Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
zerodot
aktív tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Curvenél sem a Curve kártya pénznemét tudod állítani, hanem azt, hogy az egyes mögéje rendelt kártyákat milyen pénzben terhelje a Curve. Magát a Curveöt GBP-ben terhelnék azok az ATMek, (gondolom) ugyanolyan óriási díjjal...
Szóval másik kártya nemigen segítene; keresni kell olyan ATM-et, ami felkínálja a helyi pénznemben terhelést.
Amúgy az Euronet tudtommal a lehúzásokról híres, én az ő ATMjeiket messziről kerülöm. -
Uher
aktív tag
Udv.
Money transfer failedet ir ki penzkuldesnel(masik revolut felhasznalonak) az app. Talalkozott mar vki ilyennel? -
viktorhu
veterán
válasz
gixxergabi
üzenetére
Azt font alapú kártyának szokták látni.
-
Franko49
tag
válasz
SzabóTamàs90
üzenetére
Sajnos ilyen lehetoseget nem kinal fel. Elfogadom a valtas felarat vagy nem. Ha nem akkor megszakitja a tranzakciot.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Miért csak így kaphatná meg? Bárki hozzáadhatja magának a CZK számlát az appban és kap hozzá cseh számlaszámot.
A linkelt oldalon se írnak semmi olyasmit, hogy ehhez cseh lakcím kellene... Kb. mindegy, hol élsz:
"whether you’re living between countries, travelling, or receiving funds from friends and relatives in the Czech Republic and beyond" -
sgeza
veterán
Üdv mindenkinek!
Meg tudná mondani valaki, mi történik akkor, ha a Revolutos számlámra, ráadásul szerintem a technikai kimenő Revolut számlára utal nekem valaki tévesen, ráadásul hivatkozás nélkül? Automatikusan visszautalja a Revolut?
Nem találtam rá választ eddig sehol.
Köszi!
-
Somatom
veterán
válasz
SzabóTamàs90
üzenetére
Hogy erre miért nem tudnak hozni egy egységes jogszabályt? Osztrák OMV -n szoktam kivenni Eurót, Erste automatából. Világosan rákérdez, hogy miben terhelje a számlát. Ki sem adja a lóvét, amíg nem választok.
-
Franko49
tag
Sziasztok!
Horvatorszagban szeretnék kunat felvenni atm-bol, de 13%-os valtasi dijjal kalkulal. A szamlamon termeszetesen van kuna, de fel sem ajánlja, hogy abbol vegyen le, a forintot akarja atvaltogatni. Rafi es Euronetes atm-eket probaltam, ezek mindegyike fent van az osszefoglaloban irt listaban.
-
Oliverda
félisten
Számít, mert csak így kaphatja meg a cseh számlaszámot.
-
Solymi81
aktív tag
Sziasztok, ebben vagy a következő hónapban költözök Prágába és ott fogok dolgozni, a fizum pedig CZK-ban fogom kapni.
Hogyan tudom beállítani azt a Revolutban, hogy a majdani CZK-s bankszámlám/egyenlegem legyen az alap és ne a HUF?Elég lesz majd csak címet változtatni (magyar telszámom megtartom, felesleges váltani) és ha kérik, akkor csatolni a munkaszerződést és a lakásbérleti szerződést?
Illetve hozzácsatolni a kinti bankszámlám amiről feltöltök és ennyi? -
t72killer
titán
válasz
Somatom
üzenetére
Ők is pénzből élnek, sztem az alapszámlát egyfajta demónak szánják és a prémium+trading bevételéből finanszírozzák a működésüket. 0.5%-os díjjal/vagy a prémium havi 2500Ft-jával még így is a legolcsóbbak bármilyen bankhoz képest. Azt nem tudom, lehet-e az ember mondjuk 2-3 húzósabb hónapig (nyaralás, karácsony) premium utána vissza standardre?
-
-
t72killer
titán
válasz
Tuomas
üzenetére
"vagy annak 60%-a x ideig": ha több, mint 2x annyi EUR-t váltottál, akkor marad blokkolva valamennyi. 1 hétnél nekem még a pre-authorized aliexpress-es összegen is többet ültek, pedig ahhoz nem nyúlt senki.
Most nézem: kriptót viszont szabad trédelni a "haszonlesőknek": "Up to a maximum of €15,000 per single cryptocurrency exchange and 30 exchanges per day"
-
Somatom
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Sok helyen alkalmaznak hasonló korlátozást, ha nem akarják, hogy egy kedvezményt haszonszerzésre használjanak fel. Sztem ez rendben van.
A 350 ezres limitet viszont kevésnek találom. A havi törlesztőm + az otthoni költőpénzem kb. ennyi és akkor nem vettem semmi komolyat. Az meg nem jó, hogy akkor is 350 -et váltsak, amikor nincs rá szükségem, mert nem szeretném Forintban tartani a pénzem, ha már egyszer Euróban kapom a fizumat. -
-
t72killer
titán
válasz
Tuomas
üzenetére
Ez kb úgy hangzott, mint egy bűncselekmény, v minimum "üzletszerű kéjelgés" elnevezése
. Ez így egy vicc egyébként, ha bizonyos viszonylag 1xerű tranzakciókat nem akarnak látni, akkor azt ne tegyék elérhetővé. A "haszonszerzésre" egyébként még rá is játszanak az auto-exchange-el.Annyira nem bonyolult leprogramozni, amit írsz: az átváltott összeg vagy annak 60%-a x ideig ne legyen visszaváltható/továbbváltható 3.devizára. Egy ilyet beleírni töredéke munkaerőktg. mint utólag a zárolásokkal bíbelődni. Azt hagyják meg a kokó és embercsempészek pénzügyeinek blokkolására.
Ez olyan, mintha az OTP netbankos felületen átírhatnám a számlaegyenlegem, de utólag zárolnák az egészet, fenekestül felfordítva az ember futó pénzügyeit.
-
t72killer
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
Ja, jogos: ha befizetni akarok az EUR számlára pl egy Ft-os kártyával, akkor a kártyát EUR-ban fogja terhelni, tehát a banknál fizetek a konverzióért.

aliexpress visszautalásom volt nemrégiben, és tényleg, létrehozott egy dollárszámlát alájuk.
A korábbi, felesleges kiadás (amit visszautaltak jókora késedelemmel) viszont konverziós volt ($-ban kellett fizetni), az viszont eszi a limitet - még úgy is, hogy ez egy elvileg pre-authorised tétel volt, amihez az ali/eladó hozzá sem nyúlt. Mondjuk még így is jobban jártam, mint régebben a bankkal: ott uis szépen eladási/vételi árfolyam+jutalék ... -
t72killer
titán
válasz
Tuomas
üzenetére
Ennyi, akkor aki "devizázik", azt elvámolják és kész. mondjuk a 350eHUF max Magyarországon számít "legtöbben nem éritek el" kategóriának, de a bankok még így is messze drágábbak. Ha meg valaki házat vesz fülöp-szigeteki pesóban, annak meg nem téma a prémium tagság.
Én a németektől űzöm a bizniszt, a bankomnál rászámolnak 1.75%-ot az általuk kitalált árfolyamra (ennek nem néztem utána, hogy bankközi vagy valami drágább devizaeladási árfolyam) - ennél nem nehéz jobbnak lenni.
A kripto-s résznek még kicsit utánanézek, ha arra is vonatkozik a "no-trading" akkor kihagyom azt a tabot, nem azért vennék étert, merthogy azzal akarok a WC-s néninek fizetni, hanem mert "ma olcsó és jövő 7en arra számítok, h 20%-al drágább lesz..."
-
Tuomas
addikt
válasz
üzenetére
Nem azon van a hangsúly, hogy hányszor váltasz A pénznemből B pénznembe, hanem azon van a hangsúly, hogy átváltasz X összeget, majd amikor az árfolyam megfelelő, visszaváltod ugyan azt a mennyiséget, és ezt rendszeresen csinálod.
Szerintem ez feleltethető meg a haszonszerzés céljából elkövetett valutaváltás fogalmának (már ha van ilyen elnevezésű fogalom).
-
Tuomas
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
"Bizonyára tudod, hogy ha a havi ingyenes átváltási limitnél több pénzt váltasz át, díjat kell fizetned. Most 350,000 HUF-re csökkentjük a limitet (amelyet kutatásaink szerint a legtöbben biztosan nem fogtok elérni). A limit felett felszámított díj változatlanul 0,5% marad, és mindig jelezni fogjuk, ha az adott devizaváltási művelet díjköteles. A Premium és a Metal csomag továbbra is korlátlan díjmentes átváltást kínál."
A fenti szöveg az augusztus 12-től életbe lépő változásokból van, tehát ha elérsz egy összeget, bizony fizetni kell. Már ez a fajta "szigorítás" is valakiket "érzékenyen" érint, mert ha 350-nél többet szükséges váltaniuk havonta valami miatt, eddig nem járt plusz költséggel, most már igen. Ha meg még tovább csökkentik, akkor még több ember felháborodik, és a Revolutnak az az előnye is odalesz, ami most van a bankokkal szemben.
Tehát nem nevezném amatőrnek, hanem valamit valamiért. Válthatsz ingyen, de ezt ne arra használd, hogy árfolyamnyereséget csinálsz magadnak.
-
t72killer
titán
válasz
sambenez
üzenetére
Látom, bár kérdés"trading" alatt mit ért. Persze egyértelmű, hogy nem forex daytrade-re van a platform kitalálva, napi 200 tranzakcióval... Gondolom az nem "tilos", hogy alapvetően valami stabilabb devizában (USD, CHF, EUR) tartsa az ember a pénzét és arról váltson mindíg pl Ft-ot.
#23760: ha nem is "szemétnek" hívja az ember az ilyet, de amatőr. Építsenek be egy napi/heti limitet az olcsó konverzióba, ami felett vagy ne lehessen végrehajtani a műveletet vagy számoljanak fel 2-3% költséget. Anno a bankomnál volt devizaszámlám, ők lettek volna a legbodogabbak, ha minden nap oda-vissza forgatom a pénzem a HUF és a dollár között.
-
Tuomas
addikt
-
Tuomas
addikt
válasz
balinlin
üzenetére
Moooost már igen!

Forint feltöltés
A feltöltés történhet bakkártyával, többnyire ingyenesen (kivéve: a lakhelyed országán kívül kiállított kártyával, hitelkártyával vagy céges kártyával-üzleti bankkártyáról történő feltöltés során a Revolut díjat számíthat fel), akárcsak egy online fizetés, vagy utalással, UK számlaszámra, vagy a hazai gyűjtőszámlára, referencia szám megadásával, amelyet a közlemény rovatba kell feltüntetni az utalás indításakor. Utalással történő feltöltés esetén a bankod részéről költségek jelentkezhetnek, a csomagod díjszabásától függően. -
Imalent
újonc
" Forint feltöltés
Már a forint alapú feltöltés is elérhető 2019 május 21-e óta, így költségmentesen juttathatjuk el a kívánt összeget a hazai számlánkról a Revolutra.
A feltöltés történhet bakkártyával (akárcsak egy online fizetés) vagy utalással, UK számlaszámra."A bankkártyás feltöltés menetéről merre keressek tájékoztatót?
-
t72killer
titán
Valamiféle betétbiztosítás vonatkozik a revolutra? Ha mondjuk megtakarítási célból használná az ember és ők meg kitalálják, hogy Quaestort játszanak.
Ilyen árfolyamkezelés mellett már az is hozamot termel, ha hetente áttolja az ember a malacperselyt egyik devizából a másikba.

-
Imalent
újonc
Sziasztok!
Most ismerkedem a Revoluttal. Jelenleg webáruházi vásárlásra használnám külföldi oldalakon. Számoljak-e a lenti díjakkal, vagy a vásárlás nem számít átutalásnak?
Revolut oldal
- Azonnali és ingyenes pénzküldés külföldre
Revolut oldal
- Havonta 1 ingyenes nemzetközi átutalás, minden további átutalás díja Ft 150
https://gamepod.hu/tema/privat_topik_osszefoglaloknak_es_egyeb_hasznos_tar/hsz_10-10.html
- Ha egy országba nem az adott ország pénznemében indítasz átutalást, az USD-átutalások (például USD átutalása Brazíliába) esetében 1000 HUF-t, a nem USD-átutalások (például GBP átutalása Brazíliába) esetében pedig 2000 HUF-t számítunk fel. Minden esetben előre szólni fogunk, ha az általad beállított átutalás díjat von maga után. -
törölt tag
válasz
sutyesz96
üzenetére
Ne a saját sekélyes kis lelkivilágodból indulj ki, neked számít mi van a neved mellé írva, nekem nem
Meg eleve az a lelki szegénység, hogy ha írnak valamit akkor szaladsz lecsekkolni, hogy ki írta, ahelyett, hogy a mondandóval foglalkoznál. De csak legyél felháborodva, hogy más nem dolgozik neked ingyen... -
sopruk
senior tag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Kártya igénylésekor külön kézbesítési címet is meg lehet adni. Azt viszont nem tudom, hogy külföldi címet is lehet-e. Esetleg supporttal előtte lebeszélni a dolgot...
-
Divinity
őstag
válasz
bajtokarpi
üzenetére
Ahogy írva van az általad is idézett szövegben, Apple Pay hivatalosan is megy Google Pay pedig mókolással. Mind a kettő virtuális kártyával is megy.
Maga a Revolut alkalmazás az amiben nincs ilyen feature
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Kicsit homályba vagyok, segítsetek nekem légy szíves. Nos úgy néz ki külföldi munka van kilátásban, és mondták, hogy nyissak egy Revolut számlát. A gond az, hogy egy hét múlva indulnánk, de addig biztos, hogy nem fogom megkapni a fizikai kártyát. Az összefoglalóban az szerepel, hogy "Apple Pay hivatalosan is támogatott Magyarországon Revolut fizikai és virtuális kártyákkal is.
Google Pay hivatalosan még nem működik. Nem hivatalos megoldás, saját felelősségre itt olvasható.
Revolut app támogat bármilyen NFC-s mobilfizetést?
Nem, jelenleg nincs ilyen lehetőség az appban, a Revolut applikációja nem támogatja a mobilfizetést."
Nos akkor gyakorlatilag csak a fizikai kártyával tudok fizetni külföldön (ami nagy valószínűséggel nem fog egy héten belül megérkezni)?Köszönöm
-
sutyesz96
addikt
sziasztok,
Euró alapú számláról (Sparkasse DE) alap Revolut számlára utalva milyen költségekkel kell számolnom? Illetve mivel nagyobb összegről van szó, van-e valami keret a revoluton tartható pénzösszegre, vagy érdemes inkább akkor előfizetnem már egy Premium/Metal csomagra?
-
Solymi81
aktív tag
válasz
vnorbi
üzenetére
Ok, köszönöm mindenkinek az infót, nekem aug. 28 a fordulónap
Tegnap végül váltottam egy nagyobb összeget, sajnos folyamatosan kúszik fel a CZK árfolyam...Most meg nem tudok, mert elértem a napi feltöltési limitet...De legalább a szükséges összeg megvan, a többit meg majd átváltom később.
-
-
penannwn
újonc
Udv,
Olyan kerdesem van h ha atutalas erkezik hozzam HUF -> HUF akkor az technikailag egy Raiffaisen-es gyujtoszamlara megy elsonek es onnan valogatodik ki a Rference number alapjan? Es ha igen akkor ennek kb mennyi az atfutasi ideje? Ilyen 3 napokat olvasok neten de mintha csak 1 nap lenne az appban emlitve.
Illetve mi van akkor ha nem irtak oda a ref szamot?Sy ha nem reg volt szo rola, visszaolvastam vmennyit de nem lattam ilyet.
Koszi
-
Tuomas
addikt
Szia!
Összefoglaló:
Melyik pénznemet használja először
Először mindig a terhelés pénznemében próbálja levonni a kívánt összeget a számládról - ha abból nem áll rendelkezésre megfelelő összeg, akkor az accountod fő devizájában, ami magyarországi regisztráció esetén a forint lesz. Ha abból sem áll rendelkezésre elegendő, akkor abból a pénznemből, amiből a legtöbb van az accountodon. Nem osztja szét a terhelést, több deviza között. Tehát ha van 100$ és 500€a számládon, és érkezik 200$ terhelés, akkor mindet az euró számlára terheli. Hivatalos Revolut leírás: [link]
Milyen árfolyamon vált a Revolut?
A Revolut nem a középárfolyamon, hanem a bankközi árfolyamon vált, nincs semmilyen extra költség, kivéve hétvégét, amikor felárat alkalmaz a Revolut. Így érdemes még hétvége előtt váltani a kívánt pénznemből.
Mely időszakban van hétvégi felár?
Szombat 00:00 - vasárnap 23:59 között (GMT, azaz greenwichi középidő) érvényes a hétvégi felár valutaváltás esetén. A Forint váltás árfolyama 1% felár, a főbb pénznemnekre pedig 0,5%.
A hétvégi váltás díja a főbb pénznemekre 2020. augusztus 12-től 0,5%-ról 1%-ra emelkedik.
Hivatlos fórum: [link] -
Ubi
tag
Sziasztok! Új vagyok Revolut terén, még csak megrendeltem. Amire kíváncsi lennék és nem találok rá választ a következő. Ha rendelek valamit a neten és euroban vagy dollárban van megadva az adott oldalon az ár (Gearbest, Amazon és társai) , akkor nekem hogy kellene használnom a kártyát? Forintot utalok az tiszta. De a vásárlás előtt váltsam át adott devizára, vagy egyszerűen hagyjam, hogy megtegye magának? Van árfolyamkülönbség a kettő közt? Köszönöm!
-
Tuomas
addikt
válasz
dragon1993
üzenetére
Én úgy emlékszem, csak ersténél voltak ilyen gondok, a többi banknál ugyan úgy kártyás fizetés volt és van. De ha volt is más banknál is probléma ilyenből, már nincs szerintem, az ersténél is korrigálva lett.
-
dragon1993
addikt
A kereső most nem volt a barátom.
K&H és CIB kártyás feltöltés esetén KP felvételének vagy kártyás fizetésnek számít?
-
nagyonjjo
tag
Új okmány beküldése Szia *****!
Amikor regisztráltál a Revolutra, elküldted nekünk azokat az iratokat, amelyek szükségesek a szolgáltatásunk használatbavételéhez. Ezt az eljárást a szakma KYC-nek (Know Your Customer, az ügyfél megismerése) hívja. Ezt a lépést törvény írja elő, kénytelenek vagyunk megtenni, hogy meggyőződjünk a személyazonosságodról.
Pár nappal ezelőtt már jött ez feltöltöttem személyim(úgy ahogy regisztráláskor).
Erre fel megint elkezdte ez a köcsög revolut!
Gyanítom most se fog tetszeni neki,és nem szólnak semmit,hogy mi a baj vele.
Valaki szenved hasonlóval? -
dugynok
senior tag
Ràkérdeztem az arany- és ezüst kereskedésre, mert nàlam sem aktìv, azt ìrtàk hogy az orszàgomban nem aktìv a funkció,nem tudjàk aktivàlni. Prémium előfizető vagyok.
-
66zio
aktív tag
Újabb fejlemény.
Több, mint egy héttel a probléma után jött egy frissítés amivel már újra tudtam írni az ügyfélszolgálatnak. Nagyon segítőkészek voltak. Mindent végig próbálgattak velem, app újratelepítés stb. Még videót is kértek tőlem ahogy csinálom a top-up-ot stb. Végül abban maradtunk, hogy ők mindent rendben találtak, kérdezzem meg a bankom, hogy a 3D secure be van-e a kapcsolva.Felvettem a kapcsolatot az Erstével ők lepattintottak, hogy nem foglalkoznak külsős dolgokkal, de azért megírták, hogy minden beállítás rendben van.
Ekkor úgy voltam vele hagyom a fenébe, ha nagyon kell majd utalok Revolutra.
Telt-múlt az idő, és (ettől függetlenül) vettem egy új telefont. Csodák csodájára működik a top-up.
Szóval köszönöm azoknak akik segíteni akartak itt a topikban, és itt az újabb bizonyíték, hogy nem nem a Maestro kártyával van a baj stb.
-
Reverting
őstag
514 es vegu beta mar megszolit... ;) Bejelentkezes elott Udv, Tamas! Jo napot,Tamas! Mikor milyen kedve van..
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Asus P2b-s + P II 350mhz
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Ez így egy vicc egyébként, ha bizonyos viszonylag 1xerű tranzakciókat nem akarnak látni, akkor azt ne tegyék elérhetővé. A "haszonszerzésre" egyébként még rá is játszanak az auto-exchange-el.
? Ugye itt is lehetséges pl EUR v HUF számlára $-ban befizetni.

Meg eleve az a lelki szegénység, hogy ha írnak valamit akkor szaladsz lecsekkolni, hogy ki írta, ahelyett, hogy a mondandóval foglalkoznál. De csak legyél felháborodva, hogy más nem dolgozik neked ingyen...