Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Callmaster

tag

Sziasztok. Ugyan nem rendelkezem egyik modemmel sem, de szeretnék ötletet kérni tőletek. Majdnem 4 éve van a T-home-nál ADSL előfizetésem és az utóbbi 2 évben van 15 Megabites kapcsolatom. Gyakorlatban mindíg megvolt a vonalhoz képest "valós" 14 Mbit lefelé és a maxnak mondható 1085 kbit felfelé. Az utóbbi 2 hétben a le sebességem majd 1 Mbit-et esett ami nem is zavar annyira, de a feltöltésem nem képes 720 kbit-nél nagyobbra szinkronizálni. A pingem iszonyatosan megnőtt azóta. Pont azóta van ez hogy megvettem a TP-LINK TD-W8960NB-t. Persze 5 nappal később mikor megadta magát(hiába állt be ADSL2+ -ba akkor is max 8 Mbit-m volt) rögtön visszaraktam a régi, stabill Thomson TG585V7-s modemet. Utóbbival kb 2 napig megvolt a régi sebesség de az is képtelen a fent megnevezett értékeknél jobbra beállni. Persze próbáltam még 2 db 360R c3-al, 1 db 360T-el és 1 db 380T-el is. Ezek nyilván gyengébben teljesítenek de ezeknél sem volt jobb a feltöltésem. A vonali paraméterek feltöltési irányban minimálisan vagy semennyire sem módosultak : Attenu: 13dB, SNR :21dB. Igazából az SNR lett kb. 3dB-el magasabb.
    Lehet központilag van a gond? Mondjuk új létesítés miatt, stb?
    Átnéztem minden kábelt, kötéseket, sőt minden toldást újra krimpeltem lecseréltem a dugókat rövidítettem a kábelhosszon és 1 db feleslegesnek mondható toldást megszüntettem. Ezzel kb 1 dB-lt nyertem is.
    Válaszotokat előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák