Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Mennyi idő, míg megjön a kártya? Türelmetlen voltam és nem vártam semmiféle akciót, fizetem az "alap" szállítást.
-
Tuomas
addikt
Szerintem hagyjuk a google témát! Köszi!
-
Van annyira kiszámíthatatlan a rendszer, hogy ha 1000 ember azt írná, hogy elcsalták és megúszták, te lehetnél az 1001. akit meg pont elővesznek. Valamit nekik is kell találniuk, minél több embernél nem
találnakkeresnek, annál nagyobb az esély rá, hogy nálad fognak. Egyébként ehhez nem tavalyi infók kellenének, ugyanis 5 évig visszamenőleg turkálhat a NAV, és ami azt illeti, meg is teszik, hisz az 5 éves mulasztásoknak már egész jó kamata is van. -
kovisoft
őstag
Amellett, hogy én is úgy gondolom, megfér itt a topikban a Revolutos befektetések adózásának a kitárgyalása, ugyanakkor nem világos, hogy milyen válaszra számítottál az eredeti kérdésedre? Mi mást lehetne erre mondani, mint hogy adófizetési kötelezettséged keletkezik a befektetéseiden realizált nyereség után, és ezt az adót be kell vallanod és befizetned? Ez független attól, hogy esetleg mások beírják ide, hogy eltitkolják ezt, és esetleg a NAV sem jár ezeknek mindig utána.
-
petir
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Köszi , követem Bence Balázst.
Jól megkavarta az állóvizet ez az ártatlan egy kérdés....ami azért valljuk be szerintem is topichoz fűződik.
Azt sajnálom kérdésre válasz nem jött....pedig izgatottan vártam.
Én mondjuk tovább keresve ennyit találtam a témával kapcsolatban de elég zavaros illetve nem tudtam magam kihámozni , hogy mint revolut álltali részvénytulajdonos mi az ami konkrétan rám érvényes.
-
balinlin
senior tag
válasz
Tivi103
üzenetére
Szerintem túlaggódod.
És kicsit már unalmas is a téma.Mondom ezt úgy, hogy fentebb írtam, hogy én hogy jártam.Lenyeg, hogy a saját revolut fiókjukból küldjék neked a pénzt, az talán csökkenti az algoritmus gyanakvását. Hogy te előbb feltöltöd saját forrásból és szétosztod aztán a számlát, vagy előbb elküldik neked, az kb mindegy.
Pontosat úgyse tudunk mondani, hogy mire harap a rendszer. Példákat meg tudunk hozni erre és arra is.
Ha meg nagyon félsz tőle, akkor ne használd erre a revolutot. Ott a Curve pl, ahol nincs előre feltöltött egyenleg, de persze messze nem hibátlan szolgáltatás az sem. -
Tivi103
tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
Műkődhet az is, bár ahhoz előbb akkor le kell venni a megadott összeget a számláról Revolutra, szóval nem tudom úgy mennyivel lenne jobb.
-
Tivi103
tag
válasz
balinlin
üzenetére
Konkrétan 3 ismerőstől egy 4. Revolut fiókra. Igazából nem is az lenne a gond hogy egyszer zárolják, ha tudjuk a biztos megoldást rá, amivel ez csekkolható lenne még ilyen helyzetben is. Tehát hogy biztosan engedélyezik a fiókot majd ezután..vagy ha egy kártyáról a másikra utalunk egy nagyobb összeget, az mennyire lenne jobb?
-
-
Tivi103
tag
válasz
balinlin
üzenetére
Igen, csak egyszerűbbnek gondoltuk így egyesítve elintézni a dolgot kártyáról. Meg érdekelne is, hogy ilyenkor mi a felállás - a küldők fiókjait fagyasztanák be, akik arra az egy kártyára küldték az összegeket, vagy a fogadót? Mert mint korábban írtátok, azt hogy ha valakinek a Revolutjára érkezik a pénzt, azt nem neki, hanem a küldőnek kell igazolnia?
-
Tivi103
tag
válasz
wanted5
üzenetére
Nem zárolták, csak szeretnénk egy revolut kártyára több ember felől is utalni, szállás foglalás költségeinek egyesítése miatt. Így már nagyobb összeg lenne, mint a pár ezer Ft, amikre eddig használtuk a kártyát, így felmerült hogy mi történne ha például zárolják emiatt. Akkor munkahely nélkül de fix jövedelem mellett (ezekszerint az ösztöndíj is annak minősül), hogyan is tudnánk a hitelesítést igazolni, hogy minden rendben legyen.
-
Oliverda
félisten
Rugalmas hitel a Revolut új hitelkártyájával
Egyelőre csak litván ügyfeleknek. Cashback nincs. -
Tivi103
tag
válasz
balinlin
üzenetére
Tehát akkor elég ha az utolsó havi számlakivonatom csatolom nekik, amin szerepel a legutóbbi beérkezett ösztöndíj juttatás, ha jól értem. Mert így külön az ösztöndíj igazolásáról, még nem hallottam, de akkor biztos van ilyen is.
Szóval ha valaki küld nekem egy összeget, akkor azért max. a küldőt keresheti fel a Revolut hogy igazolja honnan is van az a pénz.. De az én számlámon az az összeg nem lesz zárolva, továbbra is kivehetem, költhetek belőle, tölthetek a fiókomra pénzt? Értem.
Köszönöm a segítséget!
-
Oliverda
félisten
válasz
szmyky
üzenetére
Igen, ugyanis az FX trade-nek szvsz épp úgy nincs keresnivalója itt, mint az adózási kérdéseknek. Ezzel szemben a Revolutot érintő technikai dolgoknak, tehát, hogy pontosan miként kell devizát váltani vagy részvényt vásárolni/eladni az alkalmazásban, már van helye, sőt.
-
Tivi103
tag
válasz
balinlin
üzenetére
Elolvastam, de nem találtam itt semmi olyan információt amely egy fix kereset nélküli tanulóra vonatkozna - akinek a Revoluton tárolt pénze csupán a befolyt egyetemi ösztöndíj/barátoktól jött kisebb utalásokból származik.
Ezért érdeklődnék, hogy ilyen esetben ekkor mi a teendő? Egy havi bankszámlakivonat elég nekik, mindegy hogy azon mi is szerepel?
-
szmyky
aktív tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Adózási kérdés, de miért ne beszélgetnénk arról, hogy pl. egy felhasználó, hogy jut hozzá ezekhez az adatokhoz, hogyan kezelje azokat, elvégre a Revoluton termelt profitját szeretné bevallani.
...ez ugyanaz mintha azt mondanád, hogy a Revolut topikban ne beszélgessünk pénzváltásról meg annak a folyamatáról!
De én zártam a témát!
😉 -
Oliverda
félisten
válasz
Tuomas
üzenetére
Pedig ez egy tisztán adózási kérdés, amihez az égegyadta semmi köze nincs a Revolutnak. Ráadásul erre van is egy külön topik: Részvények - tőzsde
-
szmyky
aktív tag
Az adózással kapcsolatban.
Tudsz lekérni éves (havi, napi meg amilyet akarsz) kimutatást a Revolut kereskedéseiddel kapcsolatban.
Az pedig a Te saját felelősséged, hogy ezt bevalljad.Én így tudom, de keresem az ide vonatkozó leírást.
-
Tivi103
tag
Értem, köszönöm a segítséget (#23656) balinlin .
Következő kérdésem az lenne, hogy például ha ellenőrzést kér a Revolut és zárolja a számlát akkor pontosan mit kell biztosítani számukra?
Pl. egy egyetemistának aki csak arra használja hogy haverok között utalgatja néha kaja, mozi jegyek árait..vagy tegyük fel hogy egy szállásfoglaláshoz a személyenként eső részt Revoluton intézik el egymás között. Viszont állandó munkaviszonnyal még nem rendelkeznek. Ilyenkor mi a teendő, ha ellenőrzésre kerül a sor? Beérkezett egyetemi ösztöndíjról kellene küldeni igazolás, vagy egy korábbi munkaviszonyból való fizetés beérkezésről?Válaszokat köszi!
-
petir
senior tag
Bárki volt aki jelezte a tavalyi évi bevallásba a nyereségét?
Illetve volt aki nem jelezte és kopogtatott NAV Bácsi?Nyilván mindent látnak tisztába vagyok vele mert még egy kurva 0-ás havi igazolás után is nyávognak ha nem küldöd nekik pont a minap szólítottak fel de erre nagyon kíváncsi vagyok , hogy esetleg talált e már meg valakit emiatt?
Esetleg mindenki becsületes rendkövető adózó állampolgár ? 🙄🤔🤣🤣🤣🤣
-
Fandango
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Erre azért nem vennék mérget, de lehet.
-
balinlin
senior tag
válasz
Tivi103
üzenetére
Ingyen szállítás csak akció keretében van, nem állandóan. (A meghívót küldő appja írja is olyankor, hogy ingyen van, ha jól tudom. Nekem pl. most a meghívónál nem kecsegtet ingyenességgel.) Itt azt szoktuk mondani, hogy várjon az ismerős ha nem sürgős, az app többeknek fel is ajánlotta az ingyen szállítást pár nap vagy inkább pár hét elteltével. De nincs garancia erre.
Topikgazdák!
Lehet ezt az összefoglalóban is érdemes lenne pontosítani. -
Tivi103
tag
Sziasztok!
Valakinek van információja a fizikai kártyák rendelésének változásáról? Meghívással csatlakozott egy ismerősőm, azonban 1900 Ft-ot kér a szállításért a standard, műanyag kártyáért is...
Régen ez ingyenes volt ha jól tudom.Most változtattak valamit, vagy valami nem jól működőtt? (Már több embertől is hallottam ezt a problémát.)
Válaszokat köszi!
-
-
kovisoft
őstag
válasz
Vadmeggy
üzenetére
Tudsz, sőt kell is számolnod árfolyamváltozással, mégpedig az eladás napján érvényes MNB devizaárfolyammal.
A KBC Összefoglalóban van egy ide vonatkozó rész, ami igazából brókertől független, ezért szerintem a Revolutos részvény-kereskedésre ugyanúgy vonatkozik. E szerint az árfolyamnyereséged akkor keletkezik, amikor eladod a részvényt, nem akkor, amikor később forintra váltod az eladásból befolyt devizát. Ezt írják a "Hogyan kell adóznom, ha csak a forint gyengülése miatt keletkezik nyereségem egy devizában végrehajtott/elszámolt ellenőrzött tőkepiaci ügyletben?" pontban:
"A nyereség forintra váltását a tranzakció egyes lábainak dátumán érvényes, hivatalos MNB devizaárfolyamok használatával kell elvégezni."
...
"Azonban ha a fenti példában említett BMW részvény tranzakciót végrehajtom, de az eladásból befolyt eurót nem váltom vissza forintra azonnal, hanem csak később, amikor a forint például 400-ig gyengült tovább az euróval szemben, akkor ezen újabb nyereség után már nem kell adót fizetnie az adózónak, amennyiben ezen tevékenysége nem üzletszerű."
Szerk: lassan gépeltem...
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Vadmeggy
üzenetére
Nem lehet így kicselezni a NAV-ot, valójában őket nem a tényleges forint érték érdekli, mert ugye az ellenőrizhetetlen lenne az állandó napon belüli változás miatt. Helyette dátumhoz kötött központilag megállapított árfolyammal kell számolni (nem érdekes, hogy nem akkor, és nem azon az árfolyamon volt a devizaváltás, és az sem érdekes, ha tényleges devizaváltás egyáltalán nem is volt).
Konkréran a vételt és az eladást is a kötés elszámolásának napján (ez tőzsdétől függ, de általában a tranzakciót követő második munkanap) érvényes MNB középárfolyamon kell forintosítani, és azzal számolni az adóbevalláshoz.
-
Vadmeggy
aktív tag
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy amíg a dollár alapú befektetési számlán pihen a pénz nekem nem kell adózni?
Amíg nem váltom vissza forintba, addig az árfolyamváltozással nem tudok számolni.
-
petipetya
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
-
TrollBalint
addikt
sziasztok,
az Astorian hol van az eurós automata? Nem találom
-
vnorbi
aktív tag
válasz
bod101
üzenetére
Az elkezdést nem kell jelezni, csak azokban az években kell beírni adóbevallásba az elért eredményt éves szinten összegezve, amikor volt eladásod, és az forintra átszámítva nyereséget mutat (azaz a részvényen bukhatsz dollárban, de ha közben az USD-HUF árfolyamváltozás miatt ez forintban nyereségnek látszik, akkor keletkezik bejelentési és adófizetési kötelezettség).
Ha veszteséget realizálsz az adott évben, azt nem muszáj bejelenteni, de ajánlott, mert ezzel későbbi (vagy korábbi) nyereséges év adóját lehet csökkenteni.
Technikailag ennek a helye az éves SZJA bevallásban van (azon belül az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem és adója), amit az adóévet követő év május 20-ig kell leadni.
Nem vagyok benne biztos, de lehet, hogy az osztalékot is be kell írni, és ha már le van vonva az adó, azt is jelezni kell, és akkor nem kell újra megfizetni.
-
bod101
aktív tag
Sziasztok,
ha részvényt veszek és aktiválom a modult akkor kéri az adószámomat is. Egy vagy két dolláros részvénynél is keletkezik adózásra bejelentett jövedelmem, jelentenem kell valahol (NAV), hogy elkezdtem ezzel foglalkozni? Ki szerettem volna próbálni milyen érzés mondjuk a Microsoft részvényesének lenni
. Van erről valamilyen összefoglaló én nem találtam.
Köszönöm! -
okoska74
senior tag
Ha valakinek nem írta volna ki az app-ja.
Transfers
Scheduled maintenance is from 08:00 08, Aug till 09:00 08, Aug
Our UK local payment provider is undergoing planned maintenance on 8th August from 7:00 - 8:00 AM BST(08:00 - 09:00 AM CEST). All outbound and inbound GBP transfers within the UK will be queued and processed upon completion of the maintenance. Thank you for your understanding. -
tread777
tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Van és be van állítva. De vásárlás után közvetlenül nem rakta be. Pontosítom a kérdésem, lehet, h nap végén, vagy egyenleg könyvelés után pakol a széfbe?
-
tread777
tag
Üdv! Nem olvastam a végletekig vissza.... Két kérdést szeretnék feltenni, tényleg sry ha már "elhangzott"
1. Van köztünk olyan aki Revolut számlára kapja a fizetését? (bejelentett, hivatalos, nem boríték, stb)
2. Vásárlás után az aprót elvileg a széfbe kéne pakolnia, de nekem nem pakolja. Mit ronthattam el?
Köszönöm... -
VeryByte
őstag
válasz
balinlin
üzenetére
Áááá, ennél primitívebb a dolog. Kicsit el van rontva a Chrome - két gépen is próbálva, Revolut, Curve, Erste kártyával próbálva, mindig ugyanaz, visszadob a kiinduló oldalra -, Firefox-al elsőre megy, megérkezik a 3DS azonosítási kérés. Itt a kereskedő mondja meg, hogy szüksége van-e erre, és nekik van. :-)
Szóval, más böngészőt is próbáljunk, ilyen esetben. :-) -
VeryByte
őstag
Sziasztok,
Osztrák Vectone előfizetést töltenék fel Revolut-tal, de ez az átok SecureID-t akar, de sehol semmi nem jelenik meg, hogy engedélyezzem. Valakinek ötlet, hogy mi lehet?
(Simán lehet, hogy a Vectone szar, elég pocsék ez az oldaluk, ráadásul próbáltam Erste MasterCard-al, ott lehalább feljön a SecureId, engedélyezem is app-ban a telefonon, de aztán nem csinál semmit - mondjuk pénzt se vont le.) -
Maffia91
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést, ha már volt kérdés...
Revo számláról mekkora összeget tudok küldeni a magyar számlámra díjtalanul? Prémium felhasználó vagyok!Köszi
-
sopruk
senior tag
-
Tuomas
addikt
A ma érkezett androidos frissítéssel beesett a sötét mód is végre. Jól sikerült, jól néz ki szerintem.
-
Brandynew
őstag
válasz
Solymi81
üzenetére
Itt van minden költség: https://www.revolut.com/hu-HU/legal/fees
"Minden Revolut-felhasználó, akinek a HUF az alapdevizája, ezen az árfolyamon havonta 350 000 Ft-t válthat át. Azoknak a Standard ügyfeleknek, akik ennél többet váltanak át, 0,5% mértékű méltányos használati díjat kell fizetniük minden ezen felüli összegre."
-
Solymi81
aktív tag
Sziasztok,
Meg tudjátok mondani, hogy mennyi most a maximálisan átváltható forint összeg?
Valahol még 1000 Fontnak megfelelőt ír, máshol meg már a 350.000 ezres limitet. -
Pocok256
veterán
válasz
Franky2Ster
üzenetére
Köszi
-
vnorbi
aktív tag
válasz
vnorbi
üzenetére
Kipróbáltam, kiválóan működött kitalált váltás is módszer.
Ha euróban adom meg, hogy mennyit szeretnék kapni a forintomért (a teljes forint egyenlegemért), és az éppen a határon mozog a Revolut árfolyama szerint, akkor ki lehet küszöbölni a hirtelen árfolyammozgás miatti rosszabb váltást, és negatív egyenleget sem csinálnak.
Első próbára, amikor az egyenlegem a váltás pillanatában elég volt (aktív lett a váltás gomb), elutasított, hogy töltsek még fel pénzt (a szokásos más árfolyam leütéskor és végrehajtáskor eset). Második alkalommal, amikor oda billent az árfolyam, és lecsaptam rá, akkor elfogadta, még maradt is 12 fillérem

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- HBO Max
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Ingatlanos topic!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Yettel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- További aktív témák...
- Gainward RTX 5060 Ti Python III 16GB GDDR7 Videokártya!
- PC /i5-3470/8GB/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB NZXT Source 340 Bitfenix 550W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt RTX 4060 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Van erről valamilyen összefoglaló én nem találtam.