- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
- vrob: Irány a 32 bit: játékprogramok 1994-1995-ben
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- joghurt: Skype adatvesztés
- Mr Dini: Sokat késik a vonatod? Itt a megoldás! [mávtp]
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
brainticket
aktív tag
válasz
Williamgrant #9942 üzenetére
mi is így utazunk már haverokkal, egy valaki fizet múzeumban, étteremben, aztán szétdobja revoluton a többiekre a számlát, ők meg csak leokézzák.
-
brainticket
aktív tag
vagyok pár külföldi revolut fórumon, pl DACH facebook csoportban, ott valahogy az megy hogy érdekes cikkeket, hasznos infókat, tippeket osztanak meg, itt szinte kizárólag a fillérb@szás megy a kezdetektől, illetve a pénzügyi analfabéták tömegei akik a revolut alap funkcióit se értik, és persze lusták is utánanézni vagy lenyitni az összefoglalót. Meg ugye az ebből jővő konfliktusokkal van tele a fórum valóban.
-
brainticket
aktív tag
keresnek a revolutnál magyarul beszélő munkatársakat, gondolom jön a magyar support:
https://www.revolut.com/careers/location/porto -
brainticket
aktív tag
holnap, aug 26-án hétfőn arra figyeljetek hogy UK bank holiday, szóval szerintem a hétvégi felár még él majd revoluton.
-
-
brainticket
aktív tag
válasz
dragonfire44 #8170 üzenetére
ha forintban terhel meg a paypal akkor nyilván a forint részből fog menni a revoluton.
állítsd át a paypal-t hogy ne ő konvertáljon, nagyon rosszul vált. -
brainticket
aktív tag
-
brainticket
aktív tag
válasz
aujjobba #7932 üzenetére
Ez pl a K&H ÁSZF-ből:
Fizetési tételek utólagos nyomon követése
- forint átutalás
- 90 napnál nem régebbi tétel 7 060 Ft
- 90 napnál régebbi, archivált tétel 14 078 Ft
- deviza átutalás 53 EUR
+ partnerbank által ténylegesen felszámított díjde fogalmam sincs hogy ez erre vonatkozik-e, ne legyen igazam.
-
brainticket
aktív tag
ebben nem volnék ilyen biztos, eddig max azt nyilatkozták hogy dolgoznak rajta hogy a banklicenszüket implementálják:
We'll start by testing the new licence in Lithuania next year and once we're happy that everything is running smoothly, we'll look to expand into other European markets later in the year.
We'll aim to implement the banking licence as transparently as possible, so that you can track our progress and find the answers to your questions. For now, we would just like to thank each and every person who has backed us in our journey. Make no mistake, the next 18 months will be game-changing!
-
brainticket
aktív tag
Akkor szerintem mielőtt tele sírnád a fórumot hogy NEM MEGY AZ ERSTE, szerintem állítsd át hogy engedélyezve legyen a mágnescsík. Gondolom valamelyik automata a chip-el azonosít valamelyik a mágnescsíkkal.
Azért vicc hogy itt már mindenki tényként kezeli hogy nem megy a készpénzfelvétel az Erste Banknál Revoluttal. -
brainticket
aktív tag
Mindig írjátok hogy az erste nem fogadja el a revolut kártyákat az ATMeknél, most kipróbáltam Pesten a Kálvin téren és működik mint ahogy korábban is mindig működött nekem.
-
brainticket
aktív tag
válasz
bollokcs80 #7525 üzenetére
ha elolvasnád az emailt amit írt a revolut a kártya rendelés után, vagy az app-ban is volt nekem üzenet, ott elég egyértelműen le van írva hogy az aktiváláshoz pin kódos tranzakció kell, nem paypass-os.
Activate Contactless
You will need to make one purchase or cash withdrawal using your Revolut card's PIN to activate contactless payments. You can always check the PIN for your card in the Cards section of the app. -
brainticket
aktív tag
Commission-free trading is now live for Metal customers, enabling these customers to make up to 100 commission-free trades per month. In the coming weeks, we’ll begin to roll out trading to our Standard and Premium customers, too.
-
brainticket
aktív tag
Pedig rengeteg ilyen hely van Ausztriában és Hollandiában is, ugyan javul a helyzet de sok helyen csak "Bankomat"-al tudsz fizetni, ami márpedig csak Maestro.
Itt a többség azt hiszi hogy a Visa csak és kizárólag hitelkártya lehet, azért nem akarják elfogadni, a Mastercardot hasonlóan nem.
Az osztrák Erste bank idei nagy újítása hogy lecserélik a Maestro kártyákat Debit Mastercard-ra, és ezt úgy adják elő mintha a világ legmodernebb dolga volna, Internetes vásárlás meg hasonló szupermodern dolgokat lehet vele csinálni
https://futurezone.at/produkte/erste-bank-begraebt-die-maestro-karte/400128287Persze rengeteg helyen nem megy az új Debit Mastercard, mert úgy van sok terminál beállítva hogy ne fogadja el a Mastercardot csak a Meastro-t.
https://futurezone.at/b2b/neue-bankomatkarte-der-erste-bank-sorgt-fuer-probleme/400533592Hollandiában ilyen finomságok is voltak pár éve hogy csak és kizárólag holland bankok által kibocsájtott kártyákat fogadtak el, ami szintén vicc.
Németország alapból katasztrófa a Girocardjukkal (EC Karte) ami semmivel nem kompatibilis, és nagyon sok helyen ha egyáltalán tudsz kártyával fizetni, akkor csak azzal, plusz még külön szivatnak azzal hogy csak 10-20-50 Eurótól fogadnak el kártyát, ha egyáltalán.
Minden országban megvan a helyi preferencia, mi olcsóbb, mit fogadnak el, mit nem, Portugáliában most pár helyen csak Multibanco kártyákat fogadtak el, ami szintén valami helyi csoda
https://en.wikipedia.org/wiki/Multibanco -
brainticket
aktív tag
válasz
MrPeekaboo #7367 üzenetére
-
brainticket
aktív tag
válasz
MrPeekaboo #6852 üzenetére
-
brainticket
aktív tag
válasz
Okami68 #5935 üzenetére
Volt egy ismerősömnek, akinek elég gyakori vezeték és kereszt neve van, neki egy kisebb listát dobott ki mindenféle politikusokkal, és igazolnia kellett hogy ő egyik sem a listáról.
Nekem már 6 éve is alá kellett írnom itt Bécsben valami papírt a számlanyitásnál hogy nem voltam/vagyok politikus vagy rokona. -
brainticket
aktív tag
-
brainticket
aktív tag
válasz
losangeles #5397 üzenetére
mondjuk ideje volt hogy valami értelmesebb rendszert bevezessenek, egy év alatt meghívtam egy halom embert aztán semmit se kaptam érte, amikor volt a "pár nap alatt ha meghívsz 5 embert, metált kapsz" akkor meg persze épp pont nem volt kit meghívni.
-
brainticket
aktív tag
De előbb utóbb jön a gyerek kártya funkció is nem? Úgy rémlik már régóta tesztelik.
-
brainticket
aktív tag
válasz
rongaucho #4813 üzenetére
igen, az első tranzakció pin kódos kell hogy legyen boltban, NEM contactless.
https://www.revolut.com/help/getting-started/getting-a-card/activating-my-revolut-card/
-
brainticket
aktív tag
Tegnap leszedtem apkmirror-ról a google pay-t és hozzá tudtam adni a Visa kártyámat Ausztriában, ki is próbáltam működik szépen.
-
brainticket
aktív tag
válasz
ServerWorks #4662 üzenetére
Nem mindenhol, pl. Szlovákiában és Lengyelországban sem.
-
brainticket
aktív tag
Egyébként miért nem utaltok inkább kártyás feltöltés helyett? Vagy annak otthon van költsége? Én általában úgy töltök rá pénzt itt Ausztriában.
-
brainticket
aktív tag
válasz
Lizingrider #4537 üzenetére
nekem minden ismerősömet blokkolták akiket az utóbbi hetekben hívtam meg, szóval én most nagyon leálltam a népszerűsítéssel, kb csak csak jól felkúrtam vele a barátaimat, az utolsónál 30ezer feltöltés után blokkoltak.
Gondolom már kb minden új tagot ellenőriznek, csak ezt nyilván nem reklámozzák, mert kb senki nem regisztrálna a revolutra ha egyből adóbevallást meg banki bapírokat kérnének tőlük.
-
brainticket
aktív tag
válasz
Lizingrider #4533 üzenetére
ja hogy ilyen is van már náluk hogy sikertelen készépénzfelvételt beterhel és a supportnál kell ezért is kuncsorogni? Remek!
-
brainticket
aktív tag
válasz
MasterMark #3954 üzenetére
még nem hivatalos és nem minden ország/kártya megy
-
brainticket
aktív tag
a nevével volt valóban probléma az elején, mert elég általános neve van, feljött egy hosszú lista hogy akkor most mszp-s képviselő-e, jobbikos funkcionárius meg stb, és nem nagyon ment az "egyik se"-re kattintani az app-ban, aztán elvileg megbeszélte a supporttal és azt mondták hogy oké kell hogy legyen így.
-
brainticket
aktív tag
le van írva valahol a feltételekben hogyha rátolsz 368 eurót akkor zárolni fognak?
meg könyörgöm ez pláne nyugaton tényleg aprópénz.
nem mondtam hogy csak erre akar támaszkodni egy nyaralásnál, de ahogy most felkúrta magát, gondolom nem is fog ezek után.
én egy éve vagyok revoluton, ezek szerint szerencsém van, vagy apróbb tranzakciókkal indítottam, de ez így akkor is gáz. -
brainticket
aktív tag
most is épp zárolták egy barátomat aki meghívtam Revolutra mert feltöltött az elején 120 ezer Forintot, azért így nem lesz túl sok új elégedett felhasználójuk ha mindenkit megszopatnak indulásnál.
Ugye ha az ember nem olvasgat fórumot meg revolut community-t előtte akkor honnan a francból tudná hogy ilyeneken pörögnek, meg ha épp úton vagyok honnan szedjem épp elő az adóbevallásom, meg egyáltalán mi közük van az éves bevételemhez. -
brainticket
aktív tag
elég egyértelműen írják, pl. a mailben is amit kapsz a kártya rendelés után
Activate Contactless
You will need to make one purchase or cash withdrawal using your Revolut card's PIN to activate contactless payments. You can always check the PIN for your card in the Cards section of the app. -
brainticket
aktív tag
Revolut újdonságok:
https://fintechzone.hu/ezekkel-jon-a-revolut-apple-pay-kamat-zsebpenz/ -
brainticket
aktív tag
válasz
szabo.csabi #3234 üzenetére
ezen egyértelműen látszik hogy EUR-ban terhelt meg az airbnb, és a hétvége miatt a 323-324 helyett 327-el vonták le a forintos zsebedből.
-
brainticket
aktív tag
válasz
szabo.csabi #3227 üzenetére
kaptál számlát az airbnb-től, nézd meg mi van rajta, az a legegyértelműbb.
nekem az utolsó számlám:Price breakdown
€27.08 x 4 nights €108.32
Cleaning fee €9.11
Service fee €18.18
Total (EUR) €135.61
Payment VISA •••• May 02, 2019 · 12:05PM CEST €67.81Amount paid (EUR) €67.81
(két részletben fizetem)
-
brainticket
aktív tag
válasz
MasterMark #2732 üzenetére
-
brainticket
aktív tag
válasz
MasterMark #2730 üzenetére
nincsen rajta.
https://www.sosjogsi.hu/jogositvany-kivaltasa
SZEMÉLYAZONOSSÁG IGAZOLÁSA JOGOSÍTVÁNNYAL
Csak az új típusú vezetői engedély alkalmas a személyazonosság igazolására belföldön.
A jogosítvány állampolgárság igazolására nem alkalmas, ezért külföldre utazáskor úti okmányként nem használható. -
brainticket
aktív tag
válasz
szabi__memo #2727 üzenetére
gondolom mert a jogsin nem látszik hogy milyen állampolgár vagy pl.
én pl. ausztriában élek, osztrák jogsim van, magyar személyim és útlevelem. -
brainticket
aktív tag
Ahogy nézem elérhető már az automatikus átváltási funkció, be lehet állítani hogy egy adott árfolyam elérésénél váltson át egy adott összeget.
-
brainticket
aktív tag
válasz
instantwater #2456 üzenetére
Vagy az a baja hogy külföldi kártyának látja.
-
brainticket
aktív tag
válasz
viralmind #2370 üzenetére
Nagyon egyszerű, mindíg a helyi pénznemben jó fizetni, minden más valutánál az eladó vagy az ATM vált (rosszul)
Ebben az esetben amit írtál úgy jársz jól, ha megterhelnek euróban, a Revolut levonja tőled az elérhető zsebből, ebben az esetben a Forint zsebből. Tehát a Revolut vált és jól jársz.Mivel a Revolut UK kibocsájtásu kártya, ezért van hogy felajánlja az eladó terminálja vagy az ATM, hogy fizethetsz Fontban is, azaz ők váltják át neked a kártyád pénznemére, jó szar árfolyamon!
Ezt nyilván érdemes elkerülni.De ez a Revolut előtt is így volt ám a sima bankokkal, hogy a terminálok/ATM-ek által felajánlott váltás sokkal rosszabb mint a saját bankodé, semmi újdonság nincsen ebben.
-
brainticket
aktív tag
válasz
szabo.csabi #2360 üzenetére
egy google keresés:
For newly added cards, most of our users will have a daily top-up limit between £1000-£3000 (or currency equivalent). Some users may find they have a lower daily limit to begin with, however, your daily top-up limits will increase over time. We suggest:
Try and top-up your desired amount. If the amount is over your top-up allowance, you will receive a pop up message notifying you of the daily limit for that card and how much you can top-up today. If you wish to top-up more than your daily limit, you can use another debit or credit card, alternatively top-up via bank transfer. Unfortunately for security reasons we cannot provide the specific details around how your top-up limits are calculated.
https://community.revolut.com/t/topping-up-limit/13283
https://www.revolut.com/help/profile/are-there-any-top-up-limits
https://community.revolut.com/t/increase-the-24-hours-limit-for-top-up/26422
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Xbox tulajok OFF topicja
- Memóriakártya topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Nyuszi HOP! Szép és Jó! Sok ventivel! DeepCool CC560 v2 üveg ablakos fekete számítógépház INGYÉ MPL
- Szinte új - LG UltraGear 27GQ50F-B Monitor 165 HZ FHD 1 MS
- GARIS/KÉT SZÍNBEN! Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R (RGB) FEKETE
- Jövök már! Addig is itt a VÍZ! Kolink Umbra Void AIO 360mm ARGB INGYEN FOX az árban
- Jövök már! Addig is itt a VÍZ! Kolink Umbra Void AIO 240mm ARGB INGYEN FOX az árban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest