnek...fizetős appok, stb. Ott van-e vmi 'próbálkozás'
Szerintem ez ilyen 'kártyaellenőrzés', valid-e -
TigerDzsó
tag
válasz
Donki Hóte #37985 üzenetére
Bal felül monogramod --> A csomagod --> KP. felvét és ott írja.
-
sisi22
aktív tag
válasz
Donki Hóte #36611 üzenetére
Talan ezek is erdekesek:
Quick stats
Who founded Revolut? Nikolay Storonsky and Vlad Yetsenko in July 2015.
The company has 29 main investors. A large share of Revolut’s funding comes from venture capital firms such as Lakestar and Index Venture, as well as individual investors such as Nicole Junkermann and Ian Hannam.
Another notable investor is Andy Murray – yes, that one. The tennis star invested £17 million in 2017 during a crowdfunding campaign
Source: https://www.finder.com/uk/revolut-statisticsAz osszefoglaloban nehany link - revolut magyar nyelvu tajekoztato - mar nem elerheto, ugy tunik, a revolut weboldalarol toroltek.
-
Drenadar
veterán
válasz
Donki Hóte #36602 üzenetére
Nekem még soha egyik szolgáltató / bank se figyelte a lejáratokat hogy aztán szóljon.
-
törölt tag
válasz
Az átlag nem fedi a valóságot, könnyen lehet vkinek sok vkinek pedig kevés.
+ Érdekesebb lenne talán egy olyan ahol az átmenő forgalmat írná le, mert jó részt inkább erre használják, nem pénz parkolásra. De ahogy itt vki írja, még csak ezek szerint nem is ara vonatkozik...+ 2019-hez képest sok dolog változhatott, pl utóbbi időben indult el sok helyen a bank, mint szolgáltatás, forma.
-
Major Lion
senior tag
válasz
Erre gondolsz? Revolut’s total funding is £627 million
Ez nem a felhasznalok betetje, ez a befektetok "betetje"
De igazad van, ez mar azota valtozott, es meg tobb befekteteshez jutottak.
-
fairi
őstag
válasz
Donki Hóte #36596 üzenetére
nekem a bankom mondta, ha google payt akarok akkor válasszam a revulotot.
Már csak azért vagyok ott, mert 100 000 Ft alatt ingyenes a pénzutalás. Fizetés miatt kell egy magyar bank is. -
Major Lion
senior tag
válasz
Donki Hóte #36593 üzenetére
Mondjuk azert kell a szemelyid mert ez a torveny/szabályozas?
Mutatnad hogy hol talaltal arrol statisztikat ki mennyi penzt tart a Revoluton?
-
törölt tag
válasz
Akkor végül is jogos ezek szerint
Normál banknál, stb max megkérdezik, ha úgy van, hogy az okmányom változott-e, mert akkor frissítik, külön értesítőre nem emlékszem.
Általában erről nem kell külön nyilatkozgatni... Nyilván ez online dolognál ez másképp mehet... az, hogy miért most kérték jó kérdésLogikus lenne lejárati dátum alapján... ezek szerint nem az alapján megy, vagy fene tudja...
- Bár lehet olyan is, hogy elvesztetted, vagy bármi egyéb ugye... elvileg ezt jelenteni kéne...
-
nfsu17
veterán
válasz
Donki Hóte #36596 üzenetére
Mi értelme van költőpénzt Revolut kártyára utalni és onnan költeni?
Ha utaltad rá a pénzt, az azt jelenti, hogy van másik számlád, tehát fizethetnél az ahhoz tartozó kártyával.
Fizethetnék vele is, de nem órával/mobillal.
Nincs neki virtuális, sem egyszerhasználatos kártyája. -
kmarci25
veterán
válasz
Most akkor az a baj, hogy elkéri, vagy az, hogy nem kéri el időben? Vagy mindegy is, csak baj?
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #36593 üzenetére
"A Revolut banknak egyáltalán mi szüksége van arra, hogy egy papíros személyi (vagy bármilyen) igazolványt nézegessen?"
Tekintve, hogy bank, ugyan az, mint bármelyik hazai, vagy nemzetközi banknak. De mivel Eu-s szabályozás alá esik, így ez nem kérdés. Otp-től sem kérdezed, miért kérik el az adataidat...
De mondjuk tudtommal a pénz-forgalmi szolgáltatok, mint mondjuk a wise, vagy egy pénzváltó, is elkérheti - sőt, talán köteles is rá, főleg nagyobb összegnél.
"Átlagember egy kiadós sörözéshez szükségesnél nagyobb összeget nem tart egy Revolut típusú számlán, amit még elvisel, ha bebukik a bank "
Kiadós sörözés, max pár ezer ft? Mert az lényegében semmire sem elég, szinte. Persze nem azt mondom, hogy ezen kell tartani mindent, de célirányosan, nem reális, hogy 5 ft-ot tartok rajta, amikor mondjuk 100-ra lehet szükségem, a közel jövőben...Elvileg a lényeg az lenne - tudtommal - hogy ugyan olyan banki szolgáltatásokat nyújtson, mint bármelyik másik nagy nemzetközi, vagy hazai bank, sőt adott esetben jobb kondíciókkal, már csak a piac szerzés is ezt indokolná. Revolut esetében, még szabályozás, felügyelet is van rá. Wise esetében meg banki garancia nincs - igaz ott is nyomon követi pl az MNB. Nem véletlen van Csörte a Revoluttal.
itt linkeltem erről egy beszélgetést pont.Másrészt ha bebukna (remélhetőleg nem). Akkor is, még van biztosítás rajta, annyit meg végképp nem tart rajta az "átlag" mint írtad. De mindenki maga dönti el mire mennyire használja, vagy épp mit használ.
Wise topic alapján simán van aki ott milliókat parkoltat, akár devizában, akár forintban. Biztos van ilyen Revolutban is, vagy akár Zen-ben, vagy másban.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Xbox Series X|S
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Metal topik
- További aktív témák...
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU