- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Callmaster
tag
Nekem sem volt gondom amig megvolt a 15 Mbit, mégis ez lett a vége.
T-comos ember mondta nekem, hogy mindenkire ez a sors fog várni.
Software dönti el ami végkép érdekes lehet. Hiszen ahogy 1-2 vonali képet elnéztem régen akadtak olyanok akiknek mondhatni megvolt a 15Mbit valósban és 10 dB felett voltak.
Megkérdeztem hogy vissza vennék-e mondjuk 2 dB-l(nekem az is sokat jelentene főleg feltöltésnél),erre mondta hogy a "nem tudom milyen" Software automatikusan konfigol és az abban megadott érték ugyan fixnek mondható, de 2 határ között változhat( negatív, pozitív irányba azaz inkább nagyobb dB).
Hülyeséget én sem akarok írni, ennyit tudok...
Sajna ez van -
Callmaster
tag
-
Callmaster
tag
válasz
Callmaster #1208 üzenetére
A jó anyját a T-nek, már bocsánat..
Megint beszéltem velük, mivel ismét 2 Mbit-el kevesebb lett a letöltésem( hétvégén elmentem és erre jöttem haza), az eddigi 15 helyett alig több mint 10Mbit és mivel ahogy azt sejtettem garantált sebesség felett vagyok, ezért nem akarnak foglalkozni vele. Állításuk szerint semmi kompenzálásról nincs szó.
Lehet ellene valamit tenni? -
Callmaster
tag
Nemrég hívtam őket telefonon. Igaz technikai kollegával nem sikerült beszélnem, de akivel beszéltem restartot nyomott a vonalra. Mondta is hogy pont annál az időszaknál mikor beüzemeltem a TP-LINK-et , fél és 1 óránként szakadások voltak(ez pont hétvégén volt, mikor nem voltam otthon, így erről nem is tudtam). Még nem tudom hogy változott-e valami, mert munkahelyről hívtam és később érek haza. Rendes volt, mondta ha nem változik semmi sem, akkor hívjam ismét őket .
Üdv.
-
Callmaster
tag
válasz
Intruder2k5 #1198 üzenetére
Igen tudom. Most azon gondolkoztam hogy mire hivatkozzak? Azt mégsem mondhatom hogy szakad, hisz ez nem igaz. Ötlet?
Köszönöm. -
Callmaster
tag
Megpróbálom bejelenteni nekik. Mondjuk nem sok értelme lenne még egy modemet beszerezni, hiszen 6 db előtte ugyanazokat az értékeket produkálta( valószínűleg nem lesz változás), de jobban érzem magamat ha frissebb Hardware hajtja a kapcsolatot.
Meglátjuk mi lesz belőle. Bármi fejlemény lesz megírom, hátha másnak is lesz hasonló gondja és kiindulásnak jó lehet az én esetem majd.Üdv.
-
Callmaster
tag
Nem panaszkodtam nekik. Tudod most megint hülyeséget fogok írni, de amíg a TP-LINK TD-W8960NB-t be nem üzemeltem addig nem volt ilyen jellegű gondom.Tudom hogy nem rossz modem és elvileg semmi köze nincs hozzá,de akkor is furcsa hogy pont onnantól lett ilyen a sebesség.Valahol olvastam anno hogy aTP-link-es termékek "elvileg nem támogatottak".Nem tudom teljesen tanácstalan vagyok. Az a gond hogy a garantált sebesség felett vagyok és így nem hiszem hogy foglalkoznának ezzel a témával.
Üdv.
-
Callmaster
tag
válasz
Intruder2k5 #1190 üzenetére
Rendben, köszönöm
-
Callmaster
tag
Köszönöm szépen a választ.
Megmondom őszintén miután lement a 2 óra pont a linkelt oldalon található leírás alapján próbáltam kihasználni a vonali tartalékot. Annyit sikerült elérnem hogy 15000kbit környékére beállt a letöltés, de a feltöltés nem változott.
A Thomson modemen cseréltem Firmware-t(elég sokat adtak ki hozzá), de semmi változás. Nem értem hogy a feltöltés ami 2 évig megvolt 1085kbit, miért nem megy most már 766kbit fölé.
Jelenleg 6 modemem van(találtam 1 360R b-st is) és mindegyiknél 760kbit a plafon.
Külön nem lehet valahogy csak a feltöltési SNR-t állítgatni?
Annyira nem vagyok otthon ebben a témában. Sok linkelt SM50B-s képet láttam és nekem furcsa hogy úgymond "rosszabb" vonali értékek mellett is helyenként jóval nagyobb sebességet tudnak elérni.Szerintem még beszerzek 1 T1-set is.
Üdv.
-
Callmaster
tag
Sziasztok. Ugyan nem rendelkezem egyik modemmel sem, de szeretnék ötletet kérni tőletek. Majdnem 4 éve van a T-home-nál ADSL előfizetésem és az utóbbi 2 évben van 15 Megabites kapcsolatom. Gyakorlatban mindíg megvolt a vonalhoz képest "valós" 14 Mbit lefelé és a maxnak mondható 1085 kbit felfelé. Az utóbbi 2 hétben a le sebességem majd 1 Mbit-et esett ami nem is zavar annyira, de a feltöltésem nem képes 720 kbit-nél nagyobbra szinkronizálni. A pingem iszonyatosan megnőtt azóta. Pont azóta van ez hogy megvettem a TP-LINK TD-W8960NB-t. Persze 5 nappal később mikor megadta magát(hiába állt be ADSL2+ -ba akkor is max 8 Mbit-m volt) rögtön visszaraktam a régi, stabill Thomson TG585V7-s modemet. Utóbbival kb 2 napig megvolt a régi sebesség de az is képtelen a fent megnevezett értékeknél jobbra beállni. Persze próbáltam még 2 db 360R c3-al, 1 db 360T-el és 1 db 380T-el is. Ezek nyilván gyengébben teljesítenek de ezeknél sem volt jobb a feltöltésem. A vonali paraméterek feltöltési irányban minimálisan vagy semennyire sem módosultak : Attenu: 13dB, SNR :21dB. Igazából az SNR lett kb. 3dB-el magasabb.
Lehet központilag van a gond? Mondjuk új létesítés miatt, stb?
Átnéztem minden kábelt, kötéseket, sőt minden toldást újra krimpeltem lecseréltem a dugókat rövidítettem a kábelhosszon és 1 db feleslegesnek mondható toldást megszüntettem. Ezzel kb 1 dB-lt nyertem is.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch
- sziku69: Szólánc.
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Linux Mint
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mazda topik
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 ZALMAN S2 TG A-Data 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest